Olet täällä

Venäjän tilanne - 22.9.2022 08.18

Hesu kirjoitti:

 

Tinggeli kirjoitti:

" Ukrainan kansasta he ovat tehneet tykinruokaa ja työntäneet heidät sotaan meidän maamme kanssa sitomalla heidät tähän sotaan jo vuonna 2014, kun he käyttivät asevoimia siviilejä vastaan, järjestivät kansanmurhan, eristyksen ja terrorin niitä ihmisiä vastaan, jotka kieltäytyivät tunnustamasta vallanpitäjiä, jotka nousivat Ukrainassa vallankaappauksen tuloksena. "

Mitenköhän kenelläkään on pokkaa sanoa tuollaista paskaa suustaan. Aivan täynnä valheellista tietoa.

 

Ei tuo täyttä valhetta ole. Maidan oli osittain länsirahoitettu kansannousu, joka syrjäytti väkivaltaisten mellakoiden jälkeen Ukrainan laillisesti vaaleilla valitun presidentin. Maan parlamentti käytännössä pakotettiin mellakoiden jälkeen erottamaan hänet. Presidentin kannatus oli suurta niissä osissa Ukrainaa, jossa sitten näitä "spontaaneja" itsenäistymisiä" tapahtui. Ne olivat kuitenkin sen verran nopeita ettei kaikki ollut Venäjällä suunniteltu, vaan siellä oli oikeasti venäläismielisiä ukrainalaisia, joiden pinna katkesi tuosta kansannoususta. Wikipediasta voi katsoa mitä Maidanista on seurannut. Kummasti on kuollut hämärissä oloissa niitä syrjäytetyn presidentin lähipiiriä.

 

Ainoa "länsi"rahoitus tuli Briteistä Venäjää paossa olevilta oligarkeilta, pääasiassa Bereshovskilta joka oli Putinin arkkivihollinen kunnes onnistuttiin tappamaan Kremlin toimesta.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.4.2022 11.59

Onko kukaan perehtynyt eri L1 ym. ratkaisujen lomassa interoperabilityyn ja miten/kuka sen ratkaisee?

Oma mielenkiinto on viimeisen puolen vuoden aikana ollut tässä, ja tuolta löytyy varsin vakuuttavaa tekijää ja nähdäkseni tulevaisuudessa interoperability on pakko ratkaista jos lohkoketjuista halutaan oikeasti maailmanlaajuinen ilmiö.

ODAP (Open Digital Asset Protocol) on projekti josta on tarkoitus tulla nykyistä BGP (Border Gateway Protocol eli nykyisen internetin kulmakivi joka ohjaa liikennettä mahdollisimman tehokkaasti) vastaava malli lohkoketjujen puolelle. Tämän pohjalta omaksi ravihevoseksi on löytynyt Quant (QNT) joka MIT:n ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa pyrkii kehittämään ODAP:n. Quantilta löytyy muutoinkin meriittejä vaikka muille jakaa tiimin ja yhteistyökumppaneiden osalta joihin saa jokainen tutustua itse jos asia kiinnostaa. 

Olisi mielenkiintoista kuulla näkemyksiä muiltakin jotka asiaan ovat perehtyneet, miten ja kenen toimesta näette tämän ratkaistavan tai koetteko tällaiselle edes välttämättä tarvetta?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 7.8.2021 09.45

Casteliero kirjoitti:

Olikohan 2016 tai 2017, kun kirjoittelin tänne digitaalisesta identiteetistä lohkoketjuissa. Eli tilistä, jolle voi tallentaa arvoa, sekä myös kaikkea ajokortista passeihin jne. Ja se myös toimisi vahvana tunnistautumisena, eikä enää tarvitsisi salasanoja tai pankkien tunnuslukuja kirjautumisiin. No tässäpä se taitaa nyt olla: https://www.verkkouutiset.fi/usu-vuosia-kehitelty-mobiiliajokortti-ei-to...

Tuossa ei kerrota, että tuleeko se lohkoketjuun, mutta ei tuollaisen rakentamiseen muuta järkevää alustaa ole. Todennäköisesti johonkin suljettuun ketjuun, mutta tulevaisuudessa tietysti yhteensopiva myös avoimiin ketjuihin.

– Alkuun tehtiin mobiilihenkilökorttia, nyt tehdäänkin digilompakkoa. Kyse on isosta ekosysteemistä.

Näinhän se on. Iso ekosysteemi. Lohkoketjut on isoin digitaalinen mullistus sitten internetin.

EDIT: Ja tuossa vielä EU:n omaa infoa: https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/europe-fit-digit...

 

Digitaaliset identiteetit ovat varsin mielenkiintoinen ja potentiaalisesti erittäin suuri käyttökohde lohkoketjuteknologialle. Omasta kryptoportfoliosta löytyykin varsin reippaalla osuudella LTO Networkia, ko. Hollantilainen lafka rakentelee kovaa tahtia DID:ä ja on valmiiksi GDPR hyväksytty joten laskelmoin että mikäli nyt EU:n sisällä sääntely menee siihen että kryptolompakot täytyy olla kytkettynä henkilötietoihin ja aletaan muutoinkin rakentelmaan digitaalisia lompakoita on LTO:lla hyvät saumat olla first mover -asemassa ja ainakin tällä hetkellä on markkinavaluaatioltaan varsin matala suhteessa potentiaaliin.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 30.3.2021 08.26

icarium_hag kirjoitti:

 

Marras kirjoitti:

 

icarium_hag kirjoitti:

Ikävä kyllä tuo 1000 euron raja koskee vain luovutuksia ja myyntejä, ja sielläkin se raja on verottoman kokonaismyynnin, ei voiton vuosiraja. Ei siis ole mitään 1000 e verottomuutta, mitä saat tienata pääomatuloina vuosittain. Tuosta steikkaamalla saadusta 1200 e:sta pitää maksaa pääomavero koko summasta.

 

 

Okei, eli jos vaikka vuoden aikana steikkaamalla saan 1 ETH joka nykykurssilla olisi n. 1500e, maksan siitä 500e omaa FIAT valuuttaani verottajalle vaikka en koskaan tuota ko. etheriä realisoi. Ja jos vaikkapa 3v kuluttua tuon etherin arvo on 6000e, maksan myös realisoidessani uudelleen 2000e pääomatuloverot?

 

 

Verottaja pyrkii toki maksimoimaan verokertymän ja verottaa nuo steikkauspalkinnot heti mm. siksi, että riski mahdollisesta eth:n arvon laskusta jää sinulle eikä verottajalle. Epäreilua kenties, mutta näin se verottajan kuuluu huolehtia valtion edusta. Voit halutessasi toki poistaa oman riskisi muuttamalla palkintona saamasi etherit välittömästi fiatiksi.

Tuohon laskelmaesimerkkiisi kuitenkin sellainen pieni helpotus, että kun teet asianmukaiset ilmoitukset ja pidät kryptoistasi kirjaa, niin tuon steikkauspalkkioetherin hankintahinnaksi kirjataan verotuksessa tuo 1500 e, joten jos 3 v kuluttua myyt sen 6000 e hintaan maksat verot 0,3*(6000-1500)e eli 1350e, ei 2000e.

Selvä. On tämä tehty silti aika naurettavaksi vrt. esim osakkeiden omistaminen ja niiden arvonnousu. Teoriassahan voin joutua vararikkoon jos steikkaamalla saisin tuon 1 ETH ja lunastaisin sen nodelta omaan lompakkoon vaikkapa 31.12.2025 jolloin etherin arvo on 200 000e. Laitan sen välittömästi siirtymään exchangeen jotta voin sen myydä, mutta koska lohkojen varmistus vie aikaa saan sen sinne vasta aamulla. Tässä odotellessa tapahtuu vallankumous ja etherin arvo romahtaa yön aikana 1000e tuntumaan. Nyt olen valtiolle pystyssä 60000e mutta vaikka likvidoisin kaikki omistamani etherit en tuota pystyisi maksamaan. Hienoa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 29.3.2021 12.48

icarium_hag kirjoitti:

Ikävä kyllä tuo 1000 euron raja koskee vain luovutuksia ja myyntejä, ja sielläkin se raja on verottoman kokonaismyynnin, ei voiton vuosiraja. Ei siis ole mitään 1000 e verottomuutta, mitä saat tienata pääomatuloina vuosittain. Tuosta steikkaamalla saadusta 1200 e:sta pitää maksaa pääomavero koko summasta.

 

Okei, eli jos vaikka vuoden aikana steikkaamalla saan 1 ETH joka nykykurssilla olisi n. 1500e, maksan siitä 500e omaa FIAT valuuttaani verottajalle vaikka en koskaan tuota ko. etheriä realisoi. Ja jos vaikkapa 3v kuluttua tuon etherin arvo on 6000e, maksan myös realisoidessani uudelleen 2000e pääomatuloverot?

 

Naurettavaa paskaahan tämä taas on, miksi steikkauspalkintoja ei voida arvottaa vain hankintahinnaltaan 0e ja siinä vaiheessa kun tämä realisoidaan maksetaan koko arvosta pääomatulovero. Kas kun ei vuosittain tarvitse osakesäästöistäkin maksaa arvonnoususta pääomatuloveroa. No, mitäpä tässä sarvikuonojen maassa voisi muuta odottaa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 27.3.2021 08.47

Hei vaan kaikille, pitkänlinjan lukija ja nyt piti tehdä tunnus kysyäkseni verotuksesta.

Tulkitsenko siis verottajan uusinta ohjetta oikein PoS protokollan osalta? Eli, oletetaan vaikka että steikkaan Etheriä siinä määrin että se tuottaa ad 100e/kk keskiarvona verovuoden aikana. Tuosta 1200e joudun maksamaan pääomatuloveroa 200e osuudesta.

Onko siis näin että joudun maksamaan pääomatuloveroa 66,67e vaikka en ole em. Ethereitä realisoinut rahaksi ja niiden arvo voi hamassa tulevaisuudessa romahtaa huomattavasti alle tuon 1000e verorajan? Ja sitten maksan toisen pääomatuloveron arvonnousun osalta kun lopulta muutan steikkirewardit Fiatiksi tilille?

Näytä koko viesti