Olet täällä

JR:n allokaatioblogi - 15.10.2022 11.14

Jääkarhu kirjoitti:

On kyllä kummallista Muskheitterien rinkirunkkausta kun katsoo miten paljon yläpeukkuja JR:n päivitys keräsi. Onnea kuitenkin onnistuneesta Twittertreidistä. Jos Musk ei ole visionääri joka on "jalustansa" ansainnut niin kukahan sitten? 

Muskheittereitä yhdistää useimmiten yksi asia: he lukevat Muskin sanomisista ja tekemisistä vain muiden ihmisten kirjoittamien twiittien ja uutisointien kautta. Eli jo lähtökohtaisesti kaikki tieto on todennäköisimmin väärää ja muunnettu vain kuvastamaan kirjoittajan omia intressejä kuten klikkien keräys.

Elon kiinnostaa kaikkia olemalla maailman rikkain mies ja sen takia väärennettyä tietoa syötetään ulos valtavia määriä. Samaan aikaan vitsailemme miten tyhmiä venäläiset ovat kun uskovat kaiken propagandan mitä tv:stä ja uutisista syötetään...

Näytä koko viesti
Kesko - 30.8.2022 10.19

aku kirjoitti:

Mikä näiden Wolt/Oda/Foodora hintataso on muuten tässä vertailussa vs S-ryhmä/Kesko?

Oda varsinkin kilpailukykyinen hintojen kanssa. IL:n vertailu tammikuulta https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b9be3b07-d9bf-4852-8814-fb7d0c52b77c

En ole tehnyt viime kuukausina (tai ikinä) itse tarkempia vertailuja.

Näytä koko viesti
Kesko - 30.8.2022 09.35

TL kirjoitti:

 

Lauri Tuppi kirjoitti:

Itse olen huomannut, että autottomien keskuudessa (myös minä itse), lähin kauppa saattaa olla lähes luonnollisen monopolin asemassa. Edellisessä asunnossa asuessani oli K-Market naapuritontilla ja Prisma 1.5 km päässä. Pohdin tuolloin, että haluanko säästää ~5e viikossa käymällä Prismassa kuluttamassa 3x enemmän aikaa ja harrastamassa sen 1.5 km "farmarikävelyä" ostosten kanssa, vai käynkö nopeasti läheisessä K-Marketissa ja käytän säästyvän ajan vaikkapa tällä palstalla oman sivistyksen kasvattamiseen. Valinta kohdistui yleensä jälkimmäiseen.

 

Vähän olen myös autottomana eri mieltä. Oma kauppamatkani on noin 6km ja menee aika kevyesti fillari + satulalaukut yhdistelmällä. Matkoihin kuluu noin 35 min. Autolla sama matka ehkä vartti eli tulee kahdesti viikossa noin 20 min extraa. Samalla verrattuna autoiluun säästää ja saa hiukan hyötyliikuntaakin eli ei ollenkaan paha rasti. Ja olen myös autolliseen aikaan verrattuna oppinut suunnittelemaan ostokset paremmin joten ostoskertojen määrä on supistunut aiemmasta 3-4 kerrasta 2-3 kertaan viikossa.

Paljolti kiinni siitä mitä ikäluokkaa kaupassakävijä edustaa, tai kuinka aktiivinen/fyysisesti kykenevä henkilö on. Omalla kohdalla - ATK-natiivina - isoimmat ostokset tulee tehtyä Odan//Wolt Marketin/Foodora marketin äppien kautta, viikonloppuisin tulee käytyä prismassa jos tekee mieli haahuilla kaupankäytävillä ja lähi S- tai K-marketista pienet täydennystuotteet aina tilanteen mukaan.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 29.8.2022 02.37

Peesaillaan nyt sitten... Evolutionia ostoon 867,80 SEK hinnalla

Näytä koko viesti
Evolution Gaming Group - 22.6.2022 12.35

Anssi A kirjoitti:

Vielä kun EVO saisi Pragman ostettua, alkaisi täysi markkinadominanssi olla kasassa.

Löytyykö mistään suurpiirteistä dataa paljonko Evolution RNG/livepöytä-kategoriasta kokonaisuudessaan saa? Voiko 20% kakunpalalla jo puhua dominanssista?

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 16.5.2022 07.20

Ostin Ethereumia viikon sisään neljässä erässä: 2426EUR, 2375EUR, 1822EUR ja 1995EUR hinnoissa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.4.2022 04.52

Tulevaisuus näyttää kirjoitti:

Tässä kuvassa on todennäköisesti kaikki tarvittava tieto, mitä teidän tarvitsee ymmärtää. 

Tulevaisuus näyttää kirjoitti:

Varsinkin ne kenellä on suuri omistus kryptoissa, aloittakaa likvidointi jo nyt. Lähitulevaisuudessa rytisee ja sen jälkeen todennäköisesti nähdään viimeinen pomppu.  Tänä vuonna myöhemmin haukutte minua, mutta vuonna 2023 kiitätte. Tää peli tulee tiensä päähän. Näen niin paljon tuskaa tulevaisuudessa.

Näen kans paljon tuskaa tulevaisuudessa, mutta bitcoinin kurssiliikkeet ei siihen liity useimmissa tapauksissa.

Viestisi oli niin erikoinen että se herätti sisäisen epäilijäni. Jos vertaat tradinviewin volyymeja esim. 2018 ja nyt 2022, onko siinä huomioitu kaikki maailman kryptopörssien volyymit? Vai olisiko mahdollista että palvelu josta kyseisen kuvan nappasit ei sisällä kaikkien pörssien volyymeja? 

Coinmarketcap listaa nyt n. +300 eri pörssiä https://coinmarketcap.com/rankings/exchanges/. 2018 pörssien määrä oli paljon pienempi. Mukana ei ole varmasti myöskään decentralized pörssit jotka ovat nykyään suositumpia kun vertaa vuotteen 2018.

Vastakkaiset näkemykset on tervetulleita, mutta aika löyhin perustein lähdit kampanjoimaan sanomaasi.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 1.4.2022 03.00

PikkuPro kirjoitti:

Hilut kiinteistöön jossa on upsideä isosti ja koitan myydä ennen kuin ja jos maariski lisääntyy. Nimittäin Suomikiinteistöt on Mustan Joutsenen tullessa sit tie täystuhoon fyysisesti ja taloudellisesti. JOS Venäjä tulis niin siitä ei sitten ole kyllä mikään loikka enää siihen, että Pääkaupunkiseudun ja Turun rakennukset on paskana. Massatykistö Idästä, laivat etelästä. Ei mitenkään todennäköinen eikä varsinkaan nopeesti mutta jos antaa 5% next 10v aikana niin sekin on paljon...

Itse pidin hyvänä ajoituksena lyödä asuntokaupat lukkoon pääkaupunkiseudulla juuri nyt viikko sitten. Jos Suomi kohtaisi Ukrainan tapaisen täystuhon, en usko talolainan olevan sen hetkisessä elämäntilanteessa kovin merkittävä ongelma.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 23.2.2022 08.07

PikkuPro kirjoitti:

Ja muutenkin...kun kahdetta kymmenettä kertaa alleviivataan yhden päivän aikana, että Suomeen ei kohdistu MITÄÄN sotilaallista uhkaa niin...lähinnä herää kysymys, että miksi tällaisena päivänä juuri sitä toitotetaan loppumattomasti...infoa/aikaa ei ole ollut riittävästi tehdä päätöksiä ja pakotteita mutta riittävästi on ollut analysoida, että, joo, MITÄÄN uhkaa ei tästä Suomeen kohdistu. Että nyt vasta ollaankin turvassa, niin hiljasta on Itämerellä.

Skenaario missä suomen presidentti ja pääministeri alkaa nyt levittämään medialle tietoja "Venäjä on uhka myös Suomelle, valmiusasemiin!" kuulostaa omaan korvaan todella paljon huonommalta vaihtoehdolta.

Eiköhän tämä ole Saulilta ihan leveli vaan, etteivät ala Venäjällä miettimään että koko maailma heitä nyt vastassa. Ja Marin vetää samaa linjaa Saulin kanssa. NATO puheetkin hyvä pitää nyt minimissä, jatkopäätöksiä suuntaan tai toiseen tehdään sitten suljettujen ovien takana.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.2.2022 05.15

A kirjoitti:

Kommentoinpa tähän vielä itsekin, että olet väärässä. 

Ompas harmillista.

Näytä koko viesti