Olet täällä

Truewinner

Truewinner

  • Liittynyt 23.5.2016
  • 43 viestiä
  • 2 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 8.8.2018 23.26

Nyt mennyt  yli vuorokausi twiitistä ja mitään tietoa rahoituksesta ei ole tullut. Yksikään Teslan käyttämistä pankeista ei ollut tietoinen prosessista ja ei ole tullut yhtään taloustoimittajaa kuka olisi kuullut huhuja asiasta tai olisi nyt tietoinen rahoittajasta. 

Koko paketti olis noin 88-89 miljardia (osakkeet, yhtiöt velka, pankki palkkiot) ja jos Musk ja työntekijä omistajat (=25% osakkeista) jatkavat yksityiselle puolelle tarvittaisiin noin 60 miljardia. Jos muitakin nykyisiä omistajia jatkaa yhtiössä niin 60-40 miljardia tarvittaisiin rahoitusta.

Eilen arvuuttelut oli linjalla Saudit, Japanilaiset ja ehkä Kiinalaiset voisivat olla taustalla. Tänään ollut talouskanavalla eniten pinnalla Apple ja Google tai mahdolliset muut piilaakson jättiläiset. Kuitenkaan asiantuntijoiden mukaan oikein mikään taho ei oikein tunnu kovin todennäköiseltä. Jenkkipankit voisivat osallistua vain rajoitetusti, koska on säätelyä mikä estää sijoittamasta liian negatiivisen kassavirran yhtiöön.

Kun tietää Muskin huumorin niin tuntuis että ostohinta liittyy tähän ->

 4204:20 tai 4/20 on kannabiksen käyttäjien keksimä kansainvälinen kannabispäivä

laugh

On Musk kyllä eeppinen hahmo !.

 

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 7.8.2018 20.10

Musk twiitaili äsken,

 

Am considering taking Tesla private at $420. Funding secured.

 

Jos ei ole twitteri hakkeroitu niin eiköhän tämä ala mennä liian pitkälle yrittää polttaa shorttareita. Vaikea uskoa, että olis tosissaan ja olis rahoitus kunnossa.

Kojamo - 21.6.2018 18.43

Kyllä kävi kauppa tänään kuumana, varsinkin loppukaupassa taisi liikkua yli miljoona osaketta. Päivän vaihto yli 42 miljoonaa. Jonkun anon ostorobotti jauhoi koko päivän ja Nordea pääasiassa myi. Jännä nähdä miten liikkuu maanantaina, kun oli noin räjähtävä lopetus.

Loppuhuutareissa näkyi kyllä tänään huominen pyhä, kun lappuja liikkui valtavasti monessa osakkeessa.

GF money - 30.5.2018 16.57

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/05/29/miljoonakaupat-nuorisosaation-k...

Taustalla rakennusliikkeiden talousvaikeuksia

Asuntokaupat, jotka Nuorisosäätiö haluaa purkaa, syntyivät erikoisen kuvion kautta.

MOT:n hankkimien asiakirjojen mukaan GF Money oli luotottanut rakennusliikkeitä, jotka urakoivat muun muassa rivitalotalokohteita pääkaupunkiseudulla. Asuntoja on yhteensä 26 kappaletta muun muassa Espoossa ja Vantaalla.

Rakennusliikkeet ajautuivat taloudellisiin vaikeuksiin ja urakoitsijoita jouduttiin vaihtamaan. GF Moneyn kannalta hankkeiden loppuun saattaminen oli tärkeää, jotta se ei kärsisi luottotappioita.

Asuntojen valmistuttua rakennusliike myi ne eteenpäin. Uusiksi omistajiksi tulivat GF Money sekä sijoitusyhtiö H&R Properties, jonka omistusosuus asunnoista on 75 prosenttia.

H&R Propertiesin omistavat puoliksi Juha-Matti Huhtanen sekä GF Moneyn rahoitusjohtaja Harri Romppanen. Huhtanen on sijoitusyhtiö Huhtanen Capitalin pääomistaja.

H&R Properties osti asunnot GF Moneylta saadulla lainalla. Lainoitus- ja omistusjärjestelyiden takia GF Moneylla on merkittävät taloudelliset riskit hankkeessa.

Kauppoja hierottiin yli vuosi

MOT:n tietojen mukaan asuntojen myymisestä Nuorisosäätiölle oli neuvoteltu jo vuonna 2016. Virallisesti kauppa toteutettiin kuitenkin vasta joulukuussa 2017. Vaikka GF Money omistaa asunnoista vain 25 prosenttia, oli yhtiö MOT:n tietojen mukaan taho, joka käytännössä järjesteli kaupat.

Kauppahinta oli yli kaksitoista miljoonaa euroa. Nuorisosäätiössä kauppoihin alettiin kiinnittää huomiota toden teolla vasta kun sen johtajakaksikko Aki Haaro ja Perttu Nousiainen joutui jättämään säätiön lahjusepäilyjen takia.

MOT:n tietojen mukaan Nuorisosäätiön nykyisen johdon mielestä asuntokaupat ovat säätiön kannalta epätarkoituksenmukaisia. Kohteet soveltuvat huonosti Nuorisosäätiön asuntotarjontaan, ja myös niiden kauppahintaa pidetään säätiössä liian korkeana.

Ei ihme ettei kauppoja hevillä haluta perua.

Huhtanen capitalilla menossa osakeanti. En pysty ymmärtämään kuka sitä merkkaa jos Oravaa saa pörssistä puoleen hintaan naviin nähden. Inderesin rapsakin ei antanut mitään lupaavaa kuvaa firmasta.

GF money - 29.5.2018 12.24

Lehto Group - 18.5.2018 22.53

Tarkkailin tämän viikon taas hieman tarkemmin kaupankäyntiä Lehdolla. Jo hyvän aikaa OP on ollut suurin netto-ostaja mutta tällä viikolla ABG Sundal Collier AB:n kautta ostettiin päivittäin tyyliin 40-50% kaupankäynnistä. Joku rahasto kenties on iskenyt silmänsä Lehtoon?

Aloitti ostot viime perjantaina ja ostanut nyt kuuteen päivää arviolta n. 250k-300k osaketta eli yli 3 millin positio. Hinannut kurssin miltei yksinään 10.20€ aina 10.90€ saakka. Ostaminen ollut niin jatkuvaa ja väkivaltaista että kävi jo mielessä onko norjan öljyrahasto tullut tänne riehumaan ?.Tän päivän viimeisten tuntien perusteella ei ole saanut vieläkään kaikkea mitä haluaa.

Lippulaiva uutista nyt ens viikolla peliin.

GF money - 17.5.2018 16.12

https://esaimaa.fi/uutiset/lahella/3cdd8bb0-7fee-41ea-a0ce-96c7df718392

https://esaimaa.fi/uutiset/lahella/ebd66e24-60bb-4e48-9290-f46f56b39fd4

 

Aina sama jengi, nuorisosäätiö, SSR, GF Money ja Huhtanen capital. Huhtanen capital hyötynyt nuorisosäätiön asuntojen vuokralaishankinnasta sekä kiinteistöhuollosta. Ei varmaan pahemmin ole kilpailutettu hommia. Sen verran isosti on Huhtanen capital viime vuosina korotellut kiinteistöjen arvojakin, että varmaan tarkoitus tuupata firma pörssiin buustatuilla profiteilla lähiaikoina.

Lehto Group - 14.5.2018 20.50

Hippos2020 etenee. Tarkennettu projektin arvo noin 200 miljoonaa aiemman 300 miljoonan sijasta.

 

Hippos2020 meni läpi Jyväskylän kaupunginhallituksessa – kolme vastaesitystä raukesivat kannattamattomina

Jyväskylän kaupunginhallitus esittää parin viikon kuluttua kokoontuvalle kaupunginvaltuustolle, että Hippos2020 -hanke Lehto-Fennian kanssa käynnistetään.
Jos myös kaupunginvaltuusto hyväksyy hallituksen yhdeksänkohtaisen esityksen, uuden Hippoksen rakentaminen on mahdollista käynnistää tammikuussa 2019.
Poliittinen suursää suosii hankkeen etenemistä, mutta tuiverrustakin on. Kaupunginhallituksessa tehtiin kolme vastaesitystä, jotka tosin kaikki raukesivat kannattamattomina eikä niistä siis tarvinnut edes äänestää.

Lehto Group - 8.5.2018 19.25

https://www.sijoittaja.fi/90617/lehto-group-nousi-sijoittaja-fin-top-10-...

 

Ei paljon uutinen auttanut, kun miltei korkattiin alle 10€:n. Viimeiseen pariin kuukauteen ollut aika masentavaa olla Lehdon omistaja, mutta jos se tästä toipuis kun saadaan lakot ja lippulaiva pois roikkumasta. Itsellä aivan liikaa kiinni tällä hetkellä osakkeessa.

Enersense - 9.4.2018 12.42

Yhtiön perustajalla ja hallituksen puheenjohtajalla Aaron Michelinillä aika värikäs tausta, entiseltä nimeltään Aaron Saleh. 

 

https://www.talouselama.fi/uutiset/he-elivat-herroiksi/413b0dd2-1ce1-36f...

 

Hevosmiesten tietotoimisto pyöritti huhumyllyä myös puhelimitse. Yhtenä innokkaimmista siihen osallistui porilainen supliikkimies Aaron Saleh.

Korviaan myöten velkaantunut Saleh vaihtoi sittemmin tax-free-alalle eli alkoi perustaa yhtiöitä veroparatiiseihin (Talouselämä 41/1990). Nykyisin hän on aluejohtajana Ocra Scandinavia Ltd:ssä, jonka Helsingin toimisto sijaitsee World Trade Centerissä. Saleh käyttää tuomioistuimen vahvistamaa uutta sukunimeä Saleh Michelin: italialaisen isän kautta samaa sukupuuta ovat ranskalaiset rengas-Michelinit.

 

Jää kyllä merkkaamatta.