Olet täällä

Fodelia - 19.11.2019 05.22

Kirjoittelun perusteella kaikki ovat kahmineet tätä kaksin käsin pikavoittojen toivossa. Kuinka realistista alkupäivien kurssinousu mahtaa olla, kun jenssit ja pyysingit kyttäävät isojen pinojen kanssa myyntinapilla pientäkin värähdystä ylöspäin?

Näytä koko viesti
Vincit Group Oyj - 21.10.2019 10.19

Pitää muistaa, että ohjelmistoalalla tuote- ja konsultointiliiketoiminta ovat luonteeltaan hyvin erilaisia. Molemmat vaativat omanlaista osaamista ja niiden yhteensovittaminen on todella haastavaa. Maailmalta ei löydy kovin montaa esimerkkiä, joissa tässä on onnistuttu erityisen mallikkaasti. Pahimmassa tapauksessa tuoteliiketoiminta muodostuu kiviriipaksi, joka vaatii jatkuvia lisäinvestointeja ja syö johdon aikaa muilta asioilta. Tähän viittaisi juuri julkistettu VincitSign-liiketoiminnan kauppa, jonka kauppasumma lienee melko vaatimaton, jos sillä ei ole vaikutusta tilikauden lukuihin. 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 27.3.2018 01.16
Aki Pyysing kirjoitti:

Vaihtelevalla. Ensin tuijotan ruutua ja arvon. Välillä laitan jäävuoren ostolaitaan ja välillä ison näkyviin ostolaidan alapuolelle. Joskus jopa repinyt suoraan myyntilaidasta.

Millä välittäjällä menee muuta kuin yksi kiinteä tai minimipalkkio, vaikka kauppa toteutuu useassa osassa saman päivän aikana? Monen päivän toteutunut voi olla eri eri asia, mutta näitä en tee käytännössä ollenkaan. 

Noviisina laitoin toimeksiantoon usean päivän keston, kun en joka päivä ehdi/muista ruutua tuijottaa. Onneksi oli halvat oppirahat.

 

e. Nordnetin kautta ostin.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 26.3.2018 07.16
Aki Pyysing kirjoitti:

Kurssi tulee alas ja mie otan koppeja.

 

Mielenkiinnosta kysyn millä taktiikalla olet tuota tehnyt? Itsekin laitoin todella vaatimattoman pilkin, joka sitten toteutuikin - neljässä osassa. Kaksi pienintä erää oli kuusi ja seitsemän osaketta, joten näissä kaupankäyntikulut olivat vaatimattomasti 50% smiley

Näytä koko viesti
Nordic American Tankers – öljyä koneeseen. - 23.3.2015 09.54

http://www.tradewindsnews.com/tankers/356558/suezmaxes-slide

Oheisen jutun perusteella (rekisteröitymällä ilmainen 14 pv koejakso) päivähinnat olivat viikko sitten jopa 55k, josta on luisuttu alas 44k tienoille. Ja hinnoissa on kuulemma edelleen pientä laskupainetta. Edelleen ollaan kuitenkin kirkkaasti yli tuon laskelmissasi käytetyn 35k rajan. Nähtävästi NAT:in todelliset hinnat ovat kuitenkin jääneet jonkin verran alle näiden keskimääräisten hintojen. Onko kyseessä puhtaasti keikkojen sopimisen ajoitukseen liittyvä viive vaiko jokin rakenteellinen tekijä jää nähtäväksi. Johdon ohjeistuksesta päätellen voisi epäillä ensimmäistä. Tämä voisi olla mielenkiintoinen lyhyehkon aikavälin spekulointilappu.

Näytä koko viesti
Arvokas harrastus arvosijoittamisesta - 19.2.2015 06.24

Kuinka suurena riskinä näet Googlen tulon apajille? Voisi kuvitella tämän asettavan painetta vanhojen toimijoiden markkinaosuuteen ja pricing poweriin.

Näytä koko viesti
Kolumni: Kaikki muu kuin indeksisijoittaminen on turhaa? - 20.8.2014 10.58

Jos ei yritä biitata indeksiä, eikö ole paljon helpompaa sijoittaa suoraan indeksiin? Huomattavasti pienemmällä työllä pääsee samaan tai parempaan tuottoon. Itse ymmärsin HanTsiipin pointin näin. Epäilisin että useimmissa tapauksissa on ainakin alitajuntainen tunne siitä, että omat sijoituspäätökset ovat yleisindeksiä parempia.

Näytä koko viesti
Arvokas harrastus arvosijoittamisesta - 19.8.2014 09.22

Erittäin mielenkiintoinen aihe! Olen itsekin aloittelemassa vakavampaa sijoitusharrastusta täsmälleen samoilla ajatuksilla. Haluatko paljastaa mitä blogeja ja sijoittajia seuraat tarkimmin?

Näytä koko viesti