Olet täällä

Citycon - 30.11.2021 07.41

RaimoRaitis kirjoitti:

Onko kenelläkään arvauksia miksi Citycon ei ole nähnyt tarpeelliseksi olla Inderesin seurannassa? Voisi kuvitella että aliarvostus lähtisi purkautumaan vikkeläänkin jos sijoittajat saisivat rohkaisua anaalien laskelmista, olettaen että olisivat samalla seinällä foorumeilla ynnäiltyjen lukemien kanssa.

Citycon oli Inderesin seurannassa 2020 marraskuuhun asti. 
https://www.inderes.fi/fi/uutiset/cityconin-yhtioseuranta-paattyy

En usko, että mitään isoa kurssipomppua seurannan uudelleen aloittamisesta tulisi, kun analyytikoilla on tapana sovittaa arvostuslaskelmat pörssikurssin mukaiseksi.

 

 

Näytä koko viesti
Huhtanen Capital - 11.2.2021 04.32

Hessu kirjoitti:

Edellisessä viestissä oleva linkki sijoittaja.fi sivuston analyysin Huuhtanen capital oy:stä, ei jostakin kummallisesta syystä toimi.

Jostain kummallisesta syystä myös Inderes on vaiennut kuoliaaksi yhteistyönsä Huhtasen kanssa eikä osakeantia edeltänyttä analyysia löydy mistään. :)

Näytä koko viesti
Vuodenvaihteen tilinpäätös omassa salkussa - 3.1.2021 09.16

Virheiden vuosi, joka päättyi onnekkaasti kohtuulliseen tuottoon

Vuosi alkoi lupaavasti. Kevensin salkkua tammi-helmikuussa ja ajoin koronaan matalalla osakepainolla. Valitettavasti salkussa oli siinä vaiheessa jäljellä monia koronamaailman luusereita, kuten Noho Partners, jolla tein isot tappiot. Kun kakka osui tuulettimeen, ajattelin että tästä tulee pitkä lama ja kurssit jatkavat laskua vähintään kuukausia. Niinpä syvimmässä kuopassa ostin vain indeksirahastoja enkä niitäkään erityisen suurilla summilla. Kevään nopeaa nousua pidin kuolleen kissan pomppuna, ja pysyin ostojen suhteen varovaisena. Luin markkinaa täysin väärin. 

Kesällä aloin päästä samalle aaltopituudelle pörssin kanssa ja ostelin reilummin osakkeita. Loppuvuoden nousuralli veti salkun lopulta plussan puolelle. Ottaen huomioon kevään hölmöilyt, olen kai tyytyväinen ettei tullut tappiollista vuotta.

Kirjoitin tarkemman katsauksen vuodesta blogiini: 
https://rahamias.blogspot.com/2021/01/vuosi-2020-tarjosi-huikeita-tuotto...

 

Näytä koko viesti
Smart Eye Ab - 9.12.2020 09.11

Pari ajatusta autojen aktiivisesta turvatekniikasta. Olen kai vanhan liiton mies siinä mielessä, että haluan ajaa autolla itse enkä kauheasti pidä näistä uusista turvallisuuskeksinnöistä. Omat kokemukseni ovat Volvosta, jossa kaistavahti ja mukautuva vakionopeudensäädin ovat enemmän häiritseviä kuin hyödyllisiä. Pahoin pelkään, että Smart Eyen silmien trackäys menee samaan kategoriaan. Varoitusäänet huutavat ohjaamossa jatkuvasti, vaikka omasta mielestä ajat normaalisti. Jos ominaisuus tulee autoihin pakolliseksi eikä sitä saa kytkettyä pois päältä, 100% varmuudella en ostaisi tällaista autoa.

Onneksi Suomi on täynnä käytettyjä bensa-autoja, joissa ei ole turhaa automatiikkaa sotkemassa ajamista ja kunnossapitoa. Niitä saa myös todella halvalla verrattuna täyssähkö- ja hybridileluihin.    

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 12.10.2020 09.36

Kyllä tää oli selvä moka Akilta. Jos haluaa käydä asiallista ja järkevää yhteiskunnallista keskustelua, ei kannata vinoilla kenenkään ulkonäölle. Kuten Twitter-reaktiosta voi päätellä, kolumnin kaikki muut ajatukset menivät vessanpöntöstä alas kun jengi tarttuu yhteen sanaan. Särähti se "pienitissinen" vähän omaankin korvaan alatyylisenä ilmaisuna. 

Näytä koko viesti
Citycon - 28.5.2020 08.46

Lyyrikko kirjoitti:

https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/citycon-oyj-citycon-mukauttaa-osinkotasoaan-ja-tutkii-vaihtoehtoja-tarjota-mahdollisuus-osingon-vastaanottamiseen-yhtion-osakkeina/247e1120-0d9c-415e-a56a-97c19fdd912c

Osinko giljotiiniin ja harkintaan osakkeiden tarjoaminen osingoksi (=osakeanti). Mietteitä?

Osingonlasku ei ollut yllätys, mutta pääomanpalautus osakkeita jakamalla ehkä oli. Samoin ensi vuoden osingon/po-palautuksen rajaaminen 0,50 euroon. Meni ainakin alle Inderesin ennusteiden. Huomenna reipasta laskua luvassa? 

Näytä koko viesti
Citycon - 20.5.2020 10.40

Farseer kirjoitti:

Cityconin potentiaalinen upside on lähes 100% kurssinousu tilanteen normalisoituessa jos noustaan edes lähelle P/B yhtä ja jatkuvat osingot (voitosta) sitä odotellessa. Ja aika paljon on marginaalia siihen että firma alkaisi tehdä pysyvästi tappiota tai edes "vain pientä voittoa". 

Lähes salkun isoin omistus ja harkitsen tällä tasolla lisäostoja.

P/B varmasti lähenee ykköstä, mutta ei välttämättä kurssinousun kautta. Cityconin tilanne muistuttaa tässä mielessä taannoista Oravaa, jonka kurssi ja osakekohtainen nettovarallisuus olivat kovin kaukana toisistaan. Erotus kaveni myöhemmin NAVin laskun kautta. 

Cityconin vuokratuotot ja kiinteistöjen arvot laskevat ainakin lähivuosiksi ja mahdollisesti pidemmäksi ajaksi, minkä kurssi aika inhorealistisesti hinnoittelee. 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 22.2.2020 03.09

Ovaro poltti 1,1 miljoonaa euroa omien osakkeiden ostoihin 2019. Siitä huolimatta osakekohtainen nettovarallisuus laski 8,55 -> 7,84 euroon.

Kun samaan aikaan rahat eivät riitä edes velkojen maksuun, voi kysyä onko touhussa ollut mitään järkeä. 

 

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 8.12.2019 10.18

Erik kirjoitti:

Tässä osinkojen verotus-kysymyksessä ei moni tunnu näkevän metsää puilta. Jos eläkeläis-Eero painaa 50k osakesäästötilin kautta osinkolappuihin ja nostaa ekana vuonna kaikki osingot, esim 2k, käteen, on veroseuraamus huomattavasti pienempi, kuin AO-tilin kautta.

Jos ed. esimerkin osakkeet pysyy +-0:ssa ja osinkoja tulee 2k, maksaa Eero (2k/52k) x 30% (tai 34%) veroja. 

Tarkalleen ottaen esimerkissäsi ei ekana vuonna nosteta kaikkia osinkoja vaan suurin osa nostosta on sijoitettua pääomaa. Toki ymmärrän mitä tarkoitat ja veroprosentti tuntuu pieneltä alussa. Eläkeikäiselle osinkosijoittajalle OST voi olla hyvä vaihtoehto. 

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 8.12.2019 04.16

Osakesäästötili sopii hyvin spekulantille ja opiskelijalle, mutta muille hyöty on vähäinen tai sitä ei ole ollenkaan. Lisää pohdintaa blogissa: 

http://rahamias.blogspot.com/2019/12/osakesaastotili-plussat-ja-miinukse...

Näytä koko viesti