Olet täällä

Cibus Nordic - Laman kestävä osinkokone?

Käyttäjän Hamppi10 kuva
Liittynyt: 15.10.2018, 07:37
Viestejä: 7

Cibus nordic real estate

Yhtiö listattu vastikään tukholman first north listalle.

Omistaa kauppakiinteistöjä suomessa suurimpina vuokralaisina mm. K-supermarket, tokmanni, s-ryhmä. Kiinteistöjen arvo: 816 miljoonaa. Nettotuotto 47,8 milj. Omavaraisuusaste 38,8. Ehdotettu vuotuinen osinko 0,84 euroa jota olisi tarkoitus kasvattaa ja maksaa kvartaaleittain.

Yhtiö inderesin seurannassa:

 

https://www.inderes.fi/fi/videot/cibus-nordic-real-estate-sijoituskohteena

Käyttäjän Aki Pyysing kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:48
Viestejä: 2971
Aki Pyysing kirjoitti:

Vulpes Capital kirjoitti:

Ovaro näyttää selvältä ceissiltä, yleensä  markkinat korjaavat virheellisen tilanteen. Muttta: onko Ovaron sijoitukset alueilla, joilla arvot laskevat. NAV alennus epävarma? '

Miten Cibus vs. Ovaro? Sieltä saa ainakin positiivista kassavirtaa ihan oikeilla arvostuksilla.?

Alueita, joilla arvot laskevat, en tiedä. Ennustaminen kun on kovin vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden. Sellaisia, joilla ovat laskeneet tai ovat muuttotappiopaikkakuntia tiedän kylläcool. Ovarolla on tönöjä ympäri Suomen, osa muuttotappioalueella. NAV-alennus on kiinteistöissä aina epävarma. Nykyisestä NAVista 8,55 pitää ottaa ainakin myyntikulut pois.

Tämä oli siitä hauskasti osunut kysymys, että Cibusta miulle tullee jossain vaiheessa. Valintamyymälät sopivat hyvin vanhojen kerrostalojen seuraksi seksikkäinä sijoituskohteina. Olen kuitenkin ajatellut, että kun siellä pidettiin road shown tynkää (jolle osallistuin), ja ostivat Inderesin analyysin, että sieltä tulee osakemyynti, jossa saisi halvemmalla. Tosin mistä näitä tietää, osake on ihan ok @119SEK, mutta menisin halvemmalla mielelläni vähän isommin sisään.

Kopioin tämän päiväkirjastani. Harmillisesti tosiaan Cibus pyörii all time high:ssa @120. Kaikkien aikojen kalleimpaan hintaan ostaminen ei kuulu vahvuuksiini, vaikka se aina välillä oikein olisikin.

Cibus on siis K-Supermarketeille vuokratiloja tarjoava yhtiö. Irrottakaa nyt ihmeessä, ennen kuin nettiruokakauppa tappaa kaikkicool. Miulla ei siis ole Cibuksen Cibusta, mutta haluaisin, mutta halvemmalla. Harmillisesti ruotsalaiset kiinteistösijoitusyhtiöt muutenkin ovat nousseet, kun miun piti laittaa sinne vähän lisää ammuksia. 

Käyttäjän von Fyrckendahl kuva
Liittynyt: 2.11.2018, 12:56
Viestejä: 169

Tasealennus puuttuu. Sijainneissa Ovaroakin jännittävämpiä valintoja kuten Iisalmi, Kajaani, Sotkamo, Kuhmo. Kun liiketila tyhjenee, siihen voi olla todella vaikea löytää uutta vuokralaista. Riskiä lisää, että kaksi suurasiakasta tuottaa 83 % nettovuokrista. Sijaintien, asiakasriippuvuuden ja korjaustarpeiden vuoksi tasealennusta saisi olla. Korkea osinko on työkalu, jolla voi pyrkiä nostattamaan kurssia tasolle, jolla yhtiö saadaan myytyä.

Käyttäjän Aki Pyysing kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:48
Viestejä: 2971

Pöh. Cibus teki hyvän, aikoo rahoittaa velalla ja miulla ei ole vieläkään lapun lappua. Tekiköhän Cibus road shown vain myydäkseen velkapapereitaan? Ehkä. Mie toivon vielä jotain osakemyyntiä kehiin. Hit & run, boys and girls.

Paretoa:

"Sales and income from property management amounted to EUR 15.4m (n/a) and EUR 7.6m (n/a), respectively, compared with our expectations of EUR 14.8m and EUR 7.0m. Most figures came in slightly better than expected.

  • The property market conditions in Finland continue to be favourable and Cibus continuously scout for acquisitions. During Q1 2019, Cibus acquired six properties for c. EUR 30m, of which five are newly built.
  • Net LTV as of Q1 2019 amounts to 56.7% and Cibus aim to refinance another senior debt facility at lower margin in 2019e. We find it likely that the company will acquire acquisitions worth EUR 50m in 2019, thus reaching its goal earlier than communicated."
YouTube
Katso menneet #Teerenpelit -jaksot ja tilaa Sijoitustiedon YouTube -kanava!
Katso