Olet täällä

Etätyö ja tulonhankkimismenot - 6.1.2021 06.01

Tince111 kirjoitti:

 

Tuulipuku kirjoitti:

Tuli ostettua tuossa viime vuonna uutta työpöytää, tuolia, näppiskää ja monitoria. Kaikkihan nuo on laitettava vähennyksiin. Työskentelin noin 70-80% viime vuodesta etänä, joten onnistunee. Työhuonevähennys, 80% nettilaskuista, osa sähköstä ja nuo hankinnat päälle niin alkaa olemaan jo hyvin vähennettävää.

 

Työhuonevähennyksen könttäsummaan sisältyy osa noista, eli et voi kahteen kertaan vähentää: "Kaavamainen työhuonevähennys kattaa työhuoneen vuokran, kalusteet, valon, sähkön, lämmön ja siivouksen."

No jopas! Kiitos kommentista En ollut tuota aiemmin huomannutkaan.

Näytä koko viesti
Etätyö ja tulonhankkimismenot - 6.1.2021 03.34

Hyvä avaus!

Tuli ostettua tuossa viime vuonna uutta työpöytää, tuolia, näppiskää ja monitoria. Kaikkihan nuo on laitettava vähennyksiin. Työskentelin noin 70-80% viime vuodesta etänä, joten onnistunee. Työhuonevähennys, 80% nettilaskuista, osa sähköstä ja nuo hankinnat päälle niin alkaa olemaan jo hyvin vähennettävää.

Näytä koko viesti
Sijoitusnoviisien osakevalinnat vuodelle 2021 - 26.12.2020 04.11

HubSpot, Inc.

NYSE: HUBS

414,76usd

Yksi parhaista myynti/markkinointialustoista B2B bisneksessä. Kasvaa 20-30% kvartaali. 

Näytä koko viesti
Telia - 29.11.2020 09.13

Laskupäivä kirjoitti:

Kirjoitan posipalautteen: Telia antoi katkaista määräaikaisen sopparin koska muutin osoitteeseen joka ei ole Telian taloyhtiö (eivät vaatineet modeemia/viihdeboxdia takaisin). Asiakaspalvelu toimii, kunhan saa laitettua tiketin sisään. Arvostan!

Hyvä, että kokemuksesi oli positiivinen. Minä olin tilaamassa televisiota Telian verkkokaupasta alkuviikosta. Eräs tärkeä kriteeri oli, että toimitus saataisiin sovittua myöhemmäksi. Kysyin vielä chatissa asiasta, ja vakuuteltiin että onnistuu ilman mitään ihmeellisyyksiä (kelasin, että voin määritellä toimituspäivän ostoprosessin aikana). En kuitenkaan saanut lisättyä tätä tietoa missään vaiheessa, ja samainen chat-henkilö vaihtoikin kantaansa, että tietoa ei voida lisätä toimitukselle saati sitten tehdä toimitusta tehdä myöhemmäksi (?!). Peruin tilauksen heti närkästyneenä ja sain vahvistuksen perumisesta sähköpostiin. Loppuviikosta sain Telialta laskun televisiosta, ja postista yritetään toimittaa sitä minulle...

 

Mutta, jotta ei menisi ihan offtopiciksi, niin Teliaa on ollut pitkään salkussa ja tekisi kyllä mieli eroon tästä firmasta. Alkaa muistuttaa vähän muinoisia Nokia-sijoituksia, että pidetään "one more year". Osake ei ole pystynyt palaamaan Ennen Koronaa hintoihin. Onneksi sentään maksavat osinkoa.

Näytä koko viesti
Suomen verojärjestelmä ja sen kehittäminen. - 25.11.2020 01.00

Suomen verotuksen taso on globaalisti katsottuna hyvin korkea ja varsinkin suomalaiseen kilpailukykyyn nähden. Mielestäni Suomen kokonaisverotason tulisi olla samaa sarjaa Viron kanssa. Virolaiset nimittäin menevät piakkoin meidän ohi monessa muussakuin kuin vain Pisa-tuloksissa.

Miten matalampaan kokonaisverotasoon päästäisiin? Mutuilen. Varmaan ensimmäisenä tekemällä rankkoja tehostustoimia. Suomen julkinen sektori on paisunut törkeän isoksi, eikä asiaa auta se, että työllisyyttä pyritään lisäämään luomalla julkiselle sektorille lisää työpaikkoja (kuten syksyllä ehdoteltiin aktiivimalli 2.0 liittyen). Koko ajatusmaailma hyvinvoinnista on ylipäätään vinksallaan, kun tunnutaan kuvittelevan, että julkinen sektori luo Suomeen hyvinvointia.

Poikkeuksetta valtiolla ja muissa julkisissa duuneissa työskentelevillä on täysin erilainen työtahti, kuin yksityisellä. Tauot ovat pidempiä, lounaat ovat pidempiä ja tavoitteet ovat matalampia. Johtaminen on heikkoa ja tuloksen tekemisestä ei välttämättä haluta edes keskustella, koska raha. (Vaikka sen pitäisi olla ykkösprioriteetteja - hlökoht kokemus). Mielestäni Sipilän Suomi Oy Ab vertaus oli hyvä ja tällaista ajattelua kaivattaisiin mielestäni julkiselle puolelle.

Erilaiset julkisen digihankkeet antavat hyvän käsityksen julkisen "tehokkuudesta". Uuteen potilastietojärjestelmään on hukattu kohta miljardi veronmaksajien rahoja, ja aikaa on mennyt viisi vuotta. Lopulta saatiin pystyyn järjestelmä, jota kukaan ei halua käyttää. Kuinka kauan Mehiläisellä tai Pihlajalinnalla olisi vastaavaan mennyt? Paljonko olisivat olleet kustannukset?

Lepomäen ehdottama perustili on hyvä idea ja voisi olla kokeilemisen arvoinen. Ehkä ylipäätään toivoisi myös enemmän yrityksistä tuttua kokeilunkulttuuria.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 10.11.2020 09.37

Tein aikanaan ihan hyvät voitot Sagalla, mutta nykyään en koskisi. Kuten N.O Edellä jo mainitsi, niin koko alan suunta on pahasti kaakkoon. Homo sapiens tulee jatkuvasti tietoisemmaksi aiheuttamastaan tuhosta ympäristölle ja muille eläimille. Eläinten kasvatus ja tappaminen päälle puettavan turkin takia on turhamaista eikä ollenkaan siistiä tai hyväksyttävää. Viimeisten muotimummojen nukkuessa pois sammuu viimeisetkin äänet turkisten puolesta. Kiinassa ja Venäjällä meno jatkuu vielä toistaiseksi (onhan Kiinassa esimerkiksi sukupuuton partaalla olevien eläinten syöminen coolia), mutta sielläkin uudemmat sukupolvet käy enemmän kouluja ja heräilee, että ehkä se ei olekaan. Ja hyvä niin.

 

iinupille kiitos aivan mahtavasta kontribuutiosta tähän ketjuun. On ollut hienoa lukea postauksiasi ja toivottavasti pidät meitä ajantasalla myös jatkossa.

Näytä koko viesti
Exel Composites - 30.10.2020 09.17

Q3 2020

"Revenue increased by 10.2% to EUR 26.0 million (23.6)."

Adjusted operating profit increased to EUR 2.0 million (1.7), which is 7.8% of revenue (7.0).

Operating profit increased to EUR 2.0 million (1.5), which is 7.8% of revenue (6.2).

Earnings per share amounted to EUR 0.09 (0.07). "

https://exelcomposites.com/wp-content/uploads/2020/10/20201030_EN_Q1-Q3-...

 

Palauttaa ohjeistuksen, jossa kerrotaan että liikevaihto säilyy 2019 tasolla tai kasvaa hieman, ja liikevoitto% kasvaa viime vuodesta.

Inderesin pojat odotti kvartaalille selvää liikevaihdon laskua ja matalampaa liikevoittoa.

Mainio osari!

Näytä koko viesti
Foorumin pisteytyssysteemin kehitysehdotukset - 18.10.2020 09.18

Mikä ongelma on peukuttajien (tykkääjien) nimimerkin näyttämisessä?

Aiemmin mainittu peukutusoikeus tietyn aktiivisuuden jälkeen olisi hyvä. Kannustaisi myös lurkkaajia kirjoittamaan jos haluavat arvostella muiden kommentteja.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 14.8.2020 09.57

aliisan_avaimet kirjoitti:

Ei se ihan nolla ole: Svea tarjoaa 1% säästötiliä, Bigbank määräaikaistalletuksia 0,5-2,5% välillä ajasta riippuen (Ruotsin ja Viron talletussuojat). Jos ei ole ihan rahamiehiä ja sijoitettavaa on alle sadan tonnin, siinä on valtion takaamaa riskitöntä tuottoa.

Svea muuten ilmoitti tänä aamuna laskevansa säästötilin korona 0,8% 14.10.2020 alkaen.

Näytä koko viesti
Exel Composites - 21.7.2020 11.07

" Q2 2020 lyhyesti

  • Saadut tilaukset laskivat 3,8 prosenttia 22,9 miljoonaan euroon (Q2 2019: 23,8).
  • Liikevaihto kasvoi 2,9 prosenttia 27,2 miljoonaan euroon (26,5).
  • Oikaistu liikevoitto kasvoi 2,9 miljoonaan euroon (2,2) ja oli 10,6 prosenttia liikevaihdosta (8,5).
  • Liikevoitto kasvoi 2,8 miljoonaan euroon (2,1) ja oli 10,3 prosenttia liikevaihdosta (8,1).
  • Osakekohtainen tulos oli 0,21 euroa (0,14)."

Tilaukset eivät laskeneet juuri yhtään viruksen vaikutuksesta ja tilauskanta Q3 alussa on toimarin mukaan "hyvä". Kurssi +12,4% kirjoitushetkellä.

Näytä koko viesti