Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 12.5.2020 07.22

Fiilismies,

jonkin verran tätä on jo tutkittu, mutta ei tarpeeksi. Tai siis esimerkiksi journalistiikan opiskelijoiden puoluetaustoja on selvitelty Tampereen yliopistolla. Tuloksena 75% kannatti vihervasemmistoa. Kyllähän sekin jo jotain kertoo.

 

"Koulutusalan yhteys yliopisto-opiskelijoiden poliittiseen orientaatioon"

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://paalijarvi....

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 21.4.2020 04.06

JPn paikka on oikea.

 

Kabu, https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja...

Vakiovähennys 225e satunnaisten sivutulojen hankkimiseen.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 5.4.2020 11.07

Kiinassa on alettu laittaa koronavirusta hyvin vahvasti jenkkien syyksi viime viikkojen aikana. Alkuvuodesta oltiin vielä koko kansan voimin teilaamassa Wuhan ja wuhanilaiset, mutta nyt asetelma on kääntynyt päälaelleen ja mediassa puhutaan laajalti "Yhdysvaltojen viruksesta" ja tarinan mukaan amerikkalaiset "työntekijät" vierailivat Wuhanissa, ja alkoivat levittää sitä sieltä. Olen kuullut näitä stooreja jo "pienten kaupunkien" (tier3) asukkailta, eli hyvin laajalti levinnyt stoori. Täytyy muistaa, että Kiinan hallitus ei katko miltään huhuilta siipiä, elleivät ne ole haitallisia heille itselleen, vaan päinvastoin lietsovat näitä mieluusti lisää sillä se on heidän etu.

Näytä koko viesti
Finnair - 23.3.2020 09.45

Merta kirjoitti:

Juu vähän kuten ei antanut Talvivaarankaan mennä.

Valtion ainoan lentoyhtiön päästäminen konkurssiin ja siihen liittyvä poliittinen kasvojenmenetys painaa luultavasti enemmän kuin perähikiän kaivostouhujen epäonnistuminen.

Näytä koko viesti
Nordea - 23.3.2020 10.09

Nordea on päättänyt oma-aloitteisesti laittaa osakevälityksen kiinni. Sen verran paljon teknisiä häiriöitä, erroreita, ja vikatiedotteita on lähiviikkoina jaeltu investorin käyttäjille. Farssi

Näytä koko viesti
Raisio - 12.3.2020 08.28

Pugilisti kirjoitti:

Yritän miettiä, miten Korona vaikuttaisi tähän negatiivisesti. Äkkiä tuli mieleeni vain monien työntekijöiden äkillisempi sairastuminen.

Kuulin jo tänään erään Citymarketin kauppiaan suusta, että hiutaleita jauhoja ja säilykkeitä menee kaupaksi moninkertaisesti normaaliin nähden. Olisiko tämä ruokafirmojen etu edes jossain määrin?

Lidlistä samanlaista kommenttia: myyjä kertoi tänään, että ennätysmyyntiä tekevät ja toimitukset jatkuvat aivan normaalisti. 

Näytä koko viesti
Nordea - 3.3.2020 10.37

Lehtopöllö,

minulla on myös Nordeassa arvo-osuustili. Työskentelen IT-alalla, ja on aika kummallista ollut seurata tätä Nordean digiuudistusta, johon on laitettu suuret summat rahaa. Verkkopankkihan on edelleen sama kuin 10v sitten. Uskon, että tämä uudistetaan myös, mutta asiakkaiden siirtäminen palvelusta toiseen (verkkopankista investoriin) on kyllä erittäin huono veto. Toivottavasti kyseessä on väliaikainen ratkaisu.

Mobiilipankki on uudistunut kännykkäappia myöten. Arkipäiväsessä maksukäytössä sovellus toimii ihan perus. En pitäisi mitenkään erikoisena esimerkiksi Säästöpankin ja S-pankin sovelluksiin verrattuna. Investorin puolelle siirryttäessä alkaa huomattavat ongelmat ja käytännössä se on köyttökelvoton. Ongelmia ovat jatkuva kaatuilu ja timeout. Olen välittänyt tästä myös palautteen Nordealle. Minulla ei ole kovinkaan vahva fiilis tästä digiuudistuksesta. Vierestä seuranneena tuntuu, että OP on hommassa kaikkein pisimmällä.

Näytä koko viesti
Aloittelijan suunnitelmat uusiksiko? - 24.2.2020 07.00

Mariska kirjoitti:

Hei!

Minulla oli (liian pitkän pohdinnan jälkeen) tarkoitus irtisanoa pankin rahastot mm. suht kalliista kustannuksista johtuen tällä viikolla, ja avata sitten tili  Nordnettiin ja ostaa sieltä hajautetusti eri rahastoja. Tähtäimessä pitkäaikaiset (yli 10 vuotta) sijoitukset. Mutta nyt tämä ajankohta vähän arveluttaa, tämän päivän jälkeen olen danske invest progressive class wa:n kanssa häthätää juuri plussan puolella, kompassi 75/tavoite 2040:n kanssa tilanne piirun verran parempi. Joten mitä olette mieltä, kannattaako minun tässä tilanteessa rueta vaihtamaan, vai odotanko? Rahaa tämänhetkisissä rahastoissa n. 18 000€. 

 

Aina on hyvä hetki vaihtaa pois Dansken kompassirahastoista.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 12.2.2020 11.04

Eläkeläisen allokaatioon liittyvä kysymys.

Nykytilanne Asunnot 60%, osakkeet 30%, korot 10%.

Muistelen, että joskus peukalosääntönä toimi, että oma ikäsi olisi prosentteina korkosijoitusten osuus sijoitusomaisuudesta. Eli 65 vuotiaalle oikea paino korkosijoituksille olisi 65% koko sijoitusomaisuudesta. Nyt kun korot ovat nollissa, niin tuntuu kuitenkin hölmöltä siirtää rahoja korkosijoituksiin. Esimerkkinä tilanne, että myytäisiin pois vaikkapa Keskoa (maksaa 10% osingon hankintahintaan nähden) ja otetaan Norwegianin säästötalletustiliä (0,75%) tilalle.

Toisaalta huolettaa osakemarkkinoiden kuumentuminen ja isot korjausliikkeet tulevaisuudessa. Toki defensiiviset ja vakavaraiset yhtiöt makselevat varmasti osinkoa kriisien aikaankin. Eli sen sijaan, että möisi osakkeita ihan vaan koska pitäisi myydä, niin olisiko kuitenkin fiksumpaa painottaa salkun sisällä "turvallisempiä" yhtiöitä.

Tarkoitus olisi viettää mukavat eläkepäivät ja saada passiivista tuloa korkojen, osinkojen ja vuokrien muodossa.

Mielipiteitä?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 29.1.2020 04.47

CassieFin kirjoitti:

Luvut vasemmalta oikealle: varmistetut tapaukset, epäillyt, kuolleet, tehohoidosta toipuneet. (Korjatkaa tuo viimeinen, en ole varma)

https://3g.dxy.cn/newh5/view/pneumonia?scene=2&clicktime=1579582238&enterid=1579582238&from=singlemessage&isappinstalled=0

 

Joo lukee että "hoidetut".

Lisäksi sivulla on FAQ ja huhuista revitty kysymysosio. On kysytty mm seuraavia asioita:

- Jos käytän hiustenkuivaajaa kasvoilleni 30 sekunnin ajan, niin kuoleeko virus?

- Kuulin, että virus kuolee 50-60 asteessa. Jos juon 60 asteista vettä, niin saanko viruksen tuhottua?

Näytä koko viesti