Olet täällä

Nordea - 16.11.2019 03.16

I fucking love this shit.

En ymmärrä keissistä tuon taivaallista, mutta kun tämä on julkisuuteen päässyt, niin tarkoittaa aina pelipaikkoja. Pinnan miinus ookoo, -7 on selkeä ostopaikka itselle. Välistä mennään tunteella. 

Baltia on hyvä markkina ja siellä voidaan tehdä tulosta, mutta jos jäädään kiinni kädet hillopurkissa, niin kurssi niiaa kohtuuttomasti vrt. muu toiminta. 

Näytä koko viesti
Kamux - 8.11.2019 01.14

Itsellä oli aamusta mielessä lähinnä laput laitaan, mutta lähinnä veroseuraamukset aiheutti tauon. Selailin osaria vähän enemmän ja päädyin pitämään nykyisen position. Valuaatio on aikalailla tasan sama kuin vuosi sitten, strategia on mennyt eteenpäin merkittävästi, eikä pahoja merkkejä ole näkyvissä pl. kasvu-/kannattavuuslukujen tulevat "pettymykset", koska eivät voi näin rajuina pitkään jatkua ala huomioiden.

Herkässä on kuitenkin myyntisormi lopuille, mutta en nyt ala hätäilemään. 

Näytä koko viesti
Kamux - 4.11.2019 04.33
Lehtopöllö kirjoitti:
jippej kirjoitti:

Tällä hetkellä intuitio huutaa myymään loput.

Kenttätyötä tein sen verran, että kävin arviolta 1k katetta jättämässä Kamuxille, kun auton päivitin tuoreempaan. Ehkä se tästä omasta asioinnista jäi fiilikseksi. 

Kamux oli paras paikka tehdä autokauppaa, joten koet sen huonona sijoituskohteena? Nyt en ymmärrä. 

Jätit Kamuxille katetta, joten haluat saada "rahat takaisin" myymällä osakkeet voitolla? Vai jäikö huonosto asiakaspalvelusta paha fiilis? 

Kamuxilta löytyi mieleinen auto. Ei ollut minulle mitään merkitystä, miltä liikkeeltä auto löytyi. Tosin en välitä myyjästäkään, jos auto ja sen hinta on mieleinen. 

Kevensin aikaisemmin osakkeen pois reilusta ylipainosta riskienhallinnan vuoksi. Kuten sanoin, en ole myymässä positiota pois, koska en löydä rationaalista syytä tähän. Oletettavasti tunne jäi kolmessa Kamuxin ja kolmessa kilpailevassa liikkeessä vierailun jälkeen. Vajaa 18% näkyy olevan Kamuxin paino(oli noin 35 aikaisemmin).

Näytä koko viesti
Kamux - 4.11.2019 12.55

Olen myynyt 50% 5e tasosta otetusta positiosta 5,8-5,9 tasoon. Osaketta oli ylipainossa. Tällä hetkellä intuitio huutaa myymään loput. Pysyn kuitenkin alkuperäisessä suunnitelmassa pitää nämä Q3 osarin yli. En pysty paikallistamaan mistä tunne tulee, niin mennään alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Skenaariota pohtiessa tuli mieleen mm. pakkopakitus Ruotsi/Saksa isojen alaskirjausten kera tai Saka+autolle.com aiheuttama kilpailupaine. 

Kenttätyötä tein sen verran, että kävin arviolta 1k katetta jättämässä Kamuxille, kun auton päivitin tuoreempaan. Ehkä se tästä omasta asioinnista jäi fiilikseksi. 

Näytä koko viesti
Ålandsbanken - 23.10.2019 10.26

Älyttömän kovaa suorittamista edelleen. ROE edelleen nousussa. Koitan ottaa vähän lisää, jos joku meinaa näihin hintoihin myydä.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 9.10.2019 03.34

Myyty 1/4 Kamux pois, kun pelko nousun missaamisesta tuli Mäkinen&Kyllönen&Pyysing julkisuuden myötä. Odotellaan loppujen kanssa Q3 osari. Kevennän uudestaan 6e kohdilla, jos ennen osaria kiivetään sinne. Osake on edelleen ylipainossa. Normaali painolla en olisi keventänyt vielä. 

Näytä koko viesti
Sijoitusstrategiasi? - 26.9.2019 08.31

Periaatteena pitää noin 50% irtorahasta kerryttävissä ETF:ssä, joista toivon mukaan 20v päästä pääsee käyttämään hankintameno-olettamaa. 50% on "pelirahaa", joka on tilanteesta riippuen käteisenä tai pörssissä/kryptoissa. Tavoite pitää noin 5-10% paino kryptoissa. Muuten rahoille etsitään vain +EV kohteita. Tällä hetkellä mm. 20% kamux, 15% glaston, 6% kryptot, joista olen irrottamassa heti, kun näen suuremman potentiaalin jossain. Lisäksi on tylsiä kuten Ålandsbanken. Irtorahan lisäksi 2 huoneistoa, joista toinen vuokralla ja toinen omassa asuinkäytössä. Irtorahan määrä on todella pieni vs huoneistot, mutta kaikki talouden ylijäämä laitetaan "irtorahoihin".

 

Näytä koko viesti
Basware - 19.9.2019 12.47

Mikähän taho tätä on ostanut nyt ylös 20% kuukaudessa? Arrowgrass varmasti pyrkii etsimää ostajan koko köntälle, koska pörssiin työntäminen olisi aika itsetuhoista. Oletan, että toinen taho(mahdollisesti jopa arrowgrassin siivusta neuvotteleva) pyrkii ostamaan esim 4,9% hiljaisesti. Toki osittain varmasti indeksi mukana nousua, mutta volyymit ollut myös mutulla korkeammat koko nousun. 

-jp

Näytä koko viesti
Ålandsbanken - 10.9.2019 03.40

Itse myös Ahvenanmaan laivan naruihin välillä. Viimeksi näkyy muutama tarttuneen elokuun puolivälissä. Jostain syystä pidän mielummin tässä kuin käteisenä. Parempien ideoiden puuttuessa hypätään Ahvenanmaan Amiraali Viklöffin kyytiin. En tiedä kuinka tämän tilanteen voisi sössiä niin rajusti, että tästä tulisi negatiivisen odotusarvon arpa. 

Näytä koko viesti
Wärtsilä - 6.9.2019 04.45

Pieni seurantapositio kyytiin tänään. En näe merirahdin tarpeen hiipuvan ja energian tarve ei ole katoamassa. Aina kun energiaa tarvitaan, niin tarvitaan myös varavoimaa. Lisäksi tykkään yrityksen määrätietoisesta toiminnasta keskittyessään päätoimialoihin ja tukien sitä yritysostoin. Pitkällä tähtäimellä pidän strategiaa toimivana. Positio on kuitenkin kokoa mikkihiiri, mutta pakottaa laiskan perehtymään liiketoimintaan hieman paremmin. Otan kyytiin lisää, jos alaspäin valutaan eikä perehtymisen yhteydessä löydy jotain erikoista. 

Näytä koko viesti