Olet täällä

Evolution Gaming Group - 11.5.2021 10.40

Mukava huomata, että en ole yksin samojen ajatusten kanssa. Evoa oli jo ennestään, mutta aivan liian vähän. Tämä oli oivallinen tilaisuus kauhoa laadukasta lappua kunnon satsi. Yhtiön track record on järjettömän kova, joten aika korjaa nopeasti arvostuksen.

Näytä koko viesti
Omaisuuden turmelua - 11.5.2021 10.32

Salkkua runnellaan oikein kunnolla. Ryöpytyksen kärjessä on Evolution Gaming, joka avasi yli 10 pinnan laskuun perustajien kevennettyä omistustaan. Onneksi kevään aikana on kertynyt käteiskassaa, joten sain viimein sijoitettua merkittävän osuuden Aspire-voitoista pelialan laadukkaimpaan yritykseen. Nyt Evon osuus salkussa on lähes 10%. 

Näytä koko viesti
Omaisuuden turmelua - 8.5.2021 12.41

Takana on salkun vilkkain tulosviikko. On aika kummallinen fiilis, kun tähän saakka jokaiselta omistukselta on tullut ulos neutraali, hyvä tai erinomainen rapsa. Aikaisempina vuosina on saanut lähinnä keskittyä uskottelemaan itselleen kuinka kurja on oikeastaan aika jees. Tähän voisi vaikka tottua.    

Aspire

Aiemmasta viisastuneena trimmasin huhtikuun nousuissa Aspiren painon salkussa 40% -> 25%. Näin ollen osarin tullessa ei tarvinnut pitää persusta aivan hehkuvan punaisilla hiilillä. Tulos oli kuitenkin mainio. Ebitda-marginaalin hienoista laskua lukuunottamatta ennusteet biitattiin komeasti. Varsinkin epsin kasvu 5 -> 13 senttiin oli kova. Tosin tässä oli isossa roolissa osakkuusyhtiöiden turskan pieneneminen. En ole vielä täysin vakuuttunut olotilan pysyvyydestä. 

Joka tapauksessa on perusteltua todeta yhtiön operatiivisen suorittamisen olevan tällä hetkellä erinomaisella tasolla. Omissa ennusteissa 200 miljoonan liikevaihto rikotaan tänä vuonna selkeästi. Ebitdaa syntynee 35-36 miljoonaa ja epsiä voisi kertyä 40-50 senttiä osakkuusyhtiötappioista riippuen. Nykykurssilla tämä tarkoittaisi 14-17 p/e yli 20% vuotuista kasvua tekevästä yhtiöstä. Mikä ei ole kallis. Lisäksi mahdollisia kurssitasoa kannattelevia katalyytteja saattaa tulla B2C-bisneksen myynnistä, Brasilian/Saksan/Hollannin markkinan aukeamisesta, uusista diileistä jenkeissä sekä rahastojen lisääntyvästä kiinnostuksesta. Alkuperäinen suunnitelma oli osarin jälkeen keventää Aspiren osuus 15%:iin salkusta. Selkeästi vahvistuneiden näkymien vuoksi tulen istumaan käsieni päällä ainakin 75 kruunun tasolle saakka.

Smart Eye

Osari ei tarjonnut mitään lisäinfoa aiempaan. Uusia design winnejä ei julkaistu eikä vanhoista diileistä ole vielä alkanut herumaan rojalteja. Markkinalla oli selkeästi isommat odotukset ja kurssi roikahti yli viisi pinnaa. Tarina perustuu kuitenkin 2022-2025 aikana syntyviin tuottoihin eikä näiden näkymissä muuttunut mikään. Korkeintaan CEO vaikutti aiempaa luottavaisemmalta tulevaisuuden kilpailukyvyn osalta. Nyt en tehnyt mitään. Harkitsen kuitenkin position kasvattamista, mikäli kurssi tippuu 200 pintaan.

Citycon

Cityconin tulos oli melko lailla odotusten mukainen, mitä kuvastaa myös laimea kurssireaktio. Tämä on edelleen halpa defensiivinen lappu arvostuksiltaan kireässä markkinassa. Nopeaa tuplausta ei ole tiedossa, mutta tuskin puolittumistakaan. Pandemia tulee hellittämään loppuvuodesta ja elämä palaa hiljalleen normaaliin. Eiköhän viimeistään siinä vaiheessa Cityconistakin makseta kasilla alkavia summia. Jos näin ei käy, aion nauttia hyvästä osinkotuotosta.

Nordea

Nordea julkisti erinomaisen tuloksensa jo viime viikolla. Kulukuuri toimii ja tuotot ovat kasvussa. Lisäpotentiaalia saattaa löytyä koronapaniikissa tehdyistä suurista luottotappiovarauksista, joita hyvinkin saatetaan päästä purkamaan. Yhtiö on halpa ja lähiajan näkymät ovat hyvät. En ole ainakaan keventämässä. Nordea muodostaa Cityconin kanssa salkun turvasataman kasvuosakkeiden arvostuskertoimien kyykkäystä vastaan.  

Uudet hankinnat

Eilen tuli käytyä pitkästä aikaa ostoksilla ja haaviin tarttui tarkkailuerät Kambista sekä Embracerista. Molemmat ovat olleet pitempään seurantalistalla ja teknojen kurssilasku loi otollisen ostopaikan. Embracer oli täydellinen tuulariostos. Tärkein peruste oli yhtiön suurin painoarvo Red Eyen top picks -listalla. Nyt on sitten motivaatiota tutustua yhtiöön tarkemmin. 

Kambia otin puhtaasti lukujen perusteella. Kovaa kasvua hurjilla marginaaleilla. Viimeisen viivan alle jää lähes 35 % liikevaihdosta, kun Aspire pääsi huippuneljänneksellä reiluun 12 pinnaan. Mikäli Q1 taso säilyisi koko vuoden, p/e olisi vain hieman päälle 20. Tässä on tosin haasteensa. Suurin asiakas DraftKings siirtyy viime vuonna ostamansa SBTechin alustalle viimeistään Q3, joten jostain pitää löytää paikkaajia. Toisaalta kuviossa piilee myös mahdollisuus. SBTechin asiakkaissa lienee useampi, jotka eivät mielellään maksa teknologiarojalteja suoralle kilpailijalle. Heille operaattoreista riippumaton Kambi voi olla hyvinkin houkutteleva vaihtoehto.

Mielenkiintoinen yksityiskohta osarissa oli maininta Grupo Televisan asiakkuuden päättymisestä. Tämähän on Aspiren uusi diili, mikä kertoo hyvää Btobetin kilpailukyvystä. Lisäksi edellä kuvattu SBTech-kuvio tarjoaa oivan kohderyhmän myös Aspiren/Btobetin myyjille. 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 8.5.2021 12.16

AlbertoKOOMA kirjoitti:

kertoimet ovat luokka 9x ebitda ja p/e 12x vuoden -21 ennusteilla

Miten päädyit tähän? Vaikka Q1 eps kertaantuisi koko vuodelle, mennään yli 13. Lisäksi tämä vaatisi osakkuusyhtiöiden tappioiden pysyvän epätavallisen alhaisella tasolla. Tähän saakka turskaa on tullut keskimäärin lähes 500k neljännestä kohden, kun Q1 miinus oli vain reilut 100k. Lisäksi tuloksessa oli korkotuloja lähipiirille myönnetyistä lainoista saman verran kuin koko viime vuonna yhteensä. Tämän osalta oma kompetenssi ei riitä arvioimaan oikeaa tasoa. Epäilisin kuitenkin erän olleen poikkeuksellisen suuri. Näin ollen 50 sentin eps koko vuodelle vaikuttaa erittäin haasteelliselta tavoitteelta. Isossa kuvassa olen kuitenkin samaa mieltä. Aspire on joka tapauksessa halpa, vaikkei viimeisellä rivillä aivan pystyttäisikään ylläpitämään Q1 tasoa.  

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 7.5.2021 11.33

Fight back! Tsemppiä!

Näytä koko viesti
Aspire Global - 5.5.2021 11.11

Kokonaisuudessaan erittäin vahva raportti. Coren kasvu on hidasta, mutta se kuitenkin kasvaa. Btobet ja varsinkin Pariplay ovat osoittautuneet järkyttävän hyviksi ostoksiksi. Myös B2C ylsi ennätyksilliseen liikevaihtoon. Eli nyt on oiva hetki myydä se. Tällä kertaa myös osakkuusyhtiöiden tappiot olivat maltillisia, mikä näkyi heti viivan alla. Tosin tämän osalta en uskalla vielä luottaa kestävään trendiin.

Kirjasin ylös kaksi positiivista ajuria loppuvuodelle. Pariplaylla on yli 20 valmista diiliä odottamassa liveksi menoa. Ennen Btobetin hankintaa Aspire tarjosi asiakkailleen Playtechin sports-alustaa. Tsachin mukaan nämä ovat siirtymässä Btobetiin tämän vuoden aikana. Näissä pitäisi olla kohtuullisen isolla todennäköisyydellä toteutuva lisäys liikevaihtoon ja tulokseen.

Pelkäsin hymistelyn ja ennakkosensuurin kasvavan webcastin lähdettyä pois Redeyen alustalta. Uusi formaatti olikin positiivinen yllätys. Kaikki kysymykset menivät läpi sellaisinaan. Nyt Motti joutui jo hieman enemmän selittelemään osakkuusyhtiöiden tilannetta. 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 5.5.2021 09.01

FIRST QUARTER

* Revenues increased 42.6% to €48.1 million (33.7).

* EBITDA increased 64.2% to €8.6 million (5.2).

* The EBITDA margin increased to 17.8% (15.5%).

* EBIT increased 66.3% to €6.5 million (3.9).

* Earnings after tax increased 140% to €6.1 million (2.5).

* Earnings per share, basic and diluted, increased 160% to €0.13 (0.05).

 

Luulisi kelpaavan markkinalle. Nyt myös alin rivi lähti rivakkaan kasvuun.

Näytä koko viesti
Omaisuuden turmelua - 28.4.2021 08.55

Salkun tuloskausi käynnistyi eilen Evon ladottua tiskiin hurjat lukemat. Liikevaihto +105%, ebitda +150% ja eps +107% YoY. Myös edelliseen kvartaaliin nähden kasvu oli kovaa. Myös kurssi tykkäsi ja tykitti yli 1600:n. Kyseessä täytyy olla ylivoimaisesti laadukkain yhtiö, jota olen koskaan omistanut. Näin jälkikäteen arvioituna helmikuinen päätös siirtää varoja Aspiresta Evoon oli suorastaan nerokas. Toki täysiin pisteisiin olisi vaadittu myös päätöksen toimeenpanoa. Taas jäin perinteisesti lussuttamaan enkä tankannut lainkaan, kun koko ajan oli liian kallista. Vielä maaliskuun alussa olisi saanut 1000 kruunun pintaan, joten eihän tässä ole menetetty kuin 50% nousut. Saisikohan tilanteen korjattua lähiviikkoina. Huomenna on vuorossa Nordea. 

Näytä koko viesti
Omaisuuden turmelua - 26.4.2021 04.46

Haikein mielin yksi ajanjakso tuli päätökseen viimeisten Aspireiden lähtiessä osakesäästötililtä. Vuosi sitten tankkasin kevään mittaan 27k lappua juuri avaamalleni OST:lle, joten aivan hyvän pesämunan näillä sai rakennettua. Eikä verojakaan tarvitse maksaa aivan heti. Nyt on haasteena hyvien uusien kohteiden löytäminen kireiden arvostusten viidakossa.  

Näytä koko viesti
Aspire Global - 22.4.2021 04.03

Laitoin kysymyksen Aspiren IR:lle ja Tsachi itse vastasi jonkun ajan kuluttua:

 

Yes we will do webcast and will publish the exact format and time around 10 days before the report.

You will also be able to present questions of course.

Näytä koko viesti