Passiivisen indeksirahaston valinta? -

Jos sinulla on jokin tavoitepaino eri rahastoille jatkuvissa säästöissä niin eniten nousseen voi laittaa tauolle ja ohjata niihin toisiin kunnes ollaan taas tavoitepainossa. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään -

Ostin OST.n kevään osingoilla Tokmannia. Nyt noin 1%.n aloituspositio siinä. Tämä on salkun 17. yhtiö. Jatkuvan kuukausisäästämisen ansiosta n 40% on kohta indeksirahastoissa. USA-paino lähentelee 40% rajaa kaikista.

Perusteet itselleni. Maltillinen arvostus, osinko, kasvunäkymät.  

Näytä koko viesti
Exel Composites -

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/varoittaneen-exel-compositesin-kannattavuus-heikkeni-ja-petti-ohjeistus-laskee/9f643f11-b8e0-41ee-a406-f28f04bbd70f

-13.83% tänään.

Näytä koko viesti
Konkareilta vinkkiä nuorelle sijoittajalle ja hieman apua -

Hei

Nordnetin rahasto on synteettinen (ei omista suoraan osakkeita), muut ovat fyysisiä (omistavat itse osakkeet). Siinä on minulle riittävä ero olla koskematta siihen. 

Loput ovat enemmän vivahde-eroja. Oleellisempaa on sopiva hajautus markkinoiden välillä. Itse en osta pohjoismaisia indeksirahastoja, koska minulla on suoria osakkeita liikaakin. Eurooppa-rahasto sisältää myös pohjoismaat. 

Äärimmäisenä yksinkertaistus olisi ostaa yhtä halpaa maailma-rahastoa. Se tasapainottaa itseään maailman osakemarkkinoiden painotusten mukaan. Sieltä pitäisi löytyä USA noin 60% painolla ja muut pienempiä.

Lue vaikka kirja: Random walk on Wall Street (Burton Malkiel).

Tämäkään ei ole sijoitussuositus...

Näytä koko viesti
Konkareilta vinkkiä nuorelle sijoittajalle ja hieman apua -

Hienoa että kyselet neuvoja. Selvästi olet jo perehtynyt aiheeseen.

ETF.n kohdalla yksi kulu on myös osto- ja myyntitarjouksen välinen ero. Sitä ei monesti huomioida.

OP.n indeksirastoista kertyvillä bonuksilla voit maksaa tilinhoitomaksuja ym joita alkaa mennä yli 23v jos vielä olet pankissa. Itse keräsin OP.n indeksirahastoja (Usa, Eurooppa) sen verran että niiden juoksevat kulut peittyvät noilla bonuksilla. Nykyään jatkan kk-säästöllä Nordentin kautta Handelsbankenin indeksirahastoilla 0.25% kuluilla. 

Keep it simple.

Näytä koko viesti
Tuottoisa tulevaisuus -

On olemassa myös pankeista riippumatonta (maksullista) varainhoitoneuvontaa. Sellaistakin voi tässä tilanteessa harkita. Siellä voidaan päätyä ihan samoihin indeksirahastoihin mutta käydään aikajänne, tavoitteet, allokaatio omaisuusluokkiin, näistä seuraava tuoton hajonta ja tuotto-odotus ym läpi. 

Itse sähläsin pienellä rahalla aluksi. Nyt on enemmän rahaa, kokemusta ja ymmärrystä, etten tiedä. Siksi voi olla hyvä hakea varmuutta päätöksiin ulkopuolisilta (ei pelkän netin varassa) kun isot rahat on kyseessä.

 

Näytä koko viesti
Smart Eye Ab -

Osakeanti siltarahoitukseen meille, joilla on miinuspositio edelleen...

 

https://smarteye.se/investors/press-releases/press-detail/?slug=smart-e…

En irroittanut ajoissa ja uskoin turhaan mm redeyen positiivisuutta. Katson tämän nyt loppuun minipositiollani...

Näytä koko viesti
Kamux -

Tulihan se sieltä. Kamux varoitti. Onhan tässä päivä aikaa arvioida tämän vuoden tulosta. Mulla on salkusta 1.5% siivu tätä ja on kyllä luotto rapautunut...

https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/sisapiiritieto-tulosvaroitu…

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään -

Vuodenvaihteessa salkun tasapainotusta. Nordeaa siivu pois (palautus 10% painoon) ja laitoin Tietoevryä huomiselle ostoon vastaavasti.

Koitan suojata itseäni omalta tyhmyydeltäni sillä etten päästä mitään liian suureen painoon. 

Näytä koko viesti
Lehto Group -

Lehto varoitti...

 

https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/lehto-group-oyj-vuoden-2022…

Näytä koko viesti