Olet täällä

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 29.9.2022 06.10

hode kirjoitti:

Ydinsodan uhkan kohoaminen laskee markkinoita?

Mun veikkaus on, että tämä on nousseiden korkojen aiheuttamaa uudelleenhinnoittelua. Voi siellä toki olla muutakin mukana.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 3.9.2022 11.26

Hyvää inputtia ja auttaa ajattelemaan asioita tästäkin näkökulmasta, kun oma ydinosaaminen on paremmin TA:n puolella. Jatketaan Kamuxketjun puolella, jos tulee vielä lisää juttua.

Ostoista/myynneistä sen verran, että suljin eilen aamupäivällä put-warranteilla tehdyn DAX-shortin. (Oli elämäni tähän asti tuottoisin shortti.) Katson nyt hiukan sivusta, että haluaako markkina mennä nyt välillä ylös, vai alanko rakentaa uutta shorttia tähdäten 11400 pisteen tasolle.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 1.9.2022 07.56

Kamuxia tarttui pohjapilkillä @5.85e. Jos jossain on havaittavissa verta, tuskaa ja hikeä, niin tässä lapussa sitä aivan varmasti on jo runsaasti. Rima onnistumiselle ei ole enää hirveän korkealla. Ehkä 4.85e seuraava erä, jos niin alas menee. Sitten olisi kyllä jo aivan läppähinta.

Näytä koko viesti
Kesko - 29.8.2022 06.59

Itse olen huomannut, että autottomien keskuudessa (myös minä itse), lähin kauppa saattaa olla lähes luonnollisen monopolin asemassa. Edellisessä asunnossa asuessani oli K-Market naapuritontilla ja Prisma 1.5 km päässä. Pohdin tuolloin, että haluanko säästää ~5e viikossa käymällä Prismassa kuluttamassa 3x enemmän aikaa ja harrastamassa sen 1.5 km "farmarikävelyä" ostosten kanssa, vai käynkö nopeasti läheisessä K-Marketissa ja käytän säästyvän ajan vaikkapa tällä palstalla oman sivistyksen kasvattamiseen. Valinta kohdistui yleensä jälkimmäiseen.

Näytä koko viesti
Harvia - 19.7.2022 06.17

Katsoin, että mikäs rytmihäiriö sieltä iski mutta negarihan sieltä tuli. Luulisin, että markkinat ovat kuitenkin jo suureksi osaksi hinnoitelleet sen, että ei sitä uutta kiuasta tarvitse joka vuosi ostaa.

E: Oli siellä ainakin tälle päivälle ilmaa puhallettavaksi ulos.

Näytä koko viesti
Evolution Gaming Group - 13.7.2022 04.16

Hurricane kirjoitti:

Mitä just tapahtui? Tää sukelsi ~890 to 830 hetkessä. Onneksi oli vain yksi pilkki 880..

USA:n CPI-data tuli uunista ulos 15.30. Sama shokki näkyy jenkkifutuureissakin. Tosin nyt jo näyttävät palautuvan.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.6.2022 06.56

hauturi kirjoitti:

 

Lauri Tuppi kirjoitti:

Noh nyt, kun tälle linjalle lähdettiin, niin pakko vielä kerran irvailla itsekin: voihan nämä datat tulkita niinkin, että korona pienentää kuolleisuutta muihin syihin. devil

 

Eikös esim. influenssaan olekin korona-aikana kuollut huomattavasti vähemmän porukkaa kuin normaalisti?

En ottanut kantaa siihen, mitä nämä muut syyt ovat. Tiedän vain kokonaiskuolleisuuden ja koronakuolemien määrän. Tarkoitus oli nostaa esiin tilastointitavan ja valikoivan datanpoiminnan aiheuttaman yksipuolisen tulkinnan, joka ei kerro koko totuutta.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.6.2022 07.21

Koronavouhottajille suosittelen lämpimästi kokonaisvaltaisemman datantarkastelun opettelemista. Euromomon mukaan ei edelleenkään ole tilastollisesti merkitsevää ylikuolleisuutta havaittavissa Suomessa. Suuri kuolleiden määrä johtuu tilastointitavasta. Ei ole mitään merkitystä, että mikä se todellinen kuolemansyy oli, mutta jos oli positiivinen koronatesti alla, niin kuolemansyyksi laitetaan korona. Käsittääkseni kuoleman yhteydessä voidaan kirjata useitakin kuolinsyitä.

Noh nyt, kun tälle linjalle lähdettiin, niin pakko vielä kerran irvailla itsekin: voihan nämä datat tulkita niinkin, että korona pienentää kuolleisuutta muihin syihin. devil

Eiköhän kuopata tämä ja jatketa matkaa. Lauri ei saa tästä enää mitään merkityksellistä irti.

Näytä koko viesti
Puuilo - 7.6.2022 07.49

Puuilohan negaroi jo toukokuun 24. Tuskin sieltä enää toista negaria heti perään tulee.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 19.5.2022 04.34

Jahas, jahas. Klassikkokommentti havaittu. [Tosin uskon itsekin, että jollain aikavälillä päädytään vielä jonkinverran alemmaksikin mutta tekemällä huolellisia valintoja voi sijoittaa aina.]

Näytä koko viesti