Olet täällä

Glaston - 11.2.2020 04.19

Kuuntelin kokonaisuudessaan ja katsoin ehkä 10min. Todella pehmeää oli esiintyminen CEO/CFO. Hirveästi ei positiivista tarttunut, mutta korostus Heliotrope asioiden olevan hyshys oli mielenkiintoinen. Myös lausahdus, että jossain vaiheessa on päätettävä milloin tuote on "good enough", joka viittaisi siihen, että kaikkia teknisiä ongelmia ei ole lähellekkään ratkaistu, mutta otetaan jenkkiläisempi lähestymistapa ja myydään beta-versiot. 

Näytä koko viesti
Ålandsbanken - 7.2.2020 10.25

Hupsista. Herro Wiklöffin kyydissä on kyllä kiva olla. Saa olla tyytyväinen, että päädyin osarin lukemaan tämän ketjun innoittamana ja muistan ajatelleeni miksei tämä ole kalliimpi? Osarista:

Net operating profit increased by 18 per cent to EUR 9.1 M (7.7).

Net commission income increased by 17 per cent to EUR 16.3 M (13.9).

Total expenses increased by 4 per cent to EUR 25.5 M (24.6).

Return on equity after taxes (ROE) increased to 11.4 (10.3) per cent.

Earnings per share increased by 15 per cent to EUR 0.46 (0.40).

Eipä tämä kanssa tarvi kuin istua käsien päällä.

edit. suora linkki vielä laiskoille:  https://www.alandsbanken.com/uploads/pdf/result/en_resultat_jan-dec_19.pdf

edi2. klikkasin ensin väärän osarin auki(Q3)

edit3. vuosi 2019 EPS 1,69e, ROE verojen jälkeen 12,3%. 

Näytä koko viesti
Ålandsbanken - 4.1.2020 11.59

Silmäilin myös pörssitiedotteet läpi. Mr. Wiklöf harrastanut hyvin pientä(1/4 milj€) omaisuuden järjestelyä. Huomioiden herran omaisuus, niin mielestäni näillä ei ole mitään merkitystä. Syyt löytynee verotus tms. järjestelystä.

Ålandsbanken on ilo omistaa, kun pääomistaja vaikuttaa tekevän ratkaisuja oman varallisuuden kasvattamiseksi, josta voi edelleen pyöristykset jakaa hyväntekeväisyyteen/oman elinympäristön parantamiseen. Taiteesta en ymmärrä riittävästi, jotta niihin hankintoihin ottaisin kantaa, mutta muistikuvan perusteella ei ole huonoja bisnespäätöksiä tehty.

Nykyiset muutamat osakkeet saa olla salkussa, enkä laita pahaksi vaikka vähän juhlaosinkoa jaettaisiin. 

Näytä koko viesti
Kenellä on isoin? (Osakesäästötili) - 2.1.2020 02.56

Itsellä ei vielä tiliä avattuna. Vielä mietinnässä miten tulen OST käyttämään.

Tasapuolisuuden nimissä katsoisin oikeaksi mittariksi verogearing-prosenttia (=VEGE% :D ) eli OST sisällä oleva verovelka jaettuna omalla pääomalla. Tämä lienee kuitenkin kaikilla tavoitteena oli tilin käyttö millaista tahansa. 

Kuka avaa pelin ilmoittamalla ensimmäisen päivän jälkeisen VEGE%:n?

-jp

Näytä koko viesti
Aspire Global - 1.1.2020 01.28

Velho kirjoitti:

Auts. Mossad iski sitten aika paljon rajummin kuin ainakaan meikäläinen osasi odottaa. 13,7 megaa on melko paljon 150 megan markkina-arvoiselle putiikille. Tuskin tätä lopputulosta juurikaan oli kurssiin laskettu sisään, tuntuu aika lailla worst case toteutumalta, koska eihän verottajan vaatimus ole voinut olla paljonkaan tuota lopputulosta suurempi. Redeyen raportissa ei ole asiasta mainittu mitään (eli joko eivät ymmärtäneet tai eivät pitäneet merkittävänä riskinä) ja kun yhtiön kertoma asiasta oli, että "more likely than not" kaikki olisi kunnossa, niin..

Jotain -8% tästä pitäisi tulla, jos ei markkinat millään tavalla huomioineet. Kuitenkin kuitataan suoraan käteisestä pois. Huolestuttavampana pidän suostuminen tällaiseen, joka viittaa siihen, että harmaalla on vedetty ja vastapalloon on tullut sellaista vaadetta, että 13,7M on kuitattava pois. Operoitavia verottajia on kuitenkin aika monta.

En myy paniikkiin, mutta en kovin helpolla ole lisäämässä. Katsellaan tuleeko vielä jatkoa tälle joltain toiselta verottajalta. 

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 31.12.2019 01.28

Itse en löytänyt eilen mitään muuta mielenkiintoista kuin Vincit, jota otin muutaman sentin alle 5e. Tämä oli harkinnassa jo muutenkin ja olen valmis pitämään pidempään. 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 18.12.2019 05.12

Itse ostin noilla 26,4-26,7 tasolta itselle maksimit tätä ja paino salkussa nyt 20%. Tämän suhteen ei ole nyt hätää, mutta harmittaa kun ei ole paljoa löysää ottaa veromyyntejä kiinni epälikvideistä. Pitänee alkaa seuraamaan pelialan uutisia. 

Näytä koko viesti
Tammiralli - 11.12.2019 09.49

krp kirjoitti:

Kyselen tätä todella piensijoittajan näkökulmasta. Eli mikä mahtaa olla minimi summa joka pitää sijoittaa tammiralliin, jotta siinä on mitään järkeä.

Eli onko se luokkaa 1k, 10k 100k vai mitä? Joo laaja kysymys ja riippuu monesta asiasta. Mutta kysyn koska olisi hyvä tietää muiden näkemyksiä ja yleensäkin saada ymmärrys kannattako mun hiluilla edes vaivata päätään semmoisella asialla kuin tammiralli.

Mielestäni absoluuttinen sijoitussumma on toissijainen. Olennaista on kulujen suuruus. Mikäli haluat spekuloida "tammirallia" ja kulut on esimerkiksi 2% + 2% (osto+myynti), niin en näkisi mitään järkeä poiketa sijoitussuunnitelmasta, koska kulut syövät tuoton lähes varmasti. Mikäli kulut on taas 0,1% + 0,1%, niin ainahan sen arvan voi tammilottoon heittää, jos oman arvion mukaan tuotto ylittää kulut.

Itse meinasin jonkun arvan heittää. Kyseessä on puhdas spekulaatio, jota harrastan jo muutenkin.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 9.12.2019 10.23

Tänään kevennelty muita sillä ajatuksella, että keskiviikkona irtoaisi Aspirea kohtuuhinnoin. Kovin montaa lisäystä ei halua tehdä, kun alkaa paino nousta turhan kovaksi(20% on liikaa näin epästabiiliin).

On tässä varmasti oikeita syitä taustalla, mutta ei se ihmisten pelaaminen ole mihinkään loppunut. 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 4.12.2019 12.26

Itse ihmettelin myös viime aikojen sulamista, mutta en niin paljoa, että olisin viitsinyt syitä etsiä. Katsellaan lisäilyä, jos näyttää kovin pitkään syksyvän. Käsittääkseni tämä laskee Tanskan markkinoilta tulevaa katetta suoraan noin 20% ja välillisesti laskee b2b kysyntää?

Näytä koko viesti