Olet täällä

chiluba

chiluba

 • Liittynyt 2.4.2017
 • 16 viestiä
 • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Piippo - 5.4.2018 14.23

Oliko tuohon vastuuvapauden myöntämättä jättämiseen muutakin syytä kuin erimielisyys osingosta? Joku isompi kupru muhimassa?

LEI-tunnus - 3.11.2017 13.07

IBn mukaan EMIR säännöstely ei koskisi ap-kauppaa harjoittavaa pienyhtiötä? 

 

Who is Subject to the EMIR Regulation?

All of our entities’ clients established in the European Union operating non-individual accounts are required to comply with EMIR. In this context, non-individual means any account which is owned by one or two individuals as stated in the account title. Individual accounts in the name of a single person are not subject to EMIR and so will not have access to this page.

The following account structures established in the European Union ARE subject to EMIR:

 • Fully Disclosed, Non-Disclosed and Omnibus Broker master accounts
 • Non-Individual Fully Disclosed and Omnibus Broker sub accounts
 • Single and Multiple Hedge Fund accounts
 • Financial Advisor non-individual client accounts
 • Proprietary Trading Groups (all types on standalone non-individual accounts)

https://www.interactivebrokers.com/en/software/am/am/manageaccount/emira...

Kommentoikaapa? 

 

Toisaalta, jos sille olisi tarvetta, niin IB lupautuu hakemaan LEI-tunnaria 60euron lisämaksusta. 

Original EMIR Elections

If you are subject to the EMIR regulations and have not already made your EMIR election, when you log into Account Management, you will be prompted to do so.

If you have an IBUK account; or an IBUK sub, client or linked account, you can elect to:

 • Instruct us to apply for an LEI on your behalf. You will be prompted to fill out a simple form and sign an agreement.
 • Provide your LEI , which you have already obtained. You will be prompted to enter your LEI.
 • Do nothing (you do not have an LEI and you are not subject to the EMIR regulation).

If you do not have an IBUK account; or an IBUK sub, client or linked account, but are still subject to the EMIR regulation, you can elect to:

 • Instruct us to apply for an LEI on your behalf and delegate your EMIR reporting to us. You will be prompted to fill out a simple form and sign an agreement.
 • Provide your LEI , which you have already obtained. You will be prompted to enter your LEI.
 • Do nothing (you do not have an LEI and you are not subject to the EMIR regulation).

 

 

Ruotsin asuntokupla ja rakennusyhtiöt - 7.9.2017 8.13

"Collateral: i. 2. priority mortgage over the properties, Hurdal 2, Tjøme 1-3 and Rognekollen 1-2 ii. 100% share pledge in issuer and Property Companies iii. Parent company guarantee iv. Security over interest retention accounts and development funds."

 

Todennäköisesti rakentaja ei halua/pysty maksamaan omarahoitusosuutta vaan mielummin lainaa koko summan, Tätä bondia myydään tuulareille, jotta edullisempi pankkilaina olisi mahdollinen.

Tämän ostaja kantaa osakkeenomistajan riskit, mutta tuotto on kuitenkin rajoitettu 11.33%. Kertoo myös paljon markkinatilanteesta, kun gryndaaja ei ole valmis riskeeraamaan omia pelimerkkejä. 

 

" Ymmärtääkseni näissä kuitenkin rakenteilla oleva kohde toimii lainan vakuutena, toisin kuin joissakin muissa vastaavissa viritelmissä." 

Niin toimii, mutta tämä antaisi ainoastaan turvaa siinä tapauksessa jos pankkilaina saadaan kunnialla maksettua ja jos markkina häviää alta, niin edes sen takaisinmaksu ei ole kirkossa kuulutettu. 

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 7.9.2017 7.41

Casteliero kirjoitti:

ICO:issa on tosi hyvin valuee, jos ymmärtää teknologian ja jaksaa panostaa ICO:ihin tutustumiseen. Tosin kovin pitkällä aikajänteellä näihin ei kannata sijoittaa, 1-3kk ja ulos. Mutta kovin isolla kassalla niitä ei silti kannata pelailla, ne on silti todella ison riskin gämblejä.

Höpö höpö... eihän arvo muutu siitä miksikään, ymmärtipä ostaja teknologian tai ei, toisekseen jos nappulat kestää enimmillään 1-3kk holdiperioodin, voit unohtaa  höpötykset niiden arvosta. 

Ulkomaalaiseen pienyritykseen sijoittaminen. - 7.9.2017 7.36

Nähdäkseni et.... vasta myydessä verottaja hyökkää niskaan. 

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 5.9.2017 19.25

Muistinvirkistykseksi kaikille niille jotka eivät näe rauhanomaista ratkaisua P.Korean tilanteeseen: https://youtu.be/_iFGyN37UPs?t=13s 

Kolumni: Adam Smithin näkymätön käsi tappaa sosialismin - 10.7.2017 9.23

Kyllä ne laman siemenet kylvettiin paljon ennen 2008 ja syynä ei ollut reguloinnin puute, vaan pikemminkin päinvastoin. 

 

https://cei.org/blog/clinton-pressure-promote-affordable-housing-led-mor...

Dollari - 6.7.2017 9.43

Ohan se näkemys tuokin.  Kannattaa nyt alkuun tutustua vaikkapa Kiinan pankkisektorin tilaan, ennen kuin menee sen pidemmälle maailmanherruus visiossa. 

“The banking system is loaned up,” Chanos said. “Because of the nature of the problem, and debts are still growing twice to three times as fast as the economy, a lot of loans are just simply new loans to keep the old loans current, so-called Ponzi finance.”

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-05-19/chanos-says-more-stre...

""Banking system losses - which could exceed 400 percent of the U.S. banking losses incurred during the subprime crisis - are starting to accelerate."

China's banking system has grown to $34.5 trillion in assets over the past 10 years, from a base of $3 trillion,"

"China's [banking] system is even more precarious when we realize that, even at the biggest banks, loans are not made to borrowers based on their ability to repay,"

http://www.cnbc.com/2016/02/10/kyle-bass-china-banks-may-lose-5-times-us...

Itse näen posiivisena skenaariona tulevaisuuden, jossa Kiina näivettyy Japanin tavoin monta vuosikymmentä ja pörssi kyntää rakenteellisessa bear-markkinassa. 

Pessimistisenä skenaariona näen tulevaisuuden, jossa Kiina romahtaa kuin Neuvostoliitto konsanaan, jonka myötä vallankumous olisi täysin mahdollinen. Sitä ennen toki yritetään järjestää monenmoista selkkausta ulkomailla, jotta huomio keskusjohdon aiheuttamista ongelmista (mm talouden kiville ajo, demografinen aikapommi etc etc) saadaan vietyä muualle.

 

Todennäköisenä sekanaariona pidän jotain näiden väliltä... kallistuen totaaliromahduksen puoleen.  

Dollari - 4.7.2017 6.59

Laskupäivä kirjoitti:

Kukaan ei kysynyt mutta kirjoitan silti, ensiksi sanon Pyysarille että hyvä esiintyminen Ali Showssa, hyvää settiä kokonaisuudessaan ja Alilta nättejä kysymyksiä, selvästi näki että haastattelijakin buumin aikana korttia läpsytellyt. Hyvin ja suoraselkäisesti heitit sen vastauksen moraalikysymykseen, itse aina miettisin silleen että kyllä noihin kasinopeleihin saa uppoomaan sen 10xnopeemmin ja 10x isommin kuin jossain pokeripöydässä evernever vaikka ois miten stiimeissä ja ongelmainen.

Niin tuota tässä EUR-$ käy silleen että parin vuoden sisään flash crash Euroopassa. Nyt Brysseli haluaa valuuttakaupan Lontoosta Eurooppaan, jotta se ois paremmin hallussa. EU on kieltänyt jo shorttaamisen €-valuutalla, ja tässä käy silleen että kun kamelin selkä napsahtaa niin kukaan ei osta EU-alueen velkoja. Pitää ymmärtää että shortit auttaa pienentämään jympsäystä, joka tosiaan näillä näkymin tulee tapahtumaan nopsaan! EU-isännät luulee että voidaan keskenämme pelata täällä korttia euroilla, mikä onkin totta, mutta elintaso ja yleinen habitus tulee laskemaan kun Kiina ja USA vetävät ohitse ja eurot ovat ihan silppua ulkomailla.

Vielä jengi antaa Suomellekin rahaa, mutta tulee päivä että homma ei enää rokkaa - sit on pidettävä hatusta kiinni.

Suuret pääomat karkaa Amerikan Yhdysvaltoihin ja nostaa taalan kurssia. Kun iso raha parkkeeraa itsensä niin loppupeleissä ei ole kuin suuria yrityksiä mihin todella iso raha mahtuu, kaikki nää kullat ja bitcoinit on ihan puuhastelua ja liian pienet markkinat. Iso ja fiksu raha ei koske USA:n lainoihin koska niissäkin polttaa vaan näppinsä. Anyway, foliohatun narua tiukemmalle ja seuraava romahdus lähtee kehittyvien maiden lainoista. Kun EU romahtaa, niin USD kurssi ampuu kattoo. Tämä aiheuttaa sen että taalamääräiset velat on veli venäläisiä maksettaessa eli kalliiksi tulee esim. Brasilialle.

Mut joo, ei näistä kannata masentuu. 2032 tulee aurinko paistamaan kaikille ja ilmasta kaljaa armstrongeconomicsin mukaan.

Katalonia ja Kalifornia itsenäistyvät, USA:n media on avoimesti Trumpin witch-huntilla ja saattaa Trumppi joutuu lähtemään 2018 kun pelaavat sen ulos. Macron ei pitänyt Bastionissa puhetta kuten kaikki muut edelliset pressat, antaa suverineetin Brysselille koska muutakaan mahdollisuutta ei ole ellei patongit nyt heti leikkais kulutustaan ja palaisi 70-luvulle. Kiinasta tulee 2030 mennessä maailmanmahti.

 

Olin valmis hyvin pitkälti allekirjoittamaan koko kirjoituksen, mutta viimeinen lause sai miettimään, näinkö tämä olikin pelkkää sarkasmia! 

Powercell - 30.6.2017 12.47

Aki Pyysing kirjoitti:

Markkina-arvoa tällä varsinaisesti laskuja toistaiseksi lähettämättömällä firmalla on noin 1,8 Mrd. Halpaa kuin länsimetro.

 

Jos nyt kuitenkin 'vaan' 1.8Mrd sek.