Olet täällä

Sijoitustieto Teerenpelit #23 Heikki Pursiainen - 24.3.2023 08.05

Kuunteluun menee! Näytätte muuten vähän samalta. Katsoin aluksi siitä twitteriin laittamastasi kuvasta, että Akihan se siinä Vartiaisen vieressä. Varmaan nuo pitkät hiukset, jotka hämää.

Näytä koko viesti
Ilmastonmuutoskeskustelu - 23.3.2023 11.37

Nyt kun näin kolmen sivun jälkeen ehkä ollaan samaa mieltä, että nykyinen ilmastonmuutos on suurelta osin ihmisten aiheuttama, voitaisiin keskustella seurauksista. Nämä kilpparin aiemmin esittämät kysymykset oli ihan relevantteja. Ilmastonmuutoksen torjunta oletettavasti vaatii ihmiskunnan elintason laskua. Kuinka paljon olemme valmiita tinkimään siitä verrattuna siihen, kuinka valmiita olemme ottamaan vastaan ilmastonmuutoksen mukanaan tuomat negatiiviset vaikutukset?

Kilppari kirjoitti:

- miten paha asia se on?- onko tuo kaikille paha? (todellisuudessahan esim. Suomi hyötyisi jo pienestäkin lämpötilan noususta)- minkä verran sen torjunnasta kannattaa maksaa?- millä toimilla on minkäkin suuruiset vaikutukset?

Vaikka kuinka ostaisi pahimmat maailmanlopun pelottelut, niin silti kaikilla toimilla on joku hintakatto.

(ja vaikkei kaikki nyt oliskaan sitä mieltä et ilmastonmuutos johtuu ihmisen toimimista niin he voisivat keskustelun etenemisen vuoksi vaikka uskotella hetken aikaa niin)

Näytä koko viesti
Ilmastonmuutoskeskustelu - 23.3.2023 11.34

Ehkä tää meidän Kilppari kuuli, että ilmastonmuutos muuttaa kilpparit naaraiksi ja on huolissaan siitä? https://wwf.fi/tiedotteet/2018/01/tutkimus-ilmastonmuutos-muuttaa-kilpik...​​

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 22.3.2023 11.06

Onko sulla jo ajatusta, että paljon kurssien pitäisi nousta ennen kuin lähdet taas keventelemään salkkua?

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 14.3.2023 08.05

TL kirjoitti:

No, samainen THL taisi faktana raportoida alkoholikuolemien ja -haittojen tulevan kasvamaan merkittävästi jos/kun nelosolut siirretään ruokakauppoihin.

Eikö näin lopulta käynyt, kun asiaa jälkikäteen tutkittiin? https://www.laakarilehti.fi/terveydenhuolto/alkoholikuolemat-lisaantyiva...

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 20.2.2023 12.44

Pörssimörssäri kirjoitti:

Kaput on taysin validi informaalinen sana englanniksi (ranskan, espanjan, italian yms lisaksi), joka toki on lainattu saksan sanasta kaputt.

Kaput löytyy myös on myös suomea vaikkakin arkikielinen ilmaus. https://www.kielitoimistonsanakirja.fi/kaput

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 13.2.2023 09.45

oojanen kirjoitti:

Jos oma sijoitusvarallisuus kattaa jo loppuelämän tarpeet, ja haluaa aloittaa verotehokkaan omaisuuden siirtämisen jälkipolville sijoitustuottojen kautta, voi jälkipolven äänivallattomien osakkeiden (esim. 99% osakkeista) kautta pääomistama sijoitusyhtiö, joka on vanhemman/vanhempien äänivaltaisten osakkeiden kautta (esim. 1%) hallitsema, olla toimiva ratkaisu.

Sijoitettava varallisuus voidaan lainata yhtiölle nollakorolla, jolloin lasten omistukseen (eli yhtiöön) kertyy pikkuhiljaa pääomaa verotehokkaasti sijoitustuottojen avulla, mutta alkuperäistä sijoituspääomaa on koska tahansa tarvittaessa palautettavissa takaisin omaan käyttöön yhtiöstä maksamalla lainaa takaisin. Näin sijoitustuotot siirtyvät jälkikasvulle ilman lahja- tai perintöveroa ja matalampaa yhtiöverotusta hyödyntäen myös korkoa korolle vaikutus toimii hieman tehokkaammin, erityisesti jos ja kun ensimmäisinä vuosina/vuosikymmeninä ei ole tarkoitus jakaa yhtiöstä osinkoja.

Yhtiön hallintaoikeus säilyy äänivaltaisten osakkeiden kautta, ja ne on testamentin avulla säilytettävissä tolkullisten tahojen omistuksessa myös perinnönjaossa niin pitkään kuin tarpeelliseksi katsotaan.

Mitenkä verottaja suhtautuisi, jos heti firman perustamisen jälkeen annettaisiin vanhemmalle sukupolvelle optio, jolla saa ostaa lasten osakkeet parilla tonnilla? Tällöin vanhemmat voisivat tarvittaessa saada firmaan kertyneen varallisuuden itselleen takaisin ilman veroseuraamuksia, jos tälläinen tarve sattumalta myöhemmin tuleekin.

 

Tää verokeskustelu ois varmaan paremmin sopinut omaan ketjuunsa, mut kysynpä nyt täällä joulukuun keskustelun jatkoksi.

Näytä koko viesti
Finda - 8.2.2023 11.57

Jos ostajaa ei löydy, niin osakkeet voi myydä suoraan Findalle hintaan 37€ / kpl. https://finda.fi/omat-osakkeet/

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 2.1.2023 06.43

Jatkuuko hyvä blogi nyt vuoden vaihduttua?

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 23.12.2022 06.53

PikkuPro kirjoitti:

Edelleen olen kyllä valmis ottamaan vaikka JR kanssa kilon jännärivedon jossa väitän, että Citycon pärjää 1.1-18.2. 2023 HEX 25 indeksiä paremmin. Toki myös vaikka Akia (en muuten usko, että ottaa) mutta ei, en ole valmis lyömään nettinickin kanssa vetoa jos en varma henkilöllisyydestä. Mua stressaa luottotappioriskit aika paljon ja välttelen nyt stressiä.

Enkä siis mitenkään kaipaa actionia, musta vain on korrektia sitä tarjota jos lähtee huutelemaan.

Oma kommentti koski pelkästään veromyyntien vaikutusta. Kelailut tosta Cityconin pärjäämisestä alkuvuonna indeksikorotusten ja Lippulaivan tulojen tuoman "yllätyksen" takia oli musta ihan hyviä enkä lähtis vetoon vaikka tunnettais.

PikkuPro kirjoitti:

EKP linet eivät toki hyvä juttu Cityconille mutta eivät mitenkään erityisen huonokaan kun ennen 2024 ei juuri lainoja eräänny. Itse en näe sitä mitenkään selittävänä tekijänä, nää korot nyt hakee tasoaan lähikuukausina riippuen inflakehityksestä eikä se nyt ainakaan mikään järkisyy musta laskulle ole, että kunkin päivän korolla lasketaan auringon laskuun saakka arvot.

Eikö tähän päde vähän sama kuin indeksikorotuksiin ja Lippulaivan tuloihin? Onhan ne tiedossa, mut silti markkinat saattaa niistä tavallaan yllättyä kuten sanoit. Sama voi toimia myös toiseen suuntaan korkojen kanssa, että kelataan korkojen vaikuttavan kiinteistölafkoihin, joilla velkaa sen tarkemmin juuri Cityconin lainojen erääntymisiä miettimättä. Enkä nyt väitä, että tää olis just se syy viime päivien kurssikehitykseen. En vaan ite oo veromyyntiteoriasta vakuuttunut ja pohdin vaihtoehtoisia syitä.

Hyvää joulua!

Näytä koko viesti