Olet täällä

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 18.4.2020 11.53

Trolli kirjoitti:

 

Tuntuu, että monet tulkitsee keskuspankkien löysän rahapolitiikan kritisoinnin syyksi sen, että haluaa ostaa halvemmalla osakkeita. Siinähän kaksi ihan erillistä asiaa: rahapolitiinen vaikutus reaalitalouteen  ja sijoittamisen näkökulma. Löysää rahapolitiikkaa voi kritisoida siitä huolimatta, että sen käyttää sijoittamisessa hyödyksi. Melkein jokaisella keskustelufoorumilla porukka ryntää selittämään, ettei kannata pelata keskuspankkeja vastaan ja löysä rahapolitiikka täytyy vain hyväksyä ja sen kanssa täytyy elää. Niin kauan kuin oikealle rahapolitiikan taso ei ole luonnonvakio vaan muuttamien vaaleilla valitsemattomien henkilöiden päätöksiä, sitä voi ihan hyvällä syyllä kritisoida. 

Jos mun mielestä keskuspankit vääristää ihan liikaa markkinoita, niin ei se tarkoita, että olisin shorttina.  Venuelassakin keskuspankki tuhonnut markkinan ja ei silti tulisi mieleen shortata venezuelan pörssiä.

Erittäin hyvin sanottu. Varsinkin suomalaiseen luonteeseen kuuluu helposti moraalinen blokki, jossa oman hyvinvoinnin edistämisen esteenä on jonkinlainen käsitys "oikeasta" ja "väärästä", eikä haluta hyötyä absoluuttisesti jos se on muilta pois.

 

 

Näytä koko viesti
Miksi kurssit nousevat, vaikka työttömyys kasvaa räjähdysmäisesti ja talous sakkaa? – Ilmainen baari on auki. - 10.4.2020 04.03

Miksi euroopan kurssit nousevat jenkkikurssien mukana?

Jos yhdysvalloissa on tapahtunut täydellinen irtautuminen reaalitaloudesta, niin nousevatko pörssit vanhalla mantereella, koska oletetaan että sama tapahtuu täällä?

Vaikea uskoa, että samanlaista eltyvystä tulee euroopassa tapahtumaan.

 

 

Näytä koko viesti