Olet täällä

muugg

muugg

  • Liittynyt 2.8.2017
  • 73 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 15.11.2018 12.39

Kiitos öljyanalyysistä, ainakin lyhyellä tähtäimellä näyttäisi että pohja olisi ehkä löytynyt. Ja onnittelut vielä aiemmasta ennätystreidistä.

Nordea - 7.11.2018 13.16

amoult kirjoitti:
Aykazu kirjoitti:
 

...Nordean vaadittu CET1 on 15,4%(En ole ihan täysin varma) ja tosiaan pankilla on 20,3% tämä 20,3% on tosiaan Euroiksi muutettuna 28Mrd euroa. eli jos lasketaan tuosta 25% minkä niin päästään lukuun 7mrd. 7mrd€ millä ei tehdä juuri mitään hyödyllistä tällä hetkellä kuulostaa suorastaan absurbilta ainakin omaan korvaani. ..

Jos taseessa on reippaasti rahaa mitä ei vakavaraisuusvaatimusten mukaan tarvita eikä järkevää sijoituskohdetta ole löytänyt, niin voisko tässä olla omien ostoja tai lisäosinkoja luvassa? Paljonkos esim. tuo 7meur olisi per osake?

Tässä olisi ehdottomasti hyvä aika ostaa omia osakkeita, esimerkiksi jos tuosta lasketusta 7 miljardista ylimääräistä käytettäisiin puolet omien ostoon, saataisiin tämän päivän hinnalla osakekantaa pienennettyä yli 10%. Jotenkin omien osto vain tuntuu olevan Suomessa todella vaikea ajatus yhtiöille.

Jos muistan oikein Sampo kommentoi 2016 että ostaisivat Nordeaa lisää jos vain voisivat, mutta rajoitukset estävät tämän. Yksi syy ettei Nordea osta omiaan voi olla myös se että tällöin Sammon omistusosuus nousisi entisestään, mikä mahdollisesti on näitä rajoituksia vastaan?

USA vaalit 2018 - 7.11.2018 13.12

Muistettava kuitenkin että trump on pohjimmiltaan persoonallisuushäiriöinen täysin häikäilemätön patologinen valehtelija, narsistinen ja huomionhakuinen, joten ihan tervettä että löytyy myös ihmisiä joilla on moraalista selkärankaa olla katsomatta läpi sormien tälläistä  kaaosta. trumpin merkittävimpiin saavutuksiin voidaan lähinnä lukea se, että hän on saanut jossain määrin aikaan ala-arvoisen ilmapiirin jossa on okei vääristellä totuutta ja hyökätä muita kohtaan.

No se siitä. Vaalien ääntenlasku on juuri nyt käynnissä, esimerkiksi täältä voi seurata: https://www.bloomberg.com/graphics/2018-midterm-election-results/ . Kuten ennustettu house on menossa demokraateille ja senaatti republikaaneille. FIM kommentoi ettei yllätyksiä, myös Danske bank kommentoi että positiivista markkinoille https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/dansken-senioristrategi-usa-n-v... . Ja oleellisesti indeksit plussalla ainakin toistaiseksi.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 11.10.2018 15.45

Daytrader kirjoitti:
Perusolettamus on, että kyse on aika teknisestä korjauksesta.

Samaa mieltä, ketjureaktiota ja yleistä panikointia. Suomen OMXH-indeksin päivänen RSI on nyt alle 20 eli todella ylimyyty. Ennustan helpotusralleja ylöspäin (eli mun tuurilla lasku kuitenkin jatkuu).

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 30.9.2018 14.02

Olipa yllättävän positiivinen päätös Teslan ja Muskin kannalta. Musk pääse jatkamaan toimarina ja sakot lähinnä nimellisiä.

Afarak - 24.9.2018 12.27

Pörssitiedotteesta:

"Afarak Group Oyj:n (Afarak) hallitus valtuutetaan päättämään enintään 31.500.000 oman osakkeen (Osake) hankkimisesta vapaaehtoisella ostotarjouksella (Ostotarjous), joka tehdään Afarakin osakkeenomistajille arvopaperimarkkinalain mukaisesti siten, että ..."

Myös:

"1. Ostotarjouksessa Afarakin rahana maksaman korvauksen yhteismäärän ylärajaksi asetetaan 28.404.000,00 euroa. Hallitus saa kuitenkin harkintansa mukaan luopua tästä rajoituksesta."

Mitä mieltä tästä, eivät ole kaikkia osakkeita välttämättä ostamassa vaan vain osan?

Martela - 10.8.2018 12.12

Oli taas kerran huono tulos huonolta firmalta.

Martelalla on nyt tosiaan omaa pääomaa 4,55€ per osake, tämän alla voinee tulla hyviä ostopaikkoja. Pitkään holdiin tätä lappua ei voi suositella.

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 8.8.2018 23.49

Joonas85 kirjoitti:
Mikä on järkevin tapa shortata Teslaa jos puhutaan sadoista euroista eikä tuhansista? Pitäisi myös varmistaa että maksimissaan voi hävitä pääoman, ei sen enempää. Ilmeisesti joku Nordnetin tuote?

Nordnetistä löytyy tosiaan sertifikaatteja ja turbowarrantteja.

 

Ilmeisesti SEC nyt tutkii Muskin puuhia: https://www.wsj.com/articles/sec-has-made-inquiries-to-tesla-over-elon-m... . Juuri tälläinen twitter-sekoilu on sitä minkä takia ymmärrän etteivät ihmiset aina pidä muskista.

Normaalisti jos ottaa näkemystä firmasta, mutta paljastuukin että omat tiedot tai ajattelu olivat väärin, pitää vain niellä tappiot. Valitettavasti se harmi on pientä verrattuna Teslaan jossa en edelleenkään usko osakkeen olevan $370 tai $420 arvoinen, mutta toimarin mielivaltaiset twiitit ja horinat heiluttavat kurssia ylös alas isoja prosentteja vähintäänkin kyseenalaisesti. Jouduin nyt keventämään veivejä, katsotaan miten tilanne kehittyy.

UPM-Kymmene - 24.7.2018 15.32

Kova osari ja kova firma. H1'18 puolivuotisella liikevaihto kasvoi 3% ja vertailukelpoinen liikevoitto 24% verrattuna vuodentakaiseen. Epsiä kertynyt tänä vuonna 1,02€ (0,82€).

H2 liikevoittoa pitäisi tulla vielä merkittävästi enemmän kuin alkuvuonna, joten kysymys alkaa varmaan olla voiko 2019 olla miten paljoa parempi vuosi.

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 3.7.2018 20.32

Pidän loppujen lopuksi Muskista (ymmärrän myös kritiikin) ja onhan Teslat autoina todella siisteja ja ovat varmasti edistäneet sähköautojen imagoa sekä nopeuttaneet niiden tulemista. Tesla on kuitenkin firma ja tavoitteena olisi tehdä voittoa, juuri tämä tuntuu olevan hyvin tuskaista. Sen sijaan velkaa on kertynyt todella paljon ja lisää varmasti tarvittaisiin uusiin investointeihin.

Kilpailijoita alkaa myös hiljalleen tulemaan, esimerkiksi nyt tuli Jaguarin i-pace, joka todella haastaa monella alueella tesloja. Ja kilpailijoita tulee vain lisää ja lisää tulevaisuudessa. Teslan Q2 toimitetut autot jäivät ymmärtääkseni selvästi ennusteesta (41k vs 51k ennuste), mikä ei lupaa hyvää tulevalle Q2 tulokselle. Q3:lle on luvattu vihdoin positiivinen cash flow, saa nähdä miten käy.

En itse oikein millään usko että firma on ~ $55B:n arvoinen varsinkin jos vertaa muihin autoyhtiöihin. Sain nyt kesäkuun nousuissa aika pahasti turskaa, mutta olen edelleen short TSLA.