Asia näkyy jenkkipörssien eniten liikkuneiden osakkeiden listassa, jossa mikropiiriyhtiöt ovat hyvin edustettuina. Kauppaa on käyty.
Kuva
Jenkkimarkkina on sinänsä toipunut edellisviikkojen hermoilusta neutraalille tasolle.
Kuva
Kuopasta on kivuttu.
Kuva
Ja suurempi osa markkinan osakkeista oli nousussa kuin laskussa eilen.
Kuva
Jenkkivaltiolainojen korkokäyrässä näkyy, että lyhyiden lainojen yieldit pysyvät vielä paikallaan, mutta kaksivuotinen on jo laskenut kymppivuotisen tasolle.
Kuva
Kaksivuotinen oli eilen 3,87% ja kymppivuotinen 3,84% eli aletaan palata vähemmän painostaviin olosuhteisiin.
Laitetaan tänne pohtiva kysymys: Miksi Kauppalehdessä (ainakin) mainitaan aina "Helsingin pörssi avautui +x%, Nokia x%"? Siis indeksin kanssa mainitaan yksittäisenä yhtiönä Nokia? 25v sitten Nokia tietty lähes oli yhtä kuin Helsingin pörssi, mutta ei enää. Olisiko nykyään 3. suurin markkina-arvoltaan?
Onko tämä sitä menneiden hyvien aikojen kaipausta, tiedä sitten. Mielestäni voisimme ottaa opiksi menneestä ja jo liikkua tämänkin asian osalta eteenpäin.
Laitetaan tänne pohtiva kysymys: Miksi Kauppalehdessä (ainakin) mainitaan aina "Helsingin pörssi avautui +x%, Nokia x%"? Siis indeksin kanssa mainitaan yksittäisenä yhtiönä Nokia?
Koska Erkki Sinkko on Kauppalehden ainoa lukija.
P.S. "kaikki alle kympin ovat oston paikkoja." -E. Sinkko.
Laitetaan tänne pohtiva kysymys: Miksi Kauppalehdessä (ainakin) mainitaan aina "Helsingin pörssi avautui +x%, Nokia x%"? Siis indeksin kanssa mainitaan yksittäisenä yhtiönä Nokia?
Koska Erkki Sinkko on Kauppalehden ainoa lukija.
P.S. "kaikki alle kympin ovat oston paikkoja." -E. Sinkko.
Hyvä kysymys, olen tätä pohtinut jo pitkään. Täysin irrelevantti tieto joka johtaa jostain 20v takaa. Olisi aika poistaa.
Paraneva talous on jo osakkeiden hinnoissa ja valuuttapaine hellittää
Kuva
Helpottuvien talousolojen toivo on jo nostanut parikymmentä prosenttia laajaa S&P500 indeksiä tänä vuonna. Suuri osa tästä on ollut pöhinää tekno-osakkeissa, joista sijoittajat kylläkin ovat olleeet irroittautumassa viimeisten kuukausien aikana. Näiden sijaan katse on alkanut suuntautua osakkeisiin, jotka hyötyvät laskevista korkotasoista kuten kiinteistöala ja kestokulutustuotteet.
Markkinoilla kestää usein päivä tai kaksi määrittääkseen polkunsa Fed-päätöksen kaltaisen suuren tapahtuman jälkeen. Osakkeet heiluivat heti keskiviikon iltapäivän koronlaskun jälkeen, kunnes optimismi otti valtaansa markkinat seuraavana aamuna.
Osakkeet ovat kuitenkin kivunneet melko korkeisiin arvoihin ja markkina odottaa yhtiöiden kertovan näitä hintatasoja tukevia uutisia ensi kuussa, jolloin saadaan tietoja syyskuussa päättyvästä kolmannesta kvartaalista. Kuvaa tulee hämäämään meneillään olevan vaalisirkuksen oudot käänteet ja petkuhuiputukset.
For investors, there is typically no difference in returns based on who wins the election, said Joseph Davis, global chief economist at Vanguard. But any uncertainty in the wake of the election could also weigh on markets, he said.
FED:n päätös koronlaskusta on otettu markkinoilla tyytyväisenä vastaan, sillä se poistaa epävarmuutta samaan aikaan kun myös paine valuuttoihin vähenee.
Dollari on laskenut noin 5 prosenttia sen tärkeimpiä kauppakumppaneita edustavaa valuuttakoria vastaan kesäkuun lopusta lähtien, kun sijoittajat alkoivat hinnoitella koronlaskuja.
Kiinan keskuspankin stimulusuutisten jälkeen meno on ollut kiinalaisosakkeissa villiä. Tässäkin iShares MSCI China A UCITS ETF:ssä on 485 firmaa sisällä ja päiväliikkeet ovat tällä viikolla olleet kevyitä vajaan 10%:n pomppuja. Huhhuh, ei ihan jokapäiväistä tavaraa.