Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 31.7.2021 12.44

Viittasin satunnaisuudella myös siihen, että hyväkuntoinen maks. 40v henkilön on hankala saada vakavaa koronaa, jos saa sitä ollenkaan nyt kun se on vielä suht vaarallinen. Eli terveydentila olisi määrittävämpi kuin täällä näytetään ajattelevan. Tosin en nyt tiedä miten elimistönpuolustusjärjestämä vaikuttaa taudin saamiseen vs sen vakavuuteen. Onko teho yhtä hyvä kumpaankin vai parempi toisessa keississä.

Todennäköisyyksien valossa nyt n. 2% väestöstä on saanut koronan, mahdetaanko loppuvuoden / talven aikana päästä 5%:iin.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 30.7.2021 08.54

Tupla..

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 30.7.2021 08.21

Täältä saa sellaisen käsityksen että koronan saaminen tai ainakin vakavan sellaisen on kuin lottoa pienillä painotuksilla iän ja kunnon mukaan. 

Itse ajattelen että siinä on vähemmän satunnaisuutta kuin moni tuntuu ajattelevan. 

Toisena pointtina delta on toistaiseksi vahvistamut teoriaa heikkenevästä viruksesta.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 30.7.2021 01.25

Alustavasti näyttää siltä, että suoliston kunto vaikuttaa todennäköisyyteen saada long Covid.
Ei nyt sinänsä yllättävää sillä vaikeampi on varmaan sanoa minkä sairauden syntyyn suoliston kunto ei vaikuttaisi.

https://www.news-medical.net/news/20210721/Scientists-identify-gut-micro...

"Study: 20% of vaccinated health workers who test positive suffer from long COVID"
https://www.timesofisrael.com/vaccine-downgrades-disease-but-many-still-...

Tämän long Covidin kohdalla ois myös mielenkiintoista tietää miten voimakas uhan, pelon ja stressin kokemus voivat synnyttää toiminnallisia jälkioireita..

Castelieron posti yhteisvastuusta oli erinomainen, mutta mihin siinä vedetään raja.
Miksei se riitä että halukkaat suojaavat itsensä ottamalla rokotteen? 
Miksei vaadita kaikkia ottamaan rokotteet ja silti myös kielletä esim. vanhainkotivierailutkin koska vielä voi tarttua ja voi koronaan kuollakin?

Samalla riskiryhmissä on todella paljon ihmisiä jotka eivät pidä terveydestään huolta ja nyt niiden jotka pitävät tarvitsee kantaa vastuunsa heistä ja altistaa itsensä rokotteiden riskeille, joista ei vielä tiedetä kovin paljoa.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 24.7.2021 09.38

Brittien koronadataa
https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploa...

https://twitter.com/alexberenson/status/1418585182567866378?s=21&fbclid=...

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 24.7.2021 03.39

Yle promoaa lasten ja nuorten rokottamista?
https://yle.fi/uutiset/3-12032067

Muutenhan uutiskynnys täyttyy heikosti sillä Indonesian väestö on melkein Jenkkien kokoinen ja tartunnoissa ja kuolemissa on vielä melkoisesti eroa Jenkkeihin. Toki testaus tai raportointi ei ole ihan yhtä laadukasta.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 23.7.2021 08.08

ralliponi kirjoitti:

 

Meuro kirjoitti:

Jos tämä on nyt tilasto viime vuodesta alkaen, niin mielenkiintoista että tänä kesänä on enemmän ihmisiä sairaalahoidossa kuin viime kesänä vaikka rokotteita on otettu ja deltaan sairastuminen pitäis olla lievempi oireiltaan.

Kuvaajassa esitetään erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon ja tehohoidon osastoilla olevien COVID-19-tautiin sairastuneiden henkilöiden lukumäärät koko maassa.

 

 

Tämän kesän tartuntaluvut ovat myös olleet huomattavasti korkeammat koko kesäkuun ajan. Worldometerin mukaan päivittäinen 7vrk liukuva keskiarvo oli viime kesänä kesäkuussa välillä 8-40, kun tänä kesänä kesäkuun luvut ovat 66-163 (min. ja max.). Tuohon kun lisää toukokuun tautitilanteen niin koronaa vaan on yksinkertaisesti ollut enemmän tänä kesänä, joten sairaalatapauksiakin on tietysti enemmän.

E: ja nyt siis tietysti deltan suuret tapausmäärät nostavat tuota heinäkuun häntää jo pikkuhiljaa. Viime vuonnahan heinäkuu oli todella rauhallista aikaa uusien tapausten suhteen.

Miten muuten testausmäärät ovat nyt verrattuna viime kesään?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 22.7.2021 03.11

Jos tämä on nyt tilasto viime vuodesta alkaen, niin mielenkiintoista että tänä kesänä on enemmän ihmisiä sairaalahoidossa kuin viime kesänä vaikka rokotteita on otettu ja deltaan sairastuminen pitäis olla lievempi oireiltaan.

Kuvaajassa esitetään erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon ja tehohoidon osastoilla olevien COVID-19-tautiin sairastuneiden henkilöiden lukumäärät koko maassa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 22.7.2021 08.29

https://yle.fi/uutiset/3-12027275

"Fimeassa on käsitelty 96 koronarokotuksiin liittyvää haittavaikutusilmoitusta, joissa potilaan kerrotaan kuolleen. Heistä kolmasosalla ilmaantui oireita, kuten kuumetta tai yleisvoinnin heikkenemistä, rokottamista seuraavina päivinä.

Vaikka heidän katsotaan menehtyneen pitkälle edenneisiin perussairauksiin, rokotteen mahdollista myötävaikuttavaa roolia ei voida täysin sulkea pois. THL:n mukaan kuoleman ajallinen yhteys rokotuksiin ei myöskään tarkoita sitä, että kuolemalla ja rokotteilla olisi tällaisissa tapauksissa syy-yhteys."

Eikö samalla voisi todeta myös näin?:

"Vaikka heidän katsotaan menehtyneen pitkälle edenneisiin perussairauksiin, koronan mahdollista myötävaikuttavaa roolia ei voida täysin sulkea pois. THL:n mukaan kuoleman ajallinen yhteys koronaan ei myöskään tarkoita sitä, että kuolemalla ja koronalla olisi tällaisissa tapauksissa syy-yhteys."

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 21.7.2021 11.31

Hautaustoimiston pyörittäjä ihmetteli haastattelussa mm. miten vanhainkodissa oli tärkeä laittaa kuolleet koronakuolleiksi.

https://www.facebook.com/danjgregory/videos/243386490698450/

"My guest today is a funeral director with 15 years’ industry experience, who has been running his own family business in Milton Keynes for the last five years. Because of all he has seen over the last 18 months, John O’Looney is now prepared to take the potential hit on his business by speaking up.

While other funeral directors have refused to wash and dress the deceased, John has continued to provide this service even for those listed as dying from Covid-19. At 53, suffering from asthma, and unable to obtain PPE at the height of the pandemic, John should have been in a vulnerable position. However, he has yet to suffer any consequences from continuing to provide this key service so many families have been denied.

In a YouTube comment that has gone viral despite his account being removed, John said: ‘Last year the death rate was totally normal. In fact, it was a little bit down on 2019 and towards Christmas many of my colleagues were actually turning their fridges off because there was no-one dying. We began vaccinating on January 6 locally and the death rate went through the roof almost immediately — within the same week, and for three months. I've never known a death rate like it in 15 years as an undertaker.’"

 

Näytä koko viesti