Olet täällä

chiluba

chiluba

  • Liittynyt 2.4.2017
  • 10 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Kolumni: Adam Smithin näkymätön käsi tappaa sosialismin - 10.7.2017 9.23

Kyllä ne laman siemenet kylvettiin paljon ennen 2008 ja syynä ei ollut reguloinnin puute, vaan pikemminkin päinvastoin. 

 

https://cei.org/blog/clinton-pressure-promote-affordable-housing-led-mor...

Dollari - 6.7.2017 9.43

Ohan se näkemys tuokin.  Kannattaa nyt alkuun tutustua vaikkapa Kiinan pankkisektorin tilaan, ennen kuin menee sen pidemmälle maailmanherruus visiossa. 

“The banking system is loaned up,” Chanos said. “Because of the nature of the problem, and debts are still growing twice to three times as fast as the economy, a lot of loans are just simply new loans to keep the old loans current, so-called Ponzi finance.”

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-05-19/chanos-says-more-stre...

""Banking system losses - which could exceed 400 percent of the U.S. banking losses incurred during the subprime crisis - are starting to accelerate."

China's banking system has grown to $34.5 trillion in assets over the past 10 years, from a base of $3 trillion,"

"China's [banking] system is even more precarious when we realize that, even at the biggest banks, loans are not made to borrowers based on their ability to repay,"

http://www.cnbc.com/2016/02/10/kyle-bass-china-banks-may-lose-5-times-us...

Itse näen posiivisena skenaariona tulevaisuuden, jossa Kiina näivettyy Japanin tavoin monta vuosikymmentä ja pörssi kyntää rakenteellisessa bear-markkinassa. 

Pessimistisenä skenaariona näen tulevaisuuden, jossa Kiina romahtaa kuin Neuvostoliitto konsanaan, jonka myötä vallankumous olisi täysin mahdollinen. Sitä ennen toki yritetään järjestää monenmoista selkkausta ulkomailla, jotta huomio keskusjohdon aiheuttamista ongelmista (mm talouden kiville ajo, demografinen aikapommi etc etc) saadaan vietyä muualle.

 

Todennäköisenä sekanaariona pidän jotain näiden väliltä... kallistuen totaaliromahduksen puoleen.  

Dollari - 4.7.2017 6.59

Laskupäivä kirjoitti:

Kukaan ei kysynyt mutta kirjoitan silti, ensiksi sanon Pyysarille että hyvä esiintyminen Ali Showssa, hyvää settiä kokonaisuudessaan ja Alilta nättejä kysymyksiä, selvästi näki että haastattelijakin buumin aikana korttia läpsytellyt. Hyvin ja suoraselkäisesti heitit sen vastauksen moraalikysymykseen, itse aina miettisin silleen että kyllä noihin kasinopeleihin saa uppoomaan sen 10xnopeemmin ja 10x isommin kuin jossain pokeripöydässä evernever vaikka ois miten stiimeissä ja ongelmainen.

Niin tuota tässä EUR-$ käy silleen että parin vuoden sisään flash crash Euroopassa. Nyt Brysseli haluaa valuuttakaupan Lontoosta Eurooppaan, jotta se ois paremmin hallussa. EU on kieltänyt jo shorttaamisen €-valuutalla, ja tässä käy silleen että kun kamelin selkä napsahtaa niin kukaan ei osta EU-alueen velkoja. Pitää ymmärtää että shortit auttaa pienentämään jympsäystä, joka tosiaan näillä näkymin tulee tapahtumaan nopsaan! EU-isännät luulee että voidaan keskenämme pelata täällä korttia euroilla, mikä onkin totta, mutta elintaso ja yleinen habitus tulee laskemaan kun Kiina ja USA vetävät ohitse ja eurot ovat ihan silppua ulkomailla.

Vielä jengi antaa Suomellekin rahaa, mutta tulee päivä että homma ei enää rokkaa - sit on pidettävä hatusta kiinni.

Suuret pääomat karkaa Amerikan Yhdysvaltoihin ja nostaa taalan kurssia. Kun iso raha parkkeeraa itsensä niin loppupeleissä ei ole kuin suuria yrityksiä mihin todella iso raha mahtuu, kaikki nää kullat ja bitcoinit on ihan puuhastelua ja liian pienet markkinat. Iso ja fiksu raha ei koske USA:n lainoihin koska niissäkin polttaa vaan näppinsä. Anyway, foliohatun narua tiukemmalle ja seuraava romahdus lähtee kehittyvien maiden lainoista. Kun EU romahtaa, niin USD kurssi ampuu kattoo. Tämä aiheuttaa sen että taalamääräiset velat on veli venäläisiä maksettaessa eli kalliiksi tulee esim. Brasilialle.

Mut joo, ei näistä kannata masentuu. 2032 tulee aurinko paistamaan kaikille ja ilmasta kaljaa armstrongeconomicsin mukaan.

Katalonia ja Kalifornia itsenäistyvät, USA:n media on avoimesti Trumpin witch-huntilla ja saattaa Trumppi joutuu lähtemään 2018 kun pelaavat sen ulos. Macron ei pitänyt Bastionissa puhetta kuten kaikki muut edelliset pressat, antaa suverineetin Brysselille koska muutakaan mahdollisuutta ei ole ellei patongit nyt heti leikkais kulutustaan ja palaisi 70-luvulle. Kiinasta tulee 2030 mennessä maailmanmahti.

 

Olin valmis hyvin pitkälti allekirjoittamaan koko kirjoituksen, mutta viimeinen lause sai miettimään, näinkö tämä olikin pelkkää sarkasmia! 

Powercell - 30.6.2017 12.47

Aki Pyysing kirjoitti:

Markkina-arvoa tällä varsinaisesti laskuja toistaiseksi lähettämättömällä firmalla on noin 1,8 Mrd. Halpaa kuin länsimetro.

 

Jos nyt kuitenkin 'vaan' 1.8Mrd sek.  

Sijoitustiedon kysymysketju - 16.6.2017 16.53

Eikö artikkeleihin ja blogiteksteihin voisi lisätä kommenttiosion heti artikkelin perään. Nykyisellään kommentit jää jotenkin irralleen ja tuntuu täysin hyödyttömältä jatkaa juttua keskustelupalstalla. 

Populismi elää ja hengittää oikein hyvin - 10.6.2017 15.52

Moku-pommi tulee vielä räjähtämään silmille, se ei ole mitään rasismia vaan karu tosiasia! 

Incap - 3.6.2017 11.23

Akseli kirjoitti:
Tässä on peerien vertailu Incap on noita kymmeniä prosentteja PE;llä edullisempi tällä hetkellä.

https://twitter.com/AkseliGran/status/870634698627842048

Ja liikevaihdolla mitattuna kaikkein kallein! 

Jäävuoritoimeksiannot ja välikurssit - 17.5.2017 15.16

PetjaY kirjoitti:

Seuraava kysymys: joillakin kaupankäyjillä on systeemi joka automaattisesti säätää osto/myyntitarjousta niin että jos laitat vaikkapa myyntiin sentin halvemmalla niin se laskee sentin sun tarjouksen alle (annetuissa rajoissa). Tietääkö joku kuka tarjoaa tuota palvelua? Vai onkohan toteutettu tarjoajan koneella.

Ainakin IB:llä ja varmaan monella muullakin voi määritellä advanced-order-type (edistyneeseen toimeksiantoon) offset arvon, jolla lisätään tai vähennetään sentin kymmenyksiä tai promilleja, perustuen tarjouskirjan parhaimpaan tarjoukseen.

Eli halutessaan voi antaa koneen automaattisesti nokittaa jollain hyttysen paskan kokoisilla korotuksilla/alennuksilla parhaimman olemassaolevan tarjouksen. 

 

Kyseessä voi olla myös algoritmi joka hyödyntää em ominaisuutta. 

Silmäasema - 17.5.2017 8.56

Kyllähän suurin ongelma tässä(kin) listautumisessa on se että yhtiö on käytännössä katsoen tyhjäksi kupattu pääomasijoittajien toimesta ja suuri osa käyttökatteesta palaa rahoituskuluihin. 

 

Pajatso on tyhjä! 

Fondia - 2.4.2017 21.16

Quote:
Alexandrian menettely oli poikkeuksellinen, kun antoi kaikkien merkitä.

 

Alexandrian kokoisella nakkikioskilla, varmaan päällimmäisenä huolena, että tavaraa jäisi jostain syystä käsiin happanemaan.