Olet täällä

Itseensä / läheisiin sijoittaminen - 3.4.2021 06.00

Jos aina miettii kaikissa tilanteissa miten voi säästää, ei jää aikaa itsensä kehittämiseen ja tulopuoli kärsii.

Näytä koko viesti
Sijoitusnoviisien osakevalinnat vuodelle 2021 - 7.2.2021 03.23

Manufacturas de Papel (MANPA) S.A.C.A. 

Bs.S166,000

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 19.11.2020 11.49

https://en.wikipedia.org/wiki/Filibuster

Näytä koko viesti
Opiskelemaan rahoitusta vai taloustiedettä - 14.11.2020 05.44

Pohdi myös teknologiaväylää alalle Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen tai Aallon tietotekniikan linjan kautta.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 14.10.2020 07.40

Jack Torrance kirjoitti:

tuohon +1 , pitäisi, Mun 7 vuotta vanhoilla C:n papereilla voi varmaan aika lailla pyyhkiä perseensä . Tytöt kirjottaa aina "hyvin" yo kokeissa, koska ovat siinä 18 v hujakoilla kundeja kypsempiä . Ei sinne yliopistoon enää miehiä paljon varmaan muutenkaan oteta, kun on näitä kiintiö juttuja. 

 

Avoimen yliopiston kautta pääsee opiskelemaan samoille kursseille, mitä muutkin suorittavat. Muutaman suoritetun kurssin jälkeen saa tutkintoon johtavan opiskelija-statuksen.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 14.10.2020 04.31

Olen huomannut, että olet Aki itsekin päivittänyt kolumniesi ohessa olevia valokuvia. Salonkikelpoiselta näyttää!

Näytä koko viesti
Nordea - 18.8.2020 03.26

Onkija kirjoitti:

Näköjään porukalla on alhaisempiakin marginaaleja. Tuo 0,15% ei tosin taida pitää paikkaansa.

https://www.talousviisas.fi/asuntolainan-marginaali-pankit-vertailussa/

0,15% on ihan mahdollinen. Todennäköisesti kyseinen laina on nostettu aikana, jolloin vuoden Euribor oli useamman prosenttiyksikön, tai asiakas on ostanut korkokattoja ja vakuutuksia samalla.

 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 13.10.2018 12.51

Aki Pyysing kirjoitti:

Hesarin yleinen taloustaso huomioonottaen tuo oli varsin laadukas kirjoitus pörssikursseista ja taloudesta jopa kokonaan ilman perustavaa laatua olevia virheitä. Omat mikrohavaintoni tukevat pörssikurssien vaikutusta ihmisten käyttäytymiseen: Kun pörssit ovat olleet pitkään nousussa, pokeripeleissä on hyvä meno ja merkit liikkuvat liukkaasti. Kun ollaan lasketeltu hyvän matkaa, ammattilaisten harvenevat rivit neppailevat enimmäkseen keskenään.

Onko siis tällä viikolla ollut jo hiljaisempaa?

Näytä koko viesti
Technopolis - 4.9.2018 01.43

Aki Pyysing kirjoitti:
Jank kirjoitti:

Ajattelinkin, että puhelimella on päässyt pokeripöytien väliin helpommin kuin sieltä foorumille. 

Ihan mielenkiinnosta, miten tuollaisten isompien erien kauppa toteutetaan? Puhelu meklarille ja valtuutus myydä tietyissä rajoissa?

Nykyisin meklarit ovat melko tarpeettomia, ellei satu joutumaan nettiyhteyksien ulkopuolelle. Mie laitoin yksinkertaisesti myyntilaitaan 470.000 Technopolista myuntiin @4,655 50.000:n jäävuorina, eli niin että vain 50.000 näkyi kerrallaan.

Vähän jäi lappuja sinne tänne, kun 4,655 ei koskaan ostettu puhki, eli saatan sittenkin osallistua ostotarjoukseen jollain määrällä. Koska nyt on käteistä, en myy alle ostotarjoushinnan, koska myydessä menee myös välityspalkkio.

Miksi tästä sai yli ostotarjoushinnan, on muuten hiukan erikoista. Oliko tässä oikeasti shortteja auki? Mistä tämän muuten näkee vai näkeekö mistään? Nopealla googlauksella en löytänyt, vaikka olen niitä joskus joistain isoista jostain katsonutkin.

Technopoliksen shorttausta olisin pitänyt ilman muuta hönöilynä ilman tulosorientoituneisuuttakin. Downsidea niukasti kun ei oikeaa konkurssiriskiä, mutta ostotarjous tosiaan voi tulla mikä päivä hyvänsä.

 

Ehkä on ollut systeemejä, joissa shortataan yhtä osaa sektorista ja ostetaan toista ajatuksella, että osataan valikoida voittajat sektorin sisällä ja silti välttää sektoriin liittyvää riskiä.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 3.9.2018 10.21

Gamblerrr3 kirjoitti:

Voisko asiaan enemmän perehtyneet aukasta parilla tiukalla lauseella sitä, että onko käytännössä isoa eroa ostaa itselle uudisasuntoa omalla tontilla VS vuokratontilla?

Olen hiukan perehtynyt vuokratontin riskeihin sopparin päättyessä että vuokrat voi nousta kunnolla, mutta kiinostaisi kuulla tästä asiata lisää eri näkökulmista.

Näkyykö about suoraan ero ainakin sillä että vuokratonttiset kohteet ovat velattomaltaan hinnalta halvempia kuin oma tonttiset jne?

Ja jos teidän pitäisi laittaa about 200ke velaton uudiskohde, onko vuokratontillinen vaihtoehto teille?

 

Riippuu vuokrasta ja vuokraajasta. Esimerkiksi Helsingin kaupungin vuokratontit kerrostalokohteille ovat usein varsin halpoja, mutta muissa kunnissa olen nähnyt yli 10% tontin lunastushinnasta vuosittain kiskottavia vuokria. Kannattaakin tarkistaa ainakin:

 - Tontin vuokra

 - Mahdollisuus lunastaa tontti ja mahdollinen lunastushinta

 - Millä ehdoilla vuokraaja voi nostaa tonttivuokraa

 - Vuokrasopimuksen kesto

 - Vuokraajan mahdolliset julkiset ulostulot tonttivuokrien nostoaikeista

Näytä koko viesti