Olet täällä

One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 16.6.2022 09.10

-10,89%

Vähän hirvittää kehitys, eli täytynee huomenna tankata...

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 3.6.2022 12.51

Näkyy toimitukset venyvän jo Teslallakin loka-marraskuulle, tietyillä kombinaatioilla pitkälle 2023 puolelle. Onko tämä Kiinan seisokin vaikutusta ja komponenttipulaa, vai kieliikö tämä yksinkertaisesti siitä, että kauppa käy?

Eilinen päätös oli jo $775. Tällä tasolla tyydyn seuraamaan, lisää ei uskalla ostaa, muttei halua keventääkään.

Näytä koko viesti
Öljysota - 1.6.2022 06.08

TL kirjoitti:

Jatkokysymys on miten tämä bensiinin/dieselin hinnan kehittyminen vaikuttaa sähköautojen kysyntään? Ja miten tarjonta tulee pysymään väistämättä kasvavan kysynnän mukana? Ja miten lataus- ja muun infran kysyntä ja tarjonta kasvavat sähköautoilun kasvaessa? Ketkä ovat pidemmässä juoksussa tämän pelin häviäjiä ja ketkä voittajia? Oma Veikkaukseni on että isoin voittaja on se jolla on tarjota "kuluttajahinnoilla" myytävää. Kaikki myytävä viedään melko varmasti käsistä eli kyky tuottaa on minusta ratkaiseva. Tesla on ottanut omansa high-end markkinasta mutta en usko Teslan vievän massamarkkinaa. Ja sama juttu infran osalta. Oma kristallipallo ei vaan kerro kenellä on kyky tuottaa keskiluokan hinnoilla good enough tuotteitta. 

Kun lasketaan autoilun kokonaishintaa, niin Model 3 on edullisempi kuin Corolla. Laskutaitoinen keskiluokka ostaa jo nyt Teslaa, eikä tuijota pelkkää ostohintaa.

Tällä hetkellä todella moni on kyllästynyt odottamaan 6-18 kk autoaan, viikonloppuna jututin Skoda myyjää jolla ei ole vuoteen toimittaa mitään. Ja VW sentään on hyvässä jamassa! Porukka on vaihtanut tilauksia lähinnä Teslaan, sekä osin Polestariin, joita saa 0-4 kk toimituksella. Minusta voittajasta ei ole epäselvyyttä.

Toimitusajat eivät heti lyhene. Esim. MB ja BMW alkuvuoden tuotantomäärät EV-puolella ovat todella noloja. Ei niillä ole toimitusketjut kunnossa. Kiva kun polttismyynti sakkaa samalla.

Giga Berliini kun rampataan ylös ja autoja saa vielä nopeammin, niin entistä useampi ennakkoluuloinen käy kokeilemassa T-merkkiä ja jää sille tielle. Olen pitänyt vuosien saatossa usean etäpäivän huollon loungessa ja kuullut sivusta sellaista juttua asiakkailta, että sormi on heti hamunnut ostonappia. Siellä on siirtymää joka merkistä, ja yllättäen myös monia sellaisia jotka eivät ole ennen omistaneet autoa lainkaan. 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 19.5.2022 08.30

Eilen näköjään tarttui pikku lisäys $701. Jatkan ostoja hiljaksiin jos pysytään 650-750 haarukassa. Jos laskee reilummin (jonnekin $500-600), niin panostan isommin. Tämä on eka monttu jossa on vipua käytössä, niin täytyy tarkkaan seurata mitä tekee: poikki ei saa mennä, mutta ostaakin pitää. (Edessä on opettavaisia kuukausia ja exceliä täytyy tarkkaan seurata, että mr margin pysyy riittävän kaukana.)

Jenkkien alkuvuoden EV luvut olivat muuten kovat. Tesla möi melkein 114000 autoa, kun kakkosena tullut Kia möi vaatimattomat 7500 autoa. Tuote on edelleen kova suhteessa kilpailijoihin eivätkä muut saa autoja linjalta, esim. MB ja VW tuotanto tökkii. Tästä johtuen EV hinnat nousevat lisää ja sekin sataa valmiiksi kovalla katteella ajavan Teslan laariin, sillä yritys kärsii nähdäkseni kohtuu vähän komponenttipulasta. Minusta tämä oli solidi case tonnin hinnallakin, enkä näe kovalle kasvulle esteitä jatkossakaan, koska uusien tehtaiden ramp-up on uskoakseni nopeaa Kiinan oppien ansiosta. 

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 11.5.2022 06.46

Sitä Nordnetin vipua ei sitten saa hetkessä. Missasin koronakuopan kun aloitin paperityöt liian myöhään. frown​​​​​​

Nyt on sijoitusaste yli 100%. En yritä arvata missä monttu on ja ostelen pikku hiljaa lisää. Minulla on vähän samaa vaivaa ja jo hetki on pitänyt hillitä itseään ettei lyö ihan kaikkea vielä kiinni.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 5.5.2022 10.28

TSLA alkaa olla ostohinnoissa taas. Pikku lisäys $860

Näytä koko viesti
Trainer's House - 5.4.2022 07.26

Tämä reverse split loi arvoa 8€ per arvo-osuustili, kun huolehti osakemäärän päättyvän ykköseen. Kaikki on kotiinpäin. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 8.3.2022 06.12

Cityconia ja Konetta vähän lisäsin, ja sijoitusaste ylitti 100%. Jos kurssit laskettelee niin ostot jatkuvat pikku erissä, mutta ei haittaa vaikka kääntyisi nousuun. Aika moni odottaa laskua niin eikö se ole nousun merkki? laugh

Näytä koko viesti
Basel III ja sijoitusyhtiön lainat - 18.1.2022 08.22

Kiitos vastauksista, näköjään omat tilanne onkin ihan ok. Marginaalit ovat 2-3% välillä (ja yksi kiinteäkin korko) ja laina-ajat yleensä 20v. Omaa rahaa on vaadittu 0-30% sen mukaan miten on vakuuksia vapaana. Pankki on OmaSp. Firmalla on yli 10v historia eli sekin voi vaikuttaa. 

Ehdin tässä päivittää tilannetta lainansaannin osalta. Uusin ehdotus oli 2,5% ja 18v, mutta en vienyt neuvotteluja loppuun asti kun kiikarissa olleen kohteen hinta karkasi. Samassa yhtiössä on yksi asunto ollut vuoden verran, ja nyt tämä mistä kiinnostuin meni liki 30% kalliimmalla! Mutta ainakaan ei vielä ollut lainahanat kiinni. 

Näytä koko viesti
Yhdistelmärahastot - 18.1.2022 08.09

Luulen ihmisten ymmärtävän riskin ja tuoton kulkevan käsi kädessä, mutta heti kun pitäisi miettiä useamman sijoituksen kokonaisuutta menevät aivot takalukkoon. Pankkitili ja osakerahasto kaksistaan eivät ole vaihtoehto, koska osakerahasto on ison riskin sijoitus. Intuitiivisesti on siksi helpompaa valita yksi keskimääräisen riskin sijoitus, jossa ison riskin palikka on piilossa. 

Näytä koko viesti