Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 15.4.2021 10.39

Mielenkiintoista myös, että Coinbase pääsisi 85B USD arvostukella Coinmarketcapin pronssisijalle heti Bitcoinin ja Ethereumin jälkeen.

Marketcap on 1/3 Ethereumin marketcapista ja kryptojen kokonais marketcapista (2.3TB) lähes 4%.

Kilpailijoitahan tuollakin alalla riittää jo nyt, ja varmasti on kilpailu kiristymässä lisää, kun kryptojen ostaminen tulee mahdolliseksi perinteisimmällä välittäjillä.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 4.2.2021 11.06

Toistetaan vielä kertaalleen Tsachin sanat: "We are creating a monster"

laugh

Tän junan kyydissä on kyllä kaiken positiivisen uutisvirran myötä ollut helppo istua. Arvostuskaan ei ole päässyt karkamaan ja ihan hyviä paikkoja ollut aina silloin tällöin hypätä kyytiin mukaan. Nyt vielä jytky Q4 osari niin avot.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 18.12.2020 10.45

von Fyrckendahl kirjoitti:

 

Casteliero kirjoitti:

loppujen lopuksi aina halutaan fiat valuuttoja.

 

Kryptoja halutaan, koska fiat-valuutan arvo "katoaa", mutta silti kryptojen menestys mitataan fiatissa ja sijoituksen idea on tienata lisää fiat-valuuttaa. 

Ihan loogista, että se mitataan siinä yksikössä mikä on ihmisten päivittäisessä käytössä. Kukaan tuskin enään ajattelee Bitcoinin hintaa markoissa. Yksi Bitcoinin perusideoistahan on, että se nimenomaan säilyttää arvonsa eli toisin sanoen kasvaa arvoa inflatiiviseen fiatiin nähden. Bitcoinien määrä on rajattu mikä tarkoittaa, että yhden Bitcoinin arvo on myös 10 vuoden päästä 1 Bitcoin. Se mitä se on fiatissa on toissijainen seikka. Fiatiin sama ei kuitenkaan päde. 

von Fyrckendahl kirjoitti:

Casteliero kirjoitti:

on se vähän ristiriitaista verrata yhtä kryptoa hajautettuun osakesalkkuun. 

 

Myöskään hajautetun kryptosalkun takana ei ole varallisuutta eikä tuottokykyä, jos yksittäisten kryptojen takana ei ole sitä. Hajautetun kryptosalkun arvo on samalla tavalla uskon varassa kuin yksittäisen krypton arvokin.

Tässäkin ketjussa on monesti käyty läpi kryptojen eri ominaisuuksia ja käyttötarkoituksia. Pelkän uskon varassahan se toki olisi jos ainoa käyttötarkostus on olla valuuttana.

Näytä koko viesti
Rahapeliyhtiöt - 27.11.2020 12.14

Olen myös Fanteamin pelejä joku vuosi takaperin pelaillut, mutta ei tuo tulta ole ottanut alle samanlailla mitä dfs on jenkeissä esim. Draftkingsin kautta.

Nyt oli mm. Valioliigan alkavalle kaudelle 1M guaranteed, johon osallistujia tuli reilu 20 000, 20 EUR sisäänostolla, eli turskaa jotain 0,5M tuosta (taisi olla vielä viikon parhaille jengeille jotain muutaman tonnin bonareita eli saattaa olla vielä isommat kurat). Pari viikkoa skaban alkamisen jälkeen tuli meiliä, että pääsee ilmaisiksi mukaan oiskohan ollut average pisteillä laugh

Hyvin usein näkee noissa guaranteed poteissa muutenkin overlayta mikä on itseäni kyllä ihmettänyt, mutta kasvua ilmeisesti haetaan niin kovasti, että ollaan valmiita ottamaan kuokkaakin näistä ihan kunnolla.

Peter Lynchmaisella analyysilla jättäydyn ainakin itse tästä kelkasta pois.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 15.11.2020 12.22

Naganon-prinssi kirjoitti:

CTO:n positio julkaistu tänään Aspiren rekrysivuilla https://www.aspireglobal.com/careers/?category=technologies&job=29.911

Aspiren tilanteessa ois nyt paras että löytävät kovan tekijän joka uskaltaa lähteä rakentamaan platformia puhtaalta pöydältä ja kiriä takamatkaa teknisten vaatimusten osalta. Projektina tuo tulis olemaan melko valtava, mutta tarpeen koska nykyinen Aspire Core ei näytä vähänkään isomman profiilin operaattoreille kelpaavan.

Hyvänä puolena tässä, että kehitystä voisi olla nähtävissä positiivisempaan suuntaan, jos paikkaan löytyy hyvä osaaja. Edellisen kerran tuo paikka oli avoinna 2019 alussa, joten ihan hirveän kauaan ei edellinen jantteri positiossa viihtynyt tai sitten työpanos ei ollut odotetulla tasolla. Tuo Kieviin 'pakollinen' muutto tai jatkuvasti sinne matkustaminen ei kyllä kuulosta kauhean houkuttelevalta diililtä näinä aikoina ja saattaa kyllä karkoittaa osan hyvistä kandidaateista.

Tuli samalla vilkaistua vähän Glassdoorista työntekijöiden antamia anonyymeja arvosteluja Aspire Globalista työnantajana ja mainittaakkoon, että tästä sai ihan hyvän kuvan Aspiren työympäristöstä ja -kulttuurista. Näistä on ehdottomasti hyötyä, kun ollaan rekryämässä uutta jengiä taloon.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 9.10.2020 01.09

PikkuPro kirjoitti:

Kun osa myy niin jonkun on pakko myös ostaa. Ne jotka nyt ostavat tyyliin 36-39sek niin heidän pää kestää taas nousua ja siltä osin patoutunut mentaalimyyntipaine häviää.

Juu samaa mieltä, kuulostaa astrologialta *2 mut ihan tosissani kirjoitin. Tälläsissä asioissa oon omasta mielestäni ihan hyvä, itse asiassa kun vuosia on kulunut niin oon huomannut, että ei ne taloussosiologian ja sosiaalipsykan opinnot ehkä ihan hukkaan menneetkään. Tosin opiskelin vain koska oli kivaa, koskaan mitään uratavoitteita ollut.

Tässähän on vielä erikseen olemassa se aspekti, että IPO:sta on nyt vasta reilu kolme vuotta. Tuolloin hinta pyörinyt 32SEK hujakoilla käyden heti muutaman viikon jälkeen 42SEK:ssa.

Olisi mielenkiintoista kuulla esim. IPO:sta ottaneitta kommentia/fiiliksiä sen hetken näkymistä jos vertaa nykyhetkeen - Valuaatio kuitenkin lähes samoissa lukemissa.

39SEK tasoa on nyt kolkuteltu useampaan otteeseen muutamien viikkojen aikana. Mitään TA:sta ymmärtämättä jonkunlaista resistanssia havaittavissa näillä tasoilla. Mielenkiintoista nähdä mitä seuraa jos päästään 40SEK paremmalle puolelle.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 8.10.2020 01.26

Pareto Securties on nostanut tavoitehinnan 46SEK:n aiemmasta 38SEK:a.

Oli aiemmin tarkoitus kevennellä 40SEK tasoilta, mutta kaiken positiivisen uutisoinnin ja kehityksen lomassa jää myynnit väliin omalta osaltani.

Btobetin hankinta vaikuttaa kyllä lupaavalta ja varmasti luo synergioita Aspiren ja btobetin välillä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 14.8.2020 12.38

Casteliero kirjoitti:

Tässä on viime aikoina ollut kyllä hyvää pöhinää kryptojen ympärillä taas. Jos vaikka alkais uusi kryptokiima kasaantumaan loppuvuodesta. Viimeisen parin viikon aikana Ethereum noussut reippaasti yli 50% ja Bitcoinikin pari tonnia. 

Omia havaintoja kryptomarkkinasta:

Ethereum rikkoi nyt tuon 400 dollarin resistanssitasin ja on nyt 430 dollarissa. Pöhinän ajureina mitä nyt itse seuraillut on ollut DeFi (decentralized finance) mm. Aave joka noussut 12000% vuosessa sekä lohkoketjujen oraakkeli ratkaisut (mm. chainlink, band protocol). Toki Eth 2.0 kai mahdollinen tuleminen antaa myös osittaista boostia.

Samanlaista euforiaa on havaittavissa kryptomarkkinoilla nyt mitä pörssissäkin. Suuret nousut houkuttaa taas kaikkia  ja jokainen "DeFi" projekti tuntuu saavan alle kauheata hypeä. Ethereum hakuvolyymit on Google trendsissä lyhyeen aikaan triplaantuneet. 

Toki kun kryptomarkkinasta on kyse niin se vetää myös puoleensa perinteisesti erilaisia scammeja kuten tämä DeFi projekti, jonka 60M marketcap suli nolliin muutamissa tunneissa: https://www.coindesk.com/yams-market-cap-falls-from-60m-to-zero-in-35-minutes

Nyt keskuspankkien elvytyksien jälkeen tuntuu, että Bitcoin on enemmän ja enemmän pystynyt vakiinnutaamaan paikkansa kullan rinnalla store of valuena. Jatkuvasti uutisoidaan keskuspankkien  rahan printtaamisesta ja elvytyksistä jonka jokainen kansalainen nykyään tiedostaa. Joskus vuosia sitten ei rahan tyhjästä luominen ollut monien tiedossa ja nyt valtavirtauutisoinnin jälkeen tämän tietää lapsetkin.

 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 5.5.2020 10.42

Ehkä ihan odotettu kurssireaktio näillä luvuilla, ottaen kuitenkin huomioon että kurssi pomppasi eilen 8% ylöspäin samalla kun indeksit laskettelivat 4%.

Tähän oli joka tapauksessa leivottu sisään korkeat odotukset -- Viimeisen viikon ajalta näyttää olevan aikalailla +/-0 Stokiksen indeksin kanssa mikäli tämän hetken kurssia katsoo (-4%).

Raportti antaa huhtikuun osalta vähän osviittaa hyvään Q2. Tämä ainakin mikäli regulaatio yllätyksiltä vältytään.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 24.3.2020 05.01

En itse ollut tietoinen, että toimeksianto veloitetaan silti tuolta valuuttatililtä vaikka sillä tilillä ei katetta olekkaan. Kiitokset vinkistä -- joskus tehnyt valuuttamuunnoksen ja sen jälkeen odotellut että rahat näkyy tilillä ja sitten tehnyt vasta kaupat.

Nuo valuuttatilit muuten näkyy vain vanhalla Nordnetin sivulla. Itse en ainakaan löydä noita uudelta sivulta.

Näytä koko viesti