Olet täällä

Päivän politiikka - 12.10.2020 09.36

Kyllä tää oli selvä moka Akilta. Jos haluaa käydä asiallista ja järkevää yhteiskunnallista keskustelua, ei kannata vinoilla kenenkään ulkonäölle. Kuten Twitter-reaktiosta voi päätellä, kolumnin kaikki muut ajatukset menivät vessanpöntöstä alas kun jengi tarttuu yhteen sanaan. Särähti se "pienitissinen" vähän omaankin korvaan alatyylisenä ilmaisuna. 

Näytä koko viesti
Citycon - 28.5.2020 08.46

Lyyrikko kirjoitti:

https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/citycon-oyj-citycon-mukauttaa-osinkotasoaan-ja-tutkii-vaihtoehtoja-tarjota-mahdollisuus-osingon-vastaanottamiseen-yhtion-osakkeina/247e1120-0d9c-415e-a56a-97c19fdd912c

Osinko giljotiiniin ja harkintaan osakkeiden tarjoaminen osingoksi (=osakeanti). Mietteitä?

Osingonlasku ei ollut yllätys, mutta pääomanpalautus osakkeita jakamalla ehkä oli. Samoin ensi vuoden osingon/po-palautuksen rajaaminen 0,50 euroon. Meni ainakin alle Inderesin ennusteiden. Huomenna reipasta laskua luvassa? 

Näytä koko viesti
Citycon - 20.5.2020 10.40

Farseer kirjoitti:

Cityconin potentiaalinen upside on lähes 100% kurssinousu tilanteen normalisoituessa jos noustaan edes lähelle P/B yhtä ja jatkuvat osingot (voitosta) sitä odotellessa. Ja aika paljon on marginaalia siihen että firma alkaisi tehdä pysyvästi tappiota tai edes "vain pientä voittoa". 

Lähes salkun isoin omistus ja harkitsen tällä tasolla lisäostoja.

P/B varmasti lähenee ykköstä, mutta ei välttämättä kurssinousun kautta. Cityconin tilanne muistuttaa tässä mielessä taannoista Oravaa, jonka kurssi ja osakekohtainen nettovarallisuus olivat kovin kaukana toisistaan. Erotus kaveni myöhemmin NAVin laskun kautta. 

Cityconin vuokratuotot ja kiinteistöjen arvot laskevat ainakin lähivuosiksi ja mahdollisesti pidemmäksi ajaksi, minkä kurssi aika inhorealistisesti hinnoittelee. 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 22.2.2020 03.09

Ovaro poltti 1,1 miljoonaa euroa omien osakkeiden ostoihin 2019. Siitä huolimatta osakekohtainen nettovarallisuus laski 8,55 -> 7,84 euroon.

Kun samaan aikaan rahat eivät riitä edes velkojen maksuun, voi kysyä onko touhussa ollut mitään järkeä. 

 

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 8.12.2019 10.18

Erik kirjoitti:

Tässä osinkojen verotus-kysymyksessä ei moni tunnu näkevän metsää puilta. Jos eläkeläis-Eero painaa 50k osakesäästötilin kautta osinkolappuihin ja nostaa ekana vuonna kaikki osingot, esim 2k, käteen, on veroseuraamus huomattavasti pienempi, kuin AO-tilin kautta.

Jos ed. esimerkin osakkeet pysyy +-0:ssa ja osinkoja tulee 2k, maksaa Eero (2k/52k) x 30% (tai 34%) veroja. 

Tarkalleen ottaen esimerkissäsi ei ekana vuonna nosteta kaikkia osinkoja vaan suurin osa nostosta on sijoitettua pääomaa. Toki ymmärrän mitä tarkoitat ja veroprosentti tuntuu pieneltä alussa. Eläkeikäiselle osinkosijoittajalle OST voi olla hyvä vaihtoehto. 

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 8.12.2019 04.16

Osakesäästötili sopii hyvin spekulantille ja opiskelijalle, mutta muille hyöty on vähäinen tai sitä ei ole ollenkaan. Lisää pohdintaa blogissa: 

http://rahamias.blogspot.com/2019/12/osakesaastotili-plussat-ja-miinukse...

Näytä koko viesti
Fodelia - 11.11.2019 09.49

Yhtiöesittely oli sen verran vakuuttava, että Fodelian kelkkaan on kai hypättävä mukaan. Somekommenttien perusteella en ole ainoa, joka näin ajattelee, joten ylimerkintä näyttää 100% varmalta. Tuleeko jopa merkintöjen leikkauksen Suomen ennätys, kun anti on niin naurettavan pieni? :D 

Kirjoittelin blogiin lauantaina ajatuksia Fodeliasta ja olen nyt kaksi päivää myöhemmin huomattavasti positiivisempi firman suhteen: 
http://rahamias.blogspot.com/2019/11/fodelia-listautuu-alustava-arvonmaaritys.html
 

 

 

Näytä koko viesti
Inderes - 10.11.2019 09.20

Kiinteistöpro kirjoitti:

Analyysitalon puppugeneraatori-varastosta tällainen selitys kyllä löytyy 100% varmuudella. Nämä ovat yleensä tyyliin:

Ehkä noloin (ja hyvin yleinen) puppuselitys on vetoaminen "markkinoiden hyväksymään arvostustasoon". Tällä analyytikko voi uskottavasti kuitata minkä tahansa suositusmuutoksen ja lähentyä pörssikurssia, vaikka yhtiössä ei olisi tapahtunut kerrassaan mitään uutta. 

Näytä koko viesti
Cibus Nordic - Laman kestävä osinkokone? - 9.9.2019 03.42

Myin omat pois hintaan 147 SEK. Katsoin kyllä monttu auki kun hinta nousi vielä yli 150:n. Eivät taida ruotsalaistuulipuvut tietää millaisia tönöjä Cibuksen portfolio sisältää mm. Suomussalmella, Sysmässä tai vaikkapa täällä Tampereen syrjäisimmissä lähiöissä. 

Cibus tuotti reilun neljän kuukauden omistamisen aikana yli 20%. 

 

Näytä koko viesti
Vincit Group Oyj - 22.8.2019 11.46

Tämän aamuisen H1-raportin perusteella päätös myydä osakkeet yli 5 eurolla kesäkuussa oli fiksu ratkaisu. Vincitin fokus tuntuu olevan nyt pahasti hukassa. Seurataan edelleen sivusta.

Näytä koko viesti