Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 28.3.2020 12.38

Fär-saarilla on toistaiseksi kyetty kartoittamaan kaikki tautiketjut ja tämä on tuottanut varsin mielenkiintoisia havaintoja. Osa tapauksista on levinnyt todella heikosti. Välttämättä suutelu ei ole riittänyt tartuttamiseen. Toisaalta jotkut tautiketjut paljastuivat äärettömän ärhäköiksi siirtymään ihmiseltä toiselle ja välillä on riittänyt pelkkä ohi kävely. Tämän johdosta arvellaan koronalle käyvän kuten tavallisille influenssaviruksille. Muuntuessaan se alkaa leviämään helpommin, mutta muuttuu samalla vaarattomammaksi.

https://www.berlingske.dk/internationalt/a-doctor-in-the-faroe-islands-was-puzzled-by-a-mysterious-pattern

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 26.3.2020 12.38

En usko kansan ryntäävän kaduille rajoitusten loppuessa kuten sonnit laitumelle kevätkiimassa. Varmaan moni on aika varovainen ja normalisoituminen tapahtuu pikkuhiljaa. Lisäksi laajat joukot tulevat menettämään työnsä, mikä myös hillitsee kulutusta. Toisaalta elantonsa säilyttävillä on rahaa millä mällätä, joten jonkinlainen kulutuskäyttäytymisen polarisaatio on hyvinkin mahdollista. Suuntautuisiko tuo sitten enemmän luksukseen?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 26.3.2020 12.08

petteri kirjoitti:

Mielenkiintoinen poliittinen muuvi. Uudenmaan eristäminen eduskuntaan, mutta eipä taida nykytilanteessa mennä perustuslakivaliokunnasta läpi. Ravintoloiden rajoituksia hiotaan vielä. 

 

Katsottiinko samaa lähetystä? Kun ennen tiedotustilaisuutta haastatelttin sitä perustuslakivaliokunnan jäsentä, ainakin itse otin riidit eristämisen läpimenosta. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.3.2020 05.11

hauturi kirjoitti:

Mitäs muuten veikkaatte, jos tänään tapaa satunnaisen uusmaalaisen, niin millä todennäköisyydellä hänellä on korona?

 

Virallisten tilastojen mukaan HUS-alueella on todettu 560 koronatartuntaa. Koska lukuihin pääsee enää sairaalatapaukset ja nekin muutaman päivän viiveellä, arvioisin todelliseksi määräksi 50 000 - 60 000 sairastunutta. Tuon perusteella todennäköisyys olisi hieman päälle 3%.

 

edit. Tuo taitaa olla yläkanttiin, kun vertaa esim paljon testaavan Saksan lukuihin. Korjataan 15 000 - 20 000 sairastuneeseen eli todennäköisyys noin 1%.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 25.3.2020 09.53

PikkuPro kirjoitti:

Kun nyt ei ole pelastettavissa kuin itsensä niin teen varautumis-suunnitelman. Pokeri on opettanut menemään hetkeen ja ottamaan tosiasiat sellaisina kuin ne ovat. Toistaiseksi on vielä syitä olla kaupungissa mutta ne syyt hyytyvät kun karanteeni tiukkenee ja ennemmin tai myöhemmin siirryn mökille. Niin, taitaa sitä ennen tulla alue-karanteeni Uudellemaalle mutta onneksi Pena sen siinä ihan viime metreillä keksi, veti ässän hihasta: mulla ei tällä hetkellä ole asuntoa Helsingissä niin paha on poiskaan poliisin käännyttää kun tämä Airbrb loppuu. Ei ole minne käännyttää; vieköön vankilaan sitten, lämmintä sielläkin ja tosiaan tavalla tai toisella mökille menen, vaikka rinkan kanssa metsiä pitkin. Mä oon aika kovakuntoinen kaveri.

Eikö tämä ole juuri sellaista ajattelua, minkä vuoksi kulkemisrajoituksia nyt suunnitellaan? Voit sairastua mökillä, jolloin kuormitat mökkipaikkakunnan terveydenhuoltoa. Tai voit tietämättäsi olla koronan kantaja, jolloin levität virusta laajemmalle alueelle.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 24.3.2020 11.39

petteri kirjoitti:

Suomen epidemian tilanne on vielä nyt hallussa hyvin Euroopalaisittain mitattuna ja ei-pakotettu sosiaalinen etäyttäminen toiminut melkein parhaiten maailmassa.

 

Ongelmahan on, että emme voi kuin arvailla 15.3 päätettyjen toimien tehosta. Tulokset näkyvät aina pari viikkoa jälkijunassa. Tämä tilannearviosi ei myöskään perustu faktoihin, vaan on parhaimmillaankin valistunut olettamus (päätyisin kyllä itsekin samaan johtopäätökseen). Mikäli arvio ei pidäkään paikkaansa ja nämä ämpärien jonottajat ja Levin juhlijat ovat mahdollistaneet epidemian jatkumisen, seuraukset tulevat olemaan tuhoisat. Tämän vuoksi pystyn ymmärtämään, mikäli poliitikot pelaavat tässä tilanteessa varman päälle.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 23.3.2020 12.04

Omaan silmään Ruotsin tartuntatilastot näyttävät omituisilta. Siellä oltiin eksponentiaalisella käyrällä 12.3 saakka, minkä jälkeen havainnot kääntyivät laskuun. Viime viikolla oli taas nousua, kunnes viikonloppuna suunta kääntyi alaspäin. Mikä tämän selittää? Tapahtuiko myös lahden takana tilastointi- tai testauskäytäntöjen muutos, mikä käänsi 'viralliset' luvut hetkeksi laskuun?

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 23.3.2020 10.16

Mikä on sun kelasi Nordean suhteen? Miltä tasolta olet valmis koppaamaan lisää? Vaikutti, että viime viikolla ei enää laskenut alle 4,4 edes näkymien synkentyessä. Itseä houkuttelisi uuden kierroksen aloittaminen, jos tuonne saakka rommaa.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 22.3.2020 01.20

Jeans kirjoitti:

Tarjoan tuosta kolme kertaa korkeampaa lukua 0,225%, josta olen siis valmis ottamaan overin. Sanotaan vaikka seuraavan kuuden kuukauden periodilla.

Aivan mielenkiinnosta, mikä sun mielestäsi olisi tälle neutraali linja? Itse arvioisin sen olevan lähellä prosenttia, ehkä hieman alle. Näin ollen over 0,225% olisi mehevä ylikerroin.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 21.3.2020 06.09

Islannissa on tehty satunnaistestejä yli 5000 ihmiselle ja näissä löytyi lähes 50 uutta kantajaa (alle 1% testatuista). Mielenkiintoista on, että puolet havatuista tartunnoista on ollut täysin oireettomia ja loputkin hyvin lieviä. Tämä tukee teoriaa, että viruksen levinneisyys on paljon virallisia lukuja suurempi. Toinen oppi on laajamittaisen testauksen tärkeys. Ehkäpä myös THL ehtii jonain päivänä tutustumaan raporttiin.  

https://cleantechnica.com/2020/03/21/iceland-is-doing-science-50-of-people-with-covid-19-not-showing-symptoms-50-have-very-moderate-cold-symptoms/

Näytä koko viesti