Olet täällä

Auton omistaminen vs yksityisleasing - 27.10.2019 09.56

Hyviä ja tärkeitä seikkoja noussut esille. Kiitoksia näistä kommenteista. Jätetääs homma vielä hautumaan tulevaisuuden varalle.

@J.C. ltä haluaisin kysyä, että kuinka niin lähtökohtaisesti kaskoa ei kannattaisi ottaa? Kilpailutin autovakuutukset juuri uudelleen, ja sain tarjouksen osakaskosta 21e/kk. Mielestäni tämä on aika edullinen diili. En koe olevani keskivertoa tapaturma-alttiimpi (autoilijoistaha 9/10 on parempi kuskeja kuin muut), mutta osakaskolle olisi ollut jo aiemmin tarve kun autolleni tehtiin ilkivaltaa - vahingossa tai tahallaan.

Näytä koko viesti
|||>>Kryptomarkkinat - Faktaa ei ole muualla kuin matematiikassa<<||| - 19.9.2019 10.29

Mitä kryptoja omistat tällä hetkellä ja miksi? Oletko tehnyt millaista vuotuista tuottoa kryptosijoituksilla? Kiinnostaisi

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kirjakerho - 7.9.2019 02.32
Astrix kirjoitti:

Tilasin kirjan ennakkoon, mutta ei ole näkynyt. Toimitus luvattiin elo-syyskuun vaihteeseen, joten toivottavasti perillä viimeistään perjantaille. Kirjassa pitäisi olla mm Jarkko Ahon kommentteja Exel compositesista, joita lukisin mielelläni.

Tuliko kirja? ::) kävin muistaakseni viime viikolla Kirjakaupasta katseleen, ei ollut sinne tullut. Huhujen mukaan tässä kuussa tulisi kauppoihin. Täytyy mennä tässä joku päivä uudestaan tsekkaan jos satun esim Ideaparkissa käymään. 

Ei tullut viikonlopuksi - harmi kyllä. Olisi ollut hyvin aikaa lueskella varsinkin näin sateisena vapaapäivänä.

Näytä koko viesti
Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 6.9.2019 07.35

Urovant tais olla aika nappiosuma! Muutenkin tosi syviä mietteitä hyvin kirjoitettuna. Kiitos hyvästä blogista ja toivottavasti homma jatkuu!

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kirjakerho - 4.9.2019 09.26
Astrix kirjoitti:

Onko kukaan jo sattunut lukemaan Oksaharju & Co uusinta opusta Pikkuguru - näin löydät tulevaisuuden tähdet? https://blogi.nordnet.fi/uutuuskirja-pikkuguru-on-nyt-ennakkotilattavissa-nordnetista/

Eritoten kiinnostaisi mitä yhtiöitä kirjassa ollaan avattu. Jos joku on kerinnyt jo lukemaan, vinkkaa ihmeessä mimmoinen oli! Tässä olisi Akille kolumnin aihetta, jos Aki aikoo kirjan lukaista. Olisi sikäli kiva lukea se kirja tuoreeltaan kun olisi kaikki esille otetut faktat ja luvutkin ajantasalla. Saattaa olla, että menen kauppaan tutkimaan kirjaa ja mahdollisesti sitten ostan sen, kun se kauppoihin ilmestyy.

Tilasin kirjan ennakkoon, mutta ei ole näkynyt. Toimitus luvattiin elo-syyskuun vaihteeseen, joten toivottavasti perillä viimeistään perjantaille. Kirjassa pitäisi olla mm Jarkko Ahon kommentteja Exel compositesista, joita lukisin mielelläni.

Näytä koko viesti
Suomen Hoivatilat - 22.8.2019 11.14

Hoivatiloilta tänään Inderesin jannujen ennusteet ylittänyt tulos ja lievä posari. Kurssi +6,5% nosteessa. Alkuvuodesta kurssi on keulinut +30%.

Q2 Liikevaihto nousi 5,6 miljoonaan (4,1 milj) +38%.
Operatiivinen liiketulos 2,9 miljoonaan (1,8 milj) +60%

EPS 0,11e (0,07e)

"Hoivatilat tarkensi aikaisempaa 2019 ohjeistustaan ja arvioi nyt vuoden 2019 liikevaihdon olevan noin 23 MEUR, operatiivisen tuloksen olevan vähintään 40 % liikevaihdosta (aikaisemmin yhtiö oli arvioinut operatiivisen tuloksen olevan noin 40 % liikevaihdosta)."

https://www.inderes.fi/fi/uutiset/hoivatilat-q2-operatiivinen-tulos-erit...
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/hoivatilat-etenee-erittain-vahvasti/7...

Näytä koko viesti
Exel Composites - 23.7.2019 10.55

Exelin hyvä kehitys jatkuu, ja ylitti ainakin Inderesin ennusteet. Luvut kasvussa, säästöohjelma toimii, uutta tehdasta Itävaltaan ja Amerikan ostos vaikuttaa yhä vähemmän huonolta vedolta. Vielä ehtii Exelin kelkkaan!

"

Q2 2019 lyhyesti

  • Saadut tilaukset laskivat 4,7 prosenttia 23,8 miljoonaan euroon (Q2 2018: 25,0).
  • Liikevaihto kasvoi 4,8 prosenttia 26,5 miljoonaan euroon (25,3).
  • Oikaistu liikevoitto kasvoi 2,2 miljoonaan euroon (2,0) ja oli 8,5 prosenttia liikevaihdosta (7,8).
  • Liiketoiminnan nettorahavirta oli 2,9 miljoonaa euroa (-1,1).
  • Osakekohtainen tulos oli 0,14 euroa (0,09).
  • Exel Composites arvioi, että vuoden 2019 liikevaihto ja oikaistu liikevoitto kasvavat vuodesta 2018.

"

 

Näytä koko viesti
Tupakkateollisuus - 26.6.2019 03.16

Nostetaas vanhaa ketjua. Houkuttaisi sijoittaa johonkin tupakkaosakkeeseen pitkällä aikavälillä. Tässä on kaksi vaihtoehtoa, joita olen pyöritellyt.

Brittiläinen Imperial Tobacco on tullut vuodessa alas -35% ja hinta pyörii nyt 23,5 dollarissa. Osinkotuotto on 10% (!) ja PE huitelee kolmessatoista, EV/EBITDA 8,1. Perusröökin myyntiluvut rallattelevat alaspäin 4-5% vuositasolla, mutta hinnannostoilla koitetaan pitää marginaalit kurissa. Tämä tuskin toimii kuitenkaan tietyn rajan ylitettyä. Imperial (kuten muutkin tupakkayhtiöt) ovat siirtyneet sähköröökin pariin korvatakseen perinteisen röökaamisen laskevaa trendiä. Imperialin oma brändi on blu, jonka se osti 7 miljardilla viisi vuotta sitten.

Altria group on jenkkiläinen firma, joka on keskittynyt pääasiassa Yhdysvaltojen markkinoille. Altria hallitsee 50% jenkkilän tupakkamarkkinasta, omistaa kolmasosan JooL sähkötupakkayrityksestä, 45% kannabisyhtiö Cronosista ja on alkanut levittyä myös nuuskamarkkinoille isoilla investoinneilla. Altria treidaa nyt 49 dollarissa, ATH oli 2017 77 dollarissa. Osinkoprosentti on 6,5 ja PE 14,8. Altriasta on tulossa syksyllä aristokraattien kuningas, sillä se on nostanu osinkoaan viimeset 50 vuotta. Nyt osingonjakosuhde on tosin melko korkea 90%.

Omaan mieleen Altrian hajautus on Imperial Tobaccoa miellyttävämpi: löytyy röökiä, vapea, nuuskaa ja kannabista. Tämä olisikin oikein reipas syntiosake. Mutta kuten Imperialillakin, pystyykö Altria korvaamaan laskevan tupakkamyynnin uusilla tuotteilla, ja kauanko siinä oikeen kestää? Löytyykö muita tupakkayhtiöistä kiinnostuneita?

Näytä koko viesti
Enkelisijoittamisen taivas ja helvetti - 26.6.2019 09.30

Valmistuin kauppakorkeasta noin vuosi sitten, ja siellä startup hype oli kovin aitoa. Jollain tavalla yrittämiseen liittyvillä kursseilla (nämä olivat valinnaisia) keskityttiin keksimään villejä ideoita, joilla voisi lyödä rahaksi. Opettajat suosivat mullistavia ideoita ja perusbusinekset loistivat poissaolollaan. Kukaan ei esimerkiksi ideoinut, että ostaisi Sepon metallipajan, joka on tehnyt miljoonan liikevaihdolla 200 000 euron tulosta. Tärkeintä oli villi ideointi ja unelmointi, ei niinkään se, että kuinka yritys tuottaa omistajilleen voittoa. Voiton tuottaminen jäi ainoastaan sivuseikaksi. Olin kerran mukana jopa eräässä pitsauskisassa, jossa voittajaksi selviytyi hyvinvointipalveluita tuottava yritys, jolla ei ollut mitään käsitystä kuinka palvelu hinnoitellaan tai kuinka se tuottaa voittoa. Tätä oli hupaisaa seurata vierestä. En ollut yllättynyt, kun yritystä ei lopulta edes perustettu. Pääsin myös todistamaan kun kauneuspalveluita tuottava startup-yritys epäonnistui hankkeessaan, syytä en tiedä, mutta hype oli kova: käytiin slushissa, oli hupparit, oli tiimi, oli idea, oli facebook-sivut ja instagram ennen yhtäkään maksavaa asiakasta tai edes valmista palvelua.

Toivottavasti meininki rauhoittuisi hieman ja palattaisiin pian takaisin maanpinnalle. Kuten aiemmin todettua, suurin osa startupeista epäonnistuu. Näitä epäonnistujia ei nosteta esiin, vaan esitellään siihen promilleen kuuluvat superonnistujat. Tämä antaa valheellisen kuvan startup yrittämisestä.

Näytä koko viesti
S-osuudet: kannattava piensijoitus - 24.6.2019 01.14

Irtisanoin alkukesästä kaikkien nollakorkoisten ja pienikorkoisten osuuskauppojen jäsenyydet. Jätin voimaan vain Turun, PKO:n ja KPO:n. Tuli oltua S-junan kyydissä vuodesta 2012 saakka, ja ihan mukavat korot tuli kerättyä. Muutamassa osuuskaupassa osuuspääomakin taisi tuplaantua tänä aikana. Plussaa on se, että rahat saa heti takaisin, eikä osuuskaupat panttaa niitä esimerkiksi vuoden loppuun saakka.

Näytä koko viesti