Olet täällä

Uraaniin ja ydinvoimaan sijoittaminen - 20.10.2021 06.04

Mukava huomata että aloittamaani ketjuun on alkanut kolmen vuoden jälkeen ilmestyä asiallista keskustelua. Ei niin mukava huomata on että avauspostissa esiin nostamani pari firmaa ovat nousseet varsin mukavasti mutta jäi ammukset piippuun kun tieto alasta on mitä on. 12.10.2018 alkaen Uranium Energy Corp 1,45->3,84 (165%)  Fission Uranium Corp 0,7->1,18 (69%). Noh, muut sijoitukset ovat rullanneet pääosin erinomaisesti ja tuskin näitä isosti olisi uskaltanut ottaa. Täytyypä poimia jotain tässä ketjussa esiintyviä yrityksiä viimein salkkuun. Muistutus itselle että aina kun on näkemystä jostain yrityksestä/alasta niin edes pientä sijoitusta kehiin niin säästyy jälkijossitteluvitutukselta :)

Näytä koko viesti
Valoe - 8.10.2021 09.54

https://www.globenewswire.com/news-release/2021/10/08/2310934/0/fi/Valoe...

Onko paremmin firmasta ja aurinkopaneeleista käryllä olevia paikalla, mitä olette mieltä tästä erittäin positiivsen kuuloisesta uutisesta ja millähän todennäköisyydellä asiallisen kuuloiset suunnitelmat käytännössä toteutuu? Kurssilta mukava n.11% reaktio ylöspäin tänään uutisen myötä. Löytyy itseltä erittäin pienellä painolla salkusta tätä ja tuli fiilis että voisi vähän tankata.

Näytä koko viesti
Alibaba - 30.8.2021 07.29

Kannattaako tätä ostaa NYSE:stä (BABA) vai XETRA:sta (AHLA) vai onkohan juuri väliä? NYSE:ssä ilmeisesti likvidimpi, mutta joutuu maksamaan pienet valuutanvaihtokulut.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 10.7.2021 05.17

https://www.hs.fi/talous/art-2000008106058.html

Mykkäsen suusta tulee pitkästä aikaa jotain järkipuhetta. 

"HS kysyi Veikkaukselta kommenttia Mykkäsen näkemyksiin. Veikkaus ei halunnut kommentoida." 

Missä on aina sanavalmis Nummikoski laugh

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 10.7.2021 04.17

Sijoitustiedon salasanan palautuksen jälkeen salasanan vaihtaminen ei onnistu. Ei anna painaa "Tallenna" näppäintä, mitään ei tapahdu. Salasanaa ei voi vaihtaa vaikka on kirjautuneena salasanan "palautuksen" jälkeen kun ei muista vanhaa salasanaa. Tämä johtaa siihen, että aina jos ei ole automaattisesti kirjautuneena niin joutuu nollaamaan salasanan jota ei kuitenkaan pysty vaihtamaan. Kokeiltu Chromella ja Edgellä.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.7.2021 04.43

Put your money where your mouth is. Nuin ison EV:n vedolla on hyvä lähtä siirtymään kohti 50 miljoonaa.

Näytä koko viesti
Apua verottajan kanssa USA:n ETF:ien ulosmaksettujen osinkojen ennakkoverojen hyvitykseen - 1.7.2021 12.16

Hämmentävää tämä todellakin on ja erittäin rasittavaa säätöä. Osinkojahan nuo tietysti ovat, mutta jostain syystä ovat aina näkyneet vuosittain verottajan lapuissa kohdassa korkotulot, hyvitysmenetelmä, mutta en ole kiinnittänyt asiaan kummemmin huomiota kun 2018 ja ennen on USA:han maksetut ennakkoverot aina hyvitytetty automaattisesti. Joskus on finanssimaailmassakin samalla asialla useampi eri termi käytössä ja jos jokaiseen tämmöiseen muotoseikkaan elämässä kiinnitäisi huomiota niin olisi aika raskasta. Ymmärrän kyllä mikä on osingon ja koron ero mutta olen arvellut että ETF:fien osingoista käytetään vain verottajalla jostain lakiteknisestä tms syystä johtuen eri termiä tässä yhteydessä.

Kuten alkuviestissäni kerroin niin olen toimittanut tuon Nordnetin osinkoraportin verottajalle. Summat täsmäävät siis verottajan lapuissa olevien tietojen kanssa niin kuin kuuluukin. Samassa raportissa näkyviä ennakonpidätyksiä vain ei ole verottajalle jostain syystä enää 2019 eteenpäin kantautunut tai eivät niitä halua hyvittää.

(Sulla taitaa Bingo53 puuttua sana "ei" tästä lauseesta: Jos se ei täsmää verottajan osinkoluettelon kanssa, kyse on muusta eli jostakin korosta.)

Myös tuosta vuositiliotteessa löytyy kyseiset summat kohdasta "muut osingot" ja alempaa tarkemmat erittelyt valuuttoineen.

Mutta joo kai tässä pitää seuraavaksi pistää Nordnetille viestiä että miksi on ja jos on ilmotettu osinkoja korkotulona jne kun verottajan kanssa keskustelu tuntuu niin kuin hakkaisi päätä tiiliseinään.

 

Näytä koko viesti
Apua verottajan kanssa USA:n ETF:ien ulosmaksettujen osinkojen ennakkoverojen hyvitykseen - 30.6.2021 10.28

Lisäkysymyksenä, miten muilla kyseisiä osingot ulosmaksavia ETF:iä omistavilla on mennyt ennakkoverojen hyvitykset 2019-2020 verotuksessa verrattuna 2018 ja aiemmin? Oletteko joutuneet itse ilmoittelemaan lisätietoja vai onko Nordnetiltä siirtynyt verottajalle automaattisesti tiedot ulkomaille maksetuista veroista?

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 12.4.2021 09.05

Se on toi (raha)peliriippuuvuus laugh Kokoajan pitää päästä vähän pelaileen ja säätämään eikä voi vaan katella sivusta kun massia tulee. Varsinki kun livepokerit kiinni. Helpottaa monilla iän myötä, mutta joillain näköjään hulluus vaan kiihtyy laugh  Riippunee varmaan elämäntilanteista ym. Mut koska saat kanavoitua homman pääosin +ev peleihin niin anna palaa vaan kun ainakin ihan hauskaa seurailtavaa.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 12.4.2021 07.40

"Kaikille täysipäisille on tässä vaiheessa pandemiaa selvää, että korona on selvä terveysuhka, joka pitää sisällään merkittävän kuolemanriskin. Tämä uhka on varmasti paljon suurempi kuin 1:300 000 parin kuukauden periodillakin."

Tämä lausepari vaatii ainakin tuon kuolemanriskin osalta täsmennystä. Kyllä pitää paikkaansa jos henkilö on yli 70v ja ylipainoinen ja/tai löytyy jokin sairaus pohjalta. Kuitenkin Suomessa ei ole tähän mennessä THL:n tilastojen mukaan kuollut yhtään alle 30v ihmistä koronaan. 30-39v henkilöitä on kuollut 7kpl ja ja 40-49v ihmisiä 8kpl. Olettaisin että näistä kuolleista lähes kaikilla ollut jokin perussairaus alla ja/tai ovat selkeästi ylipainoisia. Tilastoja voi tutkia tarkemmin tästä linkistä: ttps://experience.arcgis.com/experience/d40b2aaf08be4b9c8ec38de30b714f26

Perusterveenä normaalipainoisena nuorena miehenä itsekkäästä näkökulmasta ajatellen koronarokotteen ottaminen joskus tulevaisuudessa arveluttaa. Rokotteen mahdollisista pidemmälä aikavälillä ilmenevistä haitoista ei ole vielä juuri tietoa saatavilla. Näiden mahdollisten riskien todennäköisyyksiä en osaa arvioida eikä osaa Akikaan. Onneksi ainakin toistaiseksi rokotteet vaikuttavat melko turvalliselta. Omasta näkökulmasta koronassa enemmän kuumottaa mahdolliset jälkitaudit esim keuhkoissa mistä on välillä ollut mediassa juttua. Näiden ilmenevyysprosenteista ei näytä olevan vielä tietoa tai jos jollain on niin kertokaa ihmeessä. 

Koska suurin osa nuorista ihmisistä sairastaa koronan vähäoireisena tai oireettomana niin olisi mahtava jos tulisi semmoisia (vasta-aine?)testejä, missä voisi testata onko koronan jo mahdollisesti sairastanut niin ei tarvisi ottaa turhaan rokotetta.

En ole mikään yleisesti rokotevastainen ihminen enkä näistä asioista missään meuhkaa jos jollain sattui semmoinen kuva jäämään. Yritän silti suhtautua kriittisesti lääkefirmoihin, koska aina siellä missä on valtavat rahat kyseessä on myös kusetusta koska ihminen.

Näytä koko viesti