Olet täällä

big bad bear

big bad bear

  • Liittynyt 18.11.2016
  • 29 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 4.12.2018 13.36

Dunning-Kruger efekti.

 

Edit: siis Starsailor, ei Jeans.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.11.2018 10.21

Linkin takaa löytyy KPMG:n (ilman tunnelatausta laadittu) overview sekä pohdintaa kryptoasseteista. Ajattelin, että täällä voisi olla kiinnostuneita lukijoita.

https://assets.kpmg.com/content/dam/kpmg/us/pdf/2018/11/institutionalization-cryptoassets.pdf

 

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 13.11.2018 13.11

Olisihan se kiva, mutta hieman naiivilta ja kaukaiselta nämä tuntuvat. Seeing is believing. Lähitulevaisuus yliarvioidaan ja kaukainen tulevaisuus aliarvioidaan. (Osmo Wiion tulevaisuuden ennustamisen laki)

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 12.11.2018 14.11

Kiitos vastauksesta. Näin arvelinkin. Eli ilmeisesti rahoitusvälineiden loppukäyttäjien (sijoittajien) näkökulmasta pihviä siinä, että markkinoiden settlaus- ja säilytysteknologia vaihtuisi, ei juurikaan ole. Ja jos heillä ei ole, voivat kannustimet uudistusten läpiajamiselle olla vähissä. Nykyiset toimijat alalla tuskin ovat ensimmäisenä ajamassa muutosta läpi jos heillekään siitä rahallista hyötyä ei ole näköpiirissä.

Joka tapauksessa jos tämä lentäisikin, olisi murros aivan valtava. Kannustimet vain pitäisi keksiä jostain. 

Edit: tuota transaktiokustannusta voinee verrata säilytyskustannuksiin ja/tai hallinnointipalkkiohin joillekin omaisuusluokille. En usko, että se itsessään on mikään ongelma.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 12.11.2018 13.22

Hienoa, jos markkinat tehostuvat ja settlaus nopeutuu. Sääntelystä tulee väkisinkin yhtä tiukkaa tai tiukempaa kuin nykyisille, olemassaoleville rahoitusvälineille. Se on koko regulaation pointti, ettei porsaanreikiä olisi. Se, mitä en itse ihan ymmärrä on, että mitä sitten jos arvo-osuusmuoto vaihdetaan (kokonaan) digitaaliseksi? Sen ei viime kädessä pitäisi vaikuttaa yhdenkään sijoittajan päätöksiin (kuluja lukuun ottamatta) millään tavalla. Ei asioihin pidä sijoittaa sen vuoksi, että ne saa trendikkäältä kuulostavaan  pakettiin käärittynä. Varmaan kyse on minun ymmärryksen puutteesta, mutta miten token-muotoisuus eroaa esimerkiksi ETF:stä? Niitäkin voidaan rakentaa moniin kohde-etuuksiin ja isoveli valvoo.
 

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 7.11.2018 16.22

Trolli kirjoitti:
Daytrader kirjoitti:

Keskuspankkien kyky elvyttää on dramaattisesti huonompi kuin 2009. On mahdollista, että keskuspankkien kvantitatiivinen elvytys ei ole poliittisesti enää mahdollista tai sitten se voi olla tehotonta.

Mihin ihmeeseen tää perustuu? En ole koskaan ymmärtänyt mihin tällanen näkemys perustuu. Korkoja voidaan laskea vaikka kuinka paljon ja arvopaperiostoillakaan ei teoriassa ole ylärajaa, joskaan niistä ei mitään hyötyä keskuspankin taseessakaan ole. Elvytysvaraa on käytännössä ihan yhtä paljon kuin aiemminkin. 

Ei muuten ole. Moni elvytyskanava on jo käytetty. Jos velkaa voi olla niin paljon kuin haluaa ilman, että sillä on negatiivisia vaikutuksia minnekään, miksei jokainen keskuspankki maailmassa velkaantuisi mielin määrin heti? Valtion velkaantuminen perustuu inflaatioon, joka maksaa velkaa pois yli ajan. Mitä enemmän keskuspankkina velkaannut tai printtaat rahaa, sitä kalliimmaksi se tulee. Jos näillä toimenpiteillä ei saada inflaatiota aikaan muualla kuin equityissä ja real estatessa, niin se on aika pitkälti näkemiin lisävelkaantumiselle. BOJ:n viisaat pöllöt voivat kertoa tästä lisätietoja. FED on onnistunut tässä hieman nopeammin kuin EKP (jolla mun nähdäkseni ihan kohtuullinen riski sairastua Japanin tautiin), ja jotain wiggle roomia jälleen löytyy jos pitää alkaa uudelleen elvyttämään. 

QE olisi mun mielestä pitänyt hoitaa alun perin ns. helikopterirahalla, jolloin efekti olisi mennyt reaalitalouteen eikä SP500:n P/E:n laskuun tai bondijiildien polkemiseen. Helppo viisastella jälkeenpäin ja kaipa tuo kortti on vieläkin katsomatta, jos elvyttää jatkossa haluavat.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 1.11.2018 12.09

I stand corrected. Olisikin ollut outoa, jos kärjessä ei olisi ollut muutama.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 1.11.2018 11.21

Missä luuraavat kaikki kryptovelhot verotiedoissa? angel

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 10.9.2018 16.16

Bitcoinia ei käytetä vaihdon välineenä juuri lainkaan. Se, että ostat hienomman WoW-miekan Jonneilta bitcoineilla ei kiinnosta ketään.

Esittämäsi todisteet ovat molemmat lähinnä spekuloinnista koostuvaa kaupankäyntiä ja sillä ei ole mitään tekemistä reaalihyödykkeiden maksamisen kanssa. Dollarimääräinen volyymi = kauppojen lukumäärä x bitcoinin sen hetken dollariarvo. Kaupankäyntivolyymin kappalemääräinen kasvu (transaktioiden kasvu) on funktio markkinatoimijoiden lukumäärästä, johon puolestaan voit vetää yhtäsuuruusmerkit bitcoinin markkina-arvon kanssa, koska kiinnostuneiden kuplanruokkijoiden määrä kasvaa sitä mukaa kun uusia all-time-high hintoja printataan ja löytyy lisää vielä hönömpiä spekulantteja. Greater fool -efekti täydessä kukoistuksessaan.
Markkinan mikroskooppisesta koosta johtuen Bitcoin on myöskin erittäin heikko arvon mitta. Markkina on niin volatiili, ja laidat niin ohuet, ettei bitcoinilla voi tarkasti mitata reaalihyödykkeiden tai palveluiden arvoa. Samasta syystä bitcoinin ostovoima on heikko, mikä tekee siitä huonon arvon säilyttäjän.

Yllä on alleviivattuna kolme rahan perustehtävää joissa kaikissa kryptot tällä hetkellä epäonnistuvat. Blockchainin potentiaalista arvoa en kiistä, mutta rahana nuo eivät tule toimimaan siitä yksinkertaisesta syystä, että kryptoille ei ole korkoa eikä niille voi olla korkoa ilman korosta päättävää keskuselintä.

Juhlapaikanhakija kirjoitti:
Jos tämä vakaa kehitys jatkuu...

Vakaa? Please...

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 4.9.2018 16.53

Juhlapaikanhakija kirjoitti:

Onhan Bitcoinia otettu entistä enemmän käyttöön, tässä hyvä graafi joka näyttää kuinka paljon Bitcoinia oikeesti käytetään ja paljonko käyttä kasvanut https://twitter.com/goldtelegraph_/status/1036754240209735680?s=21 Mutta joo kryptot ovat vasta niin nuoria että siinä voi vielä mennä hyvinki jopa kymmeniä vuosia ennenku ne mahdollisesti lyö läpi kunnolla. Perinteiset valuutat jyrää vielä mut kryptot ovat kasvussa ja kryptot syntyivät kasvavasta luottamuksesta matematikkaan ja epäluottamuksesta nykyisiin valuuttoihin, valtioihin ja kansainliittoihin. Nykyiset valuutat ovat alle vuosisadan vanha kokeilu joka voi hyvinki jossain vaiheessa loppua kun ihmiset tajuavat että ne ovat arvottomia ja perustuvat pelkkään luottamukseen valtioihin ja kansainliittoihin jotka ovat kautta historian töpännyt asioita ni miksi eivät töppäisi tätäkin jossain vaiheessa.

Onhan tämä kirjoitus vitsi? Jos ei, niin ihan malliesimerkki Krypto-Niilojen ja muiden foliohattujen "I want to believe" -mentaliteetista. Tuossa kuvaajassa on annual transaction value. Sillä ei ole paljoa tekemistä Bitcoinin käytöstä maksuvälineenä, ja sen vertaaminen Paypaliin, Visaan, Mastercardiin, ym. (joilla maksetaan asioita) on yhtä järkevää kuin yhden firman taseen vertaaminen toisen firman tilikauden tulokseen, eri toimialalta. Perinteisillä valuutoilla vaihdetaan sitäpaitsi päivässä nelinkertainen määrä kaikkien kryptojen volyymiin vuodessa yhteensä, eikä luvussa ole mukana edes maksukäyttöä vaan pelkkä valuuttakaupankäynti. Nykyiset valuutat ovat alle vuosisadan vanha kokeilu? hohhoijaa.