Olet täällä

Ostin/Myin tänään - 17.10.2019 12.40

Ostettu viime päivinä SPG, kyseessä on johdon ja kiinteistöjen puolesta yksi laadukkaimpia ns mall-reittejä. Jenkeissäkin pelätään ostoskeskusten katoamista, mutta SPG on laadun puolesta aika pitkään turvassa ja esimerkiksi nyt 2019 H1 ffo on ollut kasvussa vuoden takaiseen verrattuna. Monet muut laadukkaat reitit (esim o, wpc, dlr) ovat karanneet niin kalliiksi ettei niitä mielellään osta.

Toisena pienenä spekulatiivisena ostoksena tullut CXW. Jos jotain firmoja hyljitään toimialan suhteen niin yksityisvankilat ovat varmasti kärkisijoilla. Esimerkiksi isot pankit ovat lopettaneet analyytikkoseurannan ja lainanantoa. Lisäksi tulevien vaalien pisteidenkeruuseen liittyen demokraatit ovat ottaneet tämänkin sektorin taas silmätikukseen. Mutta riskit ovat tosia jos demokraatit pääsevät valtaan ja todella lopulta vähentäisivät näitä yksityispuolen sopimuksia. Hyvänä puolena osinkotuotto seilaa 11-12% välillä, price/ffo tullee olemaan jotain 6 luokkaa tänä vuonna, ffo on kasvanut 2019 nyt noin 20%, ja valtion yksityispuolen sopimukset eivät ole ymmärtääkseni 2000-luvulla vielä kertaakaan vähentyneet.  Joka tapauksessa voi olla ettei kurssi tule mitenkään merkittävästi nousemaan kunnes vaalien tulos on selvä.

Näytä koko viesti
Mandatum Trader - 17.10.2019 12.37

Löytyykö Mandatum Traderistä ns viputuotteille stop loss ja stop win/tp -ominaisuutta? Nordnetistä nämä puuttuvat edelleen.

Näytä koko viesti
Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja - 18.8.2019 09.19

Hyvä blogi! Ootko tehny Aallon groupista tarkempaa analyysiä vielä? Torstaina 22. päivä tulossa tosiaan ensimmäinen osari. Inderesillä taitaa olla 2019 ennusteissa lv 16,6 miljoonaa ja epsit 0,52€.

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 11.8.2019 11.20

Artikkeleita lukiessa oikealla näkyy uusimmat 'Keskustelut ja blogit', mutta jos yrittää klikkaa linkkiä uusimpaan viestiin niin se ei johda minnekään. Linkin urlissa esim  'https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/sijoituskeskustelu...' on aina alussa ylimääräisenä tuo '/sijoitusartikkelit', sen poistamalla linkki toimii.

Ja toisena liket/disliket näkyy vähän bugisesti, peukkujen ja tykkäysten määrän alla on ykköset. Tämä ilmaantui ehkä muutama viikko sitten, mahdollisesti samalla kun sivuston ulkoasua päivitettiin. Kuva vielä tuosta: https://i.imgur.com/1nZP0Gg.jpg . Käytössä firefox 68.0.1, ongelma näyttäisi säilyvän vaikka yritän sallia kaikki scriptit sivustolla.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 30.6.2019 12.44

Bitcoin (ja kulta) on jatkanut vahvana ja hinta on nyt noin $11,8k, korkeimmillaan käytiin yli $13,7k. 2018 alussa juurikin tuo $11,5k-$12k alue oli iso vastustaso josta ei monella yrittämisellä päästy läpi ja josta laskukauden voinee myös ajatella varmistuneen, eli nyt on hyvä merkki että tuo rikottiin.

Eth/btc on jatkunut tuon aiemman nousupiikin jälkeen yllättävän heikkona. 200emaa ei päästy lopulta oikeastaan edes haastamaan ja nyt on palattu takaisin 0.025 tuntumaan. Vähän heikolta näyttää. Tässä on taustalla oleellisesti myös se että btc on vain niin vahvana ja oikeastaan lähes kaikki ovat heikentyneet suhteessa siihen. Bitcoin dominance on nyt yli 61% ja korkeimmillaan yli kahteen vuoteen.

Näytä koko viesti
Nordea - 30.6.2019 12.24
Xman kirjoitti:

Voit kysyä itseltäsi, että kuinka hyvin osakemarkkinoilla toimii avioliiton opit:.. -Niin myötä kuin vastamäessä?

Oli nyt sen tason juttuja että mietin vastaanko, mutta pointti ei tietenkään ole odottaa tappioita vaan se että Nordeaa on ollut jo pidempään ja uskon edelleen lappuun buy and holdina. Eihän Nordea mikään paras osake varmastikaan kellekään ole ollut, sen takia kannattaa aina hajauttaa sijoitukset, mutta toisaalta jos Nordea on jonkun huonoin lappu niin ei sekään ihan huono tilanne ole.

Tulevaisuudessa olen toki valmis myymään Nordeat veke jos näyttää ettei Sampokaan saa mitään aikaan tai jotain panamalööppejä pahempaa oikeasti tapahtuu. Mutta isossa kuvassa matalat korot jatkunevat ainakin vielä joten hidasta kyntämistä odotettavissa jatkossakin. Myös jenkeissä pankit arvostetaan noin pe ~10 luokkaan, joten tuskin Euroopassakaan esim Nordeankaan annetaan paljoa tuota korkeammalle nousta? Saa nähdä avautuuko mitään ovia omien ostamiselle jos Sampo lahjoittaa osan omistuksestaan pois osinkoina.

Analyytikoiden uusimmissa ennusteissa on nostettu numeroita hieman, 2019/2020 lv nyt 9034/9291 sekä epsit 0,68/0,74. Ei analyytikoihin kannata liikaa uskoa, mutta oleellisesti se että 2020 nähdään jo tulos korkeammalla ja että ennusteita viilattu ylöspäin viime aikoina lisää todennäköisyyksiä ettei tilanne ihan niin katastrofaalinen ole.

 

Näytä koko viesti
Nordea - 29.5.2019 03.46

Täältäkin löytyy Nordeaa, osinkojakin on jo ehtinyt kilahdellu niin monta kertaa ettei ihan helpolla päästä vielä tappiolle. Nordean kurssi on ollut kyllä pahaa katsottavaa. Suurin syy miksen ole myynyt Nordeoita on ehdottomasti se että taustajoukoista löytyy Sampo, heillä on kaikki motiivit saada Nordean tuloskunto ylöspäin. Lisäksi pankkisektori on tosiaan ollut markkinoilla aika huonossa trendissä joten senkin kautta kurssia ei ole ainakaan päästetty helpolla.

Analyytikoiden uusimmissa ennusteissa 2019/2020 liikevaihdot 8749/9017(M€) ja epsit 0,67/0,72€, jos noi pitävät paikkaansa niin nykyisillä alle 6,5€ hinnoilla lapun pitäisi olla jo hyvä osto.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 18.5.2019 09.36
muugg kirjoitti:
... Näkisin nyt kuitenkin hyvänä iskuna esim long eth/btc, joka on lasketellut lähelle vanhaa tukitasoa 0.025. ...

Toivottavasti joku lähti tohon. 13.5. laskettiin 0.025 rajalle pyörähtämään ja heti alkoi nousu, parissa päivässä käytiin jo yli 0.034 luvuissa. Lyhyellä tähtäimellä siis mennyt täysin nappiin. Pidemmälläkin tähtäimellä tossa lienee varaa nousta jos ethereumin kehitys menee suunnitellusti, korkeimmillaan tuo suhde on ollut reilusti yli 0.1 2017 ja 2018. Nyt on tietysti tullut ethereumin kilpailijoita niin paljon ettei välttämiä vastaavia lukuja kannata heti odottaa.

Btc on nyt korjannut hieman alas noin $7300, katsotaan onko ihan heti enää virtaa uuteen raketointiin.

Näytä koko viesti
Raute - 12.5.2019 11.59

Raute Q1'19 liikevaihto 41,3M€, liikevoitto 2,6M€, eps 0,5€ jäivät kauttaaltaan Inderesin ennusteista. Myös tilauskanta 84M laski taas viime kvarttaalista ja taitaa olla nyt alimmillaan pariin vuoteen. Lieneekö syklin huiput tosiaan nähty. Inderes ennustaa hieman laskevaa liikevaihtoa lähivuosille, myös 2019 epsiä 2,26€ ja 2020 1,88€.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 12.5.2019 11.37
muugg kirjoitti:
... Jos katsotaan bitcoinin historiaa niin vastaavia eksponentiaalisia nousuja seuranneissa laskuissa on hinta silti pysynyt aiempaa nousua edeltävää tasoa korkeammalla. Mikäli tämä pätee vieläkin näkisin että nyt olisi noin $3k-$5k tason kestettävä....

Niin se piti (ainakin toistaiseksi). Bitcon on ollut ihailtavan vahvana pitkästä aikaa, tosin kryptoista kun on puhe niin parin viikon päästä voi sentimentti olla taas ihan päinvastoin. Näkisin nyt kuitenkin hyvänä iskuna esim long eth/btc, joka on lasketellut lähelle vanhaa tukitasoa 0.025.

Jeans kirjoitti:
... Digitaalinen kulta -argumentissa on perää, mutta eikö siinä tapauksessa Bitcoinia parempi digitaalinen kulta olisi se blockchaini, jolla tulee olemaan eniten use caseja ja sitä kautta aidosti jatkuvaa kysyntää? Myös se, että kohta tulee smart money ja instikkaraha, joka nostaa kurssia, eli "ostan nyt, koska joku idiootti maksaa tulevaisuudessa vielä enemmän" -argumentti ei yksinään vakuuta. ...

Oon miettinyt samaa, miksei esim eth voisi olla samanlainen tai oleellisesti parempi 'store of value' kuin nyt btc olisi. Mutta taustalla taitaa olla se että bitcoin on vain kryptojen se aito alkuperäinen isähahmo, ja sitä asemaa on vaikea horjuttaa. Lisäksi en ole ihan varma tuleeko ethereumiin millainen inflaatio ja max supply kun lopulta siirrytään pos-steikkaukseen? Bitcoineja on vain se 21 miljoonaa.

Casteliero kirjoitti:
... Ja mitä tulee tuohon Binancen hakkerointiin, niin se oli todella "pieni" hakkerointi. Eli sillä ei ole juuri vaikutusta mihinkään. 7000BTC on tietysti paljon rahaa, taisi olla hakkeroinnin aikaan jotain 35-40miljoonaa dollaria, mutta se oli 2% Binancen hallussa olevista varoista, eli suhteessa pieni...

Tähän hakkerointiin liittyy myös toinen asia joka on omasta mielestä yksi suurimpia argumentteja bitcoinia vastaan, eli ilmeisesti kulisseissa käytiin keskustelua jollain tasolla chainin forkkaamisesta ja noiden varastettujen bitcoinien poistamisesta rosvoilta ( https://twitter.com/cz_binance/status/1125996194734399488 ). Onneksi tässä ei siis sen pidemmälle menty, mutta se että asiasta edes keskustellaan ja että se sinällään voisi olla mahdollista poistaa aika paljon luottamusta bitcoiniin.

Näytä koko viesti