PYN Elite rahasto - tuottoa Kaakkois-Aasiasta -
Mailiosoite oli oikea, ja turvapostillaki päästiin tietoja lähettelemään. Esim kyc-kyselyistä eivät osanneet sanoneet muuta kuin että ajoittain tarkastetaan. Muutamaan vuoteen en ole merkintöjä tenhyt, katsotaan milloin tekee seuraavan kerran.

Näytä koko viesti
PYN Elite rahasto - tuottoa Kaakkois-Aasiasta -
Pyn pyytää yllättäen maililla viikon aikarajalla kyc-lomakkeen täyttöä ja myös kopiota passista. Mailiosoite näyttäisi olevan oikea ( info [at] pyn.fi ), mutta onko muilla tullut nyt vastaavaa?

Näytä koko viesti
Citycon -

Ehdottomasti toivotaan että tulos saadaan ensi vuonna takaisin nousuun, 2021 ennuste oli siis firman oma uusin ohjeistus. Jos lähivuosina päästään esimerkiksi koronaa edeltäville tasoille, on osake varmasti nyt halpa. Omistan myös citikania eli samassa veneessä ollaan, mutta pysyn ite varovaisena enkä välttämättä lisää holdiin vielä koska kehitys on ollut historiassa verrattain kehnoa. Cityconilla 2010 antikorjattuina tulos epra eps ollut noin 0,86 euroa ja osinko 0,7e, mutta vuosikymmenen jälkeen ennen koronaa 2019 molemmat ovat tulleet alas, saa toki korjata jos luvut ovat väärin. Tuon takia siis luottamuspulaa. Vertailuna suorittamisesta taas isoimpia mall reittejä jenkeistä SPG kasvattanut tasaisesti ffo/share samassa ajassa keskimäärin +10% vuosittain, ja pystynyt tällöin oleellisesti myös nostamaan osinkoa vastaavasti.

Näytä koko viesti
Citycon -

Samoin tulos adjusted epra eps 2016-2020 vuosilta: 0.849, 0.856, 0.806, 0.809, 0.676. Ja tänä vuonna tulos tosiaan laskee taas, vähintään -10%. Osake voi tuntua tylsän bisneksen vuoksi turvalliselta, mutta näin heikosti suorittavan firman kanssa kannattaa olla varovainen. Strategiamuutokset lähitulevaisuudessa saisi onnistua.

Näytä koko viesti
Citycon -

Hieman tuo adjusted epra eps huolestuttaa, 2021 ennusteen yläpäätä leikattiin alas 5 senttiä eli nyt guidance siis €0,558–0,608 koko vuodelta. Tän päivän hinnalla "pe" tosiaan noin 12,1-13,1 kuten edellä sanottu. Vertailuna 2020 adjusted epra eps tulos €0,676 ja 2019 €0,809, heikko kehitys ollut. Epra nrv sentään nyt €11,66 per osake, noussut hieman 2020 päätöksestä €11,48.

Lähinnä kysymys herää jos haluaa ostoskeskuksia ostaisiko kuitenkin esim SPG jenkeistä varmaan se tunnetuin valinta, 2021 guidance ffo per share $10,70-10,80 joka antaa vastaavasti tämän päivän hinnalla "pe" 12,3-12,4. Edeltävästi 2019 ffo per share  $12,04, 2020 viime vuodelta $9,11, eli viime vuoden kuopasta päästy ylöspäin.

Näytä koko viesti
Raute -

Raute sai perjantaina 16.10. ison noin 55 miljoonan tilauksen Venäjälle. Pientä valonpilkahdusta tämän vuoden tappiolliseen rämpimiseen. Myös 2019 lokakuussa tuli 58 miljoonan tilaus Venäjälle.

Tilaus on iso, nyt viime huippuvuosina Raute on saanut koko vuonna yhteensä luokkaa 150-160 miljoonalla uusia tilauksia. H1'20 tilauksia oli tullut yhteensä alle 40 miljoonaa.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin -pörssikaupankäyntiketju -

Pienempi prosessi mahdollistaa toki sinällään suuremman transistorimäärän samalle sirulle, mutta huomioitava että mainostetut eri nanometrin prosessit ovat olleet jo hetken lähinnä markkinointitermejä eivätkä enää sen tarkemmin transistorien kokoja todellisuudessa. Myös esim https://en.wikichip.org/wiki/7_nm_lithography_process . Yleisesti Intelin 10nm ja Tsmc 7nm ovat tosiaan suunnilleen verrattavissa toisiinsa. Treidausmielessä long amd(/tsm) on ollut selvästi inteliä parempi veto viime ajat, tässä myös näkyy nykyinen markkinatrendi jossa kaikki growth murskaa valuen. Mutta prosessorimarkkinat ovat isot ja kasvavia, kysyntää tulee riittämään. Intel ei ole ihan konkurssiin kuitenkaan menossa, ja intel vs amd kilpailu on jatkunut lähes koko firmojen historian ajan. Amd:n nykyprossut ovat hinta/laatu-suhteeltaan nyt Inteliä parempia, mutta ainakin toistaiseksi Intel on pystynyt edelleen tekemään hyvin rahaa esim H1'20 revenue kasvanut yli 20% ja net income yli 30% vuoden takaiseen. Kilpailu tulee pienentämään marginaaleja ja Intelin market share kuitenkin varmasti laskee nyt vuoden tai parikin, mutta kysymys on että kuinka alas. Teknisesti INTC pyörii nyt viikkokartalla sma200 tuntumassa joka ainakin toistaiseksi kestää, jos lasku jatkuu niin seuraava tuki lienee noin $44 ja $37. Pitkään holdiin kiinnostaa kyllä ostaa varsinkin jos nyt hinta laskee esim markkinakorjauksissa.

Ostin eilen hieman lisää SPG, kyseessä on siis jenkkien yksi isoimpia ja laadukkaimpia ostoskeskus-reittejä. Hieman Cityconin kaltainen tapaus. Olen kerran aikasemminkin ostanut SPG ja sieltä on tosiaan tultu selvästi alas, yleisesti vuodessa kurssikehitys luokkaa -56%. SPG on treidannut keväällä merkittävästi alempanakin, mutta keväällä reit-markkinoilla oli saatavilla niin paljon hyviä lappuja niin halvalla ettei kaikkea voinut millään ostaa. Nyt useimmat muut reitit ovat karanneet takaisin korkeisiin hintoihin, mutta SPG hintakehitys on jäänyt ostoskeskuspeloissa jälkeen. Sisäpiiri on tehnyt isoja ostoja luokkaa $20M kevään aikana. Q2 oli varmasti yksi toimialan historian brutaaleimmista kvartaaleista, mutta uskon silti että laadukkaimmat ostoskeskukset tulevat edelleen säilymään ja jotain uusiakin käyttötarkoituksia tiloilla tullaan myös varmasti keksimään, mm nyt on ollut puhetta että Amazon alkaisi ostaa tiloja ostoskeskuksista esim nopeuttamaan pakettien kuljetuksia. Muiden heikompien firmojen konkurssit tarjoavat isommille myös mahdollisuuden ostaa muita toimijoita halvalla. Q2'20 revenue tippui -24% ja ffo/share -29% vrt vuodentakaiseen. Cash flow pysyi positiivisena kvartaalilla. Ilmeisesti vuokrista saatiin jenkeissä kerättyä huhti-toukokuussa vain luokkaa 50%, mutta kesäkuussa lukema oli jo 69%. Analyytikoilla ennusteet ffo/share on nyt 2020 ja 2021 ~$10 pintaan, eli price/ffo on nykyhinnalla luokkaa 6.5 tai alle.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

SPX:ssä toistaiseksi kuukausigraafilla ma20 on hyvin pystyssä, mutta eipä siinä kauaa kestä jos läpi halutaan mennä. Bear casen seuraava targetti voisi olla esimerkiksi 2600-2650 seutu (noin -23% huipuista), sieltä löytyy kuukausikartan ma50 ja viikkokartan ma200 (jotka siis kestivät tukena joulukuussa 2018), ja myös tuon joulukuun 2018 pohjista fibo 0.236. Siellä taas viimeistään vähän laatufirmojen tankkausta. Jos sekin rikotaan niin sitten varmaan nuo joulukuun 2018 pohjat ~2350, siinä tulee jo sitten isompi -30% korjaus huipuista.

Bull case lienee se että kuukausigraafilla ma20 kestää edelleen, jos coronakin lähtee hyytymään ja/tai yhtiöt viestittävät etteivät tulokset tule notkahtamaan odotuksien mukaisesti, niin eiköhän optimismi taas palaa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Tätä en löytänyt täältä https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2761044 . Eli vähän vastaava kuin aiempi tutkimus, yhdestä eri Wuhanin sairaalasta kaikki corona-pneumoniat (138) lähes koko tammikuun ajalta.

Keski-ikä taas 56v, 26% joutui tehohoitoon komplikaatioiden vuoksi ja ards oli yleisin syy, tässä kuolleisuus 4,3% seuranta-ajalla.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
Erik kirjoitti:

Hyvä linkki muugg - ennenkuin joku vetää tosta johtopäätöksen, että 10% populaatiosta kuolee tähän tautiin, niin kyseessä n = 99 datalla tutkimus keuhkokuumetta sairastavista potilaista, joilla varmennettu corona. Corona ei suinkaan kaikille aiheuta keuhkokuumetta.

Just näin eli kyseisen sairaalan kaikki corona-pneumoniat tammikuun alkupuolelta.

Näytä koko viesti