Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 10.9.2021 11.04

Johannes Ankelo kirjoitti:

150k ETH olisi 17 biljoonan taalan market cap nykyisellä kolikkomäärällä. Ei taida vuodessa riittää niin paljon pääomaa pelkästään ETH:lle, steikkaamisista ja Eth2:sta huolimatta. Pitkällä aikavälillä toki uskon tämän market capin saavuttamiseen.

Pääoman virtaus omaisuusluokkaan ei ole sama asia kuin market capin muutos. Market cap voi mennä ylös tai alas ilman, että pääoma muuttuu mihinkään. Ei sillä, että olisin Willem:n kanssa yhtä bullish, mutta ajattelin nyt viisastella.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.9.2021 05.57

RoopeA kirjoitti:

Moi kaikille ja kiitoksia hyvästä ketjusta. Tulee luettua, vaikka suurin osa menee vielä yli ymmärryksen. 
Olen pohtinut siirtäväni pikkuisen varallisuutta kryptoihin. Ideana on hajauttaa ajallisesti ostoja, niin että jokaisen kuukauden tiettynä päivänä teen ostot ja sitten isommista dipeistä voi tankata vähän extraa. 
Onko tässä hajautuksessa mitään järkeä ns kuukausi säästämiseen ? 
Bitcoin 30%
Ethereum 30 %
Aave 20 %
Chainlink 20 %

Sijoitusneuvoja ei kukaan tietenkään voi tarjota ja itse vastaan omista päätöksistäni, mutta jos joku kokenut kettu haluaa kommentoida yleisellä tasolla kk säästämistä kryptoihin, niin kiitoksia. Tilin olen avannut northcryptoon koska vaikuttaa helpolta ja kulut maltillisilta, vai onko tähän saatavilla selvästi edullisempia vaihtoehtoja ?
 

En ota kantaa allokaatioon millään tavalla. Mutta pienten summien kuukausisäästäminen on hieman hönöä kun kulut ovat valtavat verrattuna kertasijoitukseen. Jos sinulla on könttäsumma sijoitettavaksi nyt ja JOS olet sijoituspäätöksesi jo tehnyt, niin työntäisin ne itse sisään kerralla. Sitäpaitsi se dippikin on nyt. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 17.8.2021 09.48

hauturi kirjoitti:

Riippuu vähän miten "tänä vuonna" (tai "biitata") tulkitaan. Tuosta käppyrästä silmämääräisesti katsottuna tammikuun alusta tähän päivään:

Ehdit ennen kuin Edit meni läpi! Tänä vuonna aika flat tosiaan, mutta sekin oli itselleni ihan mielenkiintoinen havainto. Eli (tällä mittarilla) ainakaan väite siitä, että volatiliteetti on liian suurta jotta Bitcoiniin tai Etheriin voisi sijoittaa, on potaskaa. Kysymys pitäisi olla ennemmin allokaation koosta eikä volatiliteetin absoluuttisesta tasosta.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 17.8.2021 09.22

Casteliero kirjoitti:

Idea oli vähän, että saako ensinnäkin parempaa tuottoa vuoden loppuun mennessä ja toisekseen, missä vaiheessa kryptojen bruttoarvo menee osakkeiden bruttoarvojen ohi. Itseäkin alkoi kiinnostamaan tuo, että saisiko sieltä kevyellä poiminnalla tehtyä suhteellisen helppoa tuottoa, vai viekö riskit ja volatiliteetti tuotot.

Sekä Bitcoin, että Ether ovat viime syksyn jälkeen biitanneet SPX:n tuoton volatiliteettikorjattuna tarkasteltuna. Tietysti riippuu, mitä mittaat, mutta tässä yksi näkökulma.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 11.8.2021 06.12

Casteliero kirjoitti:

Coinbasen Q2 raportti tuli muuten ulos: https://s27.q4cdn.com/397450999/files/doc_financials/2021/q2/Coinbase-Q2...

Heillä on 9000 institutionaalista asiakasta ja 10% sadasta isoimmasta hedge fundista. Ei siis krypto hedge fundeista, vaan kaikista hedge fundeista.

Varsin bullish uutinen koko markkinalle ja hyvät ainekset kunnon melt upiin. Tämä Coinbasen ja vastaavien platformien kasvu aiheuttaa varmaankin kahdenlaista FOMOa. Ensimmäiseksi ne hedge fundit, joka eivät vielä ole kryptoissa mukana (vaikka suurimmat kyllä jo ovat), ovat aika pitkälti pakon edessä, jos haluavat kilpailla tuotoissa kryptoja treidaavien fundien kanssa. Jos hedge fundit ovat fast money, niin samoin ovat heidän allaolevat sijoittajat. Raha vaihtaa fundia kohtalaisen nopeasti jos rahasto ei pärjää kilpailijoilleen, ja siten paine on varmasti kova. Toisena pankit. Jos Coinbase tekee liikevoittoa 1.85 miljardia taalaa kvartaalissa, se on keskisuuren globaalin investointipankin tulos. Jokainen investointipankki haluaa olla tällaisessa busineksessa mukana ja moni jo jollain tasolla onkin. Pankkien mukaantulo tuo markkinalle uskottavuutta valtavirran silmissä entisestään ja vaikka monen naiivimman blockchain-uskovaisen haaveissa oli, ettei raha valu Wallstreetille, niin toisin tullee lopulta käymään. Oli miten oli, omasta mielestäni tosiaan valtavan positiivista kehitystä jota voi enää tässä vaiheessa olla vaikea pysäyttää - edes lainsäätäjien toimesta.

Jännä muuten nähdä, mikä pankki/pörssi/brokeri vetää ensimmäisenä ostohousut jalkaan ja ostaa jonkun suuremman kryptopörssin tai välittäjän. Venture capital ja private equity omistajat tuskin ihan halvalla niistä luopuvat, mutta eiköhän sekin päivä vielä nähdä aika pian. Oma arvaus on London Stock Exchange Group, joka on ollut varsin aggressiivinen markkinaosuuden ostaja kaikessa mahdollisessa kaupankäyntiin liittyvässä, tuotealueesta riippumatta. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 2.8.2021 07.17

Tuli vastaan aika laaja katsaus Ethereumiin - ajattelin laittaa jakoon. Tyypilliseen tapaan riskit aika pahasti aliedustettuna tekstissä, mutta en siitä suoranaisia virheitä löytänyt.

https://vineyardholdings.net/2021/07/31/ethereum/

 

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 30.6.2021 11.20

PikkuPro kirjoitti:

Pointtini oli, että mun silmissä jos joku sanoo "Tiimari 50-60ke häviö joka oli pyöristysvirheen kokoinen missi, oli urani suurin virhe" on varmasti kyvytön tehokkaaseen itsekritiikkiin joka on tehokkaan oppimisen edellytys. Kunnolla itsekriittinen ihminen miettisi, että "ehkä isointa virhettäni en edes tiedosta?" tai "ehkä suurin virheeni oli joku asia, josta tuli hyvällä onnella kunnon tili?". Yleensäkään en usko, että "suurinta sijoitusvirhettä" voi yleensä havaita, niin paljon muuttujia ja pahimpana oma subjektiivisuus.

Tämä. Tällaisia satavuotiaita erkkisinkkoja löytyy myös vielä korkeammilla profiileilla, esim. Soros, Buffet, Bogle, Icahn jne. Kyllä, fyrkkaa löytyy ja hyvin on mennyt. Kuten jokaisella muullakin, joka on ollut long only osakkeissa viimeiset 30-50 vuotta riippumatta siitä, mitä siellä salkussa on ollut. Omissa kirjoissa nämä kaverit nauttivat noin nolla arvostusta, ja luen taloustabloidien kirjoituksia heistä lähinnä naurujen vuoksi.

Itseasiassa nyt kun mietin asiaa - on huomattavasti mielenkiintoisempaa lukea omilla aivoillaan ajattelevien sijoitustietolaisten hyviä ja huonoja kirjoituksia, sillä niissä on aika usein joku angle, mitä itse ei ole tullut ajatelleeksi. On täälläkin tietysti niitä, jotka toistelevat -han ja -hän -päätteisillä sanoilla sitä, mitä ovat kauppalehdestä ja FT:stä lukeneet, mutta nettona täältä saa parempaa inputia kuin näiltä yllämainituilta fossiileilta.

Näytä koko viesti
Treidaajalla on riski tulla peliongelmaiseksi - 22.6.2021 10.46

big bad bear kirjoitti:

Kaikki jenkkiosakkeet lähtivät viimeisen 3kk aikana. Edustivat valtaosaa salkusta aikaisemmin. Eurooppalaisia jäljellä vielä, mutta jos mitään uutta ei ilmaannu, dumppaan nekin kesäkuun aikana. Tuotto-odotukset ovat omilla mittareilla naurettavan matalia tuleville vuosille. Tällä hetkellä allocazione on eurooppalaiset osakkeet 11%, sijoitusasunnot 18%, bitcoin 14%, ether 57%. Käteistä ei ole. Osakelikvidit sitten ehkä Adaan (Cardano), mutta pitää ensin tehdä vähän taustatutkimusta. Jos aggressiivisempaa romahdusta nähdään osakkeissa, muuttuu nettosijoitusaste varmaankin aika paljon yli sataseksi, mitä varten pidän sijoituslainalupauksia elossa päivittäen niitä aina pankin vaatiessa (yleensä 3kk tai 6kk intervalleilla). Tosin oma perus skenaarioni ei ole mikään romahdus, vaan sideways markkina ja matala vola.

Tämä on nyt toteutettu ja enää jäljellä sijoitusasuntoja ja kryptoja (BTC, ETH, ADA). Seuraavaksi ajattelin istua käsien päällä määrittelemättömän ajan (mutta näillä näkymin pitkään) ja katsella, kun inflaatio ampuu taivaisiin ja 9/10 keskuspankista kiristävät rahapolitiikkaa samanaikaisesti. Popkornia pitää varmaankin olla valmiina. Jos FED ja EKP antavat osakemarkkinoiden korjata alemmaksi, suunnitelmana on mennä velkarahalla sisään noin -20% tienoilla.

Näytä koko viesti
Treidaajalla on riski tulla peliongelmaiseksi - 14.6.2021 11.00

mskomu kirjoitti:

Romahdusten odottelu oli helppoa, kun salkku oli vielä niin pieni, että säännöllisesti palkasta tehdyt lisäsäästöt olivat isoja suhteessa salkun kokoon. Nyt, kun ne ovat tosi pieniä, niin romahdus pelottaa paljon enemmän. Aki mainitsi pitävänsä vain limiittiä, mutta mites muut? Oletteko laskeneet osakepainoa?

Kaikki jenkkiosakkeet lähtivät viimeisen 3kk aikana. Edustivat valtaosaa salkusta aikaisemmin. Eurooppalaisia jäljellä vielä, mutta jos mitään uutta ei ilmaannu, dumppaan nekin kesäkuun aikana. Tuotto-odotukset ovat omilla mittareilla naurettavan matalia tuleville vuosille. Tällä hetkellä allocazione on eurooppalaiset osakkeet 11%, sijoitusasunnot 18%, bitcoin 14%, ether 57%. Käteistä ei ole. Osakelikvidit sitten ehkä Adaan (Cardano), mutta pitää ensin tehdä vähän taustatutkimusta. Jos aggressiivisempaa romahdusta nähdään osakkeissa, muuttuu nettosijoitusaste varmaankin aika paljon yli sataseksi, mitä varten pidän sijoituslainalupauksia elossa päivittäen niitä aina pankin vaatiessa (yleensä 3kk tai 6kk intervalleilla). Tosin oma perus skenaarioni ei ole mikään romahdus, vaan sideways markkina ja matala vola.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 28.4.2021 10.18

Meuro kirjoitti:

Ei varmaan mitään ihmeempää....jatkakaa...

"European Investment Bank is issuing 2 year digital bonds on Ethereum through Goldman, Santander, and Societe."

https://twitter.com/MichaelTant3/status/1387066097715789830

Nämä ovat niitä viimeisiä silauksia sille, ettei kryptoja enää voida kieltää. Jos lohkoketjuja käyttävät merkittävät (semi-poliittiset) tahot kuten EIB, niille ei voida aiheuttaa epävakautta millään kieltosäännöillä. Viimeistään nyt on nollaan menemisen todennäköisyys poistettu ETH:lta ja BTC:lta, mikä tarkoittaa korkeampia hintoja. Harmittavasti ei ole mitään likvidiä käsillä - muuten ottaisin ETH laidasta koko rahalla.

Näytä koko viesti