Olet täällä

Reddit Wallstreetbets - 31.7.2021 09.14

Gamestop saagaan tuli lisätietoa Credit Suissen kautta. CS julkaisi Q2 rapon ja Archeagosta koskevan raportin. Archeagos oli shorttina GME, joka osaltaan johti fundin räjähdykseen(8 to 1 vipu pääsyy toki). CS sai suljettua jääneet positiot(3% jäi avoimeksi Q1 raportin aikaan vielä ja CS kutsui näitä epälikvideiksi ja myrkyllisiksi positioiksi) kesäkuun alussa. Sulkemiseen käytettiin 650M$ ja shorttien kiinni ostossa hinta kiipeili 200$ -> 320$ tms. Keskihinta varmaan luokkaa 250, joten n. 2,6M shorttia oli vielä sulkematta. Kallista lystiä tämä Prime Brokerille. Hwang otti sen ~15B köniin ja CS ~5-6B, muut Primet ilmeisesti ilman suurempia vahinkoja JPM ja BofA ulkomuistista. Tiivistettynä olivat kovalla vivulla longina liikaa, CS vaati hedgaamaan jotenkin, Hwang shorttasi GME(todennäköisesti myös muita, mutta jäi epäselväksi raportin silmäilyllä), GME räjähti >1000%, 2,8B margin call CS:ltä 25.3.2021, johon Hwang ilmoitti, etteivät pysty täyttämään, vaan käteiset on mennyt jo muiden Primejen margin calleihin. Hwang oli ehdottanut, että laskevat vakuusvaatimuksia heille, että saavat sulkea positiot rauhassa, niin mahdollisesti kaikille jää jotain, johon Primet ei ollut suostunut, vaan ottaneet homman näppiin ja likvidointi alkoi.

Viacom oli isoin positio ja bruttopositiot 120B. Koko raportista paistoi läpi, että CS risk management on huumorin arvoinen. Päävastuullinen oli joku myyntiukko, joka vain halusi pitää asiakkaan(tulot 30M tms. ja räjähdyksestä köniin 6B :D) Huomioiden, että pelkästään Archeagos oli shorttina jotain 2,6M osakkeen ja 20M osakkeen väliltä(shortteja varmasti myös muilla Primeillä ja shortteja on varmasti suljettu jatkuvasti), niin paljonkohan niitä shortteja on oikeasti? FINRA lukuihin luottaminen vähän kyseenalaista. Esimerkiksi MM Citadel on treidannut 6kk aikana 573M osaketta GME:tä, kun float on about 50M, niin 11krt koko float kiertänyt. Ahkerasti on tehty kauppaa, kun huomioidaan, että instikat ei yleensä päivätreidaa(toki lainaavat osakkeensa ja niitä varmasti päivätreidataan). Vertailuksi vaikka hyvin likvidi Apple, joka vastaavana aikana kiertänyt sen 2 krt. Erittäin mielenkiintoinen keissi tämä ja varmasti päätyy tuleviin oppikirjoihin. Itse muistan VW:n case studyn ylivoimaisesti mielenkiintoisimpana keissinä, kun näitä joutui vielä opiskelemaan.

Näytä koko viesti
Kiinalaiset osakkeet ja sijoittaminen Kiinaan - 31.7.2021 02.21

Kiinan teknot on alkanut kiinnostaa kovasti, kun kyykkäys on ollut kovaa sääntelyn johdosta. Onko palstalaisilla mitä Kiinalaisia holdissa? Itseä kiinnostaa pääasiassa Tencent, Alibaba ja Xiaomi. En ole markkinaan paljoa perehtynyt. 

Näytä koko viesti
Osakekisa I - Helsingin porssi 15.6-23.7 - 28.7.2021 03.41

Ehdotus: pidempi kisa esim 6-12kk. 5 osaketta maailmasta, joista kahden oltava shortteja. Tasapainolla kaikki, niin pakottaa vähän avaamaan omaa näkemystään. 

Näytä koko viesti
Osakekisa II - Yksi osake mista tahansa 27.7-6.9 - 28.7.2021 03.37

#jippej#Gamestop#GME#178. 54#

Nyt pelataan voitosta wink

Näytä koko viesti
Kindred - 23.7.2021 12.10

AlbertoKOOMA kirjoitti:

 

THAIMING kirjoitti:

"The average daily Gross winnings revenue for the Group for the first 18 days of July 2021 was 15 per cent (20 per cent in constant currency) higher than the daily average for the full third quarter of 2020."

 

Oletan markkinareaktion liittyvän tähän. q3/20 reve 280M, siihen 15% päädytään 320m, kun nyt anaalikonsensus q3/21 on 350m.

Tämä jäi huomiotta eilisessä pikatutkinnassa ennen ostoa. Pientä turskaa tulossa vaikka tulos oli kova. Tämä pelattu lyhyestä kassasta, niin en jää odottelemaan Q3 tuloksia, jonka jälkeen todellinen korjausmahdollisuus. Geografian perusteella ennätyshelteet Pohjoismaissa on varmasti näkynyt Q3 alun luvuissa. Ihan pätevä lappu mielestäni omistaa nykyhinnoin, mutta ei ole nyt halua jäädä holdaamaan. 

Näytä koko viesti
Kindred - 23.7.2021 10.25

Itse olen myös täysin kädet pystyssä markkinareaktioon. Ei pysty ymmärtämään. Tämä oli erinomainen osari mielestäni. Pitänee odottaa anaalien kommentit, että markkina tajuaa tai sitten siellä on joku iso omistaja oksentamassa lappuja markkinaan. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 23.7.2021 09.47

Late kirjoitti:

 

jippej kirjoitti:

Ostettu Kindrediä, kun kohtuullisilla kertoimilla pitäisi olla kohtuullinen osari tulossa. Irronnee nopeasti joka tapauksessa.

 

Taisi osua! 👍

Osui ja vielä merkittävästi paremmin kuin odotin. Tämä on mallia härkäisin skenaario, jota voi realismin nimissä hakea. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 22.7.2021 10.46

Ostettu Kindrediä, kun kohtuullisilla kertoimilla pitäisi olla kohtuullinen osari tulossa. Irronnee nopeasti joka tapauksessa.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 21.7.2021 10.48

Diilin toinen puoli on aika pieni lafka ainakin EV perusteella. Ala toki erittäin vahvassa kasvussa. Esports betsauksessa voi hyvin pärjätä myös uudet toimijat, kun nykyiset ja tulevat pääasiakkaat ei paljon mummorullaa pyörittele tai tiedä mikä on William Hill. Toki positiivinen overall, mutta välittömiä ja isoja kassavirtoja en odottele. Pitkän aikavälin potentiaali erinomainen. 

Kurssireaktio taisi tulla puhtaasti jenkeistä, kun Goldman Sachs kautta ostettiin surutta ylös. Perinteisesti tässä vaiheessa ennen osaria likviditeetti on niin heikko, että isoja liikkeitä aiheuttaa nämä. Viimeisen vuoden on mennyt kyllä hyvin, kun ostanut 2 vko ennen osaria ja pihalle viikko osarin jälkeen, kun likviditeetti kuolee.

Edit. Odottelen taas hyvää osaria, mutta ei pääsyä Exceliin, niin tavoista poiketen en anna arvioita. Laitan, jos pääsen Exceliin käsiksi. 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 21.7.2021 10.36

Kirjoitin ajatuksia, mutta hävisi mobiilin ihmeelliseen maailmaan. Voi poistaa. Ehkä joskus uusi yritys. 

 

Näytä koko viesti