Olet täällä

Rahamiäs

Rahamiäs

  • Liittynyt 20.2.2018
  • 46 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Eduskuntavaalit 2019 - ketä sijoittajan kannattaa äänestää? - 24.3.2019 23.12

Päivän Byrokraatti -nettisivusto on julkaissut oman suosituslistansa vaaleihin:

http://paivanbyrokraatti.com/2019/03/24/suosituslista_eduskuntavaalit_2019/

Löytyy useampia samoja nimiä, joita tässä keskustelussa on jo mainittu. 

 

Aallon Group - 23.3.2019 17.47

Kirjoittelin blogiin ajatuksia Aallon Groupista:

https://rahamias.blogspot.com/2019/03/aallon-group-pitkasta-aikaa.html

Samoilla linjoilla olen edellisten kommentoijien kanssa ja excel antoi samat tulokset, mitä täällä on jo laskettu. Onneksi tässä casessa ei ole lähdetty ryöstöhinnoittelemaan vaan selvästi halutaan varmistaa listautumisen onnistuminen ja pieni kurssinousu alkuun. 

Hyvin todennäköisesti merkitsen. 

 

Eduskuntavaalit 2019 - ketä sijoittajan kannattaa äänestää? - 18.3.2019 22.15

Pave kirjoitti:

Jos ilkeää Kokoomusta äänestää, niin Jocka siellä Pirkanmaalla on ainakin ihan täyspäinen ukko.

http://www.jocka.fi/

Jocka on vaalikonevastausten perusteella hyvin markkinaliberaali ja hänellä olisi pitkän linjan yrittäjätausta. Lisäksi on kokenut esiintyjä, mistä ei ainakaan ole haittaa poliitikon työssä. Harkitsen vakavasti. 

Eduskuntavaalit 2019 - ketä sijoittajan kannattaa äänestää? - 17.3.2019 16.36

Lääninvaiva kirjoitti:

Anton Murola (liberaalipuolue) osuu mielestäni hyvin noihin kriteereihin. Hyvin suurella todennäköisyydellä oma heppani tähän Derbyyn. Vankka Virastotalouden vastustaja, ja muutenkin sivistynyt yksilö.

Osakesäästötilin suhteen en ole löytänyt kantaa, sitä tarvitsekin tiedustella. Facebookissa hyvin läsnä.

Tämä siis @Rahamiäs kommenttiin, kämmäsin lainauksen, sorry.

Voisi kieltämättä olla potentiaalinen ehdokas ja Murola taisi ollakin minulla top3:ssa jossain vaalikoneessa. Valitettavasti Suomen suhteellinen vaalitapa suosii isoja puolueita ja pienpuolueen ehdokasta äänestämällä ääni menee lähes aina hukkaan. Siitä syystä taidan kallistua johonkin Kokoomuksen oikean laidan ehdokkaaseen. 

Nordea - 4.3.2019 10.47

Ostin lisää. Ei tässä dipissä ole järjen hiventä.

NewIcon anti - onko joku perehtynyt? - 4.3.2019 10.03

Mikko Sinivirta kirjoitti:

Poiminta sijoitusmuistion s. 48

Exit-skenaariot

Yhtiön näkemyksen mukaan todennäköisyys sille, että Yhtiössä toteutetaan exit muutaman vuoden sisällä, on suuri. Toimialalla tapahtuu tyypillisesti hyvin paljon yrityskauppoja ja kauppahinnat ovat suuria. Yhtiön johdolla, hallituksella sekä pääomistajilla on vahvaa osaamista ja kokemusta aikaisemmista yrityskaupoista.

Mahdollisia exit-skenaarioita ovat Yhtiön näkemyksen mukaan esimerkiksi listautuminen pörssiin tai myynti suuryritykselle, jonka strategiaa ollaan laajentamassa terveysteknologian alalle tai jonka nykyiselle toiminnalle NewIconin osaaminen ja tuotteet tuovat synergiaa tai muuta etua. Tämän kaltaista kiinnostusta NewIconin tuotteisiin ja itse NewIconiin on jo nyt herännyt kansainvälisesti.

 

Poiminta NewIcon -osakeannin sijoitusmuistiosta vuodelta 2016:

 

Exit-skenaariot 

Yhtiön näkemyksen mukaan todennäköisyys sille, että Yhtiössä toteutetaan exit muutaman vuoden sisällä, on suuri. Toimialalla tapahtuu tyypillisesti hyvin paljon yrityskauppoja ja kauppahinnat ovat suuria. Yhtiön johdolla, hallituksella sekä pääomistajilla on vahvaa osaamista ja kokemusta aikaisemmista yrityskaupoista. 

Mahdollisia exit-skenaarioita ovat Yhtiön näkemyksen mukaan esimerkiksi listautuminen pörssiin tai myynti suuryritykselle, jonka strategiaa ollaan laajentamassa terveysteknologian alalle tai jonka nykyiselle toiminnalle NewIconin osaamisen ja tuotteiden nähdään tuovan synergiaa tai muuta etua. Tämän kaltaista kiinnostusta NewIconin tuotteisiin ja strategiaan on jo herännyt kansainvälisesti. 

-------------------

 

Rahamiähen näkemyksen mukaan todennäköisyys sille, että Yhtiössä toteutetaan uusi osakeanti muutaman vuoden sisällä, on suuri. Toimialalla tapahtuu tyypillisesti hyvin paljon sijoitusvedätyksiä, joihin yritetään saada hyväuskoisten piensijoittajien rahoja. Yhtiön johdolla on vahvaa osaamista myyntipuheiden copypasteamisesta aikaisemmista osakeanneista.

 

Ovaro (os. Orava) - 19.2.2019 20.56

Ilmeisesti sijoittajayhteisö tarvitsee aina yhtiön, josta voi riidellä verissä päin. :D Viime vuonna parasta viihdettä tarjosi Loudspringin ympärillä käyty keskustelu, nyt tilalle on noussut Ovaro. 

Yritän itse pitää tunteet pois sijoittamisesta, mutta eihän se aina ole ihmiselle helppoa. Tällä hetkellä suhtaudun Ovaroon kriittisesti, koska:
-Lainojen uudelleenrahoitus ja mahdollisen rahoituksen ehdot ovat epävarmoja
-Vuokraportfolio on heikkolaatuinen niin sijainnin kuin talojen kunnon puolesta. 
-Operatiivinen tulos on lähivuodet heikko siitä huolimatta, että vanhasta hallinnointiyhtiöstä päästiin eroon 

Nykyinen osakekurssi on syystä alhainen NAViin verrattuna. En näe nousupotentiaalia ennenkuin em. ongelmat on ratkaistu eikä ole todellakaan varmaa saadaanko ongelmat ratkaistua. Siksi en myöskään halua omistaa Ovaroa. Jos tilanne muuttuu paremmaksi, minulla ei ole vaikeuksia muuttaa mielipidettäni ja lähteä uudestaan mukaan. Uskon kyllä, että uusi johto tekee parhaansa saadakseen yhtiön kuntoon. 

Täytyy muuten antaa kiitosta Inderesin uudesta Ovaro-analyysista. Jesse on käynyt läpi keskustelupalstoilla esiintuotuja ongelmakohtia ilman turhaa kaunistelua. Rapsassa on käsitelty seikkaperäisesti jälleenrahoitusta, arvonalennuksia, portfolion laatua, vuokrausastetta, omien ostoja ja korjausvelkaa. Inderes mm. toteaa että 6 taloyhtiötä (8% ydintoimintojen portfoliosta) tuskin saa lainaa isoihin peruskorjauksiin, joten talot on järkevintä purkaa kun ne muuttuvat asumiskelvottomiksi. Katteettomasta hehkutuksesta ollaan siirrytty (inho)realismin puolelle. 

Ovaro (os. Orava) - 18.2.2019 9.42

Inderes joutui nöyrtymään tosiasioiden edessä ja alaskirjasi Ovaron tavoitehinnan 5,80 -> 5,00 (suositus: vähennä). En yllättyisi, jos lähiaikoina myyvät laput pois mallisalkusta. 

 

Ovaro (os. Orava) - 17.2.2019 10.44

Huomioita Ovaron raportista liittyen taannoiseen blogikirjoitukseeni:

Q3 -> Q4 tapahtui mm. seuraavaa:

Tampereen asuntojen keskineliöhinta laski taseessa 3786 -> 3335 e/m2 eli -12 %
(Oikotien myyntihinnat syksyllä viittasivat -14% laskuun)

Turun asuntojen keskineliöhinta laski taseessa 5562 -> 4866 e/m2 eli -12,5 %
(Oikotien myyntihinnat syksyllä viittasivat -8% laskuun)

Tampereelta ja Turusta myytiin molemmista 2 asuntoa Q4:n aikana. 

Helsingin asuntojen keskineliöhinta laski taseessa 4928 -> 4525 e/m2 eli -8 %
(Oikotien myyntihinnat syksyllä viittasivat -0,5% laskuun)

Helsingissä ei myyty asuntoja. 

EPRA NAV/osake 9,48 -> 8,55 eli laskua -10%

Ajatuksia rahoitustilanteesta:

Petteri tiivisti edellisissä viesteissä olennaisen. Ovaro pystyy maksamaan joulukuussa erääntyvän 8 M lainan. Nykyiset kassavarat, tuleva vuokrakassavirta ja asuntomyynnit riittävät tähän niukasti. Varsinainen jännitysnäytelmä on luvassa vuoden päästä, kun 20 M joukkovelkakirjan eräpäivä lähestyy (1.4.2020). Mistä ihmeestä nuo rahat revitään? Vaihtoehdot ovat nykyisille omistajille huonot.

En koskisi tähän firmaan ennenkuin rahoitukseen on saatu tolkullinen ratkaisu.

 

LeadDesk - 5.2.2019 18.37

Kiinnostava firma, mutta mun makuun liian kallis kun ottaa huomioon riskitason. Vasta parin vuoden päästä nähdään onnistuiko kasvu suunnitellusti. Sitä ennen ehtii tapahtua paljon. Lisää pohdintaa blogissa: 
https://rahamias.blogspot.com/2019/02/leaddesk-on-kiinnostava-yritys-mut...

ps. Varmaan osasyy nihkeään suhtautumiseeni on nämä viime vuoden listautujat, joista lähes kaikki on olleet pettymyksiä.