Olet täällä

Nordea - 10.9.2019 07.38

(toivottavasti opettavainen) story: Kymmenisen vuotta sitten sukulainen antoi noin kaikki rahansa mulle sijoitettavaksi. Ei ollut vaihtoehtoa eli en voinut oikein sanoa ei, oli mennyt liian hyvin perheen sijoitukset. Sain 100% vapaat kädet, konkreettisesti oli vain kasa rahaa sijoitettavaksi ilman mitään ohjeistusta ja nuo rahat oli siis ko. sukulaisen noin kaiket ylimääräiset.

Oon siten sijoitellut. Koska on vapaat kädet annettu, niin oon sijoittanut niin kuin nään fiksuimmaksi ja hajautus sen mukainen. Itsekkäästi olis toki fiksuinta sijoittaa johonkin 0,5% tuoton maksiturvalliseen (koska jos voittaa, kehuista ei varmuutta mutta jos menee, niin varmaan saa kyllä negaa niskaan) mutta en nyt ole ennenkään niin fiksu ollut. Viimeksi, Nordean ollessa 5,3 -ish tai mitä ne pohjat oli niin 80% oli Nordeassa ja 20% oli cash eli viimeinen bulletti vielä 5,21 ostotoimeksiantona. Eka kertaa meni salkku pariksi päiväksi punaiselle ja sain yhteydenoton, paniikissa.

 

Niin sanoit ettei sulla ollut vaihtoehtoa ottaa vastaan sijoituksia, mutta nyt gamblaat oman sukulaisen säästöt  yhden kortin varaan ?. Nyt on helppo jälkikäteen puhua tästä, kun kävi hyvin mutta mitäs jos positiivisen uutisen sijasta olisikin tullut negatiivinen uutinen ?. Jos vaikka toimarin vaihdon sijasta olisikin tullut uutinen että Yhdysvaltain viranomainen tutkii uusia epäilyttäviä rahansiirtoja nordean alaisuudessa ja mahdolliset miljardi sakot odottavat kuten Danskella ?.

Vaikuttaa tekstin perusteella että gamblasit sukulaisen säästöillä yhden kortin varaan, jotta saat suvun keskuudessa arvostuksen kun biittaat markkinat. Jos rahat olisivatkin menneet niin varmasti olisi vaikuttanut väleihin sukulaisiin. Amerikka täynnä esimerkkejä kun urheilija antanut miljoonansa sukulaisen sijoitettaviksi ja ne on hävitty. Siinä mennyt rahojen lisäksi myös välit sukuun.

Hurja kyllä sukulainenkin jos antaa vieraan sijoitettavaksi omat säästönsä ja hänelle ok että kaikki painetaan kaikki yhden kortin varaan.

Näytä koko viesti
Fellow Finance - 1.5.2019 05.31

Fellow finance sai kyllä huhtikuussa bisneksiin hyvää vauhtia, lainavolyymi nousi peräti 20,86 miljoonaa euroon, kun Inderes odotti että yli 20 miljoonan päästään vasta vuoden toisella puoliskolla. Jos joku isompi taho tätä haluaa position niin voi repästä helpostikkin isosti ylös. Hirveesti ei ole ollut myyntilaidassa tavaraa, kun puhkottiin 8€. Carnagien kautta joku myi koko kevään isompaa positiota, mutta taisi saada operaation loppuun. Nyt on ollut Nordealla ostorobotti ostelemassa viimeisen viikon ajan.

 

 

Näytä koko viesti
Eduskuntavaalit 2019 - 16.4.2019 07.34

4. Perussinipuna: SDP+PS+KOK 117  -> 13% (SDP ja KOK sama ongelma kuin 1., lisäksi SDP ja PS voi olla ongelma)

5. Peruspunamulta: SDP+PS+KESK 110 -> 28% (Rinne ehkä löytää sittenkin tavan tehdä töitä Halla-ahon kanssa, jos vaihtoehtona on 3.)

 

4. Perussinipuna    3%

5. Peruspunamulta 4%

 

Jos katsoi eilisen a-studion missä olivat Sanna Marin demareista ja Halla-aho niin tuntuu miltei mahdottomalta, että heitä saisi mahtumaan samaan hallitukseen. Itse antaisin sinipunalle 55%, aika vaikea nähdä muita skenaarioita todennäköisinä.

Näytä koko viesti
Brexit - 13.3.2019 10.23

Virallinen äänestys oli 321-278, mutta Akin kanssa samaa mieltä että huikean hyvin hajulla oli Petteri. Betfairillä tais olla 320-329 ääntä vaihtoehto missä pyöri päivällä kerroin 100, kun markkina odotus oli luokkaa 400-200 äänissä. Petterin pitäs pistää vaan betsiä sisään, kun oli noin hyvin hajulla :).

Näytä koko viesti
Brexit - 9.3.2019 03.16

Betfairin kertoimien perusteella,

Kova Brexit 13%

Pehmeä 3%

Haetaan jatkoaikaa 84%

Markkina uskoo, että diili syntyy lopulta huhtikuun ja kesäkuun välillä muttei sekään ole todennäköistä vielä (36%).

Jännä nähdä mitä tässä vielä käy.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 19.12.2018 11.19

Olen tiennyt vuosia, että Nordnetissä kannattaisi avata valuuttatili ulkomaisia ostoja ja myyntejä varten. En ole avannut, koska yksi kollega sanoi, että ovat vähän hankalia käyttää. Nyt viime yönä lueskelin, ja ei vaikuta kovin vaikealta, mutta sen sijaan olen ottanut aika paljon pataan, kun en ole avannut. En tosin aio laskeskella, kuinka paljon.

Itsellä kävi pari vuotta sitten identtisesti, itse oli pakko laskea vitutukseen paljon sinne meni (vajaa 6000€). sad

Akille annettava kyllä propsit vuodesta 2018, Bitcoin ennustuksen lisäksi taisit olla niitä harvoja ketkä sanoi keväällä että USA-Kiina tullisota on pidempi prosessi eikä täysin lyhytaikainen neuvottelu taktiikka mikä on vuoden loppuun mennessä ohi.yes 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 22.11.2018 09.33

Wall Streetin isoin bitcoin bull Tom Lee käyttää mainauskustannuksina korkeita lukuja (yli 7000$), lasketaanko näissä arvioissa jotenkin mukaan laitteistojen hajoaminen vai miten päästää noin korkeisiin hintoihin ?.

 

A key driver was bitcoin's "break-even" point, the level at which mining costs match the trading price. That level is down to $7,000 from an earlier estimate of $8,000 for the S9 mining machine by Bitmain, according to Fundstrat's data science team. Based on that, Lee estimates that fair value for bitcoin would be roughly 2.2 times the new $7,000 break-even price.

 

 https://www.cnbc.com/2018/11/16/wall-streets-crypto-bull-tom-lee-slashes...

Näytä koko viesti
Lehto Group - 22.10.2018 04.58

yep, tähän kun lisätään tietoliikenne, suunnittelut, pihat, näyttävä ulkokuori, kunnon lattiapinta, isot nosto-ovet yms.. en ymmärrä miten saavat 1000€/m2 tehtyä.

Tossa hinnassa eli n. 800€/neliö oli kaikki lvi+sähköt+maalämpö+4 kpl pieniä toimistotiloja, asfaltti, nosto-ovet jne... Ymmärrän kyllä pointin ideaparkin suhteen, mutta itse halleja saa halvimmillaan 150 000€ päälle 1000 neliötä elementti toimittajalta. Mitä suurempi tila niin aika merkittävästi tippuu kulut neliötä kohden.

 

 

Näytä koko viesti
Lehto Group - 22.10.2018 01.14

Innokkaat voivat soittaa rakennusliikkeille ja kysyä paljonko maksaa lämpimän hallitilan rakentaminen avaimet käteen periaatteella. 

750 neliön halli ilman tonttia jaettuna 4 lohkoon, halvimmat tarjoukset n. 800€/neliö (770-840€ alv 0). Tarjoukset tämän kuukauden ajalta. 

Näytä koko viesti
Päivän polttavat puheenaiheet - 21.10.2018 06.54

Cleveland-cliffsin CEO tilitti osarin yhteydessä vähän analyytikoita ja shorttareita. Yli 3 miljardin pulju markkina-arvoltaan,tais olla kaverilla hieman hampaankolossa :)

 You are a disaster. You are an embarrassment to your parents. With this being said, we are going to use money to reward the long-term shareholders. So if the stock continues to go down, based on these kids that play with computers and somebody else's money, we are going to buy back stock. We are going to screw these guys so badly that I don't believe that they will be able to only resign. They will have to commit suicide. So we are going to screw these guys so badly that it will be fun to watch. That will be my first priority other than the two top priorities of finishing HBI and paying down debt. You are messing with a wrong guy. That's my message to you."

 

 https://www.cnbc.com/video/2018/10/19/this-ceo-just-went-absolutely-wild...

https://markets.businessinsider.com/news/stocks/cleveland-cliffs-ceo-las...

 

Näytä koko viesti