34
forum
|

Deeku

Liittynyt:
6.1.2018
Viestejä:
3

Kannabis-firmat tuntuuvat olevan talla hetkella todella kovassa hypessa.

Mitkas on taalla sijoittajien mielipitee?

Yleinen konsensus tuntuu olevan, etta valuaatiot on ylakanttiin, mutta toisaalta alalla on paljon potentiaalia. 

Itse olen lahtenyt vahan isommalla steikilla HMMJ ETF-aan ja pari pienempaa gamblaysta "nouseviin" firmoihin.

0
0
7.1.2018 - 16:30

sharkie

+9
Liittynyt:
27.9.2015
Viestejä:
22

Ensimmäiset "mustatpilvet " nous tämän uutisen myötä https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/kannabikseen-sijoittaneet-pela… . Noi voi vähän hämmentää ja vauhdittaa laskua joka on tullut joka kerta tammikuussa kun joku uus osavaltio launchannut ja se hype mennyt vähän ohi ja porukka kotiutellut voittoja.

Ite keventäihin tähän väliin ellen odottelis sitä virallista vahvistusta siihen Kanadan laillistamiseen. Jos sen uskoo menevän läpi kuten odotuksissa on niin nousu potentiaalia varmasti vielä on. Jos toi ei mene läpi niin uskon että noi osakkeet romahtaa ja tonttiin tullaan oikein kunnolla koska hinnoissa on jo ihan helvetisti/liikaakin sitä odotusta että toi laillistuu. En siis suosittele menemään allin niinkuin eräät :-)

Jos toi Kanada laillistuu oliko se viimesin suunnitelma nyt 1.8.2018 niin semmoisen vinkin voin tässä jo heittää noin yleisesti että tossa kun alkaa osteleen 3-4viikkoa ennen laillistamista ja myy muutama pv ton deadlinen jälkeen niin tulee tekemään todella hyvän tilin. 

Oma strategia on vaan HODL ja venailen muutaman vuoden jos tohon sais jotain uusia maita tms mukaan. 

0
0
7.1.2018 - 16:44

Deeku

OP
Liittynyt:
6.1.2018
Viestejä:
3

Itse ostin lisaa just tuossa torstain pikkukuopassa.

Hankala kuvitella, etta sita mitenkaan laittomaksi enaa saisi osavaltioissa, jossa se jo on laillistettu.
Eipa silla lisaa aanestajia ainakaan sais. Tosin ei taida olla nuo Trumpin steitteja muutenkaan, etta voi kai se haistattaa vitutkin. 
Mutta jotenkin tuntuu, etta tuota junaa on vahan myohasta enaa pysayttaa.

Enemman huolestuttaa se, etta kertakaikkiaan nuo firmat ei saa koskaan myytya tarpeeks nuille osakehinnoilla, vaikka ei tulis pahoja laki-biitteja.

0
0
26.3.2018 - 13:14

Daytrader

+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

Itse kyttäilen kannabis osakkeissa paikkaa shortata. Arvostuksiin on leivottu sisään markkinan nopea kasvu, ja ennen kaikkea se, että nykyiset listatut hyvin pienen liiketoiminnan yhtiöt ottavat ison osan tästä markkinasta. Jos hinnoissa on jo nämä molemmat sisällä, niin ainoa positiivinen yllätys olisi hypen ja kuplan paisuminen. Tämä on toki mahdollista. On vaikea arvioida, missä vaihessa lasku alkaa. Luultavasti otan nyt vain 10 tuhannen euron shortti-position. Oikeastaan toivon, että laput vielä tuplaavat, koska sillon tämä olisi paljon varmempi betti, ja sisään voi laittaa isommin rahaa.

En usko, että kannabikseen syntyy samanlaisia kansainvälisiä hyvin kannattavia brändejä kuin vaikka alkoholissa ja tupakassa. Valtiot tekevät kaikkensa tämän ehkäisemiseksi, joten kannabis säilyy hyvin reguloituna ja paikallisena markkinana. Yhdysvallat on toki se iso palkinto, mutta on ihan mahdoton vielä sanoa, mitkä yhtiöt ovat siellä markkinajohtajia vuonna 2025.

0
0
27.3.2018 - 13:54

Tomi Haataja

+483
Liittynyt:
10.12.2016
Viestejä:
216

Sama homma täällä, varsinkin muutamat lääkekannabisyhtiöt ovat erittäin houkuttelevia shortteja pitkällä tähtäimellä. Kun kuuntelee vaikka asiaan perehtyneiden kliinisten farmakologien näkemyksiä asiasta niin aina nousee esille se, että mitään uutta ei ole enää tulossa, vaan kaikki mahdolliset käyttöindikaatiot on melkein jo keksitty ja eipä niitäkään ole paljon: Tietyt vaikeat epilepsiat, ms-taudin spastisuus ja jotkin kiputilat tai syöpähoidoissa pahoinvoinnin lievitykseen. Siitä huolimatta moniin firmoihin on leivottu "kannabis parantaa syövän" -tasoisia arvostuskertoimia. Tottakai lääkekannabiksella on hyödyllisiä käyttökohteita, mutta ei siitä miksikään ihmelääkkeeksi ole, vaan ehkä jopa aika kapea-alaiseen käyttöön. Suhteessa siihen nähden miten "yksinkertainen" lääke on kyseessä, niin asiaa on tutkittu jo aika epätavanomaisen paljon, joten eiköhän sieltä kaikki ole löydetty mitä on löydettävissä.

Viihdekäytön osalta on kiintoisaa seurata tuleeko kannabiksesta itsessään matalan katteen bulkkikamaa. Näkisin pontentiaalia korkeintaan joissain hieman paremman focuksen firmoissa, missä jalostusastetta on viety pitemmälle kuin että tuotetaan vain kannabista. Toki tällä hetkellä arvostuskertoimet taitaa olla tapissa joka tapauksessa, niin taitaa olla loputon suo lähteä etsimään tuollaisia firmoja hyvällä valuella.

Kyllä tuo laillistamis -tai ainakin dekriminalisaatioaalto varmaan hiljalleen alkaa tulla eurooppaankin 5-10 vuoden sisällä, kun useat isot terveysorganisaatiotkin alkaa kääntyä sen puolelle (WHO, John-hopkins-lancet-komitea ja esim. Suomessa THL), mutta kuka tässä oikeasti dominoi? Esim. Contsellation brandsilla on jo 190 miljoonan betti alalle eli ehkä isot pelaajat kuitenkin dominoivat jos joku. Onko tässä sijoittajalle enää mitään mahdollisuuksia? Siihen en oikein usko. Ylipäätään valtiot haluavat säilyttää jakelun, koska se taitaa olla kansainvälisen tutkimuksen valossa hyöty-haitta-suhteelta paras malli.

0
0
28.3.2018 - 14:48

Daytrader

+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

Mielenkiintoisia kommentteja. Katsoin Sharevillestä, että Nordnetin käyttäjien viiden suosituimman osakkeen(kaikista osakkeista!) joukossa oli kaksi kanadalaista kannabisyhtiötä. Eli aika hyvän jalansijan nämä ovat saaneet Pohjoismaissakin. Mun mielestä näistä vois lähteä ihan hyvin 2/3 markkina-arvosta pois, eikä mua vielä kiinnostaisi ostaa, koska riskiä tulee olemaan riittävästi.

Ootko tehnyt tarkempaa analyysiä yksittäisistä lääkekannabisyhtiöistä? Mua kiinnostais kyllä kuulla. Oon nyt shorttina 1500 kpl HMMJ ETF:ää, mutta toki paras positio olis, jos pystyis shorttaamaan tökeröimmin yliarvostettuja yhtiöitä.

0
0
3.4.2018 - 16:14

Tomi Haataja

+483
Liittynyt:
10.12.2016
Viestejä:
216
Daytrader kirjoitti:

Ootko tehnyt tarkempaa analyysiä yksittäisistä lääkekannabisyhtiöistä? Mua kiinnostais kyllä kuulla. Oon nyt shorttina 1500 kpl HMMJ ETF:ää, mutta toki paras positio olis, jos pystyis shorttaamaan tökeröimmin yliarvostettuja yhtiöitä.

En ole vielä ehtinyt kovin syvällisesti käydä läpi yksittäisiä firmoja, mutta jo 20-30 tunnin perehtymisellä nousee esiin paljon ongelmia ja ongelmaisia yhtiöitä. Toki näissä vähän hankaluutena, että monen kohdalla ei ainakaan IB:n tilastojen mukaan ole osakkeita lainattavaksi shorttaukseen tai lainakorot on korkealla.

Aika hyvän kuvan saa kun katsoo jo pelkästään yhtä isointa tekijää cannabis-pharma-alalla eli GW pharmaceuticals. Tällä firmalla on nyt yksi lääkevalmiste (sativex) markkinoilla MS-potilaille, jotka kärsivät vaikeasta spastisuudesta. Jostain syystä neurologit eivät ole kuitenkaan hirvesti innostuneet tästä lääkkeestä, osaltaan varmaan siksi, että sen tehoa ei ole osoitettu muihin saman käyttöindikaation vertailukelpoisiin lääkkeiisiin verrattuna. Placeboa vastaan toki on hyvä teho. Suomessa tähän myönnetään reseptejä hieman yli 200 potilaalle vuodessa eikä muutenkaan myynti päätä huimaa, kun firman liikevaihto oli 11 miljoonaa viime vuonna ja kasvu negatiivinen. Lääke kuitenkin ollut markkinoilla jo useamman vuoden, niin myynnin lasku on aika iso kysymysmerkki.

Hyvin todennäköisesti GW saa myyntiluvan Epidiolexille vaikeisiin epilepsioihin, jonka parempi teho on osoitettu vaikeissa lääke-resistenteissä epilepsioissa, missä 3-4 ensin kokeiltua epilepsialääkettä ei ole toiminut. Näitä on tutkimuksesta riippuen 15-20 % epilepsioista eli kohtalaisen iso ja merkittävä ongelma, jos kouristuksia ei saada lääkkeillä kuriin. Epidiolexilla on tässä ollut huomattavaa tehoa plaseboon (+olemassa oleva lääke) verrattuna, mutta enemmän haittavaikutuksia: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28538134

Jos kuitenkin firman market cap on 3,2 miljardia, niin tällä järjellä pharmayhtiöille tyypillinen 4 x P/S -kerroin antaa myyntiarvion 800 miljoonaa vuodessa, kun tuote saadaan markkinoille. Tuntuu aika ylimitoitetulta ennusteelta ja ylipäätään tässä ei mielestäni huomioida sitä, että moni muukin firma on kehittämässä samalla periaattella toimivia lääkkeitä (esim. Zynerba) ja tällaisissa tuotteissa herää myös kysymys, voiko patentilla mitenkään saada pysyvää suojaa edes lyhyelle aikavälille. Edelleen tuntuu ,että sijoittajat on unohtaneet, että myös muita epilepsialääkkeitä kehitetään kovaa vauhtia. Ihan kuin kannabinoidit olisi jokin mullistava tapaus ja kaikki muut lääkeideat on kadonneet maailmasta. Ei, vaan kannabinoideilla on hyvin samankaltaisia vaikutusmekanismeja, joita voidaan saada aikaan myös muilla lääkeaineilla - ehkä jopa paremmalla terapeuttisella vaikutuksella ja paremmalla haittaprofiililla: Täällä on pitkä lista haastajia ja varmasti lisää tulossa kovaa vauhtia https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2405650216300259

Muut GW:n kehityskohteet/käyttöndikaatiot on taas käytännössä toiveajattelua, joilla on mielestäni tämänhetkisen tieteellisen näytön perusteella alle 10 % mahdollisuus päästä ikinä mihinkään kliiniseen käyttöön. Kuitenkin rahaa noihin tutkimuksiin tulee palamaan ihan mukavasti, mutta mikäs siinä jos markkinoilta löytyy maksajia. Pahimpana esimerkkinä glioblastoma multiforme, johon on jo tälläkin hetkellä kehitteillä valtavasti paljon parempia lääkkeitä.

GW vaikuttaa nopeasti katsottuna vähän kuin oman alansa Teslalta. Tekee sinänsä ihan relevantteja tuotteita, varsinkin tuolle epilepsialääkkeelle on ainakin tällä hetkellä tarvetta. Kuitenkin samat ongelmat kuin Teslan kohdalla eli järjetön arvostus ja unohdetaan, että tässä voi tulla rajua kilpailua ja tuote huonosti suojattu. Jonkinlainen first mover advantage toki on, mutta voiko sillä perustella noin järjettömän arvostuksen? Itse odottelen, että myyntiluvan julkistus saisi lisää hypeä käyntiin ja sitten pohdin shorttaamista.

GW pharmaceuticals on kuitenkin sieltä "lupaavimmasta" päästä, joten jo pelkkä lähtötaso antaa huonot oddsit löytää muualta mitään sen parempaa. Oikeastaan kaikki epilepsian, spastisuuden, kouristelujen, pahoinvoinnin ulkopuolella olevat indikaatiot ovat lähtökohtaisesti tieteellisessä valossa aika epäilyttäviä. Toki en ihan niin syvälle ole vielä päässyt, että voisin riittävällä varmuudella sanoa jokaisesta yksittäisestä käyttöindikaatioista, mutta ylipäätään ryhmänä on hyvin epätodennäköistä, että tuolta jotain merkittävää löytyisi. Ja sitten jos pysytään tieteellisesti relevanteissa käyttöindikaatioissa, niin ongelmana on ennemmin tai myöhemmin kilpailu. 

Muita firmoja jotka herättää paljon epäilyksiä: Tetra bio pharma ja Cannabis science (tämän on pakko olla vitsi). Zynerba muuten, mutta äkkiseltään katsottuna voisi olla buyoutin kohde, kun kurssikin tullut paljon alas viimeaikoina.

En tiedä onko tässä kannattavaa lähteä kaivamaan syvempaa analyysia yksittäisistä yhtiöistä, kun shorttaaminen voi käydä hankalaksi ja kuitenkin tuntuu, että koko alaa uhkaa samat ongelmat. Lievemmissä käyttötarkoituksissa ihmiset todennäköisesti harrastaa itselääkintää lisäravinteiden tapaan ja vakavammissakin tarkoituksissa markkinat on kapeat mutta kilpaillut. Helpoin varmaan shortata juuri tuota HMMJ ETF:ää, kun siinä hyvä likviditeettikin. Tuo Epidiolexin myyntilupa on ihan hyvä etappi pitää silmällä, sillä voisi nostaa euforiaa koko alalle hetkellisesti.

Jos haluaa hyvän kokonaiskäsityksen, mitä tieteellinen näyttö sanoo eri lääkekannabiksen käyttöindikaatioista ja yleisesti tutkimusten laadusta, niin tässä hyvä artikkeli: https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2338251

Ehkä jotain kertoo alan tutkimuksen tasosta, että 79 tarkastelun kohteena olevasta tutkimuksesta vain neljässä arvioitiin biaksen riski pieneksi.

0
0
3.4.2018 - 20:10

Daytrader

+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

Kiitos hyvästä vastauksesta! Olen aika varovainen shorttaamaan mitään alle miljardin market capin osakkeita. Varsinkin kun mennään pink sheetille, niin siellä kyllä riittää sitten kunnon short squeeze tempauksia. Ton GW Pharmaseuticalsin voisi ottaa seurantaan kun shorttauskin onnistuu hyvin.

HMMJ on ollut yhtä alamäkeä sen jälkeen kun sitä myin. Varmaan 12-13 dollarin tasoilta ottaisin jo kiinni. Voihan tämä mylly lähteä uudestaan taas jauhamaan hintakuplaa.

 

0
0
30.5.2018 - 17:45

Aki Pyysing

+12343
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6731

Suuruusluokkaa jokaisella hiljan peliin mukaan tulleella spekulantilla löytyy salkustaan joko kannabista tai kryptoja. Kryptoja miulla ei ole koskaan ollut, enkä usko että tuleekaan. Joku lohkoketjuteknologian kanssa puuhasteleva firma olisi selkeästi eri asia. Niitä nyt varmaan oikeastaan jo onkin, koska olisin yllättynyt jos ei sekä Nokia että Nordea olisi jotenkin aktiivisia tällä saralla. Varsinaista tietoa aiheesta hyvin vähän, jos ollenkaan.

Kannabisosakkeet vaikuttivat pikavilkaisulla aikoinaan kovin hypetetyiltä, eikä vanha fundajäärä lämmennyt, vaikka sinänsä olisi kiva kertoa satunnaiselle vastaantulijalle, että on muuten hamppua salkussa.

Toivon nuorille sijoittajille hyvää alkumenestystä, jotta eivät masentuisi heti lähtökuopissa, vaan jaksaisivat keinotella loppuikänsä. Nyt on hampuista tullut hyviä uutisia ja ilmeisesti myös osakkeet lähteneet nousuun. Yleensä kun hypealalla tulee positiivista infoa, se vaikuttaa enemmän kuin mitä fundamenttipohjalta pitäisi. Olisiko ehkä hyvä aika keventää pilveä?

https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/kannabikseen-sijoittavia-helli…

En tehnyt mitään analyysiä yhdestäkään lapusta, joten tämä on sitten täysin mutuheitto.

Toisin kuin kryptoissa, kannabiksen tapauksessa itse tuotetta on ollut kyllä hallussa:

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/aki-pyysing/marijuana-auttaa-kihti…

 

 

 

0
0
30.5.2018 - 20:17

THAIMING

+133
Liittynyt:
10.5.2018
Viestejä:
151
Aki Pyysing kirjoitti:

Suuruusluokkaa jokaisella hiljan peliin mukaan tulleella spekulantilla löytyy salkustaan joko kannabista tai kryptoja. Kryptoja miulla ei ole koskaan ollut, enkä usko että tuleekaan. Joku lohkoketjuteknologian kanssa puuhasteleva firma olisi selkeästi eri asia. Niitä nyt varmaan oikeastaan jo onkin, koska olisin yllättynyt jos ei sekä Nokia että Nordea olisi jotenkin aktiivisia tällä saralla. Varsinaista tietoa aiheesta hyvin vähän, jos ollenkaan.

Nordealla ollut testissä Ripplen XRP. Tämän enempää uutista en asiasta löytänyt. Tiedä sitten kuinka pitkälle ovat testejä vieneet. Ruotsista myös SEB liittynyt mukaan:

https://www.businesswire.com/news/home/20161020005423/en/R3-Trials-Inte…

https://ripple.com/insights/ten-new-customers-join-ripples-global-payme…

0
0
31.5.2018 - 12:53

Daytrader

+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

Tämä nyt kuulostaa vähän surullisen kuuluisalta "uskon kyllä blockchainiin, mutten bitcoiniin" fraasilta. Mutta, kannabiksen voittokulkuun uskon, koska se on monille parempi päihde kuin alkoholi ja sillä on todella paljon lääketieteellistä käyttöä. En ihmettelisi, jos 10-15 vuoden päästä maailmassa myydään sadalla miljardilla dollarilla laillista kannabista. Olisin kuitenkin hyvin varovainen nykyisten pörssiyritysten suhteen, koska niillä on vielä näytöt antamatta ja markkina-arvoa miljardeissa.

Koska ala on lupaava ja ETF kallis shortata, otin shortit kiinni hyvällä tuurilla kutakuinkin päivilleen tämän vuoden pohjiin. Uskon kyllä, että osakkeet ovat yliarvostettuja, mutta pelkään että ne voivat siitä vielä kallistua entisestään. Mutta tosiaan, tällä sektorilla on jo euforiaa, joka ennen pitkää johtaa epärationaalisiin liikkeisiin suuntaan ja toiseen.

 

0
0
31.5.2018 - 14:40

petteri

+1492
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
1368

Kannabis kasvaa missä vaan pellolla tai kasvihuoneessa ja sitä ei tarvitse jalostaa järin ihmeellisesti käyttöä varten.

Pörssin kannabisosakebuumi on ihan päätön. Ei muissakaan kasviksissa tai maataloustuotteissa millään suuryrityksellä ole yleensä mitenkään ihmeellistä markkinaosuutta tai rahasampo, kun kuka vaan voi viljellä samoja tuotteita.

0
0
16.8.2018 - 11:28

Stu

+97
Liittynyt:
28.12.2015
Viestejä:
67

Tämä antaa ehkä vähän osviittaa siitä minkälaista potentiaalia nähdään kannabiksen viihdekäytössä. Näytti olevan iltalehdessäkin uutinen niin laitetaan se tähän:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201808162201140489_ul.shtml

Jos aiemmin oli firman valuaatiossa monien mielestä ilmaa, niin Constellation ei ainakaan tätä nähnyt.

Se että nouseeko muutama kannabistuottaja firma samalle tasolle mitä isoimmat tupakka- ja alkoholinvalmistajat jää nähtäväksi.

0
0
17.10.2018 - 16:50

Jääkarhu

+73
Liittynyt:
10.11.2015
Viestejä:
65

Miksi ganjafirmat isosti laskussa atm vaikka laillistettiin tänään Kanadassa? Horizons Marijuana Life Sciences indeksi on jo yli -7%.

0
0
17.10.2018 - 16:59

hauturi

+3105
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2322
Jääkarhu kirjoitti:

Miksi ganjafirmat isosti laskussa atm vaikka laillistettiin tänään Kanadassa? Horizons Marijuana Life Sciences indeksi on jo yli -7%.

Varmaan tämä mitä sharkie kirjoitti Daytraderin blogiin:

Alustuksen pointti on lähinnä se että toisinkuin montaa muuta maniaa niin kannabismaniaa on yhdistänyt yksi tekijä. Kurssit nousevat voimakkaasti kohti laillistumispäivää ja laskevan voimakkaasti sen jälkeen kun savupilvi hälvenee. Eli kuplan huipun ennustettavuus on ollut jotenkin helppoa.

0
0
17.10.2018 - 17:19

Jääkarhu

+73
Liittynyt:
10.11.2015
Viestejä:
65

Saattaahan se tosiaan nuinkin mennä että hype laantuu nyt heti ja jengi myy. Itselläkin oli tarkoitus keventää alan osakkeita huomattavasti jokunen päivä laillistamisen jälkeen, näkemyksenä oli että laillistamisen vahvistuttua mukaan hyppäisi vielä viimeisiä "tuulipukusijoittajia". Noh ajoittaminen on aina vaikeata ja tuotot on ollut erinomaisia. Tarkkaillaan tilannetta ja luultavasti lähipäivinä isosti myyntiä meni kurssit ylös tai alas.

0
0
8.1.2019 - 12:37

Sijoitustieto

+1890
Liittynyt:
9.6.2014
Viestejä:
1233

Johannes Ankelo 8.1.2019: Kannabiksen laillistamisen taloudelliset vaikutukset

"Yhdysvalloissa osavaltio toisensa jälkeen on laillistanut marijuanan joko lääke- tai virkistyskäyttöön. Kanada laillisti kannabiksen virkistyskäyttöön koko maassa. Amsterdamin kahviloissa on marijuanaa on voinut polttaa jo pitkään. Portugali dekriminalisoi huumeet vuonna 2001, eli siellä virkavalta ei jahtaa huumeiden käyttäjiä.

Mitä ihmettä on tapahtumassa maailmassa, jossa pitkään kielletyt aineet ovat tulleet ei pelkästään virkistyskäyttöön, vaan myös lääketieteen avuksi?

Raapaistaan pintaa hieman syvemmälle."

0
0
8.3.2019 - 20:36

MultiTabs

Liittynyt:
19.6.2018
Viestejä:
1

Aika kovin on hinnat nousseet nyt koko alkuvuoden isoimmissa firmoissa. Osaako fiksummat kertoa onko kallistumisen takana jokin oikea syy vai pumpataanko vaan lisää ilmaa hintoihin? 

0
0
18.6.2019 - 05:02

Aki Pyysing

+12343
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6731

Piti tarkistaa, mitä tarkoittaa "Tätä huimaa vauhtia kasvavaa kannabisosaketta saa nyt halvalla".

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/tata-huimaa-vauhtia-kasvavaa-kannabisosaketta-saa-nyt-halvalla/cd279826-f7f4-4ce2-8017-e16fa6670428

Halvalla tarkoittaa, että 2019E liikevaihto 221M CAD, käyttökate pakkasella ja markkina-arvo 2,3 miljardia Kanadan dollaria.

Taidan toistaiseksi ostaa jointit jointteina.

0
0
18.6.2019 - 21:27

Pikkumyymi

+5
Liittynyt:
9.1.2015
Viestejä:
10
Aki Pyysing kirjoitti:

Piti tarkistaa, mitä tarkoittaa "Tätä huimaa vauhtia kasvavaa kannabisosaketta saa nyt halvalla".

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/tata-huimaa-vauhtia-kasvavaa-kannabisosaketta-saa-nyt-halvalla/cd279826-f7f4-4ce2-8017-e16fa6670428

Halvalla tarkoittaa, että 2019E liikevaihto 221M CAD, käyttökate pakkasella ja markkina-arvo 2,3 miljardia Kanadan dollaria.

Taidan toistaiseksi ostaa jointit jointteina.

"Yhtiön valuaatio on yksi alan halvimmista." :)

0
0
6.11.2020 - 18:39

keijokepuli

+362
Liittynyt:
16.12.2014
Viestejä:
284

Tämän toimialan mielestä vaalien voittaja on selvillä 😁. Mitkä lienee voittaja yhtiöt... oma kompetenssi ei riitä arvioimaan?

0
0
6.11.2020 - 18:48

Slice

+186
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

En käytä enää lainkaan, mutten tuomitse. Voisi mielestäni vapauttaa. Marokkolainen on parempaa.

0
0
6.11.2020 - 19:29

Bingo53

+3006
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2108

Vaaleissa äänestäjät ottavat kantaa myös kannabiksen laillistamiseen joissakin osavaltioissa ja sen tulokset alkavat olla selvillä. Ohessa lähde asiaan:

https://edition.cnn.com/2020/09/12/business/cannabis-ballot-2020-electi…

Äänestäjien mielipide näkyy tänään jenkkipörssin eniten nousseiden osakkeiden listassa - kärjessä Aurora ja Tilray.

Uutinen CNN: https://edition.cnn.com/2020/11/04/politics/marijuana-legalization-2020…

Montana, Arizona, New Jersey and South Dakota approve marijuana ballot measures, CNN projects

 

0
0
20.1.2022 - 20:22

keijokepuli

+362
Liittynyt:
16.12.2014
Viestejä:
284

”Tästä kaikesta huolimatta suurimmat MSO:t kuten Curaleaf, Cresco Labs, Trulieve, Verano ja Green Thumb Industries ovat kasvaneet vahvasti...”

Mistähän näihin Villen mainitsemiini Kanadan kannabismonstereihin pääsisi kätevimmin sijoittamaan? Mulla Nordnet ja OP, niistä en ainakaan itse löytänyt?

0
0
20.1.2022 - 21:05

Jytky

+107
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
149
keijokepuli kirjoitti:

”Tästä kaikesta huolimatta suurimmat MSO:t kuten Curaleaf, Cresco Labs, Trulieve, Verano ja Green Thumb Industries ovat kasvaneet vahvasti...”

Mistähän näihin Villen mainitsemiini Kanadan kannabismonstereihin pääsisi kätevimmin sijoittamaan? Mulla Nordnet ja OP, niistä en ainakaan itse löytänyt?

Minulla ainakin löytyivät kaikki Nordnetissa kun kävin koittamassa lisätä niitä Seurantalistani hakutoimintoon. Ja jenkkilän pörssissä ovat.

0
0
20.1.2022 - 22:27

keijokepuli

+362
Liittynyt:
16.12.2014
Viestejä:
284

Joo, ne löysin minäkin, mutta ne on vissiin jotain trakkereitä? Osakkeet listattu kai Kanadaan. Näiden träkkereidenkään ostaminen ei ainakaan minulta onnistu. Herjaa:

 

”Toimeksiantoasi ei voitu toteuttaa

Tämän tilityypin kautta ei voi käydä kauppaa kyseisellä instrumentilla ja tällä markkinapaikalla”

OST ja AOT ei ole oikea tilityyppi - mikähän lienee on?

0
0