Olet täällä

Osakekisa II - Yksi osake mista tahansa 27.7-6.9 - 11.9.2021 12.45

KohtiVapautta kirjoitti:

Hmph.. Miksi en osallistunut tähän sad. Näyttää siltä että valintani GlobalShipLease (NYSE:GSL) olisi pärjännyt ihan hyvin. Oli vain ollut sen verran aneemista Heinäkuussa että usko ei rittänyt siihen että nousisi näin lyhyessä ajassa riittävästi. No väärässä olin kisan suhteen, mutta onneksi salkku ei ole väärässä tältä osin wink

No ehkä tästä opin että liki täydellinen aloittelijakin voi pärjätä näissä kisoissa ihan yllättävänkin hyvin. Luulin että kokeneemmat osaavat haistaa paremmin mistä tulee nopeasti korkeita nousuja.

 

GSL, DANAOS, GENCO, ZIM, NMM jne. Olisit voinut valita minkä vain. Kun markkina on kuuma, koko sektori nousee. Oma valistunut arvioni on, että 20%-30% nähdään vielä nousua markkinassa loppuvuodesta.

 

Hiiliyhtiöt kuten CEIX, BTU ja ARLP myös kovia voittajia, kun import-banni Australiasta Kiinaan jatkuu.

Näytä koko viesti
Osakekisa III - Yksi long ja yksi short osake mista tahansa 7.9-31.12 - 11.9.2021 12.38

#Merta#Seaenergy Martime Holdings#SHIP#LONG#1.25#

 

Mennään laiskana samalla, kun q3 osarin alustus ja jälkihype heittää lapun lähemmäksi 1.70. Tuleva omien osakkeiden osto tukee tätä. SHIP ei ole suurin voittaja dry bulkissa, mutta erittäin kasvukelpoinen lappu silti.

SBLK on varmin nousija ja arvio on +25% tästä päivästä, tai se on realismia. SBLK vetää spotilla ja scrubberit löytyy aluksista. Markkinoiden suurin fleet. Baltic dry bulk indikoi tulevaa kurssikehitystä. Toivon +40% vuoden loppuun, vaikka en ihan usko siihen. 

 

 

 

Näytä koko viesti
Osakekisa III - Yksi long ja yksi short osake mista tahansa 7.9-31.12 - 11.9.2021 12.34

#Merta#Aterian Inc#ATER#SHORT#11.80#

Näytä koko viesti
Osakekisa II - Yksi osake mista tahansa 27.7-6.9 - 11.9.2021 12.21

Kiitän. Helpolla kotiutui.

Näytä koko viesti
Osakekisa II - Yksi osake mista tahansa 27.7-6.9 - 29.7.2021 11.59

#Merta#Seaenergy Martime Holdings#SHIP#1.03#

Näytä koko viesti
Puuilo - 7.6.2021 11.30

2020 tulos pomppasi koronan takia. Kysyntää syntyi yli normaalin ja tietyt tuotekategoriat myi hyvin. Tavallaanhan nyt listautuminen on Puuilolle otollisinta, mutta mm. Sisäisten infrojen päivityksistä koituvat kustannukset lisrautumisen alla/yhteydessä tulee jo nakertamaan kannattavuutta merkittävästi.

Tuo kannattavuuden nakertuminen laitetaan sitten kasvuvetoisen strategian piikkiin, eli liikevaihto kasvaa lähes odotetusti tuloksen tuloksen jäädessä tavoitteista. Kova kilpailu ja laskeva kysyntä huomioiden voi mollivoittoinen tulostaso jäädä hyvinkin trendiksi. 

Toisaalta voi myös tulla merkittäviä uusia päänavauksia joita ei vielä näe - eli tuotteita jotka tuovat Puuilolle kannattavuutta ja markkinaosuutta.

Oma fiilis on , että Puuilo maksimoi nyt tämän hetkelliswm sijoittajabuumin mahdollistamat tuotot, eikä siinä ole mitään vikaa. Hölmöhän ei ole se joka pyytää, vaan se joka uskoo kaiken mitä sanotaan ja maksaa annissa sen 30-40% preemion markkinamiesten lupauksiin uskoen.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 19.4.2021 07.54

PikkuPro kirjoitti:

#MainEvent

Ei varmaan sijoitusasiaa. Lähtökuopissa.

Hain nuorimman eilen tarhasta niin halusi suoraan ulos ja koska oon outdoor-osastolla aika innokas faija niin paineltiin. Hauska huomata, miten lasten kasvaminen helpottaa kuvioita eli eka kertaa soitin keskimmäiselle, joka ekaluokkalainen, että "pärjäiletkö jos ollaan X kanssa jonkin aikaa parkour ulkona?". Vedettiin freestyle-parkour, puissa kiipeilyä yms. fiksua...siis siihen nähden, että maanantaina nuorin oli ollut lastenlinnassa koska käsi meni trampoliinilla, taas. Mut siis hän on luontainen apina ja mun line on se, että motoriikka kehittyy kikkailemalla joten katon vain, et pysyis hengissä. When possible, say Yes. Ite kikkailin kans kaikenlaista motoriikkaa ja lihaskuntoa.

Tänään onkin toivottavasti vika isompi salitreeni kaverin kanssa ulkona...vähään aikaan. Toivottavasti eli jos leikkaavat suunnnitelman mukaan 14.4. niin tulee pikkasen taukoa kun rintakehän pitää luutua back. Mut et mennään kovassa tikissä leikkuriin, hoitsuille vähän silmänruokaa, kumminkin 2021 ja tasa-arvo. yes

Mun mentaali on mennyt yrittämättä yhä enemmän siihen suuntaan että 1) lähinnä jännittää, että leikkaus ei siirtyisi 2) suhtaudun korona-lomana, kunnon täyshoito with good timing eli kun pääsen out niin alkaa varmaan terassit heräilemään ja kevät  full on sekä 3) keskityn "optimisuoritukseen" eli teen sen mitä voin ja osa toipumista on mentaalipuolikin eikä jää siitä kyllä kiinni varmaankaan niin kauan kun on ok oddsit. La aloitan 100% tipattoman, nyt oon ottanut vähän löysemmin pari viikkoa vaikka en mitään varsinaisia kännejä vetänytkään ja kokonaiskulutuskin maltillinen.

Osa mentaali-valmistautumista on se, et jo mietin aikaa leikkauksen jälkeen ja buukkaan sinne juttuja. Mietin, et painaisinko sairaalasta betsejä jo 18.4. vai onko liikaa riskiä että on liian vahvoissa mömmöissä vielä silloin. Anyhow, oon kokenut sairaalapotilas ja tiedän, et kokonaiskuvion kannalta on mulle tärkeää, et oon edes pieneltä osin subjekti enkä asettaudu vain passiiviseksi kohteeksi koska se ei tee hyvää toipumiselle. Siis ei todellakaan sovi mun luonteelle et "nyt vaan rauhassa lepäät"...kyl mä tarviin heti kun on isoimmat mömmöt pois jotain rakenteita et jokaisessa päivässä on joku idea elää.

Leikkaus ei ainakaan tähän mennessä ole sinällään jännittänyt mut on kyl kova motivaatio comeback full on elämään.

 

 

Tsemppiä tervehtymiseen PP:lle, toivottavasti opsi mennyt hyvin!

Näytä koko viesti
Makrodata - 7.3.2021 10.47

Sekavaa on. Perjantaina ainaki kaikki omat seurantalistan jenkkiosakkeet (pl. öljy) kävi todella syvässä, yli 10% kuopassa, joskin palautuivat hämmästyttävän nopeasti. Näitä pieniä "järistyksiä" on ollut nyt viikottain ja tarjoavat hienoja päivän sisäisiä ostopaikkoja.

Kuitenkin itse ajattelen näiden olevan enne suuremmasta kuopasta, joka vaanii kulman takana. Osakkeiden arvostuskertoimet on irti todellisuudesta ja markkinoille valunut pääoma alkaa tyrehtyä. Ehkä kopterista heitetään vielä setelitukkuja, mutta pelastaako sekään, jos dollari jatkaa vahvistumistaan, makrolukujen taustalla tapahtuva raaka-aineiden inflaatio jatkaa kehittymistään ja pitkät korot ovat nousupaineessa. Ainakin kaikki ennusmerkit on nyt olemassa sille, että tämä fundamenteiltaan hutera megaralli olisi tulossa päätökseensä tavalla tai toisella.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 5.3.2021 07.11

Paperikädet myy.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 28.2.2021 10.14

Kiitos taas hyvästä artikkelista!

Sellaista haluaisin vanhalta alan mieheltä kysyä, että onko sulla osunut salkkuun yhtiöitä, jotka yhtäkkiä dilutoivat, reverse splittaavat ja ehkä parhaassa (pahimmassa) tapauksessa laskevat ennen tätä liikkeelle preferred-sarjan toilivalle (ei-kirjoitusvirhe) johdolle suunnattuna, jonka voivat konvertoida commoneiksi about 1:1 näissä dilutointi-anneissa?

Ja toki sitten yksityistävät firman ostamalla sen halvalla pois sen jälkeen, kun kurssit ja sijoittajien usko lappuihin on tuhottu, vaikka toki liiketoiminta saattaa jo tässä vaiheessa olla hyvinkin kannattavaa, kun investoinnit poikivat.

Olen törmännyt jenkkilappuja tutkiessani ja +EV:tä etsiessäni tietyillä toimialoilla tällaiseen täysin rikolliselta vaikuttavaan toimintaan, joka ilmeisesti ainakin jenkkilässä laillista. Jotenkin rinnastaisin tämän kaltaiset toimet siihen, että osakkeista muodostuu kryptojen kaltaisia arpalappuja, mutta onko vastaavia tullut edes helsingin pörssissä sinulla vastaan? Sisäpiirikauppoja varmaan tehdään jatkuvasti, mutta toistuva dilutointi ja reversesplittaaminen vie kyllä tehokkaasti uskoa markkinoihin ainakin niiltä, jotka ei osaa/jaksa lukea niitä osareja ja tilinpäätöksiä eikä näin ollen osaa edes etäisesti tajuta, mitä on edessä, kun pääomat on syöty ja rahalle tarvista. Asiasta jotain ymmärtävät taas osaavat lukujen ja meriselitysten kautta varmaan ennakoida, että tällaista hoitoa olisi tarjolla.

 

Näytä koko viesti