60
forum
|

jippej

+588
Liittynyt:
29.8.2017
Viestejä:
269

Ketju sekalaisille pienyhtiöille

Ideana on koota ideoita tutkittavaksi maailmalta. Ei sijoitussuosituksia, vaan mainintoja yhtiöistä, joita on tutkinut, tutkimassa tai seurannassa kommentteineen. Mielellään myös maininta, onko positiota kyseisessä yhtiössä. Suuryhtiöt maailmalta ja pääosa Suomen pörssin yhtiöistä on sellaisia, että niille on perusteltua olla oma ketju. Tarkoitus on keskustella yleisesti niistä muista. Rajana voisi toimia markkina-arvo. Esimerkiksi Suomen pörssin pienimmät ja pohjoismaista alle 200M€ yhtiöt. Jenkkilässä vastaava raja voisi olla 1 miljardi ja muu maailma 500 M€. Rajat ei tietysti tarkkoja, vaan suuntaa antavia. 

Ajatuksena on vain saada mahdollisia ideoita itselle tutkittavaksi, jos yhtiön koko, liiketoiminta, ala ja kehityssuunta on mieleinen. Aloitan muutamalla omalla, jotka seurannassa/positiota.

GNLG - Golar LNG / jenkki-nasdaq listattu maakaasun peluri. Liiketoiminta hyvin laaja koko maakaasun arvoketjuun pyrkivä. Pääasiallinen toiminta Brasiliassa ja merillä ympäriinsä. Johtava teknologia maakaasuun nesteytyksen ja uudelleenkaasutuksen(regassification) kelluvissa faasimuutoksissa. Osien summa laskelmilla saa aika rajuja arvoja 15-30$ välille. Monimutkainen kokonaisuus ja vaatii käytännössä kirjan kirjoittamisen, että on edes jotakuinkin perillä tästä. https://www.youtube.com/watch?v=VM7vTniS1kc tuosta saa ihan hyvän yleiskuvan. Lyhyen ajan ajurit: Q3 tulokset ensi viikolla, sisäisen tarkastuksen kaikki ok -ilmoitus(toivon mukaan) => HYGO IPO:lle uusi päivämäärä. GNLG osuus HYGO:sta arvotettiin n. 8$/osake IPO:ssa, joka piti mennä syyskuussa maaliin, mutta tuli korruptiosyytöksiä silloiselle CEO:lle vanhoista jutuista. Ongelmat: kallis raha(~8%) ja suuri velkalasti, joka käytännössä syö tuloksen. Samoin alaskirjauksia GLMP puolelta. 

Itsellä on positio, joka on ihan merkittävän kokoinen itselle. Pieni seurantapositio ollut jo keväältä ja lisäsin noihin korruptiosyytöksiin/IPO:n jäädytyksen aiheuttamaan dippiin reilusti. Nykytiedolla odotan IPO:n olevan maalissa ennen juhannusta 2021, joka edesauttaa merkittävästi rahoitusasemaa ja HYGO arvo päästään määrittelemään markkinoilla. IPO etenee jälleen -uutinen: 14$ osake välitavoite. IPO maalissa 18$, niin kevennän varmaan noin puolet pois, ellei ole menty myös muilta osin merkittävästi eteenpäin. Huomioitava, että yhtiö on pääasiallisesti PE ja Hedge fundien omistama. Vola on erittäin rajua.

SmartEye / Kerroinhupsuttelukasvuhirviö järjettömällä potentiaalilla Ruotsin listalta. Itse yritän aktiivisesti etsiä niitä yhtiötä, joita en edes yritä arvioida numeroiden valossa, vaan puhtaasti potentiaalin valossa. SmartEye on tuotteistamisen osalta lähinnä autoalan kanssa tekemisissä, jossa silmänseuranta on oleellista, etenkin kun mennään avustettuun ajamiseen. Omistan pienen potentiaalin puhtaasti toimivan silmänseurantateknologian laajempien sovellutuksien takia. Tämä on mallia ostin ja tarkastan 10v päästä miten meni. En edes uskalla katsoa numeroita, vaan tarinaa, koska numeroiden perusteella en koskaan ostaisi.

NexTech AR solutions / Augmented reality kiinnostaa, jonka takia tämä seurannassa. Yhtiö toimii käytännössä markkinoinnin puolella. Teknologia kiinnostaa ja näen sen potentiaalin monin osin, jonka takia kiinnostaisi alan yhtiö. Etsin alan yhtiötä ostettavaksi.

Global Atomic / Uraanijunior. Poikkeuksellinen junior, koska Turkissa on sinkin kautta kassavirtaa, jolla voidaan rahoittaa paljon kehitystä. Afrikassa hyvä uraaniesiintymä, joka on yhtiön pihvi. Ei tällä hetkellä positiota. Tarkoitus ottaa pieni, koska saa uraanisektoriin altistusta vipuvarrella.

Kazatomprom / Kazakstanin valtiollinen ydinvoima-uraani-yhtiö. Tällä hetkellä edullisin uraanin tuottaja maailmassa. Ollut positio ja otan varmaan jossain vaiheessa takaisin.

Toimialat, joihin haussa yhtiöitä

Esports, pidän esportsia erittäin mielenkiintoisena ja potentiaalisena alana. Pidän todennäköisenä, että suuruusluokka tulee ylittämään "perinteisen urheilun", kun diginatiivi nuoriso on vanhentunut ja analogiset digimurrokseen pakotetut alkaa olla mullan alla. Kymmenien vuosien horisontti. Kuinka päästä varmuudella mukaan potentiaaliin on merkittävästi vaikeampi kysymys. Selkeä voittaja esim Twitch, mutta sen omistaa Amazon, jonka omistamisella ei paljon altistusta alaan saa. 

Kupari, kuparia on rajallinen määrä ja väestönkasvu sekä digitalisaatio on edelleen hurjaa. Puhdas kymmenien vuosien fundakeissi samoin kuin uraani. Yhtiöt haussa. Silmäillyt olen mm. Excelsior Mining.

Lääketeknologia/apulaitteet/ennaltaehkäisevät lääkehoidot. Pidän todennäköisenä, että tulevina vuosikymmeninä tulee paljon Revenion tyyppisiä yhtiöitä nousemaan ympäri maailman. Kyllä me ollaan sen verran itsekkäitä olentoja, että kysyntä on luonnollista. Yhtiöitä olisi tarkoitus poimia pienillä painoilla erittäin pitkään salkkuun.

AR-teknologia. Mielestäni tämä on niitä keissejä, joissa täytyy ensin luoda teknologia taustalle, joka päästään sitten joskus/jotenkin rahastamaan.

 

Siinä jotain ajatuksia alkuun. Toivotaan, että ketju saadaan henkiin ja elämään.   

0
0
21.11.2020 - 05:55

Pupujussi

+56
Liittynyt:
6.9.2020
Viestejä:
66

Hyvä ketju ehdottomasti. Sopisiko tähän myös ns. pinkit senttiosakkeet. Haluan tietysti sanoa suoraan, että ei mitään vedätys mainospalstaa ketjusta pidä tehdä. Ns. lupaaviin tenbaggereihin on helppo upottaa rahaa, joka ei koskaan tuota mitään. Mutta noin muuten ajatuksia voi ehkä heittää?

Näitä siis pitkä lista itsellä, jotka menettäneet 99% arvostaan enkä ole vielä miljonääri. Eli matemaatikan voi laskea siitä ;)

0
0
27.11.2020 - 11:06

Heikin Ashi

+2486
Liittynyt:
9.2.2019
Viestejä:
857

Vuorossa avautuminen kuukauden täydellisimmästä  töppäyksestä.. Tarkoitukseni on pitkään  ollut hankkia salkkuun kuriositeettina  pala maailman tunnetuinta rakennusta Empire State Buildingia  ja olen sen valumista  seuraillut.  Sitä pitäisi luonnollisesti olla salkussa jo pelkästään siitä ilosta, että voi kehuskella tutuille. 

Odottelin ESRT:n pohjia, jotka jäivät muun hössötyksen vuoksi huomaamatta tämän kuun  alussa.  8 päivän ajan 5,50 USD:llä tätä olisi laariin saanut ja nyt noteeraus näyttää olevan  9,70 USD. Että näin tällä kertaa. Otan vastaan osanottoja.

1
0
27.11.2020 - 11:27

Pörssimörssäri

+1182
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
821

Jos tykkaa gamblata niin Organovo Holdings Inc (ONVO) on mielenkiintoinen case. Tama laaketieteen tutkimusfirma yritaa bioprintata ihmiskudosta! Ex hypeyhtio, jonka kurssi on tippunyt alle kymmenykseen. Mutta jos firma ihmeen kaupalla onnistuu niin rahat saa varmaan takaisin 100x.

Tassa toki bonuksektorina myos toinen hype riippumatta siita tuleeko firmasta ikina mitaan.

En omista mutta saatan ottaa pienesti jossain kohtaa. 

GL!

 

0
0
27.11.2020 - 11:45

npo

+14
Liittynyt:
2.7.2014
Viestejä:
22

Nornetin Black Friday - tarjouksen kunniaksi ehdottakaapa potentiaalisia ten baggereita jenkkien pikkufirmoista. Olisi hyvä hetki joitain arpoja ostaa. 

0
0
28.11.2020 - 18:01

Merta

+310
Liittynyt:
12.3.2020
Viestejä:
221

BTU välttää chapterit ja infra kunnossa kovalle tuloksenteolle.

CorrEnergyllä kävi kylmät CoxOilin jalostamon infran kanssa, mutta kassassa on 200 miljoonaa löysää uusia infrahankkeita varten, ei velkaa ja yli 10 vuotta yhdessä toiminut ammattimainen johto infrarakenteiden hallinnoimisessa ja omistamisessa. Hyvä potentiaalinen bägger-reitti, kun osingot lähtee nousuun. 

REGI ja MEOH tickerit olleet myös vahvoja energiapuolella, REGI biopolttoaineiden jalostamista, MEOH metanolin hintojen nousun mukana nosteessa. Ei bäggereitä, muttahyviä lappuja.

Random bäggereitä ASMB ja BKYI.

Softapuolella SABR matkaa 15 kautta lähemmäksi 20, eli ei paha sekään.

Lopuksi vielä potentiaalinen bägger-reitti CDR, joka selkeän aliarvostettu coronashown jäljiltä edelleen. 2-3x tulevaisuudessa.

0
0
11.12.2020 - 00:41

Bingo53

+3007
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2108

Ihmettelin salkussani kauan ollutta Nordea Nordic Small Cap rahastoa, joka yhtäkkiä on ampaissut 22% nousuun. Sama meno on näköjään ollut myös Veronmaksajien liiton Taloustaito-lehden rahastovertailun mukaan muuallakin - alla osakerahastot syyskuussa:

Taulukon lähde: Rahat - Taloustaito.fi

Trendi on aika selvä - teknologia tietenkin vetää, mutta muita ovat pohjoismaiset pienyhtiöt, Aasian alue ja erikoismetallit. HCP Focus on aina menestynyt listoilla ja toivottavasti hyvin edelleenkin Pasi Havian hoidossa. Viimeiset 12 kk on ollut rahastoissa yllättävän pirteää.

Oli pakko tutkia Nordea Nordic Small Cap rahastoa lähemmin:

Rahasto on iät ajat ollut salkussa melko mitäänsanomaton ja pari viimestä vuotta vain matanut, mutta koronasta ponkaissut koilliseen.

Historiassa on ollut erilaisia vaiheita, mutta ei rahasto huono ole ollut - enemmänkin syklinen. Alkoi kiinnostaa millainen rahaston sijoitussisältö on ja olisisiko siellä varteenotettavia ajureita.

Holmen on puunjalostusta, Fenix Outdoor ulkoiluvarusteita, Bure Equity on sijoitusyhtiö. Vaisala ja Uponor ovat tuttuja. Huomio kiinnittyykin kahteen yritykseen: Sectra ja NENT Group:

Sectran kurssi onkin noussut voimakkaasti ja lukujen perusteella kasvuyhtiö. Sectra tekee sairaaloille ja terveydenhoitoalalle tietoturvallisuuspalveluja ja ohjelmistoja. Kotisivu: Welcome to Sectra — Medical imaging IT & Cybersecurity | Sectra Group

NENT Group on myös kasvussa. Yhtiö tuottaa viihdepalveluja, brändit Viaplay, Viafree jne streamingpalveluja. Markkina-alue pohjoismaat ja leviävä. Kotisivu: NENT Group – Entertainment for Everyone | Nordic entertainment group

Yritin etsiä analyysejä näistä yhtiöistä, mutta huonosti löytyy. Olisi mukava saada tietoja enemmän.

Rahastoissa on ote näköjään muuttunut, herkemmin tartutaan myös kasvuyhtiöihin. Luinkin jostakin, että Nordeassa on uutta henkeä rahastotoiminnan johdossa. Joka tapauksessa näihin putkahtaa ihan mielenkiintoisia "pien"yhtiöitä, joista voi olla positioksikin.

0
0
13.1.2021 - 15:39

Turmiolan Tommi

+1514
Liittynyt:
6.8.2014
Viestejä:
599

Kuulunee tähän ketjuun. Golar on sopinut HYGO:n ja Golar LNG Partnersin myynnistä New Fortress Energylle. Pitää vielä perehtyä tarkemmin, mutta pelkästään HYGOn osuus vastaa lähes eilisen päätöksen mukaista markkina-arvoa. Tämän jälkeen jäljelle jää tankkeri- ja FLNG-bisnes.

https://uk.advfn.com/stock-market/NASDAQ/GLNG/share-news/New-Fortress-E…

0
0
13.1.2021 - 15:59

jippej

OP
+588
Liittynyt:
29.8.2017
Viestejä:
269
Turmiolan Tommi kirjoitti:

Kuulunee tähän ketjuun. Golar on sopinut HYGO:n ja Golar LNG Partnersin myynnistä New Fortress Energylle. Pitää vielä perehtyä tarkemmin, mutta pelkästään HYGOn osuus vastaa lähes eilisen päätöksen mukaista markkina-arvoa. Tämän jälkeen jäljelle jää tankkeri- ja FLNG-bisnes.

https://uk.advfn.com/stock-market/NASDAQ/GLNG/share-news/New-Fortress-En...

Tänään on palkkapäivä. Tämä on sairas diili. Arvo purettiin kerralla. Sen lisäksi, että yhtiöstä tuli selkeä, niin saadaan reilusti yli market cap omistuksista. Tämän auki laskemiseen menee markkinoilla aikaa. 

edit. Pikaisesti laskien: yhtiöstä myytiin >12$ per osake arvo pois. Jäljelle jäävän valuaatio voisi olla jossain 8$ paikkeilla huomioiden merkittävästi parantunut rahoitusasema. Markkinat hinnoittelee vasta 15$ korville. Monimutkaisuuden vuoksi menee markkinoilla aikaa sulatella tämä. Itse en myy yhtään vielä tänään, enkä todennäköisesti ihan lähiviikkoina. Kevään mittaan oletan, että ylipaino pois ja jätän jotain 10-20% painon salkkuun. 

0
0
13.1.2021 - 16:00

Turmiolan Tommi

+1514
Liittynyt:
6.8.2014
Viestejä:
599

Golar saa suurin piirtein markkina-arvonsa edestä käteistä ja NFE:n osakkeita. Tänään tehokkaiden markkinoiden pitäisi nostaa kurssia jäljelle jäävän bisneksen verran. Pitää itsekin miettiä mitä tekee omien lappujen kanssa. Omasta mielestä jäljelle jäävä FLNG on yhtiön arvokkain osa ylivoimaisen teknologian ansiosta. Tässä mielessä pidän pitkän tähtäimen näkymistä. Ongelmaksi muodostuu käteen jäävät NFE:n osakkeet. Niiden arvostus lähellä hype-kertoimia, joten tuohon liittyy riskiä lockup-ajaksi.

 

0
0
13.1.2021 - 19:23

Turmiolan Tommi

+1514
Liittynyt:
6.8.2014
Viestejä:
599

https://twitter.com/gabcasla/status/1349394779646402565

Mielenkiintoinen ketju Golaria seuraavalta analyytikolta:
-HYGOn ja GMLP:n myynti toi 12$ / osake
-shippingin arvo 1$
-kruununjalokivi FLNG:lle jää ainoastaan 0.8$
-jokainen uusi toteutuva FLNG-projekti lisää arvoa 7-10$ osaketta kohden (näitä on tarjousputkessa muistaakseni 9 kpl) 

En ole myymässä enkä edes keventämässä näillä hinnoilla. 

0
0
15.1.2021 - 09:18

wunderbra

+66
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
130

Menin tähän pienellä panoksella mukaan, kun teidän enemmän aiheesta osaavien kirjoittelut tuntuivat järkeviltä. Nyt vaan heräsi kysymys siitä, että milloin tästä arvo purkautuu ja voi myydä tuplahinnoilla? Ja onko noista FLNG-projekteista jotain hyviä linkkejä yms. josta voisi itseään aiheen tiimoilta sivistää?

0
0
15.1.2021 - 09:58

Turmiolan Tommi

+1514
Liittynyt:
6.8.2014
Viestejä:
599

GLNG on ainakin itselle pitkän tähtäimen sijoitus. Tosin lappu on swingannut hurjasti, joten treidaamallakin olisi tehnyt tiliä. FLNG-projektit ovat tosi pitkiä. Tarjousprosessi kestää eikä mene vuodessa läpi. Jos kauppa syntyy, uuden lautan rakentaminen kestää pari vuotta ja vaatii satojen miljoonien investoinnin. Viimein valmistuessaan tuotantosopimukset tuottavat sitten hyvää tasaista kassavirtaa kymmeniksi vuosiksi.  

Tällä hetkellä tuotannossa on Hilli Episeo, jonka tuotantokapasiteettia on mahdollista kasvattaa lisäinvestoinneilla. Vuotuinen kassavirta ilman laajennoksia on noin 160M$. Parhaillaan on rakenteilla Gimi, jonka tuotannosta on 20 vuoden sopimus BP:n kanssa. Projekti viivästyi vuodella asiakkaan vedottua koronan myötä force majeuriin. Tällä hetkellä Gimi on menossa liveksi 2023. Yhtiö on itse ilmoittanut, että se neuvottelee parhaillaan yhdeksästä uudesta FLNG-projektista. Vaikka kaikki sujuisi paremmin kuin Strömsössä, tuotantoon päästään aikaisintaan 2023.

Yhtiön omilta sivuilta saa aivan hyvän yleiskuvan projekteista: https://www.golarlng.com/investors/presentations/2020. Lisäksi kannattaa ottaa Twitterissä seurantaan Jarmo Friman (https://twitter.com/JarmoFriman) ja Gabriel Castro (https://twitter.com/gabcasla).

 

0
0
15.1.2021 - 18:38

paisti

+89
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
54

Veikkaisin että laskee NFE:n mukana, koska saamassa maksuksi sen osakkeita. Fiksummat korjatkaa jos menee ihan metsään.

0
0
16.1.2021 - 11:15

jippej

OP
+588
Liittynyt:
29.8.2017
Viestejä:
269
Artsipappa kirjoitti:

Jos nyt ymmärsin oikein mitä yllä puhuttiin, niin haisee ostolta nyt @ $12? Miksi kyykkää, en täysin ymmärrä :/

Laskun syitä olen myös itse yrittänyt aktiivisesti ymmärtää. En ymmärrä. Kurssin tulisi reagoida n. 60% painolla suhteessa NFE osakkeeseen, koska niin iso osuus on nyt naimisissa. karvalakkiarvioni sanoo, että n. 60% yhtiön arvosta tulee olemaan NFE osakkeita, kun kauppa saadaan maaliin. En näe syytä miksei menisi läpi. Ostaisin myös itse lisää, jos olisi käteistä ja tämä ei olisi jo niin rajussa ylipainossa.

Viime päivinä on ollut erittäin rajua myyntiä ja put optioiden ostoa. Kuka myy ja ostaa optioita ei ole tiedossa. N. 15M osaketta on vaihtanut käsiä uutisen jälkeen. Käytännössä pakko jonkun instituution myydä, koska free float on pääosin PE/hedge fundid yms omistuksessa, eikä piesijoittajilla ole riittävää määrää lappua.

Valuaation oletan palaavan järkevälle tasolle viimeistään siinä kohtaa, kun voidaan esittää päivitetty tase(Q2 2021 tulosjulkaisu oletettavasti). Kädet taskuun ja odotellaan.

Yleisesti erittäin volatiili lappu ja 10% suuntaan tai toiseen ei ole poikkeuksellista ilman uutisia.

9,3$ on muistin mukaan myydyn omaisuuden tarkka arvo eilisellä NFE kurssilla. 

0
0
22.1.2021 - 16:57

paisti

+89
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
54
ColdFinger kirjoitti:

Tässä voisi poistaa tuo NFE riskin shortaamalla sitä. Jos toi NFE arvo on $9 tosta $12 GLNG niin 75% short NFE Vs GLNG long.

Toivottavasti näin on myös tehty. Laitoin viestiä ir:lle tästä, saa nähdä tuleeko ikinä vastausta. Kivasti tää tippuu 3 pinnaa päivässä ja vähintään NFE:n verran tai yli...joko lisätään?

Edit. Tajusin nyt että ite vois suojata, mutta kysyin siis onko glng ite suojannut tulevaa positiota mitenkään.

0
0
22.1.2021 - 17:22

jippej

OP
+588
Liittynyt:
29.8.2017
Viestejä:
269
ColdFinger kirjoitti:

Tässä voisi poistaa tuo NFE riskin shortaamalla sitä. Jos toi NFE arvo on $9 tosta $12 GLNG niin 75% short NFE Vs GLNG long.

14.1. Aamusta suunnittelin tuon paritreidin. 

 

Itse laskin heti uutiseen tuon n. 20$ itselle myyntitasoksi. Tilanteen on pakko purkautua ja minä näen vaihtoehdot käytännössä, että NFE kyykkää >30% tai GLNG nousee min 15-16$ korville. Muuten valuaatiot ei toimi. Jos oisin ahkera, voisin paritreidata short NFE/long GNLG.

Aavistuksen nyt harmittaa, kun en jaksanut säätää. Pitäisi se IB jaksaa ottaa käyttöön. Nythän tuo valuaation ero on sulanut, kun molemmat kyykännyt kilpaa. Tätä voisi myös jenkkiaukiolon paritreidata jatkuvasti, kunhan laskee kaupan läpi menon todennäköisyyden >95% ja antaa jonkun valuaation jäljelle jäävälle GNLG. Sen jälkeen puhdasta matikkaa. 

0
0
25.1.2021 - 15:16

Indrid Cold

+492
Liittynyt:
3.12.2020
Viestejä:
652
paisti kirjoitti:

Veikkaisin että laskee NFE:n mukana, koska saamassa maksuksi sen osakkeita. Fiksummat korjatkaa jos menee ihan metsään.

Golarin osakekompensaatio on lukittu 950 miljoonaan dollariin eli osakkeita tulee sitä enemmän mitä alemmaksi NFE:n kurssi laskee. Tuossahan oisi Golarilla insentiiviä ottaa shorttipositiota ja myyntioptioita  hedgeksi. NFE:n laskun syyksi on mainittu epävarmuus kaupan rahoituksesta vaikka firman mukaan kaikki on OK

0
0
25.1.2021 - 19:31

paisti

+89
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
54
Indrid Cold kirjoitti:

 

paisti kirjoitti:

Veikkaisin että laskee NFE:n mukana, koska saamassa maksuksi sen osakkeita. Fiksummat korjatkaa jos menee ihan metsään.

 

Golarin osakekompensaatio on lukittu 950 miljoonaan dollariin eli osakkeita tulee sitä enemmän mitä alemmaksi NFE:n kurssi laskee. Tuossahan oisi Golarilla insentiiviä ottaa shorttipositiota ja myyntioptioita  hedgeksi. NFE:n laskun syyksi on mainittu epävarmuus kaupan rahoituksesta vaikka firman mukaan kaikki on OK

Onko lähdettä tälle? IR:n vastauksesta ei ainakaan tule ilmi, että näin olisi: 

Golar IR kirjoitti:

 no, I’m not aware of plans to hedge our NFE position to lock in the price.  We strongly believe in what NFE are doing (we too had aggressive plans to expand in this space via Hygo).  We see and believe in the huge growth potential of their business.  As a result I don’t imagine we would want to cap our exposure to that by entering into a hedge.

In terms of when the transaction is expected to close, subject to obtaining the necessary approvals and third party consents we expect this to happen within the first half of this year.

Kind regards, Stuart 

0
0
25.1.2021 - 20:11

paisti

+89
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
54
Indrid Cold kirjoitti:

"Ifølge presentasjonsmateriellet fra NFE er aksjekompensasjonen til Golar LNG «låst» på 950 millioner dollar, og påvirkes derfor ikke direkte av den siste tidens kursfall."

Kraftig kursfall etter milliardhandel med Trøim – E24

tuossa tuo on, en tiedä sitten pitääkö paikkaansa. NFE:n sivuilta pitäisi tuon mukaan tieto löytyä

Totta, NFE:n sivuilla olevissa esityksissä (https://ir.newfortressenergy.com/events-and-presentations) sanotaan näin: 

  • NFE to issue $950mm stock and $50mm cash to GLNG for 50% stake in Hygo 

Silloin kun kauppa julkistettiin puhuttiin esim. Yahoo Financen sivuilla osakemääristä (18.6mil shares & $50mil cash). Eli koko riski osakekurssistaan olisi NFE:llä? Eihän tuossa GLNG:n arvostuksessa tällä hetkellä ole siis mitään järkeä?? 

0
0
2.2.2021 - 16:34

Lokis

+20
Liittynyt:
7.1.2020
Viestejä:
8

GLNG kurssi edelleen 11 dollarin kieppeillä.

Onko tässä nyt jotain mitä en ymmärrä ? Ilmaista rahaa pöydällä ? En ole vielä käynyt rikkomaan lukuja, mutta GLNG:n julkaisussa on hyvin kiteytettynä koko kuvio https://ml-eu.globenewswire.com/Resource/Download/03d5d4a4-ac47-4f99-a7…

Maakaasu on energiamarkkinasta se itselleni kaikkein vierain otus. Käsittääkseni kaikesta green energy-, biokaasu- ja vetyhypestä riippumatta, maakaasua tullaan kuitenkin vielä käyttämään pitkän aikaa. Maakaasuhan on itseasiassa varsin ympäristöystävällistä (vaikka sen käyttö tietysti purkaa sitoutunutta hiilidioksidia ilmakehään) ja tukee hyvin biokaasua paitsi siirtymäaikana, myös sen jälkeen. Nämähän ovat käytännössä keskenään vaihdettavissa ja maakaasulla on olemassaoleva "pumppaus"infra ja jakeluverkosto.

Voisiko joku tästä keissistä parhaiten perilläoleva avata, mitä riskejä, ja millainen downside tähän GLNG-kuvioon liittyy?

Edit: ja tosiaan, ensimmäinen viesti ja niin edespäin. Olen kuitenkin seuraillut sivusta keskusteluja täällä jo tovin. Arvostan täällä käyskentelevän ( ja artikkeleita kirjoittelevan) porukan näkemyksiä äärimmäisen paljon. Pidän myös siitä, että keskustelu Sijoitustiedolla on säilyt erittäin laadukkaana, huolimatta kansankapitalismin räjähdysmäisestä inflaatiosta. Vertailukohtana esimerkiksi Inderes-foorumi, josta toisinaan saa vähän WallStreetBets-viboja.

Tosin mikä se minä olen huutelemaan. Ihan yhtä laadutonta materiaalia suollan itsekin eetteriin.

 

0
0
4.2.2021 - 21:24

keijokepuli

+362
Liittynyt:
16.12.2014
Viestejä:
284

Cyclo therapeutics Inc, $CYTH

Pieni lääkefirmat, joka kehittää Alzheimerin tautiin lääkettä. Sisäpiiri ostanut lähiaikoina ihan merkittävällä omalla rahalla ja kurssikin on parin viime päivän aikana heräillyt. Näillä perusteilla eilen nappasin. Lääketieteellinen osaamiseni ei ikävä kyllä tarkempaan analyysiin riitä, mutta mutulla mielenkiintoinen. Tämä ei ole sijoitussuositus.

0
0
4.2.2021 - 23:59

Artsipappa

+2059
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1915
keijokepuli kirjoitti:

Cyclo therapeutics Inc, $CYTH

Pieni lääkefirmat, joka kehittää Alzheimerin tautiin lääkettä. Sisäpiiri ostanut lähiaikoina ihan merkittävällä omalla rahalla ja kurssikin on parin viime päivän aikana heräillyt. Näillä perusteilla eilen nappasin. Lääketieteellinen osaamiseni ei ikävä kyllä tarkempaan analyysiin riitä, mutta mutulla mielenkiintoinen. Tämä ei ole sijoitussuositus.

Pikkasen heräili +60% 😊

Market cap kuitenkin edelleen sama kun hyvällä nakkikiskalla. Voisin painaa pienen täkyn edelleen.. Kiitti ei-sijoitussuosituksesta! 

0
0
5.2.2021 - 08:02

keijokepuli

+362
Liittynyt:
16.12.2014
Viestejä:
284
Artsipappa kirjoitti:

 

keijokepuli kirjoitti:

Cyclo therapeutics Inc, $CYTH

Pieni lääkefirmat, joka kehittää Alzheimerin tautiin lääkettä. Sisäpiiri ostanut lähiaikoina ihan merkittävällä omalla rahalla ja kurssikin on parin viime päivän aikana heräillyt. Näillä perusteilla eilen nappasin. Lääketieteellinen osaamiseni ei ikävä kyllä tarkempaan analyysiin riitä, mutta mutulla mielenkiintoinen. Tämä ei ole sijoitussuositus.

 

Pikkasen heräili +60% 😊

Market cap kuitenkin edelleen sama kun hyvällä nakkikiskalla. Voisin painaa pienen täkyn edelleen.. Kiitti ei-sijoitussuosituksesta! 

No eihän se ollut kuin pieni unihiekan pyyhintä silmäkulmista 😴😵😁. Eipä kestä 🤞

0
0
5.2.2021 - 12:07

Turms

-10
Liittynyt:
10.1.2015
Viestejä:
668
keijokepuli kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

 

keijokepuli kirjoitti:

Cyclo therapeutics Inc, $CYTH

Pieni lääkefirmat, joka kehittää Alzheimerin tautiin lääkettä. Sisäpiiri ostanut lähiaikoina ihan merkittävällä omalla rahalla ja kurssikin on parin viime päivän aikana heräillyt. Näillä perusteilla eilen nappasin. Lääketieteellinen osaamiseni ei ikävä kyllä tarkempaan analyysiin riitä, mutta mutulla mielenkiintoinen. Tämä ei ole sijoitussuositus.

 

Pikkasen heräili +60% 😊

Market cap kuitenkin edelleen sama kun hyvällä nakkikiskalla. Voisin painaa pienen täkyn edelleen.. Kiitti ei-sijoitussuosituksesta! 

 

No eihän se ollut kuin pieni unihiekan pyyhintä silmäkulmista 😴😵😁. Eipä kestä 🤞

Pre-market -9% 

Maxim Group analyst Jason McCarthy reiterated a Buy rating on Cyclo Therapeutics (CYTH) yesterday and set a price target of $12.00. The company’s shares closed last Thursday at $6.10.

According to TipRanks.com, McCarthy is a top 25 analyst with an average return of 56.0% and a 61.0% success rate. McCarthy covers the Healthcare sector, focusing on stocks such as Appili Therapeutics Inc Class A, Brainstorm Cell Therapeutics, and SELLAS Life Sciences Group.

Currently, the analyst consensus on Cyclo Therapeutics is a Moderate Buy with an average price target of $12.00.

0
0
12.2.2021 - 15:14

Late

+414
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
446
Lokis kirjoitti:

GLNG kurssi edelleen 11 dollarin kieppeillä.

Onko tässä nyt jotain mitä en ymmärrä ? Ilmaista rahaa pöydällä ? En ole vielä käynyt rikkomaan lukuja, mutta GLNG:n julkaisussa on hyvin kiteytettynä koko kuvio https://ml-eu.globenewswire.com/Resource/Download/03d5d4a4-ac47-4f99-a7b...

Maakaasu on energiamarkkinasta se itselleni kaikkein vierain otus. Käsittääkseni kaikesta green energy-, biokaasu- ja vetyhypestä riippumatta, maakaasua tullaan kuitenkin vielä käyttämään pitkän aikaa. Maakaasuhan on itseasiassa varsin ympäristöystävällistä (vaikka sen käyttö tietysti purkaa sitoutunutta hiilidioksidia ilmakehään) ja tukee hyvin biokaasua paitsi siirtymäaikana, myös sen jälkeen. Nämähän ovat käytännössä keskenään vaihdettavissa ja maakaasulla on olemassaoleva "pumppaus"infra ja jakeluverkosto.

Voisiko joku tästä keissistä parhaiten perilläoleva avata, mitä riskejä, ja millainen downside tähän GLNG-kuvioon liittyy?

Edit: ja tosiaan, ensimmäinen viesti ja niin edespäin. Olen kuitenkin seuraillut sivusta keskusteluja täällä jo tovin. Arvostan täällä käyskentelevän ( ja artikkeleita kirjoittelevan) porukan näkemyksiä äärimmäisen paljon. Pidän myös siitä, että keskustelu Sijoitustiedolla on säilyt erittäin laadukkaana, huolimatta kansankapitalismin räjähdysmäisestä inflaatiosta. Vertailukohtana esimerkiksi Inderes-foorumi, josta toisinaan saa vähän WallStreetBets-viboja.

Tosin mikä se minä olen huutelemaan. Ihan yhtä laadutonta materiaalia suollan itsekin eetteriin.

 

Sama juttu, erittäin kiinnostava lappu tällä hetkellä. Omistin viime vuoden heilunnassa jo tätä, mutta päädyin ulostamaan. Nyt olen ostanut 11 taalan päältä kasan, ja tänään kun (jos) 10,xx saa niin vielä yksi erä. Mutta kun ei tästä ota selvää, olisihan tämä noussut jos taustalla ei olisi jotain mikä jarruttaa. Tämähän nousi heti kun tämä tuli: https://uk.advfn.com/stock-market/NASDAQ/GLNG/share-news/New-Fortress-E… Mutta sitten lähes yhtä nopeasti palasi ja vajosi entisestään. Ehkä tulevassa osarissa kerrotaan uutisia.

0
0