12.8.2022 - 14:13

Aki Pyysing

+12376
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6741

Mie suhtaudun penseästi näihin 10 minuuttia ennen markkinan sulkeutumista tuleviin negareihin. Joku viikon turva-aika pitäisi olla. Negari tulee sitten osarissa, jos tulee. Lisäksi ne ovat arvokkainta insidertietoa, mitä voi olla. Jos negari päätetään antaa markkinoiden ollessa kiinni, ei ole mithään hättää. Kun negari tulee 18.20 ei sitä oikeasti ole päätetty 18.20. Vaan se on päätetty julkaista 18.20. Ja siinä on hyvin aikaa tekstata koulukaverilleen Penalle, että painapas laput laitaan.

Olen mie vähän taivastellut tätä Kamux-kuumetta. Mutta kun kerroin myyneeni viimeiset Kamuxini kauan sitten, kävivät Kamux-uskovaiset useampaan kertaan kyselemässä mielenterveyteni kunnosta. Oman uskontoni mukaan käytettyjen autojen kauppiaasta ei kuitenkaan voi maksaa P/E 30.

Nyt harkitsen ostoa, koska ollaan ensimmäistä kertaa viimeisen myyntihintani alapuolella.

Heh, ehkä mie vielä vähän kiusaan. Olen nähnyt kaikenlaisia hypejä ja esim. useita erilaisia teknohypejä. Mutta oli tämä aika yllättävää monen kuplan veteraanille, että hypetettiin käytettyjen autojen lisäksi mm. kiuasvalmistajaa ja elokuvateatteriketjua. Ja siis suhtaudun positiivisesti osakemarkkinoiden hypetystaipumukseen. Olen monen hypen siivellä matkustanut jonkun matkaa. En kyllä muista ikinä minkään huippua nähneeni. Kamuxissa maltoin aikoinaan olla +15%.

0
0
12.8.2022 - 14:43

mskomu

+1346
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
672

Käytiinkö Kamuxin kohdalla ihan noin korkealla P/E:ssä? Muistan kyllä hyvin, kun alettiin olla yli 16e kursseissa ja tuntui jo aika hintavalta, mutta sitten toisaalta olin useassa lapussa hypännyt siinä vaiheessa pois, kun tuntuivat kalliin puoleisilta ja kaikki olivat 2-3 -kertaistuneet vielä tuon jälkeen - nyttemmin tulleet myös alas yhtä rajusti. Toki tuolloinkin oli tiedossa, että markkina ei tule aina käyttäytymään sillä tavalla, että osakkeet vain nousee, mutta jäipä kuitenkin keventelyt tekemättä ja nyt siitä maksetaan. Tätä kai hypen pauloihin kirjaimellisesti on.

10min ennen prössin sulkeutumista annettu negari oli kyllä aika haista paska -temppu. Jos jotain positiivista pitää kaivaa, niin ainakaan enää tätä ei minun järjen mukaan voi kalliina pitää.

0
0
12.8.2022 - 14:48

B4D455

+72
Liittynyt:
9.6.2017
Viestejä:
86

Käsi pystyyn virheen merkiksi 🤦‍♂️
 

En ollut aikeissakaan ottaa Kamuxia mutta kun tuli ”panos” rahaa ja sitä niin kovasti hehkutettiin niin minäpä otin beesaus periaatteella pieneen kuoppaa. Sitten tulikin isompi kuoppa ja nyt odotellaan josko kuitenkin business vielä lähtisi nousuun 😬

 

Kai keissi näytti ihan OKlta mutta enitenhän näissä harmittaa se ettei ole noudattanut omia periaatteitaan 🙄

 

Akille hatunnosto suunnitelmassa/päätöksissä pysymisestä muiden vouhkatessa 👌

0
0
12.8.2022 - 15:50

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938

Kamuxin talousjohtaja kommentoi Hesarin haastattelussa syitä tulosvaroituksen antamisajalle.

"Kamuxin talousjohtaja Marko Lehtonen kertoi HS:lle noin kymmentä vaille seitsemän, että yhtiön hallituksen kokous oli juuri päättynyt. Lehtosen mukaan hallitus arvioi yhtiön tilannetta ja lähetti tulosvaroituksen kesken kokouksen.

”Tulosvaroitus on sisäpiiritietoa, joka on julkaistava viipymättä. Kun se tilanne tai asia on havaittu, sitä ei aleta viivästämään. Sen takia julkaisu meni tuohon kohtaan”, Lehtonen sanoo."

Jotenkin todella onneton selitys.

https://www.hs.fi/talous/art-2000008999406.html

0
0
12.8.2022 - 17:35

TL

+1204
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
948

Kai voi vähän tuuletella, kun ymmärsin myydä kaikki ensimmäisten Saksa-ongelmien ilmaantuessa. Olen hiukan ihmetellyt Saksan mainostamista ilmaisena kasvuoptiona. Olen pitänyt sitä lähinnä pohjoismaissa tehdyn tuloksen tuhoamisoptiona. Ei kai Kamuxilla millään voi olla Saksan markkinan vaatimia lihaksia, vai voiko?

0
0
12.8.2022 - 19:31

varatonnit

+210
Liittynyt:
8.7.2021
Viestejä:
160
Tinggeli kirjoitti:

Kamuxin talousjohtaja kommentoi Hesarin haastattelussa syitä tulosvaroituksen antamisajalle.

"Kamuxin talousjohtaja Marko Lehtonen kertoi HS:lle noin kymmentä vaille seitsemän, että yhtiön hallituksen kokous oli juuri päättynyt. Lehtosen mukaan hallitus arvioi yhtiön tilannetta ja lähetti tulosvaroituksen kesken kokouksen.

”Tulosvaroitus on sisäpiiritietoa, joka on julkaistava viipymättä. Kun se tilanne tai asia on havaittu, sitä ei aleta viivästämään. Sen takia julkaisu meni tuohon kohtaan”, Lehtonen sanoo."

Jotenkin todella onneton selitys.

https://www.hs.fi/talous/art-2000008999406.html

Ensi kerralla voisivat vaikka pitää hallituksen kokouksen aikana 10 minuutin pullakahvit.

0
0
14.8.2022 - 20:40

Bisseshofen

-2
Liittynyt:
14.8.2022
Viestejä:
1

Kamuxin pörssitaival alkoi aika värikkäästi. Hienot esitteet, jotka ei minua vakuuttaneet. Annin keskeytys.

Vähän samaa kuin Lehdon tarinassa. Hirveä hinku pörssiin ja ryminällä ylös. Alas tullaan omalla painolla.

Oliko 18:20 soinut kirkonkello ostosuositus, myyntisuositus vai kuolinkello ? 

Löytyykö luottamusta ja uskoa Kamuxiin ?

0
0
14.8.2022 - 21:03

juskoski

+9
Liittynyt:
17.11.2019
Viestejä:
9

Oleellista Kamuxin osalta on kasvu ja kannattavuus.

Kamux on kasvanut hyvin tai jos ei ole kasvanut on ainakin kasvattanut markkinaosuuttaan.

Toinen kysymys on kannattavuus ja kilpailun kehitys käytettyjen autojen myynnissä. Kamux on ollut kasvumoodissa, joten aito kannattavuus ei ole vielä päässyt läpi lukuihin.   

0
0
14.8.2022 - 22:05

Sijoitustieto

+1892
Liittynyt:
9.6.2014
Viestejä:
1234

Akin tuoreen kolumnin Kamuxia käsittelevä osuus:

Talk to the hand

Kamux antoi torstaina kello 18.20 tulosvaroituksen. Helsingin pörssi sulkee kello 18.30. Perjantaina oli tulossa osari.

Tulosvaroitus annetaan klo 18.20 kahdesta syystä:

1.) Halutaan tehdä insiderkauppoja ennen varoitusta. Jos asiasta päättävä kokous pidetään pörssi ollessa kiinni, ja negari tuupataan ulos ennen kaupankäynnin aukeamista, ei kukaan voi käyttää ko. sisäpiiritietoa hyödyksi.

tai

2.) Ei oikeasti välitetä pörssin suhteen kuin pilkkujen noudattamisesta. Osaketta tulee sitä haluaville syliin algoritmeiltä sen verran kuin ovat ruudulle laittaneet. Nämä ovatkin sitten varmasti jatkossa tosi tyytyväisiä omistajia!

Kauppalehden haastattelema toimitusjohtaja Juha Kalliokoski piti päätään ylpeänä pystyssä, ja kertoi ”Tulosvaroitus on sellaista sisäpiiritietoa, joka pitää julkistaa viipymättä, ja näin me teimme”. Näinhän se on, haistakaa vaan paska kaikkien maiden yhtyneet osakespekulantit. Tosin pörssi ei olisi varmasti antanut pyyhkeitä, vaikka olisi julkaistu vaikkapa kymmenen minuuttia myöhemmin.

Ja puhu sie kädelle, toimitusjohtaja Kalliokoski. Kauppalehti Option haastattelussa kerroit seuraavasi myyntilukuja joka päivä. On aivan selvää, että heikentyneet näkymät ovat olleet toimitusjohtajan tiedossa jo pitkään. Negaria vain jostain syystä pihdattiin. Erikoinen julkistamiskellonaika saattaa hyvin selittyä sillä, että joku hallituksessa on tajunnut, että tästähän saattaa tulla sanomista.

Alleviivaan tässä sitä, että osavuosikatsaus kertoo luvuista 1.4.-30.6. Tulosvaroitus tuli 10.8., eli 40 päivää sen jälkeen, kun Kamuxin toimitusjohtajalla oli jo paljon parempaa kuin kutitustuntumaa koko kauden luvuista.

Ymmärrän hyvin, että Kamuxin omistajat kävivät kierroksilla. Miekin suivaannuin, vaikka ei ollut Kamuxin Kamuxia. Tällaisessa tilanteessa laitetaan yleensä lappua laitaan ihan raskaalla kädellä noudattaen Vanhan Kaartin Spekulanttiliiton ohjetta ”Jos positio vituttaa, myy kaikki heti”.

Mustasydämisenä opportunistina ostin marraskuussa 2019 myymäni Kamuxit sitten perjantaina halvemmalla takaisin.

Lähes yhtä paljon kuin Oravan ostoista, miulle on kuittailtu parin viime vuoden aikana Kamuxin myynneistä. En ole ottanut kierroksia, sillä jätän strategiani mukaisesti joukkohysteriaosakkeet ihan muille sijoittajille ja jatkan paskaosakkeiden kaivamista. Tällä kertaa lapio osui Kamuxiin.

Enpä muuten teknokuplan raunioilla käsiäni lämmitellessäni todellakaan osannut visioida kuplaa käytettyjen autojen kauppiaan ympärille.

Tulosvaroitusten tullessa kaupankäynti pitäisi hetkeksi keskeyttää, ja näiltä mellakoilta vältyttäisiin. Tässä on tosin oma nauta ojassa, sillä kuulun juuri siihen väkeen, joka ottaa profareissa (eng. profit warning) algoritmeilta osumaa.

Viimeksi näin kävi 20.7., kun Trainers’ House antoi negarin kello 18.15. Koska haluan ajatella entisistä kurssitovereista hyvää, arvelen tässä tapauksessa onnettoman ajankohdan johtuneen pelkästä ajattelemattomuudesta.

https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/kaikki-eivat-menneetkaa…

0
0
12.9.2022 - 07:41

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938

Siirettty Ostin/Myin säikeestä

[quote]

.....Kamuxin sivuilta nyt niin dieseleitä on 2671/4890.

.........Jos vaihtaa, niin diesel ei varmaan ole se valinta. Ellei hinta ole sopiva. Luulen että tolla kasalla dieseleitä tehdään persettä huolella. Toinen vaihtoehto on että ne ruostuu varastoon. 

HS:n juttu tältä päivältä:

Käytetyillä polttomoottori­autoilla on taas kova kysyntä – yksi isoista jälleenmyyjistä myy edelleen eniten dieselautoja

Esimerkiksi Nettiautossa bensiini- ja dieselautojen myynti on lähtenyt alkuvuoden notkahduksen jälkeen kovaan nousuun. Käytettyjä sähköautoja on markkinoilla vähän tarjolla.

"Esimerkiksi suurimpiin ajoneuvojen markkinapaikkoihin kuuluvasta Nettiautosta kerrotaan, että viime viikkoina bensiiniautojen kauppamäärät ovat olleet korkeimmalla tasolla koko vuonna.

.....

Bensiiniautojen myynnissä ei alkuvuonna tapahtunut kovin merkittävää muutosta, vaan kauppoja tehtiin keväällä 5 000–6 000 auton viikkovauhdilla.

Sen sijaan dieselautoissa Ukrainan sodan aiheuttama epävarmuus näkyi siten, että viikoittaiset kauppamäärät putosivat paikoin alle neljääntuhanteen. Nyt suunta näyttää kääntyneen.

”Elo–syyskuun vaihteeseen sattunut viikko oli dieselautoissa koko vuoden paras noin 5 600 auton kauppamäärällä. Jos taas katsotaan yli 30 000 euroa maksavien autojen myyntiä, niin siinä oli keväällä selvä pudotus, mutta viime viikkoina kauppa on käynyt kaikissa käyttövoimissa hyvin. Etenkin dieselin myynti on nyt ponnahtanut ylöspäin”, Kalalahti sanoo."

....

”Dieselin kysyntä kävi maaliskuussa melko alhaalla, mutta kesän korvilla se lähti taas nousemaan. Elokuun myynnistä dieseleitä oli 46 prosenttia, ja nyt syyskuussa osuus on noussut jo 52 prosenttiin”, sanoo Saka Finlandin liiketoimintajohtaja Petri Poukkula."

.....

"Sakalla sähköautojen myynti seitsenkertaistui viime vuonna edellisvuoteen verrattuna, mutta niiden osuus kaikista myydyistä autoista oli reilut kaksi prosenttia. Poukkula arvioi kuitenkin, että käytettyjen dieselien kysyntä jatkuu vielä pitkään, vaikka nyt eletään vahvaa ladattavien autojen buumia. "

https://www.hs.fi/talous/art-2000009057291.html

0
0
12.9.2022 - 13:11

Aki Pyysing

+12376
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6741
Tinggeli kirjoitti:

Siirettty Ostin/Myin säikeestä

 

Quote:

.....Kamuxin sivuilta nyt niin dieseleitä on 2671/4890.

.........Jos vaihtaa, niin diesel ei varmaan ole se valinta. Ellei hinta ole sopiva. Luulen että tolla kasalla dieseleitä tehdään persettä huolella. Toinen vaihtoehto on että ne ruostuu varastoon. 

 

HS:n juttu tältä päivältä:

Käytetyillä polttomoottori­autoilla on taas kova kysyntä – yksi isoista jälleenmyyjistä myy edelleen eniten dieselautoja

Esimerkiksi Nettiautossa bensiini- ja dieselautojen myynti on lähtenyt alkuvuoden notkahduksen jälkeen kovaan nousuun. Käytettyjä sähköautoja on markkinoilla vähän tarjolla.

"Esimerkiksi suurimpiin ajoneuvojen markkinapaikkoihin kuuluvasta Nettiautosta kerrotaan, että viime viikkoina bensiiniautojen kauppamäärät ovat olleet korkeimmalla tasolla koko vuonna.

.....

Bensiiniautojen myynnissä ei alkuvuonna tapahtunut kovin merkittävää muutosta, vaan kauppoja tehtiin keväällä 5 000–6 000 auton viikkovauhdilla.

Sen sijaan dieselautoissa Ukrainan sodan aiheuttama epävarmuus näkyi siten, että viikoittaiset kauppamäärät putosivat paikoin alle neljääntuhanteen. Nyt suunta näyttää kääntyneen.

”Elo–syyskuun vaihteeseen sattunut viikko oli dieselautoissa koko vuoden paras noin 5 600 auton kauppamäärällä. Jos taas katsotaan yli 30 000 euroa maksavien autojen myyntiä, niin siinä oli keväällä selvä pudotus, mutta viime viikkoina kauppa on käynyt kaikissa käyttövoimissa hyvin. Etenkin dieselin myynti on nyt ponnahtanut ylöspäin”, Kalalahti sanoo."

....

”Dieselin kysyntä kävi maaliskuussa melko alhaalla, mutta kesän korvilla se lähti taas nousemaan. Elokuun myynnistä dieseleitä oli 46 prosenttia, ja nyt syyskuussa osuus on noussut jo 52 prosenttiin”, sanoo Saka Finlandin liiketoimintajohtaja Petri Poukkula."

.....

"Sakalla sähköautojen myynti seitsenkertaistui viime vuonna edellisvuoteen verrattuna, mutta niiden osuus kaikista myydyistä autoista oli reilut kaksi prosenttia. Poukkula arvioi kuitenkin, että käytettyjen dieselien kysyntä jatkuu vielä pitkään, vaikka nyt eletään vahvaa ladattavien autojen buumia. "

https://www.hs.fi/talous/art-2000009057291.html

Tästäpä tuli semihyvä mieli. Tein nimittäin Kamuxilla vähän average downia, kun pohdiskelin lähinnä miten tällaisille hittiosakkeille yleensä käy: 

Kun fomottajat ovat ottaneet päivän hittiä syliinsä huipuilta oikein urakalla, ne jossain vaiheessa päättävät korkeintaan enää kusta yhtiön haudalle. Tosin sen saman yhtiön, jota ne puoli vuotta sitten hehkuttivat surutta.

Ja lisäksi bongasin Coeuksen tankanneen lisää. Sekä pidän Inderesin lapsineroja edelleen täysipäisinä. Mutta täysin ilman omaa tutkimusta en jaksanut liputtaa. Ei miulla tätä paljon ole (kevytbeesailu on muotia), mutta nyt positio on jo liki omillaan.

0
0
12.9.2022 - 13:17

randomfullet

+17
Liittynyt:
22.8.2020
Viestejä:
15

Tuuli voi tässä kääntyä nopeastikin. Suhteellisuus huomioiden toki. Alashan tämä on IMO hakattu edelleen. Sipaisin 5000kpl kutosen pintaan. Iso kiitos Akille hyvästä palstasta ja muillekin tänne Sijoitustietoon kirjoittaneille.

0
0
27.9.2022 - 13:19

Aki Pyysing

+12376
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6741

Olen Mäkisen kanssa samaa mieltä (taas).

Ja postaan sen twiitin tänne (taas).

Average downia tässä on päässyt tekemään tänäänkin, vaikka ainakin hetki sitten oli vielä nousupäivä.

0
0
27.9.2022 - 13:34

TL

+1204
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
948

Vaikea olla eri mieltä. Itse pohdin kuitenkin, ehkä liikaa, sitä laskevatko esim. Kamuxin seuraavat aiempaa heikommat osarit vielä kurssia? Tätä liikaa pohtimalla tietysti missaa pohjat mutta minkäs teet... On oma osakepainonikin tosin kasvanut rohkealla parilla pinnalla parin viikon takaiseen tilanteeseen verrattuna. 😁

 

0
0
13.10.2022 - 00:32

Brunein sulttaani

+26
Liittynyt:
3.4.2019
Viestejä:
18

En ole muutamaan vuoteen omistanut normaalissa rekisterissä olevaa omaa autoa. Kamuxin ostaminen vei mukavasti autokuumeen pois.

- Jotakuinkin nettovelaton, kun vuokrasitoumuksia ei lasketa

- 200 miljoonan firma, jolla yli 100:lla miljoonalla autoja varastossa. Vaikka autokauppiaasta onkin kysymys, niin oletetaan, että kuranttia on, eikä alaskirjauksia tarvi pelätä.

- Nakuttanee jatkossakin 15-20 milj. liikevoittoa. Cash flow ok.

- Toimitusjohtaja isona näkyvänä omistajana

- Lähtekää pliis Saksasta pois tai älkää ainakaan tehkö mitään sellaista missä voi hävitä

- Harvemmin kuulee, että autokauppias jymäyttää toista autokauppiasta, mutta saksalaisilta tämäkin näyttää Kamuxin kanssa onnistuneen muutamalla miljoonalla

- En usko, että autoverotus muuttuu yön yli Suomessa. Siihen on aikaa soputua.

- Viime vuoden osinkoakin irtoaa vielä 2% ensi viikolla

- Pienenä vallihautana voi pitää nimeä, kokoa ja yritykseen luotua ”infraa”

- 200 milj euroa suomalaisesta käytettyjen autojen kaupasta kuulostaa kyllä normijärkeen äkkiseltään kovalta, mutta katellaan. Tietääköhän joku paljonko Hedin Bil maksoi Laakkosesta joku aika sitten?

 

Nähtäväksi jää meneekö jakoremmi heti vaihtoon tämän ostoksen kanssa vai meneekö kuluttajariitalautakuntaan.

 

0
0
13.10.2022 - 01:03

TL

+1204
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
948
Brunein sulttaani kirjoitti:

- Lähtekää pliis Saksasta pois tai älkää ainakaan tehkö mitään sellaista missä voi hävitä

Vaikea olla eri mieltä vaikka vasta harkitsen omistajaksi palaamista - suomipojilla ja -tytöillä tuntuu epäonnistumisen todennäköisyys Saksassa olevan luokkaa 115%.

0
0
13.10.2022 - 23:41

Farseer

+2101
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1619

Saksalla en kyllä näkisi mitään muuta potentiaalisesti positiivista virkaa Kamuxille kuin käytettyjen autojen osto halvalla sieltä ja raahaaminen tänne Pohjolaan. Muuten kannattaa toiminta pitää siellä minimissä.

Itse vielä ulkona (enkä reissun aikana ole ostamassa, ehkä vähän houkuttaisi myytyäni negariin). Toiminnan katteet on muuten sen verran ohuet että tulos voi heilahtaa reippaasti suuntaan tai toiseen helposti. 

0
0
14.10.2022 - 12:55

Jack Reacher

+678
Liittynyt:
8.3.2017
Viestejä:
402

Käytettyjen autojen kauppa on edelleen jokseenkin erikoisessa tilanteessa. Uusien autojen toimituksissa on ollut ongelmia ja viivästyksiä ja mahdollisesti ongelmia vielä edessäkin energiakriisistä johtuen: https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/0831933a-bbda-4fe5-aa94-decf0746…

Käytetyt autot ovat säilyttäneet arvoaan tavallista paremmin - hinnat ovat jopa nousseet. Arvioin juuri nettiauton perusteella että 1,5v. sitten ostamastani kärrystä saisi nyt about saman hinnan kuin mitä maksoin.

Mitä tämä tarkoittaa käytettyjen autojen myyjälle? Entä kuinka paljon käytettyjen hinnat romahtavat kun uutta joskus alkaa pukata normaaliin tahtiin? Milloin tämä tapahtuu? Kuinka nopea tämä muutos on?

En omista Kamuxia, harkinnassa on kyllä.    

0
0
14.10.2022 - 13:57

mskomu

+1346
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
672
Jack Reacher kirjoitti:

Mitä tämä tarkoittaa käytettyjen autojen myyjälle? Entä kuinka paljon käytettyjen hinnat romahtavat kun uutta joskus alkaa pukata normaaliin tahtiin? Milloin tämä tapahtuu? Kuinka nopea tämä muutos on?

En usko, että oikein mitään. Vaikutus on kertaluontoinen, eli jos/kun autojen arvo laskee, niin varaston arvo laskee ja siitä tulee negatiivinen vaikutus tulokseen, mutta kun bisnes on mallia ostetaan jatkuvalla syötöllä kamaa varastoon ja myydään sitä toisesta päästä samaan tahtiin ulos nopealla varastonkierrolla, niin muutokset hinnassa eivät kovin paljoa tunnu. Kun hinta laskee, niin samalla sisään ostettavan tavaran hinta laskee. Väittäisin sen rasittavan tulosta, että markkina ylipäänsä on sekaisin. Kamuxin ihannetilanne ei liene se, että hinnat nousevat, vaikka se kertaluontoisesti nostaakin varaston arvoa, vaan se, että ympäristö olisi mahdollisimman stabiili ja kaikki menisi mahdollisimman normaalisti niin, että perusliiketoiminta pyörisi ilman mitään shokkeja.

0
0
14.10.2022 - 15:46

Saunatonttu

+52
Liittynyt:
1.6.2021
Viestejä:
71

Autonvaihtointo on havaintojeni mukaan laskenut etenkin kalliimmassa päässä. Esim. Uudehkot sähkärit eivät liiku totutusti ja hyvityshinnat ovat laskussa. Moni on tilannut uuden auton (tai useampia) ajatuksella "myyn aina vanhan voitolla kun saan uuden" ja enää kone ei pyörikään. Vaikkapa oman (käytetyn) auton markkina-arvosta on lähtenyt parissa kuukaudessa n. 15%, auts.

Tämä on tietysti vain tuttavapiirin havaintoja. 

Jos Kamux on ladannut kesällä varastot täyteen ylihintaista vaihdokkia niin vaikealta näyttää.

0
0
14.10.2022 - 16:56

ItiksenKiekko

+327
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
229
Saunatonttu kirjoitti:

Jos Kamux on ladannut kesällä varastot täyteen ylihintaista vaihdokkia niin vaikealta näyttää.

Nämä kaikki hankitut autot on myyty jo n. 60 päivää hankinnan jälkeen.

60 pvää on oma arvaus vaihto-omaisuuden kiertonopeudesta nyt Q3 2022:lle. H1 2022:lla se oli 55,4 päivää. 

0
0
3.3.2023 - 14:36

Aki Pyysing

+12376
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6741

Eikös tämä Kamux ollut oikeasti yli odotusten? Tai ainakin miun odotuksen oli, kun uskaltavat ennustaa parempaa 2023 tulosta. Tuloshan oli negarin myötä pitkälti tiedossa.

0
0
3.3.2023 - 15:05

mskomu

+1346
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
672

Oli se ainakin pelättyä parempi. Vaikea sanoa, että mitä tältä odotti, eikä tämä ollut ihan hirvittävän mielenkiintoinen osari ainakaan itselleni. Tiedossa oli, että tulos on surkea ja aika lailla se, että näkymät lienee sumuisia. Lähinnä nyt kiinnostaa, että kun markkina normalisoituu, niin miten homma lähtee rullaamaan ja toki se, että tässä odotellessa ei tehtäisi tappiota tai menetettäisi markkinaosuuksia - siltä osin hyvä osari. Ilahduttava asia oli, että kaikkialla, mutta varsinkin Saksassa rahoitus- ja vakuutuspalvelut olivat parantuneet. Tuolla on kuitenkin ihan valtava potentiaali.

Päädyin höyläämään vähän nousuun pois, koska positio on jo ylisuuri ja on tullut tässä tankattua entisestään ison position päälle alle viidestä eurosta, niin vähän oli jo syytä keventääkin.

0
0
6.3.2023 - 13:06

Aki Pyysing

+12376
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6741

Tuli hyvä mieli, kun luin osarin kaiketi oikein ja Kamux nytkähti nousuun. Kamux-projektini on tukevasti voitolla, vaikka aloitinkin ostot korkeammalta tasolta. Mutta ensin tunnustelijat matkaan ja sitten ankaraa average downia toimii. Jos siis kurssi joskus tosiaan pomppaa ja rahaa riittää. Tämä on siis se metodi, jota esimerkiksi Jorma Vuoksenmaa pitää itsemurhaisena.

0
0
11.4.2023 - 14:08

Aki Pyysing

+12376
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6741

Tätä ei voi pitää hyvänä uutisena kuin paatuneimmat fanaatikot:

Kamux jatkaa toiminnan keskittämistä isompiin myymälöihin ja sulkee Raahen myymälän

Käytettyjen autojen myyntiin erikoistunut Kamux jatkaa strategiansa mukaisesti toiminnan keskittämistä isompiin myymälöihin ja sulkee Raahen myymälän toukokuun 2023 loppuun mennessä. Myymälän henkilöstö siirtyy Kamuxin kahteen Oulun seudulla toimivaan myymälään tai muihin tehtäviin yhtiön sisällä.

"Strategiamme mukaisesti keskitämme toimintaamme isompiin myymälöihin, joissa voimme pitää esillä enemmän autoja. Meillä on Oulussa kaksi isoa myymälää, Limingantulli ja Oulunportti, joista pystymme palvelemaan laadukkaasti asiakkaita niin Oulussa kuin lähiseuduillakin. Laajan valikoiman ja tehokkaamman autojen käsittelyn, tarkastusten, korjausten, myyntiinlaiton ja logistiikan lisäksi suurempi myymäläkoko mahdollistaa myös entistä joustavammat aukioloajat. Autojen kotiinkuljetus on olennainen osa palvelukonseptiamme, joten pystymme palvelemaan hyvin myös kauempana asuvia asiakkaita", kertoo Kamuxin Suomen maajohtaja Jani Koivu.

Raahen myymälän sulkemisen jälkeen Kamuxilla on Suomessa 46 myymälää ja kaikissa kolmessa toimintamaassa yhteensä 77 myymälää. Kattava myymäläverkosto on olennainen osa Kamuxin ristiinmyyntikonseptia, jossa yhtiön koko autovalikoima on kaikkien myymälöiden myytävissä ja asiakkaat voivat valita heille sopivimman tavan asioida. Myymäläverkosto myös sujuvoittaa koeajojen ja autojen toimitusten järjestämistä digitaalisten kanavien kautta asioiville asiakkaille, samoin kuin vaihtoautojen vastaanottoa.

Kurssi tosin pyrkii irti vitosesta ja on @5,27.Mie vähän varovasti juustohöyläilen, kun kerran alta vitosen täydentelin.

0
0
26.4.2023 - 07:52

Tuulipuku

+134
Liittynyt:
27.9.2017
Viestejä:
67

Korkojen ja inflaation pelossa tästä odotettiin autokaupalle vielä edellisvuottakin heikompaa. Viime vuosihan taisi olla heikoimpia vuosikymmeniin. Hinnat ovat kuitenkin laskeneet esimerkiksi uusissa sähköautoissa reilusti. Tilastoista selviää, että käytettyjen henkilöautojen myyntimäärät ovat hitusen koholla viime vuoteen verrattuna. Taidan ottaa erän Kamuxia salkkuun, kun vaikuttaa edulliselta.

0
0