Olet täällä

Mielenkiintoisia pienyhtiöitä maailmalla

20.11.2020, 14:46
#1
Käyttäjän jippej kuva
OP
+303
Liittynyt:
29.8.2017, 20:24
Viestejä:
136

Ketju sekalaisille pienyhtiöille

Ideana on koota ideoita tutkittavaksi maailmalta. Ei sijoitussuosituksia, vaan mainintoja yhtiöistä, joita on tutkinut, tutkimassa tai seurannassa kommentteineen. Mielellään myös maininta, onko positiota kyseisessä yhtiössä. Suuryhtiöt maailmalta ja pääosa Suomen pörssin yhtiöistä on sellaisia, että niille on perusteltua olla oma ketju. Tarkoitus on keskustella yleisesti niistä muista. Rajana voisi toimia markkina-arvo. Esimerkiksi Suomen pörssin pienimmät ja pohjoismaista alle 200M€ yhtiöt. Jenkkilässä vastaava raja voisi olla 1 miljardi ja muu maailma 500 M€. Rajat ei tietysti tarkkoja, vaan suuntaa antavia. 

Ajatuksena on vain saada mahdollisia ideoita itselle tutkittavaksi, jos yhtiön koko, liiketoiminta, ala ja kehityssuunta on mieleinen. Aloitan muutamalla omalla, jotka seurannassa/positiota.

GNLG - Golar LNG / jenkki-nasdaq listattu maakaasun peluri. Liiketoiminta hyvin laaja koko maakaasun arvoketjuun pyrkivä. Pääasiallinen toiminta Brasiliassa ja merillä ympäriinsä. Johtava teknologia maakaasuun nesteytyksen ja uudelleenkaasutuksen(regassification) kelluvissa faasimuutoksissa. Osien summa laskelmilla saa aika rajuja arvoja 15-30$ välille. Monimutkainen kokonaisuus ja vaatii käytännössä kirjan kirjoittamisen, että on edes jotakuinkin perillä tästä. https://www.youtube.com/watch?v=VM7vTniS1kc tuosta saa ihan hyvän yleiskuvan. Lyhyen ajan ajurit: Q3 tulokset ensi viikolla, sisäisen tarkastuksen kaikki ok -ilmoitus(toivon mukaan) => HYGO IPO:lle uusi päivämäärä. GNLG osuus HYGO:sta arvotettiin n. 8$/osake IPO:ssa, joka piti mennä syyskuussa maaliin, mutta tuli korruptiosyytöksiä silloiselle CEO:lle vanhoista jutuista. Ongelmat: kallis raha(~8%) ja suuri velkalasti, joka käytännössä syö tuloksen. Samoin alaskirjauksia GLMP puolelta. 

Itsellä on positio, joka on ihan merkittävän kokoinen itselle. Pieni seurantapositio ollut jo keväältä ja lisäsin noihin korruptiosyytöksiin/IPO:n jäädytyksen aiheuttamaan dippiin reilusti. Nykytiedolla odotan IPO:n olevan maalissa ennen juhannusta 2021, joka edesauttaa merkittävästi rahoitusasemaa ja HYGO arvo päästään määrittelemään markkinoilla. IPO etenee jälleen -uutinen: 14$ osake välitavoite. IPO maalissa 18$, niin kevennän varmaan noin puolet pois, ellei ole menty myös muilta osin merkittävästi eteenpäin. Huomioitava, että yhtiö on pääasiallisesti PE ja Hedge fundien omistama. Vola on erittäin rajua.

SmartEye / Kerroinhupsuttelukasvuhirviö järjettömällä potentiaalilla Ruotsin listalta. Itse yritän aktiivisesti etsiä niitä yhtiötä, joita en edes yritä arvioida numeroiden valossa, vaan puhtaasti potentiaalin valossa. SmartEye on tuotteistamisen osalta lähinnä autoalan kanssa tekemisissä, jossa silmänseuranta on oleellista, etenkin kun mennään avustettuun ajamiseen. Omistan pienen potentiaalin puhtaasti toimivan silmänseurantateknologian laajempien sovellutuksien takia. Tämä on mallia ostin ja tarkastan 10v päästä miten meni. En edes uskalla katsoa numeroita, vaan tarinaa, koska numeroiden perusteella en koskaan ostaisi.

NexTech AR solutions / Augmented reality kiinnostaa, jonka takia tämä seurannassa. Yhtiö toimii käytännössä markkinoinnin puolella. Teknologia kiinnostaa ja näen sen potentiaalin monin osin, jonka takia kiinnostaisi alan yhtiö. Etsin alan yhtiötä ostettavaksi.

Global Atomic / Uraanijunior. Poikkeuksellinen junior, koska Turkissa on sinkin kautta kassavirtaa, jolla voidaan rahoittaa paljon kehitystä. Afrikassa hyvä uraaniesiintymä, joka on yhtiön pihvi. Ei tällä hetkellä positiota. Tarkoitus ottaa pieni, koska saa uraanisektoriin altistusta vipuvarrella.

Kazatomprom / Kazakstanin valtiollinen ydinvoima-uraani-yhtiö. Tällä hetkellä edullisin uraanin tuottaja maailmassa. Ollut positio ja otan varmaan jossain vaiheessa takaisin.

Toimialat, joihin haussa yhtiöitä

Esports, pidän esportsia erittäin mielenkiintoisena ja potentiaalisena alana. Pidän todennäköisenä, että suuruusluokka tulee ylittämään "perinteisen urheilun", kun diginatiivi nuoriso on vanhentunut ja analogiset digimurrokseen pakotetut alkaa olla mullan alla. Kymmenien vuosien horisontti. Kuinka päästä varmuudella mukaan potentiaaliin on merkittävästi vaikeampi kysymys. Selkeä voittaja esim Twitch, mutta sen omistaa Amazon, jonka omistamisella ei paljon altistusta alaan saa. 

Kupari, kuparia on rajallinen määrä ja väestönkasvu sekä digitalisaatio on edelleen hurjaa. Puhdas kymmenien vuosien fundakeissi samoin kuin uraani. Yhtiöt haussa. Silmäillyt olen mm. Excelsior Mining.

Lääketeknologia/apulaitteet/ennaltaehkäisevät lääkehoidot. Pidän todennäköisenä, että tulevina vuosikymmeninä tulee paljon Revenion tyyppisiä yhtiöitä nousemaan ympäri maailman. Kyllä me ollaan sen verran itsekkäitä olentoja, että kysyntä on luonnollista. Yhtiöitä olisi tarkoitus poimia pienillä painoilla erittäin pitkään salkkuun.

AR-teknologia. Mielestäni tämä on niitä keissejä, joissa täytyy ensin luoda teknologia taustalle, joka päästään sitten joskus/jotenkin rahastamaan.

 

Siinä jotain ajatuksia alkuun. Toivotaan, että ketju saadaan henkiin ja elämään.   

8
+1
0
-1
8
0
21.11.2020, 05:55
+29
Liittynyt:
6.9.2020, 15:07
Viestejä:
43

Hyvä ketju ehdottomasti. Sopisiko tähän myös ns. pinkit senttiosakkeet. Haluan tietysti sanoa suoraan, että ei mitään vedätys mainospalstaa ketjusta pidä tehdä. Ns. lupaaviin tenbaggereihin on helppo upottaa rahaa, joka ei koskaan tuota mitään. Mutta noin muuten ajatuksia voi ehkä heittää?

Näitä siis pitkä lista itsellä, jotka menettäneet 99% arvostaan enkä ole vielä miljonääri. Eli matemaatikan voi laskea siitä ;)

2
+1
0
-1
2
0