Olet täällä

Saga Furs Oyj - 5.7.2020 10.14

Josko Kepu hallitukselta tulisi tukea tämän vientituloja tuovan ja suomalaisia työllistävän elinkeinon pelastamiseen, kun kerran on varaa lähettää rahaa Italiaankin. Karvahattulähetystö vaan isolle kirkolle ja hätähuutoviestiä myös kepu päättäjille.

Ehkä lyhyet turkit naisille ja supihatut miehille tulevat vielä joskus uudelleen muotiin 👍

Näytä koko viesti
Suuri Pörssiromahdus 2020 - 28.6.2020 08.03

Mökin myynnin seurauksena tuli käteistä nollakorkotilille ja tarkoitus olisi pistää ne pörssiin. Kulut tuotoiksi, rah, rah. Hankala paisuva kuplatilanne vaan sijoittaa. Pitänee ottaa menetelmäksi sulatella tuo käteis summa 5. seuraavan vuoden aikana osakkeita pikkuhiljaa ostamalla. Jos tulee romahdus kevään alimmille tasoille, nii sitten noppeesti "All in".Katson vasta joulukuussa ekaa ostoa, syksy lienee erityisen riskistä aikaa romahdukselle, kun firmojen tulosten romahdukset "leviävät kunnolla sijoittajien tietoisuuteen",  jos niillä ja pörssikursseilla nyt enää mitään korrelaatiota ylipäätään on.  Pitää toivoa että syksyllä tulee pörssiromahdus. Heiluntaa luulisi ainakin riittävän.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 21.5.2020 09.26

Harvoin näkee näin intensiivistä  inhorealistista ja  perusteellista  ketjua jossa on selkeästi alan syväasiantuntemusta  linuppin asiosta. On ollut kiva seurailla, kiitos!

Ala on selkeästi vakavissa vaikeuksissa Suomessa. Antaako kepu hallitus tukipaketin tälle elinkeinolle vai ajaako Italian avuntarve tämän ohi ?

Näytä koko viesti
Sampo - 7.5.2020 07.12

Odotuksia huonompi tulos ja silti kurssi nousee .., logiikka ei avaudu minulle, mutta olen ollut viime vuosina näkemyksessäni  useammin väärässä kuin oikeassa. Noh junasta jääneenä pitää toivoa kurssiromahdusta  syksylle iskeä sitten vuoden lopulla kiinni.  Syksystä tulee varmaankin aika mielenkiintoinen, luulisi että korona näkyyy tuloksissa viipeellä vasta silloin kunnolla.

Näytä koko viesti
Pohjan tunnusmerkkejä - 26.4.2020 12.31

Nähtiinkö jo tänä keväänä seuraavien muutamanvuoden pohjat vai ei, ...usko että ei vielä nähty on ainakin koetuksella. Eipä kerinnyt tankkaamaan osakkeen osaketta 'halvalla'.  Ehkä pahinta ois hidas vuosia kestävä sahaava lasku. Ehkä nykyinen nopea, helppo ja halpa kaupankäynti sekä reaaliaikainen tieto, muuttaa näiden romahdusten kuvioita entisistä.

Näytä koko viesti
Sampo - 5.4.2020 10.24

Ei lakisääteisiä vakuutuksia tullaan irtisanomaan tässä kriisissä. Lisäksi uusien autojen myynti on romahtanut, ei tartte ottaa sitten uusia kaskojakaan. Lisäksi muiden vakuutusten tarkastelua ja ainakin kilpailutusta, jos niitä ei lopeta kokonaan.  Säästetty markka on säästetty markka.

Kyttäilen Sampoa salkkuun, mutta ihan liian kallista minulle vielä näillä  hinnoilla  wink

Näytä koko viesti
Koronavarmat firmat / osakkeet - 29.3.2020 10.28

Selvästi yleisintä lannoitetta eli typpilannoitetta tehdään maakaasusta.
Luulisi että maakaasun suht alhainen hinta sataisi ko. lannoitetuottajien laariin,
mutta näyttäisi että lannoitefirmojen kurssit usa:ssa ainakin kulkevat juuri samaan suuntaan
kuin maakaasun hintakin, ehkä sitten jostain muusta syystä kuin raaka-aineen hinnasta johtuen.

Idea ostaa sekä maakaasun tuottajaa (ogzpy) että typpilannoitetuottajaa (cf)  ei ole toiminut tuottoja tasaavasti,
kuten ideani oli. Ostojen ajoituskin meni aikanaan pieleen.
Liikaa liikkuvia osia tässä sijoittelussa.

Näytä koko viesti
Koronavarmat firmat / osakkeet - 29.3.2020 06.48

Puolustusväline-, lannoite- ja it-firmojenkaan ei pitäisi mielestäni suoraan kärsiä koronasta. Toki kaikki näyttää laskevan toimialasta riippumatta, joten se siitä hajautushyödystä.

Näytä koko viesti
Norjalaiset osakkeet ja NOK kurssi - 24.3.2020 06.45

Ekspo kirjoitti:

Oslon pörssin osakkeet nousseet Norjan kruunun heikentymisen myötä kiinnostuksen kohteeksi. Näkeekö porukka tilanteen hyvänä paikkana lähteä Norjan markkinoille? Onko suositella hyviä yrityksiä?

Tämä on ensimmäinen viestini tänne palstalle.(Just off topic fyi: Salkkuni: Orion, Telia, OGZPY, CF, LSG.OL, HYU.F, KTOS)

Norjassa on myös lohi busineksessa toimivia firmoja. Niistä minulla on Norjasta Nordnetin kautta ostettu tuota Leroy Seafood:ia (LSG.OL) Se on vähiten miinuksella tällä hetkellä noista ulkomaan sijoituksistani.

Tällä hetkellä ainakaan muutamaan kuukauteen ei ole kiire markkinoille. (OFF TOPIC mutta Isä-ukolle, 93v, voisi alkaa pikku hiljaa perustamaan pientä  osakesäästötiliä. Hänellä on ollut aina all in cässinä. Kindretistä kiinnostuin vähän ja isännän viihdyttävistä esiintymisistä. Se minut tälle palstalle toikin. Pahoittelut rönsyilystä itse kysymyksestä pois.)

 

 

Näytä koko viesti