Päivän politiikka -

JR wrote:

Vaikka nää on mielenkiintosia caseja, niin niissä ei mun mielestä ole mitään kadehdittavaa. Vaikka hetkittäin siinä joku onnistuu, niin en usko, että hyvä strategia luoda hyvää yhteiskuntaa on joku globaali race-to-the-bottom, jossa (jollain reunaehdoilla) halvimmalla verotuksella tai sokeimmalla lainsäädännöllä onnistutaan keräämään globaalikapitalismin mädimmät omenat.

Sallivin lainsäädäntö tuo mukanaan helposti paljon inhimillistä kärsimystä, ja halvimman verotuksen voi aina joku alittaa, tai jossain vaiheessa oikeasti tajutaan, että globaali tarjoushuutokauppa äärimmilleen vietynä ei johda mihinkään hyvään, ja sitten tehdään kansainvälisiä sopimuksia jotka tuhoavat kilpailuedun.

Yrittäjäystävällinen lainsäädäntö, koulutus, keskittynyt osaaminen johonkin teknologiaan, tekijät jotka kannustavat lahjakkaita pikemminkin muuttamaan maahan kuin karkaamaan sieltä, voivat olla pysyviä kilpailuetuja, ja Suomi olisi voinut pärjätä näissä paremminkin. Mutta järkevä reaktio ei ole pyrkiä veroparatiisiksi, en näe miten se voisi olla kestävä kilpailuetu edes Suomen kokoiselle maalle.

Jep samoilla linjoilla kaikesta. Mutta en tarkoittanut, että kannattaisi pyrkiä veroparatiisiksi. Enkä varsinkaan kuvittele, että Suomen kaltainen maa voisi sellaisesta statuksesta nettona hyötyä pitkällä aikavälillä. Verotuksen, lainsäädännön ja asenteen puolesta olisi kuitenkin paljon opittavaa ketterämmiltä valtioilta. Irlanti ja Ranska ovat mielestäni hyviä esimerkkejä siitä, miten räätälöimällä sääntöjä houkuttelevammaksi kapeilla yhteiskunnan osa-alueilla (tilanteeseen sopivaksi) voi saada aikaan erittäin hyviä tuloksia koko yhteiskunnalle. Suomessa se ei toimi noin, koska Suomalainen on valmis maksamaan 50€ siitä, että naapuri ei saa hunttia.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka -

Bingo53 wrote:

Irlannin syksyinen talousongelma - Mitä tehdä kymmenen miljardin ylijäämällä?

Masentavaa lukemista mutta kiitos silti. Olisipa Suomessakin hieman pragmaattisempaa politiikkaa lillukanvarsista tappelemisen sijaan. 26% jostain on enemmän kuin 36% ei mistään.

Näytä koko viesti
Backaheden Fastighets AB -

AlterEgo wrote:

"Backaheden Fastighets AB's ("Backaheden" eller "Bolaget") huvudägare Stenhus Fastigheter I Norden AB ("Stenhus") has today published ett kontant budpliktsbud entektorna i Backaheden till ett pris om 66 kronor per aktie ("Offers"). Erbjuandet ljuvad i in accordance with the Takeover rules with the reason that Stenhus aktieholding i Backaheden, efter den av styrelsen beslutade företrädesemissionen den 31 July 2023, uppgår till cirka 42 procent av det totala numbere utestandöd Aktier och röster i Bolaget.

The offer will be published on September 15, 2023 and will be available on Stenhus website, www.stenhusfastigheter.se. The acceptance period for offers will start on September 15, 2023 and will end around October 13, 2023.

The Board of Directors and Backaheden have commissioned the independent board members Christer Sundin and Daniel Hofmann to form an independent bid committee for handling all issues related to the Offer. Backahedens styrelseordförande Tomas Georgiadis and styrelseledamot Erik Borgblad har, mot bakgrund av sina kasvej i Stenhus, selva deklarat sig jäviga och kommer inte att participate i handläggningen av eller beslut i fragres related till Erbjuandet.

The independent bid committee avser att evaluate Erbjuandet och har anlitat BDO Corporate Finance för avgivende av ett värdingsutlåtande höttö Erbjuandet ur ett financiallt perspektiv (en så callad "fairness opinion"). The independent bid committee will publish a statement on the Erbjuandet och BDO's fairness opinion senast two weeks before the end of the acceptance period, i.e. around September 27, 2023.

Informationen vällds, genom ovanståndö contactenförsorg, för obbligntgörande den"

 

Ryöstö!

Mitäs kommentoi @Aki Pyysing?

Ihan mielenkiinnosta - oletko käyttänyt käännösohjelmana tässä hernekeittopurkkia vai harjan vartta?

Näytä koko viesti
Hauturin matkakertomuksia - Euroopan ytimessä -

Innilator wrote:

Ja silti työperäinen maahanmuutto Suomeen on nyt ATH-tasolla.

Näin on. Ongelma onkin sen koostumuksessa. Samalla myös työperäinen maastamuutto on lähellä ATH-tasoa. Ei ole nyt dataa väitteen tueksi, mutta arvelisin, että Suomesta lähtee enemmän nettoveroeuroja keskimäärin maksavaa jengiä ulos kuin mitä tulee sisään. Korkeatuloisia ulos, matalatuloisia sisään.

Näytä koko viesti
Hauturin matkakertomuksia - Euroopan ytimessä -

hömelö wrote:

"mutta aika harva EU-maassa asuva on kiinnostunut muuttamaan Suomeen"

Tähänhän se on tiivistettynä Suomen dilemma. Niille, joita tänne nimenomaan haluttaisiin, Suomi näyttäytyy monessa suhteessa ikävänä paikkana. Taasen monille heikompaan elintasoon tottuneelle suomalainen vaatimatonkin elämä on ihan hyvää.

Maan menestyksen ratkaisee lopulta nettoveronmaksajien määrä. Luulenpa, että ei mene kauaa kunnes aletaan tosissaan miettiä tätä. Ehkä.

Niin - paska sää ja korkeat verot + sossumaksut. Lisäksi vähän omalaatuinen (sosiaalinen) kulttuuri ulkomaalaisen näkökulmasta. Siihen vielä till nämä uusimmat maahanmuuttopolitiittiset säännöt. Tosi jännä, ettei moni veronmaksukykyinen halua tulla. Tai jäädä. Mutuilen myös, että valtavan suuri osa ihmisistä jotka pitävät Suomea maailman parhaana maana ei yksinkertaisesti ole kokenut parempaa. Onhan Suomessa paljon äärimmäisen hienoja asioita mutta ei esimerkiksi "luonto" riitä ulkomaalaiselle muuttosyyksi. Toki yksi asia joka kumoaa edellämainitut, on rakastuminen Suomalaiseen henkilöön ja sen perässä muuttaminen, mutta siitä on vaikeaa varmaan tehdä politiikkaa.

Näytä koko viesti
Suomen presidentinvaalit 2024 -

Aki Pyysing wrote:

big bad bear wrote:

mutsikato wrote:

Täten päädyin lyömään Coolbetin kertoimilla (Pekka 2.50, Alex 3.00) molempia ehdokkaita, koska en pidä näiden kerrointen indikoimaa 73%:n todennäköisyyttä jomman kumman voitolle realistisena. 

Ihan mielenkiinnosta - jos lyöt tuolla logiikalla vetoa, niin painotatko vetojen koon siten, että payout on sama kummassakin skenaariossa? Vai laitatko saman panoksen molempiin? Vai valitsetko toiseen ylipainon, jota pidät parempana valuena yksittäisenä vetona?

Miulta ei kysytty. Mutta harkitsin samaa asiaa ja olisin toteuttanut, jos olisi vedonlyöntipörssi. Ja olisin painottanut siten, että payout on aina sama. Pörssissähän tätä voisi sitten modata matkalla.

Kyllä foorumeilla saa vieraisiin pöytiinkin huudella.

Näytä koko viesti
Suomen presidentinvaalit 2024 -

mutsikato wrote:

Täten päädyin lyömään Coolbetin kertoimilla (Pekka 2.50, Alex 3.00) molempia ehdokkaita, koska en pidä näiden kerrointen indikoimaa 73%:n todennäköisyyttä jomman kumman voitolle realistisena. 

Ihan mielenkiinnosta - jos lyöt tuolla logiikalla vetoa, niin painotatko vetojen koon siten, että payout on sama kummassakin skenaariossa? Vai laitatko saman panoksen molempiin? Vai valitsetko toiseen ylipainon, jota pidät parempana valuena yksittäisenä vetona?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

*US COURT PAVES WAY FOR FIRST BITCOIN ETF IN GRAYSCALE RULING

Sit mennään. Grayscale oli heti ylös 12%. Raketti emoji tähän.

On kyllä ku hidastettua elokuvaa katsois tämä liike. Sympaattisen epäkehittynyt markkina kun liikkeet tulee kymmenissä minuuteissa eikä mikrosekunteissa, kuten perinteisissä omaisuusluokissa.

Näytä koko viesti
Indeksifeedi sivuston alaosassa -

Ihan kiva, että kokeillaan uusia juttuja mutta tämä on huti.

Näytä koko viesti
Suomen presidentinvaalit 2024 -

Mä mutuilen myös, että se on Stubb vs Haavisto toisella kierroksella, nykytietojen valossa. Mutta eikö vielä ole teoreettinen mahdollisuus, että Jutta heittää pyyhkeen kehään kun toteaa, ettei ole järkeä lähteä nolaamaan itseään? Jos näin kävisi, niin teoriassa ainakin Sanna Marin saisi tekosyyn uudelleenharkita ehdokkuuttaan, ja jos hän lähtisikin ehdolle niin veikkaan, että toista kierrosta ei tarvita.

Näytä koko viesti