Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 24.9.2020 03.28

eke kirjoitti:

Aina väärässä naulasi tämän vaalikeskustelun tason täydellisesti, kiitos.

Viittaatko siihen miten jätettiin vastaamatta Turmiolan Tommin kysymykseen?

 

 

Näytä koko viesti
Dollari - 23.9.2020 12.20

Mitäs tuollainen dollarin kurssin romahduttaminen tekisi Suomelle ja Euroopalle? Ainakin vienti jenkkilään sakkaisi pahasti. Ja jos Kiina päättäisi laittaa rahat Euro-bondeihin, Euro kallistuisi entisestään? Toisaalta sitten olisi entistä halvempi ostella kaikkea made in China... Ja EU:n keskuspankki ei vissiin paljoa voisi tehdä, kun niiden mandaattiin ei kuulu Euron arvon säätäminen?

 

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 27.8.2020 01.08

Möin Vincit heräteostokseni tänään pois 5,22 € hintaan. En tiedä kannattiko, mutta tuli lyhyessä ajassa yli 15% tuotot niin ei se joka tapauksessa huono heräteostos ollut.

Näytä koko viesti
Mitä mieltä seuraavasta strategiasta? - 19.8.2020 02.00

Mielenkiintoisempi keskustelu kuin tuo Usan vaalit... :)

 

Näytä koko viesti
Mitä mieltä seuraavasta strategiasta? - 17.8.2020 11.22

Hei,

Heittäisin tähän vielä sellaisen ehdotuksen, että mitä jos lykkäisit parilla vuodella tuon suunnitelman aloittamista? Nyt on ennätyspitkä nousukausi takana, pörssikurssit rikkovat ennätyksiä koronasta huolimatta keskuspankkien massiivisen elvyttämisen takia, kansantaloudet lisäävät velkaantumista pää märkänä (kun vaihtoehdot nähdään vielä huonompina), jne. Nuo huomioiden sanoisin, että lähivuosina on keskimääräistä suuremmat todennäköisyydet sille ettei ainakaan indeksirahastot mitään kovin suuria tuottoja anna. Laskumarkkinassa voi vielä sitten joutua pistämään lisää omaa rahaa salkkuun ettei lainalimiitti ylity kun arvostustasot tippuu. Voit esimerkiksi kasvattaa possaa pari vuotta ja sitten jos tulee korjausliike tai isompi tiputus, sitten isolla velkavivulla nousumarkkinaan. Tuossa se toimii hyvin. Jos taas menet laskumarkkinaan velkavivulla, olet huonossa hapessa sitten kun nousu alkaa. Ja jos nyt vedät pari vuotta ilman velkavipua kuukausisäästäjänä ajallisesti hajauttaen, tuskin jäät kovin paljon takamatkalle vaikka markkinat olisi kehittynyt hyvinkin.

Ainakaan indeksien osalta ei varmaankaan ole odotettavissa lähivuosina mitään ilotulitusta, joten se vipu ei nyt tuone mitään suuria lisäpotteja. Jos vipua lähtisin käyttämään, itse varmaan tekisin niin että sijoittaisin velkarahat suorina sijoituksina hyvin osinkoja maksaviin yrityksiin, ajatuksena että osingot kuittaa velkakustannukset ja jää vähän ylikin. Tuossa olisi riskitaso ainakin omasta mielestäni siedettävämpi.

Ainakin oma näkemykseni on, että nyt ei ole hyvä hetki aloittaa vivuttamista. Itse olen päinvastoin vähän lisännyt käteispainoa normaalista all-in asetuksesta. Toki maltillisesti, noin 10% käteistä vain. Mutta eipä sitä kukaan tiedä miten markkinat menevät. Helppoa olisi jos tietäisi. :)

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 23.6.2020 10.22

Arto kirjoitti:

Nostan tämän aiheen esille vain sen takia, että sen antama kontrasti kuvaa hyvin sitä, mistä antitrumpismissa on todellisuudessa kyse Suomessa: huomion viemisestä pois todellisista isoista kysymyksistä. Huolestuttavaa on, että tähän propagandaan ovat lähteneet mukaan lähes kaikki "intellektuellit".

No mutta kyllähän tuossa Iltasanomat ansiokkaasti nosti esiin Esko Ahon tilanteen. Ja eiköhän kaikki tiedä Lipposen kytkökset, sen verran näkyvästi on ollut tiedotusvälineissä Nordstreamin yhteydessä. En tiedä omasta intellektuellisuuden (onpas vaikea sana taivuttaa) tasosta, mutta minusta ainakaan Trumpin touhujen ihmettely ei mitenkään poissulje sitä etteikö voisi pitää myös Suomea itään päin rähmällään olevana maana. Kysyisin kuitenkin, että onko Aho ja Lipponen niin vaikutusvaltaisia henkilöitä, että heidän kytköksistään itään päin pitäisi olla huolissaan? Enemmän olisin huolissani jos joku nykyisistä ministereistä tai puolueen päämiehistä/naisista hankkisi tuollaisia sidoksia. Siis vasemmiston "usual suspects" ulkopuolelta.

 

Näytä koko viesti
Kenellä on isoin? (Osakesäästötili) - 12.6.2020 02.43

Harakalle voi myös kertoa, että sitten aikanaan tuon transaktion ansiosta on kuitenkin enemmän verotettavaa, eli valtiokin hyötyy. Tosin ei se viesti taida mennä perille. Harakkahan oli sitä mieltä, että ei se osinkojen maksu ole oikeasti rahan siirtämistä taskusta toiseen, koska yrityksen kurssi toipuu nopeasti maksetuista osingoista.

 

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 12.6.2020 02.40

Hillaryn valinta voisi olla kuoleman suudelma vaaleja ajatellen. Ainakin 4v sitten tuntui siltä, että oli enemmän Hillaryn vastustajia kuin Trumpin kannattajia.

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 12.6.2020 12.31

Se mikä näissä vaaleissa (ja oikeastaan edellisissäkin) ihmetyttää on se, että miten USA:sta ei löydy parempia ehdokkaita? Luulisi kummallakin puolueella olevan mistä valita. Jos vaikka vähän nuorempia. Ei tarvitsisi mihinkään kennedy-luokkaan mennä, mutta joku 55-65 olisi varmaan hyvä ikähaarukka kokemuksen ja mentaalisen vetreyden kompromissina. Tosin jenkeissä on julkisella puolella melkein alalla kuin alalla ylimmillä palleilla sellaisia, jotka olisi Suomessa jo pakotettu eläkkeelle. Kokemusta löytyy, mutta onko se kuitenkaan hyvä asia maan kannalta? Nuoremmilla olisi enemmän intressejä rakentaa maata paremmaksi, kun siellä joutuvat vielä pitkään olemaan. Papparaisilla taitaa olla enemmän taipumuksena pitää asiat nykyisellään ja varoa mitään isoja uudistuksia. No tässä(kin) suhteessa Trump on kyllä ollut selvä poikkeus.

Mahtaako olla niin, että puolueet haluavat tukea ehdokkaita, joihin arvelevat olevan paljon vaikutusvaltaa? Mahtaako olla tyhmä kysymys? :)

Näytä koko viesti
Vincit Group Oyj - 12.6.2020 12.15

Vincit aikamoisessa laskevassa trendissä. Putoava puukko vai oston paikka?

 

Näytä koko viesti