Olet täällä

Finda - 21.3.2023 07.37

Lantti kirjoitti:

 

A kirjoitti:

 

A kirjoitti:

Vuosikertomus 2022 julkaistiin tänään. Osinkoehdotus 2 e/osake. 

 

Tänään oli varsinainen yhtiökokous. Kauppalehden keskustelupalstan mukaan kokouksessa meni läpi vaatimus vähemmistöosingosta ja osinkoa jaetaan 4,572 euroa osakkeelta.

 

Hyvä juttu, jos näin. Minulle on jäänyt "hieman" hämärän peittoon mikä se Aurejärvien visio tässä nyt on. Ajattelivatko vaan jakaa 2e/osake osinkoa ulos tästä ikuisuuteen viestien kerran vuodessa osakkeenomistajille lukujen muodossa että miten menee? Olin optimistinen kun vallankaappaus tapahtui, mutta melko kehnoa tämä toiminta ainakin riviomistajan silmään on kyllä edelleen. Mikähän lie herrojen endgame-ajatus Findan suhteen, sitä voi vain arvailla kun näköjään pyritään kertomaan ulos mahdollisimman vähän...

Mikä toiminnassa on mielestäsi kehnoa, siis tiedottamisen lisäksi? Mielestäni tiedottaminen onkin lähes minimissään eli hyvin kehnoa. Toisaalta hirveästi tiedotettavaa ei ole. Olisivat kyllä saaneet ainakin nuo yhtiöhässäköiden purkamiset tiedottaa (joista kaiketi tuo tulos muodostui, josta puolet jaetaan vähemmistöosinkona, mikäli näin on).

Firman toiminta muuten on näemmä vain pörssiin ja rahastoihin sijoittamista.

Itse varmaankin mieluiten ottaisin Findasta joka vuosi maksimin vähäveroisen osingon ulos (eli sen 8 % tasearvosta). Ymmärrän kyllä senkin, että osinko on vain siirtoa firman kassasta minulle ja välissä menee verot. Mutta onhan heillä kassaa silti rutosti vaikka jakaisivatkin täydet osingot.

Näytä koko viesti
Finda - 21.3.2023 12.44

A kirjoitti:

Vuosikertomus 2022 julkaistiin tänään. Osinkoehdotus 2 e/osake. 

Tänään oli varsinainen yhtiökokous. Kauppalehden keskustelupalstan mukaan kokouksessa meni läpi vaatimus vähemmistöosingosta ja osinkoa jaetaan 4,572 euroa osakkeelta.

Näytä koko viesti
Nordic Mining - 7.3.2023 11.55

Joo, mulla oli magnitudit hieman pielessä. Firmassa on siis tällä hetkellä n. 2030 miljoonaa osaketta. Ja lisää tulee tuo n. 216 miljoonaa jos/kun anti 0,60 NOK:lla toteutuu lähiviikkoina.

Firma keräsi nyt siis rahaa 940 MNOK eli n. 90 miljoonaa dollaria antihinnalla 0,60 NOK per osake. Lisäksi osakkeita tehtiin aiemmin sovittujen mukaisesti yhteistyökumppaneille joko rahaa/lainaa tai työtä ym. vastaan yhteensä n. 139 MNOK (n. 13 MUSD) arvosta.

Tuon n. 90 miljoonan dollarin lisäksi firma sai Keliberin myynnistä aiemmin n. 47 miljoonaa dollaria. Nuo ovat siis yhtiön täysin omaa rahaa ilman mitään kytköksiä. Velkaa ei taida olla muuta kuin 100 miljoonan bondi korkealla korolla (joka meni 10% alennuksella, eli kassaan 90 miljoonaa).

Joka tapauksessa firmalla on nyt siis kassassa ainakin 90 + 47 miljoonaa, eli 137 miljoonaa dollaria. Tämän kun jakaa osakemäärällä, niin saadaan n. 9,6 dollarisenttiä per osake eli n. 0,70 NOK per osake. Bondi tietysti vähän muuttaa kuviota, kun 90 miljoonaa tuli siitäkin, mutta 100 miljoonaa on velkana.

Mun ymmärryksen mukaan koko projektia ei arvosteta markkinoilla edelleenkään lainkaan (osake treidaa jossain 0,61 - 0,65 NOK, eli markkina-arvo n. 119 MUSD - 126 MUSD), kun kassavarat ylittävät markkina-arvon vähintään n. 10 %:lla. Veikkaan, että vielä lähiviikot/kuukaudet nähdään annista ostaneiden pikavoittojen keruuta, eli markkinashokki päällä.

Joko projekti onnistuu tai sitten ei onnistu. Arvostusta on vaikea saada enää tämän alemmaksi, eli näen tämän hyvänä ostopaikkana mikäli projektiin uskoo. Projektin tulevaisuushan näyttää nyt valoisammalta kuin koskaan ennen. (Entisten) osakkeen omistajien tilanne taas hyvinkin pimeältä, kun firma myytiin alta halvalla ja vieläpä alle kassavarojen. 

Ei ainakaan markkinavoimien takia mene enää monia kymmeniä prosentteja alemmas, vai? indecision Ja jos kaivos saadaan pystyyn, niin vaikea nähdä kaivos huonosti tuottavana, varsinkin kun myyntisopparit on jo. Vaikeuksia voi tietysti aina tulla vaikka minkälaisia, eikä kaikki kuitenkaan mene kuten suunniteltiin.

Näytä koko viesti
Nordic Mining - 6.3.2023 08.38

A kirjoitti:

Piti olla omistajana 2.2., eli jos holdasit siihen asti tai vaikka myit 3.2..

Tarkoitin siis maaliskuuta, en helmikuuta. Eli 2.3. ja 3.3.

Näytä koko viesti
Nordic Mining - 6.3.2023 06.39

LopullaBensaa kirjoitti:

 

Bob Fleming kirjoitti:

Suunnattu anti tuli täyteen hinnalla 0,60NOK/osake. Jos hallitus hyväksyy tämän, liukenee vanhojen omistajien omistus hapokkaat 90%.

 

Hmm.. tätä turskaa on salkussa. Onko tuularianti niille, jotka omisti vielä perjantaina? Entä onko tää suunnattu 0,60 anti jo 100% taputeltu, ettei tuu mitään ”ei vaiskaan” ja kurssi 2nok. Mielessä kerätä tappiot verotukseen ja ottaa ehkä tuulariannista vähä takas.

Piti olla omistajana 2.2., eli jos holdasit siihen asti tai vaikka myit 3.2., niin saat merkintäoikeuksia. Tuo anti 0,60 anti toteutuu ellei markkinahinnat painu tuon alle, jolloin ei tietenkään kukaan merkkaa annista vaan ostaa markkinoilta. Sinänsä aika merkityksetön tuo tuleva 200k osakkeen anti nykyisen 2M osakkeen päälle. Osakkaat myytiin aika halvalla, syitä voi vain arvailla.

Katson itse tätä nyt niin, että 90 miljoonaa dollaria saatiin, kun porukka osti osakkeita 0,60 NOK hintaan. Ja jos itse saan suunnilleen samaan hintaan ostettua myös (kuten nyt markkinoilta n. 0,64 NOK hintaan), niin pitäisi olla kyllä ihan kelpo diili. Firma on nyt rahoitettu ja moni riski hälventynyt. Rahoitusta ei ainakaan näillä näkymin tarvitse enää kerätä ennen tuotantoa. Pitää vaan unohtaa, että aiempi omistus myytiin halvalla pois.

Näytä koko viesti
Partnera - 3.3.2023 03.51

B4D455 kirjoitti:

Harmillisen epäonnekas ostohetki surprise mutta sait kirjoituksellasi hiukan kiinnostumaan firmasta. Sopisi hyvin salkkuni arpalappu kategoriaan ASAn kera, täytyy vähän tutkia uskaltaisko sitä..

On ollut jo vuosia pieni positio tässä puljussa. Keskihinta on luokkaa 1,30 euroa. Ostin siis jo hetki aiemmin ja tänään arvioin tilinpäätöstietoihin perustuen uudelleen. Nuo ajat on itselläni kalenterissa, ei niitä muuten muistaisi tai huomaisi mitenkään. cheeky

Itse en pidä tätä täytenä arpalappuna. Ei kai nyt johto voi niin pahasti riskisijoituksillaan sössiä, että menee mm. Findasta oleva vakaa pohja...

Farseer kirjoitti:

Kannattaa huomata että vaihto on tänäänkin mikroluokkaa. 13k vaihdolla -13% on tavallista isompaa vaihtelua, mutta voi olla kohinaa silti.

Pari kertaa käynyt nopeasti kyydissä, eli kiinnostaa mutta firmasta on tosi huonosti tietoa saatavilla joten isompi / pitkäaikaisempi positio tarvitsisi lisätietoja millä saisi vahvempaa näkemystä.

Omistaja-arvoa on ainakin onnistuttu tuhoamaan valtavasti. On sitä toisaalta myös jaettu vuosien varrella omistajillekin vaikka kuinka paljon. Ja tosiaan vaihto on ihan mitätöntä. Sopii hyvin itselleni, kun holdaan mielelläni vaikka kymmeniä vuosia.  Ostokoukut on vaan saatava suht alas ja odoteltava myyjiä.

Finda kannattelee Partneraa kyllä vahvasti, siitä ei pääse mihinkään. Ja kertoopa se aika paljon Partnerasta itsestään.. Mutta halpaa mielestäni näillä hinnoilla.

Näytä koko viesti
Finda - 1.3.2023 12.02

Vuosikertomus 2022 julkaistiin tänään. Osinkoehdotus 2 e/osake. 

Yhtiö oli myös hankkinut omia osakkeitaan n. miljoonalla eurolla n. hintaan 40 e/kpl (sis. varainsiirtoveron 1,6 %, eli ostojen keskihinta oli 39,35 e/osake). Tämä on ihan merkittävää, n. 0,2 % kaikista osakkeista. Toivottavasti yhtiö mitätöi hallussaan olevat osakkeet tmv.

Käytännössä vuoden 2021 menestys pyyhittiin viime vuonna pois. Sanoisin, että ei ihan niin huonosti mennyt kuin mitä arvelin. Verottajan kanssa ollut riita-asia ratkesi myös -- Findan eduksi --, josta tuli 49 miljoonaa euroa veroja takaisin. (Joka on n. 3,65 e ulkona olevaa osaketta kohden.)

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 22.2.2023 12.32

Branchoa kirjoitti:

Pahoittelut, jos viestini vaikutti whataboutismilta, sitä en tarkoittanut. Nostin Taikuriesimerkin esille lähinnä sen takia, että kun kärsijänä on yritys vs yksilö niin hommat käsitellään eri tavoilla. 

Mielenkiintoista on myös se, että nostettaisiinko näitä oikeusjuttuja jos ei olisi monopolia. Kilpaillulla markkinalla pelin järjestäjällä olisi isompi intressi varmistaa, ettei omat laitteet ole exploitattavissa. Monopolissa voidaan jättää päivittäminen ja testaaminen vähemmälle, koska sitten vikojen löytäjät voidaan kuitenkin saattaa vastuuseen. 

Jos tästä haluaa vaihtoehtoisen esimerkin niin jos esimerkiksi bensapumpulla on 2 euron sijaan hintana 43 senttiä niin kaikki tietää kyseessä olevan ohjelmistovirhe, mutta silti kansallista mediaa myöten tehdään juttuja miten monet ihmiset pääsivät hyötymään tästä virheestä. Näissä tapauksissa kilpaillulla markkinalla yrityksen etua on selkeästi vain naureskella lehdistössä että kalliiksi tuli ja onneksi asiakkaamme on tyytyväisiä, koska mielikuva merkkaa kun asiakkaat seuraavan kerran tulee tankkaamaan.

Mutta joo, kyllähän tämä varmaan Suomen lain mukaan on sitten sellainen keissi, jossa tuomittu oli syyllinen. Miten tämä vaikuttaa ihmisten pelaamiseen kasinoilla, onkin sitten eri asia. Ei ainakaan omissa silmissä nostanut monopolin arvostusta. 

Halusin vain täsmentää, että sinänsä tässä keississä on toimittu tuomion osalta pääosin oikein. Muutamia jänniä kohtia on, mm. se, että pelikoneiden tuotonmenetyksetkin piti korvata (luokkaa 16ke tjsp) koneiden kiinnioloajalta ja että Veikkaus / pelikoneiden pyörittäjältä ei oleteta minkään sortin vastuuta koneidensa oikeanlaisesta toiminnasta. Mielestäni pelaajan pitäisi saada huoleti painella pelikoneen nappuloita ja näyttöä ihan mistä kohdasta huvittaa ja ihan mihin aikaan huvittaa.

Nostat esiin hyviä pointteja. Veikkaan, että Veikkaus hyödyntää tässäkin monopoliasemaa kuten kuvailet: pelikoneet sun muu tarjoillaan vähän sinnepäin hutaistuna, koska laadukkaampaa ei tarvitse tarjota oikeusjärjestelmän taatessa "reilun pelin". Bensapumppuesimerkki on loistava ja kertoo valtion ja oikeusjärjestelmän vaillinaisuudesta. Ei ole uskottavuutta, vaan teatteria ja vallankäyttöä kuten aina aiemminkin.

Veikkaus on aivan hirveä yhtiö ja konsepti ja se pitäisi räjäyttää pois. Veikkaus toimii erittäin arveluttavasti ja monessa asiassa mielestäni täysin väärin ja omaa oikeustajuani vastaan. Veikkaus myös testailee rajojaan (rikkomalla lakeja ja säädöksiä) joutumatta sen kummemmin vastuuseen. (Esimerkkinä aikanaan ollut räikeä mainonta ja markkinointi, josta saanut kai useastikin varoituksia/huomautuksia?). Puhumattakaan poliittisista ongelmista ja korruptiosta, mitä Veikkaus mahdollistaa ja toteuttaa.

Veikkaan (heh) että suunta tosin on muuttamassa sitä mukaa kun Veikkauksen kyseenalaistaminen muuttuu trendikkäämmäksi poliitikkojen piireissä. Eli kun rahaa ei enää olekaan kaikille tärkeille tahoille jaossa. Sitten joku päivä Veikkaustakin voitaisiin ehkä pitää jonkinlaisena syypäänä, jos heidän pelikoneensa syytävät voittoja väärin ulos.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 22.2.2023 12.06

tde kirjoitti:

Nyt syntyneen oikeustapauksen perusteella ruletissa ja black jackissa voittaminen on törkeä petos, jos voittaminen perustuu tulosten nauhoittamiseen millään tavalla JA laitteessa/pakassa sattuu olemaan vikaa. Samoin on petos hyödyntää pysäköintiautomaatin kesäaikaan jäänyttä tunnin etua jne.

Ei. Voittamisensa saa nauhoittaa. Ja laitteessahan ei ole tunnustettua vikaa, vaan ehkä ominaisuuksia? :)

Tuomion mukaan on varmaa, että pelaaja ei voinut rehellisesti voittaa pelikoneella. Pelaaja pelasi kahta konetta, jotka syytivät voittoja vain tämän pelaajan pelatessa. Lisäksi kaikenlaista pienempää viitettä epäilyttävästä toiminnasta (ensin kuvataan autoplayta, lähetetään videot jonnekin ja pyydetään selvästi videon perusteella jotain, jonka jälkeen palataan koneille voittamaan ajoittamalla pelit jne.) Ja on myös tunnettua, että tällä tavalla on aiemminkin pelikoneita "pelattu". Tämä riitti syyllisyyden osoittamiseksi.

Mun mielestä kyseessä on pelikoneen vika. Käyttäisivät aitoa RNG:tä tai edes jotain modernia pseudo-RNG:tä, johon ei vaikuta pelin ajankohta..

Mutta mun mielestä kyseessä on myöskin selkeä petos. Ja petoshan on rikos. Asiaa voi väännellä ja käännellä ja what-about-taikuri, mutta kyllä tämä tuomio ihan oikeaan suuntaan oli: kyseessä tosiaankin oli petos.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 10.2.2023 11.11

TL kirjoitti:

Jep jep. Ja voidaan lisätä yhtä lailla pimitetyn Ukrainassa olleet biolaboratoriot ja niissä kehitellyt vain venäläisiin iskevät bioaseet. Joten niiden täytyy olla ehdottoman totta, kun ei oikein kunnolla ole tutkittu eikä julkaistu todisteita siitä ettei niitä ollut.

Tai hetkinen, voisiko olla että sekä tähän kuin putken tulosten julkaisemattomuuteen olisi joku muukin syy....

Ja näin meni pointti hienosti ohi.

Pointti mulla on se, että näistä ei oikeasti tiedetä mitään ennen kuin on jotain dataa. Toistaiseksi ei ole mitään julki. Ei suuntaan tai toiseen. Kenen propagandaa uskot, kun kukaan ei esitä mitään konkreettista näyttöä kenenkään syyllisyydestä?

Tuollaiset "öhö öhö biolabra ja vain venäläisiin vaikuttavat bioaseet" läpät ovat aika asiatonta matskua tänne foorumille, ehkä Ylilauta sopisi paremmin ton tason jutusteluun?

TuuriTuuli kirjoitti:

Epäsuoria aihetodisteita suuntaan jos toiseen. Ihan riippuen jokaisen omista mielihaluista.

Aikalailla näinhän asia on. Ja tosiaan tuo NS2:n yhden putken ehjänä pysyminen tuo mukavasti lisää spekuloitavaa. Sen sanoisin vievän todennäköisyyksiä Venäjän syyllisyyteen päin smiley

Näytä koko viesti