Olet täällä

big bad bear

big bad bear

  • Liittynyt 18.11.2016
  • 37 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Nordea - 29.3.2019 12.07

Xman kirjoitti:

Näillä perusteilla  itse en maksaisi Nordeasta 6e enempää tämän vuoden osalta...

Vakuuttavat perustelut! Pitääpä itsekin miettiä lyhyeksimyyntiä! 

Nordea - 5.3.2019 16.09

Diletantti kirjoitti:

DI: Gardell haluaa Finanssivalvonnan tutkivan Nordean osakkeiden kauppoja

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/di-gardell-haluaa-finanssivalvonnan-t...

Hyvä, että heräsivät. Tosin shorttaajien etsimisen lisäksi voisivat tosiaan laittaa YLE:lle laskun perään niiden tappioiden kattamiseksi, jotka joutuivat eiliseen sell-offiin syystä tai toisesta myymään. 

Edit: ja rapsut tietysti päälle.

Nordea - 4.3.2019 18.00

Heidän ei tarvitse hyötyä mitenkään tapahtumista. Pelkkä markkinahinnan liikuttelu keksityillä tai liioitelluilla tarinoilla on kiellettyä. 

Nordea - 4.3.2019 12.53

Ylen klikkihuoraamisesta voisi tehdä tutkintapyynnön Poliisille ja Fivalle, esim. markkinamanipulaatiosta. Oli sitten tahallista tai tahatonta. Ulkomaalaiset sijoittajat eivät tunne nyansseja tällaisissa asioissa, ja informaation relevanssin, paikkansapitävyyden jne. arviointi on muille kuin suomalaisille mahdotonta.

Nordea - 8.2.2019 16.06

Faktoja en tiedä, mutta mutulla veikkaisin, että palvelua löytyy jos paalua löytyy. Hiekkaa tuulikaappiin jne.. Varmaankin ihan tietoinen valinta olla tuhlaamatta tiettyyn asiakassegmenttiin resursseja, jos firman strategia ei ole palvella muutenkaan kaikkia. Tämä puolestaan selittää myös tuon "parhauden". Suurempia ja kauniimpia asiakastahoja palvelevat talot mielletään yleensä paremmiksi.

Mieskirjoittajat pääsevät helpommalla - 29.1.2019 10.26

Halla-aho on täysin oikeassa, että osakkeet ovat abstraktio. Niin ovat muuten yrityksetkin. Ja niin on myös kullan asema, ja arvokin. Yhteisen mielikuvituksen tuotetta joiden arvo perustuu ainoastaan siihen, että osapuolet luottavat sanattomaan sopimukseen niiden arvosta ja olemassaolosta. Mutta entäs sitten?

Vaikka hän kutsuukin pörssiosakkeita abstraktioiksi, ei se välttämättä ole mitenkään latautunut kommentti. Ja eipä noissa artikkeleissa mainita sanallakaan kultaa, vaan metalleja.

Disclaimerina mainittakoon, että en voi sietää Halla-ahon ajatusmaailmaa. En silti aio lukea tahallani väärin hänen sanomisiaan.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 21.12.2018 11.51

Eikös nämä Smart-fundit ole white label rahastoja JPM:lta?

 

"The investment objective of Nordnet Smart 15 Fund is to provide medium to long-term capital growth through an exposure to the J.P. Morgan Nordnet Multi-Asset 15 Index. "

Eli total return swap JPM:n itsensä rakentamaa indeksiä vastaan. Sisältää siten vastapuoliriskin J.P. Morganista (mikä ei tietysti ole kovin suuri riski kun pankki on niin kovassa kunnossa).

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 19.12.2018 11.28

Laiskuus on muuten keskimäärin aika kallista cool

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 4.12.2018 13.36

Dunning-Kruger efekti.

 

Edit: siis Starsailor, ei Jeans.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.11.2018 10.21

Linkin takaa löytyy KPMG:n (ilman tunnelatausta laadittu) overview sekä pohdintaa kryptoasseteista. Ajattelin, että täällä voisi olla kiinnostuneita lukijoita.

https://assets.kpmg.com/content/dam/kpmg/us/pdf/2018/11/institutionalization-cryptoassets.pdf