Olet täällä

Ostin/Myin tänään - 6.5.2021 04.24

ostin pienen erän sampoa @40,15. Halvemmallakin olisi näköjään saanut, mutta noilla osakemäärillä muutama sentti sinne tänne ei ole merkittävä.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 4.5.2021 01.23

TN kirjoitti:

Miksi tää aihe on niin vaikea keskusteltava? Alapeukkua ja vittuilua tulee joka alustalla, vaikka yritän argumentoida ja kirjoittaa parhaan kykyni mukaan, juurikaan provosoimatta. Motiivini on aito huoli 

rokotteiden turvallisuudesta ja ihmisten terveydestä, ja mielestäni huoli on 100% perusteltua. Samaa mieltä on tuhannet asiantuntijat. Tuntuu paskalta kun viesti menee monella suoraa trollifiltterin läpi roskapostiin. Mutta saahan sitä toki ihmiskokeeseen osallistua, jos mieli tekee. 

Tähän on varmaan useitakin syitä. Syvällinen keskustelu asiasta edellyttäisi aika paljon asiaosaamista. Sitä löytyy todennäköisemmin jostakin lääketieteeseen liittyvästä yhteisöstä kuin täältä. Toisekseen, esittämäsi skenaario ei tunnu kovin todennäköiseltä. Ihan jo esimerkiksi siltä kannalta, että olisi kovin lyhytnäköistä lääkeyhtiöltä tehdä rokote jonka saajat kaikki kuolee. Ei lupaa hyvää viivan alle tulevilla kvartaaleilla. Kolmanneksi, ei varmaan päättäjilläkään ole suurempaa intressiä jakaa kansalle rokotteita jotka tappaa kaikki. Ketä he sitten johtaisivat, elleivät jopa ota itse piikkiä ja kuole siihen itsekin? En keksi äkkisestään järkevää motiivia sille, että pistettäisiin "pakkorokotukset" pystyyn jos niihin oikeasti liittyisi isoja riskejä. Ja kun useimpien maiden terveysviranomaiset toimivat kuitenkin ainakin monien tehtäviensä osalta riippumattomasti mistään globaaleista organisaatioista, luulisi että jossakin maassa olisi jo nostettu asia esille jos siinä jotakin olisi. Ajatellaan nyt vaikka sitä sikainfluenssarokotusta ja siitä seurannutta narkolepsiaa. Hyvin ikävä asia, mutta siitäkin keskusteltiin julkisuudessa paljon ja toimiin ryhdyttiin kun evidenssi antoi siihen aihetta.

Onhan se mahdollista että noihin uusiin rokotusteknologioihin liittyy jotakin mitä ei vielä tiedetä ja vaikka 10 v päästä kaikki muuttuu zombeiksi. Mutta miten tästä keskustella asiapohjalta jos kukaan ei tiedä? Itse ainakin suhtaudun tähän niin, että minua paljon enemmän asioista perillä olevat ihmiset ovat näitä ja muitakin riskejä arvioineet ja riittävän pieniksi arvioineet. Erilaiset viirukset tuuttaa meihin joka päivä jos minkälaisia RNA pätkiä ja meidän immuunijärjestelmä ne melkein aina hoitelee. Ja ihmisten immuniteettijärjestelmissä on niin paljon yksilöllisiä eroja, että joku aina on immuuni vaikka useimmat eivät olisikaan. HIV-viiruksellekin taisi olla noin 10% populaatiosta immuuneja, ellen väärin muista. Ja elämä on riskejä. Kun menee ulos voi jäädä auton alle. Riski on riittävän pieni että ulos voi kyllä mennä. Elämä menee kovin vaikeaksi ja epämukavaksi jos alkaa kaikkia riskejä pohtimaan.

Itse olen rokotusajan varannut ja aion sen käydä ottamassa ellei terveysviranomaisten suositus jostakin syystä ennen sitä muutu. Ei riitä kompetenssi kyseenalaistaa heidän ammattitaitoaan. Olen myös oman asiantuntija-alan puolelta nähnyt oikein hyvin miten iloisen metsään järkevätkin ja koulutetut ihmiset voivat mennä kun alkavat kehittelemään teorioita asioista oman alansa ulkopuolelta. Useimmat asiat vain tuppaavat olemaan hyvin monimutkaisia eikä sitä tutkijakoulusta huvin vuoksi kymmentä vuotta tehdä (laskettu mukaan perus- ja jatko-opinnot sekä itse väitöstyö).

Menee arvailuksi, mutta ehkä se perimmäinen syy miksi et saa haluamaasi vastakaikua on siinä, ettet ole vakuuttanut kuulijoita että tiedät tästä asiasta jotakin mitä esimerkiksi THL ei tiedä ja että sinä olet oikeassa ja he väärässä.

PS. Eikös elämä ole itsekin yksi iso ihmiskoe?

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.5.2021 10.40

TN kirjoitti:

En tiedä onko tämä argumentti rokotteen vaarallisuudesta vai tehottomuudesta, mutta joka tapauksessa vaikuttaa huonolta idealta peukaloida kehon luontaista autoimmuunisysteemiä.

Kuulostaa kovasti siltä, että kyse on yleisestä rokotevastaisuudesta eikä erityisesti koronarokotteesta. Vai onko tarkoitus sanoa että perinteiset rokotteet (esim. eri rokkoihin) ovat ok eivätkä kuulu tähän peukalointiosastoon, kun taas koronarokotteet peukaloivat luontaista autoimmuunisysteemiä?

 

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 3.5.2021 10.10

Toinen salkku Nordnetissä riittää hyvin.

Näytä koko viesti
Nokia - 29.4.2021 10.24

Eipä saanut positiivista tulosvaroitusta aikaiseksi. Ohjeistus niin auki ettei tarvinnut?

 

Näytä koko viesti
Citycon - 24.3.2021 02.55

Turms, onko iso panostus citykaniin defensiivinen liike, jolla keskitytään salkun puolustamiseen, vai onko näkemys että tämä olisi tuottavimpia osakkeita HEXissä? Vai kenties lyhytaikainen peliliike pikavoitot mielessä? Jotenkin ymmärsin että valmiiksikin olisi ollut jo iso nippu.

Näytä koko viesti
Citycon - 24.3.2021 12.02

Et.

Näytä koko viesti
Nostalgiaketju - romahdus vuosi sitten. - 11.3.2021 12.07

ItiksenKiekko kirjoitti:

 

Druuge kirjoitti:

ja Nallekin puhui kuolleen kissan pompusta kun kurssit korjasi ylöspäin.

 

Millon tää tapahtu? Mulla on tallessa screenshotti, jossa Nalle neuvoo kansaa ostamaan osakkeita, jonka onneksi jaoin someen.smiley

Björn Wahlroos: ”Jos ostaa nyt osakkeita tai joukkovelkakirjoja, tulee todennäköisesti olemaan kolmen vuoden päästä ihan sievoisella voitolla" (27.3.2020)

Nyt on nostettava kädet pystyyn, en löydä uutista jota muistelen. Voi tarkoittaa että muistan väärin, tai sitten en vain löydä sitä. Joka tapauksessa muistikuva on se, että kun kurssit alkoi pohjalta nousta huhtikuussa 2020, Nalle olisi epäillyt sitä kuolleen kissan pompuksi. 

 

 

Näytä koko viesti
Neste - 10.3.2021 03.29

Neste tullut noin 15% huipuiltaan alas, mutta noiden Walkerin lukujen pohjalta ei edelleenkään ole erityisen houkuttelevasti hinnoiteltu. Oletettavasti tilanne ei ole tässä noin puolessa vuodessa kovin suuresti muuttunut?

 

Näytä koko viesti
Nostalgiaketju - romahdus vuosi sitten. - 10.3.2021 11.30

Muistan, että joskus tammi-helmikuussa ensimmäisistä koronauutisista minulle tuli sellainen fiilis, että tästä saattaa tulla jotakin isoa. Jostakin syystä en jatkanut ajatusta maaliin, eli miten vaikuttaa osakkeisiin jos tulee. En oikein vieläkään ymmärrä miksi en, mutta tämä on oletettavasti yksi iso oppi joka tästä jäi. Seuraavan kerran kun tulee tuollainen fiilis niin tulee varmasti ajateltua seuraavatkin askeleet.

Maaliskuussa möin osan sijoituksista ja tajusin, että tämähän menee siinä mielessä hyvin, että en ollut ennättänyt laittaa osakesäästötilille vasta kuin joku 10k siihen mennessä (kun kaikki oli ollut paljon plussalla enkä kehdannut myydä veroseuraamusten takia). Kun kurssit laski ja möin sijoituksia, sain samalla täytettyä OST:n maksamatta turhia veroja. Ajatus oli, että ostan sitten takaisin  kunhan romahtaa kunnolla. Pientä nopeaa kauppaa tein kun volaa oli hurjasti, mutta pidin käteispainoa suurehkona minulle (10-20%). Sain ostettua Qt groupia melkein absoluuttisilta pohjilta, mutta möin pois viikkoa myöhemmin (sillä hetkellä tuntuneelta) hyvällä voitolla. Olin sitä mieltä että mennään alas vielä paljon koska tämähän on vasta alussa ja Nallekin puhui kuolleen kissan pompusta kun kurssit korjasi ylöspäin. Odottelin uusia ostopaikkoja pitkälle kesään, kunnes heinäkuussa vihdoin myönsin itselleni että väärässä olin, ei tämä enää romahda. Sitten alkoi asteittainen takaisinosto, jonka vein loppuun vaalikuopassa lokakuussa. Marras-joulukuussa siirryin taas vähän myynnin puolelle, tiputtaen sijoitusasteen 90 prosentin paikkeille. Vuodenvaihteessa tein pienen veivin Akin innoittamana ja sain sieltä muutaman satkun pikavoiton.

Tein siis aika paljon virheliikkeitä, mutta vuodesta tuli kuitenkin ylivoimaisesti sijoitushistorian paras, koska revenio. Reven 10 v myyntiolettama kummittelee parin vuoden päässä joten en siihen koskenut ja kun kurssi nousi vuodessa lähes 100% ja on 2/3 salkusta niin koko salkku kiisi noin 50% ylös. Tällä hetkellä mietin lähinnä kuinka suojella saavutettua hyvää, mikä on tietysti siinä mielessä haastavaa että Reveen en vielä tänäkään vuonna koske, ellei joku osta ja on pakko. Vaikka loput olisi kuinka defensiivistä, on salkku silti 2/3 kasvu. Ei pitäisi olla yhdessä osakkeessa noin paljon kiinni, mutta onneksi se on Reve (huipputuotteet ja nerokas businessmalli, ja kaupan päälle vielä koronaturvallinen).

 

Näytä koko viesti