Olet täällä

Pohjan tunnusmerkkejä - 26.3.2020 10.37

DeJargon kirjoitti:

 

Marraskuu kirjoitti:

Tämän viikon kehitys on tosiaankin varsin yllättävä ja erilainen kuin oletin. Mistä tämä nousu kumpuaa, kun talous menee alas varsin reippaasit?

 

Eiköhän kyseessä ole klassinen kuolleen kissan pomppu ja ihmisten turtuminen huonoihin uutisiin. Mitään varsinaista muutosta ei ole tapahtunut vaan reaalitalous jatkaa persmäkeä vielä muutaman kuukauden. Pienen nyppylän jälkeen lasketellaan loivemmin  hetken aikaa. Tulosvaroituksia tulee läjittäin ja osalle yrityksistä tulee ihaa oikea kassakriisi eteen, eli ongelmia on luvassa ja myöskin uudenlaisia huonoja uutisia jotka varmasti särähtävät sijoittajien korvaan.

 

Trump antoi ilmailusektorille lupauksen 62 miljardin elvytyksestä toissapäivänä ja Bojon ja AA:n kurssit ampui saman tien 70% nousuun menneen 3 session aikana. En ymmärrä miksi markkina käyttäytyy näin, jos tarkoituksena ei ole auttaa yrityksiä tekemään tulosta ilman bisnestä vaan selviytyä pahimman yli. Joko jenkit on helvetin tyhmiä, minä olen tyhmä tai en tiedä jotain mitä he tietävät. Nojaisin historiaan peilaten kahteen jälkimmäiseen vaihtoehtoon, mutta nyt on kyllä oikeasti paha sanoa, että mistä tuo arvo ja kurssikehitys kumpuaa. 

Näytä koko viesti
Pohjan tunnusmerkkejä - 26.3.2020 10.32

rockafella kirjoitti:

CNBC:llä joku asiantuntija veikkaili, että loppukuusta isot sijoittajat ja rahastot rebalansoivat portfolioita. Osakkeet laskeneet -> osakepaino laskenut -> ostetaan osakkeita. Myös pelot korkomarkkinalla näyttäisi hellittäneet. Varmaan monia muitakin syitä taustalla, ja nyt momentum on vähäksi aikaa kääntynyt.

Mä edelleen odotan, että korona iskee kunnolla jenkkeihin, ja todellisuuden iskiessä laskee kurssitkin. Täytyy vaan toivoa, että shortit ei knokkaa sitä odotellessa....

 

Tismalleen samassa paatissa.

Näytä koko viesti
Pohjan tunnusmerkkejä - 26.3.2020 10.30

Marraskuu kirjoitti:

 

Jyrkkä ja syvä kurssilaskkin kääntyy aina lopulta eikä reaalitalouden ennusteen suunnan muutosta tähän tarvita. Merkityksellisintä lienee tarkkailla huonojen uutisten kulmakertoimen muutosta eli kun ollaan pisteessä, jossa uutiset eivät enää ole kiihtyvästi edellistä päivää huonompia eli uudet uutiset eivät enää yllätä, ollaan käännepisteessä. Tällaisessa käännepisteessä voimat tasoittuvat ja kurssit pohjaavat. 

 

 

Eli vaikka reaalitalous ei vedä ja ihmisiä kuolee kadulle ja tulevaisuus täynnä epävarmuutta ja uhkakuvia, niin "uutiset" määrittää kurssien pohjat? Ja yritysten tuloskunnon kehittymisellä ja nykyisellä arvostuksella ei tähän juuri ole vaikutusta? 

Näytä koko viesti
Game of stocks - 26.3.2020 10.25

Turms kirjoitti:

Uskon että tällä viikolla ollaan vedenjakajalla. Jos (ja kun) Yhdysvaltain keskuspankit toimet eivät riitä vakauttamaan osakemarkkinoita, saatamme olla vasta puolivälissä syöksyä. Ennustan OMXHPI:n putoavan ennen kesäkuuta haarukkaan 5500 - 6500. Tämän jälkeen alkaa hidas nousu.

 

Näinhän sitä luulisi, mutta tänäänkin -2% turskalla ollut pääindeksi kääntyi +2% arvoon, eli nousi 4% --yksikköä down avautumisesta parissa tunnissa, koska trump lupasi ilmailusektorille 62 miljardia toissapäivänä ja tämän jälkeen sekä Bojon että AA:n kurssit nousseet n 70% ja vetäneet koko pääindeksin kovaan nousuun.

Toistan: lentokonevalmistajan, joka on epäonnistunut tuotekehityksessään ja menettänyt suuren osan tilauskannastaan aiheellisesti, kurssi on noussut kolmessa päivässä 70%. 

Ja jos vielä vähän eri tavalla: lentokoneet seisovat globaalisti maassa ja kysyntä uusille koneille lienee juuri nyt nolla, eli tilauskannat on olemattomat ja mm. American Airlinesin koneet seisoo maassa, niin samaan aikaan näiden osakkeiden kurssi nousee Trumpin puheiden johdosta 70% parissa päivässä. 

Ja sanon PUHEIDEN koska tuosta 62 miljardista ei varmaab pitäisi valua näiden yhtiöiden osakekohtaiseen tulokseen ihan kauheasti. Vaikka kun kyseessä on trump niin mistä sitä tietää. Mutta miksi sitten koko OMXH JA OMXS -indeksit seuraa perässä kuin hai laivaa vailla mitään perustetta?? Siinäpä kysymys.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 26.3.2020 04.26

Mitenkä tämä muuten nyt menee että kun on kauhea "keskuspankki maksaa kaiken voitamme taantuman" -buumi päällä, niin eikös nuo rahat pidä pankkien kautta yrityksille lainata?

Ja jonkun muunkin kuin ekp:n on siinä velkaannuttava, jos markkinaan halutaam triljoona pumpata tuosta vain? Ja mitä jos ihmisten jotka menettää työt ja ansiot pitäisi kuitenkin vastata omista menoistaan, niin onkohan tässä että pörssi nousee tällaisessa tilanteessa johonkin keskuspankkielvytykseen perustuen niin mitään järkeä? 

 

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 26.3.2020 02.38

Mitenköhän tämä nyt mahtaa mennä, että tarviiko kenenkään maksaa lopulta mitään takaisin vai hoitaako ekp ja fed vain viulut? Entäpä ruotsi tai japani tai muut joissa oma valuuttakin? Luulisi, että euro se sitten heikkenisi eikä dollarikaan olisi arvoaan pitämässä.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 25.3.2020 09.27

Joo kyllä erityisesti sp500sen shortti kiinnostaa, dow jones ei niinkään kun taitaa nämä trumpin hätämiljoonat eskaloitua juurikin dow firmoille. Eipä se olis muuten ensimmäinen kerta mailman historiassa kun kansa nousisi barrikaadeille isosti, jos jengiä alkaa putoilla kaduille jenkeissä kuten olettaa sopii. Mun mutu on, että trump vääntää itselleen pahan paikan näillä tempuilla, vaikka miten on lumeeksi tulossa helskarahnoa, joka btw varmaan sekin jo korvamerkitty jotenkin dj-kokoluokan firmojen tukemiseen.

Tänään otin kiinni omx15 x3 bear sertin ja kullan 3x bullisertin, saas nähä miten lähtee pelaamaan. Ja PP:n peesissä piti ottaa Aspirea kohtuudella, kun on kiva peesailla.

Näytä koko viesti
Finnair - 25.3.2020 07.10

Kyllä mä toivon Finskille kaikkea hyvää ja seuraan myös tarkalla silmällä mitä tapahtuu. Halpa löpö, nopeat toimet kustannuksien minimoimiseksi ja mahdollisuus neuvotella eri tahojen kanssa kiinteisiin eriin maksuaikaa takaa sen, että kun markkina taas joskus lähtee nousuun, niin Finnair on siellä etujoukoissa rymistelemässä Aasian syöttöliikenteen siivittämänä. 

Kokonaisuutena ilmailu on kyllä kummallinen toimiala. Alitalia, Etihad, nyt Norwegian ja moni muu pysyy pääomitettuna pystyssä, vaikka taloudellisia edellytyksiä tälle ei varsinaisesti kannattavuutta tarkasteltaessa ole. Alitaliaa ei ole laskettu konkkaan, vaan kun yhtiö oli konkurssin partaalla sai se neuvoteltua siltarahoituksen Etihadin kanssa sen jälkeen, kun Novaran kunta oli lainannut yhtiölle 600 miljoonaa euroa, jotka se oli saanut Italian valtiolta. Valtiovetoinen pääomittaminenhan oli ainakin pari vuotta sitten pannassa, joka taisi kuitenkin lopulta osoittautua yhtä pitäväksi kuin muutkin EU:n normit/kehoitukset/vaatimukset, joita Italia on jättänyt systemaattisesti noudattamatta. 

Yhtä kaikki kun rahaa tuntuu olevan loputtomasti, ei etenkään valtiovetoiset yhtiöt ole menossa konkkaan nyt tai tulevaisuudessa. 

 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 24.3.2020 09.51

Voisiko joku kertoa että miksi pörssi nousisi tässä tilanteessa seuraavien kuukausien aikana, vaikka fed ja ekp tekisi mitä? Jos reaalitalous kuihtuu niin mitä keskuspankin elvytys siinä auttaa, kun jengi on karanteenissa?

Näytä koko viesti
Finnair - 23.3.2020 09.23

Farseer kirjoitti:

Finnair alkaa olemaan kohta kiinnostavissa hinnoissa sijoituskohteena. Ei niinkään firmana itsessään, vaan koska downside on rajattu kun valtion kassa on käytössä.

Pistän tähän törkeästi perimmäiseksi perusteeksi oman blogini kymmenen vuoden takaa ideana "ei valtio anna Finnairin mennä konkkaan" eikä Unionia voisi nyt vähempää kiinnostaa pienet valtiotuet kun niitä jakaa joka valtio omille lentoyhtiöilleen. Oli likviditeettikriisin syynä islantilainen tuhkapilvi tai kiinalainen korona: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/eskovirri/32948-tuhkaa-taivaalla-valtio-apuun/

 

Juu vähän kuten ei antanut Talvivaarankaan mennä.

Näytä koko viesti