Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 25.6.2022 08.39

Hyvä yhteenveto käynnissä olevasta keskustelusta EU-regulaatioon liittyen. Parhaillaan tehdään isoja & tärkeitä päätöksiä, jotka vaikuttavat jokaiseen kryptoihin sijoittavaan henkilöön EU:n alueella.

https://twitter.com/paddi_hansen/status/1540640277555052545

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 26.5.2022 01.09

Terra 2.0 tulee, oletko valmis!

Eilen saatiin päätökseen yhteisön äänestys (Proposal 1623). Se antoi tukensa Do Kwonin pelastussuunnitelmalle murskaavalla enemmistöllä (65 % puolesta). Tämä tarkoittaa sitä, että Terran raunioille perustetaan välittömästi uusi lohkoketju, "Terra 2.0". Aiemmin tämä uutisoitiin hard forkina, mitä se ei kuitenkaan ole. Kyseessä on täysin uusi lohkoketju puhtaalta pöydältä ilman algoritmista stablecoinia.

Samalla syntyy kokonaan uusi Luna-token. Sitä airdropataan Luna- ja UST-holdaajille kahden snapshotin perusteella: 7.5. ja 26.5. Lisätietoa aiheesta https://medium.com/terra-money/terra-2-0-luna-airdrop-cd08a6d9cfcd

Itseni on ainakin yllättänyt se, miten nopeasti Terra 2.0 on saanut markkinoiden suurimpien pörssien tuen. Tässä vaiheessa esim. KuCoin, ByBit ja FTX ovat myös ilmoittaneet tukevansa tätä transitiota. Todennäköisesti Binance myös liittyy seuraan, vaikka CZ onkin ollut tosi kriittinen Terraa kohtaan.

Laitoin äsken Bitcoinkeskuksen Twitter-tilille pollin siitä miten moni voisi kuvitella sijoittavansa Terraan kaiken tapahtuneen jälkeen: https://twitter.com/BTCkeskus/status/1529763102719369217

Julkaisin myös eilen kattavan videon Terran romahduksesta Bitcoinkeskuksen Youtube-kanavalle, jos joku ei ole saanut vielä hyvää yhteenvetoa tapahtuneesta: https://www.youtube.com/watch?v=HuwyrIJ6q7c

Twitterissä kannattaa seurata Do Kwonia (https://twitter.com/stablekwon) sekä Terran virallista tiliä (https://twitter.com/terra_money), jos haluaa pysyä kartalla tapahtumista.

Tietysti Terra-yhteisön ja Do Kwonin mielestä Terra brändi on säilyttämisen arvoinen. Se kuitenkin muistuttaa kaikkia yhdestä kryptoskenen suurimmista romahduksista. Kuka olisi halunnut esim. avata tilin Mt. Goxiin kaksi viikkoa hakkeroinnin jälkeen? Vaikea nähdä ainakaan nyt, miten Terra 2.0 saisi merkittävää tukea syvät taskut omaavilta firmoilta.
 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 26.5.2022 11.25

Ethereum vs. Bitcoin -chartissa on nähty nyt huolestuttavaa kehitystä. Tärkeä tukitaso on menetetty, joka on tarjonnut supporttia nousulle jo pitkän aikaa. Bitcoinin dominanssi on samalla noussut korkeimmilleen sitten lokakuun 2021.

Tämä tarkoittaa todennäköisesti sitä, että pienemmät altcoinit sulavat entistä enemmän Bitcoiniin nähden. Nyt siis puhun lyhyen tähtäimen trendistä. Voi olla, että Vahva BTC -trendi jatkuu niin kauan kunnes nykyinen laskumarkkina löytää pohjan.

Olen itsekin Ethereum-sijoittaja ja uskon etenkin ennen Mergeä tehtyjen ostojen olevan tuottoisia. Mutta lyhyellä tähtäimellä luvassa lienee lisää tuskaa altcoin-sijoittajille. Tämä trendi on hyvä huomioida, jos pohtii dippiostoja.

Benjamin Cowen (hyvä kanava, suosittelen seuraamaan) käsittelee aihetta uudella videolla "ETH/BTC: Standing On A Cliff" https://www.youtube.com/watch?v=eqvys1wb2wQ 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 24.5.2022 03.59

Tunnetuko sä Casteliero tuon difficulty bombin toiminnan? Olenko ymmärtänyt oikein, että devaajilla olisi ollut nyt mahdollisuus lykätä sitä mutta näin ei tehty. Eli dc käynnistyy pian ja sen olisi tarkoitus osittain vauhdittaa tuota Mergeä. 

Mutta onko tuo niin dramaattinen asia lopulta, eli voidaanko dc kuitenkin pistää paussille tarvittaessa ilman suurempia ongelmia?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 23.5.2022 10.42

Viime viikolla rikottiin taas ennätyksiä. Bitcoinin kurssi on laskenut nyt kahdeksan viikkoa peräkkäin. Vastaavaa ei ole koskaan tapahtunut Bitcoinin historiassa. Myös edellinen, seitsemän viikon lasku, oli jo ennätys.

Kurssi seuraa edelleen hyvin vahvasti Yhdysvaltain osakemarkkinoita. Esimerkiksi teknologiaosakkeita kuvaava Nasdaq 100 on printannut lähes identtiset laskukynttilät, ja osakkeissa on rikottu myös historiallisia ennätyksiä (laskun suhteen) viime viikot. 

Bitcoinin kurssi pitää pintansa kaiken kaaoksen keskellä oikeastaan yllättävän hyvin.

Pikkuhiljaa lienee aika pienelle rallille, mutta koko laskumarkkinan pohja voi hyvinkin olla vielä selvästi alempana. Markkinoita 6+ kuukautta painaneet makrotekijät ovat edelleen olemassa. 

En jaksa itse uskoa tällä hetkellä vuoden 2017 huippujen (20K) alitukseen.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 6.5.2022 05.16

Se, että Ethereumin tokenomics parantuu Mergen jälkeen on vain yksi ominaisuus. Tuo ei vielä suoraan takaa yhtään mitään. Bitcoin voi siitä huolimatta olla parempi sijoituskohde seuraavat viisi vuotta. Nythän yksi jos toinen platform on viritellyt omaa poltto-ohjelmaansa ja Bitcoinillakin on taas 2v päästä tulossa halving.

Bitcoinin kohdalla voisi myös nähdä tällaiset tahot kuten Microstrategy tai Tesla tai El Salvador käytännössä polttona, koska noi kolikot eivät liikahda mihinkään. Luna Foundation Guard omistaa nyt 3,5 miljardin taalan edestä bitcoinia, mitkä on myös pois markkinoilta käytännössä kokonaan. Bitcoiniin kuuluu tuon arvonsäilytyksen kautta tavallaan "sisäänrakennettu poltto", koska niin moni sijoittaja vain holdaa niitä maailman tappiin eikä myy seuraavan rallin aikana bitcoineiksi (kuten alttien kohdalla usein on).

Vaikka mä kannatan Ethereumia sijoituskohteena, niin Casteliero totesi kyllä hyvin: Bitcoin on valmis tuote. Se on ainoa oikeasti todella vahva brändi kryptoskenessä. 

Ethereum on pärjännyt Bitcoinia vastaan hyvin viime vuosina. Se voi hyvinkin biitata Bitcoinin myös tulevina vuosina. Mä en osaa heittää prosentteja tälle parille, joten omassa portfoliossa on sen vuoksi molempia.

Tuohon ajatukseen Ethereumin voitosta sisältyy todella monta positiivista oletusta Ethereumin tulevaisuudesta. Tässä on vielä monta mutkaa edessä ennen kuin Merge on edes maalissa. Ja senkin jälkeen "Ethereum 2.0" on vielä kaukana valmiista.

Ethereumin markkinaosuus oli esim. DeFi-sektorissa tammikuussa 2021 vielä 97 %. Vuotta myöhemmin reilut 60 pinnaa ja nyt se alkaa jo vitosella. NFT-sektorissa tullaan näkemään myös samaa. 

Bitcoinin (yksi) vahvuus on kaikissa näissä vertailuissa on se, että sillä ei ole kilpailijaa. Mikään muu projekti ei kilpaile Bitcoinin kanssa pääsystä Microstrategyn tai Teslan tai keskuspankkien taseeseen. Ethereum käy puolestaan käyttöjärjestelmien kisaa, jossa on todella monta liikkuvaa osaa. Ohjelmointikieli, skaalautuvuus, roadmap, x, y, z. 

Joka vuosi kenttään tulee uusia haasteita Ethereumin näkökulmasta. Hyvä esimerkki on algoritmiset stablecoinit, jotka alkavat yleistyä nyt Terran jälkeen muilla platformeilla.

"Miksi sijoittaa Bitcoiniin, kun altcoinissa X on hieno ominaisuus Y mitä Bitcoinissa ei ole?" Tämä kysymys on yhtä vanha kuin ensimmäiset altcoinit eli 10+ vuotta. Osa kryptovaluutoista on biitannut Bitcoinin kehityksen, mutta moni on myös kuihtunut ja kuollut pois. Ethereumilla on ihan hyvä mahdollisuus biitata Bitcoin tulevina vuosina, mutta tuo on paljon laajempi kysymys kuin pelkästään Mergen vaikutus.

Bitcoinia ei mielestäni kannata verrata mihinkään altcoin-sijoitukseen, mutta tällainen laajempi ajatusmalli voisi toimia: Bitcoinin voisi nähdä kuin osakemarkkinoilla indeksiin sijoittamisen. Sijoitus altteihin on kuin osakepoimintaa, eli sijoittaja uskoo biittaavansa indeksin. Tässä tapauksessa Bitcoinin keskimääräisen vuosituoton. Jotkut sijoittajat onnistuvat, mutta suurin osa olisi pärjännyt paremmin sijoittamalla vain Bitcoiniin. Etenkin, kun alttien määrä lompakossa kasvaa, niin totaalisten hutien määrä lisääntyy.

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 5.5.2022 02.44

Alkaako iso pyörä pyörähtää nyt oikeaan suuntaan? Dollari-indeksi eli DXY on pysähtynyt viimeisen viikon aikana hyvin odotettuun paikkaan. DXY törmäsi kattoon lähes täsmälleen samassa kohtaa kuin 2017 ja 2020 keväällä. Näitä huippuja korkeammalla ollaan oltu edellisen kerran vuonna 2003. Indeksiä voi selata esim: https://www.tradingview.com/symbols/TVC-DXY/

DXY kuvaa siis dollarin vahvuutta koriin fiat-valuttoja. Sen laskulla ja nousulla on aika selvä syy-yhteys myös Bitcoinin (ja laajemmin kryptojen) kursseihin. Bitcoinin kurssi liikkui 2017-2018 noin 1K -> 20K ja 2020-2021 noin 4K -> 65K. Monet altit paljon enemmän. Otetaanko nyt ensiaskeleita vastaavalle rallille? Vastaavasti DXY:n lasku on päättynyt aika tarkkaan niille sijoille, joista on alkanut taas käänteisesti kryptojen karhumarkkina.

Eilen saatiin myös Fedin suunnalta markkinoita miellyttäviä uutisia. On selvää, ettei Fed aio inflaatiotaistelussaan uhrata täysin osakemarkkinoita. Powell pitää huolta Wall Street -frendeistään, mikä näkyi vihreänä värinä miehen puheenvuoron jälkeen eilen sekä osakkeissa että kryptoissa.

Jos tähän päälle nähtäisiin kesän aikana inflaation huippu ja saataisiin muita hyviä uutisia esim. Ukrainan ja Kiinan suunnalta, niin voisi sijoittajien mieli kääntyä vähän positiivisemmaksi. Viime viikot on oltu monien tutkimusten mukaan jopa synkemmissä vesissä kuin kevään 2020 dipissä.

Jos kuva ei näy: https://twitter.com/BTCkeskus/status/1522175046172741632

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 19.4.2022 12.27

Tulevaisuus näyttää kirjoitti:

Onko joku päässyt joskus juttelemaan kryptokoodarin kanssa?

Suomessa on muuten tällainen firma, joka mainosti äskettäin myös Hesarin etusivulla: https://www.equilibrium.co/

Mitä tulee tuohon voittajiin, niin mielestäni alaa täytyy tarkastella sektoreittain. Itse olen aina kirjoittanut & videoilla puhunut siitä, miten kryptovaluutat kuuluisi kategorisoida eikä vertaille esim. Cardanoa ja Litecoinia tai Ethereumia ja Bitcoinia keskenään.

Mun mielestä ainoa selkeä voittaja on tällä hetkellä Bitcoin. Tästä oli jo aiemmin puhetta, eli Bitcoinin ominaisuuksille ei ole yksinkertaisesti yhtään kilpailijaa. Ajan myötä Bitcoinista muodostunee digitaalisen kullan kaltainen reserviassetti valtioiden, keskuspankkien, hedge-rahastojen sekä stablecoin-tarjoajien holveihin. Todennäköisesti El Salvadorin rinnalle nousee muita maita, jotka tekevät Bitcoinista virallisen maksuvälineen. Länsimaissa tämä ei ihan heti tapahdu koska 1) verotus ja 2) CBDC.

Toinen selkeä ja tunnettu sektori on älysopimusalustat. Vielä pari vuotta sitten se oli 95-99 % Ethereumin heiniä, mutta nyt esim. DeFi-sektorin TVL on enää 55 vs 45 tilanne Ethereum vs Muut. Tässä nähdään todennäköisesti erikoistumista. Jos Ethereum saa Mergen, shardingin ym. maaliin 2022-2023 se lienee jatkossakin sektorin ylivoimainen "yleisplatform".

Terra on nyt jo profiloitunut esim. UST:n kautta hieman eri rooliin. Sitten meillä on surullisen kuuluisa tapaus Ronin, joka on sidechain vain yhtä peliä varten. Tällaisia nähdään varmasti lisää. On vaikea nähdä että markkinoille jää kymmeniä yleisplatformeja, jotka tarjoavat samaa mitä Ethereum mutta helvetin paljon pienemmällä verkostovaikutuksella. Nyt kilpailijat ovat syöneet markkinaa skaalautuvuuden avulla, mutta tuo etu häviää lähivuosina.

Yksi tekijä voi olla ohjelmointikieli. Menestyykö vaikkapa Near siksi, että Rust-koodajia tulee lisää. Nämäkin jäävät kuitenkin isossa kuvassa jalkoihin, koska jos platformilla ei ole riittävästi käyttäjiä, sinne ei tule likviditeettiä, eikä hyvät sovelluksetkaan auta. 

Jos älysopimusalusta pyrkii haastamaan Ethereumin samoilla aseilla, niin näen sille aika heikon tulevaisuuden. Cosmos voisi olla yksi esimerkki projektista, joka menestyy ajan myötä. Edellä mainittu Terra myös. Seuravat pari vuotta platform-sektorissa on kuitenkin vielä tilaa kilpailulle, ennen kuin Ethereum saa kaikki palikat järjestykseen ja "2.0" version rullaamaan.

Kolmas selkeä luokka ovat tokenit, josta voidaan sitten erottaa alakategoriat kuten DeFi ja Play-2-Earn, Metaversumit ja varmaan jotain muitakin. Näissä sektoreissa nähdään varmasti paljon hajontaa ja liikehdintää vielä, ja uusia tekijöitä tulee joka viikko lisää. NFT on yksi rajusti kasvava osa-alue myös.

Sitten meillä on sektoreita kuten privaattikolikot, joka on nykyisin tosi pieni. Yksi iso sektori on stablecoinit. Siellä on tapahtunut mielenkiintoista muutosta. Tether dominoi vielä pari vuotta sitten stablecoineja kuten Ethereum älysopimusalustoja, mutta USDC on kirinyt valtavasti. Taustalla UST on itse asiassa nopein nousija ja ohitti eilen myös BUSD:n markkinaosuudessa. 

Mitä pienempään sektoriin tai kategoriaan mennään, sen enemmän on mielestäni sijoittajalle tarjolla mahdollisuuksia löytää uusia voittajia. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 18.4.2022 09.05

Kuten Castelierokin totesi, niin palveluita ja sovelluksia on, mutta vielä ollaan alkuvaiheessa. Vielä 2018-2019 oltiin mielestäni tilanteessa, jossa esim. nämä älysopimusalustat / platformit olivat lähinnä beta-asteella, eikä edes Ethereumin päällä pyörinyt yhtään millään tavalla merkittävää appia. Ainakin jos verrataan likviditeettiä tämän päivän markkinaan.

Olen itse elänyt PC-vallankumouksen 1980-luvun lopulta ja olin myös aktiivinen netissä jo 90-luvun puolivälissä ja 2000-luvun taitteessa myös koodasin nettiin sovelluksia. Moni on verrannut kryptosektorin nykytilaa internet-vallankumoukseen 1990-luvun lopulla, ja mielestäni se on ihan relevantti vertaus. Web 1.0 oli vielä aika köyhää, ja käyttäjiä oli tosi vähän. Kymmenen vuotta myöhemmin kaikilla oli netti.

Kryptoissa on nyt ~300 miljoonaa sijoittajaa. Miljardin raja menee seuraavassa bull-markkinassa kepeästi rikki, milloin se sitten alkaakaan.

Kun nyt tsekkaa mitä on esim. https://defillama.com/ sivustolla ja alkaa käydä läpi Overview-sivulta tai yksittäisistä ketjuista. Sektoriin on lukittuna likviditeettiä tällaisinakin aikoina yli 200 miljardia dollaria. On luonnollista, että kryptoskenen ensimmäiset suositut sovellukset ovat juuri finanssimaailmaan liittyviä. Jos ei sitten ole "yield-farmaaja" tai tuollainen kikkailu kiinnosta, niin toinen tosi nopeasti kasvava sektori on Play-2-Earn -pelit.

Kryptomaailmassa on hyvin erilaisia sijoituskohteita. Jos sä sijoitat esim. Ethereumiin, niin sijoitat käytännössä infraan & teknologiaan. Ajattele, jos voisit ostaa siivun Windowsista tai iOS:sta tai Androidista. Moni kutsuu Bitcoinia internetin rahaprotokollaksi. Mitä jos olisi ollut SMTP tai HTTP-token, johon olisi voinut sijoittaa. Nämä ovat vähän vaikeita konsepteja, kun perinteiset hinnoittelumallit eivät päde.

Sitten voit sijoittaa myös yksittäisen sovelluksen (dapp) lanseeraamaan tokeniin. Tämän voi sitten jo lähempänä sijoittamista perinteiseen teknologiastartupiin tai firmaan, jolla on yksi hittituote. Tosiaan oma alueensa on tuo DeFi-maailmassa säätäminen ja yieldin kerääminen eri tavoin. Sitä voi tehdä stablecoineillakin. Mahdollisuuksia on todella paljon. Nykyisin myös esim. Bitcoin-louhintafirmoja on jo pörssilistattu, kuten tietysti Microstrategy ja Coinbase. Sektoriin voi sijoittaa myös tällä tavoin.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 18.4.2022 08.32

Somen (oli se Youtube tai mikä hyvänsä) voi jakaa mielestäni kahteen ryhmään. Toisen ryhmän tarkoituksena on vain luoda hypeä ja pumpata kolikoita ja tehdä siinä samalla rahaa. Lähtökohtana on vain unelmien myyminen eikä tarkoituskaan ole tarjota informaatiota.

Pienempi ryhmä on sitten asiallisia analyytikoita, jotka raportoivat siitä mitä näkevät. Tässä porukassa on sitten spektriä sen mukaan, millaiset lasit henkilöllä on päässä. Täälläkin mainittu Bankless fanittaa Etheriä, osa fanittaa XRP:tä, osa jotain muuta. Joukkoon mahtuu myös mielestäni varsin objektiivisia analyytikoita. Ja tämä porukka on ollut 4-5kk ainakin hyvin kriittinen, bearish, huolissaan makronäkymistä jne.

Itse yritän kuulua jälkimmäiseen kastiin. Ilmeisesti jotain teen oikein, koska tänään sain Twitterissä palautetta, että pitäisi kirjoittaa enemmän positiivisista ostopaikoista kun näkemyksen liian bearish laugh Täytyisi alkaa tehdä BTFD-postauksia ja pumpata Bitcoinia ilmeisesti enemmän. Tarkoittaa sitä, että karhumarkkina alkaa käydä pikkuhiljaa sijoittajien hermoille.

Itse olen seurannut skeneä aktiivisesti ~4,5 vuotta ja noin 2019 keväästä 2021 loppuun eli lähes 3 vuotta olin hyvin bullish. Se oli nykyiseen verrattuna helppoa aikaa, kun kaikki (iso osa) vain seurasi S2F-mallia, oli Bitcoin-halving ja taustalla keskuspankkien löysä rahapolitiikka joka tuki osakemarkkinoita. Nyt ollaan oltu pian puoli vuotta täysin päin vastaisessa tilanteessa. Rahapolitiikan kiristys, korot ylös, Fedin taseen pienentäminen, siihen päälle sota, mahdollinen ruoka- ja energiakriisi, taantuman merkit ilmassa joka puolella ym.

Jos tätä kokonaisuutta katsoo ja näkee auringonpaistetta, niin kyllä vähän ihmetyttää. Markkinat kulkee sykleissä, ja nyt on todella pitkän bull-syklin jälkeen taas kärvisteltävä jonkin aikaa negailua. Bitcoinin olisi rikottava ensin korrelaatio osakemarkkinaan. Tähän on eri skenaariota, miten se voi tapahtua. Toistaiseksi merkkejä tuosta ei ole.

Jos Bitcoin ja kryptot eläisivät täysin omaa elämäänsä, niin tilanne olisi toinen. Tarjonta pienenee, LTH-bägit vain kasvaa, moni asia tukee hyvää ostopaikkaa ja uuden syklin alkua. Toistaiseksi kuitenkin makrohuolet painavat päälle liikaa. Niin kauan kun globaalista taloudesta tulee tummia pilviä ja ollaan Bitcoinin kurssissakin vielä kaukana 200pv keskiarvon alapuolella, niin itse pysyn ainakin varovaisena.

Yleisellä tasolla pitää mielestäni erottaa kryptovaluuttojen, kuten muidenkin sijoitusten, pitkän ja lyhyen tähtäminen näkymät. Hyvä esimerkki on tuo aiemmin mainittu Ethereum. Asetelma on erittäin bullish sanotaan 1v+ tähtäimellä, mutta ennen kuin sinne päästään, kurssi voi tehdä ikäviä temppuja muun markkinan mukana.

Isossa kuvassa puhutaan silti täysin uudesta ja kaikille meille tuntemattomasta sijoitusluokasta. Vaikka olisi miten pitkän linjan guru alalla, niin ei täällä ole juuri kellään edes 10 vuoden kokemusta kryptosijoittamisesta. Markkina oli vielä viisi vuotta sittenkin täysin erilainen, joten en tiedä miten hyötyä tuosta informaatiosta edes olisi. Malleja kehitellään, regulaatiota säädetään ja kaikki muuttuu koko ajan. Paljon riskejä, paljon mahdollisuuksia. Tällaisessa ympäristössä voi voittaa paljon ja hävitä voitot vieläkin nopeammin.

Jos nimimerkki Tulevaisuus näyttää saa Youtubessa naamalle liikaa hypeä, niin ota tästä seurantaan muutamia kanavia, jotka mielestäni ovat tolkun asialla. Todennäköisesti saat algoritmilta sitten hyviä suosituksia lisää.

Kryptot

https://www.youtube.com/c/CoinBureau
https://www.youtube.com/c/InvestAnswers
https://www.youtube.com/channel/UCRvqjQPSeaWn-uEx-w0XOIg
https://www.youtube.com/c/Bitcoinkeskus angel
https://www.youtube.com/c/CTOLARSSON
https://www.youtube.com/c/BlockwareIntelligence/videos

Sijoittamista yleensä

https://www.youtube.com/c/Wealthion
https://www.youtube.com/c/BlockWorksGroup
https://www.youtube.com/c/kitco (vahva suositus Gareth Solowayn haastatteluille)

Nyt kun Bitcoin (ja sitä kautta kryptot) ovat niin kiinni osakkeissa, on mielestäni erittäin hyödyllistä seurata myös laajempia markkina-analyyseja. On siitä hyötyä muutenkin, mutta etenkin tällaisina aikoina. Voi vähän ennakoida sitä mitä osakemarkkinoilla (-> kryptomarkkinoilla) voisi todennäköisesti tapahtua.

Näytä koko viesti