Olet täällä

Eduskuntavaalit 2019 - 19.4.2019 11.23

Keskustelin muutaman hemmon kanssa joita pidin jo toivottomina, kun ovat ikänsä äänestäneet demareita. Yllätyin kuitenkin iloisesti kun kuulin heidän äänestäneen Persuja. Näkisin, kuinka valtapuolueet joutuu muuttamaan maahanmuutto sekä ilmastopolitiikkaa persujen suuntaan, jos meinaavat pitää kiinni nykyisestä äänestäjäkunnastaan. Halla-ahon kaikkien aikojen äänikuninkuus on myös tästä hyvä osoitus. 

Näkisin myös, kuinka valtapuoluiden harrastama "gaslighting" eli tyhjä retoriikka erilaisesta arvopohjasta tai ihmisyys käsityksestä ei tule kantamaan pitkälle. Se on äänestäjien aliarviointia ja he kyllä enenevissä määrin näkee, kuinka Halla-ahoa ja hänen puoluettaan yritetään marginalisoida. 

Näytä koko viesti
Afarak - 4.4.2019 02.35

von Fyrckendahl kirjoitti:

Mistä näit, että Danko myy?

SYNERGY AFRICA LTD:n omistajalistasta. 

Näytä koko viesti
Ajankohtaisia kirjoituksia taloudesta - 12.12.2018 09.33

Tulee aina innolla seurattua kirjoituksiasi täällä  ja twitterissä, vaikka harvoin kommentoin. Jatka tiedottamista samaan malliin. 

 

Tämä voi olla samanlainen ryminä kuin mitä nähtiin 2015 – eli ehkä vielä 10 prosenttia pois, ehkä ei laskua enää ollenkaan, ja seuraavaksi ylös. Mutta miksi ihmeessä markkina rälläisi 2019, kun kerran useimmat markkinaosapuolet pitävät taantumaa 2020 todennäköisenä? 

Tämä voi myös olla karhumarkkinan alku. Siis sellainen, joita nähdään kerran kymmenessä vuodessa. Kymppivuotisen korko laskisi nykyiseltä 2,85 prosentin tasolta todennäköisesti 2,2-2,1 prosentin tuntumaan, jolloin velkakirjan arvo nousisi lähes viisi prosenttia. Se tarkoittaisi vuoden päästä siis korkotuoton ja arvonnousun yhdistelmänä 7,5 prosentin tuottoa. Se puskuroisi jo ihan kivasti osakepuolen tappioita. Ja mikä tärkeintä, se jättäisi varat tallelle osakkeiden reilumman alennusmyynnin varalta. 

Olen pitkälti samaa mieltä synkästä makrokuvasta, mutta lyhyellä tähtäimellä näen osakemarkkinat erityisesti USAssa vähän valoisammin. 

Oma näkemykseni on, että ensi vuonna (1H) USA:n kaikki kolme pääindeksiä (DJ,SP,N) tulee tekemään uudet huiput. Alkuvuonna 2018 US yhtiöiden tulokset oli täynnä kaikkea kertaluontaista roskaa mm veronalennuksesta johtuen ja näytti vähän siltä, että siellä katettiin pyötää lähinnä 2019 1H silmällä pitäen. Myös jenkkitalouden fundat on (osin Trumpin myötä) niin hyvässä vedossa, ettei tämä V8 ihan helpolla hyydy. Ei myöskään tunnu johdonmukaiselta, että 10-vuotinen bull-markkina kuolisi maksimaalisen pessimismin vallitessa markkinoilla (bull bear indikaattori: extreme fear)

Euroopassa en näe aineksia uusiin huippuihin, ainoastaan ääliöralli jonka huiput nähtänee ensi keväällä.

 

Huolet Euroopan talouden ongelmista ei voi olla tuulesta temmattuja,kun jopa entinen FEDin johtokunnan jäsenen nostaa ykkösriskiksi Euroopan zombie-talouden. Spekuloi jopa systeemikriisillä. Nämä kaverit ei kovin helpolla pasko toisten muroihin.   

https://www.cnbc.com/video/2018/12/10/the-next-recession-europe-could-in...   (alkaa kohdasta 3:14) 

Näytä koko viesti
Älä astu hevonpaskaan - 9.12.2018 03.14

Ihan pätevän oloista tekstiä.... Voisitko Aki linkittää tämän 'hevonpaska-kolumnin', jokaisen kaupallisen yhteistyön nimissä julkaistavaan artikkeliin?

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 4.11.2018 02.24

Aika harva odottaa nyt 30-40% rallia markkinoille esimerkiksi. Trump sopii kaikki kiistat Kiinan kanssa, Brexit menee edes jotenkin ja Italia potkii tölkkiä vähän eteenpäin. Kunnon loppuralli on vielä mahdollinen. 

 

Miten niin harva? Tuohan on nähdäkseni markkinoiden default scenaario. 

Näytä koko viesti
Nokian Renkaat - 7.6.2018 07.31

Onko NRE valaissut miten he aikoo hoitaa renkaiden jakelun USA:n tehtaalta? 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 28.5.2018 07.27

Otin viime viikolla osumaa, koska minulla on valtioiden velkakirjoja shortissa.  Otan suuren osan positioista kiinni heti maanantaina. Pitää tarkistella tilannetta hieman etäämmältä, pienemmin positioin, koska homma ei ole lähtenyt pelittään. Mun mielestä value esim jossain Ranskan 10-vuotisissa velkakirjojen omistamisessa on käsittämättömän huono, mutta minkäs teet. Olen markkinoilla tekemässä rahaa, en todistamassa olevani lopulta oikeassa. 

 

Myymällä futuureita, vai miten tuo velkakirjojen shorttaus käytännössä tapahtuu? Samaa mieltä siitä, että useimpien euromaiden velkakirjat on kusinen diili nykyhinnoilla ostaville. 

Näytä koko viesti
Osingot - Keskusteluketju - 21.5.2018 02.37

Näytä koko viesti
GF money - 18.5.2018 04.53

Ainoastaan hullut osallistuu GF moneyn kaltaisen persereikäyhtiön antiin. 

 
disclaimer: itse jätän väliin. 
Näytä koko viesti
Amer Sports - 1.5.2018 07.17

Amerilla on pitkä historia omistaja-arvoa tuhoavien yritysostojen tehtailussa, Peak Performanssin osto, on luonnosta jatkumoa sille.   

Näytä koko viesti