Embracer Group -

varatonnit wrote:

Tää on noussut kuopan pohjalta jo parikymmentä prosenttia ja parissa päivässäkin kymmenisen prosenttia. Houkuttaisi jo vähän myydä ja ottaa pikavoitot, mutta toisaalta ahnehtia lisää. Mitenkä muut kuopasta ostaneet näken jatkon tälle?

Reilut tuplasin positiot tähän monttuun. Alustavasti Q2 earnings +1-5pv lähtee kiertoon alkuperäinen erä, joka on reilusti miinuksella. Uudemmat saa jäädä hankintahintoineen "lähes ikuiseen" salkkuun. Näiden erien osalta katsotaan muutaman vuoden kuluttua, jos harkitaan toimenpiteitä. 

Näytä koko viesti
Embracer Group -

jippej wrote:

Itse odotan tähän liittyen nyt eniten sisäpiiriostoja. Mikäli sisäpiiriostoja ei tule lisää(yksi hallituksen jäsen osti 25k kpl), niin pelottavalta näyttää. Mielestäni helpoimpia paikkoja näyttää, että kaunis on tulevaisuus ja tankata. Huomiona, että pääosalla sisäpiiristä pl. TJ on jotain 60kr tason keskihintoja. 

Matthew Karch täräytti uskottavan luottamuslauseen yhtiöön tankkaamalla 6M osaketta, joka lienee >10M€. Tällä tuli helppo pitkä holdi itselle. 

Näytä koko viesti
Embracer Group -

Hynägrande wrote:

Noh, jos sisäpiiri lähtisi ostamaan niin minäkin palaisin varmaan omistajaksi. Myin aiemmin nämä pois ja nyt hieman kutkuttaisi ostaa takaisin kun halvalla saisi..

Mathias Karl Jacob Jonmyren osti nyt toistamiseen 25000kpl. 24.5. ja 26.5. ostot. 2*25000. ~1070000SEK omalla rahalla ostoja nyt.  

Näytä koko viesti
Embracer Group -

Pörssimörssäri wrote:

En kylla muista koskaan nahneeni tollaista etta osake melkein puoliutuu uutiseen, ja sitten se menee muutaman prosentin rangessa nyt jo puolitoista porssipaivaa. 20x ave voluumilla. Onko markkinoilla vaan hammentavan yksiselitteinen konsensus uudesta hinnasta, vai onko yksittaisia suursijoittajia joille tama vaan on just se hinta? Ja jos on niin onko tama/nama myynti- vai ostolaidalla? Naihin kysymyksiin olisi kiva tietaa vastauksia! 
 

Samaa olen ihmetellyt itse. Kyllä -44% päivän, osarin ja tulosennusteiden päivittämisen pureskeluun pitäisi vähän pidemmän aikaa kulua. Itse odotan tähän liittyen nyt eniten sisäpiiriostoja. Mikäli sisäpiiriostoja ei tule lisää(yksi hallituksen jäsen osti 25k kpl), niin pelottavalta näyttää. Mielestäni helpoimpia paikkoja näyttää, että kaunis on tulevaisuus ja tankata. Huomiona, että pääosalla sisäpiiristä pl. TJ on jotain 60kr tason keskihintoja. 

Näytä koko viesti
Embracer Group -

FOURTH QUARTER, JANUARY–MARCH 2023 (COMPARED TO JANUARY–MARCH 2022)

* Net sales increased by 79 % (–4 % organic growth) to SEK 9,356 million (5,238).

* The sales split per operating segment:* PC/Console Games: increased by 66 % to SEK 3,478 million (2,097).* Mobile Games: decreased by –25 % to SEK 1,317 million (1,759).* Tabletop Games: increased by 438 % to SEK 3,074 million (571).* Entertainment & Services: increased by 83 % to SEK 1,487 million (811).

* EBIT1) amounted to SEK –95 million (–967), an EBIT margin of –1 % (–18 %). Adjusted EBIT decreased by –14 % to SEK 915 million (1,069), an Adjusted EBIT margin of 10 % (20 %).

* Cash flow from operating activities amounted to SEK 1,643 million (1,431). Net investments in intangible assets amounted to SEK –1,807 million (–998).

* Basic earnings per share was SEK 0.68 (0.17) and diluted earnings per share SEK 0.67 (0.16). Adjusted earnings per share was SEK 0.38 (0.81). Adjusted earnings per share after full dilution was SEK 0.35 (0.76).

* An Adjusted EBIT of SEK 7,000 - 9,000 million is forecasted for the financial year 2023/24. It is a downward adjustment compared to the previously communicated forecast (SEK 10,300 - 13,600 million).

https://storage.mfn.se/3d21b973-d248-4f41-939e-b1f6b292e45c/embracer-interim-report-q4-2022-23.pdf 

Markkina oksentaa tällä hetkellä -43% taulussa. Vuoden ohjausta korjattiin jo toisen kerran alaspäin. Hätähousuna ostin jo ensimmäisen pienen laukauksen keskihintaa alas. Vielä on toinen laukaus käytettävissä, mutta pitää lukea osari ensin ajatuksella läpi. Yhtiö ei ole vetämässä paraatimarssia vielä vähään aikaan, mutta itse tykkään IP:stä, gaming conglomerate -ideasta ja pelimarkkinan kokonaiskuvasta. Oletettavasti tankkaan lisää, mutta ei ole ylipainoon menossa. 

 

edit. Jokin todella laaja yhteishanke on mennyt perseelleen.Kaikki paperit ja tiedotteet oli jo valmiina, mutta vastapuoli(Amazon, Netflix, Microsoft jne spekuloitu) löi jarrut pohjaan. Nyt arvioista on heitetty kaikki todennäköiset kumppanuudet nollaksi arvioihin ja myyntilukuja viilattu alaspäin useisiin. Tästä jäi itselle kuva, että johtorymässä on käynyt ajatus: uusia pettymyksiä ei tehdä, siivotkaa kaikki positiivisuus ennusteista pois ja uudelleen korjattu painetaan vaikka väkisin. 7-9BSEK adj.ebit pitäisi tulla ja earnings call kuulostellen tämä tehdään tai korjataan ylös loppuvuonna.  

Näytä koko viesti
Neogames -

Jahas. Tämä olisi sitten taputeltu tällä tarjouksella. Pitkään holdiin tätä ostin, mutta tällä hetkellä tarjottu hinta on reilu. Seuraavaa etsimään, kun uhkapelipositiot rajoittuu enää tähän ja Evolutioniin.

Näytä koko viesti
Neogames -

Lukiko kukaan tuota osaria läpi ja löysi korjattavaa tai muuta huomioitavaa? Markkina näytti tykkäävän ja kurssi otti +10% keulien välillä reilusti ylemmäs. Itse en löytänyt juuri muuta negatiivista kuin tuo Pariplay hidastuminen. Itsellä osaketta on ~8% salkusta. Konffa katsomatta, katson kun ehdin. 

Näytä koko viesti
Neogames -

Mitä itse kirjasin ylös(kirjoitin selkeämmäksi omista muistiinpanoista)

- Entisen Aspire Global osalta muutettu sopimuksia ja kirjanpitokäytäntöä gross gaming revenue => net gaming revenue, jolloin liikevaihto laskee vertailulukuihin. Tämä tosin myös nostaa käyttökatetta merkittävästi(>30% EBITDA kaikilla liiketoiminta-alueilla). Oletan tämän olevan pääasiassa käytännön yhtenäistämistä liiketoiminta-alueiden välillä tai haluttu korostaa marginaali liikevaihdon kustannuksella. 

- BtoBet yli miljardi betsiä maaliskuussa. Tekniikka näkyy toimivan. Markkinaa taitaa olla paljon Afrikassa ja Etelä-Amerikassa, koska summana nämä ei voi kovin suuria olla tai se näkyisi myös tuloksessa

- Muutettu raportointitapaa ja kirjanpitokäytäntöä 2023, jolloin vertailukelpoisuus vähän vaikeaa.

NPI(NeoGames Pollard Interactive, 50% yhteisyritys) +60,9% y/y 

NeoGames omat +8,7% y/y

Aspire Core vertailukelpoisena +20,5% y/y(negatiivinen todellisuudessa käytäntöjen muutoksesta johtuen) 

Games(=pariplay) +21,1%(valuutat vakioituna) 

Sports +63,5%(!!, valuutat vakioituna)

Kokonaisuus: NeoGames(pl Aspire) +30% y-on-y / entinen Aspire Core -55,2%(kirjaustavan muutos), Pariplay +15,8%(heikko), BtoBet +56,4%(erinomainen). Aspiren ostoa poistetaan ihan ok tahtiin. Q1 13,6M, Q4 2022 12,3M. Näistä noin 10M/Q on Aspire oston poistoa. Taseessa 350M intangible assets total. 

Oleellisia huomioida

- NPI tuloksen kirjaustapa hämää. NPI intressi kasvoi 60% ja se on jo nyt suurempi kuin NeoGames yksin tekemä liikevaihto lotoista, mutta kaikissa otsikoissa on pakko ilmoittaa tuo +8,7%, kun se on NeoGames omat. Positiivisia klikkiotsikoita ei ole siis tältä yhtiöltä tulossa vaikka tulos oli oikein mainio pl. Pariplay kasvun hidastuminen.

"Aspire Global" luvut olisi y/y: +15,3% liikevaihto ja EBITDA +21% minimissään(jouduttu arvaamaan ilmoitetun 30% EBITDA kaikilla toimialueilla mukaan.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Itse olen havainnut kryptomaailmassa paljon käänteistä korrelaatiota twitter/reddit/fb/tiktok/Instagram hypen määrän ja pidemmän aikavälin tuottojen kanssa. Ymmärrän kyllä, että jollain kohtaa pitää saada sana leviämään projektista, mutta tuntuu että >90% on puhtaita pump&dump tai ihan suoranaisia huijauksia, joita isolla rahalla pumpataan somessa.

Paljon taustalla kuitenkin lupaavia projekteja, joita oikeasti kehitetään toimivaa tuotetta kohti ja pääasiallinen toiminta painottuu enemmän github/medium/discord -suuntaan. Näiden erottaminen toisistaan eli milloin myydään käärmeöljyä ja milloin kehitetään jotain lupaavaa on haastavaa ja aikaa vievää. Itse tykkään aloittaa devaajatiimin historiasta, koska todella usein saan lopettaa tutkimisen tälle kohtaa. Lähipiirille olen ohjeistanut, että jos sitä mainostetaan sinulle, niin lähtökohtaisesti olet maksava asiakas, et mahdollinen sijoittaja. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Meuro kirjoitti:

Toinen kysymys vielä mitä olet tainnut ainakin sivuta, että näetkö EVM-ketjujen toimivan myös ETH L-2 ratkaisuina?

Nyt ei puhuta samasta asiasta. Minun yksinkertaiset aivot ovat lukeneet ZkRollup ja vastaavat rollupit on transaktioiden pakkaamista. EVM on taas ethereumin toiminnan mahdollistava tietokone, joka pystyy toteuttamaan älysopimusten koodia ja tekemään muitakin temppuja. Toinen vaan paketoi tavaraa ja lähettää samalla postimaksulla(gas) ja toinen on taas ominaisuus tietokoneessa, joka halutaan laajentaa toimimaan L2. Tämä edelleen mahdollistaa kaikennäköistä, jota ei ole enää ethereumin pääketjussa mahdollista toteuttaa, koska se on liian kallista tai hidasta. 

Pyydetään fiksumpia oikaisemaan, jos olen tämän ymmärtänyt väärin.

Näytä koko viesti