Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 20.3.2020 07.45

Tornihuhuna Ortopedit vähän kokoustelleet Levillä, 1 tartunta ja nyt yli 100kpl karanteenissa... Eiköhän tämä jossain vaiheessa uutisiin löydä, jos pitää paikkansa. Darwin awards? 

-JP 

Näytä koko viesti
Sampo - 18.3.2020 10.27

Keskeytysvakuutuksista, matkavakuutuksista jne tulee korvattavaa. Lisäksi suurasiakkailla omilla ehdoilla vakuutuksia, joista tulee varmasti korvattavaa. Toisaalta tämä pysähdys aiheuttaakin merkittävän laskun muissa vahingoissa kuten liikenne ja omaisuus, joiden vahinkokehitys on jotakuinkin suoraan verrannollinen talouden aktiivisuuteen.

Pidän todennäköisenä, että välitön kokonaisvaikutus on jonkin verran negatiivinen nettona. Pidemmässä kuvassa suurin turska tulee sijoitustoiminnan tuotoista, joka on kokoluokkaa merkittävä.

Pohjolalta löytyi kohtuu selkeä kuvaus milloin korvataan: vahinkoapu.pohjola.fi yrityksille ja hakusana korona.(olen puhelimella, en viitsi kaivaa) Tiivistettynä suoralla määräyksellä suljetut esim. Teatteri ok ja korvataan, mutta välillisesti rajun asiakaskadon kokeva kampaamo on omillaan.

-JP 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 17.3.2020 08.53

Minulle osui myös silmään tuo 70v karanteeni. Hetken mietinnän jälkeen päädyin kuitenkin siihen, että kyseessä ei ole niinkään karanteenivaarimus, vaan ennakkoilmoitus, että jos sairaalat on täynnä, niin ensimmäiseksi tullaan rajaamaan hoidon ulkopuolelle 70v+. Tällä haluttiin siis pohjustaa päätös hoidon rajaamisesta tuottavaan osaan yhteiskuntaa. Helpompi perustella, kun tämä määräys oli annettu nyt. Ei tämä ajatus hyvältä tunnu, mutta logiikkaa on vaikea argumentoida vastaan.

-JP 

Ps. Vapaaehtoisessa kotikaranteenissa 2vko olleena(lapsella Influenssa A) on monia asioita alkanut arvostamaan. Arvioni mukaan kotiin eristäytymisen johdosta tullaan näkemään piikki lapsien syntyvyydessä, avioeroissa, opettajien ja varhaiskasvatuksen henkilöstön arvostuksessa ja toivon, että tästä saataisiin edes vähän poliittista polarisoitumista hidastettua. 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 12.3.2020 11.16

keijokepuli kirjoitti:

Millaisilla sopimuksilla B2B asiakkaat ovat Aspirella? Vuotuinen, kuukausittainen, määräaikainen, toistaiseksi voimassa oleva, jokin osuus asiakkaan tuotoista, tuloksesta vai miten? Tästä itsellä ei ole mitään näkemystä - Aki tai joku muu tietävä? 

Ei mitään varmaa tietoa, vaan oma MUTU™, joka jäänyt yhtiöön liittyviä juttuja selatessa. Jokin kiinteä könttä alkuun, jolla varmistetaan, että kumppani on tosissaan, jonka jälkeen pääosin voitonjakoa jollain alarajalla. Eli tuntuma on, että uhkapeliaktiivisuus näkyy b2b puolella suoraan viivan alla ja jos kumppanin ei tuota mitään, niin kattaa noin ylläpitokulut.

Huomisen pikkuammuksen suuntaa miettiessä päädyin Aspireen. Perusteet lähinnä nopeat google trends haut, aktiiviset videopelaajamäärät Italian viimeiseltä 30 vuorokaudelta, josta jäi tunne, että ne slotti/ravintola/lottobudjetit työnnetään ennen pitkää igaming puolelle. Lämminverinen kansa ja neljän seinän sisällä pitää keksiä jotain tekemistä. Avg down hinnan puolesta ei haittaa.

Ps. Vahva tuntuma, että n. 8,5-12kk kuluttaa tulee paljon jälkikasvua all-around. Sisko tähän betsiä sisään johonkin? 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 28.2.2020 07.51

Aki Pyysing kirjoitti:

Ostelin vähän lisää Aspirea @16,40 paikkeilla. Kun kaikki ovat kohta kotona koronassa, niin mitä muuta ne tekisivät kuin pelaisivat nettipelejä? 

Mietin tuota samaa. Aspiren kohdalla taitaa suurin riski covid19 osalta olla olympialaisten ja/tai Em-kisojen peruminen. Nämä suuret eventit ovat käsitykseni mukaan kautta aikojen lisännyt gambling aktiviteettia myös muun kuin vedonlyönnin osalta.

Huolestuttavana pidän alkuvuoden radiohiljaisuutta/uutisten puutetta uusien B2B asiakkaiden osalta. 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 20.2.2020 03.44

Vaihto on viimeiset pari päivää ollut jotain 15 kertaista keskimääräiseen verrattuna. Suurimpana myyjänä näkyy olleen välittäjä AVA jo kolmatta päivää. Suurimpien omistajien listalla Avanza Pension, 1,776,792 osaketta = 3.83%. Osaako kukaan kertoa ruotsin kielessä jälkeenjääneelle, mitä tuo Avanza tekee? Välittäjänä se toimii ainakin. Näkyy myynnit menevän molempiin suuntiin. 

1) Onko Avanza Pension rahasto?

2) Onko nuo 1,7M hallintamerkittyjä?

3) Muu? esim jonkinlainen vakuutushimmelin takana olevia yksityisten osakkeita?

4) Onko viime päivinä työnnetyt n. 300-400k osakkeen nettomyynti pois tuosta Avanza Pensionin osuudesta? 

5) ENS, lienee pelkkä välittäjä, eikä ole rahastoaan tyhjentämässä? Näyttää kyllä heillä suunnitelmalliselta n. 50k/d position tyhjennykseltä

Omat arvailut lienee monelta kohtaa väärässä, mutta ei ole jaksamista perehtyä ja varmasti joku isompi omistaja lienee jo näitä pohtinut.

ps. Tänään otin lisää.

-jp

Näytä koko viesti
Aspire Global - 19.2.2020 01.32

Onko kellään tähän lähdettä eilisen nettomyyjistä ja -ostajista? Kiinnostaa mikä välittäjä tyhjentää. Välillä silmäillyt ja tuntumaksi jäi eilen +300k nordnet, miinukset ruotsalaisilla välittäjillä. Meno näyttää tänään jatkuvan +151k NON ja - ESN, AVA, MSE.

Itse otin lisää. Komeat turskat tästä nyt jo sisässä, mutta näillä hinnoilla pidän kyllä positiivisen odotusarvon arpana.

-jp

Näytä koko viesti
Aspire Global - 18.2.2020 11.40

Considering the budget set for 2020 we are where in line where we want to be. Ulkomuistista CEO:lta kommentti, jossa otti kantaa Q12020 nykytilaan. Ostin vähän lisää.

 

Näytä koko viesti
Glaston - 11.2.2020 04.19

Kuuntelin kokonaisuudessaan ja katsoin ehkä 10min. Todella pehmeää oli esiintyminen CEO/CFO. Hirveästi ei positiivista tarttunut, mutta korostus Heliotrope asioiden olevan hyshys oli mielenkiintoinen. Myös lausahdus, että jossain vaiheessa on päätettävä milloin tuote on "good enough", joka viittaisi siihen, että kaikkia teknisiä ongelmia ei ole lähellekkään ratkaistu, mutta otetaan jenkkiläisempi lähestymistapa ja myydään beta-versiot. 

Näytä koko viesti
Ålandsbanken - 7.2.2020 10.25

Hupsista. Herro Wiklöffin kyydissä on kyllä kiva olla. Saa olla tyytyväinen, että päädyin osarin lukemaan tämän ketjun innoittamana ja muistan ajatelleeni miksei tämä ole kalliimpi? Osarista:

Net operating profit increased by 18 per cent to EUR 9.1 M (7.7).

Net commission income increased by 17 per cent to EUR 16.3 M (13.9).

Total expenses increased by 4 per cent to EUR 25.5 M (24.6).

Return on equity after taxes (ROE) increased to 11.4 (10.3) per cent.

Earnings per share increased by 15 per cent to EUR 0.46 (0.40).

Eipä tämä kanssa tarvi kuin istua käsien päällä.

edit. suora linkki vielä laiskoille:  https://www.alandsbanken.com/uploads/pdf/result/en_resultat_jan-dec_19.pdf

edi2. klikkasin ensin väärän osarin auki(Q3)

edit3. vuosi 2019 EPS 1,69e, ROE verojen jälkeen 12,3%. 

Näytä koko viesti