Olet täällä

Raisio - 8.2.2019 09.58

Stockan ovista voitolla yöhön, joten seuraavan hevosen kimppuun. Lähdin viimeksi Raisio positiosta neljän nurkilla ulos kun takana oli epäselvistä syistä johtunutta nousurallia. Ralli toki jatkui tämän jälkeenkin vielä omituisen ylös, mutta alamäki sieltä alas onkin ollut sitäkin vauhdikkaampi. 

Mutta miksi Raisio? No q3 2018 oli monen onnettoman osan summa. Kasvukausi oli miesmuistiin surkein ja lisäksi kannattavat kalanrehut bännättiin itäisen naapurimme ansiosta mikä oli Raisiolle sama kuin Stockalta annettaisiin porttikielto Töölön ja Etelä-Helsingin rouville. 

Tämän jälkeen tapahtunutta: Venäjän portit aukesivat joulukuussa, naudanrehubisnes ja ylimääräinen kiinteistö Moskovassa myyty, nyt focus parhaiten kannattavissa brändeissä. Kauratuotteet trendaa globaalisti, kalanrehubisnes on Raisiolla kasvava ja ulkomaita myöden (myös Norskit) arvostettua laatua, siihen liitettyine softineen. Siellä on kasvava markkina edessä joka tapauksessa. Kasvatetun kalan syönti kasvaa vuosi vuodelta. 

Kurssin lattia näytti olevan 2,40 jossa ulkit alko aina ostaa viimestään. Lisäksi Raisio on nettovelaton firma, jolla kassa antaa mahdollisuudet investoida osingon kasvusta puhumattakaan. Itse tosin suosittelisin investointien puutteessa omien ostoja ennen osingon kasvattamista. 

Lisäksi näen ison downsiden jälleen siinä mielessä epätodennäköiseksi, että Nestlen tyylisille elintarvikejäteille kyllä maistuu tällaiset, jos kurssi liikaa dippaa. Sen sijaan laajentuvilla globaaleilla markkinoilla on mahdollisuus isoon kysynnän lisäykseen joka Raisiolla on vielä hyvässä lykyssä edessään. Pelkästään kysynnän kasvu jossain väkirikkaassa (esim.Saksa) maassa voi tuoda nättiä muutosta sille kuuluisalle alariville.

Huonot fibat:

Miinusta antaisin omistajakunnan rakenteesta (isojen omistajien bisnesvainu?), ylimmän johdon näyttöjen puuttesta sekä melko huonoista nettisivuista jotka bränditaloilla pitäisi olla paremmassa jamassa. Kuitenkin kokonaisuudessaan näen tässä paljon potentiaalia. Keskipitkään salkkuun. 

Näytä koko viesti
Stockmann - 6.2.2019 05.10
Larsson kirjoitti:

Arpalappuun tartuttu kiinni...

Positiivisuus tarttunut myös Stockaan. Päätin silti irtautua arvasta tänään kun nousu oli prosentuaalisesti niin reipas. Eihän tuo nyt edelleenkään kallis ole, mutta otin varmat pois.

Varmaan rahastot tankkasivat loppuvuoden pessimismin hellittäessä otettaan. Ja onhan tässä tullut muutamia positiivisia signaaleja sitten pahimman dipin. Kaikki paitsi retail ovat petranneet ja lisäksi pääomistaja hankki lisää ja vielä Ratia hommattiin auditoimaan konserni. Ihan järkeenkäypää loppujen lopuksi.

 

Näytä koko viesti
Stockmann - 7.12.2018 10.18

Arpalappuun tartuttu kiinni 2000 kpl 1,95. Daytraderiä ja osakekeikeisaria luettu, mutta omaakin pohdintaa taustalla.

Perusteluina ostolle mm. lähinnä, että on varmasti pakkomyyty rahastoissa ja laskua ns. pesuveden mukana. Hinta on poljettu niin alas, että vaihtoehtoina hinnan perusteella on kohta konkka tai kioskin myynti ja ensimmäinen ei tällä brändillä ja kiinteistöillä ole vielä mielestäni realismia ennen parin vuoden turskaa. Oikeita asioita on jo tehty, kuitenkin siitä huolimatta osakkeen hinta on arvostettu jo alle tasearvon. 

Lisäksi kuulin, että lapseni luokassa ylivoimaisesti suosituin lahjaehdotus opettajalle oli Stockan lahjakortti, jostain sekin kertoo. Ja itsekin suunnistan jostain syystä laiskuuttani Stockalle kun on paremman kuteen tarve. Valikoima saman katon alla on kattavin. Ja myymälät hyvillä paikoilla. Eli melkosella mutulla mennään, mutta nyt alkaa kyllä olla olemaan halpaa tämän putiikin osalta. Lisäksi sisäpiiri ostanut neljässä, tämä pulju tullaan myymään ulkomaille ennen kuin päästetään konkkaan, jotenkin sellainen tunne. Nousuvaraa on selkeesti enemmän kun menetettävää joten tuntuis jopa tyhmältä olla ostamatta. Tiedän että Sampo ois varmempi "pankki" näillä hinnoilla, mutta kun miettii kummassa isompi upside mahdollisuus, niin mielestäni selkeästi tässä. 

Pyydän anteeksi epäekonomisia perusteluitani, mutta tämä ala jos mikä elää ja hengittää kuluttajien "mutusta".

Näytä koko viesti