Olet täällä

Nordea - 3.10.2019 01.23

Ymmärrän kyllä Aki sinun tulokulman. Sitä en vain ymmärrä, että miksi juuri Nordeaa? Kun pelimerkkejä on rajallinen määrä niin eikö pitäisi olla joku perustelu itselleen siitä, että on valinnut parhaan mahdollisen vaihtoehdon? Kaikki muutkin europankit ovat halpoja noin samassa suhteessa kuin Nordeakin. Johtoryhmämuutokset yms. ovat minun mielestäni vain melua josta voi tietysti olla päiväkauppaan hyötyä, mutta pidemmällä aikavälillä ei juuri mitään väliä. Jos pankkeja olisi pakko omistaa niin kääntäisin tämän korkokatedifferentiaalin ja kilpailukenttäasian vuoksi itse katseeni Amerikkalaispankkeihin.

Näytä koko viesti
Nordea - 3.10.2019 12.26

Tämä. Arvioisin, että yli puolet tässä threadissa Nordeaan sijoittavista eivät käsitä, että betsaavat EKP:n rahapolitiikan kiristymiseen ja korkojen (ja korkokatteiden) nousuun, sekä pankkiregulaation pelikentän tasoittumiseen globaalisti. Ei Nordealla yhtiönä mitään hätää ole.

Mutta kun kyse ei olekaan yrityksestä, vaan markkinasta, jolla Nordea toimii. Nordean osakkeen hinnan ja EURO STOXX Banks indeksin (SX7E Index) korrelaatio (100 päivähavaintoa) on 0.70 tienoilla. Eli aivan helvetin korkea, liikkuvat käsi kädessä. Alla kuvaajassa Nordea, europankit ja jenkkipankit (joo, huono etf valittuna mutta ajaa asiansa). 

 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 22.8.2019 01.20

Se, että Bitcoin ei korreloi osakemarkkinan kanssa ei tee siitä turvasatamaa. Sitäpaitsi bitcoin ja SPX korreloivat. 100pv closing hintojen korrelaatio on tällä hetkellä -0,26. Viiden vuoden aikana se on vaihdellut -0,33:n ja +0,25:n välillä. Tosin korrelaation tarkastelu on tässä yhteydessä tyhjänpäiväistä, sillä asiat eivät juuri liity toisiinsa. Jos korreloimattomuus on se kantava turvasatama-argumentti, voi samalla ajatusketjulla sanoa vaikkapa pitkävedon tai kasinolla rullan pelaamisen olevan safe haven osakkeille. Hyödyllisistä korrelaatioista voi lukea lisää täältä https://www.tylervigen.com/spurious-correlations

Myös sanan hedge syvintä olemusta olisi syytä pohtia hieman lisää. Tai sitten opetella englannin kieltä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.8.2019 10.53

Oksensin hieman suuhuni ensin haastatteluvideon aikana, mutta myös artikkelia lukiessa.

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/kannattaisiko-kryptovaluuttaa-kayttaa-salkun-suojaamiseen-asiantuntija-bitcoin-on-rakennettu-olemaan-turvasatama/cd0fa76b-0047-43b3-955b-f31b470b18d4

Edit: mutta sain myös päivän naurut, kiitos AP!

Näytä koko viesti
Nordea - 18.7.2019 10.16

Jos nyt ei puhuta treidaamisesta vaan pankkiosakkeisiin sijoittamisesta keskipitkällä tai pitkällä aikajänteellä, niin Nordea, kuten muutkin eurooppalaiset pankit, on 100% kusessa. Eurooppalaisten pankkien ja esim. jenkkipankkien välinen kilpailuasetelma on nimittäin todella epäreilu eurooppalaisin lasein katsottuna. Täällä korkokate on olematon, koronnostoja ei ole tiedossa pitkään, pitkään aikaan, ja regulaatio kaikin puolin kireämpää kuin muilla talousalueilla. Toki myös muu talous laahaa. Pankit eivät saa myöskään ottaa riskiä entiseen tapaan, vaan kaikki tehty tulos perustuu tänä päivänä palkkiohin. Viimeksi mainittu on toki universaalimpi ongelma, mutta siinäkin jenkeillä pieni etu.

Amerikkalaispankkien ja europankkien osakekurssien suunnat heijastelevat juuri sitä, että lammen toisella puolella on merkittävä kilpailuetu. Enkä usko, että vielä ollaan nähty edes kaikkea - tilanne varmaankin eskaloituu.

Näytä koko viesti
Hemingwayz - 12.7.2019 04.21

Ensinnäkin onnittelut tyydyttävästä  aloituksesta Nomadille!

Villen inflaatiokommentti on mielestäni asian ytimessä. Kun kerran inflaatiota ei olla näillä työllisyystasoilla saatu aikaiseksi oikein missään, niin missä on vika? Millä sitä sitten saadaan?

Omasta mielestäni kysymys on (edelleen 10 vuoden jälkeenkin) siitä, että EKP:n, FED:n ja kaikkien muidenkin keskuspankkien rahapoliittiset elvytystoimet kohdistetaan alueille, jotka eivät muutu tehokkaasti kysyntäinflaatioksi. QE:t ja matalat korot paisuttavat assettien hintoja ja näin synnytetty uusi raha ei lähde kiertoon. Ne, jotka oikeasti (asuntovelallisten suomalaisten lisäksi) hyötyvät matalista koroista, ovat kulutuksen suhteen saturoituneita. Jo valmiiksi varakas ihminen ei vain yksinkertaisesti osta kolmatta autoa, uutta pesukonetta, parempaa/enemmän ruokaa jne. -keskimäärin. Matalatuloiset toisaalta eivät hyödy matalista koroista lainkaan. Asutaan vuokralla, ei sijoiteta, eikä varsinkaan sijoiteta velkarahalla. Helikopteriraha olisi ollut tehokkaampaa.

Kun rahapolitiikan lupaillaan olevan vielä aiempaa pidempään kevytkenkäistä, on meltup osakemarkkinoilla mielestäni hyvin todennäköinen. Pankit sen sijaan tulevat olemaan jatkossakin kusessa. Erityisesti eurooppalaisten pankkien osakkeisiin en koskisi tikullakaan vaikka kuinka olisi 10% divarituottoa. 

Eihän tämä pyhällä hengellä ikuisesti tietysti pyöri, mutta turha tätä(kin) junaa on missata omasta mielestäni. Ja tämä tulee ikuisen bearin suusta..

The central bankers can remain irrational longer than I can stay solvent. -minä, toukokuu 2019.

Näytä koko viesti
Nordea - 29.3.2019 12.07
Xman kirjoitti:

Näillä perusteilla  itse en maksaisi Nordeasta 6e enempää tämän vuoden osalta...

Vakuuttavat perustelut! Pitääpä itsekin miettiä lyhyeksimyyntiä! 

Näytä koko viesti
Nordea - 5.3.2019 04.09
Diletantti kirjoitti:

DI: Gardell haluaa Finanssivalvonnan tutkivan Nordean osakkeiden kauppoja

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/di-gardell-haluaa-finanssivalvonnan-t...

Hyvä, että heräsivät. Tosin shorttaajien etsimisen lisäksi voisivat tosiaan laittaa YLE:lle laskun perään niiden tappioiden kattamiseksi, jotka joutuivat eiliseen sell-offiin syystä tai toisesta myymään. 

Edit: ja rapsut tietysti päälle.

Näytä koko viesti
Nordea - 4.3.2019 06.00

Heidän ei tarvitse hyötyä mitenkään tapahtumista. Pelkkä markkinahinnan liikuttelu keksityillä tai liioitelluilla tarinoilla on kiellettyä. 

Näytä koko viesti
Nordea - 4.3.2019 12.53

Ylen klikkihuoraamisesta voisi tehdä tutkintapyynnön Poliisille ja Fivalle, esim. markkinamanipulaatiosta. Oli sitten tahallista tai tahatonta. Ulkomaalaiset sijoittajat eivät tunne nyansseja tällaisissa asioissa, ja informaation relevanssin, paikkansapitävyyden jne. arviointi on muille kuin suomalaisille mahdotonta.

Näytä koko viesti