Olet täällä

Kreate - Vaativan infran erikoisosaaja | Listautumisanti - 18.2.2021 06.46

Ei tainnut saada instituutio puolellakaan pahemmin osakkeita, kaveri oli saanut 2% pyydetystä määrästä. Oli vähän omituista miksi instituutiota pidettiin niin kauan auki yleisöpuolen annin sulkeutumisen jälkeen, vaikka sielläkin on valtava ylimerkintä sisässä. Odottivatko jotain kaveriaan sisään ?.

Omasta mielestä parasta olisi vaan pistää anti siinä vaiheessa kiinni, kun merkintöjä on niin paljon että kaikki saa minimit ja samalla pistäisivät instituution kiinni jos se on täyteen merkitty. Nyt instituutio puoli voi rauhassa katsoa miten yleisöpuolen anti menee ja sitten päättää kannattaako merkitä ?.

Näytä koko viesti
Kreate - Vaativan infran erikoisosaaja | Listautumisanti - 12.2.2021 05.02

Taitaa jäädä osallistuminen instituutioantiin väliin. Nordnetissä firman rekisteröinti asiakkaaksi kestää 3-5 viikkoa. Olisi pitänyt tehdä ajoissa.

Ei pysty Nordnetin kautta osallistumaan instituutioantiin yrityksen kautta tai yksityishenkilönä, kysyin asiasta kahteenkin kertaan private bankingin puolelta pystyisivätkö jotenkin saamaan minut sisään. Sieltä mainittiin, että Danske ja OP oli varanneet instituution itselleen. 

Mietin itse aluksi, että siirrän firman nordnetin tililtä OP:n tilille rahat ja käyn merkkaamassa. Päätin lopulta jättää väliin, kun olisi tarvinnut käydä konttorilla ja ei sittenkään ollut takuita saako mitään. Odotan hurjaa ylimerkintää annin molemmille puolille.

Pari tuttua kävivät konttorilla osallistumassa instituutio puolelle, heille oli tullut ensimmäistä kertaa vastaan pikku- ja suuri instituutioanti. Tiskillä ei kerrotu paljonko suuren raja oli merkinnässä, mutta mainittiin että jos osallistuu suureen niin rahoja ei tarvinnut vielä ennen annin loppua siirtää pankkiin. Veikkaan että suuren raja 500k tai 1000k.

Näytä koko viesti
Nimbus Group - Listautumisanti (IPO) - 9.2.2021 11.28

Maximit sisään, minimit ulos. No kuitenkin ihan ok tuntipalkka napin painamisesta.

Alku huutiksessa oli aika isoja määriä lappuja myynnissä, jotkut pääsee tekemään Ruotsissa isot pikavoitot välittömästi. Tuntuu että on ruotsalainen tapa antaa parille isolle taholle maximit, että ne pääsee tekemään 40% pikavoitot välittömästi ja muut saa minimit tai nolla. 

Näytä koko viesti
Nimbus Group - Listautumisanti (IPO) - 7.2.2021 11.18

Itseltä hylättiin Nordnetin anti, vaikka saldo olisi riittänyt saatavaan määrään. Ruotsin anneissa kai aina hylätään jos saldo ei riitä, suomessa ollut monesti toisin.

 

Merkkasin Nimbusta mitä sai, en odota saavan juuri mitään.

Näytä koko viesti
Vuodenvaihteen tilinpäätös omassa salkussa - 3.1.2021 11.48

2020 Indekseiltä turpaan, mutta hyvä fiilis jäi

Koronaa kohti tuli puskettua liian isolla velkavivulla osakkeissa sekä muissa sijoitushommissa. Kun laivan uppoaminen alkoi oli sijoitusaste pörssissä 115%, pyörinyt viime vuodet 100-130% välissä eli vipua on miltei aina käytössä. Taisi olla maanantai kun oltiin pohjissa, tuolloin osakkeet oli vuodelta -600k, pörssin ulkopuolelle tehty iso sijoitus ehkä menossa konkkaan ja vielä päälle projektista mille korona ei tehnyt hyvää iso vipu. Syvällä oltiin siis maaliskuussa. En kuitenkaan ihme kumma hirveästi stressannut, on kuitenkin kokenut jo niin monta ylä-ja alamäkeä markkinoilla sekä pelimaailmassa vuosikymmeneen. Yritin vaan käydä juoksemassa joka päivä kun oli aikaa niin se varmaan auttoi, että fiilis oli ok. 

Vuodelta jäi uppia lopulta 12% kun Helsingin tuottoindeksi näytti olevan 18% eli jonkun verran tuli hävittyä indeksisijoittajille. Olin vielä syksyn alussa varmaan noin -15%, mutta loppuvuosi käänsi vuoden hieman plussalle. Ilman fediä Powelin johdolla olisi varmasti käynyt kyllä todella huonosti, tästä vuodesta olisi hyvä oppia.

Ei olisi kyllä nyt auttanut vaikka olisi ollut pääomia pohjalla, idea oli tankata kun käydään toisen kerran kurkistamassa "ackman" pohjia. Ikinä ei käyty niin olisin kyllä missannut lisäostot ja sen jälkeen noustiin nopeaa miltei joka päivä toukokuuhun saakka.

2021 Matalin tavoittein liikenteessä

Ensi vuodelta minulle riittäisi ihan 2-3% nousutkin osinkojen kera ja jos eri kiinteistöistä tulee vuokrat.  SRV:n ja Lehdon lisäsin anneista, mutta ehkä niiden aika ei ole vielä 2021. Viimeisen vuosikymmenen on eri sijoitustuotteet tarjonneet niin hurjat tuotot, ettei niitä ole loputtomasti tarjolla.

Salkkuun en meinaa tehdä suuria muutoksia ainakaan vuoden alussa. Olen niin kävelevä katastrofi kaikkien liikkeiden kanssa, olen myynyt vuosien varrella pidempi aikaisista sijoituksista vain yhden, Nesteen 4-5v sitten. Tietenkin suurista yhtiöistä ainoan raketin, osakkeiden arvo olisi nyt 1,3milliä ja aktivoin myynnillä vielä suuret verot valtiolle. Kun omalla salkulla meni lujaa ennen 2018 ja lueskelin kuinka Pyysing käytti vipua apuna niin alkoi itsellä käydä mielessä, että miksi ei itselläkin sitä ole. Otin sitä paistimaisesti käyttöön 2018 kesän huippuihin ja silläkin olen tuhonnut salkun arvoa kiitettävästi. 

Vaikka omasta salkusta jäänyt ulos kaikki raketit tai cryptot niin pitää olla kuitenkin tyytyväinen, ettei niitä pahimpia salkunsyöjiä ole myöskään mahtunut mukaan. Vaikka tuotot nyt koko ajalta hieman alle indeksien niin olen ajatellut sen positiivisesti, että on sekin parempi kuin monella tutulla kenellä pääomat tilillä nolla-korolla tai osa osti vanhoja sijoitusasuntoja Lahti/Hyvinkää/Riihimäki/Hyvinkää akselilta 5-10 vuotta sitten. Monen niiden arvon tiputus syönyt äkkiä 15-20 vuoden vuokratuotot ja niiden realisoiminen on kallista ja vaikeaa. Omilla yksittäisillä osaketappiolla saanut pienillä kuluilla ja työllä siirrettyä verotusta osin hieman myöhemmäksi.

Toivottavasti vuosi 2021 on sijoitustiedon käyttäjille sijoituksissa sekä yleisesti parempi kuin 2020 !.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 2.12.2020 07.13

PikkuPro kirjoitti:

Ennen pokeria ex-kaverini kavalsi yhteisestä firmasta 60.000 euroa jonka jälkeen nettovarallisuudekseni jäi 10.000 euroa.

Kai tällainen rotta joutui vastuuseen teoistaan ?.

 

Itse selvitellyt vähän samanlaista tilannetta omistamassani toimitilassa missä toimii yrittäjäkaksikko. Toinen yrittäjistä tuli viikko sitten puhumaan, kun ei ollut oikein henkilöä kelle purkaa tuntojaan. Yhtiökumppani oli varastanut firman kassasta rahaa aika merkittävän summan ja tuhonnut samalla firman asioita pankin suuntaan. Asia onneksi saadaan näillä näkymin hoidettua siirtämällä firman omaisuutta velalliselta velkojalle ja keltä varastettiin jatkaa yksinään toimintaa.

 

Näytä koko viesti
Nordnet listautumisanti - 25.11.2020 09.09

Itsellä meni instituutioanti pieleen omasta munauksesta. Merkkasin enemmän kuin oli tilin saldo, se mitä olisin saanut olisi ollut kyllä alle saldon. Tilin maximi lainostusarvo olisi riittänyt merkintään helposti, mutta en ollut pyytänyt sitä kaikkea käyttöön. Kyselin asiasta privatebankingistä maanantaina, mutta eivät osanneet sanoa miten siihen suhtaudutaan jos merkkaa yli saldon vaikka saisi vähemmän. Antiesitteessähän oli mainita, että tulee hylky mutta niin monessa annissa aiemmin saldo on voinut käydä päivän tai pari yli ja siitä on mennyt vaan korkeampi korko. Tarjosivat vielä lainoitusasteen nostoa nopealla aikataululla jos lähetän vaan firman (sijoitus oy) viimeisen kirjanpidon, mutta en saanut sitä ajoissa laitettua ja ajattelin että kyllä anti läpi menee, kun salkussa oli vielä lainoitusta niin paljon tarjolla vaikken sitä ollut hakenut.

Meni 11k pikikset ohi oman saamattomuuden takia, ei pitäisi aina alkaa viime tingassa säätämään. Seuraavissa anneissa voi ollakin taas miltei nolla tuottoja tarjolla, harvoin näin hyviin pääsee käsiksi. 

Näytä koko viesti
Nordnet listautumisanti - 24.11.2020 04.52

Ruotsalaisilla taloussivustoilla puhutaan moninkertaisesta ylimerkinnästä antihinnan lisäksi, mitään tarkempaa tietoa ei taida tulla ennen keskiviikko aamua ?.

 

Näkyykö muilla osakkeita tilillä ketä yritti instituution kautta, itsellä ei näy mitään osakkeita vielä ?.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 3.11.2020 07.02

Kävin läpi muistiinpanoja ja merkintöjä miten viime vaaleissa 2016 kertoimet liikkui vaalivuoden aikana ja vaaliyönä.

 

Rebublikaanien ehdokasveto avataan 2015 Trump kerroin parhaimmillaan 150, presidentiksi noin 400 Betfairilla

Trump julistaa lähtevänsä ehdolle, kerroin rebublikaanien ehdokkaaksi noin 15-16

Vaaliväittelyt alkavat, Trumpin kerroin 4.5 rebublikaanien ehdokkaaksi (johtaa isosti gallupeissa)

Trump johtaa isosti reublikaanien vaalia, kertoimet 1.5-2.3. Ihan lopussa tulee vielä nousu yli 2.0 kun ei tiedätä äänestääkö valitsijamiehet kuten tulokset ovat.

 

Hillary VS. Trump

Lähtötilanne kesän alussa, Clinton 1.36 Vs. Trump 4.25

Kesän aikana kertoimet liikkuvat edestakaisin, Clinton 1.2-1.5 Trump 3.2-6.2

Syyskuussa tulee pomppu Clintonin kertoimiin, kun terveyshuolista uutisoidaan. Clinton käy yli 1.6 hetkellisesti ja Trump 2.8

Kohti marraskuun vaaleja Clinton lähtee laskemaan ja Trump nousemaan. Päivä ennen vaaleja, Clinton 1.2 Trump 6.2

 

Vaaliyö

Noin 02.30 tulee ovensuukyselyiden tuloksia jotka ennakoivat Hilaryn voittoa, Clinton 1.08 Trump 14 -> korkein kerroin lopputaistelun aikana selkeästi 

03.30 Alkaa olla selvä, että taistelu on tiukempi mitä luultiin, Clinton 1.4 Trump 3.6

04.00 Clinton 1.6 Trump 2.66

04.30 Clinton 2.0 Trump 2,0

05.00 Clinton 2.5 Trump 1.66 -> Trump ensimmäisen kerran suosikki

05.30 Clinton 6.0 Trump 1.2

06.00 Clinton 10 Trump 1.1 -> käytännössä tämän jälkeen peli alkoi olla ohi.

 

Mitä muistelin betfairin vaihtojakin niin hurja ennätys tulossa,

2004 55 miljoonaa, aikoinaan Betfairin ennätys

2008 25 miljoonaa

2012 19 miljoonaa

2016 233 miljoonaa, Betfairin ennätys

2020 +400 miljoonaa ?

 

Kovia vaihteluita voi olla vaaliyön aikana kertoimissa, muistan viime vaaleissa että Trump popular vote kävi alhaisimmillaan yön aikana varmaan noin 1.2 kertoimissa ennen kuin Hillarylle lopussa satoi ääniä varmaan Californiasta ja New Yorkista. 2004 vaaleista muistan, että Kerry kävi yöllä 1.19 suosikkina (Bush 6.4) ennen kuin alkoi kääntymään.

Pitää valvoa suoraan vaaleihin, itse toivon vaan että voitti kuka tahansa niin olisi mahdollisimman selvä voitto.

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 27.10.2020 02.08

Pakko kysyä kyllä mielenkiinnosta ylläpidolta mistä kyseisen nimimerkin sulkeminen on johtunut, onko ketjusta poistettu viestejä mitä en itse näe tai jotain yksityisviestejä ?. Itsellä ei ole oikein puolta miten näissä vaaleissa käy, mutta on kyllä omituisin nimimerkin sulkeminen jos se on tullut kahden newbien viestin perusteella mitä pääsen nyt lukemaan tästä ketjusta. Toinen näyttää olevan vielä eniten peukutettu viesti ylöspäin mitä ketjusta löytyy. Tämä homma näyttää ainakin itselle hämärältä, todella hämärältä.

Yksi viesti mikä vaikutti sisällöttömältä poistettin tuon aiemman lisäksi. Näitä uusia nimimerkkejä (joista osa bännättyjen käyttäjien) satelee tällä hetkellä sen verran tiheään että harhalaukauksiakin saattaa sattua. Uudet nimimerkit ovat varmasti enemmän turvassa vaalien jälkeen. Keskustelu moderoinnista jatkossa tässä ketjussa. -yp

Näytä koko viesti