Olet täällä

Venäjän tilanne - 1.10.2022 03.55

Näkisin, että lännen oli pakko reagoida Putinin viimeisimpiin tempauksiin kun Bidenkin on tiukkoja lausuntoja viime aikoina antanut.

Mitä vaihtoehtoja laittaisitte pöydällä että jotain viestiä saataisiin Putten suuntaan ja samalla niin, ettei se eskaloi tilannetta enempää vai oletteko sitä mieltä et ei tarvitse reagoida mitenkään?

Uudet sanktiot eivät olisi statementti, aselähetys ehkä jos on riittävän suuri kun niitä on jo lähetetty muutenkin isohkosti Jenkkien toimesta.

Venäjä taitaisi olla koska tahansa valmis kaasuhanojen avaamiseen kunhan ehdoista sovitaan kun taas Euroopan ei pitäisi olla missään olosuhteissa siihen valmis. Eli putken paskomisessa Puttella on enemmän hävittävää. Mielestäni hyvää kelaa Dharmalta tästä.

Vaikka kaasuputken rikkominen on enemmänkin symbolinen napanuoran katkaiseminen tässä kohtaa, niin onpahan ainakin reagoitu voimakeinoin ilman että Putte pääsee kovin helposti tilanne hyödyntämään. Ja eiköhän se kohta nähdä käyttääkö Putin keissiä teko/lisäsyynä jollekin toiminnalle.

Isompana spekulaationa ehkä siihen joku ajatus Jenkkienkin puolelta samalla varmistaa, että EU ei ainakaan lähitulevaisuudessa heikkona hetkenä ilmesty Putten kanssa neuvottelupöytään. Ostaako muuten EU tällä hetkellä Jenkeiltä kaasua? Jos ostaa, niin sekin voisi motivoida. Mun mielestä ainaki naivia ajatella etteikö Jenkeillä olisi isosti oma agenda asiassa vs Eu:n kanssa 100% yhteistyötä.

 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 22.9.2022 12.10

"Tästä on kyse Venäjän liikekannallepanossa: maalaispojat joutuvat sotaan, mutta kaupunkilaiset eivät, koska Putin suojelee itseään"

https://yle.fi/uutiset/74-20000259

 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 21.9.2022 11.03

Näyttää siltä, että mitä pidempään sota jatkuu, niin sitä huonompi Venäjälle, koska resurssit loppuu ja välit hyviin kumppaneihin alkaa rakoilla.
Eli Putinin pitää saada homma pakettiin asap ja nyt sitä koitetaan sitten liikekannallepanolla.

Eiköhän sieltä joku hyvä perustelu löydy omalle kansalle, että miksi konflikti onkin vakavampi. Kai siellä nyt voidaan "kansanäänestyksellä" piirrellä hiukan rajaa uusiksi, jonka sitten Ukrainan poika loukkaa tms.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 16.9.2022 10.13

Pakotteet purevat, mutta eikö tuota venäläistä öljyä saa Kiinan kautta jatkossakin?

"Rajumpi pudotus on vielä edessäpäin, sillä EU:n järein talouspakote eli raaka-öljyn tuontikielto astuu voimaan vasta joulukuussa."

https://yle.fi/uutiset/3-12043017/64-3-108139

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 8.9.2022 09.54

Jotain järkevää Trumpin suusta kun aikanaan ihmetteli, että mitä järkeä Saksan on olla riippuvainen Venäjän energiasta kun sitä vastaan Natonkin pitäisi puolustaa Länttä ja saksalaiset vastasivat että ei Venäjä pysty Nordstream putken kautta heihin vaikuttamaan...

https://www.youtube.com/watch?v=1JpwkeTBwgs

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 8.9.2022 09.31

Hyviä tarkennuksia JR.

https://asia.nikkei.com/Business/Energy/China-to-start-paying-for-Russia...

Kiina alkaa maksamaan Venäjälle ruplilla ja yuanilla.

Miten merkittävänä näette tämän?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 7.9.2022 03.48

Bitcoin seuraa Nasdaq:a ja muita osakemarkkinoita kun market makerit tulivat aikanaan tradifi puolelta ja "pegasivat" pitkon algojen kanssa muita markkinoita seuraavaksi. Joskus tää peg hajoaa tilapäisesti kun markkinoille tulee riittävästi muuta rahaa ja voi tietysti hajota myöhemmin lopullisestikin.

Mielestäni bitcoin-johtoisen markkinarakenteen on nähty rakoilevat just nyt kun ETH/BTC näyttää siltä, että on alt season keskellä karhumarkkinaa ja kyllähän pumppeja onkin näkynyt.

Itse olen ajatellut sen johtuvan myös siitä, että projektit etenevät ja käyttökohteita alkaa näkymään ainakin horisontissa.

Tämä on myös ihan loogista, että projektit joilla käyttöä ja kassavirtaa alkavat erottuvat muusta markkinasta. Toki suuret odotukset korreloivat myös hinnan kanssa esim. ETH layer-2 Arbitrumin projekteistä moni teki kesän aikana 5-10x nousuja kuten myös L2 Metis:n puolella.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 7.9.2022 03.26

Mutta eihän tuo uutinen nyt mikään ihme ole jos ruuan hintaan laitetaan tukea.

Ja The Sun:n lähde on Michael Clarke.

https://politics.exeter.ac.uk/research/centres/strategy/members/michaelc...
https://twitter.com/MikeClarke2020s

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 7.9.2022 02.06

https://www.thesun.co.uk/news/19698308/russia-uk-prices-sanctions-food/

Ruokakaupassa venäläinen vielä kiittää. 

Näytä koko viesti
Kiinalaiset osakkeet ja sijoittaminen Kiinaan - 30.8.2022 02.15

Kiinalaisilla teknologiaosakkeilla oli kaikkein aikojen huonoin neljännes tiukkojen koronarajoitusten takia.
https://www.cnbc.com/2022/08/29/chinese-tech-giants-post-worst-growth-on...

Nyt ovat laittaneet uusia lukituksia ja syksyn mittaan sekä talvella tuskin ottaa laantuakseen tuo tilanne..
https://yle.fi/uutiset/3-12043017/64-3-103658

Näytä koko viesti