Olet täällä

Basware - 19.9.2019 12.47

Mikähän taho tätä on ostanut nyt ylös 20% kuukaudessa? Arrowgrass varmasti pyrkii etsimää ostajan koko köntälle, koska pörssiin työntäminen olisi aika itsetuhoista. Oletan, että toinen taho(mahdollisesti jopa arrowgrassin siivusta neuvotteleva) pyrkii ostamaan esim 4,9% hiljaisesti. Toki osittain varmasti indeksi mukana nousua, mutta volyymit ollut myös mutulla korkeammat koko nousun. 

-jp

Näytä koko viesti
Ålandsbanken - 10.9.2019 03.40

Itse myös Ahvenanmaan laivan naruihin välillä. Viimeksi näkyy muutama tarttuneen elokuun puolivälissä. Jostain syystä pidän mielummin tässä kuin käteisenä. Parempien ideoiden puuttuessa hypätään Ahvenanmaan Amiraali Viklöffin kyytiin. En tiedä kuinka tämän tilanteen voisi sössiä niin rajusti, että tästä tulisi negatiivisen odotusarvon arpa. 

Näytä koko viesti
Wärtsilä - 6.9.2019 04.45

Pieni seurantapositio kyytiin tänään. En näe merirahdin tarpeen hiipuvan ja energian tarve ei ole katoamassa. Aina kun energiaa tarvitaan, niin tarvitaan myös varavoimaa. Lisäksi tykkään yrityksen määrätietoisesta toiminnasta keskittyessään päätoimialoihin ja tukien sitä yritysostoin. Pitkällä tähtäimellä pidän strategiaa toimivana. Positio on kuitenkin kokoa mikkihiiri, mutta pakottaa laiskan perehtymään liiketoimintaan hieman paremmin. Otan kyytiin lisää, jos alaspäin valutaan eikä perehtymisen yhteydessä löydy jotain erikoista. 

Näytä koko viesti
Suominen - 7.8.2019 03.22

Itse työnsin menemään Akin mainitsemaan 2,38. Kotiuttelen pienet tappiot tässä vaiheessa, koska odotan Q4 julkistukseen saakka tämän olevan aikalailla vaakalinjassa. Odotan kannattavuuden paranevan seuraavan vuoden aikana ja jos ei parane, niin en anna enää mahdollisuutta ilman räikeää aliarvostusta. Toiminnanohjausjärjestelmät on saatu ajettua ylös kaikilla tehtailla ja merkittäviä muutoksia rakenteeseen en odota tulevan. Mikäli näillä ei onnistuta marginaaleja parantamaan, niin saa jäädä minun puolesta tekemään hiuksenhienoa voittoa ilman positiota. 

 

Näytä koko viesti
Basware - 6.8.2019 11.10

Onko osariin kommentteja? Itsellä tarkoitus pitää positiota potentiaalin vuoksi. Olen ostellut 22-17,6 välillä pieniä eriä laskeviin. Osarin selailun jälkeen en nähnyt mitään hälyttävää ja positiivinen ohjauksen nosto EBITDA osalta +-0 => >3M. Kulukarsintaa tehty merkittävästi hallinnon puolelta ja kevyesti muuten.  Jatkoon odotellaa +5% vuosittaista liikevaihtoa ja +15% cloud-liiketoiminnan osalta. Tuossa cloud-puolen kasvussa kun pysytään, niin tässä voi olla ihan mukava lappu jokusen vuoden kuluttua.

-jp

 

Näytä koko viesti
Lehto Group - 6.8.2019 10.28

Tuli kyllä huokaistua helpotuksesta, kun ei tätä enää ole salkussa. Pääsin edellisen osarin avaukseen myymään muistaakseni 3,18 position pois(vajaa 20% jäi turskaa). Tarkkailulistalla ollut kuitenkin kokoajan ja välillä jopa harkitsin uudelleen kyytiin ottamista. Tein kuitenkin päätöksen, että en osta pidempään pitoon ennen Q1 2020 julkaisua, joka tämän negarin johdosta siirtyy kyllä taas Q2 2020 jälkeiseen aikaan. Lyhyempiä pelejä voi toki tehdä, jos näkee eeveetä. 

Tässä on mielestäni ihan aiheellista kysyä, että kuinka kartalla johto on markkinasta ja toimiiko visio?

Näytä koko viesti
Glaston - 20.6.2019 12.28

Tämän touhun seurauksena on taas mielestäni selkeitä pelipaikkoja ollut. Eilen olisin myynyt lyhyeksi* Glastonin pääosaketta ja tänään ostoon väliaikaisosaketta. Hyvin odotettu tämä kurssireaktio, kun suuri osa porukasta ottaa tästä vain pikavoitot pois, jolloin myyntilaidalla isoja kasoja ja riittää tuo 5-10% pikavoitto. Sama myyntipaine myös tekee tästä mielestäni hyvän lyhyen longin tuonne 1,4 tasoille. Itse en kuitenkaan liiketoimintaa tunne tarpeeksi hyvin, että oisin ostamassa lisää. 1,15 keskihinnalla oleva kasa saa jäädä kehittelemään verovelkaa. Sen verran ehdin firmaan perehtyä, että jää osarin yli nämä merkityt. 

-jp

*Minulla ei tietääkseni ole mahdollista myydä lyhyeksi OP:n kautta. Pitää perehtyä, mitä tämä mahdollisuus vaatii. Pääsääntöisesti kuitenkin suojaustarkoituksessa on shorttaus mielessä.

Näytä koko viesti
Glaston - 19.6.2019 10.47
jippej kirjoitti:
En ole vastaavaan antiin koskaan osallistunut. Käytän pääsääntöisesti OP:ta välittäjänä. Salkussa näkyy "GLASTON SUBS", vaikka eilen soitin OP:lle ja annoin toimeksiannon merkintään. Oletin, että rahat ja merkinnät olisi jo lähtenyt tililtä/salkusta? Onko muilla vielä sama tilanne vaikka merkintätoimeksianto on tehty? 

Turhaan hätäilin. Näkyy nyt menneen toimeksianto läpi. Merkintäoikeudet "Glaston subs":n saldo muuttunut nollaksi; rahat on lähtenyt tililtä ja salkussa näkyy "Glaston Interim", jonka saldo vielä nolla ja päivittynee viimeistään huomenna väliaikaisosakkeiden määrällä.

-jp

Näytä koko viesti
Glaston - 19.6.2019 08.38

En ole vastaavaan antiin koskaan osallistunut. Käytän pääsääntöisesti OP:ta välittäjänä. Salkussa näkyy "GLASTON SUBS", vaikka eilen soitin OP:lle ja annoin toimeksiannon merkintään. Oletin, että rahat ja merkinnät olisi jo lähtenyt tililtä/salkusta? Onko muilla vielä sama tilanne vaikka merkintätoimeksianto on tehty? 

-jp

Näytä koko viesti
Glaston - 13.6.2019 02.34

Ostin itse myös merkkareita "arpapostion" verran, kun en erityisen hyvin ole liiketoimintaan perehtynyt. Mielestäni liikentoimintaan kuulumattomien asioiden vuoksi kurssi on painettu alas ja lisäksi 7-10% ale merkkarin kautta. Huomioitava myös shorttipeli(todennäköisesti puhdas arbitraasipeli shorttaus -> merkkaripalautus); HPJ ja TJ merkitsee. Perehdyn yritykseen perästä ja lähtee joko pidempään pitoon tai menemään ennen osaria. 

-jp

Näytä koko viesti