Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Hyvä video kryptomaailman kulissien takaa, sellainen "The Office meets crypto". Millainen tiimi tekee Crypto Banteria, millaisten ongelmien kanssa ne painivat jne. Lisäksi kanavan ydintiimi pyörii maailman suurimmassa kryptokonferenssissa Singaporessa.

Tunnen itseni niin kovin vanhaksi kun katson tuota menoa :D Ei kyllä riittäisi energia millään.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Tuo on ihan hyvä pointti. Periaatteessa ei olisi huono juttu, vaikka ei oltaisi edes miinuksen puolella inflaatiossa. Pelkkä nollassa pysyminenkin olisi huomattavasti parempi verrattuna vanhaan. Nyt on vuodessa tarjonta pienentynyt 300K hiljaisenakin aikana, kun PoW:lla olisi kasvanut 3,8 miljoonaa Etheriä. Melkoinen ero!

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Ethereumin historian suurin päivitys, The Merge, tapahtui tasan vuosi sitten. Bitcoin-maksimalistien ja muiden ETH-heittereiden mukaan päivitystä ei koskaan tapahdu. Jos se tapahtuu, niin Ethereumin kurssi romahtaa. Jos ei romahda, niin steikkauksen lukituksen vapauttaminen romahduttaa kaiken. Jos ei romahduta, niin Etheristä ei ainakaan tule deflatorista ja niin edelleen.

Kaikesta negailusta huolimatta voidaan todeta, että lukujen valossa The Merge oli onnistunut. Vuoden aikana:
* 680K ETH lisää varantoa steikkauspalkkioina
* 980K ETH poltettu
-> YHT varanto pienentynyt 300K ETH

https://ultrasound.money/ voi katsoa tarkat lukemat. Klikkaa time frame 7d -sanaa niin saat vaihdettua siitä ensin 30d ja sitten "since Merge" eli 365d.

ETH on siis aidosti deflatorinen kryptovaluutta. Sen varanto pienenee tällä hetkellä -0,249 % vuosivauhtia. Tuo vain kiihtyy tulevina vuosina, kun Ethereumin käyttö kasvaa ja Etheriä poltetaan lisää.

Samaan aikaan 11,6 miljoonaa Etheriä on steikattu ja validaattoreita on tullut 362K lisää. Yhteensä luvut ovat nyt 25,3M steikattua Etheriä ja 797K validaattoria. Nyt on ryhdytty jo puhumaan siitä, että tulevina vuosina yli 50 % Etherin varannosta on steikattuna. Tällä hetkellä siivu on 25,3M / 120,2M eli 21 %.

The Merge oli kiistatta yksi koko kryptosektorin suurimmista ja puhutuimmista päivityksistä, jota valmisteltiin vuosikausia. Merkitykseltään samaa luokkaa kuin Bitcoinin lohkosota 2017 ja siitä seurannut yhteisön splitti ja SegWit jne.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Nyt on käynnissä hirveästi myös kryptoihin liittyviä huijauksia.

”Hurjalle nousulle ei ole selkeää selitystä. Mitä ilmeisimmin rikolliset ovat alkuvuodesta käynnistäneet useita suuria huijauskampanjoita, joilla on valitettavasti tehty myös tulosta”,

https://www.finanssiala.fi/uutiset/kalastelut-ja-muut-huijaukset-kasvoi…

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Hyvä tarkennus! Ajattelin tosiaan vain tuota Bitcoin-kotiutusta.

Hyviä uutisia kaikille Coinmotionin ystäville: palveluun on lisätty tänään Cardano eli ADA-token. Cardano on tosi suosittu kryptovaluutta ja varmasti tätä lisäystä on toivottu pitkään. Cardanon myötä Coinmotionin tarjonnassa on nyt 11 eri kryptovaluuttaa. Mukava nähdä aina uutisia kotimaisten palveluiden tarjonnan laajenemisesta. 

Tässä vaiheessa ei ole tietoa steikkauksesta, joka on Cardanossa niin ikään todella suosittua. Moni varmasti odottaa myös Ethereumin steikkausta Coinmotioniin.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Fibonazi wrote:

Hyvää iltaa!

Kiitokset Antille ja Castelierolle sekä muutamalle muulle mestarille hyvistä kirjoituksista. Varmaan muutaman kerran olisi lentänyt jo pyyhe kehään ilman tätä palstaa.

En ole vielä koskaan siirrellyt bitcoinia ledgeriin. Binancessa oli 4 verkkoa valittavana kun siirtää bitcoinia , klikkasin tuota bitcoinverkkoa niin onko se siirtokulu tosiaan vaan 1.70$?   

Eli kun siirtää binancesta bitcoinia ledgeriin niin tuosta bitcoinverkon käytöstä tulee se 1.70$? 

Muissa verkoissa luki että saapumisaika 5min. Mutta bitcoinverkossa ei lukenut mitään.

Ihmetyttää vaan tuo siirtokulun hinta että onko tässä nyt joku juttu mitä en ymmärrä?

Siinä on tosiaan viisi verkkoa valittavana:

BTC (Bitcoin)
BSC (BNB Smart Chain)
LIGHTNING (Salamaverkko)
ETH (Ethereum)
BNB (BNB Beacon Chain)

BTC (Bitcoin) on se "oikea" tai "normaali" Bitcoin-verkko, miten nyt haluaa asian ilmaista. BSC, ETH, BNB ovat täysin eri verkkoja, jolloin Binance tekee niistä bitcoineista ns. wrapped-tokeneita. Salamaverkon kotiutukset ovat sitten vielä oma lukunsa.

--> Helpoimmalla aina pääsee kun copy-pastettaa ensin sen osoitteen, niin Binancen pitäisi valita sen perusteella oikea verkko automaattisesti. Väärään verkkoon ei pitäisi pystyä kotiuttamaan edes vahingossa (hyvä olla silti tarkkana).

Tuo saapumisaika tarkoittaa sitä, milloin siirto näkyy siellä lompakossa sen jälkeen kun Binance on käsitellyt siirron. Ne bitcoinit ovat todellisuudessa käytössä vasta parin varmennuksen (eli lohkon) jälkeen - riippuen vähän lompakkosoftasta. Mutta se siirto näkyy yleensä lähes saman tien, ja esim. Ledgerissä se on tilassa unconfirmed kunnes aikanaan vahvistuu (confirmed).

Bitcoinin keskimääräiset siirtokulut ovat hiljaisina aikoina tuota luokkaa ja joskus vielä vähemmänkin. Tästä näkyy historiadataa: https://ycharts.com/indicators/bitcoin_average_transaction_fee

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Hieno juttu Bitcoinin salamaverkolle: Coinbase on vihdoin päättänyt suoritaa LN-integroinnin! About time... Pörssijättiläisistä myös Binance integroi salamaverkon heinäkuussa tänä vuonna, ja toinen tunnettu jenkkipörssi Kraken puolestaan jo huhtikuussa.

Brianin twiitti aiheesta: https://twitter.com/brian_armstrong/status/1701806701853507886

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Mielenkiintoinen softapuolen uutinen: supersuosittu Web3-lompakko MetaMask tukee "Snaps" -lisäosien avulla natiivia bitcoinia sekä esim. ETH -> BTC swappia. Bitcoinin lisäksi tuki on myös muutamille muille tunnetuille kryptoille. Eli ei mitään wrapped-tokenia Ethereum-lohkoketjussa vaan "sitä aitoa tavaraa".

You can now do multi million dollars in multichain swaps that are : 
- permissionless 
- trustless 
- decentralized 
- censorship resistant 
in between blockchains supported, at a cheaper cost than centralized exchanges.

Tässä twitter-ketju aiheesta: https://twitter.com/THORmaximalist/status/1701665076896473098

Mitä tulee tuohon USDM, niin joo, Ethereum-staking oli vähän huono vertaus. Se on proxy Yhdysvaltain velkakirjoihin miinus pieni kulu. 

Riski tuossa on se, kuten edellä oli mainittua, että tulisi bank run, jolloin velkapaperit pitäisi myydä ennen maturiteettia tappiolla. En ole lukenut jokaista T&C ehtoa, mutta jos redeem-vaiheessa on esim. laitettu joku aikaraja niin tällä tuota riskiä voidaan tietysti hallita. 

Se on hyvä muistaa, että USDC:m swappaus esim. Uniswapissa USDT-tokeniin ei ole sama kuin redeem vaan noissa on yleensä vain valikoidut partnerit, kuten Tetherinkin tapauksessa. Tai Tetherin tapauksessa "Tether truthers" väittävät edelleen että kukaan ei ole todistetusti koskaan edes suorittanut USDT:n redeem-operaatiota. 

Moni makroanalyytikko on sitä mieltä, että nollakorkojen maailmaan ei palata ihan lähiaikoina takaisin, vaikka korkotaso tuleekin lähivuosina nykyisestä laskemaan. Voisin kuvitella, että yieldin maksaminen myös stablecoinille olisi trendi, joka yleistyy. Ehkä yksi tällainen korko-stablecoin pitää romahtaa, että selvitetään ensin miten sen riskejä hallitaan oikein?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Tällainen tuote alkaa olla kova kilpailija esim. Ethereumin steikkaukselle: reguloitu stablecoin, joka maksaa velkapapereiden korkotuotot holdaajille. Tässä Nic Carterin X-ketju aiheesta: https://twitter.com/nic__carter/status/1701369320356589723

Nythän tilanne on se, että Tether ja Circle tekevät hirmuista tiliä holdaamalla USDT & USDC reservejä, koska ne sijoitetaan lähes kokonaan Yhdysvaltain valtion velkakirjoihin. Nuo ovat "varmoja" sijoituskohteita ja markkina on erittäin likvidi. Tarvittaessa velkakirjat on siis helppo myydä, jos joku asiakas haluaa konvertoida stablet dollareiksi.

Tällä hetkellä kaikki tuotot valuvat stablecoin-firmoille, eivätkä USDT tai USDC holdaajat hyödy niistä mitään. Stablecoinien holdaajien on haettava tuottoa DeFi tai CeFi korkopalveluiden kautta. 

Uusi USDM maksaa peräti 5 % vuosikorkoa, joka on vain pari prosenttia matalampi kuin osakemarkkinoiden pitkän aikavälin keskimääräinen vuosituotto. 5 % korko on mahdollista, koska lyhytaikaisten velkakirjojen korko pyörii 5,3-5,5 % maastossa. Todennäköisesti korko elää velkakirjamarkkinan kanssa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Antti Hyppänen wrote:

Bitcoin (ja muutkaan kryptot) eivät ole liikkuneet lähes 6 kuukauteen mihinkään paitsi hiljalleen alaspäin. Itse asiassa, nyt Bitcoin aivan rajoilla rikkoa myös tosi tärkeän ~25.200 dollarin tukitason mikä rikkoisi bull runin TA:n näkökulmasta ja loisi mun (ja monien muiden) mielestä varsin todennäköisen skenaarion kohti 20K kurssia.

Jos joku ei seuraa teknistä analyysia niin aktiivisesti, tästä on siis kyse:

Noin 25.100-25.300 dollarin maastossa menee tärkeä taso, joka oli elokuun 2022 huippu. Keväällä 2023 sitä yritettiin rikkoa useampaan kertaan, ja kesäkuussa 2023 kurssi clousasi myös siihen alimmillaan ennen Blackrock-pumppia.

Kuten graafista hyvin näkyy, niin kaikki vuoden 2023 pohjat ovat olleet aina edellistä ylempänä eli puhutaan "higher lows" trendistä. Samoin "higher highs" = jokainen huippu aina aiempaa ylempänä. Jos kurssi nyt clousaa päivätasolla alle 25K tason rikotaan noi trendit ja toi tärkeä tukitaso.

Lisäksi 50 päivän (sininen trendilinja) ja 200 päivän (purppura trendilinja) muodostavat tänään ns. Death Crossin, joka normaalisti nähdään aina karhumarkkinan alussa. Edellisen kerran toi tuli keväällä 2022, ja sen jälkeen kurssi mateli sitten koko vuoden 200 päivän keskiarvon alapuolella.

En usko nyt Death Crossin olevan mikään "kuolemantuomio". Se saatiin myös edellisen syklin aikana 2019-2020 taitteessa pari kertaa kun kurssi mateli pitkään lähinnä vaakasuoraan. Mutta ei tuo nyt ole mikään kivakaan ilmestys. Nyt olisi ihan mukava saada pieni buusti markkinaan, mutta mistä?

Näytä koko viesti