Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 6.10.2021 02.11

Bitcoinin ei todellakaan tarvitse tai pidäkään olla Turingin testin läpäisevä. Bitcoinin lohkoketjun manipuloinnin (= siirtojen) ohjelmointikieli on tarkoituksella rajattu mahdollisimman vähäiseksi, jotta hyökkäysrajapintaa olisi mahdollisimman vähän, ym.. Samalla mm. skaalautuvuusongelmia vältetään tehokkaammin.

Näytä koko viesti
Ostetaan/myydään listaamattomia yhtiöitä - 12.7.2021 03.33

Aloitan itse: Ostan kaikkia aloituksessa listattuja yhtiöitä, yhteydenotot sähköpostilla listaamattomat at aom.fi. Joitain myös myyn, mutta enemmänkin olen ostamassa.

Näytä koko viesti
Privanet - 12.7.2021 03.14

ezkelbimbo kirjoitti:

Istuuko kaikki nyt vaan Privanetistä ostettujen osakkeidensa päällä vai käydäänkö jossain kauppaa?

Tein nyt Sijoitustietoon ketjun, jossa voi ilmoittaa ostavansa/myyvänsä listaamattomia osakkeita. https://www.sijoitustieto.fi/sijoituskeskustelu/edistyneet-sijoittajat/o...

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 1.7.2021 01.00

Tinggeli kirjoitti:

BTC:tä on mainostettu villinä ja vapaana reguloimattomana valuuttana ja arvon säilyttäjänä (sähköinen kulta).

Tässä kiteytyy yksi suurista ongelmakohdista koko kryptovaluuttaskenessä. Ihmiset eivät tiedä juuri mitään muuta kuin mitä on mainostettu ja markkinoitu. Ei jakseta itse selvittää asioita, vaikka se on täysin mahdollista kaikille ja vieläpä suhteellisen auki purettuakin -- ainakin Bitcoinin osalta. Bitcoinin toiminnan ja perusteet voi ymmärtää suhteellisen pienellä vaivalla. Suosittelen. Sitten ei tarvitsisi pohjata omaa ajatteluaan muiden markkinoinnin varaan. Sitten voi aivan itse miettiä onko kyseisessä kryptovaluutassa mitään mieltä vai ei. Kryptovaluuttoja markkinoidaan jatkuvasti todella räikeästi liioitellen tai jopa valehdellen, myös tässä ketjussa. Ja myös Bitcoinia markkinoidaan vastaavilla tavoin luoden virheellisiä mielikuvia.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 15.6.2021 09.41

Kuka nuo FLIP-arvoitukset päättää? Eiköhän tuo ole aika nopeasti botattavissa oleva juttu?

Iletus kirjoitti:

EE: Ylläpitokaan ei varmaan tuota tekstiäni löydä, kun vika lienee ollut lähetyksessä? Arvelen joutuvani kuitenkin hiljalleen kirjoittamaan samat asiat uudelleen...

Todennäköisesti selaimesi XSRF- tai vastaava keksi kerkesi vanhentua samalla kun kirjoitit viestiä. Foorumisoftahan voisi päivittää sitä aktiivisesti selaimelle, mutta tämä foorumisofta ei sitä näemmä tee. Keksit eli cookiet vanhenevat tietoturvasyistä, yleensä joidenkin kymmenien minuuttien kuluessa edellisestä päivityksestä (eli sivun päivityksestä tmv.) Eli viestisi on kadonnut bittiavaruuteen, sillä selaimesi hylkäsi koko pyynnön vanhentuneen keksin vuoksi ja foorumisofta ei lähes varmasti tallenna vanhan keksin vuoksi epäonnistuneita lähetyksiä. Pitkät viestit kannattaa aina joko kirjoittaa muualle ensin tai sitten copy-paste ennen lähetystä.

Näytä koko viesti
Finda - 4.6.2021 01.16

Stadthagen kirjoitti:

...

Hyvää selvittelyä!

Oletettavaa on, että Finda nostaa Hornbachin omistusosuutensa vähintään 10 % tasolle osinkoverotuksen vuoksi. Käsittääkseni tässä puhutaan tosiaan emoyhtiö Finda Oy:n omistuksista. Näemmä Finda Telecoms Oy (josta Finda Oy omistaa 82 %) on lainannut joitain satoja miljoonia euroja emoyhtiölle. Finda Telecomsista loput omistaa PHP Holding. Mielestäni sijoitustoiminnan piti nimenomaan tapahtua tuon Telecomsin alla, mutta asia ei kuitenkaan näytä menevän niin? Hieman outo järjestely kaikkinensa -- tietääkö joku tästä enemmän?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 3.6.2021 12.26

Indrid Cold kirjoitti:

You were invited to try Coinbase!

Coinbase is the world's most trusted place to buy and sell cryptocurrency. Open an account today, and if you buy or sell $100 or more of crypto, you'll receive $10 worth of free Bitcoin!

Buy/Sell cryptocurrency - Coinbase

tämä kyllä alkaa muistuttamaan enemmän nettikasinoa kuin pörssiyhtiötä

Tuohan on jonkun oma ref-linkki. Jonka nyt sitten jaoit tännekin... sad

(Varmaankin ihan normaalia massasähköpostitusta ties miltä taholta, tai sitten joku tuttusi (nimimerkki suarez_ih) kutsui sinut Coinbasen käyttäjäksi. Ja nuo $10-bonukset ym. on ihan normaalia asiakashankintaa, Coinbase on tehnyt sitä ihan alustaan asti.)

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 26.5.2021 04.36

Casteliero kirjoitti:

 

Johannes Ankelo kirjoitti:

Eikös Vitalik alunperin halunnut kehittää smart contractit Bitcoinin päälle, mutta silloin se ei ollut mahdollista. 

 

Kyllä, mutta se ei käynyt oikein Bitcoin-kehittäjille.

Eikä se käynyt Bitcoin-yhteisölle. Kuten ei mm. myöhemmin hieman vastaavat Mike Hearnin (silloinen Bitcoin-kehittäjä) ehdotukset. Bitcoin-kehittäjät eivät päätä mikä Bitcoin on.

Johannes Ankelo kirjoitti:

Jos ei ole perehtynyt niin sitten on aika vaikea potentiaalia kommentoida.

Stacksissa ihmetyttää nimenomaan markkinoinnin puute, vaikka teknisesti tuntuu olevan erittäin solidi projekti. Potentiaalinen käyttö on esim DeFi Bitcoinin päällä tarvitsematta pelata wrapped Bitcoinien kanssa. Ja siellä sitä pörsseissä treidataan, kuka tahansa voi lähteä mukaan.

Luin hiukan projektista nyt. Stacksin "Proof-of-transfer" -konsensusalgoritmi on oikeastaan monimutkaistettu Proof-of-stake. Sinänsä ajatus on mainio: käytetään hyväksi Bitcoin-aikaa (lohkoketjun korkeutta) ja Bitcoinin tapahtumahistorian pysyvyyttä. Pitää varmaan joku päivä tutkia tuota enemmän.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 26.5.2021 03.05

randominternetkäyttäjä kirjoitti:

 

Johannes Ankelo kirjoitti:

Vahva huhu: Stacksiin liittyen isoja uutisia reilun viikon päästä Miamin konferenssista. Todennäköisesti Pompin toimesta. https://github.com/citycoins Katsotaan mitä tapahtuu, jos mitään. 

 

Alkaa kovasti muistuttamaan twitter/youtube pumppaajien haippi-rinkejä nämä lauseet täällä.

Pikku skarppauksen paikka.

Startup-pöhinää. Pompliano haluaa fyrkkaa. Ihan hyvä idea rakentaa Bitcoinin päälle, mutta ei siihen (varsinkaan ennen julkaistua koodia/ohjelmaa) tarvita pöhinää eikä uutta rahatokenia, paitsi jos ajatuksena on kerätä fyrkat -- kuten nyt. En ole perehtynyt Stacksiin yhtään, eikä kiinnostakaan perehtyä. Sellaisiakin smart contract -alustoja on rakenteilla Bitcoinin päälle, jossa ei tarvita uusia rahatokeneita. Esimerkiksi LN-sopimuksia käyttävä RGB-järjestelmä on melko mielenkiintoinen.

Iso osa ihmisistä, jotka eivät käytä suuresti aikaa ja vaivaa Bitcoinin parissa, eksyvät jossain vaiheessa shitcoinpoluille. Markkinointi on vahvaa. Suosittelen pysähtymään ja miettimään projektien kohdalla, että kuka siinä tekee rahaa, onko mitään konkreettista olemassa, onko mitään potentiaalistakaan käyttöä ja miksi juuri sinulle annetaan tämä fantastinen tilaisuus lähteä mukaan.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 25.5.2021 08.44

Artsipappa kirjoitti:

 

A kirjoitti:

 

Casteliero kirjoitti:

Goldman Sachsin mielestä Ethereum ohittaa Bitcoinin: https://www.forbes.com/sites/billybambrough/2021/05/24/13-trillion-crypto-price-crash-leaked-goldman-sachs-prediction-gives-high-chance-ethereum-will-eclipse-bitcoin/

Toki Ethereumilla ei ole niin pahaa mainetaakkaa harteillaan, kuin Bitcoinilla on. Ja Ethereumilla tietysti on niitä "oikeita käyttötarkoituksia", joista kasvaa kysyntä.

 

Bitcoinin "mainetaakka" on vain mielikuva, Bitcoinissa ei ole ollut mitään minkä takia maineen pitäisi olla huono.

Ethereum voi hyvinkin kasvaa arvokkaammaksi kuin Bitcoin ja edelleenkään näitä ei pitäisi verrata toisiinsa. Ethereum on enemmänkin start-up -yhtiö, Bitcoin on kovaa rahaa.

 

Hetkinen, väitätkö että mielikuva jostakin asiasta ei voi olla mainetaakka? Esim. Kevin Spacey jota ei ole mistään tuomittu. Ajattelisin että jengillä on jonkinlainen mielikuva tyypistä ja mainetaakka vei työt. Vaikuttaa siis aika paljon. Totta kai mielikuva asiasta X on mainetaakka oli tämä mielikuva totta tai ei.

Tarkoitan, että ei ole mitään oikeaa syytä, miksi Bitcoinilla on huono maine. Eli ei ole oikeasti mitään perustetta. Kevin Spaceyn kohdalla -- vaikka ei olekaan tuomittu -- on perusteet, eli usean henkilön todistukset ja syytökset jne. Bitcoinissa kaiken voi varmentaa itse, ja näin tekemällä voi todeta, että Bitcoin ei ole "maineensa veroinen" ollenkaan. Bitcoinin osalta mainehaitta oikeastaan vain hidastaa ja pitää roskamediaan uskovia no-coinereita pidempään ulkona Bitcoin-sivistyksestä. Muutosvastaisuus, uusien asioiden tuomitseminen tietämättä mistään mitään ym. näkyvät vahvasti, mutta onneksi mm. nuorempi sukupolvi ajattelee paremmilla aivoilla -- kuten aina!

Näytä koko viesti