Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 19.9.2020 11.45

Tasatilanteessa ratkaisee varapresidentti Pencen ääni, joten tarvitaan neljä loikkaria.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 19.9.2020 10.58

PelleSnuslos kirjoitti:

Nythän republikaaneilla on presidentti ja senaatti eli nyt saa varmasti läpi. 

Senaatti ei ole lainkaan varma. Nähtävästi jo Alaskan Lisa Murkowski on ilmoittanut, ettei suostu vahvistamaan RBG:n seuraajaa ennen uuden presidentin virkakauden alkua. Myös moni muu uudelleenvalinnasta kamppaileva republikaanisenaattori joutuu hankalan dilemman eteen nimityskysymyksessä.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 19.9.2020 09.17

On päivänselvää, että Trump tulee nimittämään uuden tuomarin lähipäivinä eikä se tule vaikuttamaan mitenkään presidentinvaalien lopputulokseen. Onhan konservatiivituomareiden nimittäminen yksi hänen tärkeimpiä vaalilupauksiaan. Sen sijaan nimityksen vahvistaminen senaatissa ei ole lainkaan läpihuutojuttu. Aika moni republikaanisenaattori käy tiukkaa taistelua uudelleenvalinnasta ja härski takin kääntäminen ei välttämättä edesauta äänestäjien vakuuttamisessa. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 18.9.2020 06.11

Viikko on taas kulunut ja Sleepy Joen pulssi on edelleen tunnistettavissa. Näin ollen 538 on pykältänyt prosentteja naksulla vallan vaihdon suuntaan lukemiin 76-24. Aikatekijän lisäksi tähän on vaikuttanut myös Bidenin hyvät osavaltiopollit, viimeisimpänä A+ Siena Collegen +9 Arizonasta. Hieman hämmentävästi koko maan kyselyt ovat samaan aikaan liukuneet aavistuksen verran Trumpia kohden. Tällä hetkellä Minnesota, Wisconsin, Michigan ja Arizona ovat aika vankasti Sleepy Joen vankkureissa. Pennsylvaniasta ei ole tullut vähään aikaan laadukkaita polleja, joten aivan vielä Aki ei pääse nukkumaan rauhallisesti. Ennakkoäänestyshän on jo alkanut esimerkiksi Pohjois-Carolinassa. Jos ei muuta, tämä tulee lieventämään lokakuun yllärin vaikutusta.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 18.9.2020 01.16

Itse kiinnitin huomiota:
-Urheiluvedonlyönti on käytännössä kynnyskysymys jenkkimarkkinaan, joten nyt edellytysten pitäisi olla kunnossa
-Btobetin nykyinen asiakaskunta ei sisällä juuri lainkaan päällekäisyyksiä Aspiren kanssa, joten ristiinmyyntimahdollisuuksia pitäisi olla
-Ostokset on tehty ja nyt keskitytään olemassaolevan optimointiin
-Ensi vuonna voi tulla merkittäviä uusia päänavauksia Saksasta, Hollannista ja putkessa olevista jenkki-prospekteista
-Perusstrategia vaikuttaa aivan järkeen käyvältä. Tarjoavat integroitua ja laaja-alaista kokonaisuutta, jonka avulla kutistuvien marginaalien parissa kamppailevat operaattorit pystyvät parantamaan tehokkuuttaan.

Kokonaisuudessaan meni positiivisen puolelle eikä isoja punaisia lippuja näkynyt. 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 18.9.2020 10.43

Omat kelat kaupasta.

Plussaa:
-vedonlyönnin myötä puuttuva palanen tarjontaan
-paremmat marginaalit kuin Aspirella
-40-50% kasvu H1/2020 koronan runtelemalla vetomarkkinalla on mun mielestä kova suoritus
-8 x 2020 ebitda tai 7 x 2022 ebit ei kuullosta aivan järkyttävältä ylihinnalta

Miinusta:
-Btobetin bisneksestä on vaikea saada kovin tarkkaa kuvaa. Toivottavasti kohta alkava CMD tuo lisävalaistusta.
-tähän saakka Tsachi on korostanut keskittymistä reguloituihin markkinoihin. Afrikka ja Latinalainen Amerikka eivät ensimmäisenä assosioidu regulaatioon.
-onko Btobetin tuote kilpailukykyinen Aspiren nykyisillä markkinoilla? Mikäli Neuron3:a ei saa ristiinmyytyä nykyasiakkaille, synergiahyödyt jäävät tosi laihoiksi.

Yhteenvetona ostos näyttää lupaavalta lähivuosien taloudellisten lukujen valossa, mutta pitkän tähtäimen strategisten hyötyjen osalta näen kysymysmerkkejä.

Olen aina kuvitellut, että sijoituspalstojen suurin hyöty on omien ajatusten sparraus ja laumaälyn hyödyntäminen. Pelkästään tämän vuoksi Naganon Prinssin analyysit ovat todella arvokkaita. Hän selvästi tuntee alan ja pystyy tuomaan paljon lisäarvoa. Jos on hänen kanssa eri mieltä, voi argumentoida omilla vasta-analyyseilla. Kriittinen ajattelu hyödyttää meitä kaikkia. Keep em coming yes

Näytä koko viesti
Kenellä on isoin? (Osakesäästötili) - 17.9.2020 06.49

Päivänsisäisesti käytiin pari kertaa aiemminkin koputtelemassa tuplia, mutta vasta tämän päivän uutisten myötä rysäytettiin kunnolla satanen rikki. Rehellisyyden nimissä  kyseessä ei ole mikään säkenöivä suoritus. Avasin OST:n vasta maaliskuussa ja sinne valikoitunut heppa osoittautui sangen elinvoimaiseksi. Tästä eteenpäin suunta lienee vain alaspäin, joten omalta osaltani lopetan seurannan näihin kuviin ja tunnelmiin.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 17.9.2020 05.40

Tehokkaan markkinan mielenliikkeet ovat aika vekkulit. Q2-raportti oli mielestäni tosi jytky, mutta kurssi on noussut sen jälkeen vain noin 7%. Nyt tulee kauan odotettu ilmoitus betsi-lafkan hankinnasta ja hinta pomppaa välittömästi samat seitsemän pinnaa. En kuitenkaan valita :)

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 16.9.2020 05.36

Aina väärässä kirjoitti:

Ymmärrätkö, että jos ihmiset eivät vastaa noihin kyselyihin totuudenmukaisesti, niin sillä ei ole tuon taivaallisen merkitystä mitä biaksia on korjattu ja mitä prosentteja noilla malleilla ja laskutoimituksilla saadaan?

Millainen ero Trumpin hyväksi täytyy tulla, että myönnät tuon ennustuksen menevän pöpelikköön? Riittääkö 100 valitsijamiestä?

Lainaan itseäni reilun viikon takaa:

Turmiolan Tommi kirjoitti:

6) Trumpin kannattajat eivät uskalla kertoa kantaansa gallupeissa. Tästä tuskin kenelläkään voi olla varmaa tietoa. Väitettä voi kuitenkin tarkastella loogisesti. Itsellä ainakin herää muutama kriittinen kysymys. a) Miksi juuri Trumpin kannattajat pelkäävät ilmaista poliittisen kantansa? Kyseessä on nykyisin vallassa oleva puolue ja lähes puolet kansasta on samaa mieltä. Eikö demokraattien/Bidenin sympatisoijilla ole samoja pelkoja syrjäseuduilla ja syvästi punaisilla alueilla? b) Miksi tätä ilmiötä ei ollut vielä neljä vuotta sitten ja se on syntynyt vasta nyt? c) Eivätkö Trumpetit luota edes Fox Newsiin? Miksi he valehtelisivat myös heidän polleissa? d) Miksi myös republikaanien senaatin ja edustajainhuoneen ehdokkaat ovat kyselyissä selkeästi jäljessä demokraatteja? Tuskin pelko estää kuitenkaan kertomasta puoluekantaa.      

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 16.9.2020 05.27

Aina väärässä kirjoitti:

Mutta ettei menisi pelkäksi sarkasmiksi, niin annan esimerkin.

Esim. siten, että suurkaupunkien ihmiset ovat jo aivan helvetin vittuuntuneita BLM-mellakoihin, mutta eivät välttämättä pura ketutustaan vastaamalla sille ärsyttävälle soittajalle, joka kysyy "ketä äänestät?" että "no Trumppia. Trumppia äänestän, PERKELE!"

Rohkenen kuitenkin kyseenalaistaa, että miten täältä suomalaiselta kotisohvalta pystyt tuon päättelemään? Miten mellakoista ajattelee musta yksinhuoltaja Detroitin slummissa? Entä äveriäs pankkiiri Manhattanilla? Keski-ikäinen kotirouva Philadelphian lähiössä? Miespuolinen trailerin asukki Alabamassa? Sosiaalitieteiden opiskelija Stanfordissa? Mitkä ovat näiden eri ryhmien keskinäiset painoarvot? Entä miten kukin ryhmä painottaa tätä aihetta suhteessa koronatoimiin? Uskaltaisin väittää Naten pollien keskiarvon antavan aika paljon paremman estimaatin lopputuloksesta kuin sinun omien arvojesi värittämä analyysi. 

Näytä koko viesti