Olet täällä

muugg

muugg

  • Liittynyt 2.8.2017
  • 67 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Martela - 10.8.2018 12.12

Oli taas kerran huono tulos huonolta firmalta.

Martelalla on nyt tosiaan omaa pääomaa 4,55€ per osake, tämän alla voinee tulla hyviä ostopaikkoja. Pitkään holdiin tätä lappua ei voi suositella.

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 8.8.2018 23.49

Joonas85 kirjoitti:
Mikä on järkevin tapa shortata Teslaa jos puhutaan sadoista euroista eikä tuhansista? Pitäisi myös varmistaa että maksimissaan voi hävitä pääoman, ei sen enempää. Ilmeisesti joku Nordnetin tuote?

Nordnetistä löytyy tosiaan sertifikaatteja ja turbowarrantteja.

 

Ilmeisesti SEC nyt tutkii Muskin puuhia: https://www.wsj.com/articles/sec-has-made-inquiries-to-tesla-over-elon-m... . Juuri tälläinen twitter-sekoilu on sitä minkä takia ymmärrän etteivät ihmiset aina pidä muskista.

Normaalisti jos ottaa näkemystä firmasta, mutta paljastuukin että omat tiedot tai ajattelu olivat väärin, pitää vain niellä tappiot. Valitettavasti se harmi on pientä verrattuna Teslaan jossa en edelleenkään usko osakkeen olevan $370 tai $420 arvoinen, mutta toimarin mielivaltaiset twiitit ja horinat heiluttavat kurssia ylös alas isoja prosentteja vähintäänkin kyseenalaisesti. Jouduin nyt keventämään veivejä, katsotaan miten tilanne kehittyy.

UPM-Kymmene - 24.7.2018 15.32

Kova osari ja kova firma. H1'18 puolivuotisella liikevaihto kasvoi 3% ja vertailukelpoinen liikevoitto 24% verrattuna vuodentakaiseen. Epsiä kertynyt tänä vuonna 1,02€ (0,82€).

H2 liikevoittoa pitäisi tulla vielä merkittävästi enemmän kuin alkuvuonna, joten kysymys alkaa varmaan olla voiko 2019 olla miten paljoa parempi vuosi.

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 3.7.2018 20.32

Pidän loppujen lopuksi Muskista (ymmärrän myös kritiikin) ja onhan Teslat autoina todella siisteja ja ovat varmasti edistäneet sähköautojen imagoa sekä nopeuttaneet niiden tulemista. Tesla on kuitenkin firma ja tavoitteena olisi tehdä voittoa, juuri tämä tuntuu olevan hyvin tuskaista. Sen sijaan velkaa on kertynyt todella paljon ja lisää varmasti tarvittaisiin uusiin investointeihin.

Kilpailijoita alkaa myös hiljalleen tulemaan, esimerkiksi nyt tuli Jaguarin i-pace, joka todella haastaa monella alueella tesloja. Ja kilpailijoita tulee vain lisää ja lisää tulevaisuudessa. Teslan Q2 toimitetut autot jäivät ymmärtääkseni selvästi ennusteesta (41k vs 51k ennuste), mikä ei lupaa hyvää tulevalle Q2 tulokselle. Q3:lle on luvattu vihdoin positiivinen cash flow, saa nähdä miten käy.

En itse oikein millään usko että firma on ~ $55B:n arvoinen varsinkin jos vertaa muihin autoyhtiöihin. Sain nyt kesäkuun nousuissa aika pahasti turskaa, mutta olen edelleen short TSLA.

 

Ostin/Myin tänään - 30.6.2018 17.45

Aiemmat GD ja Sammon ostot menivät ainakin lyhyellä tähtäimellä pieleen, Sampo laskenut noin 5% ja GD myös -15%. Pienesti ostin ja pitkällä tähtäimellä uskon tietenkin molempiin, mutta ainahan se harmittaa:D.

Nyt viikolla ostettu NOCia. NOC on ollut vahvoilla miehittämättömissä UAV-droneissa (esim Australia osti siltä juuri $5B:lla droneja) ja nyt varmistunut $8B OrbitalATK-yrityskauppa tekee siitä ison pelaajan avaruus- ja rakettiteknologiassa. Myös trump ilmeisesti haluaisi armeijalle 'avaruusjoukot' ( https://www.cnbc.com/2018/06/18/president-trump-directs-pentagon-defense... ), ala kaiken järjen mukaan joka tapauksessa nousujohteinen.

Kiikareissa edelleen sotafirmat (LMT, RTN, NOC, GD, HII) ja JNJ sekä INTC.

Honkarakenne - 29.6.2018 18.47

Hyvä uutinen, näitä lisää! H1 tulosta saadaan odottaa vielä hetki, 09.08. tulossa.

Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 2.6.2018 16.40

Tomi Haataja kirjoitti:
Otin myös todella pienen shortin Netflixiin aika tiukalla stopilla. Avaan tätä joskus myöhemmin paremmalla ajalla.

Olen miettinyt vähän samaa, NFLX hinta nyt ~$360 ja market cap ~$156B. Ohittanut jo Disneynkin markkina-arvossa. Eps ennusteet ovat ilmeisesti 2018 $2,86 ja 2019 $4,64. Fundapohjalta matikkaa saa todella venyttää mikäli nykyisen hinnan haluaisi nähdä mitenkään järkevänä. Kilpailijoita on myös, esimerkiksi youtube red, amazon, myös Kiinassa iqiyi. Todennäköisesti Netflix jää näistä voittajaksi, mutta kilpailijat voivat estää Netflixia täysin valloittamasta maailmaa, nykyhinnalla kun odotetaan hurjan kasvun jatkuvan pitkälle tulevaisuuteen. Toisaalta shorttia vastaan voisi perustella sillä että firma kuitenkin tekee voittoa ja kasvaa näillä näkymin helposti nyt ja ensi vuonna, niin kauan kuin kasvua on näkyvissä voi olla vaikeaa saada suurempaa hinnankorjausta.

Tomi Haataja kirjoitti:
Longeina lisäilin vastapainoksi EEM-shortille vähän venäjän RSX ja RSXJ ETF:iä sekä Naspersia, joka on iso omistaja Tencentissä ja jonka bookvalueta Tencentin osakkeiden suhteen ei ole huomioitu täysin. Lisäksi yhtiöllä on muita mielenkiintoisia liiketoimintoja. Tää on lähinnän vasta "tutkimuspositio", mutta availen tätäkin joskus.

Vähän samanlainen keissi kuin Naspers/Tencent olisi Alibaban isot omistajat sijoitusyhtiöt Altaba ja SoftBank, joiden omistukset Alibabasta ovat ymmärtääkseni 16% ja 28%. Oletko perehtynyt näihin yhtään? Näistä SoftBank voisi olla mielenkiintoisempi koska sillä on enemmän toimintaa menossa, omistuksina mm verkko-operaattori Sprint, Arm-piirivalmistaja ja 5%:n siivu Nvidiasta. Myös pelkkä Alibaba omistus on arvoltaan lähes 2x SoftBankin markkina-arvoon. Toisaalta SoftBankin arvostus on aika hankalaa kun omistuksista on vaikea saada kokonaiskuvaa, lisäksi velkaa on hurja määrä.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 2.6.2018 15.05

muugg kirjoitti:
Monero on alunperin bitcoinista forkattu ns privacy coin...

Tarkoitin siis bytecoinia, en bitcoinia.

 

Yhden bitcoinin hinta on nyt noni $7500. Joulukuun huippujen jälkeen ns bear marketissa tukitasona on ollut suunnilleen $6k-$7k väli. Jos katsotaan bitcoinin historiaa niin vastaavia eksponentiaalisia nousuja seuranneissa laskuissa on hinta silti pysynyt aiempaa nousua edeltävää tasoa korkeammalla. Mikäli tämä pätee vieläkin näkisin että nyt olisi noin $3k-$5k tason kestettävä.

Technopolis - 24.5.2018 13.52

Kävikö Aki sittenkin ostoksilla :D?

GF money - 23.5.2018 19.15

Taitaa jäädä GF välistä. Toimialan näkyvyydet hämärät, Inderes ennustaa tosiaan vain muutaman prosentin upsideä ja kauppalehden uutinenkin antaa vähän huonoa kuvaa. Ihme jos ei saa antihintaa halvemmalla mikäli alkaa myöhemmin kiinnostamaan.