Olet täällä

Bayer AG - 10.4.2022 01.56

Innostuksen keskellä muistutettakoon myös, että Monsanton oston jäljiltä glysofaatti-Round up-syöpäoikeudenkäynnit on Ameriikassa vielä kesken. Tähän mennessä rahaa on tainnut sovitteluihin palaa muutamia kymmeniä miljardeja ja loppusumma ei ole vielä tiedossa.

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 14.2.2022 07.24

AvoidBetfairin viesteissä on havaittavissa lievää AY-propagandaa. Julkisuudessa on ollut, että UPM ehdottaa 100 h lisää töitä vuodessa. Luulen, että paiskaisivat kättä, jos lupaatte 0,5-1h lisää töitä viikossa pelkästään Comunist paper-liiketoiminnassa.

Hienopaerin valmistus on niin huonoa bisnestä, että se on baanivaltioiden hommaa. Olet oikeassa ja tähän pitäisi pystyä vastaamaan. Varmasti haette yötä-päivää ratkaisua kipeään tilanteeseen.

Toivon, ettette muni jääräpäisyyttänne tehokkaampia koneita Suomesta kiinni ennen Saksan vanhoja koneita.

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 14.2.2022 01.47

Kaikki sympatia myös niille tuhansille duunareille koko arvoketjussa, jotka menettävät työpaikan, ovat lomautettuna tai kärsivät töiden vähenemisestä tämän väännön aikana tai seurauksena. Kukapa sitä nyt työpaikkansa takaamiseksi viitsisi tehdä 1-2 tuntia viikossa lisää töitä?

Viimeisimmästä viestistäni P.liitto on köyhtynyt n. 2 milj. €. UPMltä on jäänyt saamatta voittoa 20 milj. €. Koko arvoketju ja suomalainen yhteiskunta on hävinnyt satoja miljoonia vain 10 päivän aikana.

Tsemppiä lakkoilijoille! Hienosti menee! Älkää antako riistäjille tuumaakaan periksi!

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 1.2.2022 03.17

Aki Pyysing kirjoitti:

En ollut tästä käsittääkseni kuullut ennen kuin kirjoitin kolumnin. Olikohan tämä uutinen vai vanhan kertausta?

 

UPM’n neuvottelijoilla on mandaatti neuvotella siitä, että paperikoneita ei lopeteta sopimuskauden aikana.@Paperiliitto’n @petri_vanhala, ja tehdasluotot @joukoaitonurmi johdolla sanovat ”ei kiinnosta, ei ole mitään väliä”. Aika kuluu. Kenen etu, onko päätös jäsenten? https://t.co/fPRxb3WHxZ

— JussiPesonen (@jussipesonenUPM) January 31, 2022

Neuvottelut ovat muuten aina iloisesti jumissa, kun niitä aletaan käydä julkisuudessa.

Kyllä tämä on ollut tiskillä koko ajan, ainakin nyt joulukuusta asti. Vähän kuin kunta-alalla, lupaillaan ettei viiteen vuoteen voi irtisanoa ketään kuntaliitosten jälkeen. Aikamoista lepsuilua. Pidin kuitenkin Jussia ja Björniä piin kovina kapitalisteina. Ajavatkohan firman etua alkuunkaan? Täysin paperiliiton talutusnuorassa molemmat.

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 1.2.2022 01.29

Jos UPM:n johto on yhtään ajantasalla, niin odottelen tässä parin päivän sisällä ilmoitusta työsulusta lakossa oleville tehtaille. AKT:n ahtaajapojat (ja tytöt) kun ilmoittivat aloittavansa lakon samoihin aikoihin, kun Paperiliiton lakko loppuu. Eipä taida olla paljon järkeä starttailla tehtaita, jos tavaraa ei saa satamasta eteenpäin.

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 31.1.2022 08.37

Vaan kun tässä ei ole kysymys tämän hetken tilanteesta tai siitä mitä sellu tai paperi tällä hetkellä maksaa. UPM haluaa tehdä käynnissä olevilla koneillaan niin pitkään voittoa kuin mahdollista ja nyt tarjotaan mahdollisuutta tarttua viimeiseen oljen korteen. Se on nyt paperiduunarista kiinni, suljetaanko parhaat koneet Suomesta vai vanhemmat koneet Saksasta ensin. Minusta se on ideologista tyhmyyttä, jos ei toimialakohtaisia sopimuksia suostuta tekemään ja ajetaan linja-auto liiton johdolla jyrkänteeltä alas. Mainittakoon nyt että kilpailukikyyn vaikuttaa tietenkin moni muukin tekijä, mutta avut esim. nykyhallitukselta veron korotuksineen ovat aika heikot. Suomalainen duunari on viimeinen jota nykyhallitus ajattelee. Nyt ollaan duunarin kukkarolla ja se on tosi. Enemmän töitä samalla palkalla tai vähemmän palkkaa. Ensisijaisesti olen pahoillani Kaukaan paperikoneen työntekijöiden kohtalosta, jos mitään ei tehdä.

Miksi muuten saha- ja vaneriteollisuudessa suostuttiin toimialakohtaisiin sopimuksiin? Ne eroavat vähintään yhtä paljon liiketoimintoina kuin biopolttoaineiden valmistus ja paperin valmistus, joita P.liitto yrittää nyt väkisin tunkea samaan sopimukseen.

Tuo arvioni palkoista perustuu omien yläastekavereideni kertomuksiin yli 80te palkoista muutamalla ylityötunnilla. Raskasta hommaa ja paska palkka, kuulemma.

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 31.1.2022 04.47

Graafisten papereiden tilanne on heikoin. Ei muilla tehtailla tarvitse sulkemisia lähivuosina pelätä. Koita nyt hyvä mies ymmärtää, että huonosta bisneksestä ei voi jakaa ämpärikaupalla rahaa, jos työpaikka kiinnostaa. Harkitsisin kyllä hyvin tarkkaan esim. Kaukaalla kannattaisiko keskustelua muutamasta lisätyötunnista ja toimialakohtaisesta sopimuksesta pikku hiljaa aloitella. En olisi järin yllättynyt, jos muutaman viikon päästä tulisi ilmoitus, että Kaukaan viimeinen paperikone suljetaan. Sellun pilaajat jäävät käärimään rahaa Kaukaalle, mutta paperikoneelta seuraava osoite onkin kilometritehtaalla. Näin paperiliitto on ajanut jäsenistönsä vahvimpien etua, ei heikoimman.

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 31.1.2022 01.26

Tätä on surullista seurata. Ajattelisi ay-liikkeenkin ymmärtävän, että huonosta bisneksestä ei voi maksaa kovia ja koko ajan korkoa korolle kasvavia kovempia palkkoja, ei edes yleiskorotuksen mukaisia. Varsinkaan, jos duunarin keskiliksa pyörii jo 70-80ke välissä. Ei ole kysymys ahneudesta tms, ei vain yksinkertaisesti ole rahaa maksaa. Edellinen kvartaali hyvässä suhdanteessa Communication papers-divisioona taisi olla persnetolla 50 milj e. Minä en keksi lakkoilulle mitään muuta syytä kuin että ay-ääliöt ajattelevat, että UPM:n pitäisi solidarisoida muiden divisioonien kelpo tulos Communication papersin duunareille. Näinhän ei pidemmän päälle pyöri edes ay-liike, jos työttömiksi jääneille paperimiehille maksettaisiin solidaarisuudesta liiton lakkopäivärahaa eläkkeeseen saakka.

Tässä väännössä katsotaan nyt suljetaanko loput koneet jo tällä vuosikymmenellä vai seuraavan 20 vuoden sisällä. Vaikea on tehdä feasability studeja uusillekaan investoinneille, kun pitää laskea, että tehtaat seisoo 2-4 viikkoa lakkojen takia joka vuosi. Toverit herätkää!

Näytä koko viesti
Tupakkateollisuus - 1.8.2020 10.17

Tupakkayhtiöiden defensiivisyys kiinnostaa. Muutaman vuoden takainen lievä hype (ehkä sähkötupakkahype) on sulanut ja arvostuskertoimet ovat syntisen houkuttelevalla tasolla. Buffet on tainnut aikoinaan sanoa, että tämän parempaa sijoitusta ei olekaan (brändiuskollisuus, tuotteen koukuttavuus jne.), mutta on itse riittävän rikas pysymään pois näiden yhtiöiden oikeudenkäynneistä. Oma järki sanoisi, että ei ole viisasta omistaa yhtiötä, jonka päätuotteen globaalimenekki pienenee 5% vuodessa. Yhtiöiden tuoteportfolioista löytyy kyllä liuta uusia tuotteita joiden menekki kasvaa kuten sähkötupakkaa, kannabista ja nuuskaa. Näiden osuus yhtiöiden liikevaihdosta on naurettavan pieni. Imperial Brands:lla (IMB) taitaa olla alle 5 % liikevaihdosta.

Korjauksena muuten edellisen kirjoittajan tekstiin, niin IMB:ltä löytyy samat kamat kuin Altrialta. On sähkötupakkaa (Blu), nuuskaa (Skruf ja Knox) ja kannabistakin löytyy Auxly-omistuksen kautta. Kaupan päälle Gauloises, West, Winston, Davidoff ja Al Capone brändejä mm. Premium cigars-business valitettavasti juuri myytiin, eli Cohiban vetämisestä ei enää rahaa sada omaan kirstuun.

 

Itse ostin IMB:n osaketta, koska sen nuuskaa on niin mukava käyttää. Harkitkaa vaihtoehtona Swedish Matchiin.

 

 

Näytä koko viesti
Ilkka - 17.2.2020 09.42

Ilkan hallintoneuvosto on niin täynnä ihmisiä, joille keskustalaisuus on uskontoa vastaava kansanliike ja Ilkka on tämän uskonnon raamattu. Bisneksellä ei ole mitään tekemistä silloin kun maakuntaan halutaan kepun ääni kuuluviin. 

Täytyy muistaa, että monet ruotsinkieliset lehdet länsirannikolla pyörivät jo täysin säätiöiden rahoilla, tyyliin: ”Tehdään tänä vuonna vain miljoonan alijäämäinen budjetti”. Ennustan samaa Ilkalle ja 0-tuloksessa pysyminen on jo kova saavutus.

Millä tavalla Ilkan uudet ostokset poikkeavat Alman digitaalisista kuvioista? Alma on juuri ilmoittanut fokusoituvansa entistä vahvemmin digitaaliseen mediaan. Mitä ihmettä jyväjemmarit meinaa Alman tontilla häärätä ja miksi? Eikö Alman digikuviot riitä?

Ilkan oman lehtitoiminnan voisi säätiöidä (saatte ilmaiseksi vanhojen aikojen muistoksi). Almat ja rahat saisi jakaa osakkeenomistajille, kun ei ole vielä munittu enempää.

Keskittykää mieluummin sillä suunnalla Itikan ja Metsäliiton osuuskuntahommiin, niin ja tietenkin kovien kansallisten maataloustukien vaatimiseen.

Näytä koko viesti