Kaksi erilaista sääntelytapaa maailmalta:
https://twitter.com/brian_armstrong/status/1638654192138199041
Coinbase sai eilen Wells noticen, eli ilmoitus joka annetaan firmalle/henkilölle SEC:n toimesta ennen kuin sitä kohtaan nostetaan syyte. Annetaan mahdollisuus antaa oma näkemys asiasta ennen sitä. Yleensä jotain 80-90% näistä kuitenkin johtaa oikeustoimiin. Eli Coinbase todennäköisesti haastetaan SEC:n toimesta lähiaikoina. Haaste keskittyy steikkaukseen ja security-tokeneihin. Coinbase on yrittänyt kysyä mitkä tokenit on nimenomaan kyseessä tai mikä steikkauksessa hiertää, mutta ilman mitään vastausta.
Sinällään jännä, että pari vuotta sitten Coinbasesta tuli IPO:n kautta julkinen firma ja silloin heillä oli noissa dokumenteissa kerrottu tuosta steikkauksesta, sekä heidän tavoistaan selvittää onko jokin tokeni security vai ei. Ja SEC hyväksyi Coinbasen IPO:n noilla ehdoilla. Nyt pari vuotta myöhemmin ne ei enää kelpaakaan.
https://twitter.com/kingscounselxyz/status/1624113977608241172
Toinen tapa. Brittien sääntelijät näyttää olevan paljon enemmän kartalla asioista ja sääntely on selkeää, ja ohjeet on selvät. Ne mahdollistaa kehityksen.
Jotenkin tuntuu typerältä ja lapselliselta tuo Jenkkien tapa toimia. Eduskuntavaali-keskustelussa oli aiemmin puhetta siitä miksi ihmiset ei äänestä, niin tässä kryptotapauksessa on siihen todella hyvä esimerkki. SEC:n, FDIC:n, OCC:n ja FED:n edustajat, joita kukaan ei ole äänestänyt virkaan, pystyy heittämään järkyttävän määrän kapuloita kehityksen rattaisiin. Käytännössä SEC:ssä yksi mies pyörittää koko showta ja muut edustajat ei pysty tekemään mitään. Kaikki riippuu yhdestä miehestä, jota ei ole äänestetty virkaansa.
https://www.whitehouse.gov/wp-content/uploads/2023/03/ERP-2023.pdf
Toinen on tuo Bidenin economic report, joka otti myös kantaa kryptoihin ja kertoi siinä, miten kryptoilla ei ole fundamentaalista arvoa, tai ne ei ole lunastanut lupauksia. Ensinnäkin muutama vuosi vasta kehitystä takana, joten ei voi oikein odottaakaan vielä mitään maailmanlaajuista läpimurtoa, mutta silti sadat miljoonat käyttää ja omistaa kryptoja maailman laajuisesti. Sekä käyttää Aavetta, Compoundia, Uniswapia jne. Puhumattakaan cross border maksuista, jotka edelleen perinteisiä reittejä käyttäen, ottaa yli 6% kulut. Lohkoketjuja pitkin mennään muutamalla sentillä. Silti ei haluta nähdä hyötyjä.
Tuntuu täällä todella demokraattisessa maassa todella typerältä, miten pari ihmistä voi päättää mitä sektoria/teknologiaa saa kehittää vapaasti, ja mitä ei. Ei päättäjät ole VC-sijoittajia. Ei päättäjät ole rajoittaneet netin kehitystäkään, tai älypuhelinten tai somen. Land of the free... näinpä.