Olet täällä

petteri

petteri

  • Liittynyt 26.6.2014
  • 324 viestiä
  • 6 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Ovaro (os. Orava) - 3.7.2019 17.21

Tulosvaroitus, toimari lähtee tai saa kenkää ja pääomistaja luopuu omistuksestaan. Yleensä nämä ovat yhdessä huomattavan huono uutinen varsinkin kun valmiiksi vaikeuksissa olevasta yhtiöstä on kysymys.

Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 28.5.2019 21.28

von Fyrckendahl kirjoitti:

Olisipa virkistävää joskus lukea perusteltu mielipide, kuinka sijainnin merkitys on vähentynyt, ja nyt onkin tärkeää kunto / koko / pohjaratkaisu / tyyli / varustelu / materiaalit / vuokrattavuus / vuokrausehdot / hinta / korko / isännöinti / kulkuyhteydet / ilmansuunta / ekologisuus, mikä tahansa muu kuin sijainti.

Toki muitakin asioita voi miettiä, mutta kiinteistösijoittamisen tärkein sääntö on kuitenkin:

"There are three things that matter in property: location, location and location. "  - Lord Harold Samuel

Toki sijainti on suhteellinen käsite ja suhteessa hintaan. Mutta kuitenkin onnistunut kiinteistösijoittaminen perustuu pääosin  siihen, että kiinteistö pitää hyvin reaaliarvonsa ja että kiinteistöstä saatava vuokra ylittää koko elinkaaren kulut riittävällä marginaalilla. 

Ovaro (os. Orava) - 9.5.2019 12.28

Osari tuli. Osarin esitystapa on sotkua, raportoinnista ei vaan näytä olevan firmassa osaamista.

Firma varmaan kuitenkin osaa ehkä laskea kassavirtaa ja tuloja, vaikka raportoinnin osaaminen on alle arvostelun. Tehdään nyt sitten supersimppeli arvio tuottojen kehityksestä. (Tässä menetelmässä on kyllä virhelähteitä sisällä ihan pirusti. Mutta parempaa ei oikein saa ilman raakadataa.)

Nopeasti laskettuna Q4-»Q1 tuotot vuokraustoiminnasta -4,6% ja asuntojen myynti vuoden lopun arvosta -4,3%. Tämä vuosineljänneksellä, jolloin vuoden alusta vuosivuokriin pitäisi tulla vuosikorotuksia. Johdon selitys on, että myyntien vuoksi asuntoja oli paljon tyhjillään. Jos tähän sijoittaa sopii toivoa, että selitys on oikea, muuten on lisää alamäkeä tiedossa.

Muutenkin operatiivinen puoli kyntää, mutta Ovaron raportointisotkusta ei kukaan saa selvää kuinka pahasti. Vähän epäilen, että firman sisälläkään ei kukaan osaa laskea kunnon tunnuslukuja, joten ei ne ehkä Ovarossakaan tiedä.

No, myynnit sujuivat kuitenkin aika odotetusti tai vähän ylikin, myyntihinnat olivat 3,5% alle vuoden lopun tasearvojen, myyntimäärät kohtuullisia ja katsauskauden jälkeen on sama tahti jatkunut. 

Summa summarum. Operatiivisella puolella näyttää menevän heikosti, mutta myyntipuolella on onnistumisia. 

 

Eduskuntavaalit 2019 - 17.4.2019 3.35

Sinipunavihreä SDP-KOK-VIHR-RKP (mahd +KD) on nyt minusta selvästi todennäköisin eli noin 58%.

Toiseksi todennäköisin vaihtoehto on SDP-Vihreät (+RKP) (mahd +Vas) vähemmistöhallitus noin 12%.

Seuraavana Punaviherkansanrintama SDP+Kesk+Vihr+Vas+RKP noin 10%.

Muille vaihtoehdoille sitten loput 20%.

 

Brexit - 31.3.2019 16.31

TMK kirjoitti:

En usko, vaikka default no deal onkin päällä, että Mayllä riittää uskallusta huhtikuussa sanoa soronoo. Plus jos Macron vaan kukkoilee niin pitkä pidennys tullee, tai sitten ei! Tähän mahtuu vielä muutama tiukka tarinan käänne.

May taitaisi ajaa no dealin ennen kuin pitkän lykkäyksen, mutta olisi yllätys jos asiasta ei kuitenkin lopulta tosipaikan tullen äänestettäisi oikeasti.

Minun logiikallani todennäköisin no deal skenaario on, että parlamentti ei pääse sopuun ja lisäaikaa ei tule ja 12.4 ehkä viiden aikaan Suomen aikaa brittiparlamentaarikot äänestävät kohtalon äänestyksessä niin, että artiklan 50 kumoajat kokoontuvat toiseen käytävään ja no deal kannattajat toiseen ja jos lopputuloksena no deal käytävässä on vähän yllättäen enemmän porukkaa tapahtuu no deal. EU-eron nopeaan perumiseen on myös sama kohtalon äänestyksen reitti, mutta enemmistö remain käytävässä.

Kun katsotaan tätä kaikkien aikojen poliittista tosi-tv:tä, kohtalon äänestys 12.4 sopisi draaman kaareen, mutta todennäköisemmin jonkinlainen lykkäys tässä on tulossa. Vaikka kyllä yhä no deal on minusta varsin mahdollinen, 20% todennäköisyyden näen no dealille, 15% koko homman perumiselle kohtalon äänestyksessä, 40% pitkälle lykkäykselle, 23% lyhyelle lykkäykselle ja 2% Mayn diilille.

Brexit - 21.3.2019 23.21

petteri kirjoitti:

Brexit sotkussa näyttää nyt olevan todennäköinen reitti pitkään jatkoaikaan. Pidän pitkän vuosien lykkäyksen todennäköisyytenä nyt 65%. Mutta koska tilanne on äärimmäisen tiukka ja ollaan hyvin pienissä marginaaleissa, myös sekä Mayn sopimuksen hyväksyminen että no deal Brexit ovat yhä myös mahdolliset. 

 

Koska pitkä lykkäys ja erohakemuksen peruminen tarkoittavat melkein samaa, minun ei tarvitse poliittisesti muuttaa mieltä(pun intended). MUTTA no Brexit yhä samat 25-30 %, johon pätevä poliitikko edellisen lausunnon venyttää ja tuo Mayn sopimus on muutamassa pinnassa, mutta iso osa lopusta on nyt artiklan 50 (mikä ihmeen artikla 50?) perumismahdollisuudessa, toki pientä lykkäysmahdollisuutta unohtamatta.- Confused? - You won't be after next episode of BREXIT SUOP. 

Citycon - 19.3.2019 16.03

Suuressa osassa verotusmaita ja verotustapauksia pääoman palautukset ovat verottomia, kun taas osingoista maksetaan verot. Suomessa kyllä verotuksessa pääomanpalautuksia ja osinkoja kohdellaan pääosin samalla tavalla, mutta se on kansainvälisesti poikkeus.

Eduskuntavaalit 2019 - ketä sijoittajan kannattaa äänestää? - 18.3.2019 11.52

Kun verrataan Suomen ja Ruotsin vaalijärjestelmiä Suomessa viralliset vaalit ovat myös epäsuora äänestys siitä mikä puolueen linja on ja millaisia painotuksia on. Puolueiden linja kuitenkin pitkälti määräytyy kansanedustajien enemmistön tahdon mukaan. Ruotsalaistyylisessä listavaalissa taas läpipääsevät  edustajat pitkälti päätetään puolueiden sisällä eikä perusäänestäjä voi suoranaisesti vaikuttaa puolueen sisäisiin painotuksiin.

Eduskuntavaalit 2019 - ketä sijoittajan kannattaa äänestää? - 17.3.2019 14.04

Minä äänestän Wille Rydmania. Toki hänellä ei ole merkittävää työuraa politiikan ulkopuolelta, mutta muuten hän täyttäisi yllä olevat kriteerit. Toki hän ei ole ehdolla Pirkanmaalla, vaan Helsingissä. Wille Rydmania kannattaa äänestää myös siitä syystä, että hän varsin potentiaalinen korkean tason vaikuttaja tulevaisuudessa jos hän pystyy vaaleissa näyttämään riittävän korkeaa henkilökohtaista kannatusta.

 

 

 

 

 

 

 

Brexit - 17.3.2019 13.44

Koska spekulointi on hauskaa, laitetaan tähän nyt esiin vielä yksi mahdollinen lopputulos.

Britannia näyttää nyt olevan menossa kohta pitkää lykkäystä EU-eroon. Jos Mayn sopimus hylätään on ehkä mahdollista, että sen jälkeen Brexitiin tulee väliaikainen lykkäys, joka on voimassa niin pitkään kunnes Britannian parlamentti toisin ilmoittaa. Toki jonkinlaisella minimiajalla.

Kun tätä miettii tämä voisi sopia monelle osapuolelle paremmin kuin pitkä kiinteä lykkäys. Jos eroa näet lykätään kiinteällä aikaperiodilla ei voida tietää, onko Britannia silloin valmis tekemään päätöksen. Toisaalta jos Brexitin toimeenpanoon tehdään väliaikainen lykkäys, jonka päättämisestä Britannian parlamentti voi päättää, ongelma ratkeaa kompromissilla, joka voi olla helpompi myydä läpi.

Ei ihan mahdoton ajatus. Tämä olisi vielä aika poliittinenkin ratkaisu, kuin suoraan vanhasta kyllä,  pääministeri sarjasta.