Olet täällä

Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 9.4.2019 07.21

Moi, kiitos näistä YEL-vastauksesta.

Toinen kysymys:

Kaikki kokemusta omaavat:

Mitä tilinpäätösdokumentteja omaveron kautta PRH:lle täytyy osakeyhtiön toimittaa? Tuloslaskelma ja tase luonnolisesti, mutta onko tämän lisäksi joitain muita pakollisia dokumentteja?

T/Jakke

 

 

 

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 21.3.2019 11.10

Moi,

Kiitos kommenteista!

Itse ajattelin, että olisiko tähän työtulorajan alittavaan työtuloon parasta ilmoittamiskäytäntöä. Kaiketi lienee parasta olla asiasta hiljaa ja perustella yelin puuttuminen jos ja kun kysymyksiä asiasta eläketurvakeskukselta tulee.

 

J

 

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 20.3.2019 11.34

Moi Kaleeri ja kiitos erittäin hyödyllisestä blogista!

Kysymys YEL-vakuutukseen liittyen:

Minulla on vuoden verran ollut OY-muotoinen sijoitusyhtiö ja olen paraikaa tekemässä kirjanpitoa yritykselle itse. Osakevaihto oli vuonna 2018 vähän (yhden käden sormissa) ja samalla olen palkansaajana ulkopuolisessa yrityksessä. Koska jo palkansaajana ansaitsen eläkettä ja sijoitustoimintani on kohtuullisen passiivista niin miten minun tulisi menetellä minimitason alittavan työtulon suhteen? Ilmoitanko ko. alhaisen luvun jollekin eläkelaitokselle ja tämä merkitsee rekisteriinsä, että työtuloni ei ylitä minimitasoa ja näin maksettavaa minulle vuosittain ei kerry? Onko tämä oikea tapa toimia?

Vastauksestasi etukäteen suuri kiitos,

J

 

Näytä koko viesti
GF money - 23.5.2018 11.04

Milenkiintoista on se, että markkinoivat (yllättäen) limiittiluottoja alkaen 2000 euroa ylöspäin. Näihin ei korkokattosääntöä sovelleta. Lainaston sivulla esimerkkilaskelmissa todellinen vuosikorko on 135% ja risat kun 2000 euroa nostetaan yhdessä erässä ja maksetaan 12 kuukauden aikana takaisin.

Oletteko koskaan laskeneet mitä maksaa se, jos nostetaan esimerkiksi 200 euroa 2000 euron limiitistä ja maksetaan takaisin 3 kuukaudessa. Voin kertoa, että todellinen vuosikorko on huomattavasti suurempi kuin suuremmissa nostoissa. Limiittituotteet ovat keksitty vuonna 2013 vain lainkierto mielessä.

 

 

Näytä koko viesti