Olet täällä

muugg

muugg

  • Liittynyt 2.8.2017
  • 52 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Enersense - 8.4.2018 17.09

Perehdyin vähän lisää Enersenseen. Olen samoilla linjoilla Akin kanssa ettei tämä täysin negatiivinen tapaus ole. Missasin alkuvilkaisulla tuon Olkiluodon mutta se on tosiaan iso ongelma. Ilmeisesti muutama vuosi sitten Olkiluoto toi kaiken liikevaihdon. 2017 2/3 liikevaihdosta tuli tuohon projektiin liittyen. Inderes sanoo että tänä vuonna osuus on enää puolet eli kehitystä on koko ajan, ja myöhemmin siirryttäessä olkiluodon ylläpitoon jää sen nykyisestä henkilömäärästä noin kolmannes vielä sinne hommiin. Hyvänä asiana antiosakkeista vain pieni osuus on vanhojen myyntiä ja suurin osa uusia osakkeita eli firma saa uudella rahalla kaikki mahdollisuudet esim yritysostoihin. Toki luottaako johdon toimintaan on iso kysymys, mutta onhan se aina varsinkin näissä pikkuputiikeissa.

Inderesin yritysesittelytilaisuudessa kysyttiin mitä olkiluodon jälkeen tulee käymään. Tähän tosiaan vastattiin hyvin ympäripyöreästi tyyliin että "on joku suunnitelma oletettavasti". Oli aika heikko vastaus huomioiden että tämä oli nyt juuri se kriittinen kysymysmerkki firmaan liittyen. Tuon voisi tulkita ettei johdolla ole konkreettista suunnitelmaa joten välttelevät vastaamasta, tai toisaalta että esim neuvotteluteknisista syistä eivät voi vielä kommentoida tulevia projekteja. Aika iso ero kuitenkin miten ottaa ja tuntuu hölmöltä arvuutella että mitäköhän taustalla tapahtuu.

Päätän huomenna merkkaanko.

Ostin/Myin tänään - 4.4.2018 20.53

Ostettu tänään dipistä pieni satsi General Dynamicsiä (GD).

Viime kuussa tuli myös jälleen otettua Teslaa shorttiin hinnan noustessa taas $360 tietämille, mutta myin pois muutaman päivän päästä. Nähtävästi liian aikaisin, hyvin on hinta sulanut sen jälkeen.

Jenkeissä ostokiikareissa edelleen sotafirmat (LMT, RTN, NOC, HII, GD) sekä INTC.

Enersense - 29.3.2018 16.47

Tosiaan merkintähinta 5,9€ ja keskeytys tulee aikaisintaan maanantaina 9.4. klo1630. Tarjolla olevista antiosakkeista vain 12%-18% on vanhojen omistajien rahastusta, loput uusia. Lisäksi Inderes näkee valuaatiossa noin 20% nousuvaraa. Yhtiö on pystynyt voitolliseen tulokseen viime vuodet ja ennusteissa mikäli kaikki tarjottavat laput merkitään niin 2018 käyttökatteella eps ~0,51€ ja 2019 eps ~0,59€. Eli kiinnostavalta näyttää, mitään suurempaa ongelmaa en ole vielä löytänyt.

Inderesin analyysi: https://www.inderes.fi/system/files/company-reports/enersense_sijoitustu...

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 10.3.2018 16.56

Casteliero kirjoitti:

Noita lohkoketjut tappavia teknologioita on jo nyt olemassa, esim. Hashgraph, mutta siinä on omat haasteensa avoimessa ympäristössä, eikä ainakaan vielä haasta avoimia ketjuja...

Yritin vähän perehtyä Hashgraphiin joka tosiaan itse kertoo olevansa blockchain killeri. Hashgraph on ainakin osittain patentoitu firmalle (Swirlds Inc ?), minkä luulisi hidastavan yleisempää avointa käyttöä. Myöskään mitään todisteita järjestelmän toiminnasta laajassa käytössä ei ole, kun taas esimerkiksi Bitcoin ja Ethereum ovat pyörineet jo vuosia. Ymmärtääkseni tässä on pointtina uusi konsensusalgoritmi jonka pitäisi olla huomattavan nopea ja laskennallisesti kevyt. Toinen etu pitäisi olla lähes jatkuva varmuus siitä mikä on konsensus verkossa eikä myöskään esimerkiksi tarvitse ylläpitää kovalevyllä täyttä historiaa transaktioista. Blockchaineissa transaktion varmuus lähinnä kasvaa (asymptoottisesti) sitä korkeammalle mitä useampaan seuraavaan blokkiin se on laitettu mukaan.

Onko laskennallinen raskaus merkittävästi eri hashgraphissa ja esimerkiksi pos-algoritmeissa? Ja ymmärtääkseni Ethereumin tuleva Casper FFG -algoritmi tuo finalisaatio checkpointit blockchainiin ( https://arxiv.org/pdf/1710.09437 )? Voisiko tämä mahdollistaa tulevaisuudessa myös sen ettei yksittäisen noden tarvitse ylläpitää koko ketjun historiaa vaan vain muutaman edellisen blokin?

Törmäsin tänään myös sattumalta muutamaan uunituoreeseen videoon joissa näytetään missä Ethereumin kehitys menee pos-algoritmien ja plasman osalta ( https://youtu.be/GNGbd_RbrzE ja https://youtu.be/uyuA11PDDHE ), onhan tää mielenkiintoista seurata.

Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 9.3.2018 16.54

Aki Pyysing kirjoitti:
Mie uskon, kun näen.

Vähän samat fiilikset, kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Sormet ristiin.

Ostin/Myin tänään - 6.2.2018 18.23

Mara kirjoitti:
Eilen antamani varoitus osoittautui aiheelliseksi jopa tavallista nopeammin...

Tästä pitäisi antaa jo joku palkinto. Raportoithan tulevaisuudessakin ostoksista :D

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 30.1.2018 18.20

Olen myös osallistumassa Admicomin antiin. Iso miinus tietysti suuromistaja joka on tuomittu talousrikollinen, asian vähättely antitilanteessa ei parantanut suhtautumista kys henkilöön ja firmaan. Muuten paperilla firman luvut ja tarinat näyttävät oikein hyviltä.

Antitiedoissa on lausahdus "Lisäksi johtoryhmää, hallitusta ja uusia henkilöstömerkintöjä koskee 180 päivän lock up-sitoumus, ennen kuin osakkeet ovat vapaasti vaihdettavia.", eli alkuvuonna isot omistajat eivät pääse vielä rahastamaan. Inderes on tehnyt ipo-analyysit ja ennustaa noin 20% upsidea arvostuksessa. Lisäksi Nordea ilmeisesti toimii alussa markkinatakaajana, joten vaikea nähdä että kurssi lähtisi muualle kuin ylös.

Raute - 30.1.2018 17.30

muugg kirjoitti:
Lisäksi nyt loppuvuodesta on ollut puhetta MetsäGroupin 50M LVL-linjan investoinnista, jonka Raute voi hyvin mahdollisesti saada huomioiden aiempikin yhteistyö. Lopullinen tulos tästä raportoidaan ymmärtääkseni lähiviikkoina.

Tuli sieltä 23M tilaus lopulta.  http://tools.eurolandir.com/tools/Pressreleases/GetPressRelease/?ID=3424...

Q4 raportoidaan 15.2. eli kahden viikon päästä. Q4:n aikana suuromistajista Sundholm Göran jatkanut vähentämistään ja myynyt ~82k lappua ja myös Mustakallio myynyt 5k kpl, muuten ei muutoksia.

Ostin/Myin tänään - 30.1.2018 17.27

Viime viikolla tuli myytyä Amer Sportsit vihdoin pois salkusta. Salkkuun on kertynyt vähän liikaakin firmoja ja tavoitteena on poistella ainakin sieltä huonommasta päästä, luottoa Ameriin ei näillä arvostuskertoimilla löydy.

TSLA kävi myös $360 hinnoissa ja tuli otettua pientä shortti näkemystä. Ehdin tosin myymään senkin pois jo.

Ostokiikareissa nyt kulta, osakkeista jenkkien puolella sotafirmat (LMT, HII, RTN, NOC) ja ehkä INTC. Kallista on vaan kaikki:(

Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 25.1.2018 20.22

Tomi Haataja kirjoitti:
Long gold on joka tapauksessa mun yksi isoista lähitulevaisuuden makronäkemyksistä.

Näin tykkään itsekin ajatella isossa kuvassa. Muutenkin lähivuosina osakkeiden ja asuntojen hintaromahdusten todennäköisyys on jo merkittävä. Kullan suhteen olen tosin täysin noviisi, katselin jo spdr gold trustia eli GLD mutta ilmeisesti se ei ole hyvä valinta kullan omistamiseen? Mitä siis suosittelette jos haluaa hankkia nyt kultaa pörssin kautta? Esimerkiksi mainittu GDXJ?

edit: unohdin että etf:n osto on tosiaan suomessa tehty hankalaksi, mutta otan silti vihjeitä vastaan