Finnair -

Tuppurainen sanoi seiskan uutisissa että "hallitus turvaa Finnairin toiminnan tämän kriisin yli" ja "Hallituksella on varattuna Finnairin tukemiseen 700 miljoonaa ja siitä on käytetty vasta 350miljoonaa".

Kuuhun->

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Onko tällä Libralla (  https://coinmarketcap.com/currencies/facebook-libra/ ) jotain arvonnousu potentiaalia vai onko se tyyliin tether ja sidottu dollariin?

Ja mikä tärkein,milloin ja mistä sitä voi ostaa? (facebookin kautta vaan jollain visalla?) 

Jotain youtube pätkiä katoin niin jenkkihallitus haluaa vielä kuulla Facebookkia tästä,Facen osake ainakin läks nousuun..

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Casteliero kirjoitti:

Verottajalta tuli uusi verotusohje KHO:n päätöksen perusteella ja nyt tappiot pystyy vähentämään:

https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/media/lehdist%C3%B6tiedotteet...

Tuossa vielä KHO:n päätös:

https://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaat...

Kryptojen välisestä kaupasta ei ole vielä päätöstä.

Tässä kun täyttelen veroilmoitusta niin pohdin pitäisikö nämä kryptojen väliset tappiot ilmoitella jollain lomakkeella? tms

Onko tietoa tuosta kryptojen välisestä kaupasta onko siihen odotettavissa myös jotain päätöstä KHO:sta?

 

 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Ensinnäkin kiitokset loistavasta blogista ja mainioista kolumneista!

Itseäni viimeisin kolumni hieman huvitti sillä siellä missä on mania meneillään niin siellä on yleensä myös sharkie :-)

Kuten kaikki pokeriammattilaiset (poislukien Aki ja Jens?) niin kryptokupla tuli koettua enkä usko olevani siitä kokonaan pihalla vieläkään vaan tulevaisuudessa todennäköisesti uutta positiota. 

Lähinnä mua kiinnosti viimeisimmässä kolumnissa tuo kannabis osio. Itse tykännyt gämblätä kyseisiä osakkeita jo 3ssa kuplassa.  

Kirjoitit:

"Kyse on tietenkin pörssien uusimmasta villityksestä eli kannabiskuplasta. En tiedä vielä, missä vaiheessa tällä hetkellä mennään, mutta näen paljon yhteyksiä vuosituhannen vaihteen internetkuplaan. Tuloksilla ei nytkään ole mitään väliä, ja pelkkä kannabiksen lisääminen yhtiön liiketoiminnaksi moninkertaistaa osakekurssin. Luultavasti tälläkin kertaa kupla paisuu vielä paljon suuremmaksi. Nordnetin mukaan kannabis on asiakkaiden kuumin peruna tällä hetkellä, joten ihan alkuvaiheessakaan tuskin ollaan. "

Ensimmäinen kannabismania osui siihen kun Coloradon osavaltio laillistui. Sijoittajat olivat ikäänkuin pokerinpelaajat 2005 kun oppimateriaalia ei juurikaan ollut. Kukaan ei tuntenut firmoja ja spekulointi oli vaan siitä ketkä tästä hyötyy. Nyt kuulostaa hauskalta että raha virtasi firmoihin ja kauppoihin jotka tekee valoja ja astioita joissa kannabista voi kasvattaa :-) . Ikäänkuin kannabiksen kasvatus alkaisi jokaisen olohuoneessa.

Kun Kalifornian kannabismania oli päällä viimevuoden vaihteessa niin yhtiöt joita ostaa oli jo paljon selkeämpiä. Nyt on sitten Kanadamania 14.10 laillistumisen johdosta.

Alustuksen pointti on lähinnä se että toisinkuin montaa muuta maniaa niin kannabismaniaa on yhdistänyt yksi tekijä. Kurssit nousevat voimakkaasti kohti laillistumispäivää ja laskevan voimakkaasti sen jälkeen kun savupilvi hälvenee. Eli kuplan huipun ennustettavuus on ollut jotenkin helppoa. Sharevillen kannabisryhmä jota ainoana ryhmänä itse olen jaksanut seurata manioiden välillä on ollut järkevää keskustelua yhtiöiden tilasta,kuinka grammahinnat tulee laillistumisen myötä alas yms yms. Ny viimeseen 2kk kun mania päällä niin tommosia kirjoituksia on ihan etsiä ja spekulointia on vain erinäisistä pikkufirmoista jotka voisi olla alihinnoiteltuja ja uusia raketteja kuuhun.

Jos ajatukseni 14.10 jälkeen alkavasta kannabisosakkeiden syöksystä olisi oikea niin haluaisin jotenkin hyötyä siitä. Itse olen osakesijoittajana täysi paisti pokeritermein ja eilen koitin googletella ja ymmärtää esim mitä shorttaaminen on :-) 

Joten kysymykseni on miten tuosta mahdollisesta laskusta pystyisi hyötymään? Jos ymmärsin oikein niin kannabisosakkeita pitäisi shortata. Nordnet joka on itselle ainut välittäjä lukee näin lyhyeksi-myynti artikkelissa näin:

https://www.nordnet.fi/asiakaspalvelu/alkaa/kaupankaynti-ja-arvopaperit…

"Nordnet ei tarjoa lyhyeksi myyntiä Yhdysvalloissa tai Kanadassa."

 

Kiitokset jo etukäteen sille joka jaksaa vastata smiley

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Kannabis -

Pieni sweat oli tänään mutta juna puksuttaa. Huomenna pitäs tulla kunnon nousut kun viikon tässä markkinoilla pelätty tätä äänestystä

https://globalnews.ca/news/4100321/marijuana-legalization-bill-c45-pass…

Näytä koko viesti
Sharkien gambläykset -

MotleyFoolit ei montaa päivää valoa nähneet :-)

Pössyt tänään -10% joten Motleyt myytiin ja taas ollaan allin pössyissä :-)

Näytä koko viesti
Sharkien gambläykset -

Myin tänään ethereumit pois salkusta kun trendit näytti todella heikolta cryptois ja marketcapit ei oo viel ihan seurannut peräs. 

Vapautuneella 15k palasin Arphian omistajaks kun en kerennyt parempia tutkailla tähän hätään. Pössyt korjas jo eilen ja tänään se perus iso torstai monttu.

Näytä koko viesti
Sharkien gambläykset -

Joo itteä kans vituttaa se jatkuva spammays. Kai se on vastaava tapa hypettää niiden osakkeita kuin coinien pump&dumb ryhmät discordeissa :-)

Mullakaan ei oo kallein taso,oon lukenut niitä niiden top5 bestbuys listoja(löytyy aina jonkun linkin takaa) ja perusteluja ja missä hinnoissa ne on ollut ja verrannut vaan missä ne on nyt. En mä noista ite tajuu mitään. Ihan valideja osakkeita sieltä on löytynyt sen about 4-5v mitä niitä lukenut ja tuottanut varmasti paremmin kuin ois ite alkanut valkkaan. Ideana siis vaan itel pitää ne noissa jossain "turvasatamissa" sen aikaan kunnes alkaa ittee vituttaa niiden tasanen muutaman % tuotto tarttee vähän ettii jotain hypee gämblättäväks :-) 

Kaveri suositteli Googlea kanssa joka kuulostaa järkevältä ja lisään sen jos tulee tarvetta liikahdella pössyistä turvasatamiin päin. 

Tuli viel mieleen et itseasiassa se että mulla ylipäätään on pössyjä johtuu MotleyFoolista. Niil oli aikoinaan muutama vuos sitten suosituksena GW Pharmaceutical joka on kytköksissä lääkekannabikseen. Sitä kautta löysin ton sektorin ylipäätään. Eli ihan hyvin on maksanut sen satkun tms vuosimaksun takaisin.

Näytä koko viesti
Sharkien gambläykset -

Nyt joutu syömään sanansa ja keventämään salkkua. Savupilvi saa tulla golf-virran mukana Suomeen saakka että saadaan myynti vastaamaan edes jotenkin firmojen arvoja . Varsinkin Arphia alkoi hirvittämään kun 168k nousseeseen salkkuun liki puolet oli Arphiaa. Odotan myös pientä korjausta hurjaan nousukiitoon joten 40% salkusta lihoiksi Canopysta ja Arphiasta ja 100k jäi vielä odottelemaan aikoja parempia. Jos droppaa isosti niin takaisin kyytiin. Jos raketti menee kuuhun saakka niin eipä haittaa sekään. 

Vähän sama ilmiö alkaa olemaan pössyissä kuin coineissa. Siinä missä Bitcoin menettänyt marketcappiaan kun jengi ettii paskasta sitä halpaa rakettia kuuhun niin pössyissäkin tuntuu että isoja esim Arphia,Canopy ja Aurora aletaan jo pitää kovasti ylihintaisina ja aletaan jo tutkailla pienempiä vaihtoehtoja Usaa ja Australiaa myöten. Coini kupla ei imo ole puhkeamassa vielä muutamaan viikkoon. Sen verran on jumissa jokainen kolikkopörssi uusien asiakkaiden aiheuttamien ruuhkien takia. 

 

Tähän väliin kevennetyillä osuuksilla otin MotleyFoolin suosituksesta Amazon, Appian, Facebook, Nvidia ja Priceline Grouppia. 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Sähän missaat tässä hyvän bisnestilaisuuden :-)

Tuolla skenessähän harrastetaan helvetisti pump&dumppia. Käyt ostaa jotain sentin paskakolikkoa ja kirjoitat ostaneesi sitä isolla osaa omaisuutta. 

Sun opetuslapset seuraa perässä ja kurssi räjähtää katosta läpi ja myyt sen paskan jossain välissä 100-1000% tuotolla. Samalla saat rahat sieltä pokeripöydistä omaan taskuun. 

Tämä kirjoitettu pilke silmäkulmassa. Kaikkihan tuo on totta mitä kirjoitit(tosin omista pokeritutuista joilla on coineja 4-5kpl tutkii noita kyllä myös todella aktiivisesti) ,ja tiedän ettei etiikkasi edes moista pumppausta sallisi. Toki nykyinen varallisuus ja ikä rajoittaa riskinottohalukkuutta kun ei noita tappouhkauksien määrääkään voi rajata pois tuon jälkeen. Kuitenkin tuota tuolla tapahtuu ihan helvetisti kun tätä ei kukaan valvo. Niitä trendejä pystyy vähän ennakoimaan seuraamalla aktiivisesti eri kanavia ja poimimaan infoo jolla voi tehdä rahaa. 

t. Verge to Moon!

Näytä koko viesti