Olet täällä

Osakekisa II - Yksi osake mista tahansa 27.7-6.9 - 29.7.2021 11.59

#Merta#Seaenergy Martime Holdings#SHIP#1.03#

Näytä koko viesti
Puuilo - 7.6.2021 11.30

2020 tulos pomppasi koronan takia. Kysyntää syntyi yli normaalin ja tietyt tuotekategoriat myi hyvin. Tavallaanhan nyt listautuminen on Puuilolle otollisinta, mutta mm. Sisäisten infrojen päivityksistä koituvat kustannukset lisrautumisen alla/yhteydessä tulee jo nakertamaan kannattavuutta merkittävästi.

Tuo kannattavuuden nakertuminen laitetaan sitten kasvuvetoisen strategian piikkiin, eli liikevaihto kasvaa lähes odotetusti tuloksen tuloksen jäädessä tavoitteista. Kova kilpailu ja laskeva kysyntä huomioiden voi mollivoittoinen tulostaso jäädä hyvinkin trendiksi. 

Toisaalta voi myös tulla merkittäviä uusia päänavauksia joita ei vielä näe - eli tuotteita jotka tuovat Puuilolle kannattavuutta ja markkinaosuutta.

Oma fiilis on , että Puuilo maksimoi nyt tämän hetkelliswm sijoittajabuumin mahdollistamat tuotot, eikä siinä ole mitään vikaa. Hölmöhän ei ole se joka pyytää, vaan se joka uskoo kaiken mitä sanotaan ja maksaa annissa sen 30-40% preemion markkinamiesten lupauksiin uskoen.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 19.4.2021 07.54

PikkuPro kirjoitti:

#MainEvent

Ei varmaan sijoitusasiaa. Lähtökuopissa.

Hain nuorimman eilen tarhasta niin halusi suoraan ulos ja koska oon outdoor-osastolla aika innokas faija niin paineltiin. Hauska huomata, miten lasten kasvaminen helpottaa kuvioita eli eka kertaa soitin keskimmäiselle, joka ekaluokkalainen, että "pärjäiletkö jos ollaan X kanssa jonkin aikaa parkour ulkona?". Vedettiin freestyle-parkour, puissa kiipeilyä yms. fiksua...siis siihen nähden, että maanantaina nuorin oli ollut lastenlinnassa koska käsi meni trampoliinilla, taas. Mut siis hän on luontainen apina ja mun line on se, että motoriikka kehittyy kikkailemalla joten katon vain, et pysyis hengissä. When possible, say Yes. Ite kikkailin kans kaikenlaista motoriikkaa ja lihaskuntoa.

Tänään onkin toivottavasti vika isompi salitreeni kaverin kanssa ulkona...vähään aikaan. Toivottavasti eli jos leikkaavat suunnnitelman mukaan 14.4. niin tulee pikkasen taukoa kun rintakehän pitää luutua back. Mut et mennään kovassa tikissä leikkuriin, hoitsuille vähän silmänruokaa, kumminkin 2021 ja tasa-arvo. yes

Mun mentaali on mennyt yrittämättä yhä enemmän siihen suuntaan että 1) lähinnä jännittää, että leikkaus ei siirtyisi 2) suhtaudun korona-lomana, kunnon täyshoito with good timing eli kun pääsen out niin alkaa varmaan terassit heräilemään ja kevät  full on sekä 3) keskityn "optimisuoritukseen" eli teen sen mitä voin ja osa toipumista on mentaalipuolikin eikä jää siitä kyllä kiinni varmaankaan niin kauan kun on ok oddsit. La aloitan 100% tipattoman, nyt oon ottanut vähän löysemmin pari viikkoa vaikka en mitään varsinaisia kännejä vetänytkään ja kokonaiskulutuskin maltillinen.

Osa mentaali-valmistautumista on se, et jo mietin aikaa leikkauksen jälkeen ja buukkaan sinne juttuja. Mietin, et painaisinko sairaalasta betsejä jo 18.4. vai onko liikaa riskiä että on liian vahvoissa mömmöissä vielä silloin. Anyhow, oon kokenut sairaalapotilas ja tiedän, et kokonaiskuvion kannalta on mulle tärkeää, et oon edes pieneltä osin subjekti enkä asettaudu vain passiiviseksi kohteeksi koska se ei tee hyvää toipumiselle. Siis ei todellakaan sovi mun luonteelle et "nyt vaan rauhassa lepäät"...kyl mä tarviin heti kun on isoimmat mömmöt pois jotain rakenteita et jokaisessa päivässä on joku idea elää.

Leikkaus ei ainakaan tähän mennessä ole sinällään jännittänyt mut on kyl kova motivaatio comeback full on elämään.

 

 

Tsemppiä tervehtymiseen PP:lle, toivottavasti opsi mennyt hyvin!

Näytä koko viesti
Makrodata - 7.3.2021 10.47

Sekavaa on. Perjantaina ainaki kaikki omat seurantalistan jenkkiosakkeet (pl. öljy) kävi todella syvässä, yli 10% kuopassa, joskin palautuivat hämmästyttävän nopeasti. Näitä pieniä "järistyksiä" on ollut nyt viikottain ja tarjoavat hienoja päivän sisäisiä ostopaikkoja.

Kuitenkin itse ajattelen näiden olevan enne suuremmasta kuopasta, joka vaanii kulman takana. Osakkeiden arvostuskertoimet on irti todellisuudesta ja markkinoille valunut pääoma alkaa tyrehtyä. Ehkä kopterista heitetään vielä setelitukkuja, mutta pelastaako sekään, jos dollari jatkaa vahvistumistaan, makrolukujen taustalla tapahtuva raaka-aineiden inflaatio jatkaa kehittymistään ja pitkät korot ovat nousupaineessa. Ainakin kaikki ennusmerkit on nyt olemassa sille, että tämä fundamenteiltaan hutera megaralli olisi tulossa päätökseensä tavalla tai toisella.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 5.3.2021 07.11

Paperikädet myy.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 28.2.2021 10.14

Kiitos taas hyvästä artikkelista!

Sellaista haluaisin vanhalta alan mieheltä kysyä, että onko sulla osunut salkkuun yhtiöitä, jotka yhtäkkiä dilutoivat, reverse splittaavat ja ehkä parhaassa (pahimmassa) tapauksessa laskevat ennen tätä liikkeelle preferred-sarjan toilivalle (ei-kirjoitusvirhe) johdolle suunnattuna, jonka voivat konvertoida commoneiksi about 1:1 näissä dilutointi-anneissa?

Ja toki sitten yksityistävät firman ostamalla sen halvalla pois sen jälkeen, kun kurssit ja sijoittajien usko lappuihin on tuhottu, vaikka toki liiketoiminta saattaa jo tässä vaiheessa olla hyvinkin kannattavaa, kun investoinnit poikivat.

Olen törmännyt jenkkilappuja tutkiessani ja +EV:tä etsiessäni tietyillä toimialoilla tällaiseen täysin rikolliselta vaikuttavaan toimintaan, joka ilmeisesti ainakin jenkkilässä laillista. Jotenkin rinnastaisin tämän kaltaiset toimet siihen, että osakkeista muodostuu kryptojen kaltaisia arpalappuja, mutta onko vastaavia tullut edes helsingin pörssissä sinulla vastaan? Sisäpiirikauppoja varmaan tehdään jatkuvasti, mutta toistuva dilutointi ja reversesplittaaminen vie kyllä tehokkaasti uskoa markkinoihin ainakin niiltä, jotka ei osaa/jaksa lukea niitä osareja ja tilinpäätöksiä eikä näin ollen osaa edes etäisesti tajuta, mitä on edessä, kun pääomat on syöty ja rahalle tarvista. Asiasta jotain ymmärtävät taas osaavat lukujen ja meriselitysten kautta varmaan ennakoida, että tällaista hoitoa olisi tarjolla.

 

Näytä koko viesti
Mielenkiintoisia pienyhtiöitä maailmalla - 24.2.2021 08.38

Yksi erittäin mielenkiintoinen on TOP Ships, joka on Kreikkalainen Nasdaqiin listattu varustamo, joka operoinut öljytankkereita vuodesta 2007 tuolla nimellä, toiminta tosin alkoi jo 1999. 

Yhtiö päätti muuttaa strategiaansa 2015 ja uudisti koko laivastonsa, korvaten vanhat laivat ns. energiatehokkailla ja ympäristöyatävällisillä ECO-tankkereilla. Nyt laivastossa 10 lähes uutta kokoluokan 50t dtw tankkeria ja 2 isompaa ns. Suexmaxia. 

Uudistaessaan laivastoa TOPS dilutoi osakettaan hankkiakseen pääomaa markkinoilta. Toistuvat dilutoinnit ja niitä seuranneet reverse splitit raivostutti ymmärrettävästi osakkeenomistajia, mutta tuo kivulias prosessi on nyt saatu päätökseen.

Laivaston keski-ikä on nyt alle 3 vuotta ja koronavuoden 2020 aikana koko fleetti oli kiinni pitkillä sopimuksilla BP:lle, Shellille jne isoille toimijoille ja myös vuoden 2021 leasing-aste on jo 98%. Uudet laivat ja ympäristöystävällinen eco-teknologia alhaisine päästöineen kiiinnostaa öljyjättejä, jotka ovat leasanneet TOPSin laivaston. Lisäksi pari vanhaa alusta vielä myytiin 2020 tilikauden aikana varsin hyvään hintaan.

Tämä ei ole alkuunkaan riskitön yhtiö, mutta sen tulevaisuudennäkymät ovat suhteessa nykyiseen arvostustasoon erinomaiset. Tämä johtuu pitkälti siitä, että nykyinen arvostustaso nojaa historiatietoon, ei niinkään tulevaan. Lisäksi yhtiö on saanut kohtuuttomasti joskin ymmärrettävästi paljon lokaa netin keskusteluissa, mutta tulevaisuuteen katsottaessa se on mainettaan parempi.

Toimialalla on uusjako menossa ja Scorpion tai Teekayn kaltaiset jätit eivät pysty nykymarkkinaan nähden muutenkin liian suurta laivastoaan ympäristöystävällisille asetuksille nopeasti tai edullisesti muokkaamaan, koska laivastot on suuria ja täynnä vanhoja aluksia, joille ei uudistuvassa ympäristöystävällisemmäasä ja alhaisten päästöjen vaatimustason mukaisessa markkinassa ole kysyntää. 

Bagger-potentiaalia TOPSilla on 5x-10x hyvinkin nykytasolta, jos upside toteutuisi ja yhtiö olisi toimintojensa osalta siinä, missä itse näen sen nyt olevan. Mutta korostan toimialan olevan riskialtis ja riskejä on hyvin vaikea nähdä. Kuitenkaan fundamentteinä nouseva öljyn hinta ja kasvava markkinakysyntä ei ainakaan heikennä TOPSin tilannetta. 

Näytä koko viesti
Mielenkiintoisia pienyhtiöitä maailmalla - 23.2.2021 01.22

Ei varmaan haittaa vaikka olisit lähtenyt FLNGn kelkkaan, koska se tulee nousemaan. Laitoin eilen GLOGin sileeks ja tänään hyppään varmaan longina FLNG:hen mukaan. Pitää vielä analysoida tarkemmin.

Yksi mielenkiintoinen yhtiö on CHS, eli Chicos FAS, joka myy jenkkimarkkinassa naistenvaatteita. Lapun arvo noussee selkeästi yli 3 taalan, jos ensi viikon Q4-osari on positiivinen. Yhtiön brändit on rapakon takana erittäin suosittuja, heikoista vuokrasopimuksista on nyt hankkiuduttu eroon ja panostukset digitalisaatioon alkavat näkyä. 

Joulukuussa jenkkien retail-markkina laski vielä 1,4%, mutta tammikuu oli jo +4%, ja rättikaupassa vieläkin kovempi eli +6%. Elpyminen on alkanut ja nyt pitäisi vain veikata oikeaa heppaa. Omat roposet menee CHS:lle. Eilen otin vielä dipistä lisää 2,46:lla.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 22.2.2021 11.26

Mikä siitä Cityconista tekee niin erityisen hyvän? Itseä siis mietityttää se järjetön velkavipukanta jolla Citycon vaikkapa Espoon metrolinjan kiinteistökompleksia rakennuttaa. Joka pysäkillä on kivijalkaa 20 myymälälle + prismat ja sestot ja mitä näitä on, mutta ihmisiä on kuitenkin aika vähän suhteessa siihen, että jokainen pysäkki on olevinaan joku harmaan arjen las vegas.

Ison omenan ja muutamat muut kauppakeskukset ymmärtää vielä hyvin, mutta mistä ne meinaa repiä yrittäjiä ja eritoten asiakkaita riittävästi näihin paikkoihin? Cityconilla on lähes kaksi miljardia korollista velkaa ja lisää näkyy tulevan. Toivottavasti on hyvät lainaehdot, kun isolla kirkolla jo huutelevat koronnostojen perään. 

Yleisellä tasolla halpaa toimitilaa on saatavilla yli tarpeiden pääkaupunkiseudulla ja "vuokrataan toimitilaa" lappuja on joka ikkunankulma täynnä, kun vähän hipsii menemään. 

Cityconin kannattavuus ymmärrettävästi heikkeni vuoden 2020 aikana edellisvuoteen verrattaessa ja korollinen lainakanta kasvoi, mutta ei nämä mitään vielä itsessään kerro. Enkä halua jinxata tai sen enempää kyseenalaistaa Akin tai muidenkaan fundamentteja, mutta on hyvä tuoda jollain tasolla keakusteluun toisenlaista näkökantaa ja ehkä herättää hieman keskustelua näistä investoinneista ja tulevaisuudennnäkymistä, että onko ne nyt niin 99,5 prosenttisen ruusuiset? 

 

Näytä koko viesti
Mielenkiintoisia pienyhtiöitä maailmalla - 22.2.2021 11.04

GLOGista tuli tänään Blackrockin ostotarjous ja kurssi +20%. Vaikea sanoa meneekö läpi. En usko, että ainakaan helposti.

Näytä koko viesti