Olet täällä

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 7.3.2020 03.13

SPX:ssä toistaiseksi kuukausigraafilla ma20 on hyvin pystyssä, mutta eipä siinä kauaa kestä jos läpi halutaan mennä. Bear casen seuraava targetti voisi olla esimerkiksi 2600-2650 seutu (noin -23% huipuista), sieltä löytyy kuukausikartan ma50 ja viikkokartan ma200 (jotka siis kestivät tukena joulukuussa 2018), ja myös tuon joulukuun 2018 pohjista fibo 0.236. Siellä taas viimeistään vähän laatufirmojen tankkausta. Jos sekin rikotaan niin sitten varmaan nuo joulukuun 2018 pohjat ~2350, siinä tulee jo sitten isompi -30% korjaus huipuista.

Bull case lienee se että kuukausigraafilla ma20 kestää edelleen, jos coronakin lähtee hyytymään ja/tai yhtiöt viestittävät etteivät tulokset tule notkahtamaan odotuksien mukaisesti, niin eiköhän optimismi taas palaa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.2.2020 10.17

Tätä en löytänyt täältä https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2761044 . Eli vähän vastaava kuin aiempi tutkimus, yhdestä eri Wuhanin sairaalasta kaikki corona-pneumoniat (138) lähes koko tammikuun ajalta.

Keski-ikä taas 56v, 26% joutui tehohoitoon komplikaatioiden vuoksi ja ards oli yleisin syy, tässä kuolleisuus 4,3% seuranta-ajalla.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 1.2.2020 05.56

Erik kirjoitti:

Hyvä linkki muugg - ennenkuin joku vetää tosta johtopäätöksen, että 10% populaatiosta kuolee tähän tautiin, niin kyseessä n = 99 datalla tutkimus keuhkokuumetta sairastavista potilaista, joilla varmennettu corona. Corona ei suinkaan kaikille aiheuta keuhkokuumetta.

Just näin eli kyseisen sairaalan kaikki corona-pneumoniat tammikuun alkupuolelta.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 1.2.2020 03.55

Tätä ei tainut olla vielä linkattuna, ilmeisesti lancetissa tullut hyvä 99 varmistetun corona-tapauksen julkaisu yhdestä wuhanin sairaalasta: https://www.thelancet.com/pdfs/journals/lancet/PIIS0140-6736(20)30211-7.pdf?fbclid=IwAR2GoHrLesy9hUtSFOhdL-bvujetqTHABmpeKYr40Sq3_J4XwS5kpzRLcQI

Otoskoko toki pieni vielä mutta eiköhän lähiviikkoina saada lisää dataa. Oleellisesti tuossa näkyy jo todettuja asioita eli hieman iäkkäämpien tauti ikä keskimäärin 56v ja että sairastuneista vain noin 10% oli alle 40v, myös että puolella altistus seafood ruokatoreihin, kolmannes sai komplikaation joista yleisin juurikin mainittu ards, kuvantamisessa pneumoniainfiltraatti levinnyt keuhkoissa 75%:lla molemminpuoliseksi, ja kuolleisuus 11%.

edit: sivusto rikkoo linkin nähtävästi, tässä sama linkki vielä https://tinyurl.com/snenqp3

Näytä koko viesti
Kitupiikin päiväkirja - 15.1.2020 10.53

Timola kirjoitti:

@muugg mikä on SA?

Tarkoitin siis seeking alphaa, suosittu sijoitussivusto. Jostain syystä oletin että se oli tullut esille tässä jo. Mutta myös mainittu Jussi Askola kirjoittaa sinne hyviä tekstejä. Yleisesti sivuston eri kirjoittajien taso on vaihteleva, välillä kannattaa olla vähän kriittinen.

Näytä koko viesti
Kitupiikin päiväkirja - 15.1.2020 10.47

Tuo SKT:n etf-keissi on kyllä mielenkiintoinen. En osaa sanoa miten kurssi tulee liikkumaan, en tiedä osaako kukaan, mutta seuraan ja olen valmis ostamaan jos isompaa liikettä tulisi alaspäin jostain syystä. Ainakin viime päivinä osake liikkunut normaalisti, vain 8.1. oli liikettä ylös normaalia isommalla volyymillä. SKT ei ole ongelmaton yhtiö mutta p/ffo luokkaa 6-7 antaa paljon anteeksi.

CXW omistan myös, taisinkin kirjoittaa tästä lyhyesti johonkin ketjuun jo. Huonomainen ala, tavallaan ymmärrän jos joku ei halua tälläistä putiikkia omistaa, mutta jotain pitää yleensä tehdäkin että vankilaan päätyy. Joka tapauksessa moraalipuolesta keskustelu ei tule johtamaan mihinkään. 2019 affo:ssa nousua ~20%, osinkotuotto luokkaa 11%, p/affo noin 6.4 tämän päivän hinnalla, onhan tuossa paljon mistä pitää. Osakekurssi tulee todennäköisesti olemaan paineessa kunnes USA:n vaalitulokset saadaan selville. Vaikka demokraatit tulisivat valtaan, pitäisi vaalisekoilujen jälkeen oikeasti tulla päätöksiä privaattivankiloiden vähentämisestä, ja sitten on kysymys  millä aikataululla ja millä resursseilla ne ajetaan alas. Valtion vankilat ym tilat ovat ymmärtääkseni aika täyteen ahdettuja, eikä noita yksityispuolen sopimuksia ole pariin vuosikymmeneen vähennetty(?). Siinä on aika monta epätodennäköistä vaihetta välissä ennen kuin worst case tapahtuu. Joka tapauksessa ainakin yksi realistinen ongelma tulee olemaan lainansaanti ja korkeat korkokulut lainoissa, firma ei ilmeisesti saa enää isoilta pankeilta lainaa toimialan vuoksi.

REITeissä tykkään peesaa usein SA:n Brad Thomasia (en taida olla ainut, kyseessä yksi sivuston suosituimmista kirjoittajista). Kaverilla on aika hyvä track recordi, ei toki täydellinen mutta hämmentävän hyvä, ja oleellisesti ei pelkää olla eri mieltä markkinan kanssa.

Näytä koko viesti
Kitupiikin päiväkirja - 15.1.2020 10.15

Tupla

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 5.1.2020 10.40

Antero Vipunen kirjoitti:

USA:n noteerattuja sotateollisuusfirmoja Raytheonin lisäksi? Mitä niitä on.

Voisi mainita muiden mainittujen lisäksi vielä yksittäisiä osakkeita Boeing (BA), Huntington Ingalls (HII) sekä Aerojet Rocketdyne (AJRD). Lukuisia muitakin löytyy toki vielä. Myös löytyy etf/indeksi esim ITA.

Asefirmat on kyllä arvostettu aika korkeelle tällä hetkellä. Ja yleisesti kasvu on tiukassa ilman USA:n armeijan budjetin kasvattamista, esim LMT:n myynnistä 70% ja NOC:n myynnistä >80% tulee jenkkien valtiolta. 2020 puolustusbudjetti tulee vielä nousemaan muutaman prosentin, mutta aika isoissa summissa aletaan jo olemaan eikä budjetin kasvu jatkossa tule olemaan mitenkään selvää enää. Budjettiasiat tosin elää koko ajan, ja oleellista on ovatko demokraatit vai republikaanit vallassa. Mitään merkittävää laskuakaan on tosin vaikea nähdä Venäjän/Kiinan nousun ja nyt esim Iranin tai vastaavien jännitteiden vuoksi, ennustaisin että budjetti tulee pysymään lähivuodet about nykyisissä määrissä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 10.12.2019 09.53

Vitalikilta hyvä blogipostaus kryptojen ongelmista yleisellä tasolla ja kehityksestä viime vuosina https://vitalik.ca/general/2019/11/22/progress.html

Näytä koko viesti
Titanium - 3.12.2019 02.20

Oli nähtävästi myyty heti avauspäivänä, kurssikäyrää kun katsoo niin ei hirveän fiksua ollut. Onneksi en sentään myynyt tuolloin enempää. Hyvä osinkolappuhan tämä on ollut ja toivottavasti on jatkossakin. Jos vielä saataisiin toinen hoivarahaston kaltainen veturi pystyyn.

Inderes uskoo Titaniumiin, jos katsoin luvut oikein niin noin 10% kasvua odottavat lähivuosille sekä lv että tulokseen. Eps tältä vuodelta 0,76€ ja 20/21 vastaavasti 0,85€ sekä 0,95€.

Näytä koko viesti