Olet täällä

GF money

Käyttäjän Truewinner kuva
Liittynyt: 23.5.2016, 12:59
Viestejä: 38

Rahoituspalvelukonserni suunnittelee listautumista first north-listalle.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/gf-money-suunnittelee-listautumista-f...

 

Yhtiön perustaja ja pääomistaja Kari Keskitalo kuuluu nuorisosäätiö jengiin salpausselän rakentajien ja kumppanien kanssa.

Yhtiöllä pitkä lista omituisia tonttikauppoja missä GF money tienannut lyhyessä ajassa omituisen korkeita myyntivoittoja ja yhtiö antanut vastineeksi nuorisosäätiön johtajien yhtiöille lainoja.

 

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/03/31/nuorisosaatiolla-miljoonavelat-...

https://yle.fi/uutiset/3-9252179

 

Aika yllättävää että yhtiö pyrkii pörssiin kesken nuorisosäätiön rikostutkinnan missä yhtiö itse osallisena ?.

 

 

Käyttäjän Rahamiäs kuva
Liittynyt: 20.2.2018, 21:16
Viestejä: 11

Ehdot julkistettu:

https://gfmoney.fi/ipo

Inderesin analyysi:

https://www.inderes.fi/system/files/company-reports/gf_money_sijoitustut...

Millaisia ajatuksia herättää? Mielestäni ei kovin houkutteleva kohde tässä vaiheessa. 

Käyttäjän Daytrader kuva
Liittynyt: 12.1.2016, 14:44
Viestejä: 277

Tämän annin jätän väliin. Firman moottori on vakuudettomat kulutusluotot eli tutummin pikavipit. Sain GF moneyltä lainatarjouksen 49%:n vuosikorolla. Sain varapankistani, jolla ei pitäisi olla paljoakaan tietoa tulotasostani tai varallisuudestani tarjouksen samansuuruiselle joustoluotolle 22%. En oikein haluaisi olla rahoittamassa pikavippejä, enkä kyllä oikein ymmärräkään miten liiketoiminta pyörii.

Inderesin rapsa hehkuttaa, että GF moneyllä on vielä pieni osuus kasvavasta markkinasta. Jos tässä olisi edes se tilanne, että GF pystyisi tarjoamaan vähän alhaisempia korkoja käsittelemällä dataa niin, että luottoriskit pystyttäisiin määrittämään merkittävästi muita tehokkaammin, niin sehän olisi ihan eri case. Näyttää vaan pintapuolisesti aika old-school pikavippifirmalta. Tässä on sekä kilpailu- että regulaatioriski aika hankalasti arvioitavissa. Jätetään tuottomahdollisuuksien hyödyntäminen siis muille.

Käyttäjän cempaired kuva
Liittynyt: 14.3.2017, 12:31
Viestejä: 14

Eipä paljon Inderes anna nousuvaraa. Noin 3,5% (4,35 €/osake -> 4,51 €/osake) olisi "aliarvostusta" JOS anti menee täysin suunnitelluksi. Analyysia avaamattakin oli selvää, että pieni hinnannousu sinne on pistetty varmasti. Eihän GF Money tuota muuten olisi tilannut :D

Sinänsä simppeli ajatus et lainataan rahaa 10% korolla (Inderesin arvio) ja lainataan se eteenpäin 45% korolla (Inderesin arvio). Pitää kyllä olla aika huono rahatilanne jos tuollaista korkoa joutuu maksamaan, että luottotappioriskiä on. 

Truewinnerin postaamien linkkien ja Inderesin selailun jälkeen jätän tämän kyllä väliin...

Käyttäjän Jmakela kuva
Liittynyt: 9.11.2017, 17:46
Viestejä: 108

GF Money rahahanat sulkeutuivat kun Panu Nousiainen ei ole enään Nuorisosäätiön johdossa, on ollut kyllä taas sellaista kikkailua puolin ja toisin, otetaan korkeakorkoista lainaa vaikka on omaa rahaa ja sitten tontteja myydään halvalla ja parin kk päästä myydään ne eteenpäin isolla voitolla. En tiedä onko GF oikeasti markkinarakoa pikavippi markkinoille mutta en itse näe mitään mullistavaa mitä GF olisi tarjota

Käyttäjän Truewinner kuva
Liittynyt: 23.5.2016, 12:59
Viestejä: 38

https://esaimaa.fi/uutiset/lahella/3cdd8bb0-7fee-41ea-a0ce-96c7df718392

https://esaimaa.fi/uutiset/lahella/ebd66e24-60bb-4e48-9290-f46f56b39fd4

 

Aina sama jengi, nuorisosäätiö, SSR, GF Money ja Huhtanen capital. Huhtanen capital hyötynyt nuorisosäätiön asuntojen vuokralaishankinnasta sekä kiinteistöhuollosta. Ei varmaan pahemmin ole kilpailutettu hommia. Sen verran isosti on Huhtanen capital viime vuosina korotellut kiinteistöjen arvojakin, että varmaan tarkoitus tuupata firma pörssiin buustatuilla profiteilla lähiaikoina.

Käyttäjän Vilho kuva
Liittynyt: 8.11.2017, 12:36
Viestejä: 16

Taidan jättää itsekin väliin listautumisen, ehkä pikavippibisnes aiheuttaa turhan suuria antipatioita osassa sijoittajissa. Uskon myös sääntelyn merkittävään lisääntymiseen kyseisellä alalla tulevaisuudessa. Harmi sinänsä, koska Keskitalo olisi varmasti huikeaa kuunneltavaa yhtiökokouksissa. Olen kerran hänen juttujaan päässyt kuulemaan ja hyvä tarinankertoja on kysymyksessä. Kertoi muun muassa aloittaneen bisnestoiminnan kasvattamalla lohia vanhempiensa uima-altaassa ja myyneensä niitä kaloja sitten naapureilleen. Kiinteistöbisneksen oli aloittanut Himahamsterit nimisellä firmalla rempaten kaverinsa kanssa asuntoja ja myyden ne voitolla eteenpäin. Olikohan omien sanojensa mukaan tehnyt ensimmmäisen miljoonansa tuolla asuntobisneksellä. 

Käyttäjän Matteus kuva
Liittynyt: 24.8.2015, 11:55
Viestejä: 15
Käyttäjän chiluba kuva
Liittynyt: 2.4.2017, 18:37
Viestejä: 18

Ainoastaan hullut osallistuu GF moneyn kaltaisen persereikäyhtiön antiin. 

 
disclaimer: itse jätän väliin. 
Käyttäjän Rahamiäs kuva
Liittynyt: 20.2.2018, 21:16
Viestejä: 11

En pitäisi ihmeenä, jos tämä anti vielä perutaan. Niin paljon tullut kaikkea negatiivista esiin joka puolelta. Eikä ole edes edullisesti hinnoiteltu.

 

Käyttäjän jetl kuva
Liittynyt: 12.5.2018, 18:14
Viestejä: 1

tuskin perutaan kun oikein televisiossa alkoivat manoskamppiksen että tulee tutuksi ihmisille....tapa tuokin saada firma listatuksi

Käyttäjän Farseer kuva
Liittynyt: 20.7.2016, 19:14
Viestejä: 93

Lukaisin nopeasti markkinointiesitteen. Yhden tilikauden noin neljän miljoonan euron voitto verojen jälkeen, viime vuonna melkein nollille jäänyt tulos ja listautumisannissa haetaan yli 115 miljoonan euron valuaatiota (oli kyl melkoinen hakeminen tuonkin etsimisessä). Syntiosake jota kaupataan samanlaiseen ylihintaan kun yhtiö kauppaa lainaa. Selvästi ovat kyllä huomanneet että pikavoittoa ei ole tulossa ja sen takia suhteellisen tiukat ehdot vanhojen omistajien luopumiselle. Jos anti onnistuu niin onhan tuo jättivoitto yhtiön vanhoille omistajille kun saadaan yrityksen rahoitus hyvälle tasolle ilman että pääomistajien lompakko kevenisi ja joutuisi riskiä kantamaan.

Ei minun salkkuuni. En ostaisi edes puoleen hintaan noiden lukujen valossa, vaikka koko annissa haettava (puolikas) summa menisi kassaan. Riskitkin ovat ainakin Suomessa kovat kun esimerkiksi ilmapiiri ja lainsäätäjien tahto ovat pikavippejä vastaan.

E: Huvittavaa että markkinointiesitteen yhdestätoista kuvasta neljä oli yhdestä ja samasta koirasta + pari randomista ikkunasta.

Mainos: Aurejärvi Varainhoito
Yksilöllistä ja luotettavaa täyden valtakirjan varainhoitoa
Tutustu