Olet täällä

Rahamiäs

Rahamiäs

  • Liittynyt 20.2.2018
  • 31 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Intrum - 11.11.2018 10.49

Sammon konferenssipuhelussa keskiviikkona Kari Stadigh hehkutti Intrum-sijoitusta hyvänä treidinä. Heillä ostojen keskihinta on 228 sek ja odottavat merkittävää arvonnousua lähivuosina. Stadigh sanoi, että tuntevat alan ja yhtiön hyvin, ovat seuranneet pitkään ja nyt oli oikea hetki sijoittaa. 
 

 

Korkosijoittaminen - 2.11.2018 21.49

Rogue kirjoitti:

Taidat olla nyt Rahamiäs ensimmäinen joka väittää ettei voi saada 3% dollarituottoa. 

En luullut että voi saada riskittömästi tuon 3% euroissa. Ihmettelin vain sitä että miksi suojaaminen olisi niin kallista. 

Aika moni tässä ketjussa on jo kertonut, ettei dollaripohjaisia korkotuottoja voi saada samansuuruisina euroissa. Suomalainen sijoittaja voi saada 3% tuoton vaikka mistä, mutta siihen liittyy jokin riski.

Suojaaminen on kallista, koska lyhyiden korkojen ero (eur vs. usd) on niin suuri. 

 

Korkosijoittaminen - 2.11.2018 16.33

Rogue kirjoitti:

Mut siitä huolimatta oon edelleen kiinnostunut jos joku tietää sen tuotteen millä saa 3% dollarituoton.

Green card Usaan lienee ainoa toimiva tuote? Muutat jenkkeihin ja alat elää dollareilla. Eurokansalainen ei voi saada mitenkään Usa:n riskitöntä korkotuottoa. Valuuttariskin voi suojata, mutta tuotto katoaa siihen. Näin se vaan menee. Muutenhan ois tosiaan miljardit eurot paenneet rapakon taakse ajat sitten (ja Euroopan pörssit rommanneet vielä nykyistä pahemmin).

 

Nordea - 26.10.2018 23.47

Nordean osakkeita on salkussa sellainen potti, että luonnollisesti miettii onko itse missannut jotain, kun kurssi putoaa joka päivä. Markkina hinnoittelee laskevaa tulosta lähivuosille, sillä muuten tuskin mentäisiin näin reilusti alle p/b 1:n. Korkokate on pitänyt pintansa tähän asti melko hyvin, mutta palkkiotuotot varmasti putoavat markkinan epävarmuuden jatkuessa. Toisaalta kulut pienevät koko ajan. Nordea käy omalaatuista kilpajuoksua siinä, pystyykö se supistamaan kuluja nopeammin kuin tuotot ehtyvät.

Heitän ilmaan bear-skenaarion: eps olisi vain 0,60e joka vuosi tästä eteenpäin hamaan tulevaisuuteen. Se sisältää jo paljon surkeutta kaikilla osa-alueilla, kuten taantumaa ja sakkoja rahanpesusta. Jos ja kun Ekp määrää Nordealle noin 15% cet1-vakavaraisuuden, ylimääräistä pääomaa voidaan jakaa ulos vähintään 1e/osake, jopa 1,5e. Näillä oletuksilla Nordea pystyisi silti pitämään osingon 0,70e tasolla seuraavat 10 vuotta (yli 9% efektiivinen tuotto). Osakkeen ostohinta olisi kuitattu 11 vuoden kohdalla. Tämä siis huonossa tulevaisuudennäkymässä. 

Realistisempi näkemykseni on, että Nordea pärjää kohtuullisesti jatkossakin. Johdossa on fiksuja ihmisiä, jotka pystyvät viemään yrityksen omistajien kannalta oikeaan suuntaan muuttuvassa maailmassa. Iso laiva kääntyy hitaasti, mutta Nordeassa on tehty paljon oikeansuuntaisia toimenpiteitä tulevaisuutta ajatellen. Kyllä siellä tiedetään regulaation, fintechien ja korkotason aiheuttamat ongelmat. Sampo suuromistajana pitää huolen, että tulosta on tultava. 

Viime aikojen kurssilaskun taustalla lienee rahanpesupelkojen, q3-pehmeyden ja yleisen markkinakorjauksen lisäksi teknisiä syitä, kuten indeksirahastojen pakkomyyntejä ja kv-sijoittajien siirtymistä pois Euroopasta. Vaikka Nordea ei varsinaisesti ole laatuyhtiö eikä siltä voi odottaa kovaa tuloskasvua, se on mielestäni hintaansa nähden hyvä sijoitus. Ihmettelen, jos keväällä osinkokiiman herätessä ollaan enää 7,5 euron hinnoissa.

 

Intrum - 26.10.2018 22.17

Katsoin aamulla q3-rapsan läpi ja pyörittelin päätäni: melko heikot numerot hyvään q2:een verrattuna. Olin varma, että kurssi kyykkää vähintään -5%, mutta yllättäen päädyttiin parin prosentin nousuun. Ilmeisesti tulevaisuuden näkymät olivat odotuksia paremmat? Pörssin reaktioissa ei ole ollut järkeä muutenkaan kovin paljoa viime viikkoina, mutta kiva että joskus näin päin. 

 

Nordea - 17.10.2018 21.32

Mediamyllytys on kovaa ja Browder pääsee estoitta kertomaan julkisuudessa omia näkemyksiään. Suomessa ja Ruotsissa tiedotusvälineet rakastavat Nordean lyömistä ja paniikin lietsomista. Nordea ei tietenkään voi kommentoida yksittäisten asiakkaiden tekoja. 

Muutamia numeroita pohdiskeltavaksi ja hahmottamaan mittakaavaa:

-Dansken rahanpesuepäilyt 235 000 Meur (=235 mrd)
-Analyytikot ennustavat Dansken saavan sakkoja sadoista miljoonista muutamaan miljardiin euroon. (numeroina 200 - 2000 Meur)
-Hermitagen esiintuomat rahanpesuepäilyt Nordeassa 150 Meur
-Jos epäilyt osoittautuvat oikeiksi ja Nordea on syyllistynyt rikoksiin, paljonko voisi tulla sakkoja? Pohjoismaista tuskin enempää kuin 10-20 Meur.
-Nordean markkina-arvo tippui uutisen jälkeen 1600 Meur
-Nordean nettotulos viime vuonna 3000 Meur

Oma logiikka oli ristiriidassa markkinareaktion kanssa ja ostin lisää. Kuka muistaa enää Panama-papereita?

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 12.10.2018 0.46

Joonas85 kirjoitti:

HS:n taloustoimitus näyttää taas kyntensä tässä syväluotaavassa artikkelissa:

https://www.hs.fi/talous/art-2000005860224.html?utm_campaign=tf-HS&utm_t...

"Toisaalta myös osakekurssien syöksy voi heikentää talouden vointia. Kun osakkeet syöksyvät, sijoittajien varallisuus pienenee. Tämä voi saada heidät pysymään poissa kaupoista ja ravintoloista, mikä heikentää talouden pyörien pyörimistä."

Kun osakekurssit syöksyy niin päällimmäinen ongelmahan taloudelle tyyppillisesti on etteivät sijoittajat käy enää ulkona syömässä. 

HS on tällä kertaa oikeassa. Kun ihmisten varallisuus vähenee, he hillitsevät kulutusta. Pörssiromahduksella on psykologisia vaikutuksia, jotka näkyvät ensin talouden luottamusindikaattoreissa ja pienellä viiveellä yritysten tuloksissa. Artikkelissa on kansantajuisesti selitetty, miten romahdus vaikuttaa talouteen. 

Smile Henkilöstöpalvelut Oyj - 10.10.2018 15.29

Smilen listautumisesta tuli täysi farssi. Tosin syy ei mielestäni ole Smilessä vaan Nordeassa. Ensin määriteltiin liian korkea listautumishinta ja sitten osallistuminen tehtiin niin hankalaksi sekä yksityisille että instituutioille, että puolet kiinnostuneista tippui heti kättelyssä pois. Nordean selitys "markkinaolosuhteista" on naurettavuudessaan omaa luokkaansa (vrt Fellow Financen onnistunut anti samaan aikaan).

 

 

Citycon - 24.9.2018 19.53

kahvi kirjoitti:

Ps. kuuleman mukaan Arabian ostarin H&M on siirtynyt / siirtymässä Rediin. Redin ja Triplan valmistuminen vaikuttavat varmasti eri vuokralaisketjujen kivijalkaliikeoptimointeihin kuten tässä esimerkissä. Tuskin tällä on kuitenkaan suurempaa vaikutusta Cityconiin, ainakaan heti.

Täällä Tampereella Koskikeskus (Citycon) on silmin nähden hiljentynyt, kun viereen tuli isompi ja hienompi Ratinan kauppakeskus (Sponda). Toki pikku juttu Cityconin mittakaavassa, mutta kuvaa jossain määrin yhtiön ongelmaa. Portfoliossa on aika paljon vanhoja ostareita, jotka pitäisi modernisoida tai myydä. 

 

Intrum - 14.9.2018 12.06

https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/sampo-nousee-ruotsalaisen-intru...

Jokohan alkaa Intrumin aliarvostus purkautumaan? Kun Nalle ja kumppanit lähtevät ostoksille, voi olla melko varma että tuottoa on tulossa.