Olet täällä

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 19.5.2022 04.34

Jahas, jahas. Klassikkokommentti havaittu. [Tosin uskon itsekin, että jollain aikavälillä päädytään vielä jonkinverran alemmaksikin mutta tekemällä huolellisia valintoja voi sijoittaa aina.]

Näytä koko viesti
Miten nousta kuopasta? - 11.5.2022 07.34

Mainitaan nyt vielä omalta ensi kesän ostoslistalta Digital Turbine (APPS) ja Fiverr International (FVRR). Molemmat tuntuvat fundamentaalisesti kuranteilta busineksilta, jotka pari vuotta sitten karkasivat kuuhun mutta ovat nyt taas romahtaneet järkevälle arvostustasolle. Nämä ostokset tulevat menemään todennäköisesti vuosien holdiin juustotilille Upstarttien seuraksi odottamaan seuraavaa kuplakierrosta. Juustotilistä taitaa tulla aikamoinen romahtaneiden teknojen bumtsibumsalkku.

Näytä koko viesti
Miten nousta kuopasta? - 10.5.2022 06.28

Lisäisin listaan Upstartin. Graafi näytti jo tekevän hyvän tuplapohjan kevään aikana mutta itsellenikin yllättävän pehmeä tulos sai matkan jatkumaan alaspäin kunnon gapilla ja vielä vähän valumalla (-61%, 76$->30$!). Otin tätä salkkuun vasta tässä kevään aikana, kun ajattelin romahduksen 400$->80$ jo hinnoitelleen osakkeen taas järkevästi. Tuli kyllä elämäni kuoppa täysin yllättäen ja kertalaakista, kun luulin jo hinnanliikkeen perusteella, että käy hyvät. Muillekin kuoppaajille lohdutuksena, että näin käy joskus mutta elämä eikä sijoittaminen pääty kuoppaan. Aikaa on ja uusia tilaisuuksia tulee.

Näytä koko viesti
Outokumpu - 5.5.2022 05.47

Syy saattaa olla ihan mieletön Powellpompun sulaminen jenkkimarkkinalla.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 5.4.2022 06.47

Lahjoitin tuonne sunnuntaina 100 eur. Varmaankin laitan aina silloin tällöin pieniä summia. Nyt olen lahjoittanut yhteensä 200 eur.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 30.3.2022 06.59

Eikä pinnan alla kupliva stagflaatio ym. ole läheskään kokonaan putlerin syytä, vaan ongelmat olivat jo valmiiksi olemassa. Eikä osakkeiden liikkeissäkään tarvitse olla mitään järkeä. Game of Tradesilla oli joitain päiviä sitten Youtubessa hyvää asiaa siitä, että aina ennen taantumaa nähdään tällainen "bull trap", joka houkuttelee jo aiemmin sivuunsiirtyneen rahan uudelleen mukaan tähän viimeiseen "return-to-normal" -rypistykseen. Nämä ovat niitä hetkiä, kun nähdään sitä irrational exuberancea parhaimmillaan. Taidanpa seuraavan kahden kuukauden aikana hiljalleen kevennellä pitkää salkkua. En tiedä missä se viimeinen huippu on mutta sisuskalut sanovat, että mahdollisesti melko lähellä.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 30.3.2022 06.07

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008714148.html

Hämmästyttävästi vieläkin tuntuu löytyvän energiaa jauhaa samaa propagandaa kuin menneet kaksi vuotta.

Mielenkiintoisia kohtia, vastakysymyksiä ja omia pohdintoja:

-"Rokottamattomassa tai sairastamattomassa väestössä omikron on toki lievempi kuin delta mutta todennäköisesti ei lievempi kuin alkuperäinen kantavirus." Voidaan minun mielestä hyvin kysyä, että onko tämä enää tässä vaiheessa relevantti asia muualla kuin Kiinassa.

- "Suomessa oli vuoden 2021 marraskuuhun mennessä menehtynyt koronavirukseen noin 1 200 ihmistä, ennen kuin omikronvariantti tuli Suomeen. Tällä hetkellä tautiin kuolleita on jo yli 3 000." Eli halutaan antaa mielikuva, että nyt tulee ruumiita. Miksi Euromomon kuolleisuustilastossa ei kuitenkaan näy viime talven osalta tilastollista ylikuolleisuutta Suomessa? Aikamoista datan kokkaamista laittaa kaikki kuolemat kuukauden sisällä positiivisesta testistä koronan piikkiin. Datasta saa juuri sitä, mitä haluaa, kun sitä käsittelee sopivasti.

- "Sars-cov-2 säilyttänee pandeemisen luonteensa, ..." Ihmisiä on ollut olemassa suurina yhteisöinä jo tuhansia vuosia ja sinä aikana on ollut kymmeniä tai satoja erilaisia pandemioita ja mikään niistä ei ole jäänyt ikuiseksi pandemiaksi. Historiaan nojaten miten suuri todennäköisyys on, että tällä kertaa olisi toisin? Minun mielestäni todennäköisyys on hyvin lähellä nollaa. Nämä puheet muistuttavat kovasti finanssikriisin aikaisia puheita osakkeista, jolloin puhuttiin, että osakkeet eivät toipuisi koskaan.

- "Maailman terveysjärjestö WHO varoitti tammikuun lopussa, että seuraava koronaviruksen variantti voi olla vieläkin tarttuvampi kuin omikron." Mielestäni parasta, mitä voi tapahtua, on niin tarttuva lievä variantti, että sen leviämistä ei voi estää mitenkään. Tämä rajoittaisi politrukkien vallankäytön mahdollisuuksia. Evoluutio menee jollain aikataululla tähän suuntaan mutta delta->omikron -tyyppinen loikka olisi hyvä.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 23.3.2022 05.08

Myös Euromomon perusteella nuo mainitut koronakuolemat näyttävät juurikin "kirjanpitokuolemilta" siinä mielessä, että Suomessa ei ole nähtävissä tilastollista ylikuolleisuutta.

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 20.3.2022 08.10

Mitähän, jos lopetettaisiin tämä nettivälitteinen paskanheittokilpailu? Tämä ei enää tarjoa mitään hyödyllistä informaatiota UPM:stä. Takaisin itse asiaan, AvoidBetfair selvänä trollina ulos tai ketju kiinni. Joku näistä kolmesta plz. Lauri ei jaksa tätä enää.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 7.3.2022 04.24

Tuplasin aamupäivän maksimaalisessa paniikissa position Olvissa @31.00e. Teknisessä mielessä nyt näyttää olevan jopa enemmän paniikkia joissain osakkeissa kuin koronapaniikin pohjilla. Noin 20% ammuksista nyt käytetty.

Näytä koko viesti