Olet täällä

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 2.1.2020 03.04

Hei

Minä en ostanut mitään vuodenvaihteeseen. Nyt kaikki nousee, mutta paljonko johtuu itse vuodenvaihde- tai tammi- tai joulupukki tms -ilmiöistä? Paljonko johtuu Trumpin kauppasovusta, joka nyt vain sattui etenemään tässä aikavälissä, ei esim viime marraskuussa tai ensi maaliskuussa?! 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 1.1.2020 04.18

Onko vastaavia muiden maiden kanssa kesken tai tulossa? 

Minusta tärkeintä olisi tieto, onko tämä nyt kertakulu vai päänavaus vastaaville?

Pikkupainolla mukana...

 

Näytä koko viesti
Kamux - 8.11.2019 11.59

Olen missannut parhaat nousut jos olen myynyt pyrähdyksen jälkeen vaikka numerot näyttävät edelleen hyviltä (esim Marimekko). Toisaalta paras nousu on tullut maltilla seuraamalla (Neste).

Yritän siis opetella malttia. Toki on eri asia jos lähtökohtana on ollut erikoistilanne ja aliarvostuksen purkautuminen.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 30.10.2019 10.08
Jani Hekkala kirjoitti:

Hei. Olisiko täällä kellään antaa neuvoja mistä kannattaisi aloittaa sijoittamiseen perehtyminen? Eli olisiko jossain tarjolla mitään aloittelijalle tarkoitettua kurssia missä käytäisiin perusasiat läpi?

Olen omia pikkuveljiäni neuvonut, että ensin lukee muutaman hyvän kirjan aiheesta (niitähän on tällä hetkellä tarjolla, mutta vaikka Puttosen ikivihreitä, yms) ja alkaa seuraamaan talouselämää, lehtiä ja yrityksiä. Samalla lukee kiinnostavien firmojen osavuosikatsauksia. Sitten aloittaa ne ensimmäiset tonnit indeksirahastoilla niin ei tule isoja tappioita ja näkee miten markkina toimii (siis ei aloiteta Jot Automationilla kuplan huipulla ja tehdä sillä average down kuten itse). Ekan kymppitonnin jälkeen alkaa hajauttamaan eri osakkeisiin.

Kokeneemmat voisi antaa omat vinkkinsä. 

Näytä koko viesti
Viisas raha lukee Viisasta Rahaa ja Taloustaitoa - 29.10.2019 04.40

Erikoista. Tarkoitus oli liittyä 2020 alussa mutta nyt seuraan.

Näytä koko viesti
Random Walkerin matka osakemarkkinoiden maailmassa - 13.8.2019 05.40

Hei Jarkko

Onko strategiasi ostaa ja pitää ja ottaa osingot vai onko sinulla kaikille myyntiohjelma? Eli kevensitkö esim. Renkaita tai Konecranesia 40€ tienoilla? 

(Olen molemmissa mukana + Nordea, Oriola, Orion, Tikkurila ym. käytännössä B&H, koska en osaa oikein ajoittaa)

Kiitos hyvistä kirjoituksista. Niitä on aina mielenkiintoista lukea.

 

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 8.8.2019 01.48

Moro kokeneemmat.

Toimiiko pörssikaupassa FIFO periaate (tai mikään) jos on samalla hinnalla toimeksiantoja? Sattui pieni myyntierä, josta on myyty kaksi epämääräistä palaa ja ihan vähän jäljellä. Sitten  välissä on tehty muita kauppoja samalla välittäjällä isommilla määrillä.

Näytä koko viesti
Yleiselektroniikka - 6.8.2019 02.40

https://www.arvopaperi.fi/porssitiedotteet/yleiselektroniikka-oyjn-halli...

Yleiselektroniikan hallitus katsoo Ostotarjouksen arvioinnin kannalta olennaisina pitämiensä seikkojen ja osatekijöiden perusteella, että Preato Capitalin tarjoamaa vastiketta osakkeista on pidettävä Yleiselektroniikan osakkeenomistajien kannalta alhaisena.

Tähän päädyin itsekin. Ostajalla on nyt yli 61% osakkeista ja ostaja saa varmaankin yli 2/3 kaikista osakkeista, joten lieneekö tässä isoa riskiä, että jatkossa pienomistaja jää jalkoihin? Onko vastaavista tapauksista kokemusta? Tiedän että moni odottelee esim Cityconin vastaavaa pakollista ostotarjousta.

Toisaalta positio on pieni, joten voin ihan hyvin katsoakin tämän loppuun.

Näytä koko viesti
Lehto Group - 1.8.2019 11.14

Hei.

Jorma Nieminen ilmestynyt Lehdossa sijalle 62 (40t kpl). Nousee myös Ovarossa pikkuhiljaa. Eikös hänelläkin ole pitkä kokemus kiinteistösijoituksista?

Näytä koko viesti
Neste - 22.7.2019 07.58

vai koilliseen?

Näytä koko viesti