Olet täällä

Ostin/Myin tänään - 18.10.2020 09.27

Pari viikkoa sitten ostettu Allianz SE:tä (ALV DE) ja Baidua (BIDU) cässit pois nollakorkotililtä  motiivilla.

Mitään ei pitänyt ostaa, nyt varmaan sitten korttitalo romahtaa. Nyt pitää istua käsien päällä vuosi ainakin.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 30.9.2020 08.18

Menin ostamaan pesällisen usasta yksityitä "vankilafirmaa" vaikka ei pitäny ostaa mitään.
8.37 taalaa/kpl.
Näytti halvahkolta, demari riskiä/tuottopotentiaalia varmaan piisaa.
-------------------------------

"CoreCivic, formerly the Corrections Corporation of America (CCA), is a company that owns and manages private prisons and detention centers and operates others on a concession basis."

https://en.wikipedia.org/wiki/CoreCivic
https://finance.yahoo.com/quote/CXW?p=CXW

Näytä koko viesti
Venäjä - 16.9.2020 07.59

Navalnyn murhayrityksen takana saattaa olla Ukrainan turvallusuuspalvelu sbu ja motiivina Venäjän syylliseksi lavastamisella Novichokia käyttäen murhayrityksestä mahdollisesti  seuraava ns2 kaasuputken torppaaminen, joka sataisi Ukrainan laariin.

Salisburyn case on eri. Siinä maanpetturi yritettiin tappaa ja lähettää viesti muille että maanpetos ei kannata.

Näytä koko viesti
Aseteollisuus - 6.8.2020 02.40

Ehkä pitäis erottaa selkeästi henkilökohtaiset aseet, pistoolit ja metsästysaseet sekä armeijoiden aseistus.

Ensimmäisissä ei varmankaan ole mitään kovaa kasvua tiedossa,  pistoolit ja metsästysaseet kestävät isältä pojille.
Tuotekehitys on aika hidasta jos sitä nyt on.
Armeijoiden aseistukset taas  on käsittääkseni kovassa kehitysvaiheessa kun autonomiset miehittämättömät maaajoneuvot, -vesialukset ja -ilmataistelualukset ovat tulossa massatuotantoon. Tämä tulee muuttamaan nyky sodankäyntiä kovasti käsittääkseni sekä luo myös terrorismille sekä sen torjunnalle uusia mahdollisuuksia. Ko. autonomiset alukset voivat siis toimia ryhmissä/parvissa ja kommunikoida keskenään.
Luulenpa että Suomi on vaarassa vanhentuvaa kallista tekniikkaa, kun ostaa uudet hävittäjät, jotka vaativat ihmispilotin.

Mulla on arpana tuota kratos defenceä (ktos), PE reilusti alle 300.
Tässä on ko. firman kehitysvaiheessa oleva drone
https://www.youtube.com/watch?v=QJV_yMIKM1g
Myös laserase proto lötyy jo, tässä muutamia vuosia vanha demo siitä
https://www.youtube.com/watch?v=sbjXXRfwrHg
Jossain vaiheessa varmaan joku isompi osta kratosin pois kuleksimasta jos näyttää että alkaa menestymään.

 

 

 

Näytä koko viesti
Suuri Pörssiromahdus 2020 - 18.7.2020 07.29

Ettei vaan olisi edessä vuosikymmenet jolloin pörssistä ostamalla ja holdaamalla osakkeita saatu tuotto tulee olemaan menneiden vuosikymmenten keskimääräistä tuottoa huomattavasti alhaisempi.

Näytä koko viesti
Orion - 13.7.2020 07.14

Joo tai ajoitus  osto ja myynti ajankohta on oleellista. Tämän merkitys näkyy erityisen selvästi esim Nokian osakkeen kurssikäyrässä ja tellussa. 

Orion on minullakin paras sijoitus toistaiseksi, muiden osakkeiden kohdalta ajoitus on mennyt pieleen, vaikka olen ostanut alhaista pe:tä, ts. laskutrendissä olevia "halvalla". Pitää alkaa ostaa nyt korkean pe:n osakkeita täst edes.

Orion on hyvä osinko-osake jos osto ajankohta on  onnistunut, sekä myös potentiaalinen kasvuosake, jos joku hyvä lääkeihio sattuisi onnistumaan menemään markkinolle asti.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 5.7.2020 10.14

Josko Kepu hallitukselta tulisi tukea tämän vientituloja tuovan ja suomalaisia työllistävän elinkeinon pelastamiseen, kun kerran on varaa lähettää rahaa Italiaankin. Karvahattulähetystö vaan isolle kirkolle ja hätähuutoviestiä myös kepu päättäjille.

Ehkä lyhyet turkit naisille ja supihatut miehille tulevat vielä joskus uudelleen muotiin 👍

Näytä koko viesti
Suuri Pörssiromahdus 2020 - 28.6.2020 08.03

Mökin myynnin seurauksena tuli käteistä nollakorkotilille ja tarkoitus olisi pistää ne pörssiin. Kulut tuotoiksi, rah, rah. Hankala paisuva kuplatilanne vaan sijoittaa. Pitänee ottaa menetelmäksi sulatella tuo käteis summa 5. seuraavan vuoden aikana osakkeita pikkuhiljaa ostamalla. Jos tulee romahdus kevään alimmille tasoille, nii sitten noppeesti "All in".Katson vasta joulukuussa ekaa ostoa, syksy lienee erityisen riskistä aikaa romahdukselle, kun firmojen tulosten romahdukset "leviävät kunnolla sijoittajien tietoisuuteen",  jos niillä ja pörssikursseilla nyt enää mitään korrelaatiota ylipäätään on.  Pitää toivoa että syksyllä tulee pörssiromahdus. Heiluntaa luulisi ainakin riittävän.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 21.5.2020 09.26

Harvoin näkee näin intensiivistä  inhorealistista ja  perusteellista  ketjua jossa on selkeästi alan syväasiantuntemusta  linuppin asiosta. On ollut kiva seurailla, kiitos!

Ala on selkeästi vakavissa vaikeuksissa Suomessa. Antaako kepu hallitus tukipaketin tälle elinkeinolle vai ajaako Italian avuntarve tämän ohi ?

Näytä koko viesti
Sampo - 7.5.2020 07.12

Odotuksia huonompi tulos ja silti kurssi nousee .., logiikka ei avaudu minulle, mutta olen ollut viime vuosina näkemyksessäni  useammin väärässä kuin oikeassa. Noh junasta jääneenä pitää toivoa kurssiromahdusta  syksylle iskeä sitten vuoden lopulla kiinni.  Syksystä tulee varmaankin aika mielenkiintoinen, luulisi että korona näkyyy tuloksissa viipeellä vasta silloin kunnolla.

Näytä koko viesti