Olet täällä

Taloudellinen ajattelu – taloudellisen hyvinvoinnin perusta - 25.9.2020 10.02

Nyt oli kyllä vedetty aika monta mutkaa suoraksi kirjoituksessa. Peruspointti oli kuitenkin ihan validi - kaikki ei sovi kaikille.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 12.9.2020 04.19

Viimeinen ilmainen vinkki - seuraavat alkavat maksamaan ;) hanki Revolut ja perusta sinne valuuttatilit. Sitten veivaat niillä noin ilmaiseksi ainakin G10 valuutoissa. Eipä kestä!

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 8.9.2020 12.59

Tekemällä oppii mutta kannattaa olla varovainen näiden kanssa jos ei ole tuttua hommaa. EURBRL carry on noin all time low:ssa tällä hetkellä, mikä kuulostaa eurosijoittajalle kivalta kun 2% korkoeroa on vaan biitattavana kun sijoittaa Brassiosakkeisiin. Suomeksi sanottuna pääset (paperilla) eroon valuuttariskistä maksamalla p.a. 2%. 5v sitten oli 15%.

Mutta vieraassa valuutassa tehty sijoitus on varsinkin banaanivaltioissa melko riskistä puuhaa kun niillä valuutoilla on tendenssi heikentyä jos ne eivät tarjoa houkuttelevaa korkoa (carrya). Pääoma virtaa ulos näistä maista (bondeista) ja valuutta heikkenee. Eli silloin kun carrytreidaajat eivät ole paikalla niin voit ihan hyvillä perusteluilla odottaa, että maan valuutta sulaa, jos siellä ei ole kaikki yhteiskunnassa tip top ja talous vedä lujaa. No eipä vedä ja siksi niitä korkoja onkin leikattu, valuutan devalvoinnin kustannuksella. Käytännön sama temppu kuin mitä Suomi teki ysärillä saadakseen talouden nousuun. Se ei tosin valitettavasti tarkoita sitä, että valuutta vahvistuu takaisin koronnostojen mukana myöhemmin, sillä kehittyvillä markkinoilla mennään hissillä alas ja portaita ylös.

Kuten tuossa jo sanottiin, tämä sun betsi ei ole mikään osakebetsi vaan lähes puhdas spekulatiivinen valuuttapositio.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 27.3.2020 01.08

Jahas. Pohjat taitaakin olla nähty kun foorumeilla ja sijoitusblogeissa aletaan opettamaan amatööreille shorttaamista. Ostanpa lisää.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 13.2.2020 09.13

Aki Pyysing kirjoitti:

Sen verran täsmentäisin, että aika monella tietämälläni suomalaisella kävi niin, että alkoi pelien koventuessa nettipokerissa pelata nolla nollaa tai voittaa liian vähän ja siirtyivät muihin töihin. Eli jäivät selvästi voitolle pokeriurastaan, mutta lopettivat, kun eivät tienanneet tarpeeksi.

 

Tämä. Monelle (myös minulle) oli aluksi mielekästä ja varsin kannattavaa, mutta alkoi tulla lunta tupaan lopulta. Tämän ajankohta varmasti riippui ja riippuu pelatusta pelimuodosta ja siitä, jaksoiko tehdä pöytävalintaa. Sitten kun alkoi olla selvää, että ei enää ole voitollinen, piti valita, opiskeletko pokeria vai käytätkö rajallisen kapasiteettisi johonkin muuhun.

Näytä koko viesti
Nordea - 15.11.2019 02.09

Pidän jopa todennäköisenä, että tässä "tehdään MOT:t". Eli joku vasemmistojournalisti ei taas ymmärrä tekojensa rahallisia vaikutuksia. Mikäli tämäkin osoittautuu ankaksi, tulisin todella iloiseksi jos saisin nähdä näitä toimittajia rikosoikeudellisessa vastuussa.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 6.11.2019 09.55

Tästähän on hyvää vauhtia tulossa klassinen bankers vs. consultants -keskustelu. 2000-luvun ensivuosina hihiteltiin samalle asialle ja tehtiin jopa ”biisi”:

https://youtu.be/ROlDmux7Tk4

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 31.10.2019 03.18

Jep, kiitos tarkennuksista. Tarkoitukseni oli korostaa sitä, että VP ei ole seniori asema IB:ssä toisin kuin esimerkiksi teollisuusyrityksessä.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 31.10.2019 02.11

Onkija kirjoitti:

MBA taas on yleinen business koulutus, jonka tarkoitus monelle on valmistaa henkilö johonkin johtotehtävään esim. VP:ksi IB:ssä. Näitä asioita myös Jens mielestäni avasi hyvin miettiessänsä, että minne hakee.

VP eli Vice President ei ole minkään tason johtotehtävä IB:ssä eli Investment Bankingissa. VP on yleisimmin noin viidennen vuoden titteli, jos olet pärjännyt OK. Eikä VP tasolle tarvitse olla MBA eikä M.Sc. vaan B.Sc. riittää hyvin. Koulun jälkeen globaaleissa pankeissa mennään käytännössä näin IB ja FICC toiminnoissa:

Analyst (1-2v)
Associate (1-3v)
VP (1-3v)
Director (2-10v)
ED/MD
(Partner)

Toisin sanoen, jos ei ole VP tai korkeampi rank, on deskin junnu.

Näytä koko viesti
Nokia - 24.10.2019 03.00

https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000006283912.html?ref=rss

Tästä artikkelista tulee muuten vielä meemi jonain päivänä.

Näytä koko viesti