Olet täällä

Uraaniin ja ydinvoimaan sijoittaminen - 19.10.2021 04.30

Turmiolan Tommi kirjoitti:

Sprottia (Sprott Physical Uranium Trust Unit) pystyy ostamaan ainakin Nordnetissa 

Mandatumille saa myös. Ilman soittamista myös Kazatomprom ostettavissa. Muilla välittäjillä vaatii käsittääkseni meklarille soiton. Lontoo listaus. Molempia löytyy. 

Näytä koko viesti
Osakekisa III - Yksi long ja yksi short osake mista tahansa 7.9-31.12 - 3.10.2021 05.03

Idea kisaan: 1 long, 1 short samalta toimialalta/muuten perustellusti korreloivalta. Esim long citycon, short kojamo tai long Exxon, short BP. 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 1.10.2021 08.02

Itse tykkään todella paljon, että päästiin irti! B2C osasta. Mahdollistaa merkittävästi kovemmat kertoimet, helpottaa diilien tekoa ja pidän pitkässä juoksussa erittäin hyvänä liikkuna. Mielestäni arvostus on edelleen edullinen. En kuitenkaan lisää, koska paino on edelleen suuri, eikä laskemaan päin näillä uutisilla. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 20.9.2021 01.57

Juustohöylätty useampaa. Nettolong noin 80->75%. Ajatuksena pieni varovaisuus ja että tämän päivän laskut on vasta alku. Mielenkiintoisia aikoja jälleen. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 15.9.2021 08.26

Onko Loopring perehtyneitä palstalla? Kyseessä on Ethereum Token/L2 ratkaisu. Käyttää zero knowledge rollups, joka on käsitykseni mukaan johtava ehdotus L2 käyttöön. NFT onnistuu suoraan L2 viime päivityksen myötä. Itse tähän törmäsin huhujen perusteella. Suurin yksittäinen syy, että muutaman satasen loton jätin vetämään on se, että projektissa vahvasti mukana ollut ja steikin omistaja Matt Flintstone palkattiin keväällä Gamestop Head of Blockchain. Ei varmaan tuulesta temmattu osaaminen. Lähinnä betsi sen puolesta, että pörssiyhtiö voisi jotain olla tekemässä Tokenille. Loopring on itse myös tiedottanut olevansa työstämässä markkinapaikkaa 'premium toimijan kanssa' ja se julkaistaan todennäköisesti Q4 aikana.

 

Edit. Matt Finestone toki. Typotin muistisäännön. Nft.gamestop.com on myös tiiseri 

Näytä koko viesti
Osakekisa III - Yksi long ja yksi short osake mista tahansa 7.9-31.12 - 10.9.2021 06.04

#jippej#Golar LNG Limited#GLNG#Long#11.47#

#jippej#Peloton Interactive, Inc.#PTON#Short#113.94#

 

Longia oman salkun perusteella ja shorttia tyhmä pää edellä siihen, jonka arvostusta ei ymmärrä, eikä ole perehtynyt.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 10.9.2021 05.23

SP500 shorttia vajaa 10% salkusta. Halusin keventää, mutta keventämisessä veroseuraamuksia ja muita yhtiökohtaisia syitä, niin mennään indeksishortilla. 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 19.8.2021 10.07

Late kirjoitti:

Lisäksi, ensi osarissa aletaan puhua osingosta - aika vahva mutu.

Itse odottelen syksyn mittaan ilmoitusta uusista strategisista tavoitteista, jonka yhteydessä mainitaan osinkopolitiikka ja arvioitu osinko tms. Odotan, että antavat sillä kohtaa, kun on 95% varmaa edellisten täyttyminen. 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 19.8.2021 08.07

Ilman excel ulkomuistista/perstuntuma arvaus liikevaihto 51M, ebitda 9M. Ei ole laskettuja kuten aikaisemmin. Koti-isyys on täysipäiväistä, eikä ole ehtinyt. Tunti odoteltavaa. 

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 31.7.2021 09.14

Gamestop saagaan tuli lisätietoa Credit Suissen kautta. CS julkaisi Q2 rapon ja Archeagosta koskevan raportin. Archeagos oli shorttina GME, joka osaltaan johti fundin räjähdykseen(8 to 1 vipu pääsyy toki). CS sai suljettua jääneet positiot(3% jäi avoimeksi Q1 raportin aikaan vielä ja CS kutsui näitä epälikvideiksi ja myrkyllisiksi positioiksi) kesäkuun alussa. Sulkemiseen käytettiin 650M$ ja shorttien kiinni ostossa hinta kiipeili 200$ -> 320$ tms. Keskihinta varmaan luokkaa 250, joten n. 2,6M shorttia oli vielä sulkematta. Kallista lystiä tämä Prime Brokerille. Hwang otti sen ~15B köniin ja CS ~5-6B, muut Primet ilmeisesti ilman suurempia vahinkoja JPM ja BofA ulkomuistista. Tiivistettynä olivat kovalla vivulla longina liikaa, CS vaati hedgaamaan jotenkin, Hwang shorttasi GME(todennäköisesti myös muita, mutta jäi epäselväksi raportin silmäilyllä), GME räjähti >1000%, 2,8B margin call CS:ltä 25.3.2021, johon Hwang ilmoitti, etteivät pysty täyttämään, vaan käteiset on mennyt jo muiden Primejen margin calleihin. Hwang oli ehdottanut, että laskevat vakuusvaatimuksia heille, että saavat sulkea positiot rauhassa, niin mahdollisesti kaikille jää jotain, johon Primet ei ollut suostunut, vaan ottaneet homman näppiin ja likvidointi alkoi.

Viacom oli isoin positio ja bruttopositiot 120B. Koko raportista paistoi läpi, että CS risk management on huumorin arvoinen. Päävastuullinen oli joku myyntiukko, joka vain halusi pitää asiakkaan(tulot 30M tms. ja räjähdyksestä köniin 6B :D) Huomioiden, että pelkästään Archeagos oli shorttina jotain 2,6M osakkeen ja 20M osakkeen väliltä(shortteja varmasti myös muilla Primeillä ja shortteja on varmasti suljettu jatkuvasti), niin paljonkohan niitä shortteja on oikeasti? FINRA lukuihin luottaminen vähän kyseenalaista. Esimerkiksi MM Citadel on treidannut 6kk aikana 573M osaketta GME:tä, kun float on about 50M, niin 11krt koko float kiertänyt. Ahkerasti on tehty kauppaa, kun huomioidaan, että instikat ei yleensä päivätreidaa(toki lainaavat osakkeensa ja niitä varmasti päivätreidataan). Vertailuksi vaikka hyvin likvidi Apple, joka vastaavana aikana kiertänyt sen 2 krt. Erittäin mielenkiintoinen keissi tämä ja varmasti päätyy tuleviin oppikirjoihin. Itse muistan VW:n case studyn ylivoimaisesti mielenkiintoisimpana keissinä, kun näitä joutui vielä opiskelemaan.

Näytä koko viesti