Olet täällä

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 13.10.2018 12.51

Aki Pyysing kirjoitti:

Hesarin yleinen taloustaso huomioonottaen tuo oli varsin laadukas kirjoitus pörssikursseista ja taloudesta jopa kokonaan ilman perustavaa laatua olevia virheitä. Omat mikrohavaintoni tukevat pörssikurssien vaikutusta ihmisten käyttäytymiseen: Kun pörssit ovat olleet pitkään nousussa, pokeripeleissä on hyvä meno ja merkit liikkuvat liukkaasti. Kun ollaan lasketeltu hyvän matkaa, ammattilaisten harvenevat rivit neppailevat enimmäkseen keskenään.

Onko siis tällä viikolla ollut jo hiljaisempaa?

Näytä koko viesti
Technopolis - 4.9.2018 01.43

Aki Pyysing kirjoitti:
Jank kirjoitti:

Ajattelinkin, että puhelimella on päässyt pokeripöytien väliin helpommin kuin sieltä foorumille. 

Ihan mielenkiinnosta, miten tuollaisten isompien erien kauppa toteutetaan? Puhelu meklarille ja valtuutus myydä tietyissä rajoissa?

Nykyisin meklarit ovat melko tarpeettomia, ellei satu joutumaan nettiyhteyksien ulkopuolelle. Mie laitoin yksinkertaisesti myyntilaitaan 470.000 Technopolista myuntiin @4,655 50.000:n jäävuorina, eli niin että vain 50.000 näkyi kerrallaan.

Vähän jäi lappuja sinne tänne, kun 4,655 ei koskaan ostettu puhki, eli saatan sittenkin osallistua ostotarjoukseen jollain määrällä. Koska nyt on käteistä, en myy alle ostotarjoushinnan, koska myydessä menee myös välityspalkkio.

Miksi tästä sai yli ostotarjoushinnan, on muuten hiukan erikoista. Oliko tässä oikeasti shortteja auki? Mistä tämän muuten näkee vai näkeekö mistään? Nopealla googlauksella en löytänyt, vaikka olen niitä joskus joistain isoista jostain katsonutkin.

Technopoliksen shorttausta olisin pitänyt ilman muuta hönöilynä ilman tulosorientoituneisuuttakin. Downsidea niukasti kun ei oikeaa konkurssiriskiä, mutta ostotarjous tosiaan voi tulla mikä päivä hyvänsä.

 

Ehkä on ollut systeemejä, joissa shortataan yhtä osaa sektorista ja ostetaan toista ajatuksella, että osataan valikoida voittajat sektorin sisällä ja silti välttää sektoriin liittyvää riskiä.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 3.9.2018 10.21

Gamblerrr3 kirjoitti:

Voisko asiaan enemmän perehtyneet aukasta parilla tiukalla lauseella sitä, että onko käytännössä isoa eroa ostaa itselle uudisasuntoa omalla tontilla VS vuokratontilla?

Olen hiukan perehtynyt vuokratontin riskeihin sopparin päättyessä että vuokrat voi nousta kunnolla, mutta kiinostaisi kuulla tästä asiata lisää eri näkökulmista.

Näkyykö about suoraan ero ainakin sillä että vuokratonttiset kohteet ovat velattomaltaan hinnalta halvempia kuin oma tonttiset jne?

Ja jos teidän pitäisi laittaa about 200ke velaton uudiskohde, onko vuokratontillinen vaihtoehto teille?

 

Riippuu vuokrasta ja vuokraajasta. Esimerkiksi Helsingin kaupungin vuokratontit kerrostalokohteille ovat usein varsin halpoja, mutta muissa kunnissa olen nähnyt yli 10% tontin lunastushinnasta vuosittain kiskottavia vuokria. Kannattaakin tarkistaa ainakin:

 - Tontin vuokra

 - Mahdollisuus lunastaa tontti ja mahdollinen lunastushinta

 - Millä ehdoilla vuokraaja voi nostaa tonttivuokraa

 - Vuokrasopimuksen kesto

 - Vuokraajan mahdolliset julkiset ulostulot tonttivuokrien nostoaikeista

Näytä koko viesti
Technopolis - 23.8.2018 07.13

Lehtopöllö kirjoitti:

"Yhtiö on tehnyt vuokrasopimuksen trendikkäällä Kalasataman alueella sijaitsevasta 1 700 neliön tilasta, johon rakennetaan 38 yksityistä toimistoa, noin 60 yhteiskäytössä olevaa työpistettä ja neljä kokoushuonetta. Tilan nimeksi tulee UMA Teurastamo"

Huumori on aina hyvästä, mutta en tiedä kuinka mielellään vegaani-hipsterit ovat töissä teurastamolla :)

UMA-operaatioita ja suunnitelmia avattiin aika tarkasti, mutta hieman ilmaan vielä jäi mikä tulee olemaan vaikutus liiketoimintaan (tulokseen/käyttökatteeseen)

 

Kyseessä on vanhan teurastamon kortteli ja aluetta on jo pitkään kutsuttu Teurastamoksi. Siellä pyörii ihan kiitettävästi vegaani-hipstereitä.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 19.8.2018 11.53

Samansuuntaisia lukuja olen itsekin käyttänyt laskuissa. Olen parin potentiaalisen rakennusmestarin kanssa aiheesta keskustellut ja eri vaiheen urakoijat itse palkkaamalla näyttäisi säästävän ~50k€ per rakennus vrt. avaimet käteen -paketteihin. Lisäksi skaalaetua pitäisi tulla, kun rakennetaan neljä rakennusta yhden sijasta varsinkin vaiheissa, joissa työmaalla tarvitaan isoja koneita.

Olen koittanut kehitellä hankkeelle mallia, jossa omaa pääomaa sidottaisiin mahdollisimman vähän. Lisäksi en halua päätyä RS-rakentajaksi siihen liittyvien vastuiden vuoksi. Avaan tätä myöhemmin, kunhan opin aiheesta lisää.

 

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 19.8.2018 05.05

Onko rakentajia palstalla? Perin läheltä Helsinkiä noin 3500-neliöisen tontin, jonka kehittämistä olen alkanut puuhailemaan. Hanke on täysin alussa ja rakentamisesta en tiedä mitään. Tarkoituksena on rakennuttaa neljä taloa, joko omakotitaloja tai paritaloja. Yhteen asunnoista olen ajatellut muuttaa itse.

Näytä koko viesti
Piippo - 26.6.2018 05.51

Piippoa tippui salkkuun. Toivotaan että ostajia löytyy jatkossakin vitosen pintaan.

Näytä koko viesti
GF money - 26.5.2018 06.31

Merkkaisin, jos nimi olisi Gief Money. Nyt jätän väliin.

Näytä koko viesti
Lehto Group - 21.5.2018 01.36

Ei ole vaikutuksia julkaistuihin näkymiin koska julkaistut näkymät ovat jo nyt varsin hyvät. Nykyisen hinnoittelun perusteella markkinat eivät mielestäni vieläkään usko näkymien toteutumiseen.

Näytä koko viesti
Myyntitappion vähentäminen (case Talvivaara) - 13.5.2018 10.43

Jos holdailit Ahtiumia loppuun asti niin kyllä.

Näytä koko viesti