Olet täällä

Robit - 4.1.2019 11.34

Onko kellään käryä mikä tätä nostaa, tultu nyt vuoden alusta ylös kevyet ~55%..

Viimeisin pörssitiedote pari päivää sitten oli lainojen uudelleenjärjestelyistä, mutta se tuskin tätä rallia aiheuttanut..

Näytä koko viesti
Nordea - 21.12.2018 10.26

Kauppalehdeltä tuli jo uutinen myös tästä, kyllä Cevianille aukeaa paikka Nordean nimitystoimikuntaan ja sitä kautta  hallitukseen.

Taitaa Von Koskullilla aueta samalla loppusuora Nordea-taipaleella..

Näytä koko viesti
Lisäarvon tuhoamista - 3.12.2018 07.02

Terve,

Saako vähän udella, kun tuo salkun nopea kasvuvauhti ja tuleva tavoiteltu sellainen pisti silmään.

Saat ilmeisesti aika ison potin kuukaudessa syrjään sijoituksiin jos 2,5 vuodessa olet kasvattanut salkun 10k->100k ja kahtena seuraavana vuotena tavoite 100k->200k. Tämä johtopäätös siis salkun rakenteen pohjalta, pääosa solideja osinkokoneita ja indeksejä eikä niinkään potentiaalisia multibaggereita.

Saa avat lisää jos huvittaa, tai jättää avaamattasmiley

 

Näytä koko viesti
Lehto Group - 20.10.2018 09.29

Taaksepäin katsoen, helmikuinen Myllymäen (ja muiden merkittävien henkilöomistajien) irtautuminen näyttää enemmän ja enemmän siltä että tiedettiin ettei tämä kasvutarina niillä marginaaleilla tule jatkumaan. Mikä taas herättää kysymyksen että onko vuoden tiedottamisessa pudoteltu näitä ”pommeja” pikkuhiljaa sen sijaan että oltaisiin jo q1/q2 tultu ulos oikeilla numeroilla..

Itse onnekseni irtauduin tästä 11,2€ keskihinnalla kurssin ollessa vähän alta 9€, alkoi vaan tuntua siltä että vaikka sen hetkinen ohjeistus olisikin pitänyt niin markkinassa alkoi olemaan epäilyksiä Lehdon (ja myös koko rakentamisen toimialan) näkymien suhteen. Tällä hetkellä Constin kanssa vähän samankaltaisessa ”liemessä”, ja moitin itseäni siitä että olen siinäkin mukana syklin tässä vaiheessa. Oppina molemmista se että nämä rakennusliikkeet kuuluisi poimia salkkuun syklin pohjilta..

Saa nähdä saako antihinnan haminoihin pudonnut kurssi rekyyliä aikaan maanantaille, mutta itse en uskalla sitä lähteä testaamaan vaan pysyn katsomossa. Oma mutu on se että jos risahduskin kuuluu loppuvuoden aikana niin tuo on lähempänä neljää kuin viittä euroa vuoden lopppuun mennessä.

Edit. ”Onnekseni” irtauduin tarkoitti luonnollisesti sen hetkisen tappion nielemällä säästymistä seuraavien kuukausien laskettelulta ja eilisen syväkyykyltä. Eihän tämä tuubiin mennyt itselläkään.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 16.8.2018 07.51

Hei,

Mitä tämmöisessä tarkoittaa ”suoja enintään 30% kurssilaskua vastaan”?

Näytä koko viesti
Taaleri - 13.8.2018 08.13

Itseltä löytyy kanssa pieni positio Taaleria. Toimarista jäi hyvähkö kuva Roastissa, luvut ovat olleet ihan rohkaisevia ja tuntuvan painon annan myös juuri Vilenin hehkutukselle sillä hän on perehtynyt yhtiöön erityisen huolella. 

Näytä koko viesti
Lehto Group - 15.6.2018 12.03

https://www.arvopaperi.fi/porssitiedotteet/lehto-group-oyj-lehto-ja-sukari-invest-oy-yhteistyohon-ideapark-kauppakeskuksen-rakentamiseksi-seinajoelle-6729591

 

hyvän kokoinen keikka

Näytä koko viesti
Lehto Group - 21.5.2018 05.31
Aksu kirjoitti:

Ei ole vaikutuksia julkaistuihin näkymiin koska julkaistut näkymät ovat jo nyt varsin hyvät. Nykyisen hinnoittelun perusteella markkinat eivät mielestäni vieläkään usko näkymien toteutumiseen.

Ei ole vaikutusta vuoden 2018 näkymiin koska eivät ehdi tuloutua kuin maksimissaan murusia tämän vuoden vaihtoon.

Mitä tulee nykyiseen hinnoitteluun ja aliarvostuksen purkautumiseen niin riippuu hyvin paljon Lippulaivan urakkasopimuksen syntyaikataulusta. Ei taida tulla sen osalta valmista ennen kesälomia..

Näytä koko viesti
Lehto Group - 16.5.2018 08.40

Rakennusliikkeillä on sekä luovutuksen mukaan tuloutettavaa tuotantoa(Lehdon tapauksessa ainakin omaperusteiset asuntokohteet osarin mukaan) sekä osatuloutettavia projekteja(urakkakohteet, joissa sopimus ulkopuolisen tilaajan kanssa, esim. DSVn logistiikkakeskus, toteutuessaan Lippulaiva jne..)

Liikevaihdon kasvu Q1 on miltei pakko selittyä sillä että osatuloutettavia projekteja on paljon käynnissä, sillä omaperusteisten, luovutuksen mukaan tuloutettavien projektien kontrIbuutio Q1 vaihtoon oli minimaalinen(vai peräti olematon?)

Projektit siirtyvät tilauskantaan lähtökohtaisesti sillon kun rakentaminen varmistuu(rakennuslupa plakkarissa sekä omaperusteisissa rakentamisen aloituspäätös ja vastaavasti urakkakohteissa allekirjoitettu sopimus rakentamisesta). Esim. Lippulaiva ei ole tilauskannnassa koska urakksopimusta kauppakeskuksen rakentamisesta ei vielä ole(toivottavasti syntyy kuun loppuun kuten lupailivat). Tilauskannasta projekti poistuu tuloutuksen myötä, urakat edistymisen mukaan ja omaperusteiset kohteen valmistuttua.

Näytä koko viesti
Lehto Group - 8.5.2018 08.40

Itseä kiinnostaisi jos jollain olisi näkemystä Lehdon asettaman 2018 liikevaihtotavoitteen näkymistä, joko Lippulaivan sopparilla tai ilman. Vuosi kohta puolivälissä ja tilauskirja rapiat 5xx Me, josta tälle vuodelle tuloutuu ainoastaan osa. Eli ihan nopeasti pähkäiltynä uutta keikkaa pitäisi saada aika reippaasti että ohjeistuksen kasvutavoitteen mukainen liikevaihto saavutetaan, ottaen huomioon että tästä eteenpäin tänä vuonna saatavista ja alkavista uusista projekteista ei hirveästi ehdi tuloutua enää tämän vuoden aikana..

Näytä koko viesti