Olet täällä

PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 12.4.2021 09.05

Se on toi (raha)peliriippuuvuus laugh Kokoajan pitää päästä vähän pelaileen ja säätämään eikä voi vaan katella sivusta kun massia tulee. Varsinki kun livepokerit kiinni. Helpottaa monilla iän myötä, mutta joillain näköjään hulluus vaan kiihtyy laugh  Riippunee varmaan elämäntilanteista ym. Mut koska saat kanavoitua homman pääosin +ev peleihin niin anna palaa vaan kun ainakin ihan hauskaa seurailtavaa.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 12.4.2021 07.40

"Kaikille täysipäisille on tässä vaiheessa pandemiaa selvää, että korona on selvä terveysuhka, joka pitää sisällään merkittävän kuolemanriskin. Tämä uhka on varmasti paljon suurempi kuin 1:300 000 parin kuukauden periodillakin."

Tämä lausepari vaatii ainakin tuon kuolemanriskin osalta täsmennystä. Kyllä pitää paikkaansa jos henkilö on yli 70v ja ylipainoinen ja/tai löytyy jokin sairaus pohjalta. Kuitenkin Suomessa ei ole tähän mennessä THL:n tilastojen mukaan kuollut yhtään alle 30v ihmistä koronaan. 30-39v henkilöitä on kuollut 7kpl ja ja 40-49v ihmisiä 8kpl. Olettaisin että näistä kuolleista lähes kaikilla ollut jokin perussairaus alla ja/tai ovat selkeästi ylipainoisia. Tilastoja voi tutkia tarkemmin tästä linkistä: ttps://experience.arcgis.com/experience/d40b2aaf08be4b9c8ec38de30b714f26

Perusterveenä normaalipainoisena nuorena miehenä itsekkäästä näkökulmasta ajatellen koronarokotteen ottaminen joskus tulevaisuudessa arveluttaa. Rokotteen mahdollisista pidemmälä aikavälillä ilmenevistä haitoista ei ole vielä juuri tietoa saatavilla. Näiden mahdollisten riskien todennäköisyyksiä en osaa arvioida eikä osaa Akikaan. Onneksi ainakin toistaiseksi rokotteet vaikuttavat melko turvalliselta. Omasta näkökulmasta koronassa enemmän kuumottaa mahdolliset jälkitaudit esim keuhkoissa mistä on välillä ollut mediassa juttua. Näiden ilmenevyysprosenteista ei näytä olevan vielä tietoa tai jos jollain on niin kertokaa ihmeessä. 

Koska suurin osa nuorista ihmisistä sairastaa koronan vähäoireisena tai oireettomana niin olisi mahtava jos tulisi semmoisia (vasta-aine?)testejä, missä voisi testata onko koronan jo mahdollisesti sairastanut niin ei tarvisi ottaa turhaan rokotetta.

En ole mikään yleisesti rokotevastainen ihminen enkä näistä asioista missään meuhkaa jos jollain sattui semmoinen kuva jäämään. Yritän silti suhtautua kriittisesti lääkefirmoihin, koska aina siellä missä on valtavat rahat kyseessä on myös kusetusta koska ihminen.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 10.4.2021 04.46

Kysymys jumalan olemassaolosta on mielestäni mielenkiintoisempi kun sitä ei käsitellä kristinuskon tai muiden "perinteisten" uskontojen näkökulmasta. Kaikki uskonnot tarttuvat ihmismielen intuitiiviseen haluun hakea kaikkeudelle selitystä ja uskonnot ovat muokkaantuneet kulttuurisista ja vallanpitäjien vaikutuksista sellaisiksi kuin ne nykypäivänä ovat. Ennen kuin jumalan olemassaoloa arvuutellaan pidemmälle olisi keskustelijoilla hyvä olla sama määritelmä mitä jumalalla tarkoittaa. Se on aika vaikeata, mutta määrittelisin jumalan kaikkeutta hallitsevaksi voimaksi, joka jotenkin kaiken näkyvän maailmankaikkeuden taustalla ohjaa tapahtumia tai on ainakin laittanut tiettyjä prosesseja alulle eli ainakin alkuräjähdyksen. Toki tämä voima voisi "halutessaan" tehdä mitä vain. Kristinuskossa elävä voi nähdä esimerkiksi luomiskertomuksen symbolisena kertomuksena alkuräjähdyksestä ennen ajanlaskua vallinneen kulttuurin näkökulmasta sen ajan tietojen valossa.

Mielestäni parhaita todisteita jumalan olemassaolon puolesta ovat vaikeimmat fysikaaliset kysymykset joita ihmiskunta ei todennäköisesti tule ikinä ratkaisemaan. Perimmäisimpänä niistä, mitä oli ennen alkuräjähdystä? Joku vastaa tähän että aika syntyi vasta alkuräjähdyksessä. Mutta jostainhan sen valtavan kuuman energiapisteen on oltava tullut. Tai siis ainakin arkijärjen mukaan tyhjästä on paha nyhjäistä. Mielestäni tämä johtaa siihen että kaikkeuden on pakko olla ikuinen kun otetaan huomioon ennen alkuräjähdystäkin vallinneet olot, mitä ne sitten lienevätkin. Ikuisuuskin on sellainen käsite jota ei oikein ihmismieli voi ymmärtää. Muita ehkäpä asiaan liittyviä vaikeita haasteita ovat esimerkiksi nykytiedon valossa olemassa olevan pimeän energian ja pimeän aineen perimmäiset luonteet. Pimeä energia muodostaa noin 68% ja pimeä aine noin 27% maailmankaikkeuden massasta. Näistä on hyvin vähän tietoa eli toisinsanoen ihminen ei ymmärrä suurimmasta osasta maailmankaikkeutta hölkäsenpöläystäkään. Suurin osa maailmankaikkeudesta on siis näkymätöntä energiaa jonka luonnetta ei ainakaan toistaiseksi tunneta. Koska kyseessä on sijoitusfoorumi niin ei mennä sen pidemmälle esimerkiksi mustien aukkojen tai mahdollisten madonreikien luonteeseen :) Helpoin vastaus näihin kysymyksiin lienee jumala. Tai ainakin perimmäinen meininki on erittäin jumalallista ;)

Tämän johdosta en pidä kovin loogisena ilmoittaa että "tietää että jumalaa ei ole olemassa" tai että antaa tälle esimerkiksi alle 1% subjektiivisia todennäköisyyksiä. Voihan sitä toki heitellä todennäköisyysarviota monista vaikeista aiheista esim 1000 ihmistä asuu Marsissa vuonna 2200 50% todennäköisyydellä, mutta tällä arviolla ei ole juuri mitään tietoarvoa ja merkitystä kuin lähinnä arvioijalle itselleen mikäli ei satu olemaan esim Nasan listoilla duunissa josko silloinkaan. Kannattaa myös muistaa että monet maailmankaikkeutta tämän foorumin käyttäjiä paljon paremmin ymmärtävät erittäin älykkäät ja lukeneet fyysikot uskovat/ovat uskoneet jumalaan. 

Semmosta mielipidettä sijotusfoorumille tällä kertaa...

Näytä koko viesti
Nexstim - 15.3.2021 11.20

https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/kolumni-vanhat-koirat-os...

Akin kolumni vuodelta 2016 valaisikin asiaa aika paljon. Vaikuttaisi että Nextimissä samantyyppinen tilanne kuin Technopoliksessa tuolloin, että osakekurssi ei ole laskenut "tarpeeksi" merkintäoideuden irrottua. Tai sitten sijoittajat ottavat fiksusti huomioon 12.3 tulleet positiiviset uutiset uusien masennushoitomuotojen testeistä. Tiedäpä näistä sitten. Merkinäoikeudet kohtuu oikein hinnoiteltu osakekurssiin nähden kolumnin tarjoaman laskukaavan mukaisesti. Tämä on esim Technopolikseen verrattuna niin pieni lappu että hinnoitteluvirheet voi olla välillä varmaan isompia.

Näytä koko viesti
Nexstim - 15.3.2021 09.52

AlterEgo kirjoitti:

OST:lle pystyy siirtämään rahaa enintään 50000eur. Sen saldo saa olla vaikka kuinka paljon.

Olen siirtänyt OST:lle heti sen perustaessa 50000€ (ostin koko summalla osakkeita) ja se on plussalla niin nyt joudun ilmeisesti pakkomyymään jotain muuta osaketta OST:ltä jos haluan osallistua Nextimin antiin? Vaikuttaisi pieneltä "bugilta" OST:ssä tai ainakin nihkeä homma kun pakotetaan maksamaan ylimääräisiä välityskuluja.

Näytä koko viesti
USA:N OTC-osakkeille säilytyspalvelu/kaupankäyntialusta - 19.2.2021 05.25

Rupattelin vähän Lynxin live-chatissa ja vaikka heille saisi tilin jossain vaiheessa taas auki niin kuulema nuiden OTC-osakkeiden siirto ei onnistu mutta heillä voi kyllä avata uusia positioita. Alkaa vaikuttaa siltä että Nordnetin palvelun heikennys johtaa pakkomyyntiin ja myyntivoittojen verojen maksuun kyseisen osakkeen tiimoilta. Onkohan todella näin että suomalaisella ei ole mahdollisuutta siirtää kyseisiä lappuja minnekään?

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 11.1.2021 01.43

"Keväällä sitten taas ulos kun ilma ei satu naamaan."

Trolleista puheenollen. Jos en olisi blogia seurannut niin pitäisin tätä kunnon trollauksena. Ja montaa muutakin tekosyytä alkaa laittamaan itseä kuntoon. Eihän Etelä-Suomessa edes ole kunnon pakkasia kuin muutamana päivänä vuodessa. Eihän se iho totu kylmään jos käyt kerran viikossa ulkona kauppareissulla. Jo parin viikon säännöllisen lenkkeilyn tai hiihdon jälkeen ei tunnu juuri missään. Ja voipi ostaa vaikka merinovillahuivin naamalle niin ei ainakaan palella ja samalla käy hakeen uudet lenkkarit ja tarvittaessa jopa nastat niihin niin kivempi laukkailla. Aerobinen urheilu alkaa tuottaan euforiaa nollatasolta lähtiessä varmaan jossain 2-3 viikon säännöllisen reenin jälkeen. Eli alkuun pitää ruoskia itseä ulos. Ei varmasti masennukset ja uupumukset sillä lähde että makaat ja istut kotona alikaloreissa. Aivot ei pelitä silleen. Ja vaikka saisit painon tippumaan tuolla tyylillä niin viimeistään syksyllä olet kesän ryyppäyksien ja mässäilyjen jälkeen lähtötilanteessa. Tsemiä.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 3.11.2020 12.14

Bet365 Bidenin kerroin atm jopa 1,66. Joutui painamaan lisää. Oudosti liikkuu kertoimet. Joku hommassa haiskahtaa, ei tähän liikaa uskalla laittaa.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 27.10.2020 03.00

Laatua oli. Mukana myös erikoislähikuva Numpin hermostuneista käsistä.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 10.10.2020 04.21

Vink vink. Nordicbetillä Bidenille 1,53 myös ilman rakea. Panoskatoista tuolla en tiedä mutta oma 3k sujahti suoraan sisään. Mielenkiintoinen on betsikohde kyllä. Hyvää vertailua ja analyysia. Muuttujia ja mahdollisia "blackswaneja" huomattavasti enemmän kuin McGregor/Mayweather matsissa.

Näytä koko viesti