Olet täällä

Ostin/Myin tänään - 4.5.2021 11.17

Ostin tänään Xetrasta Alibabaa pitkään salkkuun. Käytän Alibabaa itse lähes viikottain. Palvelua kehitetään jatkuvalla tahdilla ja "suuria harppauksia" tulee kuukausittain käyttöliittymään.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 8.4.2021 09.46

Tänään myyty syksyllä ostetut Robitit 5e/kpl hintaan. +60% tuottoa.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 8.3.2021 11.11

Iinuppi kirjoitti:

Iltoja vain.

Olikohan taas seitsemäs postaus perään ja ei mitään vastausta. Oon huomannut itsestäni etten oikein jaksakaan kirjoitella tänne mitään, kun vertaan KL sivuille. Siellä on kummiinkin toimintaa aikalailla. Ymmärrän jos ei ole mitään annettavaa niin on ehkä parempi olla hiljaa. Mutta miettikää mitä tämä sivusto antaa minulle? Yksinkirjoittelua päivästä toiseen tai viikkoon. Se syö kyllä miestä. Mietin pidättekö minua tyhmänä vai onko tämä ala näin aliarvostettua ettei nykyaikana ole viisasta ottaa kantaa. No, Kiinasta ja muotiteollisuudesta puhaltaa uudet  tuulet, joka voi muuttaa mielipiteitä ehkä täälläkin. 

Olen ennenkin valittanut tästä ja minulle ei riitä, että mielellään luetaan postauksia ja sitä rataa. Luulisi nyt tästäkin joukosta jokin omistavan Sagaa tai on ainakin joskus omistanut.

"Ymmärrän jos ei ole mitään annettavaa niin on ehkä parempi olla hiljaa." Uskon, että tämä on sijoitustiedossa se johtava ajatus ja minkä takia tähän ketjuun ei muilta kommentteja tule. Ei yksinkertaisesti ole mitään fiksua kommentoitavaa. Oma fiilis on, että täällä koitetaan välttää sellaista chat-tier kommentointia, kuten "Nyt raketoi!!! 🥰🚀" tai "Aijai nyt on halpaa ja tankkasin pää märkänä 🤩". Ja tämä on mielestäni kokonaisuutena tosi hyvä asia, vaikka nostaakin kommentoinnin kynnystä. Luulen myös, että tällä foorumilla keski-ikä on kauppalehden palstaa matalampi ja turkistuottaminen ei ole alana sieltä mielenkiintoisimmasta päästä. Syy ei todellakaan se, että sinua pidettäisiin tyhmänä. Päinvastoin, olet luultavasti Saga Fursin pätevimpiä foorumanalyytikkoja Suomessa.

Näytä koko viesti
Kreate - Vaativan infran erikoisosaaja | Listautumisanti - 9.2.2021 08.34

Karolta tuli artikkeli ja merkintäsuositus. Anti ylimerkitään suurella todennäköisyydellä. Ehdoista:

" Ylimerkintätilanteissa Yhtiö ja Intera pyrkivät hyväksymään merkitsijöiden Sitoumukset Yleisöannissa 100 Tarjottavaan Osakkeeseen saakka kokonaan, ja allokoimaan tämän määrän ylittävältä osalta Tarjottavia Osakkeita Yleisöannissa annettujen Sitoumusten täyttämättä olevien määrien keskinäisessä suhteessa."

Näytä koko viesti
Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 4.2.2021 09.19

Tervehdys Tomi,

oletkohan tutustunut mahdollisesti Achieve Life Sciences $ACHV lääkeyhtiöön? Markkina-arvo 76M €, ja osake on historiallisesti pohjamudissa. Paljon anteja takana. Päätuote cytisinicline, josta olisi apua tupakoinnin lopettamiseen.

"

Achieve Life Sciences is a specialty pharmaceutical company committed to advancing cytisinicline as a smoking cessation aid to address the global tobacco and nicotine addiction epidemic.

Cytisinicline (also known as cytisine) is a plant-based alkaloid with a high binding affinity to the α4β2 nicotine receptor. Over the past 20 years, it is estimated that over 20 million people have used cytisinicline to help combat nicotine addiction.  Achieve’s focus is to address the global smoking health epidemic by making cytisinicline widely available.

"

Näytä koko viesti
Etätyö ja tulonhankkimismenot - 6.1.2021 06.01

Tince111 kirjoitti:

 

Tuulipuku kirjoitti:

Tuli ostettua tuossa viime vuonna uutta työpöytää, tuolia, näppiskää ja monitoria. Kaikkihan nuo on laitettava vähennyksiin. Työskentelin noin 70-80% viime vuodesta etänä, joten onnistunee. Työhuonevähennys, 80% nettilaskuista, osa sähköstä ja nuo hankinnat päälle niin alkaa olemaan jo hyvin vähennettävää.

 

Työhuonevähennyksen könttäsummaan sisältyy osa noista, eli et voi kahteen kertaan vähentää: "Kaavamainen työhuonevähennys kattaa työhuoneen vuokran, kalusteet, valon, sähkön, lämmön ja siivouksen."

No jopas! Kiitos kommentista En ollut tuota aiemmin huomannutkaan.

Näytä koko viesti
Etätyö ja tulonhankkimismenot - 6.1.2021 03.34

Hyvä avaus!

Tuli ostettua tuossa viime vuonna uutta työpöytää, tuolia, näppiskää ja monitoria. Kaikkihan nuo on laitettava vähennyksiin. Työskentelin noin 70-80% viime vuodesta etänä, joten onnistunee. Työhuonevähennys, 80% nettilaskuista, osa sähköstä ja nuo hankinnat päälle niin alkaa olemaan jo hyvin vähennettävää.

Näytä koko viesti
Sijoitusnoviisien osakevalinnat vuodelle 2021 - 26.12.2020 04.11

HubSpot, Inc.

NYSE: HUBS

414,76usd

Yksi parhaista myynti/markkinointialustoista B2B bisneksessä. Kasvaa 20-30% kvartaali. 

Näytä koko viesti
Telia - 29.11.2020 09.13

Laskupäivä kirjoitti:

Kirjoitan posipalautteen: Telia antoi katkaista määräaikaisen sopparin koska muutin osoitteeseen joka ei ole Telian taloyhtiö (eivät vaatineet modeemia/viihdeboxdia takaisin). Asiakaspalvelu toimii, kunhan saa laitettua tiketin sisään. Arvostan!

Hyvä, että kokemuksesi oli positiivinen. Minä olin tilaamassa televisiota Telian verkkokaupasta alkuviikosta. Eräs tärkeä kriteeri oli, että toimitus saataisiin sovittua myöhemmäksi. Kysyin vielä chatissa asiasta, ja vakuuteltiin että onnistuu ilman mitään ihmeellisyyksiä (kelasin, että voin määritellä toimituspäivän ostoprosessin aikana). En kuitenkaan saanut lisättyä tätä tietoa missään vaiheessa, ja samainen chat-henkilö vaihtoikin kantaansa, että tietoa ei voida lisätä toimitukselle saati sitten tehdä toimitusta tehdä myöhemmäksi (?!). Peruin tilauksen heti närkästyneenä ja sain vahvistuksen perumisesta sähköpostiin. Loppuviikosta sain Telialta laskun televisiosta, ja postista yritetään toimittaa sitä minulle...

 

Mutta, jotta ei menisi ihan offtopiciksi, niin Teliaa on ollut pitkään salkussa ja tekisi kyllä mieli eroon tästä firmasta. Alkaa muistuttaa vähän muinoisia Nokia-sijoituksia, että pidetään "one more year". Osake ei ole pystynyt palaamaan Ennen Koronaa hintoihin. Onneksi sentään maksavat osinkoa.

Näytä koko viesti
Suomen verojärjestelmä ja sen kehittäminen. - 25.11.2020 01.00

Suomen verotuksen taso on globaalisti katsottuna hyvin korkea ja varsinkin suomalaiseen kilpailukykyyn nähden. Mielestäni Suomen kokonaisverotason tulisi olla samaa sarjaa Viron kanssa. Virolaiset nimittäin menevät piakkoin meidän ohi monessa muussakuin kuin vain Pisa-tuloksissa.

Miten matalampaan kokonaisverotasoon päästäisiin? Mutuilen. Varmaan ensimmäisenä tekemällä rankkoja tehostustoimia. Suomen julkinen sektori on paisunut törkeän isoksi, eikä asiaa auta se, että työllisyyttä pyritään lisäämään luomalla julkiselle sektorille lisää työpaikkoja (kuten syksyllä ehdoteltiin aktiivimalli 2.0 liittyen). Koko ajatusmaailma hyvinvoinnista on ylipäätään vinksallaan, kun tunnutaan kuvittelevan, että julkinen sektori luo Suomeen hyvinvointia.

Poikkeuksetta valtiolla ja muissa julkisissa duuneissa työskentelevillä on täysin erilainen työtahti, kuin yksityisellä. Tauot ovat pidempiä, lounaat ovat pidempiä ja tavoitteet ovat matalampia. Johtaminen on heikkoa ja tuloksen tekemisestä ei välttämättä haluta edes keskustella, koska raha. (Vaikka sen pitäisi olla ykkösprioriteetteja - hlökoht kokemus). Mielestäni Sipilän Suomi Oy Ab vertaus oli hyvä ja tällaista ajattelua kaivattaisiin mielestäni julkiselle puolelle.

Erilaiset julkisen digihankkeet antavat hyvän käsityksen julkisen "tehokkuudesta". Uuteen potilastietojärjestelmään on hukattu kohta miljardi veronmaksajien rahoja, ja aikaa on mennyt viisi vuotta. Lopulta saatiin pystyyn järjestelmä, jota kukaan ei halua käyttää. Kuinka kauan Mehiläisellä tai Pihlajalinnalla olisi vastaavaan mennyt? Paljonko olisivat olleet kustannukset?

Lepomäen ehdottama perustili on hyvä idea ja voisi olla kokeilemisen arvoinen. Ehkä ylipäätään toivoisi myös enemmän yrityksistä tuttua kokeilunkulttuuria.

Näytä koko viesti