Olet täällä

Nordea - 15.11.2019 02.09

Pidän jopa todennäköisenä, että tässä "tehdään MOT:t". Eli joku vasemmistojournalisti ei taas ymmärrä tekojensa rahallisia vaikutuksia. Mikäli tämäkin osoittautuu ankaksi, tulisin todella iloiseksi jos saisin nähdä näitä toimittajia rikosoikeudellisessa vastuussa.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 6.11.2019 09.55

Tästähän on hyvää vauhtia tulossa klassinen bankers vs. consultants -keskustelu. 2000-luvun ensivuosina hihiteltiin samalle asialle ja tehtiin jopa ”biisi”:

https://youtu.be/ROlDmux7Tk4

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 31.10.2019 03.18

Jep, kiitos tarkennuksista. Tarkoitukseni oli korostaa sitä, että VP ei ole seniori asema IB:ssä toisin kuin esimerkiksi teollisuusyrityksessä.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 31.10.2019 02.11

Onkija kirjoitti:

MBA taas on yleinen business koulutus, jonka tarkoitus monelle on valmistaa henkilö johonkin johtotehtävään esim. VP:ksi IB:ssä. Näitä asioita myös Jens mielestäni avasi hyvin miettiessänsä, että minne hakee.

VP eli Vice President ei ole minkään tason johtotehtävä IB:ssä eli Investment Bankingissa. VP on yleisimmin noin viidennen vuoden titteli, jos olet pärjännyt OK. Eikä VP tasolle tarvitse olla MBA eikä M.Sc. vaan B.Sc. riittää hyvin. Koulun jälkeen globaaleissa pankeissa mennään käytännössä näin IB ja FICC toiminnoissa:

Analyst (1-2v)
Associate (1-3v)
VP (1-3v)
Director (2-10v)
ED/MD
(Partner)

Toisin sanoen, jos ei ole VP tai korkeampi rank, on deskin junnu.

Näytä koko viesti
Nokia - 24.10.2019 03.00

https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000006283912.html?ref=rss

Tästä artikkelista tulee muuten vielä meemi jonain päivänä.

Näytä koko viesti
Nordea - 3.10.2019 01.23

Ymmärrän kyllä Aki sinun tulokulman. Sitä en vain ymmärrä, että miksi juuri Nordeaa? Kun pelimerkkejä on rajallinen määrä niin eikö pitäisi olla joku perustelu itselleen siitä, että on valinnut parhaan mahdollisen vaihtoehdon? Kaikki muutkin europankit ovat halpoja noin samassa suhteessa kuin Nordeakin. Johtoryhmämuutokset yms. ovat minun mielestäni vain melua josta voi tietysti olla päiväkauppaan hyötyä, mutta pidemmällä aikavälillä ei juuri mitään väliä. Jos pankkeja olisi pakko omistaa niin kääntäisin tämän korkokatedifferentiaalin ja kilpailukenttäasian vuoksi itse katseeni Amerikkalaispankkeihin.

Näytä koko viesti
Nordea - 3.10.2019 12.26

Tämä. Arvioisin, että yli puolet tässä threadissa Nordeaan sijoittavista eivät käsitä, että betsaavat EKP:n rahapolitiikan kiristymiseen ja korkojen (ja korkokatteiden) nousuun, sekä pankkiregulaation pelikentän tasoittumiseen globaalisti. Ei Nordealla yhtiönä mitään hätää ole.

Mutta kun kyse ei olekaan yrityksestä, vaan markkinasta, jolla Nordea toimii. Nordean osakkeen hinnan ja EURO STOXX Banks indeksin (SX7E Index) korrelaatio (100 päivähavaintoa) on 0.70 tienoilla. Eli aivan helvetin korkea, liikkuvat käsi kädessä. Alla kuvaajassa Nordea, europankit ja jenkkipankit (joo, huono etf valittuna mutta ajaa asiansa). 

 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 22.8.2019 01.20

Se, että Bitcoin ei korreloi osakemarkkinan kanssa ei tee siitä turvasatamaa. Sitäpaitsi bitcoin ja SPX korreloivat. 100pv closing hintojen korrelaatio on tällä hetkellä -0,26. Viiden vuoden aikana se on vaihdellut -0,33:n ja +0,25:n välillä. Tosin korrelaation tarkastelu on tässä yhteydessä tyhjänpäiväistä, sillä asiat eivät juuri liity toisiinsa. Jos korreloimattomuus on se kantava turvasatama-argumentti, voi samalla ajatusketjulla sanoa vaikkapa pitkävedon tai kasinolla rullan pelaamisen olevan safe haven osakkeille. Hyödyllisistä korrelaatioista voi lukea lisää täältä https://www.tylervigen.com/spurious-correlations

Myös sanan hedge syvintä olemusta olisi syytä pohtia hieman lisää. Tai sitten opetella englannin kieltä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.8.2019 10.53

Oksensin hieman suuhuni ensin haastatteluvideon aikana, mutta myös artikkelia lukiessa.

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/kannattaisiko-kryptovaluuttaa-kayttaa-salkun-suojaamiseen-asiantuntija-bitcoin-on-rakennettu-olemaan-turvasatama/cd0fa76b-0047-43b3-955b-f31b470b18d4

Edit: mutta sain myös päivän naurut, kiitos AP!

Näytä koko viesti
Nordea - 18.7.2019 10.16

Jos nyt ei puhuta treidaamisesta vaan pankkiosakkeisiin sijoittamisesta keskipitkällä tai pitkällä aikajänteellä, niin Nordea, kuten muutkin eurooppalaiset pankit, on 100% kusessa. Eurooppalaisten pankkien ja esim. jenkkipankkien välinen kilpailuasetelma on nimittäin todella epäreilu eurooppalaisin lasein katsottuna. Täällä korkokate on olematon, koronnostoja ei ole tiedossa pitkään, pitkään aikaan, ja regulaatio kaikin puolin kireämpää kuin muilla talousalueilla. Toki myös muu talous laahaa. Pankit eivät saa myöskään ottaa riskiä entiseen tapaan, vaan kaikki tehty tulos perustuu tänä päivänä palkkiohin. Viimeksi mainittu on toki universaalimpi ongelma, mutta siinäkin jenkeillä pieni etu.

Amerikkalaispankkien ja europankkien osakekurssien suunnat heijastelevat juuri sitä, että lammen toisella puolella on merkittävä kilpailuetu. Enkä usko, että vielä ollaan nähty edes kaikkea - tilanne varmaankin eskaloituu.

Näytä koko viesti