Olet täällä

Kitupiikin päiväkirja - 15.1.2020 10.53
Timola kirjoitti:

@muugg mikä on SA?

Tarkoitin siis seeking alphaa, suosittu sijoitussivusto. Jostain syystä oletin että se oli tullut esille tässä jo. Mutta myös mainittu Jussi Askola kirjoittaa sinne hyviä tekstejä. Yleisesti sivuston eri kirjoittajien taso on vaihteleva, välillä kannattaa olla vähän kriittinen.

Näytä koko viesti
Kitupiikin päiväkirja - 15.1.2020 10.47

Tuo SKT:n etf-keissi on kyllä mielenkiintoinen. En osaa sanoa miten kurssi tulee liikkumaan, en tiedä osaako kukaan, mutta seuraan ja olen valmis ostamaan jos isompaa liikettä tulisi alaspäin jostain syystä. Ainakin viime päivinä osake liikkunut normaalisti, vain 8.1. oli liikettä ylös normaalia isommalla volyymillä. SKT ei ole ongelmaton yhtiö mutta p/ffo luokkaa 6-7 antaa paljon anteeksi.

CXW omistan myös, taisinkin kirjoittaa tästä lyhyesti johonkin ketjuun jo. Huonomainen ala, tavallaan ymmärrän jos joku ei halua tälläistä putiikkia omistaa, mutta jotain pitää yleensä tehdäkin että vankilaan päätyy. Joka tapauksessa moraalipuolesta keskustelu ei tule johtamaan mihinkään. 2019 affo:ssa nousua ~20%, osinkotuotto luokkaa 11%, p/affo noin 6.4 tämän päivän hinnalla, onhan tuossa paljon mistä pitää. Osakekurssi tulee todennäköisesti olemaan paineessa kunnes USA:n vaalitulokset saadaan selville. Vaikka demokraatit tulisivat valtaan, pitäisi vaalisekoilujen jälkeen oikeasti tulla päätöksiä privaattivankiloiden vähentämisestä, ja sitten on kysymys  millä aikataululla ja millä resursseilla ne ajetaan alas. Valtion vankilat ym tilat ovat ymmärtääkseni aika täyteen ahdettuja, eikä noita yksityispuolen sopimuksia ole pariin vuosikymmeneen vähennetty(?). Siinä on aika monta epätodennäköistä vaihetta välissä ennen kuin worst case tapahtuu. Joka tapauksessa ainakin yksi realistinen ongelma tulee olemaan lainansaanti ja korkeat korkokulut lainoissa, firma ei ilmeisesti saa enää isoilta pankeilta lainaa toimialan vuoksi.

REITeissä tykkään peesaa usein SA:n Brad Thomasia (en taida olla ainut, kyseessä yksi sivuston suosituimmista kirjoittajista). Kaverilla on aika hyvä track recordi, ei toki täydellinen mutta hämmentävän hyvä, ja oleellisesti ei pelkää olla eri mieltä markkinan kanssa.

Näytä koko viesti
Kitupiikin päiväkirja - 15.1.2020 10.15

Tupla

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 5.1.2020 10.40
Antero Vipunen kirjoitti:

USA:n noteerattuja sotateollisuusfirmoja Raytheonin lisäksi? Mitä niitä on.

Voisi mainita muiden mainittujen lisäksi vielä yksittäisiä osakkeita Boeing (BA), Huntington Ingalls (HII) sekä Aerojet Rocketdyne (AJRD). Lukuisia muitakin löytyy toki vielä. Myös löytyy etf/indeksi esim ITA.

Asefirmat on kyllä arvostettu aika korkeelle tällä hetkellä. Ja yleisesti kasvu on tiukassa ilman USA:n armeijan budjetin kasvattamista, esim LMT:n myynnistä 70% ja NOC:n myynnistä >80% tulee jenkkien valtiolta. 2020 puolustusbudjetti tulee vielä nousemaan muutaman prosentin, mutta aika isoissa summissa aletaan jo olemaan eikä budjetin kasvu jatkossa tule olemaan mitenkään selvää enää. Budjettiasiat tosin elää koko ajan, ja oleellista on ovatko demokraatit vai republikaanit vallassa. Mitään merkittävää laskuakaan on tosin vaikea nähdä Venäjän/Kiinan nousun ja nyt esim Iranin tai vastaavien jännitteiden vuoksi, ennustaisin että budjetti tulee pysymään lähivuodet about nykyisissä määrissä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 10.12.2019 09.53

Vitalikilta hyvä blogipostaus kryptojen ongelmista yleisellä tasolla ja kehityksestä viime vuosina https://vitalik.ca/general/2019/11/22/progress.html

Näytä koko viesti
Titanium - 3.12.2019 02.20

Oli nähtävästi myyty heti avauspäivänä, kurssikäyrää kun katsoo niin ei hirveän fiksua ollut. Onneksi en sentään myynyt tuolloin enempää. Hyvä osinkolappuhan tämä on ollut ja toivottavasti on jatkossakin. Jos vielä saataisiin toinen hoivarahaston kaltainen veturi pystyyn.

Inderes uskoo Titaniumiin, jos katsoin luvut oikein niin noin 10% kasvua odottavat lähivuosille sekä lv että tulokseen. Eps tältä vuodelta 0,76€ ja 20/21 vastaavasti 0,85€ sekä 0,95€.

Näytä koko viesti
Fodelia - 27.11.2019 05.42

Myin myös Fodeliat, yllättävän paljon nousi heti alkuun. Näillä hinnoilla pitää jo hetki odottaa että Inderesin 2021 ennuste yli 0,40€ epsistä toteutuu(?) ja arvostus rauhoittuu, ja en ole täysin vakuuttunut pitkäkestoisesta kilpailuedusta.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 17.10.2019 12.40

Ostettu viime päivinä SPG, kyseessä on johdon ja kiinteistöjen puolesta yksi laadukkaimpia ns mall-reittejä. Jenkeissäkin pelätään ostoskeskusten katoamista, mutta SPG on laadun puolesta aika pitkään turvassa ja esimerkiksi nyt 2019 H1 ffo on ollut kasvussa vuoden takaiseen verrattuna. Monet muut laadukkaat reitit (esim o, wpc, dlr) ovat karanneet niin kalliiksi ettei niitä mielellään osta.

Toisena pienenä spekulatiivisena ostoksena tullut CXW. Jos jotain firmoja hyljitään toimialan suhteen niin yksityisvankilat ovat varmasti kärkisijoilla. Esimerkiksi isot pankit ovat lopettaneet analyytikkoseurannan ja lainanantoa. Lisäksi tulevien vaalien pisteidenkeruuseen liittyen demokraatit ovat ottaneet tämänkin sektorin taas silmätikukseen. Mutta riskit ovat tosia jos demokraatit pääsevät valtaan ja todella lopulta vähentäisivät näitä yksityispuolen sopimuksia. Hyvänä puolena osinkotuotto seilaa 11-12% välillä, price/ffo tullee olemaan jotain 6 luokkaa tänä vuonna, ffo on kasvanut 2019 nyt noin 20%, ja valtion yksityispuolen sopimukset eivät ole ymmärtääkseni 2000-luvulla vielä kertaakaan vähentyneet.  Joka tapauksessa voi olla ettei kurssi tule mitenkään merkittävästi nousemaan kunnes vaalien tulos on selvä.

Näytä koko viesti
Mandatum Trader - 17.10.2019 12.37

Löytyykö Mandatum Traderistä ns viputuotteille stop loss ja stop win/tp -ominaisuutta? Nordnetistä nämä puuttuvat edelleen.

Näytä koko viesti
Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja - 18.8.2019 09.19

Hyvä blogi! Ootko tehny Aallon groupista tarkempaa analyysiä vielä? Torstaina 22. päivä tulossa tosiaan ensimmäinen osari. Inderesillä taitaa olla 2019 ennusteissa lv 16,6 miljoonaa ja epsit 0,52€.

Näytä koko viesti