Suomen presidentinvaalit 2024 -

Muistaakseni Haavisto on näiden vaalien alla sanonut aikovansa toivottaa jumalan siunausta

Ei liity vaaleihin, mutta yllätti, että Wahlroos on ollut puhumassa jossain kirkon keskustelutapahtumassa ja sanonut, että uskoo jumalaan ja suhtautuu kirkkoon myönteisesti.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne -

Erikoinen kommentti Ohra-aholta imo. Omaan silmään kyllä vaikuttaa, että Venäjän sodanjohto näyttää heikolta, koska se on heikkoa.

"Vaikuta heikolta kun olet vahva" taktiikan onnistunut toteututus vaatii, että on vahva. Venäjän track record ei viesti vahvuudesta oikein millään mittarilla sodan aikana. 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -

Aika päteviä ovat PikkuPron kirjoitukset olleet. Esim. kesällä muistaakseni PP kirjoitti siitä, miten Venäjä tuhlaa voimiaan tehottomiin hyökkäyksiin samalla kun Ukraina säästelee ja valmistautuu vastahyökkäykseen. Yleltä ja hesarista sai samaan aikaan kuvan että Venäjä puskee päälle täysillä ja Ukraina murtumassa. Syksyllä PikkuPron näkemys osoittautui oikeaksi.

Näytä koko viesti
Rovio -

https://www.hs.fi/talous/art-2000009338909.html?share=644ac6986e177981b415687d0d24fcfa

Näytä koko viesti
Omaisuuden turmelua -

Embracer osti oikeuksia JRR Tolkienin teoksiin hetki sitten. Amazonilta tulossa Tolkienin teoksiin perustuva sarja pian ulos ja jos sarja menestyy, niin voi olla hyvään saumaan tehty ostos Embracerilta. Kirjat lukeneena sarja ei vaikuta lupaavalta tosin, koska Amazon ottanut aika paljon vapauksia sarjan tekemisessä. Rahaa sarjan tekoon ainakin on laitettu.

Näytä koko viesti
Stockmann (Lindex) -

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/stockmann-antoi-positiivisen-tulosvaroituksen/be8deaa2-1444-458d-a960-fea64b7a595a

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -

Luin helmikuussa Catherine Beltonin Putinin sisäpiirissä: Kuinka KGB valtasi Venäjän ja kääntyi länttä vastaan. Todella mielenkiintoinen kirja, tuntuu että ymmärtää Ukrainan tilannetta ja Putinia paremmin sen jälkeen. Kirjan lukemisen jälkeen tulee fiilis, että länsi on ollut todella sinisilmäinen Putinin suhteen heti alusta alkaen. Putin kuitenkin vietti 16 vuotta ulkomaantiedustelussa, jonka tarkoituksena oli heikentää länsimaita. KGB:n ajatusmaailma ei lähde kovin helpolla, tavallaan voisi verrata ex-KGB miehiä ex-SS miehiin, tuskin ideologia katoaa, vaikka järjestelmä ympärillä romahtaisi. SS oli toki vielä brutaalimpi järjestö kuin KGB .

Kirjassa todistetaan perusteellisesti, miten Kremlissä on heti 2000-luvun alusta lähtien pyritty vaikuttamaan ja horjuttamaan länsimaita. Kommunismi vaihtui kapitalismiin, jonka valtio valjasti uudeksi aseeksi länsimaita vastaan. Putin vaikuttaa kusettaneen kaikkia länsijohtajia heti ensimmäisestä presidenttikaudestaan lähtien. Toki tämä voi olla jälkiviisastelua, ei tullut 2000-luvun alussa taaperoikäisenä seurattua uutisia. laugh

Machiavellin opetukset Putin näyttää unohtaneen hyökätessään Ukrainaan, ei vaikuta kovin tarkkaan laskelmoidulta operaatiolta.

Henkilöinä Putin ja hänen sisäpiirinsä (Sechin, Patrushev, Timshenko jne.) ovat kyllä mielenkiintoisia. Melkein kaikki ovat köyhistä perheistä Leningradista, näkivät KGB:n ainoana reittinä kiivetä yhteiskunnassa ylöspäin ja selvisivät voittajina 90-luvun kaaoksesta. Jos miettii pokerin kautta niin aika ison turnausfieldin ovat onnistuneet biittaamaan. Toki onneakin tarvitaan aina, esim. Öljyn hinnan nousu 2000-luvun alussa hyödytti Putinia helvetisti.

"There is no such thing as a former KGB man" -Putin toukokuussa 2000.

Näytä koko viesti