Olet täällä

Pohjan tunnusmerkkejä - 30.12.2022 11.59

Rahan määrä vaikuttaa siihen kuinka arvokas yksittäinen omaisuuserä on. Se määräsi sen 2010 ja se määrää sen 2023 ja 2024,2025....

Mikäli keskuspankit supistavat tasettaan, jää sijoitusvarallisuuteen lovi, joka suoraan-epäsuorasti vaikuttaa dramaattisesti omaisuusarvoihin.

Meillä on ollut viimeisen kymmenen vuotta disruptiivinen rahapolitiikka, joka on aiheuttanut valtavaa häiriötä rahan arvossa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.12.2022 12.28

Mitä se pelifirma hyötyy siitä, että se miekka,kilpi tai vaikka pakoputki pelissä on NFT?

Monessa firmassa mennään voimakkaasti siihen suuntaa, ettei relevantteja tavaroita voi edes kaupata muille.

Jos peleissä on jotain keräiltävää / vaihdettavaa, pelifirmat pyrkivät siihen, ettei mitään ulkopuolisia markkinapaikkoja pystyisi syntymään.

Kännykkäpeleissä vallitsee tällä hetkellä voimakas pay-to-win, jossa menestyminen ostetaan mikrotransaktioilla. Konsoli ja PC puolella mennään vahvasti siihen suuntaa, että LootBoxit, FIFAn korttipakat ja esineet diabloissa/wowissa viedään siihen suuntaan, ettei tradingistä pääse muodostumaan rahakasta markkinaa.

Ihmettelisin suuresti jos joku pörssifirma lähtisi pistämään näppinsä kiinni jonkun ulkopuolisen toimijan lohkoketjuun(tjsp.). Kyllä heille kelpaa, että se kultainen miekka on vain rivi tietokannassa jolla on uniikki ID. Ja jos halutaan sallia sen vaihtaminen rahalla toiselle käyttäjälle (mitä suuresti epäilen, koska rahanpesu) miksi siihen tarvitaan lohkoketjua?

 

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 31.10.2022 12.18

JR kirjoitti:

Evo - where slots go to die.

 

Hei,

hieman offtopic.

Näyttää siltä, että ymmärrät näistä hyrristä jotain.

Kysymys:

Vaikuttaako näissä panoksen koko pelatun kierroksen lopputulokseen? En siis kysy vaikuttaako se siihen tuleeko isompia tai pienempiä voittoja, kiinnostaa ottaako pelin koodi panoksen koon yhtenä muuttujana kun se luo satunnaislukua.

En ole oikein varma, onko kysymyksessä edes järkeä. Joskus olen vain pohtinut miten nämä peliautomaatit oikesti toimivat. Lukevatko ne kellonaikoja, säätiloja, mitälie kun generoivat sitä mikä on lopputulos.

Näytä koko viesti
Oma Säästöpankki - 24.10.2022 12.28

Hynägrande kirjoitti:

Hyvää pohdintaa, mutta näen nämä kaksi hieman eri tavalla.

Voiko syy olla markkinassa? Eli rahoitusmarkkina on niin tiukka, että 5% on nyt ihan normaali, vaikka pankin asema nähtäisiin vakaana? 

Pankkien pelastaminen ei takaa sitä että velkoja tai osakkeenomistaja saisi omansa takaisin. Eikä sen pidäkään. Aiemmin näitä pelastusoperaatioita on tosiaan tehty pumppaamalla rahaa ilman vaatimuksia, mutta se on moraalisesti väärin. Kyllähän "too big to fail" pitäisi pääomittaa niin että sijoittaja ottaa tappiota ja ehkä oppii jotain.

 

Jos pankki tietää, että se joutuu maksamaan kahden vuoden rahasta 5% korkoa, niin miksi helvetissä se menee sitä lainaamaan? Petterin mainitsema interbank-maine ainakin varmasti tässä menee. Tulevaisuudessa vakuudeton raha tuskin ainakaan halvemmaksi menee.

 

Too big to fail or small enough to die?:

https://www.bankingsupervision.europa.eu/ecb/pub/pdf/ssm.listofsupervisedentities202208.en.pdf?c16cf5bdb6d541598f78c2edca698a9b

 

 

Näytä koko viesti
Oma Säästöpankki - 23.10.2022 12.12

Tarvittava informaatio tämän puljun oikeasta tilasta löytyy viimeisimmän joukkovelkakirjalainan korosta.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 25.2.2022 09.55

Tinggeli kirjoitti:

Ei varmasti joo. Vähän aikaan sitten Kreml ilmoitti, että voi aloittaa neuvottelut Ukrainan kanssa. Eli periaateessa tämä tilanne jo riittää Putinille. Ei halua todellakaan pitkittää ja hankkia isoa kasaa sinkkiarkkuja.

Siis kaiken tämän jälkeen uskot siihen mitä Venäjä sanoo? Ei saatana nyt.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 22.2.2022 08.49

GHearst kirjoitti:

On myös mielenkiintoista nähdä miten Venäjän kansa tähän suhtautuu. Kasvaako vai laskeeko Putinin kannatus. Krimin valloittaminen nosti kannatusta, mutta haluavatko venäläiset kolmatta maailmansotaa. Pureeko propaganda kotirintamalla Putinin laskemalla tavalla. Väitteille Itä-Ukrainan kansanmurhasta nauravat naurismaam aidatkin, kyllä venäjän kansa ymmärtää että kyse on valloitussodasta.

 

disclaimer: Seuraava teksti on täysin kirjoittaman omaa mutuilua, mutta world wide webissä on kiva huudella anonyyminä mielipiteitä totuuksina.

 

Venäjä on yhteiskuntana regressiivinen diktatuuri/kleptokratia. Valtiossa tahtia pitää ryhmä sovinistisia rikollisia.

Naisen paikka venäläisessä yhteiskunnassa on näyttää kauniilta, hoitaa perhe ja totella miestä.

Tämä johtaa siihen, ettei miesten (johtajien) tarvitse mielistellä naisoletettuja, jolloin käyttäytyminen eläimellistyy.

Jokainen armeijan käynyt varmasti muistaa, minkälainen persereikäily intissä vallitsee kun naiset loistavat poissaolollaan; sovinismi, rasismi, homofobia....

Länsimaiset yhteiskunnat ovat progressiivia tasa-arvon vuoksi. Keskimääräinen mies osaa/haluaa käyttäytyä ihmismäisesti ainoastaan saadakseen tuheroa.

Kun tuheroa (naista) ei tarvitse miellyttää, voi keskittää kaikki voimavaransa sikailuun. Näin ajattelee ja toimii venäläinen mies.

 

Tämä siis pohjustuksena siihen, ettei Venäjällä kansan mielipiteellä ole niin väliä, siellä on aina voinut ja tulee voimaan käyttäytyä miten vain.

Oppositiota ei ole, joten ei tarvitse pelätä poliittista painetta. Media suoltaa ulos mitä mielikuvituksellisempaa paskaa ja ketään ei oikeastaan kiinnosta.

 

Putin & Co. ei tarvitse pelätä kansan mielipidettä, kansa on tottunut saamaan kairaa kakkoseen.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 28.1.2022 09.59

Naganon-prinssi kirjoitti:

Hyvää pohdintaa! Täällä sijoitustiedossa voikin haastaa jokaisen jäsentelemään oman narratiivinsa sanoiksi.

Oma narratiivini on: Bitcoin on maailmanhistorian ensimmäinen omaisuusluokka joka on täysin globaali, likvidi ja äärimmäisen turvallinen. Bitcoin-juna puskuttaa eteenpäin todella hidasta, mutta pysäyttämätöntä vauhtia. 

 

Oma narratiivini on: Bitcoin on spekulatiivinen assetti, jonka arvo kasvaa suhteessa rahan määrään maailmassa. Rahaa sen varsinaisessa kansantaloudellisessa merkityksessä se ei ole, eikä siitä sellaista tule. Aikaisemmin se palveli jonkinlaisena pakollisena porttina cryptokolikkojen maailmaan, mutta nykyään €uroilla saa jos jonkinmoista kissaa/kikkaretta suoraan ostettua.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 15.12.2021 01.40

Casteliero kirjoitti:

Okei. Message received. Jatka sinä sitten "terveiden" ajatusten ylläpitoa palstalla. Siitähän varmasti sinä ja Antti esim kolumnien myötä jotenkin jo rahallisesti hyödytte valmiiksi, niin luontevasti voitte ottaa myös keskustelun vetovastuun. Minä siirryn nyt epäterveine ajatuksineni pelkästään lukupuolelle. Tosin Jensin ja Mäkisen passivoitumisen myötä, myös se lukeminen jäänee vähemmälle. Tsemppiä vaan kaikille kryptosijoituksiin, ensi vuosi tulee todennäköisesti olemaan monelle rahanteko-vuosi. 

Älä missään nimessä lopeta. Tai jatka jossain oman blogin muodossa.

Näytä koko viesti
Kiinalaiset osakkeet ja sijoittaminen Kiinaan - 22.9.2021 09.08

Credit_Default kirjoitti:

Tästä ilmaveivistä on hapatettu nyt muutamat päivät.

Mielenkiintoista seurata miten kiinassa tämän kummituskaupunki/sähköauto härpäkkeen defaultti hoidetaan.

Varmaankin kansallistetaan, mutta kuka ottaa turskaa ennen sitä?

https://www.reuters.com/business/china-evergrande-bonds-suspended-prices-slump-2021-09-06/

Näyttäisi siltä, että ainakin kotimaiset velkojat saavat rahansa valtion tuella.

Toistaiseksi turska on jäämässä ulkomaisille velkojille (pääasiassa isoja rahastoja). (tässä ei oteta huomioon shokkivaikutuksia omaisuusarvojen muutoksiin, vaan puhtaasti rahavirtoja)

Tästä nousee mielestäni kuitenkin kaksi pointtia joilla voi olla vielä vaikutuksia laajemmin:

  1.  Mitä tapahtuu talouskasvulle Kiinassa, jos valtio alkaa reguloimaan tarkemmin kiinteistöbisnestä. Tämä kattaa kuitenkin useita kymmeniä prosentteja bruttokansantuotteesta.
  2.  Mitä vaikutuksia ulkomaisen rahan virtaamiselle Kiinaan, jos turska jätetään ulkomaisille sijoittajille.
Näytä koko viesti