Olet täällä

Dollari - 17.1.2021 03.10

Mihin jenkkitalous on menossa? muutama pointti mikä ei virallisesta raportoinnista selviä

The_Eviction_Crisis_080720.pdf (nlihc.org)

tätä Heroes Actiä ym. on jatkettu syksyyn asti, luultavasti ongelma hoidetaan "verovaroin", samoin on ollut puhetta jossain määrin opintolainojen anteeksiantamisesta. Covid-19:n varjolla on lisäksi jätetty kaikenlaisten lainojen lyhennykset ja jopa korot hoitamatta(toki sopimuksella pankkien kanssa). Nämä lankeavat maksuun kun koronapandemia julistetaan taputelluksi ja palataan taloudessa normiarkeen. Mihin talous menee riippuu Moral Hazardin määrästä, jos lähihistoria ja Fedin toimet kertoo jotakin niin "resilient consumer" on niin tärkeä ettei rahanpainaminen ihan heti ole loppumassa. Kaikki Fedin taseen kasvatukset ovat uuden rahan luomista tyhjästä, exit strategiaa ei ole eikä tule koska Usan  talous sitä ei tule kestämään. Ongelmat haudataan kasvavan velkavuoren alle. Senaatissa tosin yksikin selväpainen demokraatti riittää estämään velkatsunamin syntymisen, saas nähdä löytyykö sieltä selkärankaa?

Näytä koko viesti
Inflaatio - 16.1.2021 08.53

Moni ei ole tietoinen ettei inflaation mittaus ihan noin yksinkertaista ole

Hedonic adjustment and Inflation - Economics Help

tässä ei vielä kaikki, jos esim. inflaation mittaukseen käytetyssä ruokakorissa oleva kinkkuleike kallistuu vaikka sikaruton takia niin sinne laitetaan tilalle joku halvempi tuote eli esim. lauantaimakkara. Fedin logiikalla kun ihmisillä ei ole enää varaa kinkkuleikkeeseen niin siirrytään lauantaimakkaraan eikä tässä synny inflaatiota lainkaan.

hinnat nousevat niin nopeasti ettei (pankki)säästäminen kannata, lähes kaikki kannattaa ostaa velaksi.

Näytä koko viesti
Vetyosakkeet - 13.1.2021 05.53

World's Largest PEM Electrolyzer for Green Hydrogen

Linde to Build, Own and Operate World's Largest PEM Electrolyzer for Green Hydrogen

"The total green hydrogen being produced can fuel approximately six hundred fuel cell buses, driving 40 million kilometers and saving up to 40,000 tons of carbon dioxide tailpipe emissions per year."

näitä investointeja  tarvitaan paljon lisää lähivuosina jos halutaan raskaan liikenteen päästöt alas

 

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 13.1.2021 05.38

Trump on tehnyt sekä taloudellisen että poliittisen itsemurhan

NYC to terminate Trump contracts after Capitol insurrection

NYC to terminate Trump contracts after Capitol insurrection (apnews.com)

Scoop: McConnell leans toward convicting Trump

McConnell leans toward convicting Trump in impeachment trial - Axios

Signature Bank sulki maanantaina Trumpin tilin jossa oli 5,3 milj. dollaria ja pyysi presidenttiä eroamaan välittömästi. Deutsche Bank ilmoitti katkaisevansa liikesuhteet Trumpiin. PGA;n päätös oli kuulemma suurin shokki Trumpille

PGA Championship leaving Trump National in '22 tournament (apnews.com)

Shopify sulki Trumpstore.com:in, lisää seuraa varmasti etenkin sen jälkeen kun Trumpista tulee ex-presidentti. Lisäksi oikeusjuttuja riittäneen jonoksi asti

Criminal Probe, Legal Fights Await Trump After White House | New York News | US News

Näytä koko viesti
Sijoittaminen globaalisti viljelysmaihin ja metsään - 13.1.2021 12.28

tämä tuli mieleen, on kuitenkin jo lakkautettu

Black Earth Farming - Wikipedia

en tunne tarinan loppua, mutta muistan kun tuota hypetettiin aikanaan.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 12.1.2021 11.20

German carmakers outpace Tesla with electrified vehicle surge

German carmakers outpace Tesla with electrified vehicle surge - DUK News (dailyuknews.com)

lievästi harhaanjohtavaa koska Teslan tarjonta oli rajallinen, Teslan uudet tehtaat ja kasvava tuotanto sitten kertoo enemmän kysynnän kasvun kestävyydestä. Tesla saavutti lähes 500 000 auton tuotantotavoitteen v. 2020 ja osake nousi siitä noin 10%, sitten kun tulee uutista kilpailijoista kuten NIO ET7 niin Tesla ei enää ole carcompany vaan tech-jotain...

Chinese electric startup NIO unveils Tesla competitor with 5G tech | TweakTown

NIO unveils its new ET7 electric car: packs 5G, Wi-Fi 6, 23 speakers, autonomous driving tech -- a full better-than-Tesla car?

1000 km range ja parempi autonomous driving kuin Teslalla, argumentit alkaa loppumaan Teslan puolesta siis valuaation kestävyydestä. Tesla siis on vain yksi autonvalmistaja muiden joukossa, osakemarkkinalla menee vaan jonkin aikaa tämä sisäistää.

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 12.1.2021 12.58

Capitol Police briefed Democrats on Monday night about three more potentially gruesome demonstrations planned in the coming days, with one plot to encircle the U.S. Capitol and assassinate Democrats and some Republicans.

House Democrats Briefed On 3 Terrifying Plots To Overthrow Government | HuffPost

Tarkkoja suunnitelmia ei julkaista, vaikka ne ovat viranomaisten tiedossa, koska ei haluta että lisää fanaatikkoja liittyy joukkoon

 

vieläkö joku on sitä mieltä että Facebook, Twitter ja Amazon toimivat väärin?

Mike Pence oli/on myös tappolistalla, pelkääkö hän Trumpin fanien  kostoa vai oman poliittisen uran jatkoa kun ei suostu ottamaan Trumpilta valtaa pois ja samalla estää Trumpin asettumista ehdolle v. 2024 vaaleissa.

Trump kuuluu vankilaan, mutta  toteutuuko oikeus?  Toivottavasti, vaikka tosin itse epäilen ettei toteudu

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 4.1.2021 09.13

Kuka vitun homo kävi tuonkin asiajutun alapeukuttamassa? Ylläpito vois heittää vittuun tästä ketjusta nuo keskustelua häiritsevät alapeukuttavat setämiehet. Minä en kyllä tähän ketjuun laita enää yhtään viestiä.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 4.1.2021 08.51

"

BioNTech and partner Pfizer warned on Monday that they had no evidence that their jointly developed vaccine will continue to protect against COVID-19 if the booster shot is given later than tested in trials.

“The safety and efficacy of the vaccine has not been evaluated on different dosing schedules as the majority of trial participants received the second dose within the window specified in the study design,” the companies said in a joint statement, referring to prime and a booster shots given three weeks apart.

“There is no data to demonstrate that protection after the first dose is sustained after 21 days.”

Germany was considering on Monday whether to allow a delay in administering the second dose to make scarce supplies go further after a similar move by Britain last week. Separately, Denmark approved a delay of up to six weeks between the first and second shots of the vaccine."

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-germany-biontech/b...

Näytä koko viesti
Ennustukset tulevalle vuodelle - 3.1.2021 11.17

ennustan että v. 2021 Fediä kyykytetään kunnolla markkinavoimien toimesta  ja Usa saa syytöksiä valuuttamanipulaatiosta, toivottavasti EKP ei lähde swäppäilemään Fedin kanssa hädän hetkellä eli tukemaan dollaria hädän hetkellä

Bond vigilante - Wikipedia

 

Näytä koko viesti