Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 12.5.2022 08.47

Don’t feed the troll.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 2.5.2022 12.10

pannari kirjoitti:

Tervehdys kaikille!

Ensikertalainen tarvitsisi rautalangasta väännettyä veroneuvontaa sijoitustappioiden verokompensaatiosta.

Kokeilin eTorossa kryptosijoittamista vuoden vaihteessa. Ostin kryptoja joulukuussa ja myin ne tappiolla heti tammikuussa kun kurssit tuli alas. Tappiota tuli muutama tonni.

Sen tiedän että sijoituksista tulleet tappiot saa verotuksen avulla vähentää esim. omalla kohdallani oman firman tulevista osinkotuloista, tai jos sijoittaisin vielä ja saisin voittoa, niin niistä voitoista saisin myös verotushyödyn ottaa. Esim. palkkatuloistahan sitä verotuskompensaatiota ei voi saada.

Mutta siis miten asia käytännössä menee? Pyydänkö eTorolta jonkun raportin tuosta noin kuukauden seikkailustani tappioineen kryptomaailmassa ja jos/kun jonkun raportin saan, niin toimitanko sen verottajalle? Jos näin, niin millainen verotushyöty käytännössä on? Jos nostan tilikauden päättyessä firmaltani esim. 3000 euroa osinkoa, niin paljonko siitä pitäisi pidättää veroa jos kryptosijoitusten tappiot ovat samaiset kolme tonnia? Voisinko nostaa juuri sen tappion verran osinkoa verottomasti ja se kuittaantuisi sillä? Eli yritän siis vain ymmärtää kunnolla miten ja missä suhteessa sen verotushyödyn saa. Ja ihan siis käytännön tasolla, että onko kolmen tonnin tappio kuitattavissa kuten edellä kerroin, eli nostaisin osinkoa kolme tonnia verottomasti ja thats it?

Toivottavasti joku jaksaa vääntää tämän rautalangasta ilman liian hienoja termejä ja ihan käytännön tasolla esimerkillä kertoen :)

Moi!

*tämä ei ole veroneuvontaa*

Ei sillä, että olisin koskaan tehnyt tappiollisia sijoituksia, mutta kavereilta kuultuna.. eToro tuskin ilmoittaa puolestasi yhtään mitään verottajalle. Jotkut pankit tämän Suomessa tekevät, mutta brokerit eivät useinkaan. Jos teit kolme tonnia tappiota kryptoilla, voit saman kolme tonnia vähentää suoraan pääomatuloistasi. Sinun pitää itse täyttää veroilmoitus vero.fi:ssä, jossa ilmoitat nettovoittosi (firman osingon miinus kryptotappiot) pääomatuloina. Näistä sitten verottaja haluaa omansa jos summa on positiivinen. Jos ei ole niin voit vähentää myöhemmin jäljelle jäävän osan. Muista myös, että kaikki kaupankäyntikulut voi vähentää siitä nettovoitosta. Muista myös olla tarkkana, mille verovuodelle nämä tapahtumat osuivat. Rahan tai rahattomuuden realisointihetkellä on väliä, muulla ei. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.4.2022 02.06

Tulevaisuus näyttää kirjoitti:

Miten selität, että vuoden 2018 jälkeen volatiliteetti vain kasvanut, vaikka volyymit pienentynyt? 

Tervetuloa foorumille. Jos olisit joskus ollut joillain markkinoilla tekemässä jotain kauppaa, olisit ehkä ymmärtänyt, että toteutunut volatiliteetti usein kasvaa kun volyymi laskee. Samasta ilmiöstä moni päiväkauppias tekee rahansa. Ja gammaa myyvä hedgerahasto, päivän päätteeksi.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 1.4.2022 03.53

Lokki kirjoitti:

Jos annat vaikka 5% todennäköisyyden seuraavaan 10 vuoteen niin se ei olisi enää Musta Joutsen.

koska pilkku tykkää siitä, että sitä nussitaan, niin itse asiassa musta joutsen on määritelmällisesti sellainen tapahtuma, jota ei osattu odottaa lainkaan. Jos pystyt laittamaan nollasta poikkeavan prosenttitodennäköisyyden jollekin tapahtumalle niin se on skenaario, ei musta joutsen.

Näytä koko viesti
Löytyykö vedonlyönnin ammattilaisia? - 31.3.2022 04.08

Profeetta kirjoitti:

Yleensähän tossa sään huonous -asiassa on kuitenkin näissä ulkomaillelähtö-jutuissa kyse siitä, että vertaillaan mahdollisten kohdemaiden säätä, eikä se Englanti nyt oikein vain pärjää vaikka just Espanjalle tai Portugalille. Eihän sitä ole tarkoitus Suomeen verrata, kun Suomesta ollaan kuitenkin jo lähdössä.

Voi sen noinkin ajatella. Itse ajattelen, että mikä tahansa (melkein kirjaimellisesti) on upgrade Suomen säähän.

Näytä koko viesti
Löytyykö vedonlyönnin ammattilaisia? - 31.3.2022 03.23

JR kirjoitti:

Aika sivuseikka mutta tähän on pakko tarttua - aika moni ei tykkää brittiläisestä keittiöstä, mukaanlukien britit itse, ja niinpä esim Lontoo on maailman suurimpia hyvien etnisten ravintoloiden keskittymiä.

Sään huonous on myös vahvasti liioiteltu asia, jota huudellaan yleensä kumpparit jalassa ja munat jäässä Suomessa. Sää/ilmasto on itse asiassa varsin mainio - varsinkin jos vertailukohtana on Suomalainen rannikkokaupunki. Helsingissä sataa avg 675mm vuodessa, ja Lontoossa 690mm. Lontoossa on havermmin lunta, loskaa tai muuta shittiä. Helsingissä sitä on aika helvetin usein. Keskilämpötila on tietysti Lontoossa merkittävästi korkeampi.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 22.3.2022 09.58

Casteliero kirjoitti:

Joskus näihin vaikuttaa muutkin seikat, kuten yhtiön arvot ja moraali esimerkiksi. Itse myös vältän Binancen käyttöä mahdollisimman paljon.

Ehdottomasti samaa mieltä kyllä periaatteellisella tasolla. Mutta se, että Coinmotion tekee sinun kauppasi sinun puolestasi Binancessa ja ottaa siitä 0.7-1.9% feen Binancen feen päälle, ei tee siitä yhtään enempää päivänvaloa kestävää eettisesti tai moraalisesti.

Mut tämä nyt on vähän samanlainen keskustelu kuin väittelisi siitä, onko Aktia vai Ålandsbanken parempi pankki - eli aika epäkiinnostava. Kukin tyylillään!

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 18.3.2022 08.08

Jack Reacher kirjoitti:

 

A kirjoitti:

Itse en esimerkiksi koske Binanceen..

 

Miksi? Omat kokemukset pelkästään positiivisia ellei pankkisiirtojen turhan pitkäksi venynyttä disabled tilaa oteta huomioon ja nyt näyttäisi saavan ilmaisen Visa Debit kortinkin. Tätä en ole tosin lainkaan tutkinut otsikkoa pidemmälle joten en tiedä minkälaisia koiria siellä on haudattuna. 

Hyvä kysymys, mäkään en tajua. Olen käyttänyt noin kaikkia isoimpia ja kokeillut myös Coinomtionia joskus. Binance on käytettävyydeltään ja hinnoittelultaan täysin omassa luokassaan.
 

Coinmotion on mun kirjoissa samassa sarjassa kuin Coinbase - molempien olemassaolo perustuu vain ja ainoastaan asiakkaiden oletukseen siitä, että ne olisivat jotenkin luotettavampia ja että ”muualla minua kuitenkin huijattaisiin”. Hinnoittelu noissa on täysi vitsi. Coinmotionissa maksat vähintään 0.8% välityspalkkiota siitä, että he toteuttavat sinun kauppasi sinun puolestasi. Heidän plattan piuha kaiken järjen mukaan on kuitenkin kiinni siellä binancessa tai krakenissa. Ainiin ja tätä hintaa varten heidän private banker kertoi minulle, että possaa pitää olla noin miljoona euroa. Mutta ei se ole tyhmä joka pyytää.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 7.3.2022 07.50

"Binance and Paysafe will fully reopen EUR and GBP deposits and withdrawals respectively via the SEPA payment network (SEPA) and Faster Payment Services (FPS), effective Monday, 2022-03-07 11:00 AM (UTC) for both Desktop and App.

Binance retail users across Europe, with the exception of Netherlands and Switzerland, will be able to make EUR transfers directly via SEPA."

Olen mä huonommillakin perusteilla tehnyt sijoituspäätöksiä joskus. Kuvittelisi, että varsinkin isomman rahan olisi helpompi päästä markkinaan kiinni, kun rahasiirrot ovat sujuvia, luotettavia ja ennen kaikkea skaalautuvia.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 3.3.2022 03.42

PikkuPro kirjoitti:

Nyt on siis likvideitä, oletan, että tämä on haastava tilanne erityisesti Helsingin pörssille ja valtava rommaus ihan mahdollinen.

Ei sillä, että kukaan olis kysynyt, mutta anyway - oma mielipide on, että odotusarvo riskisillä omaisuusluokilla on nyt aika jees. Tässä on jengi kaivautunut sellaisiin poteroihin jo joko myymällä tai hedgaamalla, että tämä joko valuu jatkuvasti hidastuen alaspäin, tai lähtee kovaa ylöspäin. Tuulipuvut ovat myyneet ja ne tahot, jotka eivät voi kauheasti myydä (eläkerahastot ja vastaavat), ovat ostaneet indeksiputteja ja muuta välillistä suojausta. Headline uutisten varassa tietysti mennään, mutta toi mekaniikka tulee osittain jo siitä, että investointipankit on lyhyenä gammaa. Omille hiluilleni oon päätynyt 12kk aikajänteellä sellaiseen 60/40 odds bear/bull caseen, mutta se mun bull skenaarion mediaani on +60% vaikka Helsingin pörssissä kun taas sama bear caselle on -20%. Jos tulee syvempää romahdusta niin se ei johdu ison volyymin myymisestä vaan siitä, ettei ole ostajia. Voi tulla pienelläkin volyymilla.

Summa summarum: Silloin kannattaa ostaa kun kaduilla virtaa veri ja kukaan muu ei osta.

P.S. jos putteja uskaltaa myydä, niin niistä saa aivan liikaa rahaa tällä hetkellä. Pää kylmänä vaan ja tulta päin.

Näytä koko viesti