Nokia -

Juha wrote:

Nokia on kyllä painava lappu... 

https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2023/07/13/readout-of-president-joe-bidens-meeting-with-president-sauli-niinisto-of-finland/

"President Biden and President Niinistö also took note of the recently signed co-financing agreement between the U.S. and Finnish export credit agencies, which will enable the United States and Finland to partner more closely on high priority projects like 5G telecommunications and climate."

Onkohan tässä sattunut faktavirhe ja menny 5G ja 6G verkot sekaisin, vai Nokia saamassa lisätilauksia myös 5G verkoille?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Vuosikausia tullut pidettyä Bittirahaa / nykyään Coinmotionia hyvänä ja eettisenä toimijana. Mutta väkisin alkaa mielipide muuttumaan kun perustaja maalailee mielikuvia pankkikatastrofista ja Bitcoinia mahdollisuutena turvata sekä oma että perheen tulevaisuus ihan tuosta vain.

Käynnissä oleva Tesseract hässäkkä ja toimitusjohtajan Heidi Hurskaisen eroaminen vielä tuohon päälle, niin hankala on puhua mitään positiivista yhtiöstä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Casteliero kirjoitti:

Eli Immutable siirtyy käyttämään Polygonin zkEVM:ää...

...Ja web3 gaming sektori on nyt aika vahvasti niputettu tuohon pakettiin.

Eilen myös EOS Network Ventures ilmoitti 20 miljoonan rahoituksestaan Gamefi-projekteihin https://www.coindesk.com/tech/2023/03/20/eos-network-ventures-commits-2…

Alkaa vaikuttaa enemmän ja enemmän siltä että pelit tulevat auttamaan lohkoketjujen voittokulkua.

Näytä koko viesti
AMD -

GPU:n tuottajien seuraava kultakaivos voi olla tekoälyt, jotka riittävän isossa mittakaavassa alkavat syömään järjettömiä määriä resursseja.

Aihetta olen yrittänyt tutkia mutta vielä löytyy vähänlaisesti tietoa. ChatGPT itsekkään ei ihan vielä osaa antaa tarkkoja arvioita, eiköhän tämä tarkennu lähivuosina:"The original version of GPT-3, which is the predecessor to ChatGPT, reportedly requires over 300 GPUs to train and consumes around 3-4 million watts of power, which is equivalent to the energy consumption of a small town. However, ChatGPT is a much smaller model and requires fewer computational resources than GPT-3, so its energy consumption is likely to be much lower in comparison.

Overall, the energy consumption of AI language models like ChatGPT can be significant, but efforts are being made to optimize their efficiency and reduce their environmental impact.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi -
JR kirjoitti:

Pitää kehua tätä foorumia siitä, että vaikka oon käyny paljon kiivasta keskustelua Teslasta tässä blogissa, ja moni on ollu vahvasti eri mieltä mun kanssa firman arvosta ja näkymistä, niin kukaan ei oo tullu riekkumaan kun kommentoin ottaneeni 199k turskat Teslaa vastaan betsaamalla.

Samaa mieltä tästä, tappioille aivan turhaa naureskella ja foorumilaisilla näkyy olevan konsensus siitä.

JR kirjoitti:

En keksi mikä mun analyyseissä ois menny vikaan. Teslan arvolle ei mun mielestä oo käyny mitään, uskoin että aika on kypsä sille että sitä aletaan arvioida jotenkin normaalina firmana, koska oli lähestytty sitä, ja moni ei enää pidä Muskia mitenkään maagisena nerona, mutta sitten lähdettiinkin ylöspäin. 

Analyysisi ei todistetusti ollut ainakaan oikea. Teslahan on yhtiönä aivan poikkeuksellinen ja laaja, ei normaali firma. Teksteistäsi ymmärsin että teit short-sijoituspäätöksen valmistusnumeroihin vedoten ja samassa lauseessa sanoit sen kuitenkin olevan 0-tason ajattelua.JR kirjoitti:

On tietysti ihan nollatason ajattelua että "kasvu laskee, osake laskee", en ole edes pyrkinyt selvittämään mikä on joku analyytikoiden konsensusennuste 23 Q1 myynneille, mutta mun mielestä sitä ei tarvita - jos osake on vieläkin hinnoiteltu merkittäväksi kasvuosakkeeksi, ja se kasvu alkaa sakata kiihtyvästi, niin tonttiinhan sieltä tullaan.Ajatusleikkinä: Teslahan voisi halutessaan lyödä koko autojen tuotantolinjan kiinni tänään ja siitä huolimatta jatkaa rahan printtausta pelkällä Supercharger-latausverkollaan.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Antti Hyppänen kirjoitti:

Ilmeisesti lankaa seuraavat Bitcoin-maksit ovat vielä talviunilla, kun tästä ei ole tullut enempää kommentteja, vaikka aihe on pinnalla jatkuvasti. 

Normaalia evoluutiota teknologian kehittyessä. On ajankohtaisempaa olla Ethereum-maksi. Niitä täältä ketjusta taitaa löytyä useampikin. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Casteliero kirjoitti:

Tuntui todella oudolta, että Meuron linkki sai suoraan kaksi alapeukkua, ennen yhtäkään yläpeukkua, vaikka linkitti ehkä yhden tärkeimmistä kryptodata-firmoista ja heidän raporteistaan. No jokainen toki erehtyy. Tai sitten siihen vaan sattui ensimmäiseksi peukuttajiksi Bitcoin-lahkolainen, jonka mielestä raportit on turhia, koska ne käsittelee shitcoineja ja tuohtunut perinteinen sijoittaja. 

devil täältä ilmottautuu toinen alapeukuttajista. Tiedän että Messari tuottaa hyviä raportteja. Foorumikeskustelun laadun kannalta en vain näe arvokkaina viestiä jossa heitetään linkki paikkaan X ilman mitään sen kummempia selityksiä.

Luen tätä ketjua täältä aktiivisesti vaikka en keskusteluun osallistukkaan. Jokainen "linkittäjä" saa systemaattisesti alapeukkua no Tästä voi olla mitä mieltä vain, odotan että tämä viestini saa ainakin alapeukkuja.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi -
Jääkarhu kirjoitti:

On kyllä kummallista Muskheitterien rinkirunkkausta kun katsoo miten paljon yläpeukkuja JR:n päivitys keräsi. Onnea kuitenkin onnistuneesta Twittertreidistä. Jos Musk ei ole visionääri joka on "jalustansa" ansainnut niin kukahan sitten? 

Muskheittereitä yhdistää useimmiten yksi asia: he lukevat Muskin sanomisista ja tekemisistä vain muiden ihmisten kirjoittamien twiittien ja uutisointien kautta. Eli jo lähtökohtaisesti kaikki tieto on todennäköisimmin väärää ja muunnettu vain kuvastamaan kirjoittajan omia intressejä kuten klikkien keräys.

Elon kiinnostaa kaikkia olemalla maailman rikkain mies ja sen takia väärennettyä tietoa syötetään ulos valtavia määriä. Samaan aikaan vitsailemme miten tyhmiä venäläiset ovat kun uskovat kaiken propagandan mitä tv:stä ja uutisista syötetään...

Näytä koko viesti
Kesko -
aku kirjoitti:

Mikä näiden Wolt/Oda/Foodora hintataso on muuten tässä vertailussa vs S-ryhmä/Kesko?

Oda varsinkin kilpailukykyinen hintojen kanssa. IL:n vertailu tammikuulta https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b9be3b07-d9bf-4852-8814-fb7d0c52b77c

En ole tehnyt viime kuukausina (tai ikinä) itse tarkempia vertailuja.

Näytä koko viesti
Kesko -
TL kirjoitti:

 

Lauri Tuppi kirjoitti:

Itse olen huomannut, että autottomien keskuudessa (myös minä itse), lähin kauppa saattaa olla lähes luonnollisen monopolin asemassa. Edellisessä asunnossa asuessani oli K-Market naapuritontilla ja Prisma 1.5 km päässä. Pohdin tuolloin, että haluanko säästää ~5e viikossa käymällä Prismassa kuluttamassa 3x enemmän aikaa ja harrastamassa sen 1.5 km "farmarikävelyä" ostosten kanssa, vai käynkö nopeasti läheisessä K-Marketissa ja käytän säästyvän ajan vaikkapa tällä palstalla oman sivistyksen kasvattamiseen. Valinta kohdistui yleensä jälkimmäiseen.

 

Vähän olen myös autottomana eri mieltä. Oma kauppamatkani on noin 6km ja menee aika kevyesti fillari + satulalaukut yhdistelmällä. Matkoihin kuluu noin 35 min. Autolla sama matka ehkä vartti eli tulee kahdesti viikossa noin 20 min extraa. Samalla verrattuna autoiluun säästää ja saa hiukan hyötyliikuntaakin eli ei ollenkaan paha rasti. Ja olen myös autolliseen aikaan verrattuna oppinut suunnittelemaan ostokset paremmin joten ostoskertojen määrä on supistunut aiemmasta 3-4 kerrasta 2-3 kertaan viikossa.

Paljolti kiinni siitä mitä ikäluokkaa kaupassakävijä edustaa, tai kuinka aktiivinen/fyysisesti kykenevä henkilö on. Omalla kohdalla - ATK-natiivina - isoimmat ostokset tulee tehtyä Odan//Wolt Marketin/Foodora marketin äppien kautta, viikonloppuisin tulee käytyä prismassa jos tekee mieli haahuilla kaupankäytävillä ja lähi S- tai K-marketista pienet täydennystuotteet aina tilanteen mukaan.

Näytä koko viesti