Olet täällä

Tupakkateollisuus - 1.8.2020 10.17

Tupakkayhtiöiden defensiivisyys kiinnostaa. Muutaman vuoden takainen lievä hype (ehkä sähkötupakkahype) on sulanut ja arvostuskertoimet ovat syntisen houkuttelevalla tasolla. Buffet on tainnut aikoinaan sanoa, että tämän parempaa sijoitusta ei olekaan (brändiuskollisuus, tuotteen koukuttavuus jne.), mutta on itse riittävän rikas pysymään pois näiden yhtiöiden oikeudenkäynneistä. Oma järki sanoisi, että ei ole viisasta omistaa yhtiötä, jonka päätuotteen globaalimenekki pienenee 5% vuodessa. Yhtiöiden tuoteportfolioista löytyy kyllä liuta uusia tuotteita joiden menekki kasvaa kuten sähkötupakkaa, kannabista ja nuuskaa. Näiden osuus yhtiöiden liikevaihdosta on naurettavan pieni. Imperial Brands:lla (IMB) taitaa olla alle 5 % liikevaihdosta.

Korjauksena muuten edellisen kirjoittajan tekstiin, niin IMB:ltä löytyy samat kamat kuin Altrialta. On sähkötupakkaa (Blu), nuuskaa (Skruf ja Knox) ja kannabistakin löytyy Auxly-omistuksen kautta. Kaupan päälle Gauloises, West, Winston, Davidoff ja Al Capone brändejä mm. Premium cigars-business valitettavasti juuri myytiin, eli Cohiban vetämisestä ei enää rahaa sada omaan kirstuun.

 

Itse ostin IMB:n osaketta, koska sen nuuskaa on niin mukava käyttää. Harkitkaa vaihtoehtona Swedish Matchiin.

 

 

Näytä koko viesti
Ilkka - 17.2.2020 09.42

Ilkan hallintoneuvosto on niin täynnä ihmisiä, joille keskustalaisuus on uskontoa vastaava kansanliike ja Ilkka on tämän uskonnon raamattu. Bisneksellä ei ole mitään tekemistä silloin kun maakuntaan halutaan kepun ääni kuuluviin. 

Täytyy muistaa, että monet ruotsinkieliset lehdet länsirannikolla pyörivät jo täysin säätiöiden rahoilla, tyyliin: ”Tehdään tänä vuonna vain miljoonan alijäämäinen budjetti”. Ennustan samaa Ilkalle ja 0-tuloksessa pysyminen on jo kova saavutus.

Millä tavalla Ilkan uudet ostokset poikkeavat Alman digitaalisista kuvioista? Alma on juuri ilmoittanut fokusoituvansa entistä vahvemmin digitaaliseen mediaan. Mitä ihmettä jyväjemmarit meinaa Alman tontilla häärätä ja miksi? Eikö Alman digikuviot riitä?

Ilkan oman lehtitoiminnan voisi säätiöidä (saatte ilmaiseksi vanhojen aikojen muistoksi). Almat ja rahat saisi jakaa osakkeenomistajille, kun ei ole vielä munittu enempää.

Keskittykää mieluummin sillä suunnalla Itikan ja Metsäliiton osuuskuntahommiin, niin ja tietenkin kovien kansallisten maataloustukien vaatimiseen.

Näytä koko viesti
Metsä Board - 29.5.2019 05.29

Mikä on valistunut näkemyksenne, paljonko on Metsä Fibren 25% omistusosuuden hinta MB:n arvostuksesta? Minusta lähes puolet MB:n hinnasta tulee Metsä Fibren omistusosuuden arvosta tällä kurssilla.

Näytä koko viesti