En tietoisesti keskitä Amerikkaan, mutta plärään aika ajoin Euroopan ja Japanin pörsseistä yhtiöitä läpi ja harvoin löytyy mitään kiinnostavaa. Amerikkalaisista valinnoistani suurin osa toimii globaalisti, eivätkä ole riippuvaisia pelkästään USA:n markkinasta (vaikka toki esim. Facebookin tulot per asiakas ovat moninkertaiset USA:ssa verrattuna kehittyviin markkinoihinsa). USA:n viranomaisten vaatima 10K-raportointi tekee lisäksi tiedonhausta äärimmäisen helppoa.
Ranskasta on tarkkailussa LVMH ja L'Oreal. Luvut näyttäneet hyviltä. Olen kuitenkin vähän varovainen kuluttajatuoteyritysten kanssa + ei motivoi lisätä rivejä salkkuun enää, joten jotain pitäisi vaihtaa pois.
Saksassa on taloutensa kokoon nähden aika ankeasti pörssiyrityksiä tarjolla. Tämä harmittaa toisinaan, koska saksalaiset tekevät kaikenlaisia vempaimia joita ilman meidänkin tehtaamme pysähtyisivät. Autovalmistajat passaan
Ruotsin markkinaa käyn toisinaan kurkistelemassa ja käyn jatkossakin. Aiemmin oli täältä muutakin, nyt mennään pelkällä Sandvikilla.
Hollantilainen ASML on omalla alallaan lähes monopoli ja siksi itsestäänselvyys salkkuun. Inderesin puolijohdeketjussa kun porukka on vatvonut TSMC vastaan muut -sotaa niin ASML on mainittu pari, kolme kertaa, vaikka jokainen fabriikki tarvitsee joitakin laitteita ASML:ltä tehdäkseen moderneja siruja.
Japanista en löytänyt vielä kovin monta yritystä jonka hallintokulttuuri vakuuttaisi. Joillekin on hankalaa tehdä nettisivut edes japaniksi, saati viestiä kansainvälisille sijoittajille mistään. Tutkimukseni tällä saralla ovat kylläkin kesken.
Hyvää analyysiä.
Mistä tutkit jenkkiosakkeiden tai Ruotsalaiseten yhtiöiden tunnusluvut ja datan? Nordnet?
Taitaa Sampo kurkotella @45,00 rajaa jo ennen syksyä. Vahinkovakuuttaminen näyttää olevan nyt trendikästä. Toki nouseviin kursseihin on siinä mielessä kiva myydä, koska tavara käy paremmin kaupaksi (ei taida koskea meitä tuulipukuihin pukeutuneita näissä Large Capeissa)🤔.
Miten täällä nähdään Goforen ja Vincitin yhdistyminen? Onko mahdollinen vai kaukaa haettua utopiaa?
Vuosi sitten mielessäni tätä pyörittelin, kun Mikko Kolehmainen alkoi vetää Vincit Oyj:n julkishallinnon myyntiä.
Suomessa markkinat ovat kuitenkin varsin rajalliset ja isot (esim. Tieto) ovat isoja, talloen pienempiä. Toki tässä piilee ostetuksi tulemisen skenaario.
Osuuspankissa omilla lapsilla AO-tilit. Indeksirahastoja olen suosinut.
OP:n indeksirahastojen hallinnointipalkkio on 0,39 %. Rahasto-osuudet kerryttävät OP-bonuksia 0,25 % henkilöasiakkaille, jotka ovat Osuuspankin omistaja-asiakkaita. Merkintä- ja lunastuspalkkiot vaihtelevat tuotteittain 0,06–0,10 %:n välillä, ja ne hyvitetään kokonaisuudessaan rahastolle kaupankäyntikulujen kattamiseksi.
OT, mutta koskahan OP saa OST:n markkinoille? Luvattiin viime vuonna, nyt luvataan tänä vuonna. Pitää varmaan kohta soittaa Kortesalolle ja kysyä mikä maksaa.
Tällä hetkellä säilytys on omistaja-asiakkaille 0 € / kk arvo-osuustilillä eli ei jatkuvia kuluja. Ja jos indeksirahastot pitää pääpainossa, niin ei verottaja iske ennen rahastojen myyntiä.