Olet täällä

Kamux

Käyttäjän Arkis kuva
Liittynyt: 30.10.2015, 16:00
Viestejä: 10

Kuuma peruna Kamux. Listautuminen keskeytetty, kun veroja jäänyt maksamatta... Ite oon mielenkiinnolla seuraillu firmaa kun jäätäviä kasvulukuja näyttänyt viime vuosilta eikä ala todellakaan helpoimmasta päästä. Varmasti tehty paljon asioita oikein, mut aika nolo käry on ja aikamoisella ajoituksella :D

AP: http://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/kamux-jattanyt-veroja-maksamatta-listautuminen-keskeytetaan-6555033
KL: http://www.kauppalehti.fi/uutiset/ex-tyontekija-karaytti-kamuxin-osa-palkasta-maksettu-polttoaineena/uDftxUf2
TS: http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/05/30/kamux-peruu-listautumisen-veroja-maksamatta/20165808/170

Mitäs mietteitä muilla tästä sopasta?

Käyttäjän Truewinner kuva
Liittynyt: 23.5.2016, 12:59
Viestejä: 56

Veikkaan koko hommaa peitetarinaksi pieleen menneeseen antiin. Rahastusanti kun suurin osa rahoista pääsijoittajalle ja firman arvostustaso annissa järkyttävän kova. En nähnyt taloussivustoilla tai foorumeilla mitään positiivistä annin suhteen ja varmaan sen mukainen lopputulos. Olis ihan mielenkiintoinen pulju muuten, mutta ehkä pörssiin sisään tullessa joku 15 p/e olis sopiva luokka niin olis ollu mielenkiintoa. Vaikka on kasvufirma niin kuitenkin jälleenmyyntiä mustalaisten tyyliin.

 

 

Käyttäjän NelliK kuva
Liittynyt: 25.4.2016, 11:17
Viestejä: 11

Tosi vaikea minun uskoa, ettei IPO onnistuisi Kamuxinkin tapaisella kalliilta firmalta. Kaikki IPO:t viimeiset 18kk on järjestään ylimerkitty?

Käyttäjän Aki Pyysing kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:48
Viestejä: 3031

Mie taidan jättää Kamuxin tämänkin kierroksen väliin. Arvopaperin jutussa "Kamux piiskasi" ei sinänsä ole tehty mitään väärää, mutta kun suomalainen talouslehdistö on taas haistamassa verta, voi osake listautuessa vielä lässähtää. Ei ole mitenkään hirveen halvasti joskaan ei nyt ihan hypeenkään hinnoiteltu, mutta kun suhtautuu firman lukuihin lähtökohtaisesti epäluuloisesti, on merkitseminen vähän arveluttavaa.

Huomenna kai tää loppuu. Voi koittaa vielä ympäripuhua. 

Käyttäjän cempaired kuva
Liittynyt: 14.3.2017, 12:31
Viestejä: 25

- oletko kuullut siittä rehellisestä autokauppiaasta? 
- ai siittä joka kuoli nälkään? 

....

Vähän on kalliin puoleinen tuo antihinta 6,8-8€ kun 2016 EPS oli 0,29€  (Kauppalehti), mut ei nyt mitenkään poskettoman suuri kun kasvuyhtiöstä kyse. Kansainvälistymiseen ja näkyvyyden parantamiseen Suomessa ja ulkomailla aikovat tiedotteen mukaan käyttää antirahat. Itse en oikein näe Kamuxilla sellaista kilpailuetua, mikä takaisi erottumisen muista autokauppiaista. 

Lähtökohtaisesti suhtaudun terveen epäluuloisesti autokauppiaisiin ja jätän tämän väliin laugh 

Käyttäjän Haddock kuva
Liittynyt: 17.2.2016, 21:52
Viestejä: 24

Saiskohan tätä jo shortata? :D Voisin mielellään heittää betsiä johonkin 6/2018 tasolle 3e. 

Käyttäjän Aki Pyysing kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:48
Viestejä: 3031

Arvopaperi jatkoi näköjään eilen Kamuxin myllyttämistä : "Arvopaperin näkemistä Kamuxin tuntilistoista ja palkkanauhoista voi päätellä, että Kamuxissa on vähennetty työntekijöiden tunteja päivärahaa vastaan."

Instituutioanti jatkuu huomiseen. Jos mie olisin Kamux, keskeyttäisin instikan heti. Alkaa siellä nimittäin pian kirjat tyhjetä. Ainakin ennen vanhaan instituutioanneissa pystyi vetämään bidin pois niin kauan kuin kirjat oli auki. Kaverini esim. onnistui tyyliin viimeisellä viidellä minuutilla repäisemään TJ Groupin viimeisestä pois. En jaksanut katsoa ehtoja läpi, kun omia intressejä ei tässä annissa ole. 

Käyttäjän NEANDERTHAL kuva
Liittynyt: 12.5.2016, 22:09
Viestejä: 56

https://www.osakeliitto.fi/uutiset/analyytikko-kamux-on-arhakka-markkina...

https://blog.kauppalehti.fi/80-plus-paivassa-osakesijoittajaksi/kamux-on...

Kamuxista ei ole ollut juuri juttua sitten annin. Tätä "unohdettua kasvajaa" tuli ostettua jokin aika sitten. Saa nähdä paljastuuko täältä lopulta jotain luurankoja, sillä jossain vaiheessa kurssi alkaa kiittää jos kasvu jatkuu edes suhteellisen suunnitellusti.

Käyttäjän Hynägrande kuva
Liittynyt: 21.8.2017, 23:04
Viestejä: 109

Kasvua joo, mutta kasvutavoitteet on kuitenkin melko maltilliset suhteessa osakkeen hintaan. Kyllähän se kurssi jossain kohtaa kiittää jos tavoitteisiin päästään, mutta siihen voi mennä tovi. Enkä uskaltaisi itse ennustaa rajumpia kasvutavoitteitakaan.

Käyttäjän NEANDERTHAL kuva
Liittynyt: 12.5.2016, 22:09
Viestejä: 56

https://www.kamux.com/tiedotteet-ja-julkaisut/porssitiedotteet/kamux-oyj...

https://www.inderes.fi/fi/uutiset/kamux-q4-perjantaina-odotuksissa-vakaa...

Puhelusta ilmeni että aiempi 2019 tavoite on nyt unohdettu ja sivuutettu ja hylätty. Eli nyt tavoitellaan tuota yli 10% kasvua. Tänä vuonna kasassa siis 528 miljoonaa, johon lisää se 10%+ niin saadaan olla tyytyväisiä jos päästään 600m. Inderesin ennuste on ihan ymmärrettävästi ottanut huomioon että tuolla 700m tavoitteella olisi jotain todellisuuspohjaa. Näin ei kuitenkaan ollut vaan tavoitteiden muutoksessa 100m nyt vain katosi.

Ei siinä. Tavoitteet ovat nyt realistiset ja voihan olla että selitetyt hidastavat tekijät Ruotsin ja Suomen autokaupassa tosiaan aiheuttavat reippaan parannuksen ensi vuoden Q2 luvuissa (jos yhtiö uskoisi että edes lähelle 700m voidaan päästä niin en usko että tavoitteita olisi muutettu vielä, vaan vasta lähempänä loppuvuotta). Liiketoiminta näyttäisi muutenkin rullaavan mallillaan ja jos johtoa on uskominen niin kaikki tosiaan sujuu hyvinkin suunnitelmien mukaan ja alan pirstaloituneessa markkinassa tehokkaalla toimijalla on tilaa kasvaa mielin määrin.

Inderes varmaan korjaa lähivuosien ennusteitaan alas mutta hyvän osarin jälkeen on toisaalta vaikea uskoa että tavoitehintaa pudotettaisiin. Markkina ei mielestäni myöskään ole pitkään aikaan uskonut tuohon 700m pääsyyn joten loppupäätelmänä päivän anti oli mielestäni positiivinen.

 

Käyttäjän NEANDERTHAL kuva
Liittynyt: 12.5.2016, 22:09
Viestejä: 56

Inderes ei lopulta juurikaan hionut lähivuosien ennusteitaan. Jos noihin päästään niin henkilökohtaisesti olen yllättynyt.

Tänään KAMUX mallisalkkuun: https://www.inderes.fi/fi/matalan-arvostuksen-kasvuyhtio-kamux-mallisalk...

Tuli itse hieman kevennettyä kun osarin jälkeen kertyi suunniteltua enemmän.

Käyttäjän rockafella kuva
Liittynyt: 11.2.2016, 18:22
Viestejä: 114

Jahas, juuri kun aloittelin osto-ohjelmaani, tulee inderes ja +5% tauluun. 

5.66 keskiarvolla täyttyi vain neljännes pesällinen. Damn. 

Käyttäjän Mikko Mäkinen kuva
Liittynyt: 1.2.2019, 15:55
Viestejä: 50

Itselläni kävi vähän päinvastoin. Ajattelin, että kohtalaisen hyvä osavuosikatsaus olisi nostanut osakkeen selkeästi yli kuuden euron. Ostin siis erän. Kuitenkin siellä on ilmeisesti isompia instikoita myyntipuolella, niin vähän tuntuu osake olevan ns. kuollutta rahaa nyt, ellei nämä myyjät hellitä tahtiaan. Sen takia myin, kun sentään pienen voiton Inderes tarjosi, kun osake nousi viitisen prosenttia.

Käyttäjän rockafella kuva
Liittynyt: 11.2.2016, 18:22
Viestejä: 114

Inderes-efekti jäi lopulta hyvin miedoksi.

Kyllä, vaikuttaisi siltä että jollakin on vielä paljon osakkeita myynnissä. Vaihto on toki keskimäärin niin pientä että paljoa ei vaadita.

Q1 tuskin tulee olemaan kovin kummoinen. Uusien autojen myynti on tippunut >10%, mielenkiintoista nähdä korreloiko tämä Kamuxin myynnin kanssa.

Ehdin siis jatkaa osto-ohjelmaani :)

 

 

Käyttäjän NEANDERTHAL kuva
Liittynyt: 12.5.2016, 22:09
Viestejä: 56

https://www.inderes.fi/fi/videot/kamux-hyvaa-osinkoa-tarjoava-kasvuyhtio

Kamaa tosiaan tulee SEBiltä ja Pohjolalta myyntiin hurjaa tahtia. SEB erityisesti myynyt joulukuulta lähtien tahdin kiihtyessä: https://www.inderes.fi/fi/videot/kamux-hyvaa-osinkoa-tarjoava-kasvuyhtio

Indersin videolla puhuttiin myös pääomistajan Interan mahdollisesta pyrkimyksestä irtautua omistuksistaan.

Käyttäjän Lyyrikko kuva
Liittynyt: 23.8.2018, 13:57
Viestejä: 56

Joku yritti ostaa +50k kpl @5,30 suoraan tarjouskirjasta ilman jäävuorta. Se jäänee arvoitukseksi, meinasiko joku tosissaan saada, vai halusiko vain hämmentää. Avasin melko kevyin perustein position @5,36 ja nyt on sitten autonromuja ekaa kertaa ikinä. Ei tämä nyt hirveän kalliilta ainakaan vaikuta. 

Käyttäjän NEANDERTHAL kuva
Liittynyt: 12.5.2016, 22:09
Viestejä: 56

Mietin samaa ja muistin että osaripäivänä oli vastaava 50k mälli toisella puolella johon ei taittu koskaan koskea. 5.36 tänään oli myös Pohjolan myyntijäävuori, eli se yhdistettynä tuohon 5.30 50k ostokasaan (mihin ei myöskään koskettu) niin voisi ainakin spekuloida syytä. 

Mutta ehkä tuo silti oli ihan aito toimeksianto. Tuntuu vähän tyhmältä kun pidin itse Inderesin ennusteita aivan liian korkeina sen jälkeen kun Kamux itse laski tavoiteita. Sitten osarissa totean että kurssihan laskee kun osari oli pettymys... Noh, nyt lienee ennusteet vähän realistisemmalla pohjalla ja kurssilaskun myötä tämä yhtiö ei kovin kallis liene.

Käyttäjän Lyyrikko kuva
Liittynyt: 23.8.2018, 13:57
Viestejä: 56

Pörssissä muuten jäävuoret sulavat ulkomaailmaa nopeammin. Tätä ei kannata kertoa ainakaan Sitralle tai Vihreille, saattavat vielä köyttää itsensä tarjouskirjojen syövereihin.

Niimpä kurssi käväisi jo mukavassa etukenossa +4,5%. Tälläisistä ostopaikoista pidän erityisesti - ostopuolella kova määrä kysyntää, mutta myyntilaidan jäävuori estää nousun. Näin kävi muuten myös tammikuussa Ålandbankenissa norjalaisten myydessä. Eilisen ostot kiittävät. 

Käyttäjän NEANDERTHAL kuva
Liittynyt: 12.5.2016, 22:09
Viestejä: 56

Eiköhän sieltä Pohjolalta ole huomenna luvassa lisää laidantäytettä. Olin itsekin mukana Ålandsbanken ostoissa smiley

Käyttäjän Lyyrikko kuva
Liittynyt: 23.8.2018, 13:57
Viestejä: 56

Tänään printattu jo pariin otteeseen 70k kpl blokit @5,50. Autokauppias voisi tokaista kysynnän olevan suurta. Ja onhan se, sillä 140k kpl riittäisi autokaupan omistajalistalla melko korkealle.

Mainos: Fellow Finance
Vertaislainoihin voidaan sijoittaa monella eri tavalla, lue mikä tapa sopisi sinulle!
Lue lisää