Olet täällä

Ukrainan tilanne - 13.1.2023 04.40

GHearst kirjoitti:

Edetään hitaasti, koska halutaan minimoida ydinsodan mahdollisuus. On olemassa kuitenkin pieni toivo vallan vaihtumisesta Venäjällä järkevämpiin käsiin.

Tässä perustelussa on pahasti ontuva logiikka. MiG:ien luovuttaminen on kosher, mutta Horneteista syttyy ydinsota. Ei ole mitään ongelmaa antaa Ukrainalle neuvostopanssareita, Mardereita tai Bradleyta. Sen sijaan Leopardin tai M1 Abramsin myötä Putlerin sormi menee laukaisunapille. Himarseilla on tuhottu venäläisten varastoja ja miehistöä kesästä lähtien, mutta saman tekeminen 200 km kauempaa ylittää punaisen viivan. 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 13.1.2023 03.25

mskomu kirjoitti:

Eli kysymys: Millä tavoin USA voisi lopettaa sodan? Ja siis senhän pitäisi olla heille "helppoa", jotta syynä voisi olla kuvailemasi kaltainen logiikka. Sillä jos USA:lla on teoreettinen tai hyvin vaikeasti toteutettava keino lopettaa sota, niin eikö loogisempi peruste sen käyttämättä jättämiselle ole nimen omaan, että on niin vaikeaa ja kallista, että ei?

Toimittaa ylijäämävarastoista muutama sata Hornetia, saman verran M1 Abramseja sekä ATACMS-ohjuksia. Kahden ensin mainitun kouluttamiseen menee muutama kuukausi, mutta vuoden loppuun mennessä Ukraina kykenisi tuhoamaan kaikki alueelleen tunkeutuneet vihollisjoukot.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 13.1.2023 12.23

Kilppari kirjoitti:

Tilanne onkin siitä erikoinen, että Suomen tilanne nykypelikirjalla lienee paras juuri Naton valitsemalla linellä, eli pidetään tilanne päällä ja tiukkana eikä anneta kummankaan edetä.

Jonkinlainen molemmille puolille pitkin hampain käyvä rauha voisi olla sellainen, että lopetetaan sotiminen ja täytetään Itä-Ukraina kansainvälisillä rauhanturvajoukoilla ja poliiseilla ja vaikka millä puolueettomilla hepuilla ja järjestetään viralliset äänestykset jonkinlaisilla sivistyneillä aluejaoilla. Äänestyksestä sovittaisiin, että se on laillinen vasta kun puolueeton elin toteaa, että se on ollut reilu. Sen jälkeen laskettaisiin vasta äänet. Vaaleissa olisi kaksi osaa, ensin sen oman alueen vaikuttajien äänestäminen. Toisena sitten isompi kysymys, eli haluaako alue a)Pysyä itsenäisenä tai itsehallintoalueena vai B) Kuulua Venäjään C) Kuulua Ukrainaan

Suomen kannalta paras tilanne olisi, jos Ukraina ajaa tunkeutujan maaperältään ja samalla tuhoaa sen sotavoimat suurelta osin. Rauha on aina sotaa parempi ja mieluummin Venäjän tankit romuina Ukrainan aroilla kuin toimintakuntoisena Karjalassa.

Uskotko todella Venäjän vetäytyvän Itä-Ukrainasta, jos siellä luvataan järjestää ulkomaisten tarkkailijoiden valvonnassa vapaat vaalit? Kukahan nyt syyllistyy haihatteluun?

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 13.1.2023 12.13

Kilppari kirjoitti:

Joka tapauksessa tilanne jossain kohti päättyy rauhaan. Ei tästä pääse ulos kukaan mitenkään oikeudenmukaisesti. Toki voidaan tappaa vielä jokunen kymmenen tuhatta siviiliä jos se rauha sitten tulee helpommin.

On vähän huono peruste sanoa, että ei voida sopia kun ei toinen noudata sopimusta. Sopimuksissa pitää olla tietenkin systeemit joilla sitä seurataan, sanktiot jne. Kyllä sopimuksia voi rikkoa eri tasoilla ja voidaan tehdä sopimuksia joista kiinnipitämisestä vastaavat myös muut. Esimerkiksi kiina on tämmöinen taho joka ei ole vielä lyönyt lopullista puoltaan kiinni.

Lienet tietoinen, että Ukrainaan on tehty jo kaksi rauhansopimusta 2014 ja 2015. Kuinka hyvin seurantasysteemit ja sanktiot näiden osalta ovat mielestäsi toimineet?

Rauha voidaan saavuttaa myös siten, että Ukrainaa aseistaan riittävästi, jotta se voi ajaa miehittäjän pois. 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 13.1.2023 12.06

Kilppari kirjoitti:

Kun meidän poliitikot on liian kesyjä, niin minne asti meidän pitäisi sitten mennä?

Tähän on helppo vastaus. Toimitetaan Ukrainalle riittävästi moderneja hävittäjiä (Hornetit riittää), M1 Abramseja ja/tai Leopardeja, ATACMS-ohjuksia sekä ammuksia nykyisiin asejärjestelmiin. Ukrainalaiset pitävät kyllä huolen lopusta.  

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 12.1.2023 08.38

Kilppari kirjoitti:

Venäjä on kuitenkin ydinasevaltio ja jonkinlainen sen täydellisen sotilaallisen kukistumisen toivominen on ihan yhtä suurta haihattelua kuin pasifistien toive sodattomasta maailmasta.

Sen sijaan on realistista ajatella, että on löydettävissä Ukrainaa ja Venäjää tyydyttävät rauhanehdot, joita molemmat osapuolet noudattavat? 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 12.1.2023 08.36

Kilppari kirjoitti:

Lisäys: mutta jos minulta kysyttäisiin, niin päinvastoin kovempien otteiden sijaan neuvottelisin rauhan.

Mikä on käsityksesi millaisilla aluemyönnytyksillä Venäjä olisi valmis rauhaan? Putlerille tuskin riittää kasvojen pelastamiseksi 23.2.2022 rajat, joten lisää on saatava. Jos tuo toteutuu, millaiseksi näet itäisen Euroopan (ja Suomen) turvallisuustilanteen, kun diktatuurinen sotilasmahti havaitsee saaneensa hyökkäyssodalla uusia alueita haltuunsa?

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 12.1.2023 06.43

Kilppari kirjoitti:

Jos tällä palstalla tuntuu olevan yksimielisyys kovemmista otteista, niin samalla tavalla fanaattisempia ääniä löytyy näköjään toiseltakin puolelta:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e80e7819-2bfa-48dc-b894-cacef8aa22cc

Selvästi paheksut vallalla olevaa mielipidettä Ukrainan auttamisesta mahdollisimman modernilla sotakalustolla. Mikä on sinun ratkaisuehdotuksesi?

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 11.1.2023 12.46

Velan optimimäärä on täysin tilannesidonnainen. Lähtökohtaisesti valtion menot tulisi sopeuttaa tulojen mukaisiksi, jolloin velkamäärä lähenee säännöllisesti nollaa. Tällöin korkokulut eivät syö resursseja tärkeämmiltä kohteilta ja taloudessa on maksimaalinen pelivara yllättävien shokkien varalta. 

Velkaa kannattaa ottaa pehmittämään jyrkkiä lamakausia tai jos tulee mahdollisuus investoida kilpailukykyä parantaviin rakenneuudistuksiin. Eli vippiä tulisi käyttää ainoastaan silloin, kun sen avulla pystytään turvaamaan suuremmat tulot tulevaisuudessa. Kuvittelisin myös Kilpparin ottavan lainaa juuri tähän tarkoitukseen. Tämän hallituksen tulevaisuusinvestoinnit kohdistuvat sen sijaan juoksevien kulujen kattamiseen.

Nykyinen holtiton rahan käyttö johtaa ennemmin tai myöhemmin suureen kriisiin. Poliitikoilta puuttuu täysin priorisointikyky, mikä näkyy eurojen jakamisessa surutta jokaiselle, joka kehtaa pyytää. Alla on poikkeuksellinen nousukausi ja siitä huolimatta velkavuori on kasvanut kiihtyvään tahtiin. Tulevina vuosina Suomen huoltosuhde alkaa heikentymään radikaalisti, mikä tuo valtavat paineet budjetin tasapainolle. Velasta kehkeytyy suuri ongelma siinä vaiheessa, kun sitä ei saa enää lisää. Ja tämä hetki saapuu salakavalasti. Sitten koittaa itku ja hammasten kiristys. Lisätietoa kreikkalaisilta.   

Näytä koko viesti
Omaisuuden turmelua - 9.1.2023 04.36

Pieni kevennys Evoa @1135. Lapun osuus kasvoi salkussa yli 20 pinnan, joten trimmaus on riskienhallintaa. Lisäksi indeksit ovat nousseet alkuvuonna yllättävän ärhäkästi, mikä kasvattaa korjausliikkeen todennäköisyyttä.  

Näytä koko viesti