Olet täällä

Nordea - 30.9.2022 12.00

Korkojen nousua rauhoittaa epäilys että valtioita saattaa mennä poikki jo pienemmillä korkoprosenteilla kuin asuntolainaajia.

Näytä koko viesti
Nordstream kaasuputkihanke. Katsaus menneeseen. - 29.9.2022 01.38

mskomu kirjoitti:

Miksi te vastaatte noille selkeille trolleille? Eikö olisi helpompaa kaikille ja ennen kaikkia vastaajien omalle verenpaineelle/mielenterveydelle. Ei trollaus siihen lopu, ei siitä ole ikinä ollut kyse koko hommassa.

Kiitän palautteesta omalta osaltani ja pahoittelen ensimmäistä threadin otsikosta poikkeavaa off-topic postaustani. Myönnän tuhlanneeni kaistaa tarpeettoman moneen samat asiat eri kantilta toistavaan viestiin. Huomautan silti tämän threadin otsikosta, jonka alueella keskustelu on pysynyt aivan kohtuullisella tarkkuudella. Minulle tämä on myös toiminut mieltä rauhoittavana terapeuttisena kokemuksena nähdessäni ettei sotaa erikoisoperaatioksi kutsuva Orwellilainen new speak saa täällä samaa hyväksyntää hyvin kuin roZZijassa. 

Näen sinun tavoin keskustelukurin hallinnan kaksijakoisena. Harrastuspohjalta toimivalla foorumilla ei ole kohtuullista edellyttää ylläpidon jahtaavan nopeasti etenevää keskustelua kaiken aikaa ja juuri siksi keskustelijoilta edellytetään myös itsekuria. Tätä sovelsin myös itseeni ilmaistessani sanoneeni sanottavani (Over & Out) kunnes kysyit perusteluita. 

Näytä koko viesti
Nordstream kaasuputkihanke. Katsaus menneeseen. - 29.9.2022 12.14

Normaalilla laivareitillä ei uutisoida aluevesiloukkauksesta. 

ryZZän Corvette tunkeutui kaksi kertaa Tanskan aluevesille Bornholmin lähellä. Myöhemmin tapahtui kaksi räjähdystä Bornholmin lähellä. Do the math.

Game over. You lose. Over & Out (as suggested by Tinggeli)

Näytä koko viesti
Nordstream kaasuputkihanke. Katsaus menneeseen. - 29.9.2022 12.06

Hesu kirjoitti:

heidän toimintansa alueella olis paljastunut, eikä heillä ei ole itämerellä kalustoa suorittaa tarvittavaa sukellusveneoperaatiota. Kun taas NATO ja Yhdysvallat järjesti Bornholmin vieressä UUV harjoitukset "miinojen etsintään" kesäkuussa. Seuraavassa kuussa CIA ilmoitti Eurooppalaisille, että iskun riski on suuri ja nyt syyskuussa räjähti. Sopivasti, kun vastoin uhkauksia itä-Ukrainassa oli äänestetty liittymisestä Venäjään. Do the Math.

I did the math. One detail that bothers me is what the heck was this Chevy doing out there, following quite precisely the time line you pencilled for us: 

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008893158.html

NATO on juuri saavuttanut putinin lahjoittamana kauan haaveilemansa Festung Europa (Nord). Siksi NATOn ei tarvitse enää provosoida ketään, koska se omistaa jo Itämeren. NATO ei satavarmasti tehnyt yhteistä päätöstä räjäytyksestä. Yhdysvalloilla on Ukrainan tavoin liikaa menetettävää jos käry käy.

Hämmingin ja sekaannuksen aiheuttaminen on roZZijan modus operandi. Maskirovkan jälkeen yritetään opportunistisesti hyödyntää tarjoutuvat mahdollisuudet. venäjän tiedetään pelaavan sikaa, joten sen positio mainehaitan suhteen on nothing to lose.

venäjän sisäinen valtataistelu on aina mahdollinen, koska sikäläisessä poliittisessa kulttuurissa ei kannata osallistua vaaliin ennen kuin opposition kalsarit on myrkytetty ja avattu ikkuna uudelle lentoradalle. Tässä tapauksessa tosin pelin täytyy olla jo pitkällä, koska paljastumisriski sisäisessä tutkinnassa on vielä suurempi kuin Yhdysvalloilla ja Ukrainalla

Näytä koko viesti
Nordstream kaasuputkihanke. Katsaus menneeseen. - 28.9.2022 01.30

Kilppari kirjoitti:

Omalle kohdalleni ei ole sattunut ihmisiä jotka muille kostoksi ampuvat itseään jalkaan. 

Ei tässä ole kyse kostosta vaan venäjän johdon täydellisestä kyvyttömyydessä ymmärtää omien tekojensa seurauksia. venäjä ampuu itseään jalkaan, koska se luulee saavuttavansa sillä jotain. venäjä oli aidosti yllättynyt siitä, ettei rintama edennytkään Kiovaan voitonpäivän paraatiin kuten oli suunniteltu. Se on yllättynyt myös siitä, miten nopeasti Suomi ja Ruotsi heittivät roskiin pitkäaikaisen illuusionsa riippumattomuudestaan.

venäjä ampuu itseään jalkaan myös liikekannallepanolla, jonka seurauksia se ei ymmärrä. Kansalta on nyt riistetty sen perinteinen suojamekanismi olla näkemättä ja kuulematta mitään ja olla olematta vastuussa mistään. venäläinen on tottunut anonymisoimaan itsensä valtion pahoista teoista. Nyt kun päätös osuu omaan perheeseen ei oman kannan julkistamista voi enää välttää. Vaihtoehdoiksi jää totella määräystä tai yrittää ampua värvääjä. 

Heidän logiikkansa ei ole sama kuin meidän, joten heidän toimiaan ei voi arvioida sen perusteella mikä näyttää meille rationaaliselta. 

Näytä koko viesti
Nordstream kaasuputkihanke. Katsaus menneeseen. - 28.9.2022 01.21

Hesu kirjoitti:

On tietenkin loogista, että Venäjä tuhoaa omaa omaisuuttaan... koska?

Täysin looginen jatko aiemmin tapahtuneelle. Ennen kuin jatketaan tämän viimeisimmän venäläisen aivopierun analysointia, niin muistellaanpa hetki lähimenneisyyttä, josta tähän on tultu. 

- venäjä halusi pitää Suomen ja Ruotsin NATOn ulkopuolella, joten se käynnisti toimet molempien liittämiseksi NATOon pikana

- venäjä halusi näyttää voimaansa Ukrainassa, joten se lähti näyttämään Ukrainaan voimattomuuttaan

- venäjä halusi pitää Ukrainan omassa etupiirissään, joten se sysäsi Ukrainan tiukasti länteen yhdentyvälle polulle

- venäjän ei olisi kannattanut hyökätä Ukrainaan, joten venäjä hyökkäsi Ukrainaan

- venäjän ei olisi kannattanut aloittaa edes rajattua liikekannallepanoa, joten venäjä aloitti yleisen liikekannallapanon (ja hyvällä menestyksellä, koska tavoitteena olleet 300.000 miestä ovat jo  liikekannalla kaikkien muiden naapurimaiden paitsi Ukrainan rajalla)

- venäjällä ei ole aseita eikä sen talous kykene tuottamaan uusia, joten se lähettää työntekijänsä aseettomina epätoivoiseen sotaan, jota he eivät voi voittaa

 

Minusta tähän asti tapahtuneelle oli täysin luonnollinen seuraava askel, että

- venäjä on riippuvainen energian myynnistä, joten se räjäyttää oman kaasuputkensa

 

Älä yritä sovittaa logiikkaa tai rationaalista päätöksentekoa venäjän toimiin, koska venäjä on jo osoittanut, ettei se itsekään tee niin. 

Mitä idioottimaisempi peliliike on tarjolla, sitä varmemmin RoZZija siihen typeryyteen tarttuu. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 27.9.2022 06.20

Ostin AT&T $16.00. 

Warner Media ja TV seikkailujen offloadaus poltti tuloksesta noin 40% ja arvosta noin 50%.

Jäljelle jäi toivottavasti tylsä eläkesalkun ikiholdilappu, joka maksaa 7.x % osinkoa, mutta toisin kuin jotkut muut saman suuruista osinkoa maksavat, selvästi alle 100% osingonjakosuhteella. 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 27.9.2022 12.02

Artsipappa kirjoitti:

Ja doktriinikin sanoo että ydinaseeseen voidaan turvautua eksistentaalisen uhan edessä. Siitä ei tietenkään ole kyse jos Ukraina valtaa omia alueitaan takaisin. Isompi eksistentiaalinen uhka venäjän olemassaololle tulee nyt sisältäpäin.

roZZijan eksistentialisen uhkan käsitystä ei arvioida länsimaisin arvoin, joten niin kauan kun putinilla on läheistensä tuki, hän tekee mitä tahtoo sanoipa doktriini tai laki mitä tahansa. Tässä mielessä Donbass on muuttunut jo ikiaikaiseksi osaksi venäjää, Krimistä puhumattakaan jos putin katsoo sen tarkoituksenmukaiseksi näkökannaksi. Sitäpaitsi kyseiset alueethan äänestävät itsensä roZZijaan vapaissa vaaleissa, joten pakkohan tsaarin on heitä suojella.

roZZijan todellinen uhka on ollut aina sisällä päin vaikka sen on aina teeskennelty olevan ulkopuolella. 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 18.9.2022 12.16

Kalle kirjoitti:

Saksa yritti koko sjan ostaa kaasua ja varastoida talvea varten. Venäjä kiristi kokoajan ruuvia kunnes se meni kiinni.

Kyllä. Ja tämä oli jo keväällä olevan täysin väistämätöntä, mikäli puutumme Ukrainan sotaan millään tavoin. 

Ainoa tapamme säilyttää energiatoimitukset olisi ollut hyväksyä Ukrainan tuho. 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 18.9.2022 12.13

Artsipappa kirjoitti:

Mikä olisi Petterin mielestä siis oikea strategia? Pitää teknolgiapakotteet päälle, mutta ostaa energiaa? 

Suunnilleen noin, niin pitkään kuin siitä on meille hyötyä enemmän kuin ryZZälle. Sotatilanteessa pyritään aiheuttamaan vahinkoa viholliselle. Tilapäisesti voi olla järkevää tehdä kriittisen aseman valtaamiseksi uhraus, jossa menettää itse vastapuolta enemmän, mutta pakotteet ovat hidas ase, joten niitä ei kannata käyttää kuin kohteisiin, joissa vastapuoli kärsii enemmän kuin itse. 

Pelkään pahoin, että Petterin sanomassa ON järkeä siltä osin, että jos venäjältä ostetulla satasella saa resursseja joilla pystyy aiheuttamaan venäjälle kahdensadan tappiot, silloin diili on ollut kannattava. Valitettavasti en tämän kesän tapahtumaketjun nähtyäni itsekään usko Petterin sinänsä täysin rationaalisesti vihjaaman skenaarion mahdollisuuteen Euroopassa. Johtajamme ovat niin arvojensa vankeja, että he reagoivat tunteella eikä laskelmoiden. Sama tilanne on toistunut useasti läpi vuosisatojen, koska demokratiat eivät osaa valmistautua kaukana tulevaisuudessa tai kaukana omasta maasta rakentumassa olevaan kriisiin. Siksi putlerin ja hitlerin odotetaan laantuvan vielä yhden maapalan saatuaan ja siksi korona ei tule koskaan Suomeen ja niin edelleen. Demokratia ei osaa ennakoida muutosta, vaan se osaa vasta reagoida tapahtuneeseen, jolloin valmistautumistoimet ovat kroonisesti aina myöhässä. 

Vaikka näenkin ymmärrettävää logiikkaa tuossa Artsipapan skenaariossa yllä, se olisi pitänyt kyetä toteuttamaan aggressiivisesti reservejä varastoiden saadaksemme ainakin yhden talven yli lisäaikaa rakentaa omaa energiahuoltoamme. En oikein usko, että meidän usein vasta akuuttiin kriisiin reagoivasta poliittisesta järjestelmästämme olisi sen toteuttajaksi? Aivan samalla logiikalla minun omatuontoani ei vaivaisi yhtään ostaa venäjältä aseita, jotka rahdattaisiin suoraan Ukrainaan ampumaan venäläisiä. Aseiden tilalla on energia, mutta muuttaako se periaatetta? 

Näytä koko viesti