Optomed -

Olen kyllä jonkun verran seurannut ja kuunnellut toimarin haastatteluja jonkun aikaa. Itse pidän todennäköisenä, että tämä ralli liittyy vähintäänkin osin Kiinan koronasulkujen vapautumiseen. Sehän oli jossain vaiheessa hyvä paikka Optomedille, mutta nyt sen varaan ei ole pitkään aikaan laskettu mitään ja kurssi kyykkäsi sen takia aika rajusti koska sieltä ei odoteta enää mitään toisin kuin kurssin aiemmin ollessa huipulla. 

FDA lupaa kai kuitenkin pidetään markkinoilla hyvin todennäköisenä ja se tullee sieltä ja sitä myöden pidemmällä aikavälillä lisää liikevaihtoa ja tulosta hyvin. Mutta olen varma, että pelkästään FDA uutista treidaaviakin on, jolloin sieltä on tulossa myös myyntipainetta siihen kun se uutinen tulee. Tuo Kiinan palautuminen Optomedille voisi olla kuitenkin markkinareaktion kannalta isompi juttu jos sieltä tähän maailman aikaan länsitoimittajille markkinasiivua irtoaisi? 

Tämä nyt tällaisen ulkokehällä olevan yksityisijoittajan spekulointia vain. Itse pelaan tässä pidempää peliä ja uskon, että tuote/tuotteet on oikeasti ihan kilpailukykyisiä ja niille riittää kysyntää tulevaisuudessa. 

Näytä koko viesti
Inflaatio -
Aki Pyysing kirjoitti:

Inflaation positiivisia vaikutuksia: Korkoja saa taas sidottua lyhyisiin viitekorkoihin.

Kyllä, tämä on kiva. Mutta nyt ne ovat keksineet, että jos haluaa 3kk euriborin, niin marginaali on 0,3 pros. yksikköä korkeampi kuin 12kk euriboriin sidotussa. Jos oletetaan, että korot jatkavat vielä nousuaan, niin tuo lyhyt ehtii nousta kolme kertaa sinä aikana kuin pidempi korko pysyy tämänhetkisessä. Ei enää olekaan niin itsestäänselvä valinta indecision

Sitten kun korot taas alkavat laskea (onko se jo pian?), niin lyhyt on no brainer korkeammallakin marginaalilla.

Tämä siis omakohtaisesti kysyttynä omasta pankistani eli Nordeasta. 

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi -

Näin se on: "Laskettaessa säilytystiliin liitettyjen tilien varoja ja velkoja jokainen tili käsitellään erikseen. Tämä tarkoittaa, että yhdelle säilytystiliin liitetylle tilille voidaan maksaa korkoa samalla, kun toiselta tililtä veloitetaan korkoa. Tilillä oleville varoille maksetaan korkoa Nordnetin kulloinkin kyseessä olevalle tilityypille soveltaman korkokannan mukaan."

Lähde: https://www.nordnet.fi/faq/5713-miksi-valuuttatililleni-on-kertynyt-korkoa-vaikka-yhteenlaskettuna-tilien-saldot-ovat-plussalla?guideCategory=733&take=20

Näytä koko viesti
Avidly -

Vaihto on tosiaan aika vaatimatonta, mutta kävin äsken katselemassa toimeksiantolaitoja Nordnetissä ja panin merkille, että vaikka tänään ei ole vaihtunut lappuakaan, niin joku (algoritmibotti?) veivaa muutaman sekunnin välein myyntilaidan toimeksiantoja edes takas. Onkohan tämä kuinka normaalia? 

Näytä koko viesti
Stockmann (Lindex) -

Näytä koko viesti
Stockmann (Lindex) -
JR kirjoitti:

Kuvittelisin, että on merkittävä riski, että tätä firmaa ei hoideta puhtaasti osakkeenomistajien edun mukaisesti, vaan se tavaratalotoiminta nähdään Stockmanin nimen ja pitkien perinteiden takia niin arvokkaana, että sen annetaan syödä muuta tulosta, toivoen turhaan jotain käännettä.

Silloin tämä kai olisi klassinen value-trap?

Ehkä, mutta toisaalta tavaratalotoiminta on nyt onnistuttu jo Q3 kääntämään voitolliseksi, eikä tehostamistoimenpiteet ole vielä tuossa edes olleet täysin mukana. Ratian suoraviivaistamisprosessit ovat vasta aika tuoreita.

Mutta hyvä kuulla näitä ajatuksia ja yleinen pessimismi yhtiön ympärillä selvästi pitää hintaa suht matalana.

Näytä koko viesti
Stockmann (Lindex) -

Tässä keississä jos betsaa, että kiinteistöistä saadaan kunnon hinta järkevällä vuokrasopparilla voi saada mielestäni hyvän tuoton. 100-300 milj. suuntaan tai toiseen on tässä se x tekijä jonka arvo puuttuu muuten melko selkeästä yhtälöstä. 

Pohjoismaisessa kiinteistöbisneksessä on kova kilpailu ja kansainväliset sijoittajat tyytyvät suht pieniin tuottovaateisiin, mikä on tässä mielestäni positiivinen arvoajuri. Ei auta kun odotella muutama kk niin asia ratkeaa. Q4 tulee joka tapauksessa olemaan vahva. Ja toistan, että Lindex on tässä se mikä pitää nähdä. Kyseessä on kansainvälisen mittapuunkin saralla hyvä ja kasvava ketju, joka pärjää myös verkkokaupassa.

Näytä koko viesti
Stockmann (Lindex) -

En ihan ymmärrä miksi tätä ei nyt huomata. Stocka on nostanut itsensä positiiviseksi jopa tavarataloltaan. Lindex on suorastaan kasvuyksikkö. Kun kiinteistöt saadan myytyä + 500 milj. eur. velat kuittaantuu, niin meillä on kasvavaa tulosta tekevä konserni jossa itse tavaratalolla ei juuri ole roolia. Jos ostat Stockaa. ostat käytännössä Lindexiä alella. Stockalla on kassassa jo nyt + 150 mil. Kiinteistöt kun myydään niin on velaton yhtiö, joka painaa tulosta. Unohtakaa retail joka saa painaa nollaa, kun Lindex samaan aikaan kasvaa ja tahkoaa rahaa. Osien summa on selvästi yli 2 eur/osake. Tässä keississä pitää nähdä Lindex, koska stocka on käytännössä Lindex+ retail 0 + kassa + myynnissä olevat kiinteistöt- velat. 

Disclaimer: isoin positio koska vaikka miten pyöritän niin näen tämän arvon olevan nyt alessa. Käsittääkseni tavaratalotoimintaa pitää pyörittää saneerausohjelman mukaisesti, mutta alivuokralaiset sallitaan joten vuokrasopparit tulee olemaan yhtiölle hyvä joustomahdollisuus.

Ampukaa mut alas kiitos!

Näytä koko viesti
Citycon -

FYI: https://www.lansivayla.fi/paikalliset/4355604 Jutussa siis puhetta Ison Omenan laajennusmahdollisuuksista asuntorakentamiseen. Paikkahan on mitä mainioin mikäli lisärakennusoptio aukenee. 

Näytä koko viesti
Netum -

"Arviolta viiden (5) pankkipäivän kuluessa tarjottavien osakkeiden allokaatiosta tai viimeistään kaksi pankkipäivää myöhemmin, mikäli sijoittajan pankkitili on eri rahalaitoksessa kuin tili, jolle merkinnät on maksettu" kertoo Netumin listaumisen yhtiöesite sivulla 20. Linkki: https://pankki.evli.com/hubfs/Evli.com/Documents/CF/Netum/Netum%20Group%20Oyj%20-%20Yhti%C3%B6esite%2021.5.2021(11605086.1).pdf

Näytä koko viesti