Olet täällä

Nordea - 25.2.2021 10.09

Ja vielä jatkaakseni. Uutisessa oli mainittu: "HCL:n tehtäviksi on määritelty ylläpito ja operatiiviset tehtävät sekä matalan tason suunnittelutyö ja muutoksenhallinta." Eli ilmeisesti siis tehtävät on tyyppiä servereiden ylläpitoa ja monitorointia ja jotain kevyttä bugifiksiä jne. Tämä on ainakin omien TCS-kokemusteni perusteella sitä osa-aluetta, jonka intialaiset ihan hyvin hoitavat. Ei nimittäin ole mitään rakettitiedettä tuo ylläpito vaan enemmänkin sellaista suomalaiselle koodarille ei kovin kiinnostavaa "paskaduunia", joka on ihan hyvä ulkoistaa intialaisille.

Näytä koko viesti
Nordea - 25.2.2021 10.02

aliisan_avaimet kirjoitti:

Tämä on extreme sell-signaali, nimimerkillä jotain tiedän intialaisten koodareiden tasosta. En ole Nordeaa omistanut muutamaan vuoteen, mutta asiakkaana olen (yksi monista pankeista joita käytän). Pitänee aloittaa plan B:n suunnittelu siitä mihin muihin pankkeihin siirrän mitäkin Nordeassa olevaa.

On intialaisissa ihan hyviäkin koodareita. HCL:stä ei ole kokemusta, mutta olen itse ollut koodarina aika paljon tekemisissä TCS:läisten kanssa ja laatu vaihtelee paljon: osa TCS:n koodareista on ihan pihalla ja heidän tekemisiin ei ole mitään luottoa, mutta osa on taas ihan ok. Valitettavasti oman kokemukseni pohjalta huonoja koodareita on TCS:llä aika paljon. Tunnen itse varmaan noin 5 hyvää intialaista koodaria TCS:ltä, mutta sitten niitä huonompia olen kohdannut varmaan luokkaa 50.

Mutta jos osaat asiakkaana speksata TCS:n koodareille hyvin mitä haluat, niin kyllä ne varmaan speksin mukaista koodia kykenee toimittamaan. Sanoisin siis, että tilaajana on noiden intialaisfirmojen kanssa asioidessa ymmärrettävä se, että "sitä saa mitä tilaa". Jos speksaat huonosti asiat tai et asiakkaana tarkasti tiedä mitä haluat, todennäköisesti perseelleen menee. Tatalaiset ei ainakaan juurikaan kyseenalaista asiakkaan tyhmiäkään vaatimuksia, joista suomalaiskoodari osaisi heti sanoa, että "tässä ei ole mitään järkeä, asiakas on väärässä, tämä pitää tehdä jotenkin toisella tavalla". Tuskin Nordeassakaan niin tyhmiä ollaan, että eivät tietäisi näitä ongelmia intialaisfirmojen kanssa, niiden kanssa vaan pitää toimia ihan eri lailla kuin jos ostaisit esim. Reaktorilta konsultteja koodaamaan. Pankkien softakehitys on oman ymmärrykseni mukaan myös varmaan sen verta kankeaa muutenkin, että ehkä siihen prosessiin voi ihan hyvin sopia intialaisfirman koodareita.

En itsekään pidä suunnasta, että ulkoistetaan koodausta intiaan, mutta en kyllä itse lähde tämän takia myymään Nordean osakkeitani. En tiedä tarkalleen missä maissa Nordean nykyiset koodarit ovat, mutta kyllä niitä huonoja koodareita löytyy ihan Euroopastakin, ja myös Suomesta.

Näytä koko viesti
Fortum - 13.9.2020 06.21

En jaksa uskoa, että Nord Stream 2 ei tulisi valmiiksi. Varmaan se voi vähän myöhästyä, mutta tuskin paljoa. Ylellä oli ihan hyvä juttu tähän liittyen: https://yle.fi/uutiset/3-11533765 . Sieltä pari lainausta:

Nord Stream 2 on, venäläisestä omistuksestaan huolimatta, sveitsiläinen yritys. Tätä investointia suojaa Euroopan energiaperuskirja, hän sanoo. Tuo energiaperuskirja kieltää Taluksen mukaan epäreilun kohtelun. Valtion toiminnan pitää olla ennakoitavaa, läpinäkyvää ja sen pitää perustua oikeuteen ja sääntöihin. Miksi ykkönen olisi ok, mutta kakkonen ei? Olisi lähtökohtaisesti ongelmallinen ajatus, jos Nord Stream 1- ja Nord Stream 2 -putkiin osallistuvia yrityksiä käsiteltäisiin eri tavoin. Kyse on kuitenkin samoista kaasumolekyyleistä, jotka tulevat samoista lähtistä samoille markkinoille, Pami Aalto sanoo.

Uskoisin, että tämä on vain tätä nykyajan poliittista uhoa, mutta mitään ei oikeasti asialle tehdä. Ei ne Euroopassa tuota putkea voi kieltää, rikkoisivat omia lakejaan, puhumattakaan siitä että sille on oikea tarve.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 8.7.2019 02.24

Eikös omien ostot pääty tänään: "Omien osakkeiden hankinta aloitetaan aikaisintaan 26.6.2019 ja lopetetaan 8.7.2019 tai kun määrä on tullut täyteen.": https://ovaro.fi/fi/tiedotteet/ovaro-aloittaa-uuden-omien-osakkeiden-osto-ohjelman-3/ . Itse myin kaikki ovarot tappiolla pois, prosenteissa joku -25%, euroissa vain joku 1400 e tappiota, huonomminkin olisi voinut mennä. Usko meni kun IH ja toimari luovuttivat. He tietänevät tilanteen parhaiten ja aika vahva myyntisignaali itselleni tämä.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 6.7.2019 01.29

Itse alan olla vahvasti sillä kannalla, että aika varmasti Ovarolta tulee osakeanti, jolla parannetaan tasetta. Merkit viittaa siihen, että toimari tietää tämän ja myös IH tietää, että anti on ainut tapa tervehdyttää Ovaro. Toimarin lähtöä en ainakaan itse voi tulkita muuten kuin, että saneeraus on ainakin osittain epäonnistunut ja osakeantia pukkaa. Siksi myös IH haluaa osakkeista eroon, että ei tarvitse kaivaa kuvetta annissa. Tosin en osaa sanoa, olisiko anti pitkässä juoksussa kovin huono asia. Jos annilla saadaan tase paremmaksi ja maksettua korkeakorkoisimmat lainat pois, voisihan se olla pitkässä juoksussa positiivistakin. Itse pohdin vakavasti myydäkö Ovarot pois -25% tappiolla vai jäädä odottamaan pari vuotta mitä tästä seuraa, en kyllä välttämättä haluaisi antiin osallistua jos semmoinen tulee.

Näytä koko viesti
Cibus Nordic - Laman kestävä osinkokone? - 26.5.2019 07.43

Olisi ihan kiinnostava tietää, miten nämä Sirius-rahastot on alunperin rakennettu ja kuka ne oikeasti omistaa/omisti. Siis ilmeisesti liittyy jotenkin siihen kun Kesko joskus vuonna 2014 suunnitteli kiinteistörahastoaan: https://www.arvopaperi.fi/uutiset/kesko-kiinteistorahasto-toteutuu-loppuvuoden-aikana/8e05f594-8356-357b-9e5e-e2562e9e543d . Eli Kesko myi kiinteistöjään rahastolle (jäikö se niihin rahastoihin omistajaksi?), tuliko niistä nämä Sirius-rahastot vai miten tämä meni? Mietin vaan, että kuka tässä loppujen lopuksi nettoaa kun Sirius-rahastot myi kiinteistöt Cibukselle. Kesko? Vähän yritin penkoa tätä historiaa, mutta hankala löytää...

Näytä koko viesti
Lehto Group - 9.5.2019 04.59

Ihme sekoilua kyllä. En kyllä itsekään tankkaa lisää vaikka "halvalla" saisi. Usko mennyt firman johtoon jo kerran aikaisemmin ja nyt toistamiseen, kuinka pihalla johto voikaan olla. Uskoin, että viime vuoden sekoilut olisi olleet kertaluontoisia, mutta ei. Salkun isoin kurapositio, nyt miinuksella n. -6000 euroa. En kyllä jaksa tähän hintaan myydäkään kun ei ole tuolle käteiselle tarvetta. Mutta ainakin itselläni tämä osake sai nyt leiman, että hankkiudu tästä eroon jossain vaiheessa kun saa jonkun järkevän hinnan / käteisellä on tarvetta, ei siis tosiaankaan ole enää asiaa tällä osakkeella pitkään sijoitussalkkuuni. Ainut positiivinen asia tässä on se, että prosenteissa ei tunnu -25% laskut juuri missään kun tämä oli jo aikaisemmin melkein -50% miinuksella

Näytä koko viesti
Eduskuntavaalit 2019 - ketä sijoittajan kannattaa äänestää? - 8.5.2019 09.34

Jos/kun uusi hallitus sössii asiat ja Suomi ylivelkaantuu seuraavan 4 vuoden aikana niin aika varmasti persut ovat selvästi suurin puolue seuraavissa eduskuntavaaleissa. Näen, että persujen jättäminen pois hallituksesta on mannaa heidän kannatukselleen: Halla-Aho kun hyvin perusteluilla vastauksillaan pääsee kommentoimaan hallituksen toilailuja niin siinä kannatus nousee, jos eivät itse toheloi jotain isoa oppositiossa.

Näytä koko viesti
Aallon Group - 27.3.2019 07.58

Softasta vielä sen verran, että eipä kyllä muillakaan tilitoimistoilla kovin hyvää softaa ole. Esim. Administerin eFina, jota he itse kehuvat "Markkinoiden älykkäin taloushallintosovellus" on kyllä näin loppukäyttäjän näkökulmasta aivan hirveätä kuraa niin käytettävyydeltään kuin teknisestikin. Ihan samoja kokemuksia työntekijän näkökulmasta on myös Vismasta: ei ole käytettävyydeltään kovin hyviä mitä itse olen käyttänyt kululaskuihin ja tuntikirjanpitoon. Toki noita nyt käyttää suht vaivattomasti kun on oppinut niiden epäloogisuudet, mutta eipä se rima tämän alan softalla kovin korkealla ole. Ja ainakin firmassa, jossa itse olen töissä, on Administerilla paljon ongelmia, itsellänikin Administer on sössinyt palkanlaskennan moneen kertaan, yksinkertaisia veroprosentti-muutoksiakaan ei aina osattu tehdä oikein. Kummalle sitten antaa enemmän painoarvoa tilitoimisto-alalla: softalle vai oikeasti osaaville kirjanpitäjille, jotka eivät sössi asioita. Webcastissä hallituksen pj. sanoi softasta ihan hyvin, että "ei lähdetä korjaamaan sitä mikä ei ole rikki", tämä on yleensä ihan hyvä periaate softasta.

Näytä koko viesti
Aallon Group - 26.3.2019 10.21

Itseäni tässä softakeskustelssa mietityttää koodaritaustalla se, että mitä kaikkea kirjanpitoalalla voi edes softalla automatisoida. Sen ymmärrän, että esim. jotkut matkalaskut varmasti on helpohko automatisoida niin, että asiakas tekee matkalaskun esim. kännykällä ja ottaa kuitista kameralla kuvan tms. Tommoisia nyt tilitoimiston ei kannata manuaalisesti käsitellä. Mutta tämänlaisten asioiden automatisointia varten mietin, että onko järkeä lähteä tämmöiseen kehittämään omaa taustajärjestelmää, vai onko järkevämpi kehittää vain asiakkaalle päin näkyvää käyttöliittymää, kuten Aallon Helsinki on käsittääkseni tehnyt (asiakasportaali).

Kai tilitoimistoalalla on myös asioita, joita ei vaan voi automatisoida. Siis tilintarkastaja varmaan joutu manuaalisesti käymään läpi asioita ihan lain vaatimuksista? Jos joku tuntee alaa paremmin, voisi kommentoida tätä softapuolta enemmän. Mitä kaikkea Talenom on automatisoinut?

Näytä koko viesti