Olet täällä

Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 29.1.2023 01.50

Uudet mainokset ovat aivan saatanan ärsyttäviä. Perikää mielummin reggaus fee kuin nämä mainokset.

Näytä koko viesti
Inflaatio - 27.1.2023 03.48

mskomu kirjoitti:

Onko tässä teidän mielestä mitään järkeä? Tai onko tämä ihan peruskauraa, johon en vain itse ole törmännyt?

Aika samoilla linjoilla ajatukset. Omat johtopäätökset ovat, että inflaatiopiikki on lyhytaikainen ja rahapolitiikat löysennetään globaalisti takaisin kohtalaisen nopeasti. Jos jotain positiivista kehitystä tulisi Venäjä-Ukraina maaotteluun, se olisi suora triggeri tälle kehityskululle. Mutta en usko, että pitkittynyt sota pystyy sekään pitämään inflaatiota korkealla länsimaissa, koska Venäjän kauppaa korvaavat toimitusketjut ym. saadaan vähitellen kuntoon. Sitten sillä löysällä rahapolitiikalla saadaan aikaan kyllä inflaatiota muttei yleisessä hintatasossa, vaan omaisuuserissä, samaan tapaan kuin viimeiset 10 vuotta. Edes lievä taantuma Euroalueella tai Jenkeissä tuskin kääntäisi tätä politiikkaa, kun palataan taas siihen, että huonot uutiset ovat hyviä uutisia, koska keskuspankit paisuttavat taseitaan. Olen varsin bullish kaikenlaisiin riskiassetteihin näiden seikkojen takia. Ja chipit on sen mukaisesti aseteltuna.

Näytä koko viesti
Nokia - 27.1.2023 11.28

"Kaikki alle kympin on oston paikkoja" - Erkki Sinkko ca. 2009 keitellessään Nokia-kahveja

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 19.1.2023 05.00

Casteliero kirjoitti:

Ensimmäinen olisi virallinen identiteetti, toinen olisi pankkitili ja kolmas käyttäjän itse ylläpitämä netti-identiteetti. Päällimmäisenä kysymyksenä jäi sun kirjoituksesta mieleen, että pitääkö itse maksaa gas feet, kun vaihtaa translain puitteissa sukupuolta lohkoketjussa fiiliksen mukaan? Vai kustantaako yhteiskunta ne?Edit: paskat läpät, tiedän. Kiitos kun jaksat kirjoitella tänne ajatuksiasi.

Näytä koko viesti
Dollari - 19.1.2023 04.37

Meuro kirjoitti:
Vajaa vuosi sitten tehtiin Saudi-Kiina diili ja nyt tässä sille jatkoa.Uskotteko että vaikuttaa taalan arvoon merkittävästi?

Tuo petrodollarikeskustelu käydään vähintään kerran kahteen vuoteen, eikä se siitä mihinkään muutu niin kauan, kuin taala on maailman keskuspankkien reservivaluutta. Vaihtoehtoisten energiamuotojen kehitys dilutoi tuota tulevina vuosikymmeninä entisestään eikä öljyn hintalapun valuutan nimellä ole valtavaa merkitystä. Isompana teemana tässä tulevina vuosina varmaankin on se, että kun korkoa saa rahapolitiikkamuutosten mukana nykyään muillekin päävaluutoille kuin dollarille, niin kansainvälistä pääomaa vedetään jenkeistä/dollarista pois kotimaan valuuttoihin. Mun mielestä tää näkyy jo Euroopassa kun pääomavirta on kääntynyt tai kääntymässä takaisin, ja Japani osoittaa samoja merkkejä nyt kun korkopolitiikkaan odotetaan merkittävimpiä muutoksia vuosikymmeniin - inflaation paluun ansiosta. Mutta ei se ihan noin helppoa ole, sillä kaikenlainen rähinä geopoliittisesti tulee varmaan jatkossakin satamaan taalan laariin. Sen beta riskin kanssa on pitänyt muihin verrattuna hyvin. Nämä perinteiset "jeni on turvasatamavaluutta" ymv. teesit ovat pitäneet huonosti. 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 16.1.2023 10.19

Casteliero kirjoitti:

Eli Norja on ottanut käyttöön Ethereumin, ja sen L2-ratkaisu Arbitrumin, missä se ylläpitää listaamattomien yritysten rekisteriä omistuksista. Miksi ylläpitää itse rekisteriä, kun sen ylläpidon voi ulkoistaa tuhansille koneille...

Onko sun mielestä riski olemassa siitä, että jos L2, L3, ..., Ln ratkaisut kasvavat merkittävästi Ethereumin päälle, että se pääketjun käyttö lopulta vähenee kun tuo korttitalo kasvaa? Vai näetkö, että nämä sen päälle rakennetut layerit joutuvat jatkossakin hakemaan turvallisuusleiman pääketjutransaktioista? Entä ootko lukenut (tai tehnyt itse) mitään analyysia siitä, miten tämä aktiviteetti muuttuu tai muuttuisi suhteessa gas feehen / staking rewardseihin? 

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 11.1.2023 10.32

jelly kirjoitti:

Markkinan suunnasta ei kuitenkaan ole mielestäni epäselvyyttä. Se ollaanko sähköautoissa 90-100% markkinaosuudessa vuonna 2030 vai 2035 on vain mielestäni epäselvää mutta sinne ollaan kuitenkin matkalla.

No, juuri tästä olen eri mieltä. Mielestäni tämä ei ole mitenkään selvää. Mutta olenkin varmaan biased koska ajan bensa V8:a angel

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 11.1.2023 09.43

jelly kirjoitti:

Globaalisti sähköautojen myynti on S-käyrän alussa (monilla markkinoila toki jo pidemmällä). Kun katsoo Norjan, Alankomaiden tai Ruotsin kehitystä niin näkee selvästi mihin myös isommat markkinat (Kiina, USA) menee tulevina vuosina. Suosittelen lukemaan seuraavan artikkelin Osbourne efektistä

Olisipa se näin helppoa! Tuo esittämäsi on kyllä ihan järkevän oloinen tapa tarkastella mahdollisia kehityskulkuja. Mutta esimerkiksi akkumineraaleihin liittyy paljon politiikkaa. On täysin mahdollista, että näillä S-käyrillä voi pyyhkiä persettään parin vuoden päästä. Samoin energia ja sen eri toimitusmuotojen hinta (esim. öljy, kaasu, ydinvoima..) on niin monen muuttujan (ei vähiten geopolitiikan) summa, että tällaiset ennusteet ovat vähän hönöjä. Tai ainakin sen sanominen, että "näkee selvästi mihin myös isommat markkinat menee tulevina vuosina". Sijoittajat ei ole ihan tyhmiä, ja osakemarkkina on aika hyvä diskonttaamaan tuottoja ja riskejä - keskimäärin.

Näytä koko viesti
JR:n pokeriblogi - 22.12.2022 11.47

Kilppari kirjoitti:

Rahanpesulaput voi tulla jo parista kilosta ja niitä kyselyitä tulee pankista ihan erikseen.

Mulla tää meni aika kivuttomasti kun vielä asuin Helsingissä. Täytin kerran ne laput Nordealle, kun pyysivät. Nostivat depolimiitin automaateilla pysyvästi 10k €, enkä kuullut koskaan enää takaisin. Mutta tein pyynnön ehkä 6-7v sitten, enkä ole varmaan neljään vuoteen deponnut käteistä. - ehkä näitä ollaan tiukennettu.

Näytä koko viesti
Algoritmit eivät ota riidejä - 16.12.2022 11.10

Aki Pyysing kirjoitti:

On se, jos sisään menevä odasta saa tiedon, ennen kuin se realisoituu kaupaksi. Olen ajatellut olevani salaliittoteorioihin taipuvainen, kun miulle on käynyt samantyyppistä ja ajtellut pelkästään sattumaksi. Ei osto- tai myyntilaita saisi osumaa väistää.

Sen verran laaja aihe, että tässä lienee turha alkaa siitä vääntämään. Mutta jos asia arveluttaa, kysyisin sieltä Nordnetilta pari asiaa. Ensimmäisenä kannattaa lukea heidän execution policy (jonka ovat velvollisia lähettämään pyynnöstä). Toisena kannattaa tsekata, kenelle he myyvät order flown missäkin omaisuuslajissa tai osakkeessa. Lisäksi voi ihan suoraan kysyä, miksi markkinaorderia ei toteuteta. Vikaa kysymystä varten pitää olla näyttää dataa tueksi (osake, kellonaika sekuntilleen, aie, määrä, hinta). Vastaus käynee juristeilla ennen lähetystä, joten siinä voi kestää.

Näytä koko viesti