Olet täällä

USA presidentinvaalit 2024 - 9.11.2022 06.03

Tarvitsisivat Usaan enemmän puolueita. Kaksi on vain yksi enemmän kuin Kiinassa. Ei ihme, että kansa jakaantuu kahtia kun on vain kaksi leiriä. Ei niin, välillä tuntuu kyllä Suomen menoa katsoessa että ei se puolueiden lisääminen mitään auta, sinne syntyy vain enemmän erilaisia leirejä ja tolkun ihmiset pysyvät kaukana kaikista. Sinänsä sääli, yhteisten asioiden tolkullinen hoito olisi kyllä kaikkien intressissä. Pitäisi ehkä mennä sellaiseen malliin, jossa puolueet lakkautettaisiin ja kansanedustajat arvottaisiin. Kukaan ei saisi edustaa yhtä kautta enempää. Mutta se taas siirtäisi käytännössä vallan virkamiehille. :(

Edit: ja arpominenkin toimii vain jos valtaosa väestöstä ei ole hönöjä.

 

 

 

Näytä koko viesti
Sampo - 26.10.2022 02.48

Odotusarvomielessä olisi varmaan ihan perusteltavissa, että vaihtaisi salkusta Sammot vaikkapa Nordeaan?

 

Näytä koko viesti
Harvia - 13.10.2022 11.12

Ihan aiheesta, ainakin minun mielestä. Alatyylinen, asiaton viesti. Saman asian olisi voinut sanoa loukkaamattakin.

 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 27.9.2022 11.04

HC Bailut kirjoitti:

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/molemmat-nord-stream-putkistot-rikkoutuneet-toisesta-loytyi-vuoto-saksassa-epaillaan-tahallista-tekoa/ba60337e-3491-49fb-a092-49db98ac9c5b

Molemmat Nord Stream -putkistot rikkoutuneet – Saksassa epäillään tahallista tekoa

Nyt on monta mahdollisuutta käsillä. Kuka on käynyt lyömässä pisteen Saksan energiajahkailulle?

Mielenkiintoinen kysymys tuo, kuka ollut asialla jos on oikeasti sabotaasista kyse. Venäjähän voi päästä samaan lopputulemaan vain pitämällä hanat kiinni. Äkkiseltään tuntuisi, että putkien rikkoutuminen vain varmistaa ettei sodan jälkeenkään palata venäjän kaasun ostajaksi. Toki venäläisetkin voivat pelata vähän erilaista peliä saksan suhteen (saksakin kirjoitettu pienellä ihan tarkoituksella) jos voivat väittää että kyllä haluaisivat edelleen myydä mutta kun ei voi, mutta tuo saattaisi sopia myös Bidenin pelikirjaan tuollainen. Tosin venäläiseen pelikirjaan sopisi, että epäillään jenkkejä.

 

Näytä koko viesti
Uusiutuva energia - 26.9.2022 05.36

Hei,

Asiaan liittyen, ohessa muuten ainakin omasta mielestäni hyvin mielenkiintoinen analyysi Ruotsin sähkönsiirtoverkon tilasta ja ongelmista joita tuli kun poistettiin ydinvoimaloita:

https://www.youtube.com/watch?v=0Oh_w5KrEVc

Jos ei toinen kotimainen suju, niin cc -napista saa englanninkielisen tekstityksen.

Niin paljon kuin itsekin haluaisin puhtaaseen ja uusiutuvaan energiaan pohjaavaa sähköä, tuon perusteella vaikuttaa aikamoiselta haasteelta rakentaa sellaisesta toimiva verkko. Ihan fysiikan lait tulevat vastaan. Tarvittaisiin pitkäaikaisia varastoja, nopeasti reagoivaa säätövoimaa, stabiloivia suuren inertian voimalaitoksia tasaamaan sekunnin murto-osassa tapahtuvia muutoksia sähkön kysynnässä ja tuotannossa, jne.  Toki puhujalla lienee vähän omaakin agendaa ydinvoiman kannattajana, mutta ainakin oman käsityksen mukaan peruskeissi on ihan solidi.

 

Näytä koko viesti
Citycon - 26.9.2022 12.00

Cityconin kurssi on painunut 6.4 euroon. Olisiko tankkauksen paikka?

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 16.9.2022 11.46

Laitoin loput Fortumit pihalle tänään a 10,595. Määrä oli pieni ja nyt ei ainakaan tarvitse omistajana kärvistellä tuon draaman kanssa.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 13.9.2022 11.12

Möin OST:n tokmannit ja ostin pienen siivun QT groupia aamulla. Jos vaikka laskut alkaisivat olemaan QT:n osalta pikku hiljaa ohi. 

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 2.9.2022 02.22

Oheisessa Inderesin jutussa sanotaan, että varastoa on tervehdytetty ja se, että on halvalla myyty huonoa pois on osasyy nykyiseen tuloskuntoon. Sanovat kyllä itsekin, ettei se varaston puhdistus ihan maalissa vielä ole. Tuo 2671/4890 kuulostaa kyllä melko pahalta, mutta olisiko tosiaan pelkästään Suomen tilanne?

https://www.youtube.com/watch?v=dn7vbHg3FvA

 

Näytä koko viesti
Kuuskymppisen mietteitä maailman menosta. - 23.8.2022 12.37

Itse aloitin noin 2 viikkoa ennenkuin IT-kupla puhkesi. En ole silti ikinä suhtautunut pessimistisesti markkinoihin, varovaisesti kyllä. Eli ehkä tuo siltä osin ainakin minun kohdalla pätee, että en nyt ainakaan mitenkään ääri-bull ole. Laskukaudella aloittaneet, jos eivät ole heti luovuttaneet, saattavat olla hyviä kaivelemaan kaikenlaisia veivipaikkoja yms joilla voi yrittää pelastaa tilannetta. Ainakin tällainen tuntuma minulle jäi. Itse veikkaisin, että laskukaudella aloittaneet eivät ole kaikkein aktiivisimpia indeksisijoittajia. Tosin itsekin pidän sitä nykyään oikein toimivana (ja tylsänä) strategiana, jos yhdistää sen ajalliseen hajauttamiseen kuukausisäästäen. Rahapodit kuunneltu. :)

 

Näytä koko viesti