Olet täällä

Raisio

Käyttäjän Lehtopöllö kuva
Liittynyt: 17.9.2014, 10:16
Viestejä: 160

Raision busineksesta n neljännes tulee Britanniasta ja yhtiö on ottanut jonkin verran alamäkeä brexitin jälkimainingeissa. Suurin osa busineksesta tulee kuitenkin Suomesta tai Suomen lähialueilta. Voiden, jauhojen, välipalojen ja eläinrehun pitäisi olla aika vakaata toimintaa, vaikka katteet eivät päätä huimaa. Arvostuskertoimet riippuvat ihan siitä kenen ennusteisiin haluaa uskoa, vaihteluväli on melkoinen.

Olen katsellut osaketta vähän sillä silmällä jonkin aikaa tekemättä mitään peliliikkeitä. Tänään tuli uutinen että pitkäaikainen TJ lähtee vaihtoon.

Onko sijoitustietolaisilla näkemyksiä, kokemuksia, omistuksia tms yhtiöstä?

Onko arvauksia onko Matti Rihko ollut yhtiön koossa ja pystyssä pitävä voima vai onko hän ollut kasvun esteenä ja uudella TJ:llä korvaaminen nostaa yhtiön kiitoon?

Käyttäjän hömelö kuva
Liittynyt: 12.6.2016, 23:06
Viestejä: 32

Raisio ollut mielessä minullakin, aina välillä ollut salkussakin.

 Raision liikevaihto ja tulos ovat junnanneet pitkään paikoillaan. Taseeltaan yhtiö on terve ja tekee kuitenkin jonkinlaista kassavirtaakin. En laske paljoa elintarvikkeiden ja välipalojen varaan, ovat kovin kilpailtu ala. Olen seurannut pitkään Benemilkin ihmeellisiä siekailuja , nyt alkaa tulla pahasti Benecol etiäisiä. Toki Benemilkissä on lähdetty täysin eri raiteille, mutta Raisiohan jo tunnusti ettei taida vielä bisnestä tuosta rehusta tulla.

Piksun palstoilta sattui silmään J. Vaheen kirjoitus, jossa Lasse Kurkilahden mukaan omistajilla ei ole intressiä kehittää yhtiötä. Rihkon lähtö lienee samaa jatkumoa, tuskin Rihko kasvun este on ollut.

Käyttäjän Acumen kuva
Liittynyt: 7.4.2016, 15:10
Viestejä: 375

Raisiolle muutama huomioitava ajuri. Perjantaina illasta tuli tiedote Southallin tehdaskiinteistön myynnistä. Myyntihinta oli markkinoiden odotuksia korkeampi. 

 

Lisäksi Danske Bank oli nostanut suosituksensa 4.00 € Buy. Aiemmin 3.80 € Hold.

 

"Myynti on odotettu, sillä Raision murotuotanto Southallin tehtaalla loppui keväällä 2016. Olemme huomioineet Southallin kiinteistön arvon osien arvon summaan perustuvassa tavoitehinnassamme (3,8 €) 21 miljoonalla eurolla (0,13 € per osake). Toteutuva kassavirta on noin 22 senttiä. Uutinen jäi markkinoiden vähäiselle huomiolle perjantaina kaupankäynnin viimeisinä minuutteina. Ennakoimme tänään positiivista markkinareaktiota." (OP aamukatsaus)

Käyttäjän Acumen kuva
Liittynyt: 7.4.2016, 15:10
Viestejä: 375

Evli: Raisio on nyt kilpailijoihinsa nähden alehinnoissa. 

https://www.salkunrakentaja.fi/2017/05/raisio-kilpailijat-osake-arvostus...

 

 

Käyttäjän Lehtopöllö kuva
Liittynyt: 17.9.2014, 10:16
Viestejä: 160

Raisio aloitti tammirallin jo joulukuussa. Ilmeisesti markkinoilla oltiin kohtuu tyytyväisiä karkkien myyntihintaan, kun kurssi nousi uutisen jälkeen. Tammikuun ensimmäisenä kauppapäivänä kurssi on noussut jo lähes 4 %. Onko tämä vain tammirallia, vai nostaako kurssia joku minulle tuntematon tekijä? Vähän houkuttaisi myydä nämä pois, mutta meneekö neljän euron raja rikki ja katoaako siitä luontainen vastustaso nostaen kurssia vielä pitkin tammikuuta? Onko se nostava tekijä kauppalehden hehkutus Raisiosta yhtenä 2018 ostettavana yhtiönä? 

Käyttäjän Lehtopöllö kuva
Liittynyt: 17.9.2014, 10:16
Viestejä: 160

Muistanko väärin, vai eikö Raisio ollut pisimpään osinkoaan kasvattanut suomalainen pörssiosake? 10 Vuoden kasvu ilmeisesti riitti ja hallitus päätti ehdottaa samaa osinkoa kuin viime vuonna. 

Itse myin Raisiot pois kurssin lähestyessä 4,2 euroa ja aika yllättyneenä katselin kurssin kipuavan yli 4,5 euron vaikka liikevaihdon ja tuloksen kasvusta ei ollut mitään tietoa ja yritys vain myi toimintojaan pois ilman ilmoitettuja investointikohteita. Osarin jälkeen kyyti onkin sitten ollut aika kylmää. 

Käyttäjän Acumen kuva
Liittynyt: 7.4.2016, 15:10
Viestejä: 375

Tuossa Tomi Lahden (@zijoittaja) Tweetissä tuo (tähän vuoteen asti) kasvava osinkohistoria hyvin näkyikin:

 

https://twitter.com/zijoittaja/status/962960886309752832

Mainos: Fellow Finance
Nyt korkeaa tuottoa myös lyhyen koron sijoituksille
Lue lisää