Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 26.10.2020 10.59

Trump ja Biden taistelevat nyt lujaa Pennsylvaniasta. Trumpilla tänään (maanantaina) kolme tilaisuutta siellä, ja Bidenillä yksi, yllättävä. Bidenin öljypuheet viimeisessä väittelyssä ovat osoittautuneet niin pahaksi että ehdokkaan oli ilmeisesti pakko lähteä Pennsylvaniaan korjaamaan niitä. Mutta jos Biden mokasi, niin samoin teki myös Trump, eli kansliapäällikkö Meadows sanomalla eilen huolimattomasti CNN:n haastattelussa että Valkoinen talo ei enää halua hillitä  koronaa - vapaasti käännettynä. Mielenkiintoista on että sekä Bidenin öljykommentti että Meadowsin eilinen covidkommentti nousivat pääotsikoiksi vasta viiiveellä., vaikka molemmissa on kysymys vaalien kannalta isoista asioista. Ja tänään Trump sitten möläytti puheensa päätteeksi alentavasti "kukaan ei vaalien jälkeen kuule siitä mitään,Covid Covid Covid", taas vapaasti käännettynä.  Nyt voikin jokainen sitten miettiä kumpi oikeastaan on tärkeämpää, Pennsylvanian öljyteollisuus vai maailmalla riehuva kulkutauti.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 25.10.2020 04.52

Olen ollut viime tv-keskustelusta lähtien huolissani Bidenin öljykommenteista. En ole mikään öljy-alan tai ilmastomuutoksen expertti mutta selvästi on nyt havaittavissa että Trumpille uskollinen media on hylännyt Hunter Bidenin tietokoneen ja syyttää nyt Bideniä öljyteollisuuden alasajosta. Foxin pääuutisena on juuri nyt sunnuntai-aamuna USA:n aikaa Bidenin "grillaus" öljystä Pennyslvanian mediassa. Mielestäni on selvää että Biden menettää äänestäjia ainakin Pennsylvaniassa ja tietysti Texasissa, ehkä muuallakin. Ikävä että Pennsylvania on niin tärkeä vaaleissa. Tiedä sitten miten paljon se loppujen lopuksi vakuttaa tulokseen kun Bidenin johto on niin selvä, mutta yhtä selvää on että Biden teki virheen kun vastasi epäsellvästi  ja tulkinnanvaraisesti  Trumpin kysymykseen "haluatko sulkea öljyteollisuuden". Olisiko tämä alkavan viikon puheenaihe, Trumpin leirissä. Aihe tosin kohta hukkuu huomattavasti nousevien koronatartuntojen alle.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 23.10.2020 05.33

Taisi mennä tämä matsi pikkasen Trumpille, osittain sen takia että Biden vaikuttaa nyt lopussa aika väsyneeltä ja vähän sotkee numeroissa ym. Mutta alku oli kuitenkin hyvä Bidenille, ja useimmat katsoivat alkua joten tuskin suurta vaikutusta vaaleissa, mutta kuka tietää. Niin joo, ja paha moka Bideniltä katsoa rannekelloaan.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 22.10.2020 10.48

eke kirjoitti:

 

Turmiolan Tommi kirjoitti:

https://www.facebook.com/DonaldTrump/videos/350524406214941

Myönnän katsovani asiaa Biden-vetojen läpi, mutta siitä huolimatta vaikea uskoa tämän tyyppisen esiintymisen vakuuttavan kannastaan horjuvia äänestäjiä.

 

Katsoin tuon pätkän alusta loppuun ja asiahan on uutisoitu aivan päin helvettiä mediassa. Videon lopussa toimittajan avustaja huikkaa kameran takaa jostain teknisestä asiasta ja keskeyttää haastattelun, samalla tulee ilmi että Trumpille varattua aikaa on enää 5 minuuttia jäjellä, jonka jälkeen on varapresidentin vuoro. Trump sanoo aivan kohteliaasti, että lopetetaan vain tähän. 

Tämähän uutisoitiin mediassa kuin Trump olisi suutuspäissään lähtenyt kesken haastattelua litomaan. Minkä takia tällaista velheellista uutisoitia tehdään?

Itse haastattelu on perustoimittajan inttämistä.

 

Ei mene noin. Tarkoitus oli että Trump ja Pence vielä haastatellaan yhdessä mutta Trump päätti lopettaa homman lyhyeen. Postaat väärää tietoa.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 22.10.2020 09.28

Katselin yön väittelyn alkupalaksi Trumpin twitterillä ilmestynyttä  60-minutes haastattelua, Valkoisen talon omaa versiota yhdellä kameralla siis.. Oli kyllä todella ärtyisä Trump ja myös liiankin ärhäkkä toimittaja, joka heti aluksi vähän huolimattomasti kysyi "are you ready for some tough questions". Eipä Trump oikeastaan vastannut yhteenkään ksymykseen suoraan vaan käänsi heti Bideniin, Hillaryyn ja Obamaan. Ja luonnollisesti käytti suurimman osan ajasta Hunter Bidenin tietokone"skandaaliin" . Päätti sitten keskustelun viitaten tuohon toimittajan ensimmäiseen kysymykseen suunnilleen sanomalla "you promised a lovely interview and then say about the tough questions". Uppoaa taas varmaan omille, mutta jos jatkaa tuolla linjalla nyt yöllä niin ei hyvää lupaa.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 20.10.2020 01.47

Katselin äsken parjattua (siis Trumpin kannattajien parjaamaa) CNN:ää jossa veteraanitoimittaja Jamie Gangel ihan kuin ohimennen kysyi, Faucijupakkaan liittyen, ja lähteisiinsä perustuen, että haluaakohan Trump oikeasti hävitä vaalit? Jäin miettimään asiaa ja ehkä on niin että Trump jo suunnittelee vaalien jälkeen lähtevänsä Valkoisesta talosta ja muodostavansa  kiihkeiden kattajiensa kansaa uskonlahkon jossa esim maskit ovat kiellettyjä ja jossa joka sunnuntai seistään raamatun kanssa jonkun kirkon ovella, ja jaetaan kuvat salatussa ryhmässä. Väliin poltetaan New York Timesin ja Washington Postin sunnuntainumerot, samaan tyyliin kuin Beatleslevyjä poltettiin John Lennonin huolimattoman lauseen vuoksi  vuonna 1966. Ei tunnu edes täysin mahdottomalta.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 18.10.2020 05.14

Kylmä totuus kirjoitti:

Onpa täällä uskomattoman pitkiä ja rasittavia analyysejä. Hyvä niin. Minä annan lyhyen: Kuten aina poliittisessa kaksintaistelussa, esimerkiksi Suomen presidentinvaaleissa, ehdokkaiden kertoimet lähenevät toisiaan loppua kohden. Näin on viime päivien aikana käynyt myös Biden/Trump taistossa, joka ehkä sinänsä on yllättävää ottaen huomioon Bidenin selvän gallupjohdon. Ei muuta.

 

 

Edelleen kertoimet lähenevät toisiaan. Joko joillakin sormi cash-out näppäimillä?

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 18.10.2020 02.04

Onpa täällä uskomattoman pitkiä ja rasittavia analyysejä. Hyvä niin. Minä annan lyhyen: Kuten aina poliittisessa kaksintaistelussa, esimerkiksi Suomen presidentinvaaleissa, ehdokkaiden kertoimet lähenevät toisiaan loppua kohden. Näin on viime päivien aikana käynyt myös Biden/Trump taistossa, joka ehkä sinänsä on yllättävää ottaen huomioon Bidenin selvän gallupjohdon. Ei muuta.

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 14.10.2020 03.04

En ala syväluotaamaan, enkä osaisikaan, mutta toteanpahan vain että Trump alkaa olla fyysisesti ennallaan taudin jäljiltä. Meuhkaa just nyt Pennsylvaniassa Voipi olla että koronan voittaminen, siis omasta kehosta,lääkkeillä, voi antaa yllättävän piristysruiskeen kampanjalle. Ainakin Bidenin kerroin Betfairilla vaihteeksi nousussa, nyt 1.51

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 9.10.2020 02.23

Pence lähtenyt Washingtoniin osallistumaan Pelosin koolle kutsumaan keskusteluun Trumpin mielentilasta ja 25th Amendmentistä? Miksi keskeytti vaalikiertueen? Edit:Pence palaa ABCn mukaan estääkseen burnoutin. 

Näytä koko viesti