Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 22.7.2021 08.53

hauturi kirjoitti:

 

varatonnit kirjoitti:

Vastaavat rajoitukset ovat jo olleet käytössä Uudellamaalla, mutta silti HUS-alueen tartuntatilanne on yksi maan huonoimpia.

 

Rajoitukset voivat toki olla järjettömiä, mutta yo. päättely on viallinen. Kysymys kuuluu mikä olisi HUS-alueen tilanne ilman rajoituksia - jos se olisi vielä (selvästi) huonompi, niin silloin rajoitukset toimivat.

Toki, olet oikeassa. Pistin mutkia suoriksi. Onhan se mahdollista, että muiden alueiden koronatilanteessa ja väestörakenteella rajoitukset tulevat toimimaan tai että Uudenmaan tilanne olisi paljon pahempi ilman nykyisiä ravintolarajoituksia. Henkilökohtaisesti arvelen, että sillä ei ole dramaattista vaikutusta, onko baarit auki yhteen vai neljään. Se on kuitenkin vain minun ideologista mutuilua, jolle ei kannata antaa suurta painoarvoa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 22.7.2021 05.35

Tänään päätettiin uusista ravintolarajoituksista kiihtymisvaiheen alueille. Lauantaista alkaen ravintolat joutumaan sulkemaan ovensa jo kello 01:00. 

https://yle.fi/uutiset/3-12030372

Päätös lienee järjetön. Vastaavat rajoitukset ovat jo olleet käytössä Uudellamaalla, mutta silti HUS-alueen tartuntatilanne on yksi maan huonoimpia. Miksi laitamme rajoituksia, jotka eivät ole muuallakaan maassa toimineet ja miksi Uudenmaan rajoituksia ei kiristetä, kun on huomattu, että nykyiset rajoitukset eivät toimi? Kuitenkin sekä hallitus ja terveysviranomaiset ovat kertoneet olevansa tilanteesta huolissaan ja tahtoa rajoituksiin näyttää lisäksi olevan, kun kerta kiristyksiä nyt tehdään. Tämä vaikuttaa hyödyttömältä puuhastelulta ja teatterilta.

Itse toivoisin vielä tiukempia rajoituksia (ainakin siihen asti, että minä ja lähipiirini saamme toisen rokoteannoksen), mutta hyväksyisin myös tilanteen, jossa näitä rajoituksia ei tehtäisi ollenkaan. Nykyinen tilanne on kuitenkin typerä. Häiritsemme ihmisiä rajoituksilla, joista ei ole hyötyä. Asian voi päätellä myös maalaisjärjellä. Korona ehtii tarttua kuppilassa yhteen mennessä, jos on tarttuakseen. Ei se tartu mitenkään maagisesti paremmin välillä 01:00 - 04:00.

Näytä koko viesti
Maailmantalous 2021 - 20.7.2021 08.30

Ansiokas tiivistys bingolta! Spdr:n globaalit indeksirahastot ovat melkoinen sekasotku ja Nordet aiheuittaa siihen vielä oman hämminkinsä. Nordnetin etf-listauksessa on neljä MSCI ACWIin tai MSCI ACWI IMIin sijoittavaa etf:ää.

- SPDR MSCI ACWI IMI ETF: https://www.nordnet.fi/markkinakatsaus/etf-listat/16128762-spdr-msci-acwi

- SSgA SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF https://www.nordnet.fi/markkinakatsaus/etf-listat/16128776-s-sg-a-spdr-msci

- SPDR MSCI ACWI EUR Hdg UCITS ETF (Acc) https://www.nordnet.fi/markkinakatsaus/etf-listat/17122737-spdr-msci-acwi

- SPDR MSCI ACWI USD Hdg UCITS ETF (Acc) https://www.nordnet.fi/markkinakatsaus/etf-listat/17371707-spdr-msci-acwi

Nimien (nordnetin ilmoittamien) perusteella myynnissä on kaksi ACWI IMI -indeksiin sijoittavaa rahastoa. Kun asiaa tarkemmin selvittää, ei näin kuitenkaan ole. Avaintoesitteen perusteella SSgA SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF sijoittaakin ACWI indeksin mukaan ilman IMIä. Innokaampi pistäisi jo valitusta menemään. Itse olen laiska ja toivon, ettei kukaan mene harhaan.

Myös hedgetettyjen rahastojen kohdalla kannattaa olla tarkkana. Valuuttakurssisuojaus koskee vain indeksin kehittyneiden markkinoiden osuutta, mutta ei kehittyviä. Kannattaa aina lukea tarkasti, mitä on ostamassa.

Näytä koko viesti
TietoEVRY - 20.7.2021 08.29

Alalla olevien tuttujen fiilisten perusteella Tieto on yksi alansa haukutuimpia firmoja työnantajana, mutta toisaalta tämä tuntuu olevan yleistä useille isoille alan firmoille.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 20.7.2021 12.02

Luin koko blogin nyt, kun tämä nousi pinnalle. Tykkäsin! Toivottavasti saadaan lukea sun keloja osakkeista ja muustakin lisää taas tulevaisuudessa.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 14.7.2021 02.16

Aki Pyysing kirjoitti:

Kuvan arvioisin olevan vuodelta 1992.

Tarkkasilmäiset huomaavat kuvan alalaidasta päivämääräksi 15.4.1993.

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 12.7.2021 08.38

Pörssimörssäri kirjoitti:

Harmittavan harvoilla on mummoja, jotka sijoittaa ylijaamansa edes puolijarkevasti. Kannattaa se patja kylla tutkia huolella ennenkuin dumppaa sen kaatopaikalle.

Kertyy siinä vuosikymmenten kuluessa pelkästään tilille säästämälläkin enemmän rahaa kuin kädestä suuhun elävä nuoriso on nähnyt ikinä kerralla, jos mummon talous on esimerkiksi 100-200€ plussalla kuukaudessa.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 12.7.2021 07.11

Aki Pyysing kirjoitti:

Alan pikku hiljaa toipua televisiolähetyksen katkaisemisesta eilen Rotterdamissa 00.50. Sekä Italia että Englanti olivat juuri ampuneet kolme pilkkua. Tosin Dharman poistuminen foorumilta on tähän hyvä vastapaino. Tämän kirjoitettuani olen täysin toipunut. Annan kuitenkin Rotterdamiin kuukauden porttarin itselleni. Teerenpeli ja Bruuveri kiittävät. Toisin kuin Hesaria tilaamattomat tilausten lopettajat, aion myös ainakin yrittää toteuttaa ja tähän on ihan realistiset edellytyksetkin.

Meneekö mesta kiinni yhdeltä vai miksi kesken lopetettiin?

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 12.7.2021 07.10

Perintöverossa on sekin hyvä puoli, että usein varat tulevat perittävälle yllätyksenä. Kun pihistellen mökissä elävä mummo on laittanut satasen pari rahastoihin edelliset 20 vuotta, perii vanhempansa rahoista tietämätön lapsi odottamansa mökin lisäksi kymmenien tuhansien rahoitusvarallisuuden. Ei köyhä korkeisiin veroihin tottunut suomalainen osaa siinä harmitella veroja vaan on tyytyväinen, kun sai toivomaansa enemmän. 

Näytä koko viesti
Työskentely Luxemburgissa? - 12.7.2021 12.50

Hauturilla on yhtä hyytävä maili kuin itse nimimerkki laugh Jos joltain kokemuksia löytyy, niin miellään saa tänne foorumillekin jakaa. Kiva lukea myös oppimismielessä, vaikka ei muutto ole itsellä suunnitelmissa.

Näytä koko viesti