Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Antti Hyppänen wrote:

Nyt on käynnissä hirveästi myös kryptoihin liittyviä huijauksia.

”Hurjalle nousulle ei ole selkeää selitystä. Mitä ilmeisimmin rikolliset ovat alkuvuodesta käynnistäneet useita suuria huijauskampanjoita, joilla on valitettavasti tehty myös tulosta”,

https://www.finanssiala.fi/uutiset/kalastelut-ja-muut-huijaukset-kasvoivat-rajahdysmaisesti-alkuvuonna-pankit-saivat-estettya-huijauksia-lahes-16-miljoonan-euron-edesta/

Itselle on tullut n. kuukauden sisään n. 10kpl erilaisia NFT:tä nimellä "*kryptoXXX*  Gold Ticket" jne. Noiden kanssa kun interaktoi saat kätevästi lompakon tyhjäksi.

Ilmeisesti nuo kuitenkin menee läpi koska massalähetettynäkin nuo maksaa n. 100usd laaki.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Pääsin jo aiemmin ehdotetuin vinkein X:n puolelle urkkimaan tekstit, erinomaisen mukavaa analyysia, kiitos! Kemiraa jäin kaipailemaan mutta kaikkea ei voi saada :)

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Juha wrote:

Mikko kommentoi Helsingin pörssin yhtiöiden arvostuksia x-ketjussa. Suosittu.

Oisko tätä mahdollista referoida tänne tms? En omista tunnuksia tuonne enkä niitä aio hankkia mutta kiinnostaisi kovasti lukea.

Näytä koko viesti
Miten ostaa bondeja? -

Rautasalkku wrote:

ongelma on just se että etf: ät on nii vaikeita ymmärtää, suorat paperit olis helppoja

Itse ostin iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF(IS04), ja täytyy kyllä sanoa etten ymmärrä siitä oikeastaan mitään, joskus se kai maksaa ulos jotai osuuksia, mistään en ole löytänyt koska ja kuinka paljon.

Mulla on suuria vaikeuksia ymmärtää koko tätä korkomarkkinaa. Kaikkialla puhutaan kuinka koroista saa nyt varmaa 3-4% tuottoa mutta kun tuonkin ETF:n suoritusta katsoo on se miinusmerkkinen niin kauas kuin jaksaa kelata. En ymmärrä enkä uskalla käteistäni tällaiseen parkeerata.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Mielenkiintoista nähdä miten ETF:n kautta Bitcoiniin (ja todennäköisesti Ethereumiin) virtaavat instikkarahat vaikuttavat muuhun kryptomarkkinaan. Nythän ns. altseasonit johtuvat kai siitä että Bitcoinin saavutettua tietyn arvonnousun alkavat valaat siirtää varojaan altteihin joista sitten pumpataan retailin mehut ulos. Jos valtaosa Bitcoiniin tulleesta rahasta onkin ETF:n muodossa ei tuota peliliikettä pääse samalla prosentuaalisella osuudella syntymään kuin tähän saakka vaikka nuo alkuperäiset Ledgerillä holdaavat valaat siirtäisivätkin jälleen rahansa altcoinien puolelle.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

ezkelbimbo wrote:

hyppäselle: tyypillinen bottom signal ennen bitcoin bullin alkua. kaikki assetit häviävät pitkolle kun vaan aika on oikea tässä lähivuosina.

Niin mikä on tyypillinen bottom signal? Puhua siitä että pitko ei takaa entisenlaisia tuottoja?

Loppu on taas Bitcoin -maksimalistin evankelia jonka voi jättää omaan arvoonsa.

Näytä koko viesti
Nvidia - Tekoälylaskennan maailmanlaajuinen johtaja -

mskomu wrote:

Ei tätä shortatakaan uskalla, mutta ainakin itseäni hirvittää, että minkä verran kysyntä on sitä, että Kiina tilaa kamaa, kun sitä vielä saavat ja että time-to-market -taistoa käyvät tekkifirmat ostavat rautaa etupainotteisesti. Huikea firma eikä mulla siitä puolesta ole negatiivista sanottavaa, mutta arvostuskertoimet tuntuu vaan ihan järjettömiltä.

Eikö tästä kasvaneesta tuottopuolesta ja sen seuraamasta arvostuksesta ole nyt iso osa nimenomaan tuota Data Center puolen tuoton nousua? Eli pilvipalveluita tarjoavat, ja ymmärtääkseni käyttävät siis omia piirejä omien data centereiden ylläpitämiseen eli piirien kysyntä tulee omasta talosta. Toki tarjoavat hardwarea kaikille alan toimijoille esim Amazon AWS, Microsoft Azure, Oracle Cloud ym. ja varmasti seassa kiinalaisia vastaavia, mutta en jaksa uskoa että Kiinan komponenttihamstraus olisi nyt kovin isosti tämän nousun taustalla.

Esim Nvidialla tuo oman DGX cloudin käyttöhinnat ovat alkaen $37000/kk, ja jokainen joka haluaa tehdä raskaampaa laskentatyötä käyttää jotain pilvilaskentapalvelua.

Näytä koko viesti
Lisämiljoonia peesaamalla -

Kalle wrote:

Marras wrote:

Itsellä kun on jonkinlainen ajatus iskostunut että mikäli koskaan pääsen tuonne ~1,5M salkun tasolle pyrin allokoimaan varat niin että siellä pötköttelee pitkälti osinkoaristokraatteja ja tähtään keskimäärin 5% osinkotuottoon jolloin yhtiöiden arvon heittelystä ei tarvitse niin välittää.

Mistä tuollaisia 5% yieldin omaavia aristokraatteja oikein löytyy? Tuolta löytyy kokonaiset kolme kappaletta.

https://www.nerdwallet.com/article/investing/top-dividend-aristocrats-list

 

Riippunee isosti mihin aikaan ja millä arvostuksella ostaa. Eikä firman tarvitse välttämättä olla aristokraatti eli 25v historia, kyllä 15-20v historiallakin pääsee pitkälle.

Onhan tuossakin listassa jo 7 yritystä jotka nykyhetken arvostuksella ostettuna tuottavat keskimäärin 5% tuoton.

Näytä koko viesti
Lisämiljoonia peesaamalla -

Matteus wrote:

Mites ois sijoittaminen omaan hyvinvointiin (PikkuPro-tyyliin) ja ostaisit Nanny-palvelua vaikka arkiaamuiksi? Nanny paikalle 6:00, hoitaa skidit, laittaa aamupalat, hoitaa pyykit ja talonväki sais nukkua / levätä pari-kolme tuntia pidempään?  Tää vaihe ei montaa vuotta kestä ja uskoisin että hyöty olisi moneen suuntaan iso.

Tässähän se dilemma tulee. Lasten kanssa on oikeasti tosi raskasta mutta samalla niin antoisaa. Ja se pikkulapsiarki nimenomaan ei kestä montaa vuotta, siihen ei mene kauaa kun kun paiskotaan ovia ja huudetaan että mene pois (eli teini-ikä) ja silloin kyllä haluan muistella sitä kun aamulla tyttö käpertyy syliin katsomaan teletappeja kun itse juon silmät ristissä aamukahvia. En sitä että olipa mukava nukkua kun ulkopuolinen ihminen hoiti lapset.

Työ vie muutenkin niin ison osan lasten kanssa viettämästä ajasta että ne muutamat tunnit illalla ja viikonloput aikaisine aamuineen ovat kultaakin kalliimpia.

Näytä koko viesti
Lisämiljoonia peesaamalla -

Ihan mielenkiinnosta, mitkä sulla on tavoitteet varallisuuden suhteen ja kauanko ajattelit firmassa tehdä myös aktiivista työtä pelkän sijoittamisen sijaan?

Itsellä kun on jonkinlainen ajatus iskostunut että mikäli koskaan pääsen tuonne ~1,5M salkun tasolle pyrin allokoimaan varat niin että siellä pötköttelee pitkälti osinkoaristokraatteja ja tähtään keskimäärin 5% osinkotuottoon jolloin yhtiöiden arvon heittelystä ei tarvitse niin välittää. Eihän tuolla herroiksi elä mutta mukavasti kyllä jos asuntolainat ym. on kuitattu. Sinullahan tuo olisi jo varsin helposti tehtävissä jos aiot vielä 5-10v tehdä firmalla tulosta ja depoilla noita muutaman kympin sijoituksia useamman kerran vuodessa, siihen osinkojen uudelleensijoitus niin yli kahden miljoonan salkku ei liene kovin mahdoton kokonaisuus 50v kieppeillä.

Tsemppiä pikkulapsiarkeen, täällä samat gearit eli 2v taapero ja 6kk pötkylä kotona joiden kanssa ei tarvi kyllä miettiä mihin aikansa käyttää, tärkeintä pitää kiinni siitä että saa nukkua tarpeeksi.

Näytä koko viesti