Neste -

Juha wrote:

https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/arvopaperimarkkinalain-9-luvun-10-n-mukainen-ilmoitus-ilmastorahasto-oyn-yhteenlaskettu-omistusosuus-neste-oyjsta-alitti-5-/9b9118b8-cf7c-5633-9eca-a7def7d51ead

Ilmastorahasto Oy:n ilmoituksessa mainittu omistusosuus Neste Oyj:n osakkeiden kokonaismäärästä ja äänimäärästä on 22.9.2023 alittanut 5 prosentin rajan.

Ilmastorahasto exit.

Hallitus vain siirsi Ilmastorahaston omistamat osakkeet valtion suoraan omistukseen. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009881801.html

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne -

https://www.is.fi/autot/art-2000009841697.html

LOL. Joitain viikkoja sitten putleri uhosi telkkarissa Venäjällä korjattavan (Ukrainan alueiden ryöstöviljelyn myötä) ennätyksellisen viljasadon. Toisin kuitenkin näyttää käyvän, jos ylläolevat tiedot pitävät paikkansa. Pakotteiden aikaansaama talouden tyvilaho alkaa näkyä ja tuntua.

Näytä koko viesti
Drupal 10 -vikathreadi -

hauturi wrote:

Nyt on taas muutenkin uudestaan unohtanut missä ketjuissa on uutta luettavaa ja missä ei. 

"Blogien" puolella se minulla toimii mutta "Aktiivisen keskustelun" puolella ei.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -

Euroopan energiankulutuksen säästötalkoiden onnistumisen kannalta talven aikana vallinnut säätyyppi oli merkittävä tekijä. NAO eli North Atlantic oscillation oli suurimman osan talvesta positiivinen. Täten Atlantin matalapainetoiminta oli normaalia voimakkaampaa ja lauhat läntiset tuulet Euroopassa tavallista voimakkaampia. Samaan aikaan toisessa päässä Atlanttia matalapaineiden syntysijoilla Pohjois-Amerikassa tavallista voimakkaampien pohjoistuulten todennäköisyyden pitäisi kasvaa. NAO-indeksistä huolimatta myös Yhdysvalloissa oli normaalia lauhempi talvi, mikä on melko harvinaista NAO-positiivisena talvena. Siten oli myös mahdollista ostaa yhdysvaltalaista lng:tä odotettua halvemmalla.

Näin ammattimeteorologin silmin kävi kyllä aivan älyttömän hyvä tuuri, kun Euroopan talouden kannalta paras mahdollinen sääskenaario toteutui. Huonomminkin olisi voinut käydä. Muistaako kukaan vielä talven 2009-2010 tai 2010-2011? Tammikuussa seurasin jännityksellä, että tapahtuuko ennusteissa näkynyt stratosfäärin äkillinen lämpeneminen (sudden stratospheric warming, SSW) vai ei. SSW:llä on kyky muuttaa säätyyppi Euroopassa nopeasti aivan päinvastaiseksi niin kuin tapahtui lopputalvella 2018. Lopulta tänä vuonna SSW tapahtui vasta helmikuun puolivälin jälkeen, jolloin kylmältä säätyypiltä loppui aika kesken. Tämän talven SSW:n vaikutus ylläolevaan NAO-indeksiin näkyy kuitenkin selvänä dippinä helmikuun lopussa ja Pohjois-Euroopassa jonkinverran jäähtyneenä säänä.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Pää ehkä osui kattoon. (Saksan pääindeksi ja kuukausikynttilät.)

Näytä koko viesti
Harvia -
GHearst kirjoitti:

Autistisilla insinööreillä on liian ylös vedettyjen Levis viisnollaykkösten sepalus tauotta limassa, kun nyt saa oikein valtiovallan siunauksella kalkuloida sähkönkulutusta exceliin ja optimoida niin maan vitusti.

Ei siitä mitään rakettitiedettä tarvitse tehdä. Riittää, että katsoo millainen sää länsirannikon tuulivoimantuotantoalueilla on: tuuleeko vai eikö tuule.

Näytä koko viesti
Harvia -
TL kirjoitti:

 

Lauri Tuppi kirjoitti:

Sähkökiukaista tuli mieleen, että jos sattuu olemaan pörssisähkösopimus, niin silloinhan voi tuulisella ajanhetkellä saunoa käytännössä ilmaiseksi.

 

Käytännössä ilmaista sähköä ei olekaan - ainakaan jos asuu Carunan siirtoalueella. Ikinä en lakkaa hämmästelemästä sitä "viisautta", joka Fortumilla oli myydessään monopolibisneksen  ja kuvitellessaan löytävänsä tilalle markkinalta paremman.

Nojoo, onhan se toki näin. Hain vain sitä, että joustamalla omasta perinteisestä saunomisajankohdasta, on (ainakin periaatteessa) mahdollista saunoa energiakriisiä edeltävään hintaan.

Näytä koko viesti
Harvia -

Sähkökiukaista tuli mieleen, että jos sattuu olemaan pörssisähkösopimus, niin silloinhan voi tuulisella ajanhetkellä saunoa käytännössä ilmaiseksi.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -
hode kirjoitti:

Ydinsodan uhkan kohoaminen laskee markkinoita?

Mun veikkaus on, että tämä on nousseiden korkojen aiheuttamaa uudelleenhinnoittelua. Voi siellä toki olla muutakin mukana.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään -

Hyvää inputtia ja auttaa ajattelemaan asioita tästäkin näkökulmasta, kun oma ydinosaaminen on paremmin TA:n puolella. Jatketaan Kamuxketjun puolella, jos tulee vielä lisää juttua.

Ostoista/myynneistä sen verran, että suljin eilen aamupäivällä put-warranteilla tehdyn DAX-shortin. (Oli elämäni tähän asti tuottoisin shortti.) Katson nyt hiukan sivusta, että haluaako markkina mennä nyt välillä ylös, vai alanko rakentaa uutta shorttia tähdäten 11400 pisteen tasolle.

Näytä koko viesti