Osingot yhdysvalloista sijoitusyhtiölle (Barrick gold) -

Tarkoitan siis sitä, että kun Nordnet pidättää minulta 15% todennäköisesti lähdeveroa ulkomaille (Suomen ja Kanadan sopimus) niin hyvitetäänkö se kokonaisuudessaan yritykselle yhteisveroa maksettaessa ?.

Eli siis jos saan vaikka 10 000€ osinkoa mistä pidetään 1500€ ja minun pitäisi käytänössä maksaa siitä yhteisveroa 20% niin maksanko Suomen verottajalle erotuksen eli 5% ?.

Monien maiden kohdalla verosopimuksen lähdeveroa ulkomaille ei saa kokonaisuudessaan vähentää vaan osan siitä. Erotus pitää sitten hakea kyseisestä maassa hakemuksella.

Näytä koko viesti
Lisämiljoonia peesaamalla -

Timanttinen on blogin avaus, pakko pistää kyllä seurantaan. Varmaan aika monta kertaa casinolla on tullut oltua pöydän toisella puolella aikoinaan.

Sinun twitter oli jo hyvää matskua, itse olen rakennuttanut kaikenlaista myyntiin ja itselleni vuokralle. Hyvää näkökulmaa sai isännöinnistä,olen saanut jotain ideoita sieltä kun rakennuttanut uusia kohteita.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 -

Itse pidän Venäjän valloitusta hyvin epätodennäköisenä, alle 2% antaisin todennäköisyydeksi. Venäjän aiemmat Ukrainalta nappaamat alueet oli helppo vallata, kun niissä syntyperäisiä Venäjäläisiä paljon ja muutenkin porukka pro Putin. Nyt jos mennään eteenpäin syvemmälle Ukrainaan asia ei ole enään niin, miehittäjä olisi hyvin vihattu vieras. Muutenkin mitä Putin voittaa miehittämällä Ukrainan, saa aikaiseksi vaan uskottomattoman paska myrskyn ?. Yhdysvalloissa vielä demokraatit vallassa niin tiedossa on että työkalupakista löytyy varmasti ne pakotteet mitä ei olla haluttu aiemmin käyttää voimalla eli Venäjän isoimpiin energiyhtiöihin kohdistuvat sanktiot.

Putin entisenä KGB miehinä käyttää uhkailua aseena saadaakseen haluamansa eli ettei NATO:n leviämistä viedä liian lähelle Venäjää tai muuten karhu alkaa oikeasti riehumaan. Tähän saadaan vielä joku neuvottelu ratkaisu, missä Putin saa vakuudet ettei Nato leviä Venäjän ei haluamalla tavalla.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 -

2) Pitkävedon singlessä on maksimi 1000e. Varma tieto, painoin viikonloppuja tonnin lapun Verstappenin voittoon silloin kun pitkävedossa oli kohde hetken auki. En tiedä mikä maksimi on kiskalla nykyään, toi 1000e siis netin maksimi. Aikanaan oon kyl painellu varsinkin mökillä kiskallekin kun oli päivälimiitti netissä 3000e  mut en enää muista kiskan maksimeita.

Löin viikko sitten hiihtoon singleen 3600€ panoksen netin kautta veikkaukselle eli ei ole 1000€ kattoa kyllä. Viime viikonloppuna löin 2400€ talviurheiluun. Ennen oli 3000€ maksimi, mutta nyt ei näytä enään olevan 3000€ kattoa. Kerroin voi kyllä tippua välissä. Kun löin 3600€ kerroin tippui kerran lyödessä, mutta 3600€ ei ollut maksimi . Mahdollisesti olisin voinut lyödä enemmän, mutta en kokeillut suurempaa panosta. 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) -

Kaveri kertoi perjantaina juuri samaa. Töissä finanssialalla, palkka 120k/vuosi. Halusi aika tuoreelle sijoitusyhtiölle (missä ei lainoja) 100k lainaa sijoitusasuntoa varten, pankki ilmoitti ettei anna ja neuvoi että hae omiin nimiin ja lainaa yhtiölle.

Neuvottelin itse nordnetin kanssa sijoitusyhtiölle kiinteän koron superluottoon. Olen sitä nostellut osakkeita vastaan ja käyttänyt uudiskohteiden rakennuttamisessa. Olisi mahdotonta saada mistään pankista niin alhaista marginaalia oy:lle.

Olen aika paljon käynyt neuvotteluja viime vuosina eri pankkien kanssa toimitila/varasto uudiskohteiden rahoituksesta. Oman kokemuksen perusteella Nordean ammattitaito täysin omalla tasolla verrattuna eri säästö- tai osuuspankkeihin yrityslainoituksessa. Heiltä saanut alhaisimmat marginaalit sekä pystyneet antamaan jopa 30/70 suhteella lainaa talliosakkeiden alv hinnoista. Nordella vaan pakko olla miltei se millin laina, muuten heitä ei tuntunut kiinnostavan.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) -

Katselin vielä MDI tänä vuonna tulleen uuden ennusteen kautta paikkakunnat mitä Ovarolta löytyy Helsingin seudun ulkopuolelta.

Ennuste vuosille 2020-2040

Savonlinna -23%

Varkaus -19,9%

Heinola -14,3%

Tornio -13%

Kotka -9,9%

Pori -9,1%

Hämeenlinna -2,3%

Lahti -1,2%

Rovaniemi 1%

Jyväskylä 4,7%

Raisio 6,4%

Vaikka esim Jyväskylän väestömäärä on kehittynyt hyvin ja kasvu on vielä jonkinlaista tulevina vuosikymmeninä on asuntojen hinnat kehittyneet todella heikosti.

https://yle.fi/uutiset/3-11473673

Varmasti osa instituutioista lähtenyt vetäytymään alueelta. Sen näkee myös hyvin kuinka esim  paljon sijoitusasunnoilla on ollut kohteita myynnissä Jyväskylästä. Myöskin suurimmat rakennusyhtiöt karttavat miltei kokonaan Jyväskylää tällä hetkellä. SRV:n kohdetta Jyväskylästä seurasin pitkään, kun heillä oli valmistumisen jälkeen asuntoja myymättä vuosia ennen kuin ne myytiin tukkualella trokarille.

Ovaron markkina-arvo oli perjantaina vajaa 32 miljoonaa. Tiedotteen mukaan he omistavat kiinteistöjä 43 miljoonalla ja ovat käytännössä velattomia. Nyt myytiin pääasiassa asunnot pois mitkä kelpasivat ja niistä syntyi 14,3% tase alennus. Jos jäjellä olevaa kiinteistömassaan kohdistuisi 25% tase alennus olisi markkina-arvo suunnilleen sama kuin kiinteistöjen todellinen arvo.

Nyt siis osaketta tällä hinnalla ostaessa saa samalla arvolla kiinteistöjä joiden arvojen laskulle ei näytä olevan nykytietojen perusteella olevan loppua. En ymmärrä miten joku näkee osakkeen tällä hinnalla hyväksi sijoitukseksi ?. Luulen että moni ostaa vaan, kun näkee osakkeen olevan kautta aikojen pohjissa.

Ainoa toivo osakkeessa on uudistuotanto, mutta kauan ensimmäisessä kohteessa menee ennen kuin se alkaa tuottamaan ja millainen track record on toteuttajilla kerrostalojen rakennuttamisesta tehokkaasti ?. Asunnot tulevat vielä heikosti viime aikoina kehittyneeseen Jyväskylään ja en usko esim pankkien suuntaan Ovaron maineen hetkessä paranevan.

Itsellä kyllä pää ihan pyörällä miten joku haluaa tähän laittaa rahaansa, kun markkinoilla niin paljon parempia sijoituskohteita. Tässä ei tunnu olevan riski/tuotto suhde olevan hääppöinen.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) -

Itse katselin taloyhtiöiden listaa Ovaron nettisivulta, en tiedä onko ajantasalla.

 

Jakaisin itse taloyhtiöt seuraavasti,

OK (Joko suht heikko kaupunki tai heikko rakentamisvuosi)

Hämeenlinnan salmiakki -2016, 52kpl asuntoa

Lahden Jukola -2010 22kpl

Lahden Tuomas -2010 22kpl

--------------------------------------------

Jyväskylä Valttikuja -1995 10kpl

Vantaa Mauunintie -1975 74kpl

Kirkkokummen Kummikalli -1972 84kpl

 

Täyttä sontaa

Kotka Vuorenrinne -1975 70 asuntoa

Tornio Kuparinmarkka -1975 38kpl

Varkaus Parnius -1973 28kpl

Raisio Kunnaankatu -1978 51kpl

Rovaniemi Rekimatka -1989 49kpl

Savonlinna Välimäentie -1976 51kpl

Heinola Tamppilahdenkulma -1977 17kpl

Varkaus Ahlströminkatu -1955 26kpl

Kotka Alahovintie -1975 33kpl

Lahti Vuoksenkatu -1970 10kpl

Kotka Mällinkatu -1958 54kpl

Pori Pihlavankangas -1974 39kpl

 

Aina seurannut keskustelua Ovarosta ja edeltäjästä, mutten ollut ikinä käynyt läpi asuntoja. Yllätti kyllä suuresti kuinka suurta sontaa pulju pitää sisällään, kyllä tähän vaikea sijoittaa jos pitää tällaisia herkkuja sisällään vaikka tulisi uudistuotantoa.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon #Teerenpelit 21 - Martin Paasi -

Hyvä haastis. Paasista mielipide muuttunut kokoajan paremmaksi mitä enemmän katson miehestä haastatteluja.

Näytä koko viesti
Modulight -
Velho kirjoitti:

 

Truewinner kirjoitti:

Merkkasko kukaan instikan puolella ja jos merkkas niin paljonko tuli merkinnästä ?.

Itse sain aika isolla instikka merkinnällä 0kpl.

 

Oletko jo saanut tiedon allokaatiosta vai onko tämä päätelmä siitä, että merkintä on kadonnut välittäjän tiedoista, eikä tilalle ole tullut osakkeita? Instituutiopuolellahan osakkeet varmaan ilmestyvät AO-tilille vähän yleisöannin osakkeita myöhemmin. 

 

Nyt tuli ilmoitus,

Merkittävästä ylikysynnästä johtuen Nordnetin kautta instituutioannissa merkinnän tehneille sijoittajille ei allokoitu osakkeita.

 

Näytä koko viesti
Modulight -

Merkkasko kukaan instikan puolella ja jos merkkas niin paljonko tuli merkinnästä ?.

Itse sain aika isolla instikka merkinnällä 0kpl.

Näytä koko viesti