12.3.2023 - 16:22

Meuro

-218
Liittynyt:
19.3.2017
Viestejä:
561

"VENÄJÄN ulkoministeriön lehdistöpäällikön Maria Zaharovan erikoinen lausunto ja tulkinnat siitä leviävät nyt kovaa vauhtia. Yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW) tulkitsee Zaharovan vahvistaneen, että Venäjän presidentinhallinnon sisällä on käynnissä valtataistelu."https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009448494.html


0
0
18.3.2023 - 08:34

Meuro

-218
Liittynyt:
19.3.2017
Viestejä:
561

Olikohan tämä nyt mietitty ihan loppuun asti. Tai toki riippuu siitä mitä tällä tavoitellaan.https://yle.fi/a/74-20022983"Haagin kansainvälinen rikostuomioistuin ICC on antanut Venäjän presidentistä Vladimir Putinista kansainvälisen pidätysmääräyksen.""Pidätysmääräys siis vahvistaa vastakkainasettelua ICC:hen kuuluvien ja sitä tukevien sekä muiden maiden välillä.""Miten käy tilanteessa, jossa pitäisi tehdä rauhansopimus? Onko Putinilla mitään syytä tehdä rauhansopimusta, jos Putin ajattelee joutuvansa sen jälkeen pidätetyksi ja elinkautiseen vankeuteen?"


0
0
18.3.2023 - 08:57

Heikin Ashi

+2492
Liittynyt:
9.2.2019
Viestejä:
858

[quote]"Haagin kansainvälinen rikostuomioistuin ICC on antanut Venäjän presidentistä Vladimir Putinista kansainvälisen pidätysmääräyksen."

Nyt kaikki siis etsimään tämännäköistä suurrikollista (naamataulu löytyy alta). Hänestähän on luvattu pidättäjälle myös miljoonan palkkio. Konanykhin itse ei taida tepastella enää Venäjällä.

Russian businessman Alex Konanykhin:  "I promise to pay USD 1,000,000 to the officer(s) who, complying with their constitutional duty, arrest(s) Putin as a war criminal under Russian and international laws," 

 

0
0
18.3.2023 - 09:10

1UP

+150
Liittynyt:
3.3.2023
Viestejä:
202
Meuro kirjoitti:


"Miten käy tilanteessa, jossa pitäisi tehdä rauhansopimus? Onko Putinilla mitään syytä tehdä rauhansopimusta, jos Putin ajattelee joutuvansa sen jälkeen pidätetyksi ja elinkautiseen vankeuteen?"

On kyllä erittäin vaikea edes hyvällä tahdolla kuvitella, että Putinin kanssa pystyttäisiin joku rauhansopimus muutenkaan sopimaan tai että Ukraina ilman totaalista romahtamista sotakentällä siihen suostuisi. Venäjä on tehtaillut liukuhihnalta sotarikoksia, pommittanut siviilejä, raiskannut, kiduttanut ja ryöstänyt mitä on irti saanut lapsia myöten. Siihen kun lisää, että Putin on tyyppi ,joka ei suostu myöntämään mitään virhettä niin ei tarvitse stressata, että joku rauhansopimus Haagiin uhkan takia meni kiville.
0
0
18.3.2023 - 09:39

Bingo53

+3011
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2111

Lastenvarastaja Putinista on annettu kansainvälinen pidätysmääräys

Kansainvälinen rikostuomioistuin ICC on antanut pidätysmääräyksen sotarikoksista 24. helmikuuta 2022 alkaen Unkarissa sisältäen myös lasten sieppauksen ja  pois viennin. ICC ei myönnä mitään syytevapautta valtionpäämiehille tapauksissa, jotka koskevat sotarikoksia, kansanmurhaa tai rikoksia ihmisoikeuksia vastaan. Ukraina on ilmoittanut 16.221 lasta siirretyn Venäjälle, vaikkakin komissio sanoo, ettei se ole pystynyt varmistamaan tarkkaa lukua.

Linkki ICC: https://www.icc-cpi.int/news/situation-ukraine-icc-judges-issue-arrest-…

Sama määräys koskee myös Maria Alekseyevna Lvova-Belovaa eli Venäjän presidentin kanslian lasten oikeuksien komissaaria.

Venäjän entinen presidentti Dmitry Medvedev pitää kansainvälisen oikeusistuimen pidätysmääräystä vessapaperina. "The International Criminal Court has issued an arrest warrant against Vladimir Putin. No need to explain WHERE this paper should be used," Medvedev said on Twitter, adding a toilet paper emoji.

Linkki France24: https://www.france24.com/en/europe/20230317-%F0%9F%94%B4-live-china-s-x…

Noloa tietysti Kiinan Xi:lle, joka on menossa maanantaina Moskovaan vierailulle. Voisi ehkä säilyttää kasvonsa tuomalla vaikkapa lapset takaisin. Putin ei voi sitä tehdä, sillä jos hän matkustaa ICC:n jäsenmaahan, sen maan on pidätettävä hänet kansainvälisen lain perusteella. Tämä tekee Putinista kaikkien hyljeksimän, sanoo Stephen Rapp, joka entisenä diplomaattina ja Yhdysvaltain valtion kansainvälisen rikosoikeuden osaston johtajana painottaa, ettei tämä leima häviä ikinä: 

"If he travels, he risks arrest. This never goes away.” And, he said, Russia cannot gain relief from sanctions without complying with the warrants. “Either Putin is placed on trial in The Hague,” Mr. Rapp said, or “he is increasingly isolated, and dies with this hanging over his head.”

Miksi kukaan valtionpäämies allekirjoittaisi mitään sopimusta osapuolen kanssa, jonka kanssa neuvottelu on pelkkää teatteria - selän kääntyessä sopimuspaperi on matkalla kohti käymälää.

Se mitä Arkadianmäelle tyrkyllä olevat voivat tehdä, on kertoa miten he osaltaan edistäisivät ja kiirehtisivät aidan nostamista itärajalle, jotta omat lapsemme pysyisivät aidan tällä puolella.

0
0
18.3.2023 - 11:42

PikkuPro

+5793
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2814

Jotain on ehkä kehittymässä:

https://www.youtube.com/watch?v=MOSoJfrbud4

Edes Taipalsaaressa ei muuten 10.6.1944 lähdetty suoraan päälle vaan päivä pehmitettiin asemia vaikka ylivoima oli valtaisa. En ota kantaa mennäänkö tuolla vai onko hämäystä ja mennään muualla mutta Ukrainan sodankäynti ei ole aiemman perusteella sellaista, että videossa kuvattua tehtäisiin ilman syytä. Kyllä vastahyökkäystä varmaan pukkaan, aika pienellä huomiolla siirtyy 17 mig 29:kin lähipäivinä Ukrainalle eli on vähän pelivaraa ilmavoimissakin. Tankit kanssa enempi vähempi käyttöön tulossa näinä viikkoina. Uskon kyllä vastahyökkäyksen tulevan ja nuo yhden-kahden pataljoonan hyökkäykset siis olivat tiedustelua tms., eivät tolla voimalla todellakaan varsinaista hyökkäystä vielä.

Putinin etsintäkuulutus on kiva juttu. Ei tietenkään olla näillä näkymin saamassa rikosvastuuseen mutta sementoi Putinin Venäjän eristäytynyttä asemaa. Syyria, Iran, Pohjois-Korea ja Valko-Venäjä eivät tietenkään näistä välitä, mutta on liuta maita kuten Kiina, Intia, Turkki, Serbia ja Unkari jotka tasapainottelevat. On astetta rajumpaa vierailla etsintäkuulutetun luona kättelemässä ja parantelemassa välejä eli etsintäkuulutus nostaa tiukempaa muuria Venäjän eteen.

IMF ilmoitus kriteerien löysentämisestä jotta Ukraina saa jatkossakin heiltä rahaa oli toki kiva. Käytännössä ilmoitettiin, että voidaan lainata vaikka lainauskykyä ei maalla olisikaan jos on joutunut syyttä ulkopuolisen tekijän uhriksi. Hirveen vaikea hahmottaa, mitä maata tällä tarkoitettiin...

Hyvä tästä tulee.

 

0
0
18.3.2023 - 12:57

Heikin Ashi

+2492
Liittynyt:
9.2.2019
Viestejä:
858

PIdättääks Kiinan presidentti Xi Jinping  Putlerin, kun on menossa Moskovaan ensi viikolla?

Ainakin, jos noudattaa Haagin tuomioistuimen pidätysmääräystä.

0
0
19.3.2023 - 18:15

Pörssimörssäri

+1182
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
821

^Ei, ei Kiina eika myoskaan jenkit ole sitoutunut sen toimivaltaan. Ite pidan pelleilyna etta sotaa kayvan maan johtajasta tehdaan kansainvalinen pidatysmaarays. Kun oikeat keinot loppu alkaa "tuomitseminen". Ei silla etta siita mitaan haittaakaan olisi, mutta pidan poliitikoja jotka hyppaa kelkaan etta "mahtavaa etta Putin saadaan nyt vastuuseen" moraaliposeeraajina pahimmasta paasta. 

0
0
23.3.2023 - 18:02

PikkuPro

+5793
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2814

Oon tosi iloinen, että olin väärässä Bahkmut:ssa. Ei Ukraina lähtenytkään sieltä silloin kun luulin ja hyökkäys on hyytynyt toistaiseksi kalkkiviivoille. Edelleen todella hyvältä musta näyttää Ukrainalle, luotan, että sotivat kärsivällisesti ja järkevästi. Us koko tiedustelu varmasti takana suunnittelussa. Kärsivällisesti soti esimerkiksi Neukut 9-11.1942 kun Stalingradissa antoivat Saksan uuvuttaa itsensä tappiin ennen vastahyökkäystä marraskuun puolessa välissä. Silloinkin muuten puolustaja piti kiinni epätoivoisen näköisistä asemista eli pienestä kaistaleesta Volgan länsipuolta jossa maximum meat grinder joka toki suosi Neukkuja jota US jo tuolloin baccasi. Aika oli todellakin liittoutuneiden puolella tuolloin ja tykistö tuki vahvasti Volgan Itäpuolelta.

Bahkmutilla on imo merkitystä vain, jos 1) venäjä saa Ukrainalaisia reippaasti mottiin/tuhottua tai jos 2) Ukraina saa ostettua aikaa länsikalustoon kouluttautuakseen ja uuvutettua venäjää. Jälkimmäinen näyttää tällä hetkellä varmemmalta mutta tilanne toki yhä auki. Vastahyökkäystä on puhuttu ja itse uskon, että se tulee myöskin. Nyt on ihan merkittävästi hyökkäyskalustoa viimeistelyssä taistelukuntoon, muunmuassa ne 17 MIGiä ja toki Leopoldit sekä kevyemmät tukivaunut. Aikataulu-arvuutteluita on riittävästi ja itse sanoisin, että parempi hyvin valmisteltu kuin hätäisesti sohlattu. Ennen syksyä nyt obv ja kyllä mä luulisin, että ennen juhannusta koska migit ja tämä tankkierä kyllä ennen kentällä.                              

0
0
23.3.2023 - 18:41

Artsipappa

+2060
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1916
Pörssimörssäri kirjoitti:

^Ei, ei Kiina eika myoskaan jenkit ole sitoutunut sen toimivaltaan. Ite pidan pelleilyna etta sotaa kayvan maan johtajasta tehdaan kansainvalinen pidatysmaarays. Kun oikeat keinot loppu alkaa "tuomitseminen". Ei silla etta siita mitaan haittaakaan olisi, mutta pidan poliitikoja jotka hyppaa kelkaan etta "mahtavaa etta Putin saadaan nyt vastuuseen" moraaliposeeraajina pahimmasta paasta. 

Miksi sillä on merkitystä onko sota käynnissä vai ei? Tulkitsen viestin, että olisi pitänyt odottaa ensin sodan loppumista..? Miksi? 

Ei keinot ole loppu. Kyllä Ukrainaa aseistetaan, älä sinä siitä huoli. Ehkä osa, mutta harva "hypännyt kelkkaan" ja huutaa vasta nyt putinia vastuuseen. Samat tyypit ovat jo pitkään huutaneet, miten putin kyllä saadaan vastuuseen. 

0
0
23.3.2023 - 19:32

Pörssimörssäri

+1182
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
821

^ totta, tarkemmin ajatellen edellinen postaukseni kumpusi enemman turhautumisesta Haagin tuomioistuimeen ylipaataan. Tahan liittyen muutamia pointteja:

- sodan aloittamalla venaja on osoittanut taydellista piittaamattomuutta kansainvalisia sopimuksia kohtaan, miksi ne hatkahtaisi tasta, kun eivan alumperinkaan ole sitoutuneet Haagin tuomioistoimen paatosvaltaan (kuten ei myoskaan esim Kiina tai USA). 

- Haagin tuomioistoimella ei ole omia poliisivoimia yms, joka varmistaisi etta tuomitut tuomionsa karsivat, joten siihen luottaminen on hurskastelua.

- ICC ei nauti sellaisesta varauksetoita tukea kuin monet Suomessa ajattelevat. Ylipaataan kansainvalisessa tuomiovallassa on monia ei paitsi kaytannollisia myos filosofisia ongelmia. Itse en usko etta liberaalidemokratiaa tai kansainvalista harmoniaa edistetaan kovinkaan hyvin puuttumalla maiden sisaisiin asioihin. Ymmarran etta jonkinlainen instanssi tarvitaan esim kansanmurhien pysayttamiseksi, mutta puuttumisessa maiden sisaisiin asioihin maltti on valttia. Tuomitsemisen sijaan on parempi suportoida liberaaleja voimia maan sisalta kasin (esim monen afrikan maan retardi suhtautuminen homoseksualisuuteen on parasta hoitaa kouluttamalla yms, ei johtajia suututtamalla).  

 

0
0
24.3.2023 - 12:04

1UP

+150
Liittynyt:
3.3.2023
Viestejä:
202

Kremlin puhuvat päät ainakin ovat tuntuneet saavan raivareita tuosta ICC päätöksestä Putinin suhteen. Eli siis oli varsin hyvä liike, vaikkei Venäjä ICC:n kuulukaan. Maassa kun on historissa rummutettu, miten natsijohtajat tuomittiin Haagissa aikoinaan, niin nyt on kiusallista selittää kansalle, miten tässä näin kävi. 🤔

Dmidri Medvedev uhkasi jopa Haagia ohjusiskulla (korkin taas nasahdettua). Haagissa joka tapauksessa voivat olla turvallisin mielin, mutta ympäristön sairaalat ja lastentarhat vaivat jotenkin varautua.🤣

0
0
27.3.2023 - 15:56

PikkuPro

+5793
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2814

Seurannut tätä jamppaa aika alusta asti. Vaikuttaa aika neutraalilta substanssin osalta vaikka Ukrainan puolella onkin. Kiva asiatyyli hällä, ei paljon tunteile. Tällä hetkellä tuntuu, että tilanne on niin hallussa Ukrainalla Bakhmutissa kun missään vaiheessa on ollut. Koko kaupunkihan on paskana eli sillä ei mitään väliä nyt, on vain sotatanner, hyvä puolustuskenttä. "Omistajan" pitää puskutraktoroida ja rakentaa uusiksi eli sinällään ei väliä, kenen hallussa se next 12kk on. Sillä sensijaaan on väliä, että mahdollinen Ukrainen vetäytyminen on hallittu. Luulisin siis, että Venäjä lopulta nyt ottaa niin saavat fiilistellä "voittoa".

70k ihmisen kaupunki jonka ottaminen maksaa noin 50k venäläistä sotilasta. Ainakin, jos haavoittuneet lasketaan. Phyrroksen voitto...jos siis edes tulee:

https://www.youtube.com/watch?v=fBro7RDaRis&list=RDCMUCcNB1tZYpeDetqCad…

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pyrrhoksen_voitto

 

0
0
27.3.2023 - 21:37

1UP

+150
Liittynyt:
3.3.2023
Viestejä:
202

Unkari ratifioi Suomen tänään murskaenemmistöllä ja Turkki taitaa olla keskiviikkona vuorossa.

Naton laajenemisen estämisestä haluaisin kysyä Putinilta, "miten meni noin niiku omasta mielestä"?

0
0
28.3.2023 - 08:25

GHearst

+444
Liittynyt:
28.12.2021
Viestejä:
514
abdullah kirjoitti:

^ja putin vastaisi: "Ihan sama".

Niinhän sitä vastataan, kun jokin asia oikein vituttaa, mutta ei ole resursseja tehdä mitään sen suhteen.

0
0
28.3.2023 - 09:18

mskomu

+1348
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
673
GHearst kirjoitti:

Niinhän sitä vastataan, kun jokin asia oikein vituttaa, mutta ei ole resursseja tehdä mitään sen suhteen.

Nähdäänköhän lähitulevaisuudessa vielä seuraavat keskustelut?

Kiina ei tue aseellisesti Venäjää. - ihan sama.

Ukraina saa länsimailta panssarivaunuja. - ihan sama.

Ukrainan vastahyökkäys mursi venäläisten linjat. - ihan sama.

Jne. :)

 

0
0
28.3.2023 - 10:37

Kilppari

+380
Liittynyt:
14.7.2014
Viestejä:
858
1UP kirjoitti:

Unkari ratifioi Suomen tänään murskaenemmistöllä ja Turkki taitaa olla keskiviikkona vuorossa.

Turkki on jo jäsen.

0
0
31.3.2023 - 10:43

Meuro

-218
Liittynyt:
19.3.2017
Viestejä:
561

Hienosti edetään kohti kiinankaltaista toimintaahttps://yle.fi/a/74-20024829"Pelevinan mukaan Venäjä haluaa todennäköisesti yhä käyttää länsimaissa suosittuja alustoja ulkoiseen vaikuttamiseen, mutta kotiyleisön käyttöä halutaan suitsia.

– Puhe Youtuben mahdollisesta kieltämisestä kuitenkin kertoo siitä, että alustan suosio ja kansalaisten mahdollisuus saada vaihtoehtoista tietoa selvästi ärsyttää Venäjän valtaapitäviä.

Venäjän kontekstissa on vaikea arvioida, kuinka paljon ilmassa on pelottelua tai kuinka paljon vaikutusta Youtube-kiellolla mahdollisesti olisi."

0
0
31.3.2023 - 13:06

GHearst

+444
Liittynyt:
28.12.2021
Viestejä:
514
Meuro kirjoitti:

"Pelevinan mukaan Venäjä haluaa todennäköisesti yhä käyttää länsimaissa suosittuja alustoja ulkoiseen vaikuttamiseen, mutta kotiyleisön käyttöä halutaan suitsia.

– Puhe Youtuben mahdollisesta kieltämisestä kuitenkin kertoo siitä, että alustan suosio ja kansalaisten mahdollisuus saada vaihtoehtoista tietoa selvästi ärsyttää Venäjän valtaapitäviä.

Venäjän kontekstissa on vaikea arvioida, kuinka paljon ilmassa on pelottelua tai kuinka paljon vaikutusta Youtube-kiellolla mahdollisesti olisi."

"Ihan kuin Pohjois-Korea, mutta paskemmalla ilmastolla". Kyllä tuota kelpaa markkinoida turisteille.

0
0
2.4.2023 - 13:29

Bingo53

+3011
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2111

Kremlissä ei enää teeskennellä, vaan on valittu julkinen viha naapureita kohtaan uuden ulkopoliittisen strategian mukaisesti. Venäjä määritteli runsas vuosi sitten kaikki EU:n jäsenmaat Suomi mukaan lukien ”epäystävällisiksi valtioiksi”. Tästä on nyt pantu paremmaksi uusimalla doktriini.

Alla on viime vuonna eli 2022 mitattu Venäjän vastainen (punainen) tai myönteinen (vihreä) sentimentti eri maissa. Suomalaisten on ollut -62 ja punainen viimeksi mitattuna.

Public opinion about Russia (2022)

Linkki: https://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Russian_sentiment

”Länsi on Venäjälle eksistentiaalinen uhka”, ulkoministeri Sergei Lavrov sanaili teoksen julkistamistilaisuudessa. Tärkeinä tehtävinä strategiassa pidetään muun muassa ”russofobian torjuntaa” ja ”taistelua historiallisen totuuden puolesta”.

Linkki HS tänään: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009492008.html

Eipä siinä mitään, sillä me olemme rajalla valmistautumassa siihen, ettei tämän ja nyt syntymässä olevan sukupolven tarvitse häiritä rajan takana taistelevien slobojen melskaamista oikeiden tai kuviteltujen vastustajiensa kanssa.

Linkki: https://raja.fi/itarajan-esteaita

Näin vaalipäivänä on hyvä kysyä vaalikoneen tuottamalta vastaukselta, mikä tulee olemaan tämän panos siihen, että saamme aitaa ja piikkilankaa tarpeeksi nopeasti itärajan tukkeeksi varmistaaksemme itänaapurillemme keskinäisen tappelun rauhan.

Samalla tulemme pienentäneeksi existentiaalista uhkaa useammaksi vuosikymmeneksi emmekä joudu ottamaan vastaan vahingossakaan: "symmetric and asymmetric measures in response to unfriendly actions against Russia".

Linkki Reuters: https://www.reuters.com/world/europe/russia-seeks-balance-us-meet-exist…

Kolme kilometriä ei ihan riitä, mutta alku se on sekin tuleville sukupolville nikkaroitavaksi, jotta Putin ja hänen tulevat seuraajansa voivat kansalleen sormella osoittaa, että Venäjä on lännen piirittämä. Aidan suojaa nämä tarvitsevat ollakseen varmoja, ettemme syö heitä.

0
0
10.5.2023 - 09:52

tonza

+1193
Liittynyt:
4.3.2020
Viestejä:
607

Mielenkiintoista odotella, mitä Prigozhinin käytännön suora Putin-kritiikki tulee aiheuttamaan. Löytääkö Prigozhin itsensä avoimen ikkunan ääreltä vai kääntyykö kritiikki yleisemminkin hiljalleen kohti Kremliä. 

ISW: Wagner-pomo Prigozhin hyökkäsi Putinia vastaan – "Entä jos hän osoittautuu täydeksi paskiaiseksi?"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/isw-wagner-pomo-prigozhin-hyokkasi-…

0
0
10.5.2023 - 12:22

Bingo53

+3011
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2111
tonza kirjoitti:

Mielenkiintoista odotella, mitä Prigozhinin käytännön suora Putin-kritiikki tulee aiheuttamaan. Löytääkö Prigozhin itsensä avoimen ikkunan ääreltä vai kääntyykö kritiikki yleisemminkin hiljalleen kohti Kremliä. 

ISW: Wagner-pomo Prigozhin hyökkäsi Putinia vastaan – "Entä jos hän osoittautuu täydeksi paskiaiseksi?"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/isw-wagner-pomo-prigozhin-hyokkasi-p...

Putin käy epäsuoraa sotaa ja johtaa kaikkialla ympärillään näkyviä vihollisiaan harhaan: "Jos olet voimissasi, teeskentele, että olet heikko, jos olet valmistautunut, teeskentele että et ole. Jos olet vihollisen lähellä, aikaansaa vaikutelma, että olet kaukana jne."

Venäjän sodanjohto luo vaikutelmaa riitaisuudesta, hajanaisuudesta ja epäpätevyydestä, mikä on asiaankuuluvasti juonikasta eikä siihen pidä harhautua mukaan. "Sitähän me emme tiedä, miten paljon Prigožinin lausunnot ovat lähtökohtaisesti sallittuja myös Kremlin näkökulmasta," Ohra-aho muistuttaa.

Yhtä lailla Šoigulla ja Gerasimovilla on Putinin luottamus. He ovat vanhaa kaartia. Putin voisi hankkiutua eroon Wagnerista, kieltäähän jo Venäjän laki palkka-armeijat. Myös Prigožin olisi eliminoitavissa, jos Putin niin haluaisi.

Linkki: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f89e0284-3c47-4e91-a940-2e110788d869

Samaa edustaa voivottelu paraatien pienentämisestä ja näennäisestä kaluston puutteestä. "But there was just one ancient World War II-era T-34 tank leading the mechanized column on Tuesday, as Moscow seemingly toned down its annual parade."

Linkki CNN: https://edition.cnn.com/2023/05/09/europe/russia-victory-day-parade-mos…

By the time Russia began decommissioning its own T-55s in the 1980s, there were still upwards of 28,000 of them, Delaney said, adding that they were mothballed rather than scrapped.

“The Soviets never threw anything away,” he explained. “There’s probably a significant number of them sitting in sheds waiting to be reconfigured.”

Russia seems willing to do exactly that. And for under-trained soldiers, the T-55 provides something modern tanks don’t: ease of use.

Linkki CNN: https://edition.cnn.com/2023/05/08/europe/russia-t-55-tanks-ukraine-int…

"Venäjä antoi itsestään vapaaehtoisesti nöyryytetyn, pelokkaan ja vaikeuksissa kärvistelevän kuvan"

Linkki Iltalehti: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9435695b-e455-4c18-8a2d-68e6e241c31f

Putin kääntää tilannetta vähitellen hyväkseen (sisäpoliittisesti) jauhamalla sitä, että länsi on hyökännyt Venäjän kimppuun ja haluaa vallata Venäjän alueita. Tältä tietenkin alkaa kohta näyttää Ukrainan valmistellessa vastahyökkäystä ja hyödyntäessään länsiteknologiaa Venäjän isoisäpanssareita vastaan. Vastustajalla taas riittää kalustoa Arsenyevin varastojen koipusseista kaivettuna loputtomiin niin, että Itä-Ukrainan pellot tulevat kylvetyksi panssarimetallilla.

Putin saa tätä menoa vääjäämättä omiltaan tarjottuna legitimiteetin haluamaansa täysmittakaavan asevarusteluun ja rähinään. Siitä ei seuraa mitään hyvää.

0
0
10.5.2023 - 12:53

GodsAwayOnBusiness

+17
Liittynyt:
22.9.2021
Viestejä:
7

Erikoinen kommentti Ohra-aholta imo. Omaan silmään kyllä vaikuttaa, että Venäjän sodanjohto näyttää heikolta, koska se on heikkoa.

"Vaikuta heikolta kun olet vahva" taktiikan onnistunut toteututus vaatii, että on vahva. Venäjän track record ei viesti vahvuudesta oikein millään mittarilla sodan aikana. 

0
0
10.5.2023 - 14:17

mskomu

+1348
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
673

Joo, näyttää nyt siltä, että Putinin 4D-shakki menee niin syvien kerrosten kautta, että näyttelevät heikkoa vuosikausia, häviävät sodan ja ehkä jopa Putin itse tipahtaa ikkunasta, mutta se johtuu vain siitä, että se on Putinin Suunnitelma(Tm)! Koska miten voisikaan näyttää heikommalta? Tämä on vain kaikki valmistelua sitä varten, että joskus tulevaisuudessa Venäjä iskee ja ehkä Putinin ikkunasta tippuminenkin oli vain joku kaksoisolento ja Putin todellisuudessa johtaa koko hommaa jostain Uralin alla olevasta bunkkeripalatsista. Mikäli näin käy, niin kannattaa pelätä sitä, että kuinka vahva Venäjä oikein onkaan, kun näyttelee niiiin heikkoa.

Jos Venäjä ajautuu sisäiseen kaaokseen ja jonkinlaisen sisällissodan partaalle, niin sitten alkaa kyllä itseäkin jo pelottamaan ja hymy hyytyy, koska miettikääpä, että kuinka heikolta siinä tilanteessa Venäjä näyttää, eli kuinka vahva se todellisuudessa onkaan!

0
0
16.5.2023 - 20:35

mskomu

+1348
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
673

Venäjä näyttää taas vähän heikommalta, eli lienee todellisuudessa vahvempi. Viimeisen viestin jälkeen ovat ymmärtääkseni ampuneet 2 kopteria ja 2 hävittäjää alas - kaikki omia. Tekivöt koordinoidun hyökkäyksen super-aseillaan, hypersoonisilla ohjuksilla ja vähän muullakim, jotka ammuttiin ilmeisesti kaikki alas - nouseekohan Patriot-järjestelmän kysyntä? Jonka lisäksi miehistötappionsa ovat puolustustaistelussa olleet muutamia päiviä samaa tasoa, kuin Yhdysvalloilla toisessa maailmansodassa hyökkäyssodassa, kun tekivät maihinnousuja tyynenmeren saarille.

Hyvin vetävät. Näistä on tullut myös mieleen, että kun tähän tai johonkin toiseen ketjuun spekuloin, että onko lännen aseteknologia joku päivä niin ylivoimaista, että Venäjän kaltaiset takapajulat eivät voi enää käydä hyökkäyssotaa, niin ehkä tällaiset ilmatorjuntajärjestelmät voivat olla lähellä sitä. Mikäli kaikilla Venäjän naapureilla olisi tuollaisia, niin minkäs tekisivät? Ydinaseilla varustettu Pohjois-Korea.

0
0
17.5.2023 - 09:14

Marras

+135
Liittynyt:
27.3.2021
Viestejä:
91
mskomu kirjoitti:

Hyvin vetävät. Näistä on tullut myös mieleen, että kun tähän tai johonkin toiseen ketjuun spekuloin, että onko lännen aseteknologia joku päivä niin ylivoimaista, että Venäjän kaltaiset takapajulat eivät voi enää käydä hyökkäyssotaa

Mikäli näihin näyttöihin on uskominen (ja kyllä on, ryssä on kyllä laittanut parhaat nappulansa peliin) niin lännen teknologia on jo heittämällä yli sen ettei venäjä pysty haastamaan sitä millään tasolla ja hyökkäys oikeaan länsivaltioon nuupahtaisi kasaan hetkessä.

Ukrainalla on ollut käytännössä käytössä NATO:n vanhaa kalustoa pl. HIMARS (joka sekin vajaavaisena eli GPS-lukittuna ja lyhyen kantaman puikoilla) ja silti tulee näin pahasti pataan vaikka Ukejen armeija on hyvin puutteellisesti koulutettua. Mitä se olisi jos taivaalla lentäisi F22-raptorit turvaamassa tilan, B2-spirit mattopommittaisi ne 60km possujunat hevonpaskaksi samalla kun F35 hoitaisi pienemmät täsmäpommitukset. Samaan yhteyteen ATACMS latoisi komentokeskukset ja keskittymät alas linjojen taakse, mereltä tulisi Tomahawk keskityksiä n. 40-50 ohjuksen sarjoissa kauempana oleviin kohteisiin. Tarvittaisiinko maavoimia kohta ollenkaan?

Onhan tämä teknologinen ero ihan käsittämätön. Ryssä kuvittelee että quantity over quality pätee kuten 80v sitten mutta näyttää vähän siltä ettei homma enää mene noin.

0
0
17.5.2023 - 13:58

Bingo53

+3011
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2111

Venäjä on jäädyttänyt Suomen kahden edustuston, Suomen Moskovan-suurlähetystön ja Suomen Pietarin pääkonsulaatin pankkitilit - Suomi sai tiedon jo 27. viime kuuta eli vajaa kolmisen viikkoa sitten.

Edustustojen kulut on maksettu käteisellä tms. kiertoteitse.

Linkki HS: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009591703.html

Venäjän keskuspankin päätös vaikuttaa kiusanteolta.

Linkki US: https://www.uusisuomi.fi/uutiset/venaja-jaadytti-suomen-edustustojen-pankkitilit-haavisto-nootti-jatetty-tama-on-tilanne-nyt/5cea36c5-e566-4545-b61a-19db68441486

Alkaa olla aika aloittaa Nälkäradan purkaminen Vainikkalan rataosuudelta eli Luumäeltä Lappeenrannan Vainikkalaan raja-asemalle. Hätäaputyönä Venäjälle vievän radan rakentaminen on tuonut vain epäjärjestystä, tappeluita, juopottelua ja muuta epäsivistystä.

Johan nuo kiskot ja ratapölkyt ovat olleet meillä lainassa jo yli 150 vuotta ja onkin hyvä nyt palauttaa näille vanhaa keisarikuntaa kaihoaville naapureille - vaikkapa edustustomme tontinvuokran lyhennykseksi.

0
0
17.5.2023 - 16:52

mskomu

+1348
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
673

Uusimman kaluston osalta tilanne on jo tosiaan tuo. Vielä mennee jonkun aikaa siihen, että sellainen parhaat päivänsä nähnyt länsikalusto on noin ylivoimaista Venäjää vastaan. Koska kyllähän vaikka Suomellakin on paljon melko vanhaakin kalustoa, mutta kun tämä nyt Ukrainan käytössä oleva alkaa olemaan 30-40v vanhaa, eikä vain 10-20v, niin sitten asiat lienee Venäjän osalta aika taputeltu. Ei ne sieltä teknologisesti tai teollisesti nouse, jos yhteiskuntamalli on korruptoitunut mafia.

0
0