Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.1.2021 10.25

node kirjoitti:

sekä retail tulee markkinoille.

 

Edellisestä cryptokuplasta on niin vähän aikaa, etten usko vastaavaa ryntäystä tapahtuvan kovinkaan nopealla aikavälillä.

Kuplissa kuitenkin suurin osa menettää rahojansa, hyvin harva oikeasti cashaa ulos huipulla. Ja kun tämän on kerran kokenut, ei ihan heti tunge uudestaan rahojansa kiinni.

Mielestäni uudet kuplat vaativat joko täysin uuden tavan rikastua (kryptot, nettipokeri, ponzihuijaus..), tai uuden sukupolven joka ei ole kokenut sitä edellistä karkeloa.

 

Esimerkkejä:

Tuskin kovin moni 2000-luvun alussa zembaloissa mukana ollut on ALLIN Teslassa.

Nettipokeriin ei ihan heti tule virtaamaan valtavaa määrää pelitaidotonta porukkaa, jotka näkevät korttipelissä äkkirikastumisen. (tämä nyt ei varsinaisesti kuulu asiaan, mutta mielestäni ilmiö on aikalailla sama)

 

Todennäköisesti olen väärässä tässäkin asiassa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 18.12.2020 07.59

TuuriTuuli kirjoitti:

Jos sanotaan, että yllä olevat asiat (varallisuuden keskittyminen vanhoille rikkaille suvuille jne.) on ongelma nytkin lisääntyvän fiat-rahan kanssa, niin ongelma vain pahenee ei-lisääntyvän bitcoinin kanssa. Kyllä siitä kultakannasta on luovuttu, ja pankkijärjestelmä luottoineen kehitetty, vuosisatojen aikana ihan syystä.

 

Hienosti artikuloitu.

Maailma on muuttunut.

Ennen talousteoriasta keskustelivat lähinnä kansantaloustieteilijät. Nykyään voi kuka tahansa julistaa "heikon FIAT rahan" kuolleeksi, kun on katsonut kolme videota youtubesta ja ostanut kesätyörahoilla kryptokissoja.

 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 17.12.2020 09.10

Casteliero kirjoitti:

 

Trolli kirjoitti:

Virtuaalivaluuttoihin voi tulla ihan vastaavaa sääntelyä kuin pankeilla on nyt. Jos virtuaalivaluutan säilytys- tai vaihtopalveluita tarjoavilta aletaan vaatimaan asiakkaiden tuntemista samalla tavalla kuin pankeilta ja rahanpesun estämistä, niin varmasti kysyntä romahtaa.

Niin kauan kuin virtuualivaluuttaja ei voi kunnolla käyttää ostamiseen, niin arvohan ei perustu käytännössä muuhun kuin keräilyarvoon.

 

Se sääntely on jo olemassa. Käytännössä jokaisen kryptopörssin pitää hoitaa jo kaikki KYC/AML jutut ihan samalla tavoin kuin pankkien. Ja joillain kryptopörsseillä on jo ihan pankkilisenssejä, USAssakin. Kysyntä ei romahda, tai ole romahtanut, vaan siitä on tullut entistä uskottavampaa markkinoilla ja nyt on intsikat päässeet mukaan markkinoille. Ja niin kun noista edellisten sivujen linkeistä näkee, niin ne tulee isolla rahalla markkinoille kokoajan enenevissä määrin. Kryptot ei ole aikoihin olleet enää mitään rahanpesun tai rikollisuuden mahdollistavia välineitä. Tuo ajattelumalli on vanhentunut jo vuosia sitten.

Virtuaalivaluutoilla voit ostaa luottokorteilla ihan missä vaan missä visa käy. Ja toki noilla on niitä muitakin arvoja kuin se raha ja valuutta, mitä on puitu viimeiset 4-5 vuotta tälläkin palstalla.

Niin siis kryptopörssin pitää hoitaa KYC/AML "juttuja" silloin kun niihin tai niistä siirretään ulos euroja, taaloja tai muita kryptokansalle epäkelpoja valuuttoja?

Näytä koko viesti
Joe Bidenin suunnitelmat jenkkitaloudelle - 26.11.2020 12.45

Aki Pyysing kirjoitti:

 

ScatterBrain kirjoitti:

 

Kancho kirjoitti:

" Kaikkein rikkaimmat amerikkalaiset sen sijaan tuskin ovat kovin innoissaan Bidenin valinnasta. "

Ymmärtääkseni esim. Bill Gates ja Oklahoman Oraakkeli olivat hyvinkin Bidenin takana.

 

Buffett on myös hyvesignaloinut aikaisemmin ja sanonut että on väärin että hänen sihteerinsä maksaa isompaa veroprosenttia kuin hän.

Samaan aikaan hän käyttää lainsäädäntöä kyllä omaksi edukseen ja varmistaa ettei yhtiöt maksa liikaa.

Teot puhuvat puolestaan. 

 

Miten on eettisesti ristiriidassa samaan aikaan vaatia muutoksia verojärjestelmään ja optimoida oma verotuksensa nykylainsäädännön mukaisesti? Vai oliko mahdollisesti kyseessä yritys heittää lokaa Biden-kannattajan päälle argumentilla millä hyvänsä?  

 

"Dont hate the player, hate the game" sanoi Jönssi kun Hitaksen osti.

Näytä koko viesti
Opiskelemaan rahoitusta vai taloustiedettä - 16.11.2020 09.29

Mietiskelijä kirjoitti:

Tässä mietiskelen ensi vuoden yhteishakua kumpaan hakea aaltoyliopisto opiskelemaan rahoitus ja lukemaan sivuaineena taloustiedettä. Vai hakemaan helisinkin yliopistoon opiskelemaan taloustiedettä ja lukea sivuaineena tilastotiedettä. Kummasta teidän mielestänne saisi paremmat valmiudet toimia pankki sektorilla?

 

Riippuu mitä haluat pankissa tehdä. Suurin osa duuneista on myyntityötä (sosiaaliset taidot) tai myynnin tukea (matalapalkkaista). Kumpaakaan näistä et oikeasti tarvitse kauppiksen opintoja.

Asuntolainojen/rahastojen myyjäksi tai back officeen riittää mainiosti AMK-tutkinto.

 

Oletan kuitenkin, että haluat tehdä jotain "hienompaa" eli työllistyä rahoitusmarkkinoiden parissa.

Kyseisiä töitä on todella vähän, tulevaisuudessa vielä vähemmän. Kilpailu on kovaa ja pelkästään yliopistotutkinto ei yleensä tule riittämään mikäli et omaa oikeanlaista sukunimeä.

Tulet kilpailemaan 23-vuotiaiden kaverien kanssa, joilla on loppusuoralla kaksoistutkinto (ekonomi/dippa) tai (ekonomi/matemaatikko) ja yo-todistuksessa yli 4 laudatoria. Joskus tästä seulasta pääsee läpi rahoituksen ekonomeja, mutta ne ovat yleensä erittäin kauniita nuoria naisia. 

Hyvä myös mainita, että ekonomi on näissä piireissä se vähiten arvostettu tutkinto.

Dippa(tuta tai fysiikka)/matemaatikko > kansis yliopistolta > ekonomi.

Jos selailet läpi pankkien traineeohjelmia, niin huomaat että painottavat yleensä matematiikkaa/tilastotiedettä/ohjelmointia. 

 

Disclaimer : inderekset mitkälie puljut eivät ole pankkeja tai pankkisektoria.

 

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 5.11.2020 11.28

Kyllä vastaavaa vaalivilppiä esiintyy myös suomessakin.

Oletteko huomanneet, että eduskuntavaaleissa keskusta johtaa aina aluksi, mutta illan mittaa "löydetään" tai "ilmestyy" muille puolueille ihmeellisesti enemmän ääniä.

Eiku miten se nyt menikään...

 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 30.10.2020 08.37

Tinggeli kirjoitti:

Kun tuota Teslan täyttä autonomisuutta on ennustettu tulevaksi ihan kohta (ja osa valuaatiosta perustuu siihen), niin suosottelen katsomaan YLE Areenasta:

Prisma: Ratin takana robotti 

https://areena.yle.fi/1-50333891

Vielä on melkoisesti haasteita edessä. Ohjelma kuvaa hyvin noita haasteita ja vaikeuksia sekä kuinka AI:ta koitetaan opettaa selviämään niistä. Ja onko täysi autonomisuus edes mahdollista?

Ainakin seuraavilla ehdoilla:

1. Tiet joita käytetään on suunniteltu itseohjautuvalle kalustolle, joilloin esim. jalankulkua tai muuta kevyempää liikennettä ei siellä kulje.

2. Kaikki kohdan 1. teitä käyttävät autot ovat itseohjautuvia, kommunikoivat keskenään, eikä niitä ole mahdollista ohjata manuaalisesti.

Näytä koko viesti
Suuri Pörssiromahdus 2020 - 29.7.2020 09.10

Trolli kirjoitti:

https://www.youtube.com/watch?v=cHx00oF8cPU

Tuomas Malisella on kyllä hyviä pointteja, vaikka tuntuu olevan muotia vihata hänen näkemyksiä. Siinä missä analyytikot ja monet ekonomistit ennustaa lähes aina parempaa tulevaa, niin ihan tervettä, että myös niitä, jotka nostaa esiin myös niitä huonoja skenaarioita ja talouden epäkohtia,...

Kyllähän tässäkin ketjussa käy välillä joku/jotkut ivallisesti huutelemassa tuomionpäivänkerhoista. Osakemarkkinoiden hintatekijöistä yksi osatekijöistä on luottamus, tai usko siihen, että muillakin on luottamusta. Jos joku taho haluaa horjuttaa tätä luottamusta, on se ainakin epäsuorasti uhka oman varallisuuden kehitykselle. Tätä uhkaa voidaan vähentää julistamalla näitä "karhuja" tai "negaajia" kollektiivisesti hulluiksi. Epäkohtien esittäjiä on historiallisesti vaiennettu ja pistetty nippuun, tämä on vain modernin ajan ilmiö.

Mitä Malisen ennustuksiin tulee, ovat ne mielestäni olleet lähtökohtaisesti oikein. Ennusteet perustuvat melko yksinkertaisiin oletuksiin talouden ajureista ja niiden kehityksestä. Miksi ne eivät kerta toisensa jälkeen toteudu? Mielestäni nämä ovat kuin pokerikäsiä, joissa jakaja muuttaa sääntöjä kesken jaon. Ilman keskuspankkien (pitkässä juoksussa) äärimmäisen tuhoisia elvytystoimia, olisi moni näistä "romahduksista" toteutunut. 

Näytä koko viesti
Suuri Pörssiromahdus 2020 - 24.7.2020 10.26

Credit_Default kirjoitti:

Oma teoriani mitä mahdollisesti tämän kuplan loppumetreillä ja sen jälkeen voi tapahtua:

 • Alamme näkemään enemmän punaisia päiviä kuin vihreitä.
 • Retarded money alkaa tekemään call-optioillaan joskus myös tappiota.
 • Buffettiä älykkäämmät 18-vuotiaat tuoreet day-treiderit alkavat miettiä miten pelata kurssilaskua vastaan.
 • Put-optiot eivät välttämättä houkuta, koska ikävät laskulimiitit pörsseissä voivat rajoittaa voittoja.
 • Aletaan etsiä sijoituskohdetta, mikä "nousee" jos pörssit laskevat.
 • Supertuulipuku löytää kullan.
 • Kultaan sijoittavien ETF:ien arvo räjähtää.

Entäs jos kupla ei puhkea? Trump, Mnuchin ja J-Pow masinoivat fasiliteetin mikä alkaa tukea markknoita suorilla ETF(equities) ostoilla?

 • Stonks can only go up turbo-mode.
 • Nyt kannattaa ostaa pikavipeilläkin osakkeita.
 • Vuosikymmenen jatkunut tulonsiirto on avoinna myös tavallisille ihmisille.
 • Kaikki rikastuu.
 • Inflaatio siirtyy omaisuusarvoista myös rahaan.
 • Mitä tapahtuu kullan arvolle kun rahan ostovoima laskee?

 

Eli pieni gamblauspossa kultaan ja loput cashina, jos näyttää että inflaatio oikeasti siirtyy rahaan, kasvatan.

 

Kuukauden päivät mennyt näistä arvioista ja mielestäni ollaan ottamassa askelia ensimmäiseen skenaarioon päin. Alleviivasin ne kohdat jotka ovat mielestäni osuneet ainakin osittain oikeaan. 

 

Retarded money alkaa tekemään call-optioillaan joskus myös tappiota.

-> Q2 earnings tuhosi/tuhoaa monen nuoren ja vähän vanhemmankin supertuulipuvun optioportfolion. Syynä tähän yleisesti on tietämättömyys optiotuotteiden arvonmäärityksen perusteista. 

Tähän on vaikea löytää yksittäistä lähdettä, mutta jos seuraa milleniaalien "finanssitwitteriä" ja wallstreetbetsiä, oli esim. Teslan osarin jälkeinen näytelmä aika hupaisaa seurattavaa.

 

Aletaan etsiä sijoituskohdetta, mikä "nousee" jos pörssit laskevat.

Supertuulipuku löytää kullan.

->

https://www.zerohedge.com/markets/millennials-flood-precious-metals-gold-next-tsla

(jokainen varmasti tajuaa, että ZH:n käyttäminen lähteenä on lähes yhtä tyhmää kuin sijoitustiedon kolumnistin tai kauppalehden foorumin käyttöä lähteenä, mutta pieni totuus pöhinässä aina on)

 

Pidän myös mahdollisena, että rallattelu jatkuu ja FED ostaa osakkeita ennen yhdysvaltojen vaaleja. Emäkupla paisuu ja inflaatio lähtee laukalle. (skenaario2)

 

Olen itse nostanut arvometallien possaa 15% -> 30%, loput cashina.

 

Näytä koko viesti
Musk, Bloomberg yms. twittertili kaapattu - 16.7.2020 09.20

Mikäli tuo mainittu lista pitää paikkaansa niin olisi kyllä voinut hieman enemmän tienata kuin muutamia satoja tuhansia bitcoinissa.

Näytä koko viesti