Olet täällä

Rahamiäs

Rahamiäs

  • Liittynyt 20.2.2018
  • 22 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Intrum - 14.9.2018 12.06

https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/sampo-nousee-ruotsalaisen-intru...

Jokohan alkaa Intrumin aliarvostus purkautumaan? Kun Nalle ja kumppanit lähtevät ostoksille, voi olla melko varma että tuottoa on tulossa.

Intrum - 7.9.2018 22.58

Intrumin Q2 oli oikein hyvä, mutta kurssi on valunut takaisin 220 sek tasolle. Ilmeisesti pelätään, että Italian velkasäkki tuhoaa koko yhtiön? Itse en usko, että Ekp tai Eu-johtajat päästäisivät Italiaa romahtamaan. Puolin ja toisin tietysti uhkaillaan euroerolla sun muulla, mutta lopuksi paiskataan kättä päälle ja velkaantuminen saa jatkua nollakoroilla. 

 

Enersense - 6.9.2018 11.05

TPU-Maalauksen tulevat tappiot ovat varmasti olleet tiedossa, kun listautuminen vietiin läpi huhtikuussa. Kun kyse oli merkittävästä tulokseen vaikuttavasta seikasta, eikö tästä olisi pitänyt kertoa joko a) listautumisesitteessä b) antaa tulosvaroitus keväällä/kesällä?

Tutkin listautumisesitettä ja sieltä löytyi tällainen pätkä:

Tuossa Riskitekijät-osiosta löytyvässä kappaleessa on tavallaan syy vieritetty sijoittajille, kun ongelmat myöhemmin tulee julki. "Me varoitimme..."

Luottamus meni porilaiskaksikkoon. Onneksi on enää vain pieni posititio tätä sontaa salkussa. 

 

Loudspring - 23.8.2018 9.39

Yllättävää, että pistivät rapsan pihalle vain viikko ennen H1-tulosta. Näkymät ja ennusteet voivat muuttua huomattavasti lyhyessä ajassa, kun saadaan lisätietoa yhtiöiden tilanteesta. Ja minulle oli yllätys myös alhainen tavoitehinta. Luulen että moni omistaja odotti parempaa?

 

Martela - 9.8.2018 23.23

Kirjoittelin blogiini ajatuksia Martelasta. Tämän lapun kyydissä oli parhaimmillaan +100% tuottolukemat, mutta nyt on upottu jo -30% syvyyteen. Opettavainen keissi, ettei "osta ja unohda" ole välttämättä se fiksuin tapa sijoittaa... :D

https://rahamias.blogspot.com/2018/08/martelan-q2-oli-surkea-miksi-pidan...

 

Innofactor - 24.7.2018 11.50

Ihmettelen vaan, miten on saatu kohtuullisen hyvällä liikevaihdolla käyttökate nollaan? Aiempina vuosina vastaavalla liikevaihdolla ebitda on ollut 0,5 - 0,9 M. Tämä on mielestäni erittäin huolestuttava merkki, koska en usko että liikevaihto loppuvuonna hyppää uusiin sfääreihin. Se tarkoittaa, että 1,3 M ebitda jää saavuttamatta -> negari.

Kannattavuusparannuksen taustalla tulee Ension mukaan olemaan 29 työntekijän lähteminen firmasta. Tässä joukossa on tietojeni mukaan kovan luokan tekijöitä, joten ehkä se kertoo osaltaan Innofactorin houkuttelevuudesta työnantajana. Kannattavuus voi parantua hetkellisesti, kun palkkakulut laskevat, mutta ei tämäkään pitkällä tähtäimellä hyvä merkki ole. 

Voiko Innofactoria shortata jotenkin?

 

Sijoitusmokat - 14.7.2018 19.28

Kaikkien aikojen pahimmat mokat olen tehnyt Outokummun ja Outotecin kanssa. Ostot laskevaan kurssiin ja sitten myynti tappiolla, kun käänne ei koskaan näyttänyt tulevan. 

Hieman sama tilanne, mutta pienemmässä mittakaavassa tapahtui Cityconin kanssa tänä vuonna. Kirjoitin tästä hölmöilystä pitkän sepustuksen blogiini: 

https://rahamias.blogspot.com/2018/07/citycon-oli-hetken-salkkuni-suurin...

 

 

 

Citycon - 12.7.2018 15.15

Silmäilin aamulla osari läpi ja luvut näytti olevan linjassa Q1:n kanssa. Ei suuria pettymyksiä, mutta ei myöskään iloisia yllätyksiä. Ohjeistuksen ylähaarukkaa tiputettiin vähän, mutta en muutenkaan uskonut yli 0,17e epsiin tältä vuodelta. Varmaankin tulee reilu 0,16 mikä olisi haarukaan puolivälissä. Ajattelin, että kurssireaktio olisi +-0.

Mielestäni neutraaliin raporttiin nähden yllätyin täysin, että nyt on menty pitkin päivää jopa -6% alaspäin. Anot latovat lappua laitaan minkä ehtivät. Numeroiden perusteella Citycon näyttää edulliselta, mutta ilmeisesti markkina uskoo, että tulos tippuu lähivuosina vielä lisää? Cityconin strategia vaikuttaa järkevältä pitkällä tähtäimellä ja muutosprosessista huolimatta operatiivinen tulos on positiivinen ja osinkotuotto nykyhinnalla erinomainen.  

GF money - 31.5.2018 15.16

GF Money peruuttaa listautumisantinsa:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/gf-money-peruuttaa-listautumisantinsa...

Sen pituinen se.

GF money - 31.5.2018 9.51

Inderes ei ole rummuttanut Huhtanen capital -analyysia millään tavoin somessa tai aamukatsauksissa. Jos olisin Huhtanen Capitalin toimitusjohtaja, olisin asiasta hyvin vihainen, koska olen maksanut isot rahat näkyvyydestä jolla anti saadaan vietyä läpi. :) Mutta ehkä Inderesillä tajuttiin GF Money -katastrofin jälkeen, että Huhtasessa on samanlaiset fiaskon ainekset ja nyt yritetään vaieta rapsa kuoliaaksi?