Olet täällä

Aspire Global - 18.1.2022 07.58

Tämä on ollut elämäni onnistunein sijoitus. Nöyrä kiitos kaikille tämän casen ympärillä. Mentaalimatka 30sek ➡️ 10sek oli silmiä avaava kokemus omasta luottamuksesta näkemykseensä. Uskalsin tulla tähän ihan reippaalla pankkilainalla  - joten tästä jää kyllä uskommattoman mieli. Kaikkien kevennysten jälkeenkin komia kuusinumeroinen kyllä köyhähkölle opettajanrentulle kyllä kelpaa 😃

Mikäs tässä nyt on tilanne? 111sek on toki hyvä tarjous, mutta omat kuvitelmat olivat jossain 140-150sek? Osaatteko arvioida todennäköisyyksiä mahdolliselle kilpailevalle tarjoukselle?

Näytä koko viesti
Mitä raha on? - 4.1.2022 01.42

Lohkoketjuteknologiassa ja sitä kautta mm. bitcoinissa luottamus on ulkoistettu ihmisiltä ja johtokunnilta teknologialle ja matematiikalle. Ihmiset pettävät, kiertävät ja joustavat säännöissä ja tekevät kollektiivisesti epäedullisia päätoksiä. Tekniikkaan ja ohjelmoituun matematiikkaan TOIMIESSAAN voi luottaa 100%.  Tämä itseäni kiehtoo mm. bitcoinissa ja siksi olen siihen sijoittanut. Uskon, että ajan kuluessa yhä useampi ihminen ja instituutio alkaa näkemään tässä arvoa. Sitä en tiedä mikä on reilua tai oikeudenmukaista, mutta eikö luonnossa ja markkinataloudessa ns. nopeat syö hitaat. Mitään globaalia rahaa, joka syrjäyttää euron ja dollarin en tässä näe, mutta kullan kaltainen (ja kullan markkina-arvo) arvon säilyttäjä erinomaisella siirrettävyydellä on mielestäni hyvinkin realismia.

Näytä koko viesti
Mitä raha on? - 2.1.2022 11.50

Tuossa etusivun keskustelussa (Heiskanen - Puttonen) tuotiin esiin yksi rahan tärkeä (ehkä tärkein) ominaisuus eli luottamus. Luotettavaan rahaan pakkautuu arvoa, kun markkinatalouden mukaisesti ihmiset sitä hankkii. Monessa etelä-Amerikan maassa oma valuutta on roskaa, joten kaikki yritetään vaihtaa dollareihin. Neuvostoliittossakin markka oli kuningas, rupla WC -paperia. Luottamus näihin valuuttoihin on mennyt. Luottamus valuuttaan nostaa sen arvoa. Euro ja dollari ovat olleet luotetumpia kuin vaikkapa Argenttiinan, Turkin tai Nigerian raha. Se printtauskaan ei liene ongelma, jos ihmisten luottamus järkeviin toimenpiteisiin vaan säilyy. Nythän on ollut niin, että lähes kaikki ongelmat on ratkaistu sillä printtauksella, koska oikein mitään muuta ei ole kyetty tekemään. Jos € ja $ ei jatkossa luoteta, niin se saattaa näkyä esim bitcoinin tai vaikka dogecoinin arvossa... vapaassa maailmassa ihmiset ryhmänä päättää mihin ne luottaa 🤷🏽‍♂️

Näytä koko viesti
Mitä raha on? - 31.12.2021 10.52

Mielenkiintoisia ja opettavaisia pohdintoja! Itse olen maallikkona itselleni uskotellut, että hyvä raha vois olla jotain, jossa:

a) riittävän suuri osa ihmisistä näkee arvoa (ihan sama onko rahalla sisäistä arvoa vai ei)

b) luotettava järjestelmä. Jotenkin taataan rahan arvoa, että rahaa ei voi väärentää tai kopioida 

c) helppo, halpa, nopea ja turvallinen vaihdettavuus toiseen rahaan tai tavaraan

d) helppo, halpa, nopea ja turvallinen siirrettävyys globaalisti

ainakin nuo tuli mieleen. Nykyinen euro pankkikortilla käytettynä lienee kätevä. Kaverille siirto toiseen pankkiin, kun menee 2 pankkipäivää ei lienee tätäpäivää. Nää mobilepayt ja muut sovellukset on varmaankin nopeita ja toimivia. Mihin suuntaan tulevaisuudessa edetään, niin aika näyttää. Onko vielä joku merkittävä ominaisuus rahalla, mitä en ole tajunnut?

 

Näytä koko viesti
Evolution Gaming Group - 25.11.2021 12.16

Hieman vähemmän Evoa seuranneena -11% - johtuuko tuosta yllä olevasta kuviosta vai mikä homma?

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 19.11.2021 07.20

Myyty: ZIM:miä neljäsosa positiosta, kun on noussut melko reippaasti. Huippu osarin jälkeen jengi rupesi tajuamaan osakkeen halpuuden (PE vissiin reilu 1😳). Tietysti syklisyys on vahvasti kuvassa tankkeribusineksessa. Jos taas pakitellaan alle 50, kyytiin lähtenee lisää...

Ostettu: Mikrostrategyä. Bitcoin on tippunut, joten tämäkin on valunut. Näkemyksen mukaisesti kyytiin...

Näytä koko viesti
Aspire Global - 15.11.2021 03.28

Diilejä vaan tippuu tasaisesti, 90 poks💥 eli ei uutta ☀️ alla.

Ei mulla muuta 😎

 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 15.11.2021 09.44

Pienissä kaupungeissa varsinkin mikrosijainnilla on tärkeä merkitys. Muuttoliike kaupungin sisällä on yleensä periferiasta palveluiden äärelle keskustaan, jolloin keskusta pitää arvonsa paremmin. Väestön ikääntyminen vielä korostaa tätä trendiä. Keskihintojen lasku pienissä kaupungeissa ei ole koko todellisuus, koska suuret romahduksen koetaan reunamilla ja keskustan pitäessä arvonsa. Oma mutu on että, Ovaron kohteet ovat enimmäkseen mikrosijainniltaan heikkoja (ainakin näin on kaupungissa, josta itse omistan asuntoja) ja siksi en ole Ovaroon itse sijoittanut.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 11.11.2021 10.10

Uskon, että pitko ottaa loppuvuoteen tiukan kirin. Halusin lisätä bitcoinin painoa salkussa sillä tavalla, että pystyisin sitä myös myymään mielellään verotta. 💡han syttyi... Ostan osakesäästötilille Microstrategyä (jonka bitcoinpaino omistuksista lienee ~95%), joten tätä ostin

myyty: scorpiotankersia kevensin, kun osarista pomppasi 12%. Myös Telluriania kevensin, kun eiliseen 15% kyykkyyn lisäsin liialliseen ylipainoon.

Nyt ei enää puutu, kuin että tämä (neron)leimaus toimisi 🤗

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 7.11.2021 10.52

Oisko kädessä ollu kakkonen ja kolmonen? Tai teksussa pelkkä kolmonen?

Näytä koko viesti