Olet täällä

Fodelia - 11.11.2019 09.49

Yhtiöesittely oli sen verran vakuuttava, että Fodelian kelkkaan on kai hypättävä mukaan. Somekommenttien perusteella en ole ainoa, joka näin ajattelee, joten ylimerkintä näyttää 100% varmalta. Tuleeko jopa merkintöjen leikkauksen Suomen ennätys, kun anti on niin naurettavan pieni? :D 

Kirjoittelin blogiin lauantaina ajatuksia Fodeliasta ja olen nyt kaksi päivää myöhemmin huomattavasti positiivisempi firman suhteen: 
http://rahamias.blogspot.com/2019/11/fodelia-listautuu-alustava-arvonmaaritys.html
 

 

 

Näytä koko viesti
Inderes - 10.11.2019 09.20
Kiinteistöpro kirjoitti:

Analyysitalon puppugeneraatori-varastosta tällainen selitys kyllä löytyy 100% varmuudella. Nämä ovat yleensä tyyliin:

Ehkä noloin (ja hyvin yleinen) puppuselitys on vetoaminen "markkinoiden hyväksymään arvostustasoon". Tällä analyytikko voi uskottavasti kuitata minkä tahansa suositusmuutoksen ja lähentyä pörssikurssia, vaikka yhtiössä ei olisi tapahtunut kerrassaan mitään uutta. 

Näytä koko viesti
Cibus Nordic - Laman kestävä osinkokone? - 9.9.2019 03.42

Myin omat pois hintaan 147 SEK. Katsoin kyllä monttu auki kun hinta nousi vielä yli 150:n. Eivät taida ruotsalaistuulipuvut tietää millaisia tönöjä Cibuksen portfolio sisältää mm. Suomussalmella, Sysmässä tai vaikkapa täällä Tampereen syrjäisimmissä lähiöissä. 

Cibus tuotti reilun neljän kuukauden omistamisen aikana yli 20%. 

 

Näytä koko viesti
Vincit Group Oyj - 22.8.2019 11.46

Tämän aamuisen H1-raportin perusteella päätös myydä osakkeet yli 5 eurolla kesäkuussa oli fiksu ratkaisu. Vincitin fokus tuntuu olevan nyt pahasti hukassa. Seurataan edelleen sivusta.

Näytä koko viesti
Vincit Group Oyj - 15.6.2019 07.23

Omistin pienen potin Vincitiä, mutta tulosvaroituksen takia päätin myydä osakkeeni. Tästä tarkemmin blogissa:

http://rahamias.blogspot.com/2019/06/vincitilta-tulosvaroitus-myin-osakk...

 

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 16.5.2019 04.39

Tarkempi selvitys viime aikojen ostoista (Cibus, Metsä Board, Nokian Renkaat) perusteluineen blogissa: 

http://rahamias.blogspot.com/2019/05/kavin-ostoksilla-salkkuun-cibus-met...

 

 

 

Näytä koko viesti
Nokian Renkaat - 9.5.2019 04.12
Iku-Turso kirjoitti:

Arvopaperin tai Talouselämän pakinaa lainaten tältä keväältä. Aika näyttää tekeekö Hille "Korhoset" NRE:n kanssa, kuten miehensä teki Outotecin kanssa. Kirjoittaja ainakin pyrki Korhosta välttelemään kuin ruttoa. Saa nähdä olisiko kannattanut itsekin peesata ko. kirjoittajaa.

Tää on hauska näkökulma. Pakko tunnustaa, että olen miettinyt samaa, koska tunnetusti "vakka kantensa valitsee". Outotecilla tein aikoinaan kirpaisevat tappiot ja kirosin Korhosen alimpaan helvettiin. Rinkulat houkuttaa tämän päivän hinnalla, mutta pystyykö Hille luotsaamaan jätti-investoinnit menestyksekkäästi maaliin?

Näytä koko viesti
Nordea - 30.4.2019 11.39

Heitin omat Nordeat pihalle salkusta eilen, kun pelkäsin pahinta osarin suhteen. Tulos oli huonompi kuin odotin (myös kertaeristä puhdistettuna), mutta kurssireaktio mielestäni yllättävän laimea. Joka tapauksessa tämän hetken tuloskunnolla ja yli 7 euron hinnalla en näe Nordeaa houkuttelevana sijoituksena. 

http://rahamias.blogspot.com/2019/04/myin-nordeat.html 

 

 

Näytä koko viesti
Mandatum Trader - 10.4.2019 09.33
apollo kirjoitti:

Mistä hinnat saa näkyville? Mandatumin omilla verkkosivulla Hinnoittelun osalta todetaan, että "maksat vain kaupankäynnistä*", ilman tähtimerkin lisäselityksiä.

https://www.mandatumtrader.fi/hinnoittelu

Ylempänä ketjussa Mandatumin edustaja kertoi, että kurssidata maksaa. 

https://www.home.saxo/rates-and-conditions/equities-and-etfs/market-data

Tuolta voi hämmästellä hintoja. Ilmeisesti ahkeralla treidauksella voi saada Level 1 -maksut takaisin, mutta itselleni tuo on todella huono diili koska teen kauppaa harvakseltaan. Harmi, koska palvelu vaikutti muuten lupaavalta.

 

Näytä koko viesti
Mandatum Trader - 10.4.2019 05.13

Kaupankäyntipalkkiot ovat 50+k salkulla kilpailukykyisiä, mutta reaaliaikaisilla kursseilla rahastaminen lopetti minun kiinnostukseni Mandatum Traderia kohtaan.

Jos oikein tulkitsin hinnastoa, reaaliaikaiset kurssit maksavat kuukaudessa:
-Nasdaq + NYSE : 14 USD
-Helsinki: 7 EUR
-Tukholma: 7 EUR
-Oslo: 60 NOK

Näillä näkee vain yhden tason tarjouskirjasta. 

Nordnet tarjoaa Pohjoismaiden pörssien reaaliaikaiset kurssit ilmaiseksi ja tarjouskirjasta näkee 5 tasoa molempiin suuntiin. Kalliiksi tulee, jos haluaa saada saman tiedon Mandatumista. Jopa Nordea tarjoaa yhden tason ilmaiseksi.

 

 

Näytä koko viesti