Olet täällä

muugg

muugg

  • Liittynyt 2.8.2017
  • 64 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 3.7.2018 20.32

Pidän loppujen lopuksi Muskista (ymmärrän myös kritiikin) ja onhan Teslat autoina todella siisteja ja ovat varmasti edistäneet sähköautojen imagoa sekä nopeuttaneet niiden tulemista. Tesla on kuitenkin firma ja tavoitteena olisi tehdä voittoa, juuri tämä tuntuu olevan hyvin tuskaista. Sen sijaan velkaa on kertynyt todella paljon ja lisää varmasti tarvittaisiin uusiin investointeihin.

Kilpailijoita alkaa myös hiljalleen tulemaan, esimerkiksi nyt tuli Jaguarin i-pace, joka todella haastaa monella alueella tesloja. Ja kilpailijoita tulee vain lisää ja lisää tulevaisuudessa. Teslan Q2 toimitetut autot jäivät ymmärtääkseni selvästi ennusteesta (41k vs 51k ennuste), mikä ei lupaa hyvää tulevalle Q2 tulokselle. Q3:lle on luvattu vihdoin positiivinen cash flow, saa nähdä miten käy.

En itse oikein millään usko että firma on ~ $55B:n arvoinen varsinkin jos vertaa muihin autoyhtiöihin. Sain nyt kesäkuun nousuissa aika pahasti turskaa, mutta olen edelleen short TSLA.

 

Ostin/Myin tänään - 30.6.2018 17.45

Aiemmat GD ja Sammon ostot menivät ainakin lyhyellä tähtäimellä pieleen, Sampo laskenut noin 5% ja GD myös -15%. Pienesti ostin ja pitkällä tähtäimellä uskon tietenkin molempiin, mutta ainahan se harmittaa:D.

Nyt viikolla ostettu NOCia. NOC on ollut vahvoilla miehittämättömissä UAV-droneissa (esim Australia osti siltä juuri $5B:lla droneja) ja nyt varmistunut $8B OrbitalATK-yrityskauppa tekee siitä ison pelaajan avaruus- ja rakettiteknologiassa. Myös trump ilmeisesti haluaisi armeijalle 'avaruusjoukot' ( https://www.cnbc.com/2018/06/18/president-trump-directs-pentagon-defense... ), ala kaiken järjen mukaan joka tapauksessa nousujohteinen.

Kiikareissa edelleen sotafirmat (LMT, RTN, NOC, GD, HII) ja JNJ sekä INTC.

Honkarakenne - 29.6.2018 18.47

Hyvä uutinen, näitä lisää! H1 tulosta saadaan odottaa vielä hetki, 09.08. tulossa.

Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 2.6.2018 16.40

Tomi Haataja kirjoitti:
Otin myös todella pienen shortin Netflixiin aika tiukalla stopilla. Avaan tätä joskus myöhemmin paremmalla ajalla.

Olen miettinyt vähän samaa, NFLX hinta nyt ~$360 ja market cap ~$156B. Ohittanut jo Disneynkin markkina-arvossa. Eps ennusteet ovat ilmeisesti 2018 $2,86 ja 2019 $4,64. Fundapohjalta matikkaa saa todella venyttää mikäli nykyisen hinnan haluaisi nähdä mitenkään järkevänä. Kilpailijoita on myös, esimerkiksi youtube red, amazon, myös Kiinassa iqiyi. Todennäköisesti Netflix jää näistä voittajaksi, mutta kilpailijat voivat estää Netflixia täysin valloittamasta maailmaa, nykyhinnalla kun odotetaan hurjan kasvun jatkuvan pitkälle tulevaisuuteen. Toisaalta shorttia vastaan voisi perustella sillä että firma kuitenkin tekee voittoa ja kasvaa näillä näkymin helposti nyt ja ensi vuonna, niin kauan kuin kasvua on näkyvissä voi olla vaikeaa saada suurempaa hinnankorjausta.

Tomi Haataja kirjoitti:
Longeina lisäilin vastapainoksi EEM-shortille vähän venäjän RSX ja RSXJ ETF:iä sekä Naspersia, joka on iso omistaja Tencentissä ja jonka bookvalueta Tencentin osakkeiden suhteen ei ole huomioitu täysin. Lisäksi yhtiöllä on muita mielenkiintoisia liiketoimintoja. Tää on lähinnän vasta "tutkimuspositio", mutta availen tätäkin joskus.

Vähän samanlainen keissi kuin Naspers/Tencent olisi Alibaban isot omistajat sijoitusyhtiöt Altaba ja SoftBank, joiden omistukset Alibabasta ovat ymmärtääkseni 16% ja 28%. Oletko perehtynyt näihin yhtään? Näistä SoftBank voisi olla mielenkiintoisempi koska sillä on enemmän toimintaa menossa, omistuksina mm verkko-operaattori Sprint, Arm-piirivalmistaja ja 5%:n siivu Nvidiasta. Myös pelkkä Alibaba omistus on arvoltaan lähes 2x SoftBankin markkina-arvoon. Toisaalta SoftBankin arvostus on aika hankalaa kun omistuksista on vaikea saada kokonaiskuvaa, lisäksi velkaa on hurja määrä.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 2.6.2018 15.05

muugg kirjoitti:
Monero on alunperin bitcoinista forkattu ns privacy coin...

Tarkoitin siis bytecoinia, en bitcoinia.

 

Yhden bitcoinin hinta on nyt noni $7500. Joulukuun huippujen jälkeen ns bear marketissa tukitasona on ollut suunnilleen $6k-$7k väli. Jos katsotaan bitcoinin historiaa niin vastaavia eksponentiaalisia nousuja seuranneissa laskuissa on hinta silti pysynyt aiempaa nousua edeltävää tasoa korkeammalla. Mikäli tämä pätee vieläkin näkisin että nyt olisi noin $3k-$5k tason kestettävä.

Technopolis - 24.5.2018 13.52

Kävikö Aki sittenkin ostoksilla :D?

GF money - 23.5.2018 19.15

Taitaa jäädä GF välistä. Toimialan näkyvyydet hämärät, Inderes ennustaa tosiaan vain muutaman prosentin upsideä ja kauppalehden uutinenkin antaa vähän huonoa kuvaa. Ihme jos ei saa antihintaa halvemmalla mikäli alkaa myöhemmin kiinnostamaan.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 22.5.2018 13.47

Litecoinissa on bitcoinia pienempi block time eli transaktiot sujuvat sutjakkaammin ja se on myös pyörinyt vuosia osoittaen olevansa ihan oikea ja toimiva projekti. Silti se on käytännössä vähän kuin btc muttei kuitenkaan. Sanoisin että litecoin elää ja kuolee täysin bitcoinin mukaan, ostaisin mieluummin suoraan bitcoinia.

Bitcoin ja ethereum on mainittu täällä jatkuvasti, mutta ajattelin esitellä tässä lyhyesti muutaman muun altcoinin jotka näen keskivertoa tasokkaampina.
Ensimmäisenä Monero (XMR). Monero on alunperin bitcoinista forkattu ns privacy coin, eli sen tilisiirtoja tai eri tilien sisältöä on nykyteknologialla käytännössä mahdoton jäljittää tai selvittää. Monerolla on vuosien historia ja se on saavuttanut luotetun ykkössijan privacy coineissa. Riskeinä tietysti jos valtiot haluavat kieltää kryptoja ovat tämän tyyppiset coinit heti ensimmäiseksi tulilinjalla, ja lisäksi on lukuisia kilpailevia projekteja jotka yrittävät tuoda esim matemaattisesti kehittyneempää salausta.

OmiseGO (OMG) yrittää luoda keskittämättömän vaihtopörssin ja järjestelmän joka hoitaa maksuliikenteen sekä kryptoissa että fiat-rahassa. Tämä yritetään mahdollistaa Ethereumin plasma-teknologialla ja Omisegon plasma-kehitys tapahtuu symbioosissa Ethereumin kanssa. Omg-tokeneilla voi osallistua järjestelmän steikkaukseen (pos). Omisego on todella läheisissä väleissä Ethereumin kanssa ja projektin tukijoukoista löytyykin mm Vitalik Buterin. Ongelmina Omisegon kehitys ja menestys on lähes täysin kiinni Ethereumin kehityksestä, lisäksi perinteinen finanssiala kehittyy varmasti tulevina vuosina ja tulee pääsemään lähemmäksi kryptojen lähes reaaliaikaisia transaktioita.

RChain (RHOC/REV) on blockchain kuten ethereum eli mahdollistaa alustana erinäisten ohjelmien ja smart contractien ajamisen keskittämättömästi. RChain yritetään koodata alusta lähtien korjaamaan nykyiset skaalautuvuusongelmat, kyseessä on enemmänkin directed acyclic graph eli ns dag eikä niinkään yksiulotteinen blockchain, konsensusalgoritmina tulee olemaan casper-pos kuten ethereumissa ja koodauskieli perustuu samanaikaiseen laskentaan soveltuvaan rho-calculukseen. Casperin ja Ethreumin yksi pääkehittäjistä Vlad Zamfir on vahvasti mukana RChainissa, mikä antaa projektille heti uskottavuutta. Mainnet pitäisi lähteä käyntiin 2018/2019 vuodenvaihteessa. Ongelmana näitä ethereum-killereitä tuntuu tulevan lähes viikoittain eli ala alkaa olla todella kilpailtu vaikka suurin osa projekteista onkin heikkotasoisia eivätkä tule millään menestymään.

edit: Aiheeseen liittyvä youtube-linkki https://www.youtube.com/watch?v=uPZGwN47UY8 . Kryptot on äärispekulatiivisia ja niistä voi olla montaa mieltä ja se on ok. Mutta yksi asia mikä yllättää aina on vuosien varrella kehittynyt kryptoräppi :D

 

Citycon - 27.4.2018 14.18

FinnishDGI kirjoitti:

Sattui tänään silmään, että Gazit oli ottanut taas pienen 3 miljoonan lapun siivun lisää hintaan 1.844 € / kpl.

Olin laskevinani että kyseinen kaveri on ostanut tänä vuonna jo yli 11 miljoonaa citykanin lappua. Kai se raha on pakko jonnekin laittaa.

Ostin/Myin tänään - 23.4.2018 19.03

Ostettu lisää Sampoa perjantain osinkodipissä.

Nyt en oikeastaan keksi mitään mitä ostaa Suomesta näillä hinnoilla. Mikäli tulee laskua tästä niin sitten toki lisäostoja esimerkiksi Nordea/Technopolis/Capman.