Olet täällä

Basel III ja sijoitusyhtiön lainat - 18.1.2022 08.22

Kiitos vastauksista, näköjään omat tilanne onkin ihan ok. Marginaalit ovat 2-3% välillä (ja yksi kiinteäkin korko) ja laina-ajat yleensä 20v. Omaa rahaa on vaadittu 0-30% sen mukaan miten on vakuuksia vapaana. Pankki on OmaSp. Firmalla on yli 10v historia eli sekin voi vaikuttaa. 

Ehdin tässä päivittää tilannetta lainansaannin osalta. Uusin ehdotus oli 2,5% ja 18v, mutta en vienyt neuvotteluja loppuun asti kun kiikarissa olleen kohteen hinta karkasi. Samassa yhtiössä on yksi asunto ollut vuoden verran, ja nyt tämä mistä kiinnostuin meni liki 30% kalliimmalla! Mutta ainakaan ei vielä ollut lainahanat kiinni. 

Näytä koko viesti
Yhdistelmärahastot - 18.1.2022 08.09

Luulen ihmisten ymmärtävän riskin ja tuoton kulkevan käsi kädessä, mutta heti kun pitäisi miettiä useamman sijoituksen kokonaisuutta menevät aivot takalukkoon. Pankkitili ja osakerahasto kaksistaan eivät ole vaihtoehto, koska osakerahasto on ison riskin sijoitus. Intuitiivisesti on siksi helpompaa valita yksi keskimääräisen riskin sijoitus, jossa ison riskin palikka on piilossa. 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 2.6.2021 02.48

Tinggeli kirjoitti:

Euroopan sähköautojen TOP 20, huhtikuu 2021.

Kilpailu kiristyy ja suuret valmistajat ovat tuoneet vihdoin omia täyssäjöisiä malleja markkinoille. Amerikkalaista sähköautonvalmistajaa Teslaa ei huhtikuun tilastoissa näkynyt edes Model 3 -mallin merkeissä (*).

Ei kai siellä tilastoissa voi Tesloja näkyä, kun tämän kvartaalin toimitukset ovat vielä laivassa. Teslan myynnin romahdusta on uutisoitu aina 3 kk välein niin pitkään kuin muistan. laugh

Näytä koko viesti
Ulkomaiset osingot ja ulkomaisten osinkojen verotus - 2.6.2021 09.05

Kiitos selkeistä esimerkeistä!

Näytä koko viesti
Ulkomaiset osingot ja ulkomaisten osinkojen verotus - 1.6.2021 11.29

Osinkoja Ruotsista ja Saksasta on tullut osakeyhtiölleni sen verran, että heräsin verotuksen minimointiin. Ketjun lomake Ruotsin verottajalle näytti omaan silmään ensimmäiseltä stepiltä, kun taas kirjanpitäjä (jolle aihe ei ollut tuttu) tulkitsee verottajan ohjeita niin, että Suomen verottaja hyvittää ylimääräisen veron. Mitenhän tämä oikeasti menee? Onko kenelläkään kokemusta kuinka toimitaan osakeyhtiön tapauksessa? Salkku on Nordnetissä jos sillä on merkitystä.

Näytä koko viesti