Olet täällä

Ostin/Myin tänään - 12.5.2021 10.45

Excelsior Mining Corp. (MIN.TO) ~0,68CAD osto. Vanha tuttavuus, jota ollut pieni positio kokoajan. Tiivistetysti luotan siihen, että alkuvuodesta, kuparin ollessa ~3,5$, CAD 28M yritykseen ~0,87CAD/osake(0,95 per osake + 1,25 warrantti, joka erääntyy elokuu 2022) hintaan työntäneet on tehneet kotiläksynsä paremmin kuin minä. Kupari tänään $4,7, joka on >30% ylempänä kuin ostopäätöstä tehdessä ja kurssi -24%. Kyseessä kuparin tuottaja in-situ -menetelmällä(liuotetaan kupari happoon, pumpataan ylös, kupari irti, tehostetaan happoa, takas maaperään, toista). Kaivoksen investointipäätökset ja laskenta on tehty $2,75 kuparin hinnalla.

Myynti: GLNG 21.5.2021 10$ call-optioilla, joista myin tänään puolet. ~60% plussalla nämä myyty.  

 

Näytä koko viesti
Smart Eye Ab - 5.5.2021 09.50

Laitetaan myös oleellisia poimintoja kommenteista/näkymistä, kun tulevaisuuden kassavirtojen takia tätä omistetaan. 

We estimate that the total market potential will be greater than what we have previously communicated for only DMS. Aliarvioivat markkinan kokoa, kun myös erilaisiin ratkaisuihin on ollut intressiä(interior sensing). Tämä ja mahdollisuus myös automotiven ulkopuolelle on se pääsyy itselle omistaa tätä. 

AIS: Since the launch, we have had an increasing number of inquiries and we are optimistic about the market for the aftermarket product, which will be sold on a global market. Tämä on hyvä lisä ja voi lähteä yllättävän nopeasti tuomaa kassavirtaa. 

Loppusanat: We are looking at several different strategic alternatives in order to best take advantage of the opportunities we are seeing. DMS and, by extension, Interior Sensing are here to stay in the automotive industry, where we are currently the leading supplier. And it is our definite ambitions and goal to remain so in the future. Pullat on uunissa ja mietitään miten vahvistetaan/mihin suuntaan mennään jatkossa. En seuraa kurssia, kun itselle horisontti niin pitkä. Voisin ottaa mielelläni lisää jos aikaisempiin hintoihin ~230kr vielä saan lisätä.

 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 5.5.2021 09.21

jippej kirjoitti:

Q1 2021 tulosarvaus:

Revenue: 45,8M (45M redeye) / 48,1M, miss, oletin enemmän marginaalin kautta kasvua(pariplay+btobet) 

EBITDA%: 18,9% (16,9% redeye) / 17,8%, miss, sama kuin yllä

EBITDA: 8,7 (7,6M redeye) / 8,6M, tämä osui, kun LV meni alakanttiin ja marginaali yläkanttiin.

Raportista silmäilyllä. Jytky! Aavistuksen parempi kuin odotin. Aavistuksen harmittaa keventelyt, mutta riskienhallinnan takia oli ihan perusteltua. Perstuntumalla kertoimia pitää kasvattaa kasvuyhtiön suuntaan. Fair value imo raportin perusteella 80-100kr, joka vastaisi noin 10-12*EBITDA vähän loppuvuoden ennusteista riippuen. Odotan rajuja korotuksia kaikilta analyytikoilta tavoitehintoihin, koska tuota kasvua ei tarvi pitkään extrapoloida, että ollaan tähtitieteissä.

Istun käsien päällä, mutta valmis ostamaan lisää OST puolelle, jos markkina ei jostain syystä tykkäisi tästä. 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 29.4.2021 04.33

Laitetaan vielä tämä, kun osui silmään uutisia selaillessa:

888 antoi oman jytkyn(liikevaihto +56% ilman valuuttakursseja) yhteydessä käytännön posarin Pariplaylle: Regulated markets accounted for 76% of all revenue in the quarter, as the operator noted particularly strong growth across the UK, Italy, Spain, Romania and Portugal. = täsmälleen samat, joilla Pariplay kumppanuus 😂👏. Alueet muutenkin tärkeitä Aspirelle.

Kopioituna tsätistä, kun laiska olen. 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 29.4.2021 11.46

Suurimmat omistajat päivittynyt. https://www.aspireglobal.com/largest-shareholders/ Alla oleelliset. Perävalotakuu(oma excel).

Avanza Pension -14%

BNY Mellon NA -3%

Fondita Small Cap Investment -14,9%

Swedbank Robur Microcap -100%(tippunut listalta, minimissään -54%)

Zeroman -31,9%(herra ilmoittikin tästä aikaisemmin itse)

Nordea Bank AB -22,8%

SEB AB -3,3%

Nordea Livförsäkring AB + OP Custody + LGT Bank + Saxo bank client assets + Mandatum life: kaikki välille -100%...+5%, kun ovat tippuneet listalta. Uudet:

SIX SIS AG(joku Sveitsiläinen taho taustalla) 362,1k 

The Northern Trust Company(jenkit taustalla) 446,2k

U.S. Bank National Association(jenkit) 282,3k

J.P. Morgan Securities Plc(jenkit) 270,2k

IBKR Financial Services AG(voi olla kuka tahansa, veikkaisin, että foorumilaisia mukana)

Tiivistettynä. Ei juuri muuta mielenkiintoista kuin lisääntynyt kansainvälinen kiinnostus. Muutama small/microcap-rahastot painottaneet alaspäin, joko AUM laskusta tai painotussyistä. Pyysing ilmoittikin jo omat liikkunsa. 

Q1 2021 tulosarvaus:

Revenue: 45,8M (45M redeye)

EBITDA%: 18,9% (16,9% redeye)

EBITDA: 8,7 (7,6M redeye)

Viikon päästä ollaan viisaampia. Itsellä ei tarkoitus tehdä mitään liikkuja. Isot kevennykset tehtiin jo aikaisemmin, joiden keskihinnaksi tuli noin 60kr. 

edit. Päivitin sulkuihin redeye ennusteet, kun tämä on se ainoa taho, jota vastaan taistelen arvauksillani. Tähän mennessä olen arponut tarkemmin. :) 

 

Näytä koko viesti
Rahapeliyhtiöt - 29.4.2021 10.05

Betsson https://www.betssonab.com/en/investor-relations antoi mielestäni pehmeän tuloksen Q1 +12% liikevaihto(+2% orgaaninen). 1.1.-5.2. välille annettu trading update +11%, joka tarkoittaa että noin vastaavalla on jatkunut. Q2:lle annettu trading update:

The average daily revenue in the second quarter 2021 until April 25 was 12 percent higher than the average daily revenue of the full second quarter 2020. Adjusted for negative currency effects, the average daily revenue until April 25 was 24 percent higher than the average daily revenue of the full second quarter 2020.

Valuutoissa on tullut tauluun aika rajusti. Yleisesti ihan hyvin näkyy ala kuitenkin vetävän. Aspire omistajana tämä kuitenkin lohduttaa kovasti, että mentiin noin ennakkoon annettujen liikevaihdon kasvujen mukaan. Aspire ilmoitti Q4 yhteydessä +34% tammikuulle. Muista osareista päällimmäisenä mieleen jääneet:

- EVO on hirviö

- Liikevaihdon kasvu skaalaa hyvin tulokseen(EVO, Kambi jne)

- Markkina on voinut hyvin, jopa lihavasti Q1 ja vaikuttaa edelleen jatkuvan

- Saksa on paska maa

Näytä koko viesti
Bullet-laina / kertalaina - 23.4.2021 05.29

Tiedustelin itse bullettia sijoitustoimintaan liittyen. Tehdään ja myönnetään, kun vakuudet kunnossa. Marginaali 1-2% sijoituskäyttöön, asunnon vaihtoon lienee edullisempi. Kertoi virkailija myös, että useimmiten nämä myönnetään asunnonvaihtotilanteisiin liittyen. Ei pitäisi aiheuttaa päänvaivaa noilla tiedoilla. Edellä mainitut kommentit yhdeltä perinteisistä kivijalkapankeista. 

Näytä koko viesti
Höpinäketju - 22.4.2021 01.08

Moottoripyörä tekee mieli ostaa. Tuo on kuitenkin varusteineen ~15k hankinta, keskimääräinen elinaika lyhenee oletettavasti jonkun kuukauden(?), pääoma tuottaa arviolta -15% vuodessa, kiinteät kulut nousee ~1,5k vuodessa ja silti tekee mieli ostaa. Hankinnan kustannus on hirvittävä, kun huomioi sen, mitä sama raha olisi pitkässä juoksussa tuottanut pörssileikeissä. Onko tähän muuta lääkettä kuin ostaa se pyörä?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 16.4.2021 12.20

Ketjua on tullut luettua ahkerasti, mutta en ole koskaan kommentoinut(?) mitään. Yleisesti vaan haluan todeta, että kryptomaailma kokonaisuutena on aivan liian uskonnollinen. Sijoitustieto kevyemmästä päästä, mutta maailman some yleisesti. Tuntuu ihmeelliseltä, että softaa, protokollia ja suunniteltuja tietoteknisiä ratkaisuja lähestytään tulta ja tappuraa/meidän profeetta kirjoitti paremmin kuin teidän profeetta -meiningillä. Itse lähestyn näitä aivan samaan tapaan kuin mitä tahansa muuta, johon suunnittelen rahaani laittavan. Pääsääntöisesti rahan tulisi tuottaa suoraan tai välillisesti mielihyvää tai tuottaa kovaa valuuttaa tai valuutaksi muunnettavaa omaisuutta. Vajoan takaisin lurkkaajien pimeään nurkkaan, kun ei ole maailma, johon uskaltaa koskea tai kommentoida.  

Näytä koko viesti
Mielenkiintoisia pienyhtiöitä maailmalla - 16.4.2021 12.06

paisti kirjoitti:

Melkeen vaatis jo oman ketjun, mutta laitetaan nyt tänne kun en uskalla ketjua avata: 

Eli Golar LNG:ssä tapahtuu, NFE kauppa saatu maaliin: Golar LNG Limited has today completed the sales of Hygo Energy Transition Ltd. and Golar LNG Partners LP

Nyt on mielenkiintoista nähdä miten kurssi reagoi tähän vai tapahtuuko mitään? 

Seuraan yhtiötä melko tarkasti. Pitäisi olla selkeästi positiivinen kurssivaikutus. Välittömästi kurssin pitäisi korjata nyt tasoon 18,6M *NFE ($44,65 eilinen päätös) + käteiset + oma liiketoiminta -velat. Ahkeralle tässä olisi hyvä jatkuva paritreidauspaikka NFE-GLNG välillä. Toinen kurssia nostava vaikutus on NFE julkaisema Norsk Hydron MOU(aiesopimus), joka tärkeä Barcarena-terminaalille, koska tämä käytännössä takaa, että toiminta saadaan kannattavaksi. 

Itsellä osaketta reilu määrä itselle. Otin optioitakin tällä ja viime viikolla mm. $10 call tälle päivää. Taustalla lähinnä gamblayshalu ja olosuhteet siihen oli otolliset eli IV alhaalla ja kurssi kyykkäsi sopivasti ennen odotettua kauppa paketoitu = omien oston ilmoitusta. 

Näytä koko viesti