Olet täällä

Ostin/Myin tänään - 23.9.2021 10.05

esavainen kirjoitti:

Anteeksi jo etukäteen kädettömyyteni. Jäin kuitenkin Cityconin nettisivuilla ihmettelemään, onko pääomanpalautus tosiaan tulossa. Minulle osui silmään vain tieto, että hallituksella on valtuutus päättää pääomanpalautuksesta, ja alustava päivämäärä 20.9.2021, mutta ei tietoa että lopullinen päätös asiasta olisi julkaistu. Ehkä en osannut etsiä oikeasta paikasta.

Pörssitiedote pääoman palautuksesta päättemisestä julkistettiin vasta iltapäivällä 20.9. muutama tunti ihmettelysi jälkeen.
https://www.citycon.com/fi/uutishuone/citycon-paatti-kvartaalivarojenjao...

Näytä koko viesti
Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 8.9.2021 07.32

Kiitos molemmille vastauksista! Viisas raha -lehden irtonumero maksoi kympin ja piruuttani ostin sen. Lehden taulukon kaikki vertailtavat välittäjät tarjosivat rahoitusta sijoituksiin. Todellisuudessa esimerkiksi Osuuspankin sijoituslaina menisi säätämisen puolelle eikä ole mitenkään verrattavissa Nordnetin tarjontaan.

Näytä koko viesti
Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 7.9.2021 10.25

aliisan_avaimet kirjoitti:

Monet muutkin välittäjät tarjoavat luottoa salkkua vastaan, useilla sitä ei edes tarvitse erikseen hakea, mutta korko on kaikilla Nordnetin kultaa huonompi.

Millä muilla Suomessa toimivilla välittäjillä on sama mahdollisuus ja millaisista koroista puhutaan?

Näytä koko viesti
Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 30.8.2021 09.22

Onko kenelläkään tarkempia tietoja tai jopa kokemuksia Dansken salkkulimiitistä? Onko tuote saatavilla meille köyhille kuluttaja-asiakkaille ja millaisilla koroilla? Kuinka lähelle Nordnetin superluottoa päästään? Yritin kalastella tietoa netistä, mutta google-osumia oli harmillisen vähän. 

https://danskebank.fi/private-banking/palvelumme/rahoitus/salkkulimiitti

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 18.8.2021 04.27

Hesari Taalerin entisestä salkunhoitaja Heikkilästä: "Ihan ensimmäiseksi hän aikoo liittyä Twitteriin, koska on kuullut, että siellä on paljon kiinnostavaa sijoituskeskustelua. Nyt hänellä on vihdoin aikaa siihen."

Ehkäpä joku voisi vinkata hänelle myös Sijoitustiedosta wink

https://www.hs.fi/visio/art-2000008167714.html

Näytä koko viesti
Aktia - 17.8.2021 05.11

Hesarin kolumnista lainattua: "Aktiaa ei juuri hetkauta, vaikka tähtisalkunhoitajat jättävät yhtiön. Paljon tärkeämpää on se, mitä tekevät Taalerilta Aktialle siirtyneet pankkiirit."

Onko foorumilaisilla kommenttia tähän?

https://www.hs.fi/visio/art-2000008198617.html

Näytä koko viesti
Osakkeenomistajan riskit sotatilanteessa - 14.8.2021 01.18

Perinteiset vasemmistolaiset talousopit käytössä: elä korkotuloilla, piilota edunsaajat, jaa raha kavereille.

Näytä koko viesti
Citycon - 3.8.2021 01.09

Lyyrikko kirjoitti:

 

Bobo36 kirjoitti:

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/ap/d24c17a7-268b-4135-8be4-281477453946

"Cityconin yhtiökokous hyväksyi toimitusjohtajan valinnan yhtiön hallitukseen"

Tää oli jo tiedossa, mutta epähygieenista silti: toimitusjohtaja hallituksessa aikaansaa ilman mitään epäilyjä intressiristiriitoja...

 

Ihmeellisen paljon tästä on jaksettu huomionhakuisesti hakea moitittavaa. Toki ei ihan parhaan corporate governancen mukaista, mutta ihan normaalia vaikka rapakon takana. Muuan Apple, Facebook ja Amazon vaikka esimerkkeinä.

S&P 500 -indeksiin kuuluvista yrityksistä noin 40 prosentilla toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja ovat sama henkilö [Lähde 1]. Melko normaalia siis vielä nykyään, mutta trendi on laskeva ja kyseinen tilanne käy vuosi vuodelta harvinaisemmaksi. Usein molempien roolien ollessa saman henkilön hallussa on kyseisellä henkilöllä joko merkittävää omistusta yhtiössä tai vähintään pitkä ura takana firmassa.

Cityconin ja herra Ballin tapauksessa kumpikaan edellä mainituista syistä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Ball siirtyi Cityconin palvelukseen vuonna 2019 eikä reilun 400 000€ omistustakaan voida pitää erityisen merkittävänä Cityconin kokoisessa firmassa. Toisaalta kyseessä oli vain hallituksen rivijäsenen paikka, mutta samat negatiiviset perusteet kuin puheenjohtajan kohdalla pätevät nähdäkseni myös rivijäseneen. Itse en ole kykenä arvioimaan, onko nimitys huono, hyvä taikka epäilyttävä. Selvää kuitenkin on, ettei se ole nykyaikaisen corporate governancen mukaista eikä myöskään kovin luontevaa cityconin tilanteessa. Melua tyhjästä? Ehkä, mutta sehän on näiden keskustelupalstojen suola.

Lähde 1: https://www.wsj.com/articles/microsofts-combination-of-ceo-and-chairman-...

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 22.7.2021 08.53

hauturi kirjoitti:

 

varatonnit kirjoitti:

Vastaavat rajoitukset ovat jo olleet käytössä Uudellamaalla, mutta silti HUS-alueen tartuntatilanne on yksi maan huonoimpia.

 

Rajoitukset voivat toki olla järjettömiä, mutta yo. päättely on viallinen. Kysymys kuuluu mikä olisi HUS-alueen tilanne ilman rajoituksia - jos se olisi vielä (selvästi) huonompi, niin silloin rajoitukset toimivat.

Toki, olet oikeassa. Pistin mutkia suoriksi. Onhan se mahdollista, että muiden alueiden koronatilanteessa ja väestörakenteella rajoitukset tulevat toimimaan tai että Uudenmaan tilanne olisi paljon pahempi ilman nykyisiä ravintolarajoituksia. Henkilökohtaisesti arvelen, että sillä ei ole dramaattista vaikutusta, onko baarit auki yhteen vai neljään. Se on kuitenkin vain minun ideologista mutuilua, jolle ei kannata antaa suurta painoarvoa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 22.7.2021 05.35

Tänään päätettiin uusista ravintolarajoituksista kiihtymisvaiheen alueille. Lauantaista alkaen ravintolat joutumaan sulkemaan ovensa jo kello 01:00. 

https://yle.fi/uutiset/3-12030372

Päätös lienee järjetön. Vastaavat rajoitukset ovat jo olleet käytössä Uudellamaalla, mutta silti HUS-alueen tartuntatilanne on yksi maan huonoimpia. Miksi laitamme rajoituksia, jotka eivät ole muuallakaan maassa toimineet ja miksi Uudenmaan rajoituksia ei kiristetä, kun on huomattu, että nykyiset rajoitukset eivät toimi? Kuitenkin sekä hallitus ja terveysviranomaiset ovat kertoneet olevansa tilanteesta huolissaan ja tahtoa rajoituksiin näyttää lisäksi olevan, kun kerta kiristyksiä nyt tehdään. Tämä vaikuttaa hyödyttömältä puuhastelulta ja teatterilta.

Itse toivoisin vielä tiukempia rajoituksia (ainakin siihen asti, että minä ja lähipiirini saamme toisen rokoteannoksen), mutta hyväksyisin myös tilanteen, jossa näitä rajoituksia ei tehtäisi ollenkaan. Nykyinen tilanne on kuitenkin typerä. Häiritsemme ihmisiä rajoituksilla, joista ei ole hyötyä. Asian voi päätellä myös maalaisjärjellä. Korona ehtii tarttua kuppilassa yhteen mennessä, jos on tarttuakseen. Ei se tartu mitenkään maagisesti paremmin välillä 01:00 - 04:00.

Näytä koko viesti