Olet täällä

One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 29.9.2022 09.45

JR kirjoitti:

Rahan pitää olla jossain.

Toki näin, mutta jos näkemys on vahvasta laskumarkkinasta, se jossain ei ole longina osakkeisiin. Siinä ottaa inflaation päälle vielä mojovan kurssilaskun. Citycon on varmasti turvallisimmasta päästä sijoituksia, mutta hyvin suurella todennäköisyydellä sekin tulisi alas, mikäli indeksit kyykkäisivät vielä esim 30%. 

Mikäli on riittävä luotto karhujen invaasioon, tuotto tehdään indeksishortilla. Max vivutus päälle, jos vakaumus on tarpeeksi luja.

 

Näytä koko viesti
Omaisuuden turmelua - 26.9.2022 02.49

Turmiolan Tommi kirjoitti:

Evoa pikkusiivu lisää @805. Nämä lähtevät takaisin kiertoon liukkaammin kuin hauki kaislikosta.

Kaislikko alkoi ahdistamaan kolmessa päivässä, joten tämä erä palautettiin takaisin luontoon @855. Lappua on vielä riittävästi jäljellä, joten nousun jatkuminen ei suoranaisesti ahdistaisi. 

Näytä koko viesti
Omaisuuden turmelua - 23.9.2022 11.09

Hyvistä omaisuuden turmeluyrityksistä huolimatta vuosi on vielä kirkkaasti vihreällä +0,9%. Siedettävän tuloksen selittävät pitkälti Aspire ja Golar. Vuoteen lähdettäessä Aspirea oli reilu neljännes salkusta ja siinä kävi hyvät. GLNG puolestaan kolmanneksi suurimpana rivinä on antanut tämän päivän pulkkamäestä huolimatta 105% palautuksen. Embraceria olen ostanut suurimmat mällit kuutosella alkaviin hintoihin, joten siinä olen välttänyt kaikkein syvimmät karikot. Evon syöksyä on hieman hillinnyt jokunen onnistunut välitreidi. Toki viiltävä tuska on jäytänyt myös Tommin salkkua, sillä huhtikuun ATH:sta on romahdettu 18%.

Näytä koko viesti
Omaisuuden turmelua - 23.9.2022 07.38

Kamux ei aivan tarttunut, mutta keväällä myytyjä Golareita sai ostaa takaisin @23. Kiva yhdeksän pinnan syöksy ilman yhtiökohtaisia uutisia. Nähtävästi koko sektorilla on ollut nihkeämpi päivä, mutta vaikea nähdä GLNG:lle suotuisan makroympäristön muuttuvan ainakaan huonompaan suuntaan. Näillä hinnoilla kurssi lienee lähellä fair valueta. Näin ollen hyvin todennäköiset uudet diilit ovat ilmainen optio.

Näytä koko viesti
Omaisuuden turmelua - 23.9.2022 02.53

Tarkkailurivi Tecnotreehen avattu @0,45x. Myykää nyt Kamuxiakin hieman alemmas, jotta pilkki tarttuisi. Käynnissä tiukka taistelu meneekö YTD tänään miinukselle.

Näytä koko viesti
Omaisuuden turmelua - 22.9.2022 06.16

Evoa pikkusiivu lisää @805. Nämä lähtevät takaisin kiertoon liukkaammin kuin hauki kaislikosta.

Viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet melkoista salkun teurastusta. Siinä rytäkässä Tommin omaisuutta on turmeltunut reilu kymmenesosa. Aina kun syöksy alkaa kunnolla vituttamaan, on pitänyt tsekata indeksien tilanne. Kummasti helpottaa omaa kurjuutta, jos muilla menee vielä huonommin smiley

Ostonappia en ole uskaltanut painaa ennen tätä päivää, vaikka käteinen on poltellut taskussa. Koko ajan on fiilis, että pahin on vasta edessä ja olen säästellyt paukkuja optimaaliseen hetkeen. Sitähän ei tietenkään tule, mutta toisaalta stressitaso on pysynyt siedettävänä. Tosin nyt moni lappu alkaa olemaan houkuttelevissa hinnoissa. Olen katsonut sillä silmällä Stockan ja Kamuxin lisäystä. Lisäksi Tecnotree ja Qt olisivat näillä alennuksilla mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia.  

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 19.9.2022 10.55

Antti Hyppänen kirjoitti:

 

Millä periaatteella tuo sininen viiva on piirretty? Se myötäilee joitakin kuopan pohjia, mutta ei kaikkia. Ainakin 2012 ja 2016 käydään viivan alapuolella. Entä miksi alkukohdaksi on valittu finanssikriisin jälkeinen pohja? Antaako se paremman ennustearvon kuin yli syklien menevä viiva? 

Näytä koko viesti
Evolution Gaming Group - 15.9.2022 01.03

Inderesin foorumilta kopioitu linkki mielenkiintoiseen pohdintaan Evon potentiaalisesta kokonaismarkkinasta. Mun mielestä yhtiön tuote ja kilpailukyky on vuosien näyttöjen perusteella todistettavasti kunnossa. Näin ollen suurin vaikutus pitkän aikavälin arvonkehitykseen on regulaatiolla ja markkinan koolla. Evo-trackerit tms ovat hetkittäistä kohinaa. Sen sijaan verkkopelaamisen vapauttamisen eteneminen Illinoisissa, Kentuckyssa, Louisianassa, Massachusettsissa, New Hampshiressa ja varsinkin New Yorkissa oikesti liikuttaa kurssia parin vuoden aikajänteellä.

https://thethinkinginvestor24.substack.com/p/a-conservative-look-evoluti...

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 13.9.2022 02.43

Mikäli Venäjän armeija luhistuu yrittäessään puolustaa nykyisiä asemia Ukrainassa, en pitäisi täysin poissuljettuna myöskään Krimin takaisin valtaamista. Silloin Putlerille ei juurikaan jää toimintakykyisiä joukkoja niemimaata puolustamaan. Toki Krimillä Ukraina joutuisi samojen haasteiden eteen mistä vanja on kärsinyt tähän saakka. Huolto vaikeutuu eksponentiaalisesti välimatkojen kasvaessa. Samoin iivanan ilma-aseen tukahduttaminen vaikeutuu mitä kauemmaksi edetään. Mikäli jenkit toimittaisi Hornetteja, kuten olisi pitänyt tehdä aikaa sitten, kyseessä olisi game over venäläisille.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 10.9.2022 12.19

Viimeiset pari päivää ovat olleet uskomattoman hienoja. Balakliyan luona tehdystä läpimurrosta Ukrainan motorisoidut joukot ovat edenneet pikatahtia ensin 50 kilometriä itään Kupianskin edustalle ja siitä saman matkan etelään Iziumiin. Jälkimmäisessä on suuri venäläisten keskittymä ja nyt sen tärkein huoltoreitti on katkaistu ja kaupunki uhkaa jäädä saarroksiin. Arvioiden mukaan Iziumissa oli jopa 30 000 vanjaa ennen kuin osa siirrettiin vahvistamaan Hersonin rintamaa. Ainoa pakoreitti kaupungista kulkee Oskil-joen yli ja todennäköisesti sen sillat on jo himarsoitu. Tästä uhkaa tulla Putlerin Waterloo.

Nähtävästi joukko-osastojen roudaaminen etelään jätti suippolakkien rintamalinjat pahalle vajaamiehitykselle Harkovan alueella. Lisäksi linjojen takana ei ollut juuri lainkaan reservejä. Näin Ukrainan joukot ovat pystyneet etenemään lähes ilman vastarintaa. Tilanteen valjettua monet venäläisten joukot ovat ilmeisesti paenneet paniikissa, sillä jälkeen on jäänyt valtavat määrät hylättyä kalustoa.

Samaan aikaan myös Hersonin vastahyökkäys etenee joskin rauhallisempaan tahtiin. Vaikea nähdä miten Putlerin joukot pystyisivät sielläkään estämään vääjäämätöntä. Dneprin sillat on tuhottu, joten huolto on käytännössä lauttojen ja helikopterien varassa. Se ei millään riitä varustamaan kymmenien tuhansien miesten rajuja taisteluja. 

Olen tähän asti ollut melko skeptinen miten Ukraina kykenee valtaamaan maansa takaisin ilman moderneja länsihävittäjiä. Olin lähes varma, että Venäjä kykenee kaivautumaan saavuttamiinsa asemiin ja linjat jämähtävät paikoilleen vuosiksi. Nyt on kuitenkin merkkejä ilmassa barbaarilauman totaalisesta romahduksesta. Toivottavasti trendi jatkuu samanlaisena.

Näytä koko viesti