Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 27.1.2023 09.16

https://www.prnewswire.com/news-releases/ex-konami-led-sci-fi-mmorpg-sea...

Mikäli oikein pikalukemalla ymmärsin, niin AAA-tason MMORPG projekti käynnissä. Immutable X ja unreal engine päälle rakennetaan peliä. Pelitalous kaikkine skineineen jne omalle tokenille ja oletettavasti myös markkinoille. Vanhaa wow:n pelaajan sydäntä lämmittää. Enää ei tarvi kuin olla hyvä peli ja saada systeemi toimimaan. 

Näytä koko viesti
Neogames - 22.7.2022 10.58

Itse olen ottanut >14$ pari kertaa positiota. Molemmat komeasti plussalla, tosin lähinnä valuuttakurssin vuoksi. Minulla oli täsmälleen sama logiikka, kun aloin ostamaan. Pikaselaus, että kaikki ei ole päin helvettiä, vähän exceliä ja todetaan, että saan Aspire+Neogames kohtuuhintaan. Salkku pantattu ja liikkeet kalliita, niin siellä on 1/5 Aspiren rahoista vetämässä.

Näytä koko viesti
Kenellä on isoin? (Osakesäästötili) - 17.6.2022 09.54

jpkl kirjoitti:

 

Piensijoittaja kirjoitti:

jpkl:n kannattaa sulkea tuo OST ja avata sen jälkeen uusi. Tappion voi vähentää verotuksessa ja pääsee aloittamaan uudella pinolla

 

Hmm.. jos tämä menee näin niin tämä on kyllä varteenotettava idea yes

Menee näin. Käsittääkseni useimmilla toimijoilla sulkemisesta n. 50€ kulu. Verottaja: Osakesäästötilistä aiheutuva tappio on verotuksessa vähennyskelpoinen vasta, kun tili lopetetaan. Tilille voi tallettaa ainoastaan rahaa ja tililtä voi myös nostaa ainoastaan rahaa. Tilille ei tästä syystä voi siirtää jo valmiiksi omistettuja osakkeita. https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/81118/osakes%C3...

Itse vedän edelleen ensimmäisellä OST:lla. Palaan keskusteluun, jos joskus saan siihen sen 100k kasaan. Ns haku on päällä, kun nyky OST on ~90% yhdessä volatiilissä lapussa. laugh

Näytä koko viesti
Uusi yrittäjä, miten sijoittaa. - 17.6.2022 09.45

Bingo53 kirjoitti:

 

penninvenyttaja kirjoitti:

onko kukaan testannut meneekö ETF-toimeksianto myös 1€ välityspalkkiolla?

 

...

Näin ollen on todettava, että Nordean alennettu palkkiotarjous toimii myös ETF-ostoissa ja on edullinen tapa lisätä niitä sillä hetkellä.

Kiitos vaan Mara-73:lle, keskustelu on tuonut itsellekin uutta näkökulmaa.

Tähän yllä olevaan kannattaa huomioida, että iso osa Euroopassa myytävistä EFT:stä on listattu Saksaan. Ilmeisesti konsensus on siis se, että halvimmillaan ETF ostoja saa Nordnet kuukausisäästämällä, jos haluaa joka kuukausi ostaa. Mikäli on valmis harvemmin ostamaan, niin absoluuttisesti halvin kikkailu onnistuu Nordean euron päivillä tai muilla välittäjillä, jos ostot 1-4krt/vuosi?

Näitä keskusteluja on hyvä käydä aika ajoin, koska välittäjät päivittävät hinnastojaan, tilanteet voi muuttua ja uusia välittäjiä voi tulla markkinoille. Näissä keskusteluissa lienee ihan järkevää jättää IBKR ja vastaavat keskustelun ulkopuolelle. 

Näytä koko viesti
Uusi yrittäjä, miten sijoittaa. - 14.6.2022 12.25

Sinappikaasu kirjoitti:

 

jippej kirjoitti:

Mainitaan vielä, että rahastojen vaihtoehdoksi olen itse lähipiirille suositellut seuraavaa osakkeisiin ETF:n kautta

70-90% EUNL (ticker, iShares Core MSCI World UCITS ETF), juoksevat kulu 0,2%

10-20% IS3N (ticker, iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD), juoksevat kulut 0,18%

 

 

Mikä olikaan vähäkuluisin keino hankkia näitä? Nordnetin kautta yksittäinen osto maksaa 15e ja eikös ETF-kuukausisäästämisessäkin mene nykyään joka kuukausi joku maksu?

Viimeisistä ostoista on sen verran aikaa, että en pysty sanomaan järkevintä reittiä. Nopealla vilkaisulla itselle näkyy kulut olevan 5€ Mandatum tai 1%/5€ OP. Ostokuluja kertyy näistä, jos jatkuvasti ostaa. Kannattaa ottaa jo vertailuun indeksirahastot, joissa kulut käsittääkseni 0,8% luokkaa nykyisellään(Nordnetillä superrahastot toiminee). Pitäisi laskea auki, mutta en itse ehdi. 100€ tms ostoilla ilmainen/pieni välityskulu on oleellisin. >1000e ostoilla alkaa jo olla aika sama, kun kulut pitäisi pääsääntöisesti olla aina 0,5% luokkaa maksimissaan. 

Näytä koko viesti
Uusi yrittäjä, miten sijoittaa. - 14.6.2022 11.39

Mainitaan vielä, että rahastojen vaihtoehdoksi olen itse lähipiirille suositellut seuraavaa osakkeisiin ETF:n kautta

70-90% EUNL (ticker, iShares Core MSCI World UCITS ETF), juoksevat kulu 0,2%

10-20% IS3N (ticker, iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD), juoksevat kulut 0,18%

0-20% oman mielenkiinnon mukaan Suomalaisiin tai pohjoismaisiin yhtiöihin tai yhtiöön. Viimeinen rivi on lähinnä yleissivistävyyden vuoksi. Tietysti jos omistat Tokmannia, niin on mukavampi käydä ostoksilla "omassa kaupassa" tai jos tykkäät laivoista ja moottoreista, niin Wärtsilä voi olla mielenkiintoinen. Patioiden erikoismiehiä voi kiinnostaa Nohon omistaminen jne... 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 13.6.2022 01.07

Täällähän on vauhtia ja vaarallisia tilanteita menossa. Jatko on hyvin rajallisen oman käsitykseni mukaista tietoa. Pyydetään korjaamaan vääriä tietoja. 

stETH = 1 ETH, joka on steikattu Lidon kautta. Nostot jumissa mergen valmistumiseen = epälikvidi, josta jotain 4% yieldin luokkaa. stETH on siis käytännössä ETH futuuri, josta saa yield(lisää stETH määrää lompakossa) ja futuuripäivä on "joskus kun merge on valmis". stETH on kuitenkin kuponki, jolla voi käydä kauppaa eli omiaan voi myydä suoraan pois, odottamatta mergen valmistumista. 5B$ steikattuna ETH. 

Celsius = kryptopankki(=talleta, lainaa, vivuta), joka aamulla löi kaikki transaktiot seis. Ilmeisesti bank run meinaa tulla. Oppikirja näkyy olevan ihan sama kuin kivijalalla eli talletusta kiertoon/jostain hakemaan yield ja kaikki toimii, kunnes kaikki haluaa nostaa omansa pois. Jonkun twiitin mukaan 1M ETH vastuut, 270k likvidiä ETH, 290k stETH ja loput muualla(lue himmeleissä hakemassa yield). Nyt jos näitä 1M vastuita aletaan nostamaan yli tuon 270k likvidin kolikon verran, niin mm. stETH tulee saamaan rajulla alella, jos joutuvat pakkolikvidoimaan. Mitä pyrin lukemaan, niin siellä on jo dumpattu stETH markkinalle mahdollisuuksien rajoissa. 

stETH to ETH näkyy tällä hetkellä olevan 0,935 luokkaa eli 6,5% alessa. Tämä voi revetä vaikka 50% korville. Itse aloin tätä perkaamaan, koska stETH ostokohteena kiinnostaa ja muutama niitä on jo ennestään. Lähinnä nyt mietityttää missaanko jotain oleellista stETH omistamisessa, kun sijoitusperiodi on kuitenkin etherin suhteen useita vuosia? 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 12.5.2022 12.12

Ethereum lisätty @ 1900.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 3.5.2022 05.44

Englannin kielisessä läpyskässä selkeämmin:

 

1) The Base Case Alternative with an election under the Mix & Match Facility to receive 100 percent cash consideration

2) The Base Case Alternative with an election under the Mix & Match Facility to receive as much share consideration as possible (subject to proration)

3) The Base Case Alternative (with no election under the Mix & Math Facility)

4) The Conditional Alternative

Mielestäni tuo boldattu osuus on aika selkeä.

 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 2.5.2022 04.48

Päivä on täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Hypoteettisena tilanteena. Olet kesä-Esana Siti-pankissa. Harjoittelina olet avustamassa vanhempaa treideriä. Hän laittaa sinut tekemään jotain manuaalista copy-pastea hänen asettamista rajoista Algoon. Napsautat pienen pilkkuvirheen indeksien painotusta syöttäessä. Algo ymmärtää ohjeesi täydellisesti. Algo tasapainottaa indeksit 10 minuutissa tuuttaamalla markkinaan ~2B osakkeita market orderina. Markkinoiden koko mcap on noin 2,5T. Laitat siis 1/1000 koko markkinan arvosta myyntiin kerralla. Saat komeen -7% tauluun, työnantajalle -3,5% ja ole onnistunut ensimmäisenä kesätyöpäivänäsi tekemään -70M tappion. Alat laskemaan, että 25$/h tunnilta, sinulta menee vain 320 vuotta ympärivuorokautista työtä, että tämä on kuitattu. Taidat korkata pullon tai toisenkin.

Näytä koko viesti