Olet täällä

Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 18.9.2022 11.34

Noissa serteissä on ainakin ihan liikaa toimintahäiriöitä. Usein isojen liikkeiden aikana tuotteet jumissa ja ymmärrän, ettei ole aina varmasti Nordnetin vika, mutta näin ei saisi olla. Tuskin treidaajat saavat niistä mitään korvauksia, jos ei pääse myymään tai menee knokkiin. Se on tietysti treidaajan vastuulla, jos paljon mainostetuissa  laadukkaissa viputuotteissa sattuu tilapäisesti olemaan erittäin erittäin uskomattoman harvinainen toimintahäiriö.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 25.6.2022 11.17

Onko tuolta mitään "hyvää" tulossa? Eikö se PoW-ääänestys ollut jo keväällä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 4.5.2022 09.59

Tulevaisuus näyttää kirjoitti:

 

HC Bailut kirjoitti:

 

Tulevaisuus näyttää kirjoitti:

Vuosi 2022 tulee vastamaan seuraaviin kysymyksiin

1. Miksi tarvitsemme markkinapaikkojen sääntelyä?

2. Miksei kannata shortata?

3. Mitä voi seurata, jos on ahne ja typerä samaan aikaan?

 

 

Täällä sijoitustiedossa on mahdollista perustaa oma sijoituspäiväkirja tällaisille monologeille ja ennustuksille. Pyydän, että perustat itsellesi sellaisen ja jättäisit tämän ketjun spämmäämisen väliin. Mikäli et ole täällä pahantahtoisesti sotkemassa keskustelua tämän ei luulisi olevan ongelma.

Ennustuksistasi kiinnostuneet seuraavat sinua varmasti päiväkirjasi puolelle.

Esitän pienen haasteen sinulle. Olet ennustanut BTC kurssin olevan 4.5.2022 alle 29200$. Annat ketjulle rauhan seuraavaksi kahdeksi viikoksi ja mikäli ennustuksesi ei täyty jätät ketjuun kirjoittamisen väliin seuraavaksi 12 kuukaudeksi.  

 

Ei ole ongelma, mutta korjaan muutaman kohdan ehdotuksestasi.

Ihan noin en ennustanut. Ennustin, että siitä hetkestä kahden viikon sisään saavutetaan alle 29200$ taso ja tuo 4.5 on vähän yläkanttiin arvioitu, koska se tapahtuu selvästi aikaisemmin. Annan ketjulle rauhan ennustuksen toteutumiseen asti. Ennustuksen toteutuessa tulen takaisin ja kirjoittelen siinäkin skenaariossa suhteellisen lyhyen ajan täällä. 12kk päästä ja sen jälkeen en ole varmasti täällä kirjoittelemassa.

Onhan tässä vielä pari tuntia profeetalla aikaa, mutta hyvältä vaikuttaa ketjun tulevaisuuden kannalta. Ei tota paskaa olisi jaksanut enää kukaan montaa viestiä enempää lukea.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 31.3.2022 07.46

Asiaan huonosti tutustuneena.. onko tässä vaaraa, että pörssit heivaisivat jossain vaiheessa eurooppalaiset asiakkaansa pois tämän seurauksena.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 16.2.2022 10.16

Kuinkakohan moni noista steikailuista edes pitää mitään kirjanpitoa ja en oikein usko verottajalla olevan resursseja alkaa Veetien karkkirahoja kahlaamaan läpi. Ihan järjetöntä touhua osin virtuaalivaluuttojen verokiemurat muutenkin. Alun perin 2018 tarkoitus oli osin varmaan, että niiden kaupankäynnistä luovutaan kokonaan, oli sen verran huvittavaa settiä se ensimmäinen uusi ohjeistus jne. Castelierokin taisi käydä rosiksessa jonkun hmo-keissin voittamassa. Nyt siinä on tainnut käydä vaan niin, että turpiin tulee taas näidenkin verotuloissa, enkä ole yhtään yllättynyt.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 16.2.2022 10.01

Casteliero kirjoitti:

 

Manialöytyy kirjoitti:

Onko Castelierolla Immutable X ihan vaan holdissa vai oletko lähtenyt kikkailemaan sen kanssa/"steikkailemaan" sitä? Itsekin ostin pikkusäkin nyt dipistä.

 

Ihan pelkästään holdissa vaan. En ole oikein muutenkaan steikkaillut vielä kolikoita niiden verokohtelun takia. Käytännössä järkevin tapa olisi todennäköisesti myydä steikkauspalkkiot heti, kun ne saa. Mutta sekin on vähän typerää. Ongelma on siinä, että kun saat steikkauspalkkion, niin se on verotettava tapahtuma, jolloin maksat sen hetkisen kurssin mukaan veroja niistä palkkioista mitä saat. Mutta jos et vielä silloin niitä myy, niin ne voi menettää arvonsa ja teet sitten tappiota, eikä riitä rahat kattamaan noita aiempia veroja. Ja silloin pitää olla omaa rahaa jemmassa noiden verojen maksuun. Ja toisaalta taas, sitten jos myyt ne steikkauspalkkiot heti, niin silloin FiFo:n mukaan tietysti maksetaan veroja ensimmäisistä hankituista kolikoista, eikä noista palkkioksi saaduista. Ja jos ne ensimmäiset kolikot on ostettu paljon aiemmin ja nousseet kovasti, niin silloin tietty joutuu maksamaan enemmän veroja. Toki ne joutuu jossain vaiheessa joka tapauksessa, jos meinaa joskus jotain myydä. Mutta joka tapauksessa vähän hölmö tilanne, kun ei oikein verotuksen vuoksi kannusta holdaamaan steikkauspalkkiota, eikä myöskään myymään niitä. Ja sillähän noissa joissain maissa on otettu tuo verotus pois noista steikkauspalkkioista ja maksetaan vasta myydessä vero. Se selkeyttäisi asiaa Suomessakin.

Mutta todennäköisesti laitan joka tapauksessa jonkin verran Ethereitä steikkaukseen Coinbasen kautta. Siellä ainakin nuo myyntiraportit on ainoat, joihin olen törmännyt, jotka ilmoittavat aina sen hetkisen spottihinnan euroissa myös raporteissaan. Se on todella kätevää verotuksen vuoksi, ja toivottavasti tekevät sitä myös steikkauspalkkoiden kanssa, niin noista on helpompi kasailla raportit verotukseen. Harmi vaan, että niillä ei ole kovin montaa eri kolikkoa tarjolla steikkaukseen, muuten voisin varmaan steikata muutakin, jos tuo raportointi toimii.

yesJoo kyllähän toi steikkailun kirjanpito ajankäytön puolesta ihan harrastuksesta käy! Jos myyt ne myöhemmin tappiolla, niin ne toki saat vähentää sitten verotuksesta, että ei toi nyt onneksi ihan noin synkkä kuvio ole. "Saadun bruttotulon määrä on samalla hankintahinta uudelle virtuaalivaluutalle."

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 15.2.2022 06.32

Onko Castelierolla Immutable X ihan vaan holdissa vai oletko lähtenyt kikkailemaan sen kanssa/"steikkailemaan" sitä? Itsekin ostin pikkusäkin nyt dipistä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 9.2.2022 05.50

.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 9.2.2022 05.50

.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 9.2.2022 05.49

.

Näytä koko viesti