Olet täällä

big bad bear

big bad bear

  • Liittynyt 18.11.2016
  • 33 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Nordea - 8.2.2019 16.06

Faktoja en tiedä, mutta mutulla veikkaisin, että palvelua löytyy jos paalua löytyy. Hiekkaa tuulikaappiin jne.. Varmaankin ihan tietoinen valinta olla tuhlaamatta tiettyyn asiakassegmenttiin resursseja, jos firman strategia ei ole palvella muutenkaan kaikkia. Tämä puolestaan selittää myös tuon "parhauden". Suurempia ja kauniimpia asiakastahoja palvelevat talot mielletään yleensä paremmiksi.

Mieskirjoittajat pääsevät helpommalla - 29.1.2019 10.26

Halla-aho on täysin oikeassa, että osakkeet ovat abstraktio. Niin ovat muuten yrityksetkin. Ja niin on myös kullan asema, ja arvokin. Yhteisen mielikuvituksen tuotetta joiden arvo perustuu ainoastaan siihen, että osapuolet luottavat sanattomaan sopimukseen niiden arvosta ja olemassaolosta. Mutta entäs sitten?

Vaikka hän kutsuukin pörssiosakkeita abstraktioiksi, ei se välttämättä ole mitenkään latautunut kommentti. Ja eipä noissa artikkeleissa mainita sanallakaan kultaa, vaan metalleja.

Disclaimerina mainittakoon, että en voi sietää Halla-ahon ajatusmaailmaa. En silti aio lukea tahallani väärin hänen sanomisiaan.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 21.12.2018 11.51

Eikös nämä Smart-fundit ole white label rahastoja JPM:lta?

 

"The investment objective of Nordnet Smart 15 Fund is to provide medium to long-term capital growth through an exposure to the J.P. Morgan Nordnet Multi-Asset 15 Index. "

Eli total return swap JPM:n itsensä rakentamaa indeksiä vastaan. Sisältää siten vastapuoliriskin J.P. Morganista (mikä ei tietysti ole kovin suuri riski kun pankki on niin kovassa kunnossa).

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 19.12.2018 11.28

Laiskuus on muuten keskimäärin aika kallista cool

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 4.12.2018 13.36

Dunning-Kruger efekti.

 

Edit: siis Starsailor, ei Jeans.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.11.2018 10.21

Linkin takaa löytyy KPMG:n (ilman tunnelatausta laadittu) overview sekä pohdintaa kryptoasseteista. Ajattelin, että täällä voisi olla kiinnostuneita lukijoita.

https://assets.kpmg.com/content/dam/kpmg/us/pdf/2018/11/institutionalization-cryptoassets.pdf

 

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 13.11.2018 13.11

Olisihan se kiva, mutta hieman naiivilta ja kaukaiselta nämä tuntuvat. Seeing is believing. Lähitulevaisuus yliarvioidaan ja kaukainen tulevaisuus aliarvioidaan. (Osmo Wiion tulevaisuuden ennustamisen laki)

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 12.11.2018 14.11

Kiitos vastauksesta. Näin arvelinkin. Eli ilmeisesti rahoitusvälineiden loppukäyttäjien (sijoittajien) näkökulmasta pihviä siinä, että markkinoiden settlaus- ja säilytysteknologia vaihtuisi, ei juurikaan ole. Ja jos heillä ei ole, voivat kannustimet uudistusten läpiajamiselle olla vähissä. Nykyiset toimijat alalla tuskin ovat ensimmäisenä ajamassa muutosta läpi jos heillekään siitä rahallista hyötyä ei ole näköpiirissä.

Joka tapauksessa jos tämä lentäisikin, olisi murros aivan valtava. Kannustimet vain pitäisi keksiä jostain. 

Edit: tuota transaktiokustannusta voinee verrata säilytyskustannuksiin ja/tai hallinnointipalkkiohin joillekin omaisuusluokille. En usko, että se itsessään on mikään ongelma.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 12.11.2018 13.22

Hienoa, jos markkinat tehostuvat ja settlaus nopeutuu. Sääntelystä tulee väkisinkin yhtä tiukkaa tai tiukempaa kuin nykyisille, olemassaoleville rahoitusvälineille. Se on koko regulaation pointti, ettei porsaanreikiä olisi. Se, mitä en itse ihan ymmärrä on, että mitä sitten jos arvo-osuusmuoto vaihdetaan (kokonaan) digitaaliseksi? Sen ei viime kädessä pitäisi vaikuttaa yhdenkään sijoittajan päätöksiin (kuluja lukuun ottamatta) millään tavalla. Ei asioihin pidä sijoittaa sen vuoksi, että ne saa trendikkäältä kuulostavaan  pakettiin käärittynä. Varmaan kyse on minun ymmärryksen puutteesta, mutta miten token-muotoisuus eroaa esimerkiksi ETF:stä? Niitäkin voidaan rakentaa moniin kohde-etuuksiin ja isoveli valvoo.
 

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 7.11.2018 16.22

Trolli kirjoitti:
Daytrader kirjoitti:

Keskuspankkien kyky elvyttää on dramaattisesti huonompi kuin 2009. On mahdollista, että keskuspankkien kvantitatiivinen elvytys ei ole poliittisesti enää mahdollista tai sitten se voi olla tehotonta.

Mihin ihmeeseen tää perustuu? En ole koskaan ymmärtänyt mihin tällanen näkemys perustuu. Korkoja voidaan laskea vaikka kuinka paljon ja arvopaperiostoillakaan ei teoriassa ole ylärajaa, joskaan niistä ei mitään hyötyä keskuspankin taseessakaan ole. Elvytysvaraa on käytännössä ihan yhtä paljon kuin aiemminkin. 

Ei muuten ole. Moni elvytyskanava on jo käytetty. Jos velkaa voi olla niin paljon kuin haluaa ilman, että sillä on negatiivisia vaikutuksia minnekään, miksei jokainen keskuspankki maailmassa velkaantuisi mielin määrin heti? Valtion velkaantuminen perustuu inflaatioon, joka maksaa velkaa pois yli ajan. Mitä enemmän keskuspankkina velkaannut tai printtaat rahaa, sitä kalliimmaksi se tulee. Jos näillä toimenpiteillä ei saada inflaatiota aikaan muualla kuin equityissä ja real estatessa, niin se on aika pitkälti näkemiin lisävelkaantumiselle. BOJ:n viisaat pöllöt voivat kertoa tästä lisätietoja. FED on onnistunut tässä hieman nopeammin kuin EKP (jolla mun nähdäkseni ihan kohtuullinen riski sairastua Japanin tautiin), ja jotain wiggle roomia jälleen löytyy jos pitää alkaa uudelleen elvyttämään. 

QE olisi mun mielestä pitänyt hoitaa alun perin ns. helikopterirahalla, jolloin efekti olisi mennyt reaalitalouteen eikä SP500:n P/E:n laskuun tai bondijiildien polkemiseen. Helppo viisastella jälkeenpäin ja kaipa tuo kortti on vieläkin katsomatta, jos elvyttää jatkossa haluavat.