Olet täällä

Ulkomaiset osingot ja ulkomaisten osinkojen verotus - 18.8.2021 10.50

Ok, tulee yritykselle. Katsoitko linkissä:

BZSt - Refund Procedure pursuant to §32 S5 KStG

olevan lomakkeen, jossa luetteloidaan osakkeet ja pidätykset?

Jottei usko loppuisi, oheisessa linkissä on pitkä ja yksityiskohtainen selvitys lomakekuvineen kaikkineen Saksan hakuprosessista ja tulos myös:

Downshiftaus - Elämän Leppoistaminen: Saksalaiset lähdeverot takaisin - Palautukset osinkoverosta (downshiftaaminen.blogspot.com)

Sama dokumentti täytetty aiemmin, vaan vanhempi versio.

Kyseinen artikkeli kyllä luettu pari vuotta sitten, mutta kuten sanoin yksityishenkilölle homma aika helppo.

Näytä koko viesti
Ulkomaiset osingot ja ulkomaisten osinkojen verotus - 18.8.2021 06.39

Tuossa linkki Saksan verottajaan hakemisen alkuun: BZSt - Refund Procedure pursuant to §50d (1) EStG

Aletaanpa tällä.

Joo, olen tietenkin täällä käynyt heti aluksi kun aloin asiaa selvittämään ja lomake täytetty. Myöskin verottajan ja Nordnetin suunnalta asiasta kysellyt, muttei edes googlettamalla ole löytynyt henkilöä kuka olisi Saksan verottajalta oy:lle saanut palautuksia ja miten asiassa tulisi tarkalleen toimia. Homma olisi aika helppo yksityishenkilölle. 

Pitää vaan tuupata varmaan laput menemään Saksaan ja toivoa parasta, asia ei varmaan lopulta selvemmäksi tule miten tarkalleen toimia muuten.

Päivittelen lopulta miten asia päättyy jos jollain muulla tulee vastaava tilanne eteen tulevaisuudessa.

Näytä koko viesti
Ulkomaiset osingot ja ulkomaisten osinkojen verotus - 18.8.2021 03.09

Minun pitäisi hakea Saksan verottajalta 2017-2019 vuosilta liikaa perittyjä osinkoveroja. Summa vajaa 4000€ eli on jotenkin vaivan arvoinen jos onnistuu.

Minulla on nordnetiltä leimattu dokumentti osingoista sekä verottajan asiantuntijalta sain myös leimatun dokumentin, että osakeyhtiö on ollut kyseisiä vuosina Suomen verotuksen alainen. Olen myös täyttänyt pari vuotta sitten valmiiksi Saksan dokumentin perintää varten. Se on tainnut nyt uusiutua, mutta varmaan vanha pohjakin kelpaa ?.

Onko joku hakenut Saksasta oy:lle veroja takaisin ja osaisi neuvoa riittää dokumentit vai tarvitaanko jotain lisää ?.

Bingo53:lta yleensä löytyy hyviä neuvoja joka ketjussa, osaatko neuvoa mitään tähän ?.

 

Näytä koko viesti
Nordea - 28.7.2021 06.56

Mistä löysit oheisen markkinaennusteen ?

Marketscneerin luvuista mitkä tulevat analyytikkojen ennusteista.

Tämän vuoden tuloksen ennuste on EPS 0.87€ ja osinko 0.723€ ennuste.

2022 vuoden tuloksen ennusteet EPS 0.89€ ja osinko 0.619€. 

En tiedä kuinka luotettava nykytilanteeseen tai Bloombergiin nähden.

Tietenkin parempi, jos koko tulos menis buy-backien kautta, kun itselläkin kaikki eri sijoitusyhtiöiden alla niin 20% menee joka kevät verottajalle turhaan.

Näytä koko viesti
Nordea - 28.7.2021 09.24

PerttiKotos kirjoitti:

Perusteita sille, että Nordean tuplaosinkoja ei makseta ensi syksynä ei mielestäni ole olemassa. Lisättynä ensi kevään osinkoihin tulee verollista tuottoa yhteensä arviolta 1,10-1,30 euroa/osake.
Kyllä minulle ainakin kelpaa ja pidän positioni.

Markkina ennustaa peräti 0.72€+0.72€=1.44€ osinkojen yhteismääräksi.

Itsekkin omistan, mukavaa että salkun pitkäaikainen luuseri lopulta herännyt.

Näytä koko viesti
Kreate - Vaativan infran erikoisosaaja | Listautumisanti - 18.2.2021 06.46

Ei tainnut saada instituutio puolellakaan pahemmin osakkeita, kaveri oli saanut 2% pyydetystä määrästä. Oli vähän omituista miksi instituutiota pidettiin niin kauan auki yleisöpuolen annin sulkeutumisen jälkeen, vaikka sielläkin on valtava ylimerkintä sisässä. Odottivatko jotain kaveriaan sisään ?.

Omasta mielestä parasta olisi vaan pistää anti siinä vaiheessa kiinni, kun merkintöjä on niin paljon että kaikki saa minimit ja samalla pistäisivät instituution kiinni jos se on täyteen merkitty. Nyt instituutio puoli voi rauhassa katsoa miten yleisöpuolen anti menee ja sitten päättää kannattaako merkitä ?.

Näytä koko viesti
Kreate - Vaativan infran erikoisosaaja | Listautumisanti - 12.2.2021 05.02

Taitaa jäädä osallistuminen instituutioantiin väliin. Nordnetissä firman rekisteröinti asiakkaaksi kestää 3-5 viikkoa. Olisi pitänyt tehdä ajoissa.

Ei pysty Nordnetin kautta osallistumaan instituutioantiin yrityksen kautta tai yksityishenkilönä, kysyin asiasta kahteenkin kertaan private bankingin puolelta pystyisivätkö jotenkin saamaan minut sisään. Sieltä mainittiin, että Danske ja OP oli varanneet instituution itselleen. 

Mietin itse aluksi, että siirrän firman nordnetin tililtä OP:n tilille rahat ja käyn merkkaamassa. Päätin lopulta jättää väliin, kun olisi tarvinnut käydä konttorilla ja ei sittenkään ollut takuita saako mitään. Odotan hurjaa ylimerkintää annin molemmille puolille.

Pari tuttua kävivät konttorilla osallistumassa instituutio puolelle, heille oli tullut ensimmäistä kertaa vastaan pikku- ja suuri instituutioanti. Tiskillä ei kerrotu paljonko suuren raja oli merkinnässä, mutta mainittiin että jos osallistuu suureen niin rahoja ei tarvinnut vielä ennen annin loppua siirtää pankkiin. Veikkaan että suuren raja 500k tai 1000k.

Näytä koko viesti
Nimbus Group - Listautumisanti (IPO) - 9.2.2021 11.28

Maximit sisään, minimit ulos. No kuitenkin ihan ok tuntipalkka napin painamisesta.

Alku huutiksessa oli aika isoja määriä lappuja myynnissä, jotkut pääsee tekemään Ruotsissa isot pikavoitot välittömästi. Tuntuu että on ruotsalainen tapa antaa parille isolle taholle maximit, että ne pääsee tekemään 40% pikavoitot välittömästi ja muut saa minimit tai nolla. 

Näytä koko viesti
Nimbus Group - Listautumisanti (IPO) - 7.2.2021 11.18

Itseltä hylättiin Nordnetin anti, vaikka saldo olisi riittänyt saatavaan määrään. Ruotsin anneissa kai aina hylätään jos saldo ei riitä, suomessa ollut monesti toisin.

 

Merkkasin Nimbusta mitä sai, en odota saavan juuri mitään.

Näytä koko viesti
Vuodenvaihteen tilinpäätös omassa salkussa - 3.1.2021 11.48

2020 Indekseiltä turpaan, mutta hyvä fiilis jäi

Koronaa kohti tuli puskettua liian isolla velkavivulla osakkeissa sekä muissa sijoitushommissa. Kun laivan uppoaminen alkoi oli sijoitusaste pörssissä 115%, pyörinyt viime vuodet 100-130% välissä eli vipua on miltei aina käytössä. Taisi olla maanantai kun oltiin pohjissa, tuolloin osakkeet oli vuodelta -600k, pörssin ulkopuolelle tehty iso sijoitus ehkä menossa konkkaan ja vielä päälle projektista mille korona ei tehnyt hyvää iso vipu. Syvällä oltiin siis maaliskuussa. En kuitenkaan ihme kumma hirveästi stressannut, on kuitenkin kokenut jo niin monta ylä-ja alamäkeä markkinoilla sekä pelimaailmassa vuosikymmeneen. Yritin vaan käydä juoksemassa joka päivä kun oli aikaa niin se varmaan auttoi, että fiilis oli ok. 

Vuodelta jäi uppia lopulta 12% kun Helsingin tuottoindeksi näytti olevan 18% eli jonkun verran tuli hävittyä indeksisijoittajille. Olin vielä syksyn alussa varmaan noin -15%, mutta loppuvuosi käänsi vuoden hieman plussalle. Ilman fediä Powelin johdolla olisi varmasti käynyt kyllä todella huonosti, tästä vuodesta olisi hyvä oppia.

Ei olisi kyllä nyt auttanut vaikka olisi ollut pääomia pohjalla, idea oli tankata kun käydään toisen kerran kurkistamassa "ackman" pohjia. Ikinä ei käyty niin olisin kyllä missannut lisäostot ja sen jälkeen noustiin nopeaa miltei joka päivä toukokuuhun saakka.

2021 Matalin tavoittein liikenteessä

Ensi vuodelta minulle riittäisi ihan 2-3% nousutkin osinkojen kera ja jos eri kiinteistöistä tulee vuokrat.  SRV:n ja Lehdon lisäsin anneista, mutta ehkä niiden aika ei ole vielä 2021. Viimeisen vuosikymmenen on eri sijoitustuotteet tarjonneet niin hurjat tuotot, ettei niitä ole loputtomasti tarjolla.

Salkkuun en meinaa tehdä suuria muutoksia ainakaan vuoden alussa. Olen niin kävelevä katastrofi kaikkien liikkeiden kanssa, olen myynyt vuosien varrella pidempi aikaisista sijoituksista vain yhden, Nesteen 4-5v sitten. Tietenkin suurista yhtiöistä ainoan raketin, osakkeiden arvo olisi nyt 1,3milliä ja aktivoin myynnillä vielä suuret verot valtiolle. Kun omalla salkulla meni lujaa ennen 2018 ja lueskelin kuinka Pyysing käytti vipua apuna niin alkoi itsellä käydä mielessä, että miksi ei itselläkin sitä ole. Otin sitä paistimaisesti käyttöön 2018 kesän huippuihin ja silläkin olen tuhonnut salkun arvoa kiitettävästi. 

Vaikka omasta salkusta jäänyt ulos kaikki raketit tai cryptot niin pitää olla kuitenkin tyytyväinen, ettei niitä pahimpia salkunsyöjiä ole myöskään mahtunut mukaan. Vaikka tuotot nyt koko ajalta hieman alle indeksien niin olen ajatellut sen positiivisesti, että on sekin parempi kuin monella tutulla kenellä pääomat tilillä nolla-korolla tai osa osti vanhoja sijoitusasuntoja Lahti/Hyvinkää/Riihimäki/Hyvinkää akselilta 5-10 vuotta sitten. Monen niiden arvon tiputus syönyt äkkiä 15-20 vuoden vuokratuotot ja niiden realisoiminen on kallista ja vaikeaa. Omilla yksittäisillä osaketappiolla saanut pienillä kuluilla ja työllä siirrettyä verotusta osin hieman myöhemmäksi.

Toivottavasti vuosi 2021 on sijoitustiedon käyttäjille sijoituksissa sekä yleisesti parempi kuin 2020 !.

Näytä koko viesti