Olet täällä

Kiinalaiset osakkeet ja sijoittaminen Kiinaan - 26.7.2021 04.58

Kiinailmiö, yksityisiltä koulutusyrityksiltä otetaan pois lupa tehdä voittoa, hurraa kapitalismi. Mikähän on insentiivi enää omistaa noita osakkeita?

3978-HK: 0.61 -0.45 (-42.45%) (cnbc.com)

1797-HK: 3.94 -1.98 (-33.45%) (cnbc.com)

9901-HK: 16.00 -14.20 (-47.02%) (cnbc.com)

China tutoring stocks plunge again after confirming ban on for-profit tutoring (NYSE:TAL) | Seeking Alpha

Näytä koko viesti
Citycon - 26.7.2021 09.39

lääkärikeskus, keilahalli ja treenistudio, taitaa olla hankala saada vuokralaisia. Maksumuurin takana oli juttu Ski Storsenteristä, Kolbotn Torgista ja Vinterbro Senteristä ja niiden tyhjistä liiketiloista. Tässä avoin juttu ja google kääntää hyvin

https://www.oavis.no/citycon-kolbotn-sentrum-kolbotn-torg/det-er-helt-na...

"Kunta huomauttaa, että he ovat saaneet myös hakemuksen luvan perustaa kuntokeskus Kolbotn-aukiolle, ja ovat tietoisia siitä, että Citycon harkitsee täällä myös keilahallia."

 

Perinteisen kaupan korvaaminen palveluilla

Kolbotn torgin omistavan Cityconin mukaan useat vuokralaiset kokevat nykyään vaativana hoitaa liiketoimintaa keskuksessa. Lisäksi tyhjiä tiloja on enemmän ja asiakasvierailujen määrä on vähentynyt.

 

 

Näytä koko viesti
Kindred - 23.7.2021 12.26

Iso ajuri alaspäin Betssonilla ja Kindredilla on tuleva Norjan DNS-blokkaus, noita kahta ja Come On:ia lukuunottamatta muut ulkomaiset vedonlyöntifirmat ovat kyllästyneet jatkuvaan tilien blokkauksiin ja jättäneet norjalaiset pois asiakasryhmästään. DNS-blokkaus kyllä lopettaa pelaamisen Norjasta ulkomaille aika lailla 100-prosenttisesti kun blokkauksesta tulee lakisääteinen ja teleoperaattorien ja muiden internet-tarjoajien on sitä noudatettava. Lakiehdotus tullee käsittelyyn joskus syksyllä ja sille on tarpeeksi laaja kannatus yli puoluerajojen. Arvioisin että nuo 3 firmaa menettävät yhteensä vähintään 300-400 miljoonaa euroa pretax profit vuositasolla. Kindredin osakekurssi ennen pandemiaa kesällä 2019 oli n. 75 kr eli niitä targetteja voi ehkä hieman alkaa viilailla alaspäin

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 20.7.2021 06.40

MFN.se > Heimstaden > Heimstaden Bostad Enters Finland

myyjäosapuolta ei ole mainittu

 

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 16.7.2021 04.41

tarvitaan ilmeisesti joku "oikea" taho esittämään kysymyksiä ennenkuin jotakin tapahtuu

https://www.theguardian.com/business/2021/jan/22/betfair-apologise-after...

seuraava keissi osoittaa ettei rahojen laillinen alkuperä yksistään enää riitä Betfairille, lisäksi tulee ottaa huomioon se että onko asiakkaalla varaa hävitä tallettamansa rahat. Uhkapelurit tulisi osata tunnistaa

https://www.abc.net.au/news/2018-11-07/betfair-reimburses-online-gambler...

"It found all bets placed after Mr M's withdrawal request were "unlawful bets" and therefor Mr M should be refunded $150,000.The commission said it was the third time in 18 months that Betfair had failed to comply with a condition of its licence."

 

Näytä koko viesti
Inflaatio - 16.7.2021 12.17

Janet Yellenin kommenteista saa aika usein sellaisen kuvan että hän olisi vieläkin FEDin palkkalistoilla vaikka on valtiovarainministeri, hänen seuraavan artikkelin kommenteista pistää silmään perustelut miksi "markkina"uskoo inflaatiopiikin olevan väliaikainen, hän viittaa Fedin manipuloimaan korkomarkkinaan. 

Yellen sees 'several more months of rapid inflation' before easing, worries about housing impact (cnbc.com)

Bloombergilla aamulla ilmoitettiin että Blackrock korottaa palkkoja 8% ja  Blackrockin  johto  kehotti myös muita yksityisiä yrityksiä palkankorotuksiin. Inflaatio-odotukset ovat self fulfilling prophecy

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 11.7.2021 08.56

Our firm &

@AthleteDefender

represent an exec who purchased new Tesla Plaid Model S, which was 1/250 shipped. On Tuesday it spontaneously combusted. Our client was trapped & could have died. We tried reaching out to Tesla & have been ignored so far. This is car after escape.

https://twitter.com/meiselasb/status/1410641707985641472?s=20

tässä autossa ei siis ole sitä uutta 4680-akkua, 3 tuntia meni palokunnalta sammutuksessa. Energiatiheyttä kasvatettaessa lämmöstä tulee yhä suurempi ongelma, ihan ongelmatonta ei ole sekään kun tehoja otetaan ulos kuten allaolevasta filminpätkästä näkyy.

https://insideevs.com/news/519003/tesla-models-plaid-acceleration-rivals/

0-100 km/h noin 2 sekuntia

 

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 10.7.2021 04.18

Norjassa otetaan lovemmat aseet käyttöön viranomaisten taholta, internetpalvelutarjoajat joutuvat laittamaan DNS-blokit laittomille saiteille eli kaikille ulkomaisille. Syksyllä ilmeisesti tulee lakikäsittelyyn, mainittavaa poliittista vastustusta ei löydy

Gambling operators that do not hold a license in Norway - Lotteri- og stiftelsestilsynet (lottstift.no)

jostain luin että norskit häviää ulkomaisille pelisaiteille n. 200 milj. euroa vuosittain, arvio luultavasti alalkanttiin. 

Näytä koko viesti
Kiinalaiset osakkeet ja sijoittaminen Kiinaan - 9.7.2021 10.28

"But Beijing wants Chinese companies to tighten up disclosures of information to entities abroad. The new Data Security Law passed in June bans companies from sharing information to overseas law enforcement and regulators without approval"

Chinese companies listing in the U.S. like DiDi face audit concerns - Protocol — The people, power and politics of tech

aina voi kysyä itseltään että onko minun pakko sijoittaa johonkin?

toisaalta delistaus ei ole mikään kuolemantuomio, Luckin Coffee delistattiin noin vuosi sitten ja osake kävi intrassa alle dollarin ja nyt kurssi on n. 12 taalaa, toki kaukana ATH-lukemista.

https://www.cnbc.com/quotes/LKNCY?qsearchterm=luckin

 

Näytä koko viesti
Matkalla 50 miljoonaan euroon - 8.7.2021 03.41

Italia voittaa finaalin, ei kahta sanaa(3 sanaa taisi olla)

Näytä koko viesti