Olet täällä

Inflaatio - 21.10.2021 11.08

Unilever nostaa hintoja 4,1% kolmannella kvarttaalilla ja odottaa hintapaineiden jatkuvan ainakin 12 kk. Yara varoitti ruokakriisistä ensi vuonna, ammoniakin tuotantoa on rajoitettu globaalisti kalliin maakaasun takia. Yara nimenomaan painotti ettei haluta tappiolla tuottaa vaikka tiedetään lopputulema ensi vuodelle. Ruokapula kohtaa toki köyhimpiä maita, joilla ei ole varaa ostaa lannoitteita tai niitä ei edes ole mahdollista ostaa, FED ja ECB painavat toki lisää rahaa jos ruokapula uhkaa, samaa lääkettä millä tautikin tuli.

Keskuspankkien toimista sen verran että nyt on kyseessä ihan tarkoituksellinen inflatointi; hinnat, BKT, palkat ym. pitää saada nostettua vastaamaan kasvanutta velkavuorta tai muuten velkadeflaatio iskee. Suomalaisilla on käyttelytileillä yli 100 mrd euroa, kaikki tilille säästäjät eli ns. mummot vedetään kölin ali tässä prosessissa. Lisäksi eläkkeiden ja palkkojen ostovoima  pienenee kun inflaatio tahallaan raportoidaan alakanttiin ja indeksikorotukset on sitten mitä on. Yksityisellä puolella on helpompi saada palkankorotuksia jos yritys saa vietyä inflaation hintoihin ja parantamaan tulosta euromääräisenä( ns. talouskasvu !!!)

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.10.2021 10.20

Bitcoin-etf:ssä on rakenteellinen ongelma. toisin kuin esim. öljyllä niin Bitcoinilla ei ole ns. loppukäyttäjää ja luontaista kysyntää, futuurimyyjiä ovat pääasiassa  Bitcoinmainarit, jotka suojaavat liiketoimintaansa mahdolliselta hinnanlaskulta kuten myös perinteiset kaivosyhtiöt tekevät. Bitcoin- futuuri setlataan käteisellä ja suurin negatiivinen asia etf:n holdaajille on rolloverriski ja tuoton häviäminen siihen vaikka Bitcoinin hinta nousisikin.

https://www.cmegroup.com/education/bitcoin/cme-bitcoin-futures-frequentl...

https://www.cmegroup.com/markets/cryptocurrencies/bitcoin/bitcoin.settle...

 

Näytä koko viesti
Inflaatio - 19.10.2021 05.56

Danone ja Procter & Gamble varoittivat tänään että kulut kasvavat kiihtyvällä tahdilla ja inflaatio ensi vuonna todennäköisesti kiihtyy entisestään.

US10Y: 1.623% +0.039 (0.00%) (cnbc.com)

Fedin jengi istuu ostonapin päällä, kaikki muut ovat luultavasti myyntilaidalla lukuunottamatta primary dealers jotka ovat Fedin käsikassara. Koska pato murtuu?

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 18.10.2021 11.49

Raimo Häyrinen R.I.P. selostaa potkupalloa - YouTube

lapsuudessani ei Suomessa näkynyt juuri ulkomaalaisia eikä ollut rasismia, mustalaiset eivät osanneet lukea eivätkä hekään tunteneet syrjintää juuri siitä syystä. Rasismi ja syrjintä tuli mukaan myöhemmin

 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 18.10.2021 09.25

Pahkasiassa oli aikoinaan läppänä Squid Game -tyyppinen peli nimeltään Afganistanin Tähti liittyen NL:n suorittamaan invaasioon.

peliin ilmoittaujilta kysyttiin muistaakseni nimi, osoite, aselaji ja lähiomainen, Tehtävänä oli löytää reaalisosialismin kristalloituma

Näytä koko viesti
Autostore IPO - 18.10.2021 11.32

NewsWeb (oslobors.no)

Further, the Selling Shareholders, in consultation with the Joint Global Coordinators, have decided to upsize the offer of existing shares (the “Sale Shares”) to an amount expected to be approximately NOK 15.3 billion

aiemmin 10,8-12,8 mrd kr intervalli, free float listautumisen tapahtuessa olisi 17,4 - 20% ja listautumishinta on siis 31 kr/osake 

Näytä koko viesti
Hauturin matkakertomuksia - Euroopan ytimessä - 14.10.2021 10.43

jos tulee koti-ikävä niin tästä löytyy suomalaista radiokanavaa kymmenittäin

https://mytuner-radio.com/radio/country/finland-stations

Näytä koko viesti
Inflaatio - 14.10.2021 11.48

"The vast majority of the union rejected a contract offer earlier this week that would have delivered 5% raises to some workers and 6% raises to others."

Deere & Co. workers go on strike after rejecting contract (apnews.com)

USA:n sosiaaliturvaetuuksiin tulee vuodenvahteessa 6,2%:n hedonistinen inflaatiokorjaus, oikea koettu inflaatio on tosin yli 10%

Näytä koko viesti
Inflaatio - 12.10.2021 11.48

hyvä ettei Cathy muuta Nepaliin, karmea deflaatio olisi ollut tiedossa, ainakin henkilökohtaisella tasolla koettuna

Cathie Wood says exodus from high-cost cities will push down inflation as ARK heads to St. Petersburg (cnbc.com)

jos maapallolla on liskoihmisiä niin Cathy on minun ehdokkaani siihen, sekaisin on kuin seinäkello

Näytä koko viesti
Kiinalaiset osakkeet ja sijoittaminen Kiinaan - 12.10.2021 04.38

"Evergrande's contagion risk is now spreading across other issuers and sectors," JPMorgan's analysts said.

Another London based analyst who asked not to be named said: "Slowly and gradually we are seeing the rest of the Chinese property sector fall apart".

China's bond markets slump again as new Evergrande deadline passes | Reuters

Näytä koko viesti