Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto -

Joo itsekin tekee mieli lyödä lyötyä eikä latia edes pelissä. Arvahko tämä oli mun silmään alusta lähtien. 200+% tuotoista ois jumaloitu toki. Eiköhän rahansa laittaneet ole vastuussa rahoistansa niin kuin ennenkin.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne -

Prigozin kyllästyi lihamyllyihin ja tappioihin. Ei tarpeeksi rahaa, ammuksia, tarvikkeita jne. Uhitteli teatterillaan diilin ja jatkaa rosvoamista paremmilla apajilla. No tämä on ilmeisesti liiankin yksinkertainen ja puutteellinen selitys, kun kovin harvoin näyttäisi ehdotuksissa esiin nousevan.

Näytä koko viesti
NATO ja Suomen pörssikurssit -

Tarjak_e wrote:

Myö ei pärjätä natottomalle Ruotsille pörssikursseissa, takkiin tulee kokoajan.

Mua kyllä oikeasti kiinnostaa mitä näitten trollien takana on 😀 bottikaan tämä ei ole?

 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -
mskomu kirjoitti:

Ne, joiden mielestä Ukrainan pitäisi neuvotella rauhasta, niin tavallaan ymmärrän, että joku voi olla sitä mieltä.

Minä en edes ymmärrä sitä muuten kuin, että ajavat venäjän tai omaa etuaan. Jos ukraina ei halua neuvotella, niin se ei halua. Tässä voi siis olla ukrainan puolella tai sitä vastaan.

Näytä koko viesti
Tekoäly -

Ikuisuuskysymys tietysti miten tää AI alkaa pyörittää omia juttujaan ja oppiiko aidosti itseltään. Mun mielestä ihan aito huoli sekin, että AI pyörittää eksponentiaalisessa määrin omia kelojaan. Teknologian kehityksessä totta kai ihminen ottaa koko ajan aiempaa innovaatiota käyttöön ymmärtämättä enää muruakaan alkuperästä. AI tuo taas yhden kierroksen lisää tähän.

 

Muoks lisäys. Ois kai ihan ok, että tuottavuuden kasvu satais jossain määrin myös ketjun alkupääähän. En usko, että tuloerojen kasvu on kovin hyvä äärimmillään. Kuinka pitkälle mineraalien kaivaminen alkutuotannossa on automatisoitavissa vs Ai loppukäyttäjät laukkaa. No lähihistoriassa tää kai mennyt ihan hyvin ja poruukkaa nostettu totaalisesta köhyydestä ja orjuudesta

Näytä koko viesti
Sijoitustieto Teerenpelit #23 Heikki Pursiainen -
Farseer kirjoitti:

  • Kotihoidontuen osalta Pursiainen ei tajua sellaista perusasiaa, että Suomen huoltosuhteen pitkän aikavälin ongelmat johtuvat siitä että lapsiperheiltä on jatkuvasti leikattu (lapsilisästä yms.) ja jatkaa samalla linjalla. Nyt leikataan lisää mikä romuttaa tilannetta entisestään, kun ei korvata sitä esimerkiksi lapsilisän nostoilla (joka on siitä harvinainen tuki että se kannustaa myös parempituloisia hankkimaan lapsia). Helsingin syntyvyys on erityisen matala (Helsingissä kokonaishedelmällisyysluku oli 1,23 lasta vuonna 2021, ja koko Suomessa 1,46 lasta), joka johtuu hintatasosta joka johtuu ideologisesta kaupungistamisesta.

Lapsilisien vaikutus syntyvyyteen on mitätön. Ylipäätään perhepolitiikan vaikutus lainsäädännön tasolla on hyvin vähäinen sikäli kuin se on tätä näpertelyä lapsilisien ynnä muiden kanssa.

En laiskuuttani jaksa perusteluja kirjoittaa, eli sivuhuutelua tämä nyt vain.

Näytä koko viesti
Eduskuntavaalit 2023 -

Kannustan kaikkia äänestämään ja pienten ponnistelujen jälkeen löydän aina itsekin äänestyskoppiin. Jotenkin silti aina särähtää äänestämättömien arvostelu. En hahmota tyhjien äänien merkitystä. Vaikuttaa, että niiden merkitystä "omitaan" omasta ideologista riippuen.

Toisaalta ajattelen myös ehkä kärjistäen, äänestämätön ei mitään viestiäkään lähetä. Ylipäätään äänestämättömien niin kuin myös äänestäneiden tuloksista vedetään aina niin pitkälle johtopäätöksiä ja tulkintoja, että päähän sattuu.

Täkynä, miksi äänestää tai kannustaa äänestämään jos mielipidettä ei ole?

Näytä koko viesti
Eduskuntavaalit 2023 -
Artsipappa kirjoitti:

Siinä on vissi ero lukea tai kuunnella kirja. 

Totta. Toiset omaksuvat tietoa paremmin lukemalla, toiset kuuntelemalla.

Näytä koko viesti
JR:n pokeriblogi -

Vegasissa myyvät käytettyjä kasinoilta poistettuja korttipakkoja. Eli roskiskamaa, mutta turistina itsekin ostin muutaman. Perusjuttuja, mutta jotain yksinkertaisuudessaan hienoa tuossakin.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi -
JR kirjoitti:

Päivä päivältä enemmän ja enemmän ongelmanratkaisun tilalle astuu byrokratiaa, jonka pitäisi pohjimmiltaan olla tarpeetonta. Vaatimuksia prosesseista jotka ovat jonkinlaista turvallisuusteatteria, ja sopeutumista työvälineisiin ja alustoihin jotka olen jättänyt aiemmin taakseni.

Henkilökohtaisia juttuja aina nämä, joten puhun yleisesti (JR nämä tietysti käynyt kohdaltaan läpi ja analysoinut). Byrokratiasta valitus on yleistä ja itselläni sama turhautuminen. Toisaalta yritän myös haastaa itseäni miettimään, että kaikki turhalta tuntuva ja byrokratinen dokumentointi, raportointi ym. ei välttämättä jollain tasolla ole turhaa, vaikka sen hyötyä ei itse näe. Toki parasta olisi, jos olisi tekijän koettavissa. Itsestään selvää höpinää toki, mutta väitän että tuotakin puolta helppo aliarvioida. Ja kärjistäen miten sulauttaminen isompaan organisaatioon on edes mahdollista ilman tiettyä määrää prossessien lokerointia (tappamatta luovuutta ja intoa). Sijoitusmielessä varsinkin isot yrityskaupat herättää itsessä pelkoa ja pääsääntöisesti olen myyntipuolella. 

Näytä koko viesti