Olet täällä

muugg

muugg

  • Liittynyt 2.8.2017
  • 83 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 18.5.2019 21.36

muugg kirjoitti:
... Näkisin nyt kuitenkin hyvänä iskuna esim long eth/btc, joka on lasketellut lähelle vanhaa tukitasoa 0.025. ...

Toivottavasti joku lähti tohon. 13.5. laskettiin 0.025 rajalle pyörähtämään ja heti alkoi nousu, parissa päivässä käytiin jo yli 0.034 luvuissa. Lyhyellä tähtäimellä siis mennyt täysin nappiin. Pidemmälläkin tähtäimellä tossa lienee varaa nousta jos ethereumin kehitys menee suunnitellusti, korkeimmillaan tuo suhde on ollut reilusti yli 0.1 2017 ja 2018. Nyt on tietysti tullut ethereumin kilpailijoita niin paljon ettei välttämiä vastaavia lukuja kannata heti odottaa.

Btc on nyt korjannut hieman alas noin $7300, katsotaan onko ihan heti enää virtaa uuteen raketointiin.

Raute - 12.5.2019 11.59

Raute Q1'19 liikevaihto 41,3M€, liikevoitto 2,6M€, eps 0,5€ jäivät kauttaaltaan Inderesin ennusteista. Myös tilauskanta 84M laski taas viime kvarttaalista ja taitaa olla nyt alimmillaan pariin vuoteen. Lieneekö syklin huiput tosiaan nähty. Inderes ennustaa hieman laskevaa liikevaihtoa lähivuosille, myös 2019 epsiä 2,26€ ja 2020 1,88€.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 12.5.2019 11.37

muugg kirjoitti:
... Jos katsotaan bitcoinin historiaa niin vastaavia eksponentiaalisia nousuja seuranneissa laskuissa on hinta silti pysynyt aiempaa nousua edeltävää tasoa korkeammalla. Mikäli tämä pätee vieläkin näkisin että nyt olisi noin $3k-$5k tason kestettävä....

Niin se piti (ainakin toistaiseksi). Bitcon on ollut ihailtavan vahvana pitkästä aikaa, tosin kryptoista kun on puhe niin parin viikon päästä voi sentimentti olla taas ihan päinvastoin. Näkisin nyt kuitenkin hyvänä iskuna esim long eth/btc, joka on lasketellut lähelle vanhaa tukitasoa 0.025.

Jeans kirjoitti:
... Digitaalinen kulta -argumentissa on perää, mutta eikö siinä tapauksessa Bitcoinia parempi digitaalinen kulta olisi se blockchaini, jolla tulee olemaan eniten use caseja ja sitä kautta aidosti jatkuvaa kysyntää? Myös se, että kohta tulee smart money ja instikkaraha, joka nostaa kurssia, eli "ostan nyt, koska joku idiootti maksaa tulevaisuudessa vielä enemmän" -argumentti ei yksinään vakuuta. ...

Oon miettinyt samaa, miksei esim eth voisi olla samanlainen tai oleellisesti parempi 'store of value' kuin nyt btc olisi. Mutta taustalla taitaa olla se että bitcoin on vain kryptojen se aito alkuperäinen isähahmo, ja sitä asemaa on vaikea horjuttaa. Lisäksi en ole ihan varma tuleeko ethereumiin millainen inflaatio ja max supply kun lopulta siirrytään pos-steikkaukseen? Bitcoineja on vain se 21 miljoonaa.

Casteliero kirjoitti:
... Ja mitä tulee tuohon Binancen hakkerointiin, niin se oli todella "pieni" hakkerointi. Eli sillä ei ole juuri vaikutusta mihinkään. 7000BTC on tietysti paljon rahaa, taisi olla hakkeroinnin aikaan jotain 35-40miljoonaa dollaria, mutta se oli 2% Binancen hallussa olevista varoista, eli suhteessa pieni...

Tähän hakkerointiin liittyy myös toinen asia joka on omasta mielestä yksi suurimpia argumentteja bitcoinia vastaan, eli ilmeisesti kulisseissa käytiin keskustelua jollain tasolla chainin forkkaamisesta ja noiden varastettujen bitcoinien poistamisesta rosvoilta ( https://twitter.com/cz_binance/status/1125996194734399488 ). Onneksi tässä ei siis sen pidemmälle menty, mutta se että asiasta edes keskustellaan ja että se sinällään voisi olla mahdollista poistaa aika paljon luottamusta bitcoiniin.

Nordea - 18.2.2019 19.31

Nordean johtoa on käynyt ostoksilla 13.2. - 15.2. ajalla. Lakiasiainjohtaja Koskinen ostanut osakkeita 8k€, hallituksen uusi pj Torbjörn 48k€ ja von Koskull 1,8M eurolla. Toivotaan ettei kyseessä ollut hävitty veto saunaillassa vaan että koettavat tosissaan saada muutosta aikaan.

Ostin/Myin tänään - 28.12.2018 13.26

muugg kirjoitti:
...Ostokiikareissa nyt kulta, osakkeista jenkkien puolella sotafirmat (LMT, HII, RTN, NOC) ja ehkä INTC...

GD:n ja NOC:n tuolloiset ostot menivät kurssikehityksen puolesta huonosti, mutta itse firmoilla menee tosin oikeastaan vähintään yhtä hyvin kuin alkuvuodesta. GD:n tuli jo aiemmin myytyä ihan ok hintaan pois, tilalle otettu myöhemmin pieni erä Raytheonia RTN. Asefirmoilla on ollut tulosten puolesta hurja vuosi, LMT, NOC sekä RTN ovat nyt jokaisella kvartaalilla ylittäneet ennusteet sekä nostaneet vuoden ennustetta. Kurssikehitys on tosin loppuvuodesta ollut karmeaa, kevään kurssihuipuista on lasketeltu -30%-35%, LMT ytd -19%, NOC -22%, RTN -18%, vertailuna SPX ytd -6,9%.

Kursseja on painanut yleisen hysterian lisäksi oleellisesti pelko demokraattien noususta USA:n politiikassa ja armeijan budjetin mahdollinen lasku tulevaisuudessa, painetta lisää tietenkin myös valtion koko budjetin alijäämäisyys. Alkuperäinen budjettiehdotus vuodelle 2020 oli $733B, tähän tuli kuitenkin spekulointia mahdollisesta laskusta alaspäin $700B. Viimeisin lukema on ymmärtääkseni $750B jonka trump laittoi eteenpäin kuun alussa, saa korjata jos joku on enemmän selvillä jatkuvista käänteistä. Vuodelle 2019 lukema on $716B(?). Jenkkien valtio on sotafirmoille suurin yksittäinen asiakas, tämän osuus 2017 liikevaihdosta oli LMT 69%, NOC 85% ja RTN 67%. Varaa oikeasti merkittävään puolustusbudjetin laskuun ei lähivuosina taida kuitenkaan tulla, jenkkien, Kiinan ja Venäjän välillä aito rauha ei ole lähellä. Lisäksi aseteknologian kehitys asettaa jatkuvia tarpeita uusille investoinneille. Esimerkkinä uudet Venäjän ns hypersonic ohjukset, jotka yksinkertaisesti liikkuvat niin nopeasti, jopa mach 20-30, ettei nykyiset perinteiset ohjuspuolustusjärjestelmät tepsi niihin, USA:lta käytännössä puuttuu tällä hetkellä puolustus näitä varten.

Huonosta kurssikehityksestä huolimatta asefirmoja kannattaa pitää silmällä, viimeistään kunhan Q4 yhteydessä nähdään firmojen 2019 outlook. Kyseessä on erittäin korkean teknologian insinööritaloja, laaja ns moat alalla jonne on suhteellisen vaikea tulla sekä eräänlainen valtion tukema oligopoli. Sota ja valtioiden tarve puolustautua ei valitettavasti tule poistumaan missään lähitulevaisuudessa.

INTC on pärjännyt selvästi paremmin, ytd +0,4%. Intelin kurssia laski syksyllä huolet myöhemmäksi siirretyistä seuraavan sukupolven 10nm prosessoreista, pelko AMD:n kehityksestä sekä mahdollisesti hidastuneesta data center -busineksestä. AMD ja Intel ovat varmaan monille tutut ikuiset kilpailijat prosessoririntamalla, Intel on ollut monta vuotta edellä oikeastaan kaikessa, mutta nyt AMD on tullut takaisin prosessoreilla, joissa on merkittävästi enemmän ytimiä kuin Intelillä. Nyt tilanne taitaa olla se, että Intelin yksittäiset ytimet ovat tehokkaampia, mutta ohjelmissa jotka oikeasti pystyvät käyttämään jopa kymmeniä ytimiä on AMD edellä. Lisäksi AMD:lla alkaa olla jo 7nm prosessoreita, mutta konsensus taitaa olla että AMD:n 7nm ja Intelin tulevat 10nm prosessorit ovat tekniikaltaan suhteellisen samanvertaisia. AMD:n eduksi on sanottava myös että sen nykyisistä malleista löytyy hinta-laatu-suhteeltaan Inteliä parempia vaihtoehtoja.

Q3 oli kuitenkin lopulta erittäin hyvä Intelillä, kuten koko vuosi. Myös Intel on jokaisella kvartaalilla lyönyt ennusteet ja nostanut loppuvuoden ennustetta. 2018 ennusteella pe nyt 10,3.

Honkarakenne - 19.12.2018 13.34

Huono markkinatilanne ja yleisesti huonovaihtoinen lappu, jälki ollut sen mukaista. Vuoden toiseksi kovimmalla vaihdolla tultu alas tänään jo aamupäivän jälkeen. Saa nähdä paljonko FIMin ennusteet laskevat, liikaa painoarvoa niille ei tosin enää pysty antamaan. Toimarin ostojen takia olin itsekin jättänyt osan salkkuun, mutta taitaa olla pakko poistaa nekin rippeet.

Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 13.12.2018 0.52

Alustin ehkä Gilead-kysymyksen vähän heikosti. On totta ettei esimerkiksi lääkefirmoissa jos tuotteet ovat oleellisesti vasta lyömässä läpi tulevaisuudessa, kerro nykyinen pe-luku oikeastaan mitään hyödyllistä. Ja voi sanoa ettei markkinoilla lyhyellä tähtäimellä arvostukset paljoa paina. Mutta Gileadissa oli joitain vuosia sitten tilanne jossa HCV-lääkkeiden myyntihuippu oltiin nähty ja tuotot lähtivät laskemaan, osaketta lyötiin alas todella pitkään ja lopulta arvostuksena pe oli muistaakseni luokkaa 6. Tässä vaiheessa monikin mietti onko kyseessä value trap vai olisiko jo aika iskeä. HCV/HIV ym myyntivoitot eivät missään tapauksessa olisi yhdessä yössä loppumassa vaan ehkä jo tasaantumassa, pipelinellä voisi olettaa olevan edes jotain arvoa, firmalla iso sotakassa ja näyttöjä että se pystyy tekemään aivan täydellisiä yrityskauppoja (hcv-lääkkeen kehitys).

Nyt lähes kaksi vuotta myöhemmin tilanne on pysynyt jossain määrin samana, HIV-lääkkeiden hyvä kasvu ei ole valitettavasti pystynyt paikkaamaan hiipuvaa HCV-bisnestä ja tulos on hiljalleen laskenut edelleen, eikä nykyinen arvostus tosiaan herätä samaa mielenkiintoa kuin aiemmin eli pipelinessä on nähtävä enemmän valoa. Isoin asia lienee ollut iso yrityskauppa Kite Pharman osto, tämän ja muiden lääkeaihioiden mahdollisia hedelmiä vielä odotellaan(?).

GILD on viime aikojen mollivoittosuudesta huolimatta monipuolinen ja kiinnostava firma. On mielenkiintoista kuulla muiden näkökulmia puolesta tai vastaan, se on parasta analyysiä.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 13.12.2018 0.14

Hodlaajien uskoa koetellaan, $3k hintoja on jo lähestytty eli huipuista on tultu alas lähes 85%. Tämä on vielä aiempien romahdusten luokkaa, aiempi ennätys taitaa olla reilu 90% jos katsoin oikein eli vastaisi alle $2k hintoja.

Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 10.12.2018 16.18

Olet shorttina Alibabassa ja Tencentissä, onko tässä taustalla yleisemmät ongelmat Kiinan suhteen vai firmoissa itsessään mielestäsi jotain merkittävää ongelmaa? Valuaatiot myös kummallakin firmalla toki korkeahkot ottaen huomioon markkinatilanne, mutta se tuskin ainut syy? Omasta salkusta on löytynyt molempien osakkeita jo pidemmän aikaa.

Taisit jossain mainita myös olevasi long Gilead, mikä tässä on näkemyksesi? HCV-lääkkeiden myynnin hidastuttua liikevaihto ja eps on ollut nyt vuosia laskussa, eikä pe myöskään tähän nähden ole enää niin alhainen (viimeisen 12kk ajalta pe nyt ~9,7). Luotatko tuotekehityksessä erityisesti johonkin tulevaisuudessa (nash, car-t hoidot, muut)? Gileadia myös omassa salkussa minimaalisesti mutta pakkasella.  

Seuraan viisaampia ja säästän siinä sivussa - 3.12.2018 15.25

EläkkeelleNelikymppisenä kirjoitti:
Olisiko elämä ollut helpompaa ilman tätä projektia? Ehdottomasti

Oletko harkinnut kiinteistö- ja reit-firmoja? Suomessa näitä ei paljoa ole varsinkin kun Technopolis lähti, mutta jenkeissä ns reit-firmoja on tarjolla ihan laidasta laitaan, maksavat osinkoakin kuukausittain tai kvartaaleittain neljästi vuodessa. Helppous ja likviditeetti ovat näissä tietenkin ne ilmeisimmät hyödyt suorempaan asuntosijoittamiseen verrattuna. Perinteisten reit-firmojen (O, NNN) lisäksi esimerkkejä eri toimialoista voisi antaa data center -reitit (DLR, CONE), kauppakeskukset (STOR) sekä terveysalan hoivatilatyyppiset ym (VTR, OHI, SBRA). Suurempaa osinkotuottoa (ja riskiä) on myös tarjolla ns asuntolaina mortgage reiteissä (mm LADR, BXMT, NRZ).

Omaan salkkuun näitä on kertynyt viime vuosina paljonkin, viimeisimpänä IRM, näen ne hyvänä vaihtoehtona vähän tasapainottamaan osakesalkun riskiä varsinkin mikäli lähivuosina suurempia osakeralleja ei ole odotettavissa.