Olet täällä

Stockmann - 6.11.2021 08.33
Näytä koko viesti
Stockmann - 6.11.2021 02.53

JR kirjoitti:

Kuvittelisin, että on merkittävä riski, että tätä firmaa ei hoideta puhtaasti osakkeenomistajien edun mukaisesti, vaan se tavaratalotoiminta nähdään Stockmanin nimen ja pitkien perinteiden takia niin arvokkaana, että sen annetaan syödä muuta tulosta, toivoen turhaan jotain käännettä.

Silloin tämä kai olisi klassinen value-trap?

Ehkä, mutta toisaalta tavaratalotoiminta on nyt onnistuttu jo Q3 kääntämään voitolliseksi, eikä tehostamistoimenpiteet ole vielä tuossa edes olleet täysin mukana. Ratian suoraviivaistamisprosessit ovat vasta aika tuoreita.

Mutta hyvä kuulla näitä ajatuksia ja yleinen pessimismi yhtiön ympärillä selvästi pitää hintaa suht matalana.

Näytä koko viesti
Stockmann - 6.11.2021 01.04

Tässä keississä jos betsaa, että kiinteistöistä saadaan kunnon hinta järkevällä vuokrasopparilla voi saada mielestäni hyvän tuoton. 100-300 milj. suuntaan tai toiseen on tässä se x tekijä jonka arvo puuttuu muuten melko selkeästä yhtälöstä. 

Pohjoismaisessa kiinteistöbisneksessä on kova kilpailu ja kansainväliset sijoittajat tyytyvät suht pieniin tuottovaateisiin, mikä on tässä mielestäni positiivinen arvoajuri. Ei auta kun odotella muutama kk niin asia ratkeaa. Q4 tulee joka tapauksessa olemaan vahva. Ja toistan, että Lindex on tässä se mikä pitää nähdä. Kyseessä on kansainvälisen mittapuunkin saralla hyvä ja kasvava ketju, joka pärjää myös verkkokaupassa.

Näytä koko viesti
Stockmann - 5.11.2021 11.50

En ihan ymmärrä miksi tätä ei nyt huomata. Stocka on nostanut itsensä positiiviseksi jopa tavarataloltaan. Lindex on suorastaan kasvuyksikkö. Kun kiinteistöt saadan myytyä + 500 milj. eur. velat kuittaantuu, niin meillä on kasvavaa tulosta tekevä konserni jossa itse tavaratalolla ei juuri ole roolia. Jos ostat Stockaa. ostat käytännössä Lindexiä alella. Stockalla on kassassa jo nyt + 150 mil. Kiinteistöt kun myydään niin on velaton yhtiö, joka painaa tulosta. Unohtakaa retail joka saa painaa nollaa, kun Lindex samaan aikaan kasvaa ja tahkoaa rahaa. Osien summa on selvästi yli 2 eur/osake. Tässä keississä pitää nähdä Lindex, koska stocka on käytännössä Lindex+ retail 0 + kassa + myynnissä olevat kiinteistöt- velat. 

Disclaimer: isoin positio koska vaikka miten pyöritän niin näen tämän arvon olevan nyt alessa. Käsittääkseni tavaratalotoimintaa pitää pyörittää saneerausohjelman mukaisesti, mutta alivuokralaiset sallitaan joten vuokrasopparit tulee olemaan yhtiölle hyvä joustomahdollisuus.

Ampukaa mut alas kiitos!

Näytä koko viesti
Citycon - 5.11.2021 09.55

FYI: https://www.lansivayla.fi/paikalliset/4355604 Jutussa siis puhetta Ison Omenan laajennusmahdollisuuksista asuntorakentamiseen. Paikkahan on mitä mainioin mikäli lisärakennusoptio aukenee. 

Näytä koko viesti
Netum - 2.6.2021 04.07

"Arviolta viiden (5) pankkipäivän kuluessa tarjottavien osakkeiden allokaatiosta tai viimeistään kaksi pankkipäivää myöhemmin, mikäli sijoittajan pankkitili on eri rahalaitoksessa kuin tili, jolle merkinnät on maksettu" kertoo Netumin listaumisen yhtiöesite sivulla 20. Linkki: https://pankki.evli.com/hubfs/Evli.com/Documents/CF/Netum/Netum%20Group%20Oyj%20-%20Yhti%C3%B6esite%2021.5.2021(11605086.1).pdf

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 5.3.2020 01.07

Aika paljon on puhuttu siitä, mitä negatiivista taloudelle tapahtuu pandemian myötä. On kuitenkin olemassa myös asioita, joista voi ajatella olevan talouden kannalta jopa hieman hyötyä ajan kuluessa.

 

+ firmat joutuvat miettimään globaaleja logistiikkaprosesseja ja löytämään uusia vaihtoehtoja 

+ yritysten matkustuskulut vähenevät, siirrytään verkkopalavereihin ja vähennetään turhimpia reissuja (toki tämä on myös kaupantekoa hidastava elementti, mutta uskon että myös kuluja karsiva)

+ tuottamattomia vanhuksia ja muuten heikkokuntoisia kuolee (ikävää ja moraalitonta ajatella tätä hyödyllisenä, mutta fakta numerojen valossa)

+ ihmiset matkustelevat hetkellisesti vähemmän -> kulutus siirtynee muihin hyödykkeisiin

+ luovan tuhon myötä tehottomimmat coronasta kärsivät toimijat poistuvat markkinoilta

+ ensimmäinen varsinaisen internet aikakauden pandemia -> uusia keinoja luodaan lääketieteeseen,viestintään sekä varautumiseen.

+ kysyntä ei pysyvästi vähene, vaan patoutuu. Mitä kulutusta esim. juuri sinä vähennät pysyvästi pandemian takia? Itsellä ei tule mitään mieleen.

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 3.2.2020 10.35

"Inderes-efektihän" on tunnettu jo jonkun aikaa ja näkyy pörssissä selvästi. Analyytikko antaa arvion jonka sadat sijottajat lukee pienen ajan sisällä ja tottahan se lisää tietoa varsin merkittävästi pienille markkinoille.

Pyysing/Daytrader ja Jens on seurattuja sijottajia myös, joten mielestäni aika ilmeistä että me bullerot mennään välillä sopuleina perässä. Se on sitten jokaisen huomiotava ostonappia painaessa että miten paljon tässä nyt on samoin ajattelevia mukana. Näitä voi hyödyntää kukin katsomallaan tavalla. Toki tämä koskee lähinnä näitä pienempivaihtoisia. Jotkut kioskit on kyllä niin vaihtosensitiivisiä, että tuntuu että siinä ei kummosta kassaa tarvita että saa laidat elämään.

Arvostan suuresti kaikkia ja yritän laajentaa omaa ajattelua, mutta harvoin herroja kannattaa laput silmillä beesata. Parashan on jos pystyy itse antamaan lisäarvoa joihinkin keskusteluihin ja yhdessä sitten foorumilaisten kanssa biitataan kansainvälisiä instituutiosijoittajia, tai edes vähän kiusataan;)

Näytä koko viesti
HKScan - 31.12.2019 02.48

Itse otin tämän syksyllä tarkempaan seurantaan kun tämä hinnoiteltiin kesällä käsittämättömän alas. Q3 2019 onnistuttiin kääntämään jo positiiviseksi lukuisien tappiollisten kvartaalien jälkeen. Tästä johtunee, että kurssi on reagoinut syksyllä ylös kun nähtiin että firma kykenee taas tekemään positiivista kassavirtaa. Rauman investointi oli kallis menoerä joka näkyi aiemmin rumasti luvuissa, mutta uusi teurastamo on vissiin saatu alkuongelmien jälkeen loppukesällä kuntoon ja nyt sieltä puskee tuotetta ulos minkä ehtivät pakata. -> voimakas tuloskäänne siis tässä yksikössä.

Uuden toimarin jälkeen (vanha lähti pelastamaan Stockmania) on tapahtunut myös tehostamistoimenpiteitä sekä muutenkin tuntuu, että uudistumisintoa on tuotepuolellakin. Voimakas broilerinlihan kulutuksen kasvu sataa myös HKScanin laariin modernin teurastamon ja linjastojen myötä. Atriahan päätti tämän jälkeen että investoivat myös, mutta heillä mennee vielä 4 vuotta ennen kuin investointi alkaa näkyä tuloksessa. Atrian investointipäätös kuitenkin on merkki siitä että HKScanin siipikarjalaitos oli järkevä investointi. 

Kiinasta tulee vetoapua ja viennin myötä koko sianruho saadaan myytyä sinne sorkkineen päivineen. Kiinassa on voimakkaasti nousseen sianlihan hinnan myötä pula kaikesta kohtuuhintaisesta proteiinista ja uskoisinkin että Suomi voi saada jossain vaiheessa myös siipikarjanlihalle viennin auki Kiinaan. Kiinalaiset ovat käyneet jo täällä vierailulla asian tiimoilta. Tämä olisi siis vielä yksi positiivinen ajuri joka ei ole vielä realisoitunut. Suomen salmonellatilanne ja antibiootiton liha ovat myyntivaltteja. Eikä kiinalaiset ole siirtymässä lihansyöjistä kasvissyöjiksi meidän elinaikana, niin syvällä on miljardin kiinalaisen ruokakulttuuri ja lihaa on joka aterialla. Että se on ihan sama mitä Kalliossa ajatellaan.

Näillä aatoksilla istun itse levollisin mielin mukana ja odottelen vuoden 2020 erittäin hyvää HKScanin vuotta.

Näytä koko viesti
Relais Group - 18.10.2019 11.57

Aki Pyysing kirjoitti:

Mie olen nyt pari tuntia perehtynyt.

Aki Pyysing kirjoitti:

Aikaa meni tyyliin tunti. 

Pikku liioittelu tekee hyvää, saa tuntipalkan kaksinkertaistettua omassa päässään smiley 

Jotta ei kuitenkaan mene pelkäksi pilkun nussimiseksi, niin totean samalla, että merkkasin itsekin ja Vesolan analyysi antoi omaan päätökseen selkänojaa. Lisäksi ala perustuu ihan oikeisiin fundamentteihin ja uskon että vaikka netistä saisikin jotain osia halvemmalla Kiinasta kun motonetistä, niin 95 prosenttia jengistä ei kyllä mitään sähköosia rupea itse asentelemaan. Ja noilla tilausvolyymeillä tuntuu pirun oudolta että Relais ei saisi niitä osia vielä halvemmalla. Jos tuossa on vielä hyödynnetty hyvin omaa digitaalista tilauskanavaa joka on asiakasystävällinen, niin en näe näillä kertoimilla bisnestä heti uhattuna. Täähän on tyyliin samaa perusbisnes sarjaa kun Kesko, Elisa ja vaikka Kamux. Yksinkertainen kulutushyödyke, jossa nakutetaan volyymit edellä tasaista kassavirtaa pienehköllä riskillä suhteellisen isolla siivulla koko markkinoiden busineksesta. Mutta todennäköisesti kasvaen.

Edelleen mukana.

Näytä koko viesti